- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- VGA hűtő topik
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy az utóbbi időben már sok volt a kérdésem, ezért elnézést kérek.
Még ebben segítsetek:
Ez a laptop jobb választás:
Razer Blade Pro 17.3
vagy Razer Blade Pro 17.3vagy egy Lenovo Legion 7 hasonló paraméterekkel?
Mire figyeljek?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
válasz FőDudu #82897 üzenetére
Igen csak elméletileg ez így nem lenne fer a hirdetés szerint. [link] az enyém konkrétan ott sincs.
"Application: Msi ,Dell, alien 3 Blue Sky ,HP P15X, P17X, MSI GT72, GT60, other hosts with MXM interface"
Az nincs ott hogy mit kezdjen az ember a laptopján lévő bios változattal. Amúgy igazad lehet mert volt még egy ember korábban aki egy MSI GT60-as laptoppal vakvágányra ment a jelentése szerint. Azóta sem jelentkezett hogy sikerült volna.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
RM007
addikt
válasz KillHates #82891 üzenetére
"hey, I bought the same dock and I am trying it on my GT60 using GTX980. When I connected everything and turned on the power and the laptop, the fan on the gpu and power supply just turned on for one second and stopped. The dock did not power on. Do you know what might be causing this?"
"Yea I bought the x16 version and quite a while ago. I only set it up recently. I checked my power supply and graphic card on a desktop and they powered up just fine. I just hope the dock is not faulty. With GT70, does the dock turn on without the graphic card when plugged in to the laptop? Just wondering if there is a way to check if the dock is faulty. It would be nice to know it is the faulty dock and not my incompetence.
"I will give an unlocked bios a go, I have the locked version and I am running out of ideas what else to try but I suspect it probably won't make a difference, I expect the dock to at least power up when plugged in to my GT60 :("
"Anyway, thanks for your reply. As with your P751tm1, I am pretty sure it doesn't support optimus so no graphic switching options to unlock. If you want to utilize the internal screen while using the dock, I think the best bet is to stick with models that support optimus like GT60, GT70 and for clevo's old p15x, p17x, p37x models, I owned a P150em before."
"Can you confirm the exact time the dock and the gpu got turned on in your case? Did it turn on as soon as you turned on the computer power supply or as soon as you turned on your laptop or when you got to Windows?
I think I get the connection right (see photo). I also tried to connect the dock to my friend’s Dell M6700 today but same thing happened..the gpu and psu fan turned and then a “click” sound then nothing was on. I am starting to think that the dock could be faulty :(""Yea, the dock was sitting on my work shelf collecting dust before I finally had time and patience to test it out. Looks like it could be the mxm connector or the dock. I think I will just get another one to test it sometime later. I will keep you updated if I get one running if you like. Thanks for your help and congratulation for getting yours running well."
A beszélgetésünk tőle származó részét ha nem baj megosztom veletek, jobb ha nem én a saját szavaimmal adom elő.
Írtam neki hogy mások is a tápegységre szavaznak.(Nemsokára tesztelem az új kijelzőt, majd jövök a nap folyamán. )
Kieg:
Nálam most az adapter úgy megy hogy ha bekapcsolom a laptopot akkor elindul, majd mikor bejön a Win kezdő kép akkor leáll egy pillanatra a ventilátor majd pár mp újból felpörögve megy minden magától ahogy kell. De eddig a másik gépemnél ez nem tűnt fel, hogy lenne egy olyan rész mikor egy pillanatra leállnak a ventilátorok a vga-ban. Érdekes.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
veterán
válasz Mikulásbá #82892 üzenetére
+1
S532FL VivoBookom 2020 májusban még 2 év garis volt (1 hónapra rá, 2020 júniusban lépett életbe a vételár szerinti garancia, 250.000 felett kötelezően 3 év ), és itt, a MyAsus-ban lehetett megvenni a +1 év nemzetközi garit. Megvettem, így lett az enyém is 3 év garis. -
nagyúr
válasz DonDragonka #82889 üzenetére
-
FőDudu
veterán
Tap eleg?
Az egy Evga modularis tap, lehet kicsi az adott terhelesre.
Vagy el sem indul.Regebben a tapoknak kellett ugynevezett power good jel az alaplap felol. Csak akkor indultak el.
2 vezeteket ossze kellett kotni, hogy ne csak 5 voltot adjon ki standby feszultsegkent. En erre tippelnek.
FőDudu
-
RM007
addikt
Nem igazán tudom ezzel hova menjek. Nem az enyém és nem működik. Egy külföldi srác kérdezget engem. Ugyanaz az adapter dokkoló mint az enyém. Csak egy kérdés lenne a részemről tőletek, szerintetek így kép alapján minden rendben? Kicsit koszosnak néz ki. Nem lehet hogy valami valamihez hozzáér és ezért áll le rögtön az indulás után. Minden ötlet érdekel. Szerinte rossz a dokkoló. 2 laptoppal is nézte és a vga is jó más gépben.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
cyberkind
félisten
Ezt nem akarják sokan megérteni, amikor csak szajkózzák, hogy szar meg drága Apple, csak zombik veszik azt stb., én konkrétan másra se vágyom, amióta belekóstoltam ebbe a tökéletes szoftveres és hardveres összhangra, de sajnos a játékok miatt kell az a semmirevaló szar Windows és az azzal kompatibilis gép...
-
aktív tag
válasz consono #82879 üzenetére
ja, de van benne egy rakás célhardwer, úgy azért egészen át lehet verni a fizikát azáltal, hogy maga a chip "specializáltabb", ezért ugyanarra a wattra tud nagy teljesítményt leadni.
(az M1et pedig pár hónappal előbb adták ki, nem sok, de számít)
+ a final cut arra a vasra optimalizálva van, ami itt nem érdekel kb. senkit, de basszus, egy 8GB RAM-os M1 macbook airen úgy hasítanak a 4K vágások, hogy azt win alapokon nem pár w-ból többől lehet csak kihozni.szerk.: pedig ha valaki, hát én nem vagyok apple próféta, felőlem holnap bezárhatnának.
[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
Tudtok olyan programról, amivel 80%-ra lehet belőni a töltési plafont? (Hogy minél lassabban menjen tönkre az akksi. Asus G750JY)
Köszi
free your mind
-
consono
nagyúr
válasz FőDudu #82877 üzenetére
Hát azért csodák az Apple oldalán sincsenek, a sima M1 is 7W idle és max 39W-ig felmegy, az meg nincs olyan messze az AMD 45W körüli maximumaitól (legalább is az én Ryzen 5 5600H-m erre van méretezve, idle meg olyan 9-10 körül van). A fizikát nem igazán lehet becsapni...
cs.zs.: De, azok sokkal többet esznek. Mondjuk notebook van több is itthon, szárítógép, meg hűtő, meg csak egy[ Szerkesztve ]
"Mechazilla has caught the booster."
-
echterion
nagyúr
válasz Bounti #82868 üzenetére
Mintha erre céloztam volna az alaplap említésével. De 85w sok. Nagyon sok. Azzal együtt is. És tudjuk, a chiplet áldozattal jár ilyen téren. És a laptopok hűtési képessége nem nőtt, csak csökkent az évek során, hála többek között a karcsúsításnak is. Ezt a gpu-k irányával kombinálva nem fest rózsás képet a jövőről. Csak a fogyasztás növelésével tudják a teljesítményt hasonló arányban növelni és ugyanezt látjuk vga fronton is. Ez nagyon nem jó a mobil szegmensnek, egyre jobban leszakad az asztali vonaltól.
-
FőDudu
veterán
válasz cyberkind #82871 üzenetére
Mivel ra van dugva a wattmeros USB kabel, igy latom miamerre.
Hiaba van 2-4w a proci felvetelehez kiirva, siman van 10-30W kozott barmi. Es ez Battery saver uzemmodban, UV-zott procival. Csak wifi, semmi letoltes.
Eleg erdekes. ( fullra toltott akkuval).
Fullra levett fenyerovel be lehet menni 7w koruli teljesitmeny kore.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz KillHates #82838 üzenetére
Kiprobaltam a watt meros kabelemmel. A TB porton barhogyan tolt (jobb oldal), a sima USB-C porton vagy tolt vagy nem. Ha megforditom a kabelt a toltonel, akkor tolt. Szoval erdekes jelenseg, ugy tunik az USB-C kabel nem szimmetrikus? (toldoval is probaltam, nem a mero kabel a ludas.
FőDudu
-
echterion
nagyúr
Wow, szép új jövő elé nőzünk mobil fronton, ha az új procik ennyit esznek az asztalon. Üresjáratban.
Remélem, csak a brutális alaplap meg némi (amd-től nem távol álló) szoftveres anomália okozza ezt, különben komoly változások jönnek errefelé is, főleg, ha kombináljuk majd őket az új gpu-kkal.******
-
JJJ
csendes tag
Sziasztok,
350k-ig keresnék dedikált GPU-val (1650/1660/3050/Ti) rendelkező notebookot.
Az általam kinézett opciókból vagy azon túl tudnátok esetleg ajánlani valamit?Acer Nitro 5 AN515-57-58W0 (NH.QESEU.007) Fekete 330k
LENOVO IdeaPad Gaming 3 15ACH6 (Shadow Black) 310k
Asus TUF Gaming F15 FX506HCBHN145 300k
Asus ROG Strix G G713IC-HX006 310kLétezik egyébként valami általános ajánlási rangsor a ASUS TUF GAMING / ASUS TUF DASH / ASUS ROG STRIX / ACER NITRO 5 / Lenovo Ideapad Gaming 3 / Lenovo Legion 5 / HP Pavilion Gaming szériák között? Vagy ezek mind hasonló minőséget képviselnek?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
gyépés
aktív tag
válasz Ubul86 #82857 üzenetére
Én már használtam mindenféle gépet fejlesztésre, az esetek 99%-ában nem attól függ az eredmény sajnos.
Az új M1-es mac-ek tényleg nagyon jók, csak iszonyú drágák. Kicsivel gyengébb munkagépet kapsz pc-ből fél áron. Viszont cégként a mac sokkal megbízhatóbb, mint a pc, ezért állt át nagyon sok cég mac-ekre, mert nagyon jó a service supportjuk és alacsony a meghibásodási arányuk. Nagyobb cégnél, sok gép esetén simán megéri a mac, kisebb cégnél vagy egyénileg, már inkább érzelmi kérdés szerintem. Én azzal dolgozok, amit adnak, nem vagyok válogatós."Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
gyépés
aktív tag
Igen, szerintem a konstrukció visszafoghatta, mert elvileg nem kellene különbséget érezni. Csak gondoltam hátha tapasztaltál valami furcsaságot /anomáliát, de ezek szerint nem. A 12-es intel széria viszont elég jó lett, a 12500H nagy kedvencem, de egyszerűen nem találtam ész érvet (értsd: feleségem is elfogadja ), amivel indokolhatnám a mostani gépem cseréjét. Mindegy, azért próbálkozok.
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
JoinR
őstag
Hello!
Valaki tud segíteni kábelválasztásban?
3440x1440 @144Hz-en játszanék.
A monitorom DP 1.4 vagy HDMI 2.0-t tud (utóbbi a 144Hz miatt ki is esik, azzal max 100Hz-et tudok ezzel a felbontáson).
A laptopban van egy HDMI 2.1 és USB-C (DP 1.4) kimenet.
Mivel lenne a legjobb összekötni a kettőt? Sok USB-C - DP átalakító csak 4k@60Hz-et tud, de vannak csillagászati árakon is specifikációk nélkül.[ Szerkesztve ]
-
-
bzs73
őstag
válasz gyépés #82855 üzenetére
Valahogy szimpibb inkább az intel. Mindig is inteles voltam, de mondom kipróbálom. Talán egy nagyobb notiban jobb lett volna kipróbálni, de 14-es vékony razerbe sok volt egy ilyen proci, rtx 3070-el. Szóval nem a teljesítménnyel volt gond, ez nyílvánvaló.
If a second or you are the first to lose.
-
bzs73
őstag
válasz FőDudu #82847 üzenetére
Én is meglepődtem, de mondom csak feltolom a legújabbat, mert csak javítottak rajta, na meg [link] reddit.com-on találtam leírást, hogy lehet biost feloldani razeren win alól, így már belevágtam, de végül is nem kellett mókolni. Én eddig 14-es razeren voltam,de sajna ott forrasztott fix 16gb ram volt, és hát néha bizony kevés volt, elfogyott a ram. Most 32gb ram már teljesen más. Na meg Ryzen 9 5900HX -sem jött be nekem, jobb ez a 11800h intel, még ha gyengébb is kicsit talán, bár én ezt nem érzem. Hőmérsékletek is jobbak, csak nagyobb ház, meg itt az uv is segít még +.
[ Szerkesztve ]
-
nggabi
félisten
memtest86 + pendrive. volt amikor még az se jelzett hibát, mégis sz@r volt a ram. nálad esélyesebb h a töltővel van valami, vagy amd driver hiba.
eki: ebben az a cumi ha beadja szervizbe és az új lappal is ugyanolyan bár ott ha töltő azt leglább hamar kiderítik.
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
törölt tag
Futtas már egy bechmarkot ahol a dedikált gpu van meghajtva.
Heaven, Valley vagy Superposition bechmark.
Ha ott is kockásodik, akkor VRAM.
Ha garis akkor szervíz, alaplap csere.
Ha nem akkor VRAM freki csökkentéssel lehet stabil lesz.
Ha nem akkor laptop szervíz.[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
Akksi nélkül valaki próbálta már használni az Asus G751JY-t?
Csúcsteljesítményen a táp nem fogja elbírni, rá kell segíteni az akksinak valószínűleg, úgy tudom ezek így működnek.
Egy izmosabb táppal ez vajon áthidalható? És ha igen milyet, hány W-osat érdemes venni a gyári helyett?Más: nagy teljesítményen "battery/plugged in" váltakozik....vélhetően ennek az az oka hogy a táp csatlakozó nem tudja lekezelni már a nagy teljestmény igényt és "eldobálja" a tápot.
Most vagy a fizikaliag nem tud megfelelő amper átfolyni mert már elkopott a csati, vagy maga a csati-board szorul cserére a gépben. Elvileg az utóbbi. Tapasztalat valakinek ezzel kapcsolatban van?
Ez a probléma: [Asus G751JY Plugged in - Battery changing (DC Board Fault?)]
És ez a mini-board csatival: [Asus G751JY Laptop Brake down -Fixing DC power Jack port]
Fotón e-bay-ről: [link]
Én csak a csatit cserélném. Vagy cseréljem kapásból board-al együtt?[ Szerkesztve ]
free your mind
-
nggabi
félisten
nekem nem villog, de ha külső monitor kikapcsolva rá van dugva megfagy 1-1 másodpercre a gép. én ezt úgy oldottam meg h nem használom az amd vgat nálad érdemes lenne egy másik töltővel kipróbálni. vagy nem lehet h a ramod sz@r? egy 4 körös memtestet lefuttathatnál. mert ugye a normál ramból veszi el magának az amd.
"szenyor dzsíííí"
-
Goyó
csendes tag
Sziasztok!
Egyértdekes problémába ütköztem, és a nemzetközi fórumon sem tudtak mit mondani, de itt hátha akad valaki.
Májusban vettem egy Legion 5öt Ryzen 5600H integrált videókártyás procival és RTX 3060al. A probléma az, hogyha a töltő be van dugva, akkor a képernyőn random fehér pixelek bevillannak pl videónál, és a Lenovo tesztprogramján az iGPU memory test hibát mutat, de ha kihúzom a töltőt, akkor se villogás, se hiba( a teszt lefut). Amúgy működik, mert benchmarkkal tesztelhető. A villogás nem annyira zavaró, mert csak pár pixel random helyen egy pillanatra felugrik, de akkor is valami nem OK. Ha a hybrid módot kikapcsolom, és csak az RTX megy, akkor semmi hiba sehol.
Már az összes létező drivert próbáltam, és nem változott a helyzet, sőt, talán driver nélkül a windows saját driverével volt még viszonylag hibamentes.
Szerintetek mi lehet a hiba? Hiba ez egyátalán, vagy csak ebbe ilyen szar az iGPU?
Köszi előre is! -
bzs73
őstag
Üdv!
Van itt valaki Razer Blade Adv 15 (2021)RZ09-0409 gépen. A legelső bios van még fent, az 1.10, és a mostani az már 2.02, de nem találok róla infót, hogy uv-t lezárták-e. Nyilván a mostani első biossal jól megy a ThrottleStop, és ezt nem szeretném elveszteni.Azt is jó lenne tudni, tudok-e biost menteni, ha nem menne az uv, vissza tudjak menni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Bounti #82835 üzenetére
Az csak egy kiragadott rossz példa.
Általában tudja az oldal, mi a pálya, de nyilván több oldalt néz mindenki, aki információt gyűjt. Hibátlan adatbázis nincs.
Ilyen összehasonlításokon azt is érdemes nézni, hogy azon az 1360 szereplős CPU-listán az adott proci kb hol helyezkedik el, kb mennyire alkalmas gaming/asztali/workstation célokra.
Tesztek:
MX250-nel szerelt nem-gamer gép 14-15%-át tudja egy RTX2060S-nek. Ha játékról van szó, már jobban úszik mint egy fatörzs
A GTX1650-nel szerelt X571GT az átlagos tesztek alapján már az RTX2060S 44,6%-át hozza.
Az RTX3050 Ti már 72,6%-ot hozott,
és milyen jól áll az a proci (Ryzen5-5600H), ha általános asztali feladatokról van szó (97%).
Itt az látható, hogy a nemrég megjelent i5-12500H asztali feladatoknál (Iris XE-vel) milyen kivételes tehetséggel bír, ugyanezt igazolja a laptopmedia.com oldal laptopcpu-ranglistája is.
Természetesen át lehet ugrani az RTX2060S-szintet, de egy nagyon jó viszonyítási alap.
szóval mi így nézzük a userbenchmark oldalt
szerteágazó, bőséges adatbázis -
nagyúr
válasz FőDudu #82829 üzenetére
Meglepődve tapasztaltam, hogy az Alienware bármilyen USB-C áramforrásról képes tölteni; a Samsung telefonom powerbankjáról is szép lassan szipkázza az áramot. Persze ez a működtetéséhez nem elég, viszont egy éjszaka alatt feltölti a gépet.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
-
veterán
válasz #65537792 #82833 üzenetére
Szia,
ez csak egy viszonyszám. Többiek is így futtatják a nagyokat, és ugyanolyan feltételek mellett mutatkozik meg, mennyivel kisebb egy "kicsi". Ha a nagyokat extrémen futtatjuk, a kicsiket meg közepesen, fals az eredmény (fals a különbség)
személy szerint én a userbenchmark tesztet sokkal jobbnak tartom, az felállít egy viszonyítási alapot (RTX2060S), és ahhoz képest százalékban mutatja meg, mennyivel vagy jobb vagy rosszabb.
Tök jópofa a skálájuk is, "mennyire úszik a vizen?"
legszarabb a fatörzs, aztán tutaj, ladik, jetski, ... rombolók, ágyúnaszádok ... UFO[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cs.zs. #82832 üzenetére
De miért Extreme presetben futtattad a teszteket?
Itt olyan vizuális effektek is bekapcsolásra kerülnek amit lehet szabad szemmel alig látsz. Viszont ezeket a kártyákat meg megeszik.
Ezek a kártyák nem max beálltásra vannak.
Belépő MMO, MOBA kártyák.Medium presettel nézd meg.
Vagy úgy, hogy az átlag legyen már 40-50fps.Amúgy a legtöbb játéknak nincs ilyen grafikája mint ennek a benchmark proginak.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok,
benchmarkok margójára,
3 kisgépünk eredményei, amelyből jelenleg csak a 2 Legion van már meg:
Asus (VivoBook) X571GT:
Lenovo Legion 5 15IMH05 (egy generációval frissebb, és ez közel 10%-ot hoz):
i5-9300H -> i5-10300H
GTX1650 -> GTX1650 Ti
Lenovo Legion 5 15ACH6:
Szó mi szó, van hova fejlődni a nagyok (3070,3080, stbk mellett)
-
gyépés
aktív tag
válasz mizsemizse #82828 üzenetére
Én fejlesztőként dolgozok, ami nekem fontos, az a rengeteg RAM, már 16 sem szokott elég lenni semmire, legutóbbi gépemben 32 vol. A konténerek leeszik hamar. Ami fontos még az erős proci, mert nem te akarsz a gépre várni gondolom, itt határ a csillagos ég, plusz nekem fontos a nagy kijelző, mert ha nem monitoron dolgozok, akkor nagyon kis mütyűr minden az IDE-ben. Engem a vga, akksi, kijelző, hang nem érdekel. Még a type c töltés sem fontos nekem, a lényeg, hogy mikor elindítom és dolgozok vele, akkor ne legyen kompromisszum, ahhoz meg ram kell főleg meg proci, a többi másodlagos. Viszont sokat segít, ha tudod, pontosan mire használnád, mert lehetnek mások a prioritások, én backendes vagyok, nekem azért ezek.
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
válasz FőDudu #82829 üzenetére
"Valaki kiprobalhatna, hogy mas gepen hogyan van ez."
Razer Book simán tölt kikapcsolt állapotban is USB-C-n keresztül. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ugye ezen nincs dedikált töltő csati, mint a Bladek esetén.Lehet hülye ötlet, de ki kéne próbálni egy gyári 65W-os USB-C-s táppal (pl.: amit a Book-hoz adnak) mit produkál kikapcsolt állapotban.
-
FőDudu
veterán
válasz mizsemizse #82828 üzenetére
Azt erdemes megnezni, hogyan is tolt.
Peldaul azt vettem eszre a Razeremnel, hogy csak bekapcsolva tolt USB-C porton.
Azaz taskabol kikapva, toltore dugva nem tortenik semmi.
(vettem toltesi teljesitmenyt kijelzo USB-C kabelt - tenyleg nem vesz fel semmit).Azaz tolt, de csak ha megy a gep. Nem jottem ra miert. Legfrisebb bios.
Elkepzelheto, hogy az USB vezerlo alapbol nem kap tapot es igy csak bekapcsolas utan tolt a gep.
Valaki kiprobalhatna, hogy mas gepen hogyan van ez.
FőDudu
-
mizsemizse
csendes tag
válasz FőDudu #82819 üzenetére
Először Mac-et néztem a felsorolt előnyök miatt, de írták többen, hogy bill. kiosztás/ variálhatóság, programok futtatása miatt inkább wines/linux-os gépet érdemesebb választani. Eddig nem használtam almás termékeket ezért gyorsan le is mondtam róla.
Nemzetközi kamionosként dolgozom, így a hűtés zaja és a tömege nem okoz problémát. :) -
FőDudu
veterán
válasz lypen99 #82825 üzenetére
En kb 1 evig keresgeltem mire osszeallt mi is az amit 1 gepben felteltlenul akarok es melyik az a verzio ami ezt teljesiti. Akkor meg itt is hulyenek neztek az USB toltes es hasonlo kriteriumaimert.
Pont jott a Covid, Brexit - olyan is volt, hogy amazon.co.uk-n kifizettem, aztan 1 het alatt a raktarbol nem voltak kepesek kivenni, holott a gyorsabb kezbesitesert fzettem. Azaz mar meg kellett volna kapnom, amikor meg a .dispatched. allapot sem tortent meg. Igy visszamondtam, majd vettem a nemet Amazonrol.
Onnan mar meg is erkezett.FőDudu
-
lypen99
aktív tag
válasz FőDudu #82824 üzenetére
Igen neztem oket, de csak megtekintobe.
Eleg massziv erzetet ad maga a gep is.En nekem hasznalt businessre telt, de ezen is van minden es "fiatal" es porgos ahhoz kepest. (7480) csak egy akksi csere kell neki meg egy kis RAM upgrade.
Igen az igeny es a penztarca egyutt nem mindig talalkozik egymassal.
-
FőDudu
veterán
válasz lypen99 #82820 üzenetére
El kell donteni, hogy mi az amire az embernek szuksege van.
Nalam egy MBP utan csakis fem gep johetett szoba.
Kellett a jo kijelzo, a nagy akku, TB dokkolo,.
Fontos volt az USB toltes - franc se fogja hurcolaszni a feltegla toltojet.
Es nem akartam csilivili gamer szemetet ami mindenutt RGB meg atlatszo meg egyeb dizajn marhasagokkal van telenyomva.
A Razer talan a leg visszafogottabb kinezetu gamer gep.Dragabb az atlag muanyag gamer gepekhez kepest - de talan minosegibb is .
Igaz masfel ev utan azert ennek is felpuffadt az akkuja - par het levelezes utan hajlandok voltak masikat kuldeni es nem kellett bekuldeni a gepet szervizelni.
FőDudu
-
törölt tag
válasz mizsemizse #82818 üzenetére
Szerintem is munkára egy Lenovo vagy Dell workstation-t nézzél!
-
Dhampir
félisten
A munka miatt a szerviztámogatás a legjobb legyen, hogyha gond adódna, akkor ne legyen sokáig tartó kiesés.
-
FőDudu
veterán
14" Macbook pro M1. Nem viccbol irom.
Programozhatsz ahol akarsz, nem melegszik, hosszu uzemido, es ami a lenyeg: jo kijelzo, jo hang, es nem hangos a hutese.A gamer gepek szinte mindegyike hangos, alulrol szivja a levegot igy olben nem lehet hasznalni, elegge melegszik.
Audio kepessegeik is elbujhatnak a Mac gepek mogott.Ha nem kell a GPU peldaul neuralis meg AI miatt, akkor invesztalj egy almas masinaba.
Razeren kivul az osszes wines gamer gep muanyag valamilyen szinten. Nehez, mint a sar.
Summazva: programozni almas gep kell, ha nem valami windows specifikus fejlesztes a cel.
En Razert vettem es nem jatszok rajta tul sokat.
Amire en akartam arra jo. De az is draga.FőDudu
-
mizsemizse
csendes tag
Sziasztok,
milyen gépet vegyek fórumról jöttem. Remélem nem gond ha ide szemetelek.. :) Ott javasolták, hogy ebben a csoportban érdemes Lenovo legion gép vásárlásával kapcsolatban érdeklődni.
Programozással szeretnék új karriert építeni , és erre szeretnék vásárolni egy gépet. Nem nagyon vagyok tisztában a típusokal.
Milyen lenne a best buy gép szerintetek? 6-7k. Max értékben.
Játékra nem használnám.Köszönöm a segítséget!
-
Norbi14
senior tag
Sziasztok! Kinéztem egy MSI Katana GF76 gépet,
GeForce RTX 3060
Intel®Core™i7-11800H
full hd ips 144hz
16gb ram
512gb ssd
1200 euro, megéri? Nagyon alap felhasználásra lenne, nem hardcore gamerkedni kéne csak néha elütni az időt pár játekkal, pl cod, gta -
Gambito
tag
Koszi a helpeket, windows nem téma.
stabil lolhoz, minden napokhoz még elmegy aa 8 giga.
szerintem ez a 3050 szint ami nekunk kell . -
törölt tag
válasz Muerte68 #82804 üzenetére
Egyedül az MSI tesz factory seal matricát a laptopok aljára.
De e-mailezés után szerintem bontható az is.Egy mezei RAM bővítés nem jár garivesztéssel.
Persze rizikósabb a helyzet, ha a RAM foglalatok a nyák másik oldalán vannak.
Az ASUSnál általában, de ennél szériánál egyből a burkolat alatt van.Pár csavar meg az rgb szalagra kell csak figyelni, ha van az alján dizájn világtás.
OEM, de találni Retail Win kulcsot 1.000 forintért.
Kell egy legalább 8GB-os pendrive.[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz MaxxDamage #82805 üzenetére
Az rendben akkor de még a plusz költség meg a Windows beszerzése még mindig ott van ami szintén kerül valamibe
De nem rá vagy lebeszélni akarom csak egy alternatívát de ha nem jó akkor nem erőltetemLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
válasz Muerte68 #82804 üzenetére
Persze, de RAM bővítés az nem jár gari vesztéssel, max. a repasted, de az is megoldható KH által. (tesz a heatsink csavarra egy matricát és megoldva) RAM csere max. MSI-nél problémás, de hivatalos Magyarországi szerviznél kérhető engedély a "bontásra/bővítésre"
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Muerte68
addikt
válasz MaxxDamage #82803 üzenetére
Persze de ha ragaszkodnak az újhoz, nem biztos hogy örülnének hogy rögtön egy esetleges gari vesztéses ram csere vagy bővítés következik plusz a ram ára Windows beszerzése
Mivel a szülők felügyelik a vásárlást meg valószínűleg finanszírozzák is ezt is figyelembe kell venni
Értem hogy mindig a legjobb legújjab gép a tökéletes megoldás de mikor adott keret, megvannak a kritériumok, meg egy nem igazán videó kártya igényes játék akkor valahol kompromisszumot kell kötni
De ez csak egy javaslat volt, szerintem elfogad még javaslatokatLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
válasz Muerte68 #82802 üzenetére
+8GB nem nagy dolog bele venni.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Muerte68
addikt
válasz MaxxDamage #82801 üzenetére
Csak nincs benne a kért 16gb ram pld
De ha nem akkor nemLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
válasz Muerte68 #82799 üzenetére
Nagyon rossz ajánlás ennyiért! /GTX 1650-et mai világba, 300k felett? /
Előtted író jót ajánlott, mert abba RTX 3050 van és 17.3"-s ráadásul, a CPU meg bőven kihajtja.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ukrajnai háború
- Külpolitika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Építő/felújító topik
- OpenWRT topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/1TB FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest