Hirdetés
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Mister_X
üzenetére
a szekvenciális írási/olvasási sebességek összehasonlítása nem ad reális képet arról, hogy mennyive gyorsabb is tud lenni egy SSD.
de hogy válaszoljak is a kérdésre: egy nagyobb méretű modern SSD akár 3-400+ MB/s-ra is képes, de amiben igazán jók, a merevlemezhez képest, az a kis fájlokkal való műveletek sebessége.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
lehet nincs AHCI módban a SATA vezérlőd?
amúgy ez a különbség nekem simán mérési hibahatáron + gyártási szóráson belül van, csak te idegeskedsz rajta
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
BigestEGOist
üzenetére
gyorsabb, nem? akkor meg ki nem sz. le a hulye elmenyindexet? a toredezettsegmentesitest meg felejtsd el ha nem akarod total feleslegesen terhelni a cuccot.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
BigestEGOist
üzenetére
ssd-n ertelmetlen, csak felesleges irassal terheled a cellakat.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Jodanovich
üzenetére
ugyan nem ennek a topiknak a témája, de: amíg még tart az akció, ezt
amúgy ez a már működő, használatban lévő SSD-k/tulajok topikja, a vásárlásban itt szoktak segíteni
#43359: megbízható, nincs vele gond, piszok gyors, strapabíró, szoftver jár hozzá... folytassam?

-
FireKeeper
nagyúr
nem akarlak terhelni, de ha esetleg egy közvetlen linket tudnál adni, nagyon hálás lennék

rákerestem hivatalos forrásból, de most épp nem működik az AMD honlapja, és nem akarok tévesen valami szutykot felrakni.de ha esetleg más valaki tudnak adni direkt linket adni friss, AMD-s AHCI driverre, jöhet

-
FireKeeper
nagyúr
válasz
rigo88
üzenetére
naná hogy lenne látványos különbség. hiába raptor, hiába 10k fordulat, attól még vinyó marad.
"ha ssd-t veszek, akkor vertex plust" - azt gondolom nem kell mondanom, mennyit is nyersz vele egy mezei normálisabb SSD-hez képest?
(megsúgom, kb semmit)csak akkor mondanák azt, ha elvakult fanok lennének.
-
-
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
Váltanék kisebb de gyorsabb SSD-re (96GB-os Kingstonról 64GB-ra). Kérdés: Crucial M4 vagy Samsung 830? A samu drágább lenne egy ezressel (desktop kit). Kérdés megér-e annyit, illetve hogy a Cruciallal vannak-e megbízhatósági vagy kompatibilitási gondok? A samu úgy tudom ebből a szempontból problémamentes, ott FW frissítésnél van galiba.
Esetleg valami megbízható SF vezérlős 20k alatt?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
HTomiii
üzenetére
nem úgy van, hogy a TRIM parancsot, vagy más, garbage collection-t nem használó SSD-knél drasztikusan visszaesik az írási sebesség egy idő után? úgy tudom vannak különböző programok ennek a visszaszorítására.
itt is van: a jelenség
lehetséges megoldás pedig a teszt következő oldalán. -
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TeeJay
üzenetére
a csíkszéllel együtt az élettartam is csökken, ezt azért nem árt észben tartani, főleg amellett, hogy azért egy nagyobb méretű meghajtó nagyobb mértékben is van terhelve (több mindent pakol rá az ember). tehát az írhatatlanság, ami egy 60/64 gigás bootdisknél nem jön elő egyhamar, egy erősebben használt, ráadásul kisebb élettartamú lemeznél akár elő is jöhet.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Balage76
üzenetére
ezt én is csak megerősíteni tudom, vettem már ott cuccot, korrektek, és értik is a dulgukat.
amúgy én is meglepődtem hogy milyen olcsó a samu, asszem én is beruházok egyre a kingston helyett. boltokban 20-24k között van, aprón meg már bőven 20k alatt is.

DeFranco: flash chipeknél elmondható, hogy itt a kisebb csíkszélesség a nagyobb sebesség mellett sajnos kisebb élettartamot is hoz magával. illetve az adott generáción belül is vannak több illetve kevesebb írási ciklust elviselő darabok (pl kingston hyperx 3k, aminek a chipjei ~5000 helyett csak ~3000 írási ciklust viselnek el). ezt azért engedhetik meg maguknak, mert látszik hogy az átlag user azért nem írja tele nap mint nap a lemezt, valamint az okosabb vezérlés miatt amúgy is kevesebb terhelés van az SSD-n.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
adott lenne egy 96GB-os kingstonon lévő rendszer (w7 pro 64), ezt szeretném átrakni egy 64GB-os SSD-re, érdekelne, hogy milyen programmal lehet megcsinálni (a gond az, hogy van 100MB-os partíció. feltettem ezt a kérdést régebben is, most vált újra aktuálissá, és akkor is arra jutottunk, hogy a 100MB-os partíció, és a tárhelykülönbségek miatt bonyás a dolog).
végülis ha nincs rá megoldás, az sem nagy gond, újra tudom húzni az OS-t, de ha lehet, azért elkerülném. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ez kicsit off a topikba, de a temp mappát át tudom helyezni merevlemezre? vagy
takarodjakfáradjak át a vindóz topikba?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
azt a 100MB-os partíciót gondolom már utólag nincs esélyem beolvasztani a "nagyba".

euzsolt: ezt talán nem kéne...
és még duplázol is. legközelebb a szerk gombot használd
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
a közeljövőben (tavasz/nyár) tervezek egy platformváltást, úgyhogy a Sata3 igazából már előre tervezés lenne. ráadásul mindenképp csak olyan rendszert tervezek használni, ami tudja a TRIM-et (Win7,8?).
köszi a válaszokat egyébként
szerk: igen, a win telepítő megcsinálta a maga kis rejtett 100megás partícióját, szóval olyan progi kéne ami ezzel boldogul. bár nem túl régi a mostani rendszer, meg már amúgy is belejöttem a telepítgetésbe, de azért ha nem muszáj, nem csinálnám végig, ha nem muszáj.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
jah és még egy gyors kérdés: a mostani rendszeremet gondolom egyszerűen átklónozhatom egy új rendszerre, kell ehhez valami különlegesebb progi?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi a választ, a lapomon elvileg csak az SB710 féle sata vezérlő van, de akkor ha a corsair mellett döntök, akkor figyelek erre a dologra.
egyébként várható, hogy észlelek valami gyorsulást a kingstonhoz képest? mert azért szintetikus tesztekben elég durván jobb a corsair (meg a samu is egyébként), persze azzal tisztában vagyok, hogy a szintetikus értékek önmagukban nem perdöntők. -
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
immár néhány hónapja tulaja vagyok egy 96GB-os kingston V100+-nak, de úgy érzem egyelőre ez a kapacitás felesleges nekem (az OS és a progik 18GB-ot foglalnak, és alig van olyan app, amit esetleg fel fogok rakni a közeljövőben). az lenne a kérdésem, hogy szerintetek érdemes lenne-e lecserélni ezt a kisebb (60 vagy 64GB-os) de gyorsabb darabra? és ha igen, milyenre?
amiket néztem: samu 830 64GB, corsair force 3 gt 60GB
mindenképp olyan kéne, amivel nincsenek mindenféle firmware-es gondok, még akkor is, ha cserébe lassabb. -
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
a gépem mostanában nem működik valami szuperül. egy csomószor eljátssza azt, hogy bekapcsolás után a windows indítása ablaknál megáll. a ventik forognak, kép van, de nem történik semmi. van, hogy csak többszörös reset segít a dolgon.
konfig az adataimnál, az alany egy kingston v100+, az OS win7 enterprise SP1, a pagefile nincs kikapcsolva, valamint a rendszervisszaállítási pont funkciót is bekapcsolva hagytam. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
andersen32
üzenetére
a háromból kettő szívfájdalom nélkül átirányítható hdd-re. egyedül a swap-nál jön jól az ssd sebessége, de az meg önmagában nem hiszem hogy túl nagy.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
andersen32
üzenetére
azért én ezt erősen kétlem.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
szeretném átpakolni az opera cahce-sét, és a temp dirt RAMDISK-re, valaki tudna ebben segíteni?
mod: ezeknek olyan 100MB elég lenne?
-
FireKeeper
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
valakinek van tippje, hogy honnan tudnék szerválni 2,5"-3,5" átalakítókeretet SSD-hez? a gépházamban 2 kivételével ki lehet szedni a vinyótartó keretet, és sajnos az a két hely be is van telve, a gépházamhoz adott SSD tálca pedig csak a keretbe illik, a vinyókat meg nem akarom költöztetni. szóval az SSD terveim szerint a DVD alá menne 5,25"-3,5" (ilyen van) és 3,5"-2,5" átalakítókkal. egy oldalon felfogatni nem akarom (meg csak úgy szimplán felfogatás nélkül behajítani sem).
van valakinek tippje, hogy ilyen egyszerű, puritán átalakító-keretet honnan tudnék szerválni? hardveraprón nem találtam, de lehet hogy csak rosszul kerestem.shteer: 32GB-os létére elég szép az írása

-
FireKeeper
nagyúr
válasz
laccerot
üzenetére
teljesen felesleges egy merevlemezt egy SSD-hez hasonlítgatni szintetikus tesztekben, semmit nem mond.
.: JuSzT :. :tudom én, hogy nem kell gyorsabb, nézd meg a konfigom
mindig szoktam is ajánlgatni, hogy aki tud, vegyen SSD-t. de azért ezektől az értékektől nem kell elájulni (mint ahogy a kolléga tette). -
FireKeeper
nagyúr
válasz
adamssss
üzenetére
leginkább csak olvasó/kérdező vagyok ebben a topikban, mintsem válaszoló, de mintha az OCZ-kkel több probléma lenne (firmware gondok, de javítsatok ki ha tévedek). a kingston meg lassú, de megbízható. a lassúságot meg leginkább csak benchmarkokban és extrém szituációkban veszed észre (vagyis nem veszed észre
). -
FireKeeper
nagyúr
Kingston V100+-nál a sata csatlakozó melletti 4 pin mi akar lenni? USB talán? kingston honlapján nem találtam erre vonatkozó infót.
-
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
igazából csak magam megnyugtatásából kérdezem: 96GB-os kingston SV+100 pár naposan, papíros 3év garival 28-ért korrekt vétel?
-
FireKeeper
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Shodan
üzenetére
mostmár fizikai késztetést érzek, hogy vegyek valamit a gépbe (
), ami nagyobb, mint egyházventi, csak CPU és VGA fronton nem éri meg semmi, töketlenkedés van, és talán a vinyó fogja vissza leginkább a gépet.talán a 64-es kingston lenne a legkisebb rizikó, mert az a legolcsóbb, csak tényleg nem tudom, hogy elfér-e az ember akkorán. bár ha jól vettem ki így visszaolvasgatva, a játékok annyira nem táltosodnak meg SSD alól, így csak a win-nek és az appoknak kell a hely, azok meg talán el is férnek 64 -kerekítés -15% -on

Am a crucialt nem néztem még, milyen árban adják őket?
Az a 30k, amit a 96GB-os kingston-ért kérnek, kb a lélektani határ, azért került be a listába, mert a többiekhez képest sok fér rá, és ahhoz képest nem vészes az ára.stranger28: akkor azért el lehet férni rajta

kár hogy az intelre csak fél év gar van, egyébként az lenne a befutó, mert emlékeim szerint, főleg a kis fájlokkal való munkában nagyon gyors.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
egyelőre tervezgetés szintjén foglalkoztat egy SSD beszerzése, és érdekelne a véleményetek, a versenyzők:
Kingston 64GB - ez viszonylag olcsó, ha jól emlékszem gianninál 24k, bár gondolom nem a leggyorsabb, és egy icipicit kevesellem a 64GB-ot
Intel X-25M G2 80GB - LeC-től, 27k-ért, ami visszatart kicsit az a fél év gari. bár ha jól tudom csak új fajta intelekkel van gond.
Kingston 96GB - 30k gianninál, olvastam a PH! tesztet, és gondolom jól jön az extra méret is. de a 30k az 30k
Samsung 470 64GB - ez kicsit kakukktojás, mert drágább mint kingston, ha jól emlékszem egy árban van az intellel (27k), kérdés megéri-e. azt olvastam hogy gyors és megbízható, de kérdés megérzi-e a user a sebességkülönbséget.Ami menne a cuccra az egy win7 64 a motyóival, office, maple, matlab, visual studio, talán még egy-két nagyobb app, és ha arról van szó, hogy gyorsulna tőle, akkor akár játék is.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"W7-nek teljesen mindegy, hogy SATA IDE avagy SATA AHCI az üzemmód, megy a TRIM."
ez nem csak olyan SSD-kre igaz, amikben van valami TRIM-től független garbage collection? -
FireKeeper
nagyúr
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Igazából semmi, a C300 se sokkal halajda meg a SATA2 által elérhető maximális sebességet.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Khelben
üzenetére
azt írják, a V+ vállalati környezetbe készült, kicsit más belsővel (a V+ban valami számomra ismeretlen samsung vezérlő van, a sima V-ben pedig toshiba) a sima V biztos TRIM képes, a V+-ra nem írták hogy az, de elvileg tudnia kéne. szerintem vedd a sima V-t, nem hiszem hogy ér annyit a +.
-
FireKeeper
nagyúr
ment egy pü is, kicsit összezavarodtam

igazából azonos vezérlős ssd és ssd között alig van különbség, és a különböző hasonló időszakban megjelent vezérlők között is csak annyi, hogy egyik az egyik szempontból jobb mint a másik és fordítva. az indilix vezérlősök nagy fájloknál gyorsak, a marvell és az intel a véletlen elérésnél (ezért ajánljuk rendszerlemeznek), meg van még a thosiba, az elég olcsó és átlagos teljesítményű. annyi a lényeg, hogy olyan ssd-t nem éri meg venni, amiben régi fejlesztésű vezérlő van.mod: a DV kolléga által ajánlott crucialon Marvell vezérlő van, véletlen elérésben gyorsabb intelnél, viszont drágább. tudja a SATA3-at, viszont a sebességét nem használja ki, én maradnék az intelnél.
-
FireKeeper
nagyúr
a sandforce vezérlővel szerelt darabok szekvenciális sebességben, a marvell vezérlős meghajtók pedig véletlen elérésben kicsit jobbak mint az intel, viszont ezeket nehéz beszerezni itthon, és elég drágák, úgyhogy oprendszernek még mindig az egyik legjobb választás az intel féle SSD.
Aktív témák
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Filmvilág
- Jövedelem
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

).