- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- Melyik tápegységet vegyem?
- LG LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
benojeno #3970 üzenetére
1. semmi szükség engedélyre, felvéve ha nem fizetősen osztod meg a neted.
3. egy úgymond captive portal-ra irányít tovább a fonera, ahol a fonos accountoddal bejelentkezve tudsz internetezni, illetve rajtad keresztül internetezni. Amúgy a fonera lapját be kéne hozni automatán neki.
-
De legalább alap (semmit nem csinál, csak AP), és N-es. Ilyent szeretnék...csak most nincs rá cash
-
Valakinek nincs egy alap fonerája jóárasítva táppal? Firmware szórakozásra kéne
-
válasz
vtechun #3893 üzenetére
Már nem tudom hogy milyen leírás szerint, de sikerült felrakni. Trükközni kellett a dns-ekkel, majd egyik restart után régi software fogadott. Nah ott el kellett kapni a grabancát, és ráerőltetni freewlant a megadott módon. Majd utána bohóckodni frissítésekkel, és voilá!!
Freewlan amúgy jó, én is ezt használom rajta.
-
-
válasz
SunBreeze #3737 üzenetére
"pár éve van meg a router, de mostanság hiába van bekapcsolva folyamatosan a hálóira nem lehet csatlakozni és a wlan ledje nem villog, ilyenkor kihúz vissza és működik."
Ugyanez itt is. Most hogy fent van freewlan, egyik gép rendszeresen nem tud rá csatlakozni, csak ha reset után közvetlenül felmászik. Akkor viszont stabilan megy amíg nincs a gép újraindítva pl. Ezt a gépet meg nem merem addig restartolni amíg rá nem jövök a megoldásra
-
Noh...sikerült.
A már említett lapon elkezdtem a műveleteket.
Mindössze annyi változást eszközöltem, hogy a 188.40.206.43 címet használtam dns-nek, mivel módosult a kolofonium server címe.
Már az első lépés után 0.7.0r4 firmware fogadott...úgyhogy itt módosítottam a lépési sorrenden, és felraktam a 0.7.1r1 firmwaret, majd offline installáltam a freewlant.Szép és jó is volt...de egyik gép nem tudott csatlakozni egyik ssid-re se. Másik pöccre ment mind a két ssid-re. Aztán restartoltam fonerát, fel tudott menni a második is. Értetlenül állok ez előtt.
De most működik.A kevésbé stabil üzem miatt gondolkodok még rajta, hogy az ütemezett újraindítást kihasználjam-e.
-
válasz
ngabor2 #3735 üzenetére
Időközben én is megtaláltam itt. Már benne voltam a dolgokban, mikor kiderült, thome-os speedtouch routerben poweruser nem tud dns-t átírni. Így járás :S
mod: ez a 2 éves post még korábbi firmwarere vonatkozik. Ezt írja is freewlan oldala.
mod2: mára vége a játéknak. Haza jött húgom, és ilyenkor leül a gép elé...ami fonera private részéből táplálkozik. Majd holnap azért rápróbálok a "natúr" trükkre, de nem fűzök hozzá reményeket.
-
válasz
ngabor2 #3733 üzenetére
freewlan doksijában azt írják, hogy
"If your La Fonera's firmware version is 0.7.2r1 or higher you need a flash cable to gain SSH access to your La Fonera and to install the add-ons. Go on with Offline installation by using a flash cable."
Most az aktuális firmware, az 0.7.2 r3. Így valamikor muszáj leszek szétszedni, és applikálni hozzá egy szintillesztős soros portos mókát. Még szerencse hogy direkt erre (com és lpt piszkálásra) van félrerakva egy laptopom
-
Lassan befejezem a monológot. Úgy látszik flash kábel kell majd. Túl új a rajta lévő firmware :s
-
Időközben megtaláltam a linkelt lapon a firmwaret.
Viszont fonera azt írta rá hogy ez update a 0.7.0-ás firmwarehez, és nekem 0.7.2 van, és mit képzelek magamról :s -
Hmm..
Az itt leírtak alapján gondoltam felrakok egy freewlant én is a saját eszközömre. Leginkább a bridge miatt.Ám hogy a Kolofonium hack működjön, régebbi firmwarre lenne szükség, ami a linkelt oldalon nincs. Valakinek van elfekvőben egy valid megfelelő firmware?
Plusz ez az automata installnál mennyire jöhet elő hasonló? Hogy már egyéb okok miatt nem fog menni a hack?Sorry ha nem helytálló a kérdésem. Fonerában még nem vagyok erős
-
Én legfeljebb az alap fonerával szemezgetek. A többi plusz funkcióra nincs szükségem.
Sőt, még annak is próbálok utánajárni, hogy egy fonera compatible softwaret felrakni x86os gépre. Mert nekem van itthon olyan eszközöm ami miatt kissé feleslegesnek érzem a fonerás eszköz megvételét.
Aztán ha ilyet nem találok, akkor szerintem az lesz hogy megvárom hogy az új router kijöjjön, és az hátha lentebb nyomja az árakat kissé. Majd meglátom :] -
Elolvastam az első hozzászólást, és említést se tesz a kérdésemről. Lehet megérett már egy szerkesztésre. Viszont helyette megtudtam pl. hogyan kellett beüzemelni a 6.10-es ubuntu alól a wireless hálózatot, úgy általában.
Ha jól értem attól hogy nem nyílt a firmware, az még cserélhető rajta 3. féltől származó softra. Vagy ez a 2.0 kiváltsága?
Erősen gondolkodom hogy beleugrok ebbe a fon dologba. Ez a meghívásos dolog konkrét előnyét nem látom kiírva sehol. Shopnál látom egyedül hogy a promo kódot oda tudom beírni (ha ez az egyáltalán). Kissé nekem kusza a fon oldala
-
Lehet hogy ez egyeseknek evidens, de számomra nem egészen, úgyhogy megkérdezem tőletek.
Mi a pontos különbség a Fonera, Fonera+, és Fonera 2g közt? Ezt a 3 típust látom a weben elérhetőnek.Amennyi kiderül a leírásból, Fonera az alap. Fonera+ egy switchel már routernek is használható, a Fonera 2g pedig már egy alap nas funkciót is ellát usb-n át.
Ezen kívül mi ami elkerülte a figyelmem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5 / 16 GB / 256 GB SSD + Windows 11
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- Samsung Galaxy Z Fold6 Navy Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Galaxy AI,2027. 09. 19
- Apple iPhone Air Space Black Pehelykönnyű elegancia,100% akku (6 ciklus) Garancia 2026. 09. 25
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Lenovo ThinkPad Z13 G1 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest