- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- VGA hűtő topik
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubul86
őstag
válasz Xerath404 #80590 üzenetére
az annyira nem zavaró számomra, igazából akkor csak a prémium érzés a kézhezvételkor lenne számottevő nálam. De kb 90%-ban asztali gép, külső monitoron, szóval a kijelzős dolgok már rögtön kuka. A gpu alapból számomra most sincs kihasználva 100%-ban, szóval a +10% se számít ez ügyben (nálam)
-
-
lesi20
csendes tag
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/legion-5-82ju002uhv-p696113082/#termek-leiras Na megrendeltem ezt 449-ért.
Remélem nem csalodok benne! -
Ubul86
őstag
válasz echterion #80580 üzenetére
az én Legion 5-öm között és eközött az a különbség, hogy az prémiumabb a fémház miatt + 165 hz-es a kijelző, meg az enyém elvileg ryzen 7 ,és 17"?
mert úgy nézem, hogy minden más kb egyezik. Bár a fém ház mindenféleképp sokat dob az érzésen, a Nitro 7től is ezért válok el majd kicsit szomorú szívvel ha elkel
-
3L1T3
addikt
Végül megint a Legion 5 Pro-ra esett a választásom csak most 3060 helyett 3070-el lesz szerelve.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
-
nggabi
félisten
válasz echterion #80580 üzenetére
azért a g3ci kva anyjukat az összes cégnek, ezt vmelyik nap találtam:
Power Adapter
Power Adapter**[1]
230W slim tip (3-pin) AC adapter, 100-240V, 50-60Hz•
300W slim tip (3-pin) AC adapter, 100-240V, 50-60Hz•
Notes:
AC adapter offerings depend on the countrya németeknél többet eszik ugyanaz a 3060 mint a szlovákonál?
asztali monitoroknál 9 pixelig a qhd-t nem cserélik. áhhhh...
"szenyor dzsíííí"
-
echterion
nagyúr
Nekem is volt egy Legion 5 Pro-m, megértem. Az Alienware gépeim után a legjobb gépem az volt. Most egy GP66 Leopard van (nem sok különbség van eközött meg a raider között), ez is jó gép, de nah, nem jobb.
Ha innen apróról veszed, az egy év kevés lesz, ha attól veszed, akire gondolok, pláne (szerintem az bolti gari lesz vagy valami refurb mókolás). Én a Legion 5 Pro-t venném. A bill. elosztása szerintem sokkal kézreállóbb, mint az MSI-é, főleg, ha már megszoktad azt, az Fn gomb meg a környéke és az hosszú í nekem még mindig szokatlan így lassan két hét után. Illetve ez sokkal inkább gyűjti az ujjlenyomatot, a különböző foltokat, mint a Lenovo.
A Lenovo az másik srác, ugye? Na, én inkább tőle venném azt, megéri azt az extra 50k-t. Szerintem.******
-
válasz echterion #80574 üzenetére
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
k-adi
nagyúr
Amatőr hiba de legalább tanultál belőle
Ha bejött eddig a Legion 5 Pro, és amúgyis egy jó konstrukció az a széria, akkor mi a kérdés? most is azt venném a helyedbe. Akár fehér színben
(mondjuk amire használnád, WoW-ra meg régi játékokra mindkét kinézett gép elég overkill amúgy így a gépek teljesítménye most nálad másodlagos, mindkettőn menni fognak, emiatt inkább jobban szimpátia alapján választhatsz a kinézettek közül, márpedig az L5pro-t ismered és tetszett, az MSI-t meg nem, plusz a lenovora 3 év garit kapsz)
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
Sziasztok,
Kellene egy kis help. Az előző gépem egy 3060-as Legion 5 Pro volt amivel nagyon elégedett voltam, de impulzívan eladtam. SAJNOS!
Most 3070-es gépeket nézek és HA-n találtam két hirdetést ami érdekes lehet számomra.Tudnátok segíteni a döntésben? A két gép között 50 ezer a különbség, Lenovora 3 évet ad a srác az MSI-re 1-et. Sose volt MSI gépem, nem ismerem a felépítését. WoW-ra kellene és pár régi játékra. Köszi a tippeket.
Legion 5 Pro 16" - AMD Ryzen 7 5800H WQXGA 16GB RAM 1TB SSD RTX 3070vs.
MSI GE66 Raider QHD IPS 240Hz i7-11800H 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 3070 8GB 140W
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
echterion
nagyúr
válasz Raymond #80568 üzenetére
Igen, ettől tartottam én is, hogy az a type C. Na mindegy, egyenlőre marad, de ki tudja, meddig tudok együtt élni ezzel a "hatalmas" hiányossággal. Most nyilván nem hiányzik, mert a Valhalla-t 60 fps-en tudom fixálni, de ha majd kelleni fog a teljes kraft valamihez, akkor fene tudja, hiányozna-e. Lehet, inkább a monitort cserélme majd le.
FőDudu: nem kell 4k, a monitor QHD-s csak. De így, hogy az igpu-ra van kötve, nem hiszem, hogy veszek bármit is.
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
-
RM007
addikt
Hát ez fasza, még az én gépemen is van miniDP, igaz minek.
Valószínűleg olvasgatják a fórumokat hányan használják azt a portot és ugyanaz van mint a webkamerával hogy talán viszonylag kevesen, így néha kimarad. A fene nagy spórolás persze mi nem kapjuk meg olcsóbban. A gsync kérdés is hasonló lehet.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
-
echterion
nagyúr
válasz Raymond #80565 üzenetére
Na, visszatettem a kijelzőre, itt ezt látom. De hogy ezek közül melyik lenne a type C-m, azt nem tudom.
Ez az a modell: GP66 10UG-030XHU. Én is azt hittem, nem is néztem ezt, mikor kerestem gépet. De e szerint a honlap szerint van DP a type C-n. Már "csak" egy megfelelő átalakítót kellene szereznem nem tizenezerért.
Mod: ez pl. jó lenne? Alzánál van kuponom, jó lenne ott venni.
AXAGON RVC-DPC Átalakító USB-C -> DisplayPort[ Szerkesztve ]
-
lesi20
csendes tag
lesi20
csendes tag
Akkor egy gyors ajánlás. Két laptop közt vacilálok:
Az elöbb emlitett Lenovo Legion (3060, 16gb RAM, 5800h, 1080p/165hz 15.6) 449000FT
Illetve nagyon szemezgeteg ezzel az ROG Strix-xel
6800h, 3060, csak 8GB RAM viszont a kijelzője 1440p 165hz. 459000FT
És elviekben ez nem az a gagyi 60% sRGB panel, hanem rendes 100%. Ti melyiket választanátok?
Illetve a Radium.hu már megbizhatobb mint anno? -
Raymond
félisten
válasz echterion #80564 üzenetére
Az itteni kepen [link] a bal szelen ott a D logo az USB-C-nel, ott kimegy a DP jel. De azert nezd meg az NV Control Panel-ben hogy ra van-e kotve a dedikalt GPU. A 3D Settings -> Configure Surround-nal mutatja.
Melyik modell egyebkent hogy nincs rajta miniDP? Azt hittem mindegyiken van.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
echterion
nagyúr
Ráraktam ezt a GP66-ot a monitoromra és most szembesültem vele, hogy ezen csak hdmi port van, így meg nincs gsync a moncsin.
Amúgy elég jó gépecske, most lefojtva 80W környékére a gpu-t meg a cpu eszik 10W-ot kb. és QHD-ban megy a Valhalla fix 60 fps-sel. A gpu valami 1250 MHz körül van fixálva.
Csak ott a nyilak körüli bill. részt kell megszokni, az fura az előző laposaim után.
De emiatt a csak hdmi dolog miatt lehet, megy és veszek valami mást. Nem gondoltam volna, hogy a miniDP hiányozni fog.******
-
Zsolt_16
tag
Sziasztok
[link] ez a legion 520-ért mennyire jó deal? Fotók alapján nagyon szép állapotban van és nagyon gondolkodok rajta régóta szeretnék egy fehér lapsot.
-
Flashback
addikt
Az elözö tulaj eléggé elnyalta a HP laptopom csavarjait. Hol tudnék venni egy ilyen marék pici csavart?
Emlékim szerint M3 és valami 4mm hosszú...profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Akelaman
tag
válasz HartgeH3-2.8 #80546 üzenetére
Haha hàt igen. Mondjuk èn nem vagyok màrkafòb
Ebben az alsò közèp kategòriàban (ASUS Strix, sima Legion 5) senki ne szàmìtson sokra (a TUFròl, meg hasonlòkròl nem is beszèlve). Itt minden notebooknak több komoly hiànyossàga/hibàja van, amivel együtt kell èlni. Ennyièrt ez van. Fel kell àllìtani egy priorìtàsi listàt, hogy mik a legfontosabb szempontok az ember szàmàra (pl teljesìtmèny, hütès, mèret/sùly, üzemidő, kijelző, portok, anyag minősèg, garacia, hangszòròk, billentyűzet/touchpad, webkamera ). -
RM007
addikt
válasz cyberkind #80550 üzenetére
Fogod kiszereled és kalapáccsal porrá zúzod. Aztán elküldöd a gyártónak, mégis mit képzelnek alapon. Esetleg tipp spórolhatnának még itt-ott valamit a költségeiken.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
L4mie
veterán
Akik az új ASUS ROG STIX G15 2022es szériát nézegetik óvatosan mert iszonyat szórás van régióként is a felszereltségben.....
itthon pl. az RM sorozatszámúak nem tudnak full RGB bill-t csak 4 zónásat (WTF ) külföldi adatlap szerint csak az RCnél van ilyen az összes RM már fullos....de az RW előjelű is érdekes külföldön rendelkezik a touchpad numpad funkcióval, itthon nem, ugyanígy a LAN is, egyiknél 2.5GB másiknál csak 1, külföldön csomagolnak a laptop mellé webcam-ot, nekünk csak a hült helye jár. Külföldön nincs 8GB os verzió, itt van....eléggé visszavetett a lelkesedésemből ez a 4 zónás rgb....gagyi genius "gamer" billentyűzet jut róla eszembe amit a tescoban árulnak mint RGB bill....
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Phix
tag
válasz Szotyi222 #80503 üzenetére
Sokan írtak még utánad, lehet, hogy picit elmerült a kérdésed.
Pedig amúgy engem is érdekelne erről egy szakértőbb vélemény, mert a régebbi Nitrókról, hát, elég lehangoló összkép alakult ki, érződött rajtuk a belépőszint. Kíváncsi vagyok, erről az újabb szériáról mik a pro vélemények. Valamilyen review-kat nem találtál róla?
Paramétereiben amúgy ez olyasmi, amit én is keresek. Az egyetlen, amin még gondolkodóban vagyok, hogy érdemes lenne-e inkább 12. gen procit (vagy 6. szériás Ryzent) választani a DDR5-támogatás miatt...? Van/lesz annak komolyabb jelentősége szerintetek vagy elengedhető szempont?[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]
-
consono
nagyúr
Sziasztok! Az Alzánál most 300 az i5-ös Dell G15, 512 SSD-vel és GTX1650-el. Ezt érdemesebb megvenni, vagy olcsóbban ugyan ezzel a konfiggal az Ideapad Gaming 3-at? Vagy kb 300-ért Ryzennel és RTX 3050-el a Gaming 3-at? Kicsit fázom az Ideapadtól, de a review-k alapján nem tűnik rossznak...
Mondjuk elég elméleti a kérdés, mert az asszony agyonvág, ha a nyaralás előtt 3 nappal ennyi pénzt elköltök"Mechazilla has caught the booster."
-
L4mie
veterán
válasz FőDudu #80539 üzenetére
Létezik, csak 1-2 kivételes meg drága esetben amikor a gyártó (gondolom licenszelt) tett TB chipet a lapjára ryzen mellé.
Nem a belsőból kikábelezett pci-e re gondoltam, hanem tényleg erre a consumer megveszed a dobozt vga-val anélkül és TB porton rádugod a laposra és csodás fps-eknek örvendesz dologra.
-
Ubul86
őstag
válasz Imre9211 #80535 üzenetére
amúgy annyiból fura, hogy TUF-nál talán az én előző gépem Acer Nitro 7 jobb elvileg, csak ott is gyatra a hűtés, mert egymás mellett van a két venti na , szóval azért turbo off, 80-85 fok a cpu.
Hát az istennek se akar elmenni se aprón, se marketen bár tény, hogy van aki hirdet, van aki elad, valószínűleg túláraztam , bár elnézve a kínálatot szerintem még korrekt áron is lőttem beLehet meglesz tartva lassan, 200 alá azért nem mennék, főleg garis gépnél
-
FőDudu
veterán
Van egyaltalan olyan Ryzen-es laptop amiben van TB?
Nem hinnem, hogy Intel egyaltalan szamitasba venne a konkorencia tamogatasat TB fronton. Ugyanis a TB az az Intel szabadalma ha jol remlik.Szoval a kulso megoldasos verziok (Rog Flow, Alienware Aga) kivetelevel szerintem a kulso haz nem jatszik Ryzen platformon....
Hacsak nem a belso PCI-E portra rakotott szalagkabeles DIY megoldasra gondolsz....
RM007 tud par tapasztalatot irni ebben a temaban.
FőDudu
-
Imre9211
aktív tag
válasz DonDragonka #80529 üzenetére
Option C Már nem idegeskedek miatta.
Többieknek is köszönet. Még megpróbálom azokat amiket itt írtak(msi ab fenn van de csak hőfok monitorozásra jó a rivatuner része mert még a fan opció sincs a settingsbe ami alapnak kéne h legyen)
Aztán ha semmi akkor annyi. Végül is télen teljesen tűrhető így leszedált procival ami így is bőven elég egy 1660Ti-nak. Na meg most is megáll nyáron több óra gaming után 90fok környékén. 105-től messze vagyok
Kicsit több mint 1éve van meg amúgy, és azt továbbra sem tudom a jóízlés keretein belül véleményezni hogy ezt mégis hogyan gondolta az Asus hogy elad egy laptopot játékra amiben az alapbeállítások olyanok hogy aki nem ért hozzá az könnyen ráfázhat rövid időn belül...Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 32GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
L4mie
veterán
Na most teljesen eltereltetek a tuf vonalról köszi pedig nézegettem mert ár/értékben jófélék, csak persze jön a feketeleves.
Más: foglalkoztat a külső VGA kérdése, ahogy nézem thunderbolt kell hozzájuk, használt valaki ilyen külső VGA dokkolót, tudna mesélni jó-e? Bár ahogy nézem Ryzenes notiknál iszonyat ritka és drága a thunderbolt jelenléte.
-
válasz Flashback #80525 üzenetére
Én Clevo esetén rácsesztem, mert megvettem a drága TG padokat és KH tette helyre, mert a vastagság nem igen egyezett és túl kemény is volt a TG Pad...
Ha valóban cserélni szeretnéd, akkor fordulj KH-hoz és ő megoldja.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
peet05
aktív tag
Rendicsek. Ennyire nem ástam bele magamat, de mindig tanul az ember. Csak link akart lenni - ami remekül sikerült - a fórumtársnak.
ROG-nál rendben is van (g17 g713-as gépezet eddig bevált).
-
RM007
addikt
válasz Imre9211 #80522 üzenetére
Az XTU [link] akkor nálad sem megy? Esetleg egy nagyon régi verzió? Valamelyik új nálam sem volt hibátlan egy régit használok. /6.5.1371/
Hát igen valami ilyesmi kellene neked, csak kár hogy ez MSI ős régi. Többek között büszke is vagyok rá hogy még működik.Van olyanod hogy maxra tenné a ventiket? Amíg játszol a csúcson pörgetné.
Ha a vga felől közelítve (mivel össze van kötve a cpu-val hűtésileg) visszafognál a cpu sem melegedne annyira. Adjál neki UV-t, már mondták fentebb és jobb lesz a proci is.
MSI AB [link]
Az XTU verziókat próbálgasd végig.[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
válasz peet05 #80527 üzenetére
TUF-on nincs manuális venti... és nem is lehet sehogy megoldani szoftveres úton sem mivel, nem az OS irányítja hanem a thermal control vezérlő, ami egy picit zártabb és alacsonyabb szintű... Halandó ahhoz nem fér hozzá...
Amúgy ROG Strix engedi. és jó is a lehetőség csak az pont 2x annyiba került.
TUF az a ócó gémőr masina, lehetőségek is így vannak kialakitva, ez van.
Option A: elad, felgyújt, daráló
Option B: KH mester
Option C: jóóóójazúúgy[ Szerkesztve ]
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
RM007
addikt
válasz Flashback #80525 üzenetére
Általában nagyobbrészt 0,5 mm vagy még kisebb 0.3 mm kellhet. Esetleg valahová 1mm. Az a helyzet hogy ahány gép annyi féle lehet egy adott helyre. Az ember összerakja rácsavaroz és aztán szétszedve megnézi hogy fogott rá a hűtés, bemélyedés, szabadszem. Azt mondanám vidd el KillHates mesterhez ő ezt profin a lehető legjobban állítja be neked.
Minimum ilyen mondjuk valahonnan. [link] látatlanban 0,5mm.
Én amúgy jó pár helyre pasztát nyomtam, viszont annál is ellenőrizni kell hogy nem marad-e hézagos, ráfog-e, és hogy nem keményedik-e meg az a paszta mondjuk pl mert levegőt fogott, nem tölti ki a rést, a hőtől.....tanulmányozni kell és tanulni belőle, aztán dönteni.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
DonDragonka
őstag
válasz Imre9211 #80524 üzenetére
figyusz, tedd már meg légyszi hogy rákeresel a nevemmel jegyzett hozzászolásokra... úgy kb az elsőtől... szinte mindent amit itt feszegetsz, TUF és ROG tulajdonosként megcsináltam, végig vittem, így látod az eredményt is és néhány kérdésed választ is kap... Pl venti manuális szabályzás lehetőségei...vagy érdemes e a házat fúrkálni, vagy mit ér egy jó vagy rossz paszta... Le is írhatnám, de gyorsabb ha keresel, plusz rohadt sok infó... 😊
[ Szerkesztve ]
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
Imre9211
aktív tag
Az asztali az más világ. Ez egy instant f*spermet. Olyan mint a mirelit pizza. Bár az legalább ad vmi értéket mer nem halsz éhen.
Ez meg csak úgy van magának. A tisztelt user meg véletlenül se használja ki azt a performanceot amit kifizetett, mert leolvad a klaviatúra és égési sérüléseket okoz kb. Anno égette a tenyeremet a touch pad mellett mielőtt feltúrtam a netet hogyan kapcsoljam ki legalább a turbót. Röhej.
Na mind1. Leszedált procival, turbo ventivezérléssel(jelentsem az bármit is)nyáron elvan 90fok környékén magának pár óra gaming után is Megnyugtat a tudat, hogy biztonságba vagyok a ryzen 105fokos limitjétől XDDD
Igazság szerint nem hiszem hogy a ventivezérlés sokat számított volna, csak marhára frusztráló amikor mr Asus úgy gondolja hogy 80fokig nem kell süvíteni mer ááá minek. Jó az...
*szerk
Bezzeg az Aura meg az RGB...Cserébe a tetves klaviatúrát úgy pompáztathatom az rgb minden árnyalatába ahogyan csak akarom [link]
[ Szerkesztve ]
Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 32GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
-
Imre9211
aktív tag
válasz Flashback #80520 üzenetére
96 nekem is volt sőt 100körül is. Bánom hogy anno nem vittem vissza v cseréltem amíg még volt elállás. Aztán ugye most alul van feszelve a Ryzen 12voltra meg ki van kapcsolva a turbo, így olyan 85-90fok környékén eljátszogat vele az ember nyáron.
De akkor se normális értékek ezek. Mibe került volna ha kétszer ilyen vastag, normális szellőzése van értelmes hűtéssel? Nyomorult Asus...És a legdurvább az hogy biztos sokan turboval tolják ugyanúgy mer 105fokig van a limit a ryzennél. Undorító...Majd lecserélem ezt a szart valamikor aztán jó lesz ajtótámasznak v virágalátétnek. V szobadísznek mer a tuf logó az elején tök fasza, ami egyben kb az egyetlen pozitívuma is a kemenc...khmm..készüléknek.
Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 32GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
Imre9211
aktív tag
válasz isti0308 #80519 üzenetére
Szia! Köszi de itt ilyen nincs [link] A scenario profilon belül sem, meg a fan fülnél sem. Az is csak úgy "van". Vannak az előre beállított fix profilok és kész.
Egy hulladék a TUF. Ne vegyen senki TUF-ot max asztaliba mer az egy teljesen más liga.
-
Flashback
addikt
Sziasztok,
Szóval a laptopomat újra kellene pasztázni és akkor már cserélném a "Thermal pad"-okat is. (Mi a magyar neve?)
A kérdeseim hogy:
- Milyen hütö pasztát érdemes most venni? Grizzly
- Thermal Pad-okból nem tudom pontosan mekkora kell ilyenkor van valami joker megoldás? Arra gondoltam veszek 1,5mm-est. Meg 1mm-est és ha kell akkor duplázok itt ott... Ebböl milyet érdemes venni? Tanácsok?Jó lenne egy helyröl rendelni.
u.i.: Két éve pasztáztam Noctua.val de erösen oxidálódhatott már. (Starcraft 2 alatt felment 96fokra is...)
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
isti0308
csendes tag
válasz Imre9211 #80516 üzenetére
Szia!
Nekem is asusom van, igaz rog, de hátha tudok segíteni
Az armouryba kellene lennie windows, silent, balanced, turbo, és manual oc profilnak, ahol be tudod állítani pl a GPU mag és memória óra jeleket! Itt elvileg egy csúszkál lehet állítani a CPU és GPU ventilátorok minimum és maximum fordulatszámát százalékosan! Ha fullon akarod őket járatni húzd fel a minimumot is 100%-ra! És készülj a felszállásra! -
Imre9211
aktív tag
válasz echterion #80514 üzenetére
Mind1 visszarakom a armoury-t. Legalább vannak ratyi profilok előre beállítva. Szánalmasnak tartom ezt az egészet. Dehogy akartam én lejjebb venni. Nem zavar a zaj. Annyi lett volna csak a hű de kicseszett nagy óhajom, hogy nyáron gaming közben már 65fok fölött tekerjen 100on a venti.
De nem ááááá...Há hogy. Mélyen tisztelt Asus hozzáb*sz a userhez egy felületet 3fix profillal, azt ott van paraszt egyed.
Bocs a stílusért és köszönöm szépen a válaszokat, csak nonszensz ez az egész.
-
eihwaz
tag
Sziasztok!
Gamer laptop vásárláson töröm a fejem. 14-es kijelző méretben gondolkodom, mert az könnyen előkapom az ágyban vagy a kanapén ülve. Létezik abból olyan verzió aminek a hűtése is jónak mondható vagy felejtsem el?
Egyelőre még csak tapogatózom, hogy mi legyen
-
echterion
nagyúr
válasz Imre9211 #80512 üzenetére
Miért akarod csak a ventiket csesztetni? Ha leveszed a fordulatot, melegebb lesz a géped, a cpu és a gpu is visszább fog venni. Csendesebb lesz a géped, cserébe forró lesz belül minden is, nem csak a cpu-gpu páros.
A gpu-nál állíts be AB-ben egy görbét kisebb feszültséget és kisebb órajelet, így kevesebbet fog fogyasztani, kisebb fordulaton fogja tekerni a ventit (keress rá itt a fórumban a hogyanra, korábban le lett írva többször is). A cpu-ra meg asszem kaptál már tippet.******
-
wanted5
őstag
válasz Imre9211 #80512 üzenetére
Nem lehet, mert a user hülye és megfőzi a gépet. Még a profival is előfordul sok évnyi tapasztalattal a háta mögött, mert ő is ember és elfelejti, lásd KH esete egyik AW-val.
Nem csak azért nem adják oda a user kezébe az irányítást mert a gonosz multi azt akarja, hogy évente vegyél újat. PC-nél meg se lehet számolni hány olyan eset van, hogy a BIOS-ban szanaszét nyomkodnak mindent, mert fogalma sincs róla mit csinál, de azért állítgatja...
-
Imre9211
aktív tag
válasz MaxxDamage #80511 üzenetére
Ez se csinál semmit. Vagy meg kéne venni?
Mndjárt kib***om az ablakon ezt a sz*rt Jó akkor armoury vissza, legalább van valami profilozás.Úgy felidegesített hogy 2022-ben nem lehet megoldani simán hogy a két kicseszett venti user defined legyen hogy erősen elgondolkodtam ennek a hulladéknak az eladásán igen jóárasítva...
Elnézést ideges vagyok
Topic ON
-
válasz Imre9211 #80510 üzenetére
Nekem a ventik szabályzásával nincs gond Win11 alatt (Obsidian FAN Control) de a szorzók alap beállításon lévő használatához az Obsidian (Control Station) többszöri újra indítás után kerülnek beállításra, így addig Default (gyári) szorzón megy a CPU. Obsidian Support felé már rég írtam egy üzenetet ezzel kapcsolatban (Updatera várnék) de választ azt azóta sem kaptam rá, így Win10 telepítésen gondolkodom (másik 1TB NVMe SSD-re) a Win11 meg maradna a 970 EVO Plus 1TB SSD-re és tenném el a fiókba. A FAN Control meg ha barmilyen Win Update hiányzik és míg fel nem teszem, addig a GPU tempet nem mutatja az a program...
Érdekes szoftver gondok (kompatibilitás) ezek.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Imre9211
aktív tag
Egyszerűen olyan mintha nem lenne ventilátorszabályozás. Vagy mintha nem lenne valami opció windowson belül beállítva hogy egyéb alkalmazások is lássák és monitorozzák a ventilátorokat... Már mindent megpróbáltam. Bios dísznek van, msi afterburnerbe a settings-nél fan fül sincsen, és neten se találtam érdemi dolgot ezzel kapcsolatban.Olyan mintha a tetves Armory Crate-n kívül nem létezne más opció, aminél meg az a tudomány, hogy felkínál 3profilt és csá....Kezdek megbarátkozni azzal a gondolattal hogy le kell mondjak a custom fan vezérlésről Lehet én vagyok a béna vagy nem tudom, csak annyi lett volna az elképzelésem hogy fanprofilokat állítok be magamnak...
Nem tudom miért nem működik semmi(Armoury-t nem akarom visszatenni)
-
RM007
addikt
válasz Gawamatsu #80507 üzenetére
És mik vannak. Már régi dolog....nálam a túlmelegedés ami kb 90 fok környéke az alaplap cpu lefogatás megolvasztását okozta/za. Az a csavar anya amibe becsavarozok többször levált az alaplapról. Hogy nálatok nincsen ilyen melegedés mellett.
Persze KillHates kitalált erre is valamit. Ő mindenre tud megoldást.
-
Imre9211
aktív tag
Sziasztok!
Lehet valami értelmes app-al(Windows11)szabályozni a ventiket az Armoury Crate-en kívül? Asus TUF A15-ös laptop.
Első próbálkozásom az msi afterburner volt de ott halott a dolog. Nem él az opció, csak dísznek van. Így az marad csak hőfok monitorozásra játékon belül.
Egyéb ötletek valakinek esetleg? Az afterburneré jó volt régen, olyasmire lenne szükségem ami MŰKÖDIK IS
Tehát hogy beállítok egy adott profilt, amit ÉN szabályozok hogy hogyan és mikor, mekkora fordulaton menjenek a ventik. Nagyon nem szimpatikus nekem az armoury crate, plusz ott is csak előre beállított profilok vannak, de én testre szeretném szabni
-
Szotyi222
aktív tag
Mit gondoltok erről? [link]
Ár értékben?[ Szerkesztve ]
-
Akelaman
tag
Nekem ez Asus nagyon jò vètelnek tűnik, a QHD kijelzője jól szerepelt a tesztekben, a Lenovoè azèrt gyengèbb FHD. A hűtèse elmegy (jàtèk alatt kb 80 fok) , a Lenovoè kb 5 fokkal jobb (kb 75 fok). A Ryzen proci egyel ùjabb generàciòs, ami ugyan csak minimàlis teljesìtmèny növekedèst jelent, de akksi üzemidőben jelentős javulàst hoz, a tesztekben 8-10 òra üzemidőt mutatott ami elkèpesztő gamer laptopoknàl, a Lenovo inkàbb 5-6 òra körüli.
A memòria miatt nem kell aggódni, 20-30e ft 16Gb ùj, minusz5-8e ha règit elpasszolod
[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
válasz Gaben870919 #80496 üzenetére
Hát lehet hogy nem használ az SSD-nek a
torrentén ennek ellenére arról futtatok a nap legnagyobb részében már pár éve és még semmi baja. Szerintem ezek a mai ssd-k már ezt is bírják. A kliens a laptop bekapcsolásával egyből indul. (ja azt itt nem szeretik, kapok én is hogy válaszoltam )Ha valami le van ragasztva azt ne tépd fel. Én a helyedben nyugodtan cserélném a ram és tárhely nem lehet baj.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Építő/felújító topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Politika
- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ukrajnai háború
- Külpolitika
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/1TB FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest