Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
Jelenleg a letöltésem 200 kB/s-re van korlátozva egy 2Mbps/128 kbps-es internetkapcsolat mellett. Így bőven tudok netezni is a letöltések mellett. Ilyen beállítások mellett a kész torrenteket 1 MB/s sebességel át tudom tölteni a gépemre, aközben, hogy azokat seedeli, másokat esetleg épp letölt.
A több hónapos használat alatt pedig azt vettem észre, hogy inkább a kapcsolatok számának emelkedése miatt fagy le a torrent. (Sajnos a Transmission routerre telepíthető verziójában nem lehet a kapcsolatok kezelését szabályozni.) Mellesleg azokkal a torrentekkel, melyek a routert lefagyasztották, a gépem is szenvedett, melynek paraméteri az adatlapomon fellelhetők, s bizony nagyságrendekkel jobbnak számít a routerhez képest.
Amúgy nem letöltőszervernek vettem, így az én igényeimet kielégíti.
-
róland
veterán
Épp egy b/g/n-es wifivel szerelt MSI Wind-del használom. Jelenleg az internetem sebessége (2048/196 kbps) a szolgáltatóm részéről bőven a router képességei alatt marad.
az igaz, hogy a Platero firmware-ben nem igazán működött a torrent seed, viszont bizonyára javították már a Flipperben. Amúgy a leírásom alapján nem ördöngösség egy Transmission-t telepíteni (kb. 1-1,5 óra), ami viszont nagyon jól kezeli a torrenteket.
Tűzfal van, egész jól konfigurálható, mindenféle hozzáférési szabályokkal LAN/WAN irányból (amit viszont nagyon sok router nem tud). Van ezen felül DynDNS plugin, ha nem fix IP-s netet használ valaki.
VPN nincs, viszont a nyílt szoftvernek köszönhetően bárki készíthet hozzá plugint. Akár te is.
Transmission fagyasztotta már le a routerem, viszont olyan torrentet fogtam, amivel még a nagyságrendekkel erősebb asztali gépem is megizzadt. Jól beállítva a torrentklienst, s tudomásul véve, hogy nem letöltő és seed szerver, nem lesznek fagyások.
Én nem bántam meg, hogy annak idején 13.000,- Ft-ért megvettem. (Szintén 50,- EUR volt, postaköltséggel együtt.)
-
hzcs
senior tag
Hagyományos reset: fonera nincs áram alatt, nyomod a resetet, nyomva tartod, majd bedugod a villanyba, és még kb 2 percig nyomod a resetet.
0.7.1 r1: letöltöd az eredeti fájlokat az előző hozzászólásból, majd kicsomagolod. Lesz benne egy rootfs.squashfs és egy kernel.lzma. Ezeket a freifunkba betallózod (felülre a rootfs, alatta a kernel), bepipálod jobboldalt a felső négyzetet, és kiválasztod, melyik hálókártyára van a fonera kötve.
Kihúzod a villanyból a fonerát, de az utp kábel a gép és a fonera között marad. Minden más hálózatból kilépsz (wifi, másik lan, stb), megnyomod a go-t, bedugod a fonerát a villanyba. Így kéne mennie, elég sokáig tart, először felküldi a rootfs-t, utána mintha megállna a program, de a feladatkezelőben látni hogy 100%-ot használ a prociból (nekem legalábbis). Kb 10-15 percig tart. Ezután már 0.7.1 r1 lesz a fonera verziója. (Fon2200)
Új hozzászólás Aktív témák
- NetApp FAS8200 NAF-1601 AFF-A300 Controller disk nélkül
- 3 db Cisco CP-8945- Szines kijelzős VOIP telefon
- !!AKCIÓ!! GAMER PC Intel Core i5-14600KF/MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI/RTX 3080Ti 12GB/32GB DDR5
- ASUS TUF A15 - RTX 4060 - 32GB RAM - 97% AKKU
- APC Smart UPS 3000 USV - Szünetmentes tápegység- Új ára 950.000Ft
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- Újszerű Playstation 4 Pro GoldHEN - 20db CSERÉLHETŐ PS4 játékkal (God of War, Cyberpunk és sok más)
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest