Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
Jelenleg a letöltésem 200 kB/s-re van korlátozva egy 2Mbps/128 kbps-es internetkapcsolat mellett. Így bőven tudok netezni is a letöltések mellett. Ilyen beállítások mellett a kész torrenteket 1 MB/s sebességel át tudom tölteni a gépemre, aközben, hogy azokat seedeli, másokat esetleg épp letölt.
A több hónapos használat alatt pedig azt vettem észre, hogy inkább a kapcsolatok számának emelkedése miatt fagy le a torrent. (Sajnos a Transmission routerre telepíthető verziójában nem lehet a kapcsolatok kezelését szabályozni.) Mellesleg azokkal a torrentekkel, melyek a routert lefagyasztották, a gépem is szenvedett, melynek paraméteri az adatlapomon fellelhetők, s bizony nagyságrendekkel jobbnak számít a routerhez képest.
Amúgy nem letöltőszervernek vettem, így az én igényeimet kielégíti.
-
róland
veterán
Épp egy b/g/n-es wifivel szerelt MSI Wind-del használom. Jelenleg az internetem sebessége (2048/196 kbps) a szolgáltatóm részéről bőven a router képességei alatt marad.
az igaz, hogy a Platero firmware-ben nem igazán működött a torrent seed, viszont bizonyára javították már a Flipperben. Amúgy a leírásom alapján nem ördöngösség egy Transmission-t telepíteni (kb. 1-1,5 óra), ami viszont nagyon jól kezeli a torrenteket.
Tűzfal van, egész jól konfigurálható, mindenféle hozzáférési szabályokkal LAN/WAN irányból (amit viszont nagyon sok router nem tud). Van ezen felül DynDNS plugin, ha nem fix IP-s netet használ valaki.
VPN nincs, viszont a nyílt szoftvernek köszönhetően bárki készíthet hozzá plugint. Akár te is.
Transmission fagyasztotta már le a routerem, viszont olyan torrentet fogtam, amivel még a nagyságrendekkel erősebb asztali gépem is megizzadt. Jól beállítva a torrentklienst, s tudomásul véve, hogy nem letöltő és seed szerver, nem lesznek fagyások.
Én nem bántam meg, hogy annak idején 13.000,- Ft-ért megvettem. (Szintén 50,- EUR volt, postaköltséggel együtt.)
-
hzcs
senior tag
Hagyományos reset: fonera nincs áram alatt, nyomod a resetet, nyomva tartod, majd bedugod a villanyba, és még kb 2 percig nyomod a resetet.
0.7.1 r1: letöltöd az eredeti fájlokat az előző hozzászólásból, majd kicsomagolod. Lesz benne egy rootfs.squashfs és egy kernel.lzma. Ezeket a freifunkba betallózod (felülre a rootfs, alatta a kernel), bepipálod jobboldalt a felső négyzetet, és kiválasztod, melyik hálókártyára van a fonera kötve.
Kihúzod a villanyból a fonerát, de az utp kábel a gép és a fonera között marad. Minden más hálózatból kilépsz (wifi, másik lan, stb), megnyomod a go-t, bedugod a fonerát a villanyba. Így kéne mennie, elég sokáig tart, először felküldi a rootfs-t, utána mintha megállna a program, de a feladatkezelőben látni hogy 100%-ot használ a prociból (nekem legalábbis). Kb 10-15 percig tart. Ezután már 0.7.1 r1 lesz a fonera verziója. (Fon2200)
Új hozzászólás Aktív témák
- Western Digital Black 500GB 3,5"-os hdd-k (
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Dell Precision 7740 Workstation 17,3", i9-9980HQ, 32GB, RTX3000 6GB
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Eladó használt szép állapotú ASUS TUF Gaming F15 FX506HC-HN1135W Notebook Termékcsalád Asus TUF Gam
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest