Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lifilif
csendes újonc
válasz Kernel #16597 üzenetére
Válasz mindenkinek: értem, hogy aki vágja az elektronikát, az meg tudja oldani a problémát, de sajnos az átlagember nem ért hozzá, és nincs ideje beleásni magát. Nem beszélve arról, hogy ha mondjuk mosógépet veszel, akkor se kell tudnod szerelni, hogy egyáltalán normálisan működjön. A tunerrel már egyszer régen megjártam, ezért kérdeztem meg az új vásárlásakor, hogy nem lesz-e probléma az említett zaj. Megnyugtattak, aztán amikor mégis gond lett, mindenki széttárta a kezét. Most ettől ők még lehet, hogy értenek az elektronikához, de ez engem nem tesz boldoggá, mivel a problémát nem tudták megoldani. Amikor a földhurok valahogy szóba került, ugyanez történt. Vegyek leválasztót, megoldja. Nem oldotta meg, mindenki széttárta a kezét.
Ettől még elhiszem, hogy ti meg tudnátok oldani a problémát, de a gyakorlatban ez nem igazán járható út, lássuk be. Vagy ti elmennétek minden vadidegenhez, aki tanácsot kér tőletek, megfogadja, és utána problémája van? Ugye, hogy nem? Távolról segíteni lehet, de ezzel meg az a gond, hogy gyakran megfeneklik a dolog, és egy ponton nem jutnak tovább, mint ahogy ez velem is történt.
De tényleg nem akarom, hogy elfajuljon a vita. Nem akarok hálátlan s**gfejnek se tűnni, értékelem a segítséget, csak arra próbáltam utalni, hogy egy tuner nem biztos, hogy mindenkinél megfelelően működni fog, és emiatt nem biztos, hogy annyira könnyen kéne ajánlani.
-
őstag
Linux alatti dvb-c csatornahangoláshoz
digikábeleseknek egy kis segítség a w_scan használatához.
Transzponderlista előállítása w_scan-nel:
w_scan -fc -Q 1 -c HU -x > initial-tuning-data.txt
Nagyon fontos a "-Q 1" paraméter mert ez állítja be hogy qam256-on keressen, enélkül leáll a keresés.
A transzponderlista egy olyan fájl amely tartalmazza azokat a frekvenciákat qam és symbol rate adatokat, amik alapján a csatornakeresést el lehet indítani.
Csatornakeresés indítása egyszerű channels.conf csatornalista generálásával:
w_scan -fc -I initial-tuning-data.txt -c HU -X > channels.conf
Csatornakeresés indítása xml formátumú csatornalista generálásával:
w_scan -fc -I initial-tuning-data.txt -c HU -L > channels.xspf
Mindkétfajta formátum megnyitható vlc-vel és válogathatunk a csatornák között.
Az xml csatornalista előnye hogy áttekinthetősége végett kézzel is bele tudunk szerkeszteni, már persze ha tudjuk mit módosítunk.
Paraméterek magyarázata (w_scan német nyelvű oldal, az angolt nem ajánlja mert nem up to date)
http://wirbel.htpc-forum.de/w_scan/index2.html
Példa paraméterek:
https://wiki.ubuntuusers.de/w_scan
Valamint használható még a w_scan --help
és van részletes paraméterlista (csak itt említ meg bizonyos paramétereket pl a qam és symbol rate) w_scan -H
Illetve látható az összes paraméter egy helyen magyarázattal: man w_scan-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
Kernel
nagyúr
válasz lifilif #16594 üzenetére
Szerintem te is csak akkor javasolj ilyesmit, ha nálad valóban megoldott már ilyen problémát.
Amikor nekem volt ilyen gondom, magam építettem kapacitív leválasztót, néhány kondenzátorral, ami tényleg csak a nagyfrekvenciát engedte át.
Mivel az 50 Hz és a több 100 MHz nagyságrendileg olyan távol esnek egymástól, hogy a kettő elválasztása semmiféle technikai nehézséget nem okozhat, így ez egy könnyen megoldható probléma.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Az egy dolog, hogy te mit gondolsz, meg állítólag mit állítanak mások, én meg azt gondolom, hogy nem vagy elektronikai szakember (különben biztosan megoldottad volna), én meg forrasztópákával a kezemben születtem.
Ha nem írod le, hogy mivel próbálkoztál eddig, én nem tudhatom látatlanban. Márpedig ez az első lépés, amit laikusoknak távolról javasolni lehet, hogy iktasson be egy ilyen eszközt.
De lehetnek további problémák is, ami távolról ki sem vizsgálható, fel sem térképezhető a kábelgubanc, ami egyeseknél kialakul. Létrejöhet zavarhatású földhurok két földelt konnektor között is.
Legegyszerűbb példa, ami fórumokon is előkerül, hogy valaki a számítógéphez barkácsol egy erősítőt, amit egy földelt dugós tápegységgel lát el. A PC-táp is földelt, csodálkozik az illető, hogy mi zúg?
Ezzel szemben ráköt a PC-re egy "laposdugós" (földeletlen) erősítőt és csend lesz. De ha azt az erősítőt még ügyesen áthurkolja máshová, megint zúgni fog.
És még számos olyan probléma lehetséges, amit egy laikus fórumon keresztül el sem tud mondani, távolról át sem lehet látni, egyedileg kellene kivizsgálni, egyedi megoldást találni. Lehet a probléma forrása készüléken belül is.
Ugyanakkor számos okosnak tűnő cikket vagy hozzászólást is lehet olvasni a témában, csak én sokszor azokban is látok hibát, sokan csak ugatják a témát, de azért szeretnek úgy csinálni, mintha értenének hozzá.
Külön téma az áram alatti csatlakoztatáskor meghibásodó bemenetek vagy kimenetek, amikor egy feszültségkülönbség ott egyenlítődik ki. Hiába van úgy kiképezve a legtöbb csatlakozó, hogy először a külső fémrészeknek (GND) kell érintkezni egymással, ami a káros hatásokat kivédi, mégis mennek tönkre készülékek, HDMI-csatlakozások például. A központi antenna és a hálózati védőföld között pedig 100 V közeli feszültségkülönbség is elő tud állni, ami már ráz is, ha megérintik.
De ez részben kezelési hiba is, hiszen a legtöbb kezelési utasításban előírják, hogy áram alatt nem szabad dugdosni.
Egyébként, amikor már össze vannak testelve a készülékek, kábelben sincs megszakadva a GND, a digitális jelátvitelben nem okoz zavart a fellépő kiegyenlítőáram, hiba sem keletkezhet emiatt.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Watt25
veterán
Oké, elhiszem. Te pedig azt hidd el, hogy a digitális technika erre is megoldást nyújt
Tehát ne javasolj senkinek olyat, hogy ne tegyen DVB tunert a gépébe, mert búgni fog...
Vagyis, ha valóban zavar ez a probléma és megoldást szerernél, akkor minden analóg cuccot kidobsz a lakásból...De állítólag árt a hangkártyának
???[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
lifilif
csendes újonc
válasz Kernel #16584 üzenetére
Kernel:
"Pedig van erre leválasztó, ami csak a nagyfrekvenciát engedi át."Ez a téma engem kicsit ingerültté tesz, mert már 10 éve is gond volt ez a búgás. Nemrég TV tunert ajánlottak, feltettem a kérdést, ez a búgás nem lesz-e gond. Azt mondták, nem. Az lett. Kösz szépen. Utána próbáltam utánajárni a búgásnak, senki normális megoldást nem tudott adni, végül pontosan olyan leválasztót javasoltak, mint amit most te, hogy az meg fogja oldani a problémát. Vettem, csökkent a búgás, de nem tűnt el. Kösz szépen.
Szóval, csak azért zavaró az egész, mert soha senki nem tudta megoldani, mégis soha senki nem beszél erről, amikor tunert vagy leválasztót ajánlgat, pedig szerintem nem csak nálam búg. Én ezért mondom, hogy inkább lebeszélnék mindenkit tunerről (kivéve ha mondjuk rögzítős set top boxról akar felvenni vele úgy, hogy ki van húzva belőle az antennadrót), leválasztóról meg főleg. Szerintem te is csak akkor javasolj ilyesmit, ha nálad valóban megoldott már ilyen problémát.
"Egyébként a központi antennakábel és a hálózati konnektor védőföldje (ami a készülékházakkal direkt összeköttetésben van) között kialakuló földhurok csak a készülékek közötti analóg jelátvitelben szokott zavart okozni (kép és hang egyaránt), digitális átvitelben nem. HDMI sem érzékeny rá."
De állítólag árt a hangkártyának, és gondolom attól, hogy a digitális jelet nem zavarja, ez a probléma még fennáll. Nekem egyébként három rossz tapasztaltom volt már vele, három hangkártyámnak tett rosszat a dolog, szóval soha semmit nem kötnék ma már össze a géppel, amibe antennadrót van dugva. Erre is azt mondanám, hogy az javasolja bárkinek is, aki már probléma nélkül csinált ilyet.
Bocsánat, remélem, nem haragszol, de ez a téma nekem már annyi időmbe és pénzembe került, és annyi rossz tanácsot kaptam, hogy nem akartam szó nélkül hagyni. Béke.
-
Kernel
nagyúr
válasz lifilif #16589 üzenetére
Komolyabb set top boxok kétféle fogadóhellyel rendelkeznek: egyikbe csak kártyát lehet dugni, másikba modullal együtt a kártyát.
Majd azt kell megkérdezni a szolgáltatótól, hogy a modult ők adják, vagy milyet kell vásárolni.
-
Watt25
veterán
válasz lifilif #16589 üzenetére
Szerintem tudnak ilyet adni egyébként, mert mondták, hogy új fajta tévéhez pl. nem kell set top box, elég a kártya meg valami aljzat, hogy bele lehessen dugni.
Igen, akkor ezek szerint működni fog a dolog. És valóban teljesen párosítatlan kártyát adnak. Ugyanis tévéhez kell még egy CA modul is, ezt kell a tévé CI(+) foglalatába tenni (kialakítás szempontjából egy PCMCIA ajzat) és ebbe megy bele a kártya. Azt kell még megtudni, hogy milyen kódolású CA modul kell (Conax, Cryptoworks, stb.).
Ha box-ot veszel, akkor két megoldás van. Vagy direkt olyan box-ot veszel, amelybe bele van építve a megfelelő CA modul és akkor valóban csak be kell helyezni a kártyát, vagy CI(+) foglaltút veszel és ekkor még kell venned hozzá CA modult is. (~10eFt.)
Viszont box-okban nincsen tapasztalatom, én ellenzem őket. De létezik olyan, amiből simán kinyerhető a rögzített tartalom.[ Szerkesztve ]
-
lifilif
csendes újonc
válasz Watt25 #16583 üzenetére
"Illetve azt a kérdést kell feltenni, hogy párosítva van-e jelenleg a kártya és ha igen, akkor tud-e párosítatlan kártyát adni.
Amíg erre nincs válasz, nem tudsz továbblépni!"Értem, köszönöm, és meg fogom kérdezni. Gondolom a "párosítatlan" kártya azt jelenti, hogy nem csak a szolgáltató boxával használható. (Szerintem tudnak ilyet adni egyébként, mert mondták, hogy új fajta tévéhez pl. nem kell set top box, elég a kártya meg valami aljzat, hogy bele lehessen dugni.)
Nade, tegyük fel, hogy tényleg tudnak adni párosítatlan kártyát. Lehet venni olyan set top boxot, amibe ezt a kártyát beletehetem, bármilyen előfizetett adó műsorából fel tudok vele venni pendrive-ra vagy winchesterre, és a felvett műsort más eszközökön, például gépen is megnézhetem, lemásolhatom? Szeretnék erre a kérdésre választ kapni először, mert ahhoz képest, hogy mennyire alap dolog ez a műsorrögzítés a VHS-es időkből, sehol nem találok választ.
Szóval, csak annyi a kérdésem, hogy létezik ilyen? Megoldható ez a dolog? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
kungzi
veterán
üdv
felraktam az xepg-t
Feltelepülni feltelepül. De mikor indítanám a progit, akkor ez az ablak nem jelenik meg:
Feladatkezelőben látom, hogy fut a program, de semmi ablak nem jelenik meg. Ez a gondom.
-
gabesz839
senior tag
Sziasztok. Nekem is ez lenne a kérdésem mint azt itt alőző kérdező? Én tudok konkrétumot mondani . Kódolatlan Digikábelhez , digitális adáshoz kellene egy ilyen felvevő készülék leginkább asztali szerkezetben gondolkodom. Külső winyóra vagy pendrivra lehessen felvnni és azt pc-n megnézni. Ha esetleg valaki használ már itt valami ilyesmi szerkezetet, akkor örömmel venném ha megosztaná velem hogy milyet használ.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy semmi sem biztos. Vagyis nem biztos, hogy semmi se biztos.
-
Kernel
nagyúr
válasz lifilif #16582 üzenetére
Pedig van erre leválasztó, ami csak a nagyfrekvenciát engedi át.
Egyébként a központi antennakábel és a hálózati konnektor védőföldje (ami a készülékházakkal direkt összeköttetésben van) között kialakuló földhurok csak a készülékek közötti analóg jelátvitelben szokott zavart okozni (kép és hang egyaránt), digitális átvitelben nem. HDMI sem érzékeny rá.
Szerintem a saját box akkor működne, ha a szolgáltató (a UPC mediacardhoz hasonlóan), tudna biztosítani olyan komplett egységet, amit kártyával együtt be lehetne dugni bármelyik standard DVB-C eszközbe.
Kódolatlan DVB-C műsorok egyáltalán nincsenek azon a rendszeren?
-
Watt25
veterán
válasz lifilif #16582 üzenetére
Ha össze van kötve bármin keresztül az antenna és a gép, akkor búg, eléggé.
Igen, ez esélyes volt az analóg világban, de digitálisban ilyen nem lesz. Persze, lehet, hogy be sem tudod fogni majd a csatikat, de búgni nem fog.
de én senkinek nem javaslok olyan megoldást, hogy antennakábel bármilyen eszközökön (akár videón, set top boxon) át kapcsolatban legyen a géppel is.
Hmmm... Izééé... Én meg azt tanácsolom, hogy ne fogadják meg a tanácsodat.
Jól érzem, hogy minden ilyen tapasztalatodat még az analóg világban szedted össze?Ebbe minden további nélkül be fogom tudni rakni a szolgáltatótól kapott kártyát?
Erre a kérdésre a szolgáltatód tud válaszolni. (Illetve itt olyasvalaki, aki ismeri a Vidanet-et.) Illetve azt a kérdést kell feltenni, hogy párosítva van-e jelenleg a kártya és ha igen, akkor tud-e párosítatlan kártyát adni.
Amíg erre nincs válasz, nem tudsz továbblépni![ Szerkesztve ]
-
lifilif
csendes újonc
válasz Watt25 #16581 üzenetére
Tunerbe antenna biztos, hogy nem lesz jó. Ha össze van kötve bármin keresztül az antenna és a gép, akkor búg, eléggé. Már foglalkoztam ezzel, de senki nem tudott igazán megoldást adni. Földhurok lehet, de nem sikerült teljesen eltüntetni. Nem tudom, másnál nem jelentkezik-e probléma, de én senkinek nem javaslok olyan megoldást, hogy antennakábel bármilyen eszközökön (akár videón, set top boxon) át kapcsolatban legyen a géppel is. Már régóta próbálkoztam ezzel, de semmilyen módon nem működik.
Marad a saját felvevős set top box. Tud valaki megbízható fajtát ajánlani? Az sem annyira baj, ha nem olyan olcsó, csak legyen jó. Mivel kell rendelkeznie, mit nézzek a leírásban? Nem akarok úgy járni, hogy utólag derül ki, hogy az előfizetett csatornákat, pl. HBO, nem tudom rajta nézni. Ebbe minden további nélkül be fogom tudni rakni a szolgáltatótól kapott kártyát? Van valakinek tapasztalata ilyennel?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Watt25
veterán
válasz lifilif #16580 üzenetére
Vezetékes és kábel között mi a különbség
Opsz... Kábelt és műholdat akartam írni.
Vidanet-et annyira nem ismerem, bár talán volt már róla szó. De most biztosra nem tudom megmondani, adnak-e csak kártyát, ezt meg kell kérdezni.
ha saját boxot használhatok, akkor miért kell még tuner is?
Ez lehet, félreérthető volt. Úgy gondoltam, hogy vagy veszel egy saját felvevős box-ot, vagy veszel USB-s DVB-C tuner-t a számítógéphez és közvetlenül azzal végzed a rögzítést. (A tuner-be dugod a koaxot.) Ehhez kelleni fog egy SmartCard olvasó is, abba tudod rakni a kártyát. (Feltéve, hogy a Vidanet ad csak kártyát.)
Szóval, első körben azt kell megtudakolnod, hogy ad-e csak kártyát, vagy CA modullal párosítva adja, esetleg egyáltalán nem ad? Ezt nem tudom. Vagy itt valaki megmondja, vagy kérdezd meg az ügyfélszolgálaton.[ Szerkesztve ]
-
lifilif
csendes újonc
válasz Watt25 #16579 üzenetére
Vidanet a szolgáltató (Győr). Vezetékes és kábel között mi a különbség? Én úgy tudom, kábel van nálunk. Az antennadrótot kell a set top boxba dugni, azon jön a digitális jel. Az nem igazán világos, hogy ha saját boxot használhatok, akkor miért kell még tuner is? Úgy tudom, vannak olyan boxok, amik tudnak rögzíteni, vagy nem? Aztán meg kérdés, hogy egy saját box mennyire működne jól, mivel a szolgáltatóét is folyton frissítgetik, és messze nem tökéletes. Állítólag, ha nem a szolgáltató boxát használja az ember, akkor lehetnek kompatibilitási problémák. Nem a Vidanetnél, hanem általában hallottam ezt. Nem tudom, igaz-e. Akár konkrét set top box/felvevő/akármi típust is ajánlhattok, a lényeg, hogy tuti biztos megoldás kéne, mert őszintén szólva már elég sokat beleöltem a dologba, és mint kiderült, teljesen feleslegesen.
-
Watt25
veterán
válasz lifilif #16578 üzenetére
Kimaradt az a fontos infó, hogy melyik szolgáltatóról van szó (azon beül is vezetékes, vagy kábel)?
A legtöbb szolgáltatónál lehet kérni külön kártyát, amit bedughatsz saját box-ba, vagy a számítógépbe és úgy tudod megfelelő tuner megvásárlásával rögzíteni a műsort.
Tehát, melyik szolgáltató?Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
lifilif
csendes újonc
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy digitális SD adást szeretnék felvenni bármire, majd gépen megnézni. A szolgáltatótól bérelt set top boxunk, bár rögzítős, de elég hamar megtelik, és arról ugye lemásolni nem lehet semmit. Lehet venni esetleg olyan set top boxot, ami a szolgáltatótól kapott kártyával használható, bármelyik előfizetett csatornát tudja fogni, tud róla felvenni, és le is lehet róla másolni a felvett adást? Vagy létezik olyan winchesteres- vagy DVD-s felvevő, ami képes ugyanerre? Nem akarom elhinni, hogy csak a szolgáltató set top boxának analóg kimenetéről lehetséges a felvétel. Nem mintha azzal nem tudnék kibékülni, csak ne lenne az az idegesítő nyüszítős zaj a hangon miatta. Tudna valaki segíteni?
-
kungzi
veterán
üdv
digikábel adásait nézem dvbviewer progival. Valahogy nem lehet külső epg-t beállítani?
-
Kernel
nagyúr
válasz nagysandor79 #16570 üzenetére
Lehet különbség a tunerek érzékenysége között, de ez akkor bizonyosodna be, ha a két TV-t egymással felcseréled.
Másik lehetőség, hogy a jel elosztása nem egyforma, kábelek hossza, minősége, kötések szakszerűsége is lehet problémás.
Lepkeantenna létezik beépített erősítővel is, vagy anélkül, az sem mindegy.
-
nagysandor79
aktív tag
sziasztok.
olyan problémám van , hogy adott egy lepke antenna. két tv-re kötve. egy Philips és egy Samsung.
a Philips.en hibátlanul jönnek az adások. a Samun meg csak az Euronews jön be, semmi más. -
ezredes
csendes tag
köszi.
-
Bozek
nagyúr
válasz ezredes #16564 üzenetére
"a lapos tv-n nem jön be digitális csatorna csekkolva"
Van benne DVB-C tuner? Biztos jól kerested? Mert azt be kell ám állítani, hogy nem analógot akarsz nézni, hanem digitálist. És még ott is lehetnek beállításbeli dolgok, amik hibásak lehetnek (pl.: QAM, symbol rate).
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
valaki megtudta már hackelni a t-home humax mt-fta boxát úgy hogy az usb -re fel lehessen venni a műsort?
-
ezredes
csendes tag
a lapos tv-n nem jön be digitális csatorna csekkolva.
de az egyszerű dvb-c boxon meg a mi analog csatronáink nem jönnek be...
pl. ezen: STRONG SRT 8114de ott ahol van digitális adás ott is leteszteltük, s ott is csak a digitális csatornákról tud felvenni,
az analogról nem.nah, mind1. azért kösz...
-
azbest
félisten
válasz Zotya0218 #16562 üzenetére
Már a 8hoz is csak külön pakként volt, külön fizetősként. A codec licenszek nem ingyenesek. Mivel nem volt széles körben használt, így inkább dobták.
Bár azt nem tudom, hogy így mi lesz azokkal a boxokkal, amelyek win alapon futó ms media centerre épültek. Bár lehet akkor váltanak más alternatívára.
[ Szerkesztve ]
-
Zotya0218
tag
A Media Center Mindent bekeresett, s csodálatosan fut.
Hogy hogy hagyhatták ezt ki a Win10- ből? -
Kernel
nagyúr
válasz Zotya0218 #16559 üzenetére
Az is lehet, csak átszaladt rajta az automatikus keresés, mert nem volt beállítva az antenna.
Az MPEG-4 dekódolásnak nincs köze a hangoláshoz, legfeljebb sötét képernyőt ad, de az adót meg kellene találnia.
VLC-nél az interlaced beállítása szükséges (auto megfelel), így még jobb is a kép, más programokhoz képest.
-
Zotya0218
tag
válasz Kernel #16558 üzenetére
Értem én, csak az az érdekes, hogy 770 MHZ- en, az általam csinált antennával, megfelelően pozicionálva Level: 100 Quality: 100
610- en Level:0 Quality: 80-100
Az nem adná jól ki magát, hogy kiadok 3000 ft-ot, és a "kreálmányommal" jobb a vétel.
Az lenne még a kérdésem, hogy a Media Centerről akkor mondjak le, vagy esetleg k-lite codec pack megoldhatja az Mpeg 4 gondokat?
A VLC- vel tökéletes az a 4 csatorna, ami jön a C Multiplexen. A VLC- vel az a bajom, hogy néha, ha filmet nézek, vagy akár ezt (TV), akkor ilyen vízszintes csíkok láthatók pár ezredmásodpercig. Főleg a gyors mozgásoknál. -
Kernel
nagyúr
válasz Zotya0218 #16557 üzenetére
Ilyenkor próbálkozni kell, kísérletezni, lehetőségeid szerint. Kötéseket szakszerűen megcsinálni, de biztosra senki nem fogja megmondani, hogy jó lesz.
Szokták ajánlani például a logper antennát is: [link]
De nem biztos, hogy jobb vele a vétel, mint egy lepkeantennával.
-
Zotya0218
tag
Mire megírtam, te is leírtad Kernel.
Köszönöm még egyszer.
Van értelme a Balun nak, vagy másik antennának, hogy bejöjjön a 610MHz -
Kernel
nagyúr
válasz Zotya0218 #16553 üzenetére
C-multiplex 770 MHz, M4 az A-multiplexen jön, 610 MHz-en.
De megnézheted még B-multiplexet, ahol a C8 fogható szabadon, vagy az E-multiplexet, ahol a Euronews. A különböző multiplexek különböző minőségben jöhetnek.
Frekvenciák: [link]
Egyéb táblázatok: [link]
VLC próbára jó a leírt módon, de így kicsit fapados használni. Kényelmesebb készíteni hozzá egy lejátszólistát, utána egyszerűbb a programváltás is.
Vagy ha a VLC megy, akkor már menni kellene a DVBViewer vagy más programmal is, ami többet tud nyújtani.
-
Zotya0218
tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget. Külön Kernel- nek.
77Mhz- en bejön vlc- vel : M2, RTL, TV2, AXN, Mindig Tv + info
A Lényeg az M4 lenne, esetleg más frekvencián? -
Zotya0218
tag
Az előbb nem jól állítottam be.
Most átállítottam 610000khz-re ahogy montad. Level: 0 Quality 50
Kis nagyítóval megscanaltam, s kijöttek az ingyenes csatornák.
A VLC- ben a Program menü Inaktív
Mit javasoltok? Esetleg ehhez balun, vagy antenna 3000- ért?Légvonalban Száva utca 4km. Irányában kb 300m- re egy 4 szintes panel, de tőle balra egy nagy semmi. Üres mező.
-
válasz Zotya0218 #16548 üzenetére
Ha vasbeton, akkor igaz. Ugyanakkor "a Faraday-kalitka hatékonysága függ a kalitkát alkotó vezetőszálak közötti távolságtól (minél kisebb a távolság, annál biztonságosabb)" [link]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Watt25
veterán
válasz Zotya0218 #16548 üzenetére
panellakás Faraday kalitkaként funkcionál. Létezik ez?
Mivel a betonban vasháló van, igaz.
Akkor hogyan lehet mobil telefonálni, meg rádiót hallgatni idebent?
A mobiltelefonáláshoz és a rádióhallgatáshoz messze nem kell olyan sávszélesség, mint a tévézéshez. Emellett a mobilod általában csak az 1-2km-re lévő toronnyal kommunikál, illetve általában magasabb frekin, mint amin a tévéadások jönnek. Ez mind-mind befolyásolja, hogy mennyire árnyékolja le a panel a jelet.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Zotya0218
tag
válasz Kernel #16547 üzenetére
Ha vörös a lefedettségem mehet balun nélkül is. Mert ha azt mondod, hogy igen, akkor tényleg felteszem a jelerősség mérőt. Most látom, hogy pont te írtad a balun fontosságát.
Egyébként az antennaboltban, ahol venni akartam balunt, csak épp nem volt, azt mondta az eladó, hogy mindenképpen tegyem ki az antennát az erkélyre, mert a panellakás Faraday kalitkaként funkcionál. Létezik ez? Akkor hogyan lehet mobil telefonálni, meg rádiót hallgatni idebent? -
Kernel
nagyúr
válasz Zotya0218 #16546 üzenetére
Annyit érhet, mint egy darab drót, az is antenna. Ahol van kellő térerő, működhet éppen.
Továbbá épp ez a szintmérő program lényege, hogy még a gyenge antennát is lehet addig mozgatni, míg valamit érzékel, utána próbálkozni a hangolással.
Egyébként előfordulhat, hogy mindig átsiklik rajta a keresés, pedig csak egy kicsit kellett volna fordítani az antennán. Hasonló célt szolgál a fix frekvencia beadása, utána antennamozgatás, így nem tud rajta átszaladni az automatikus kereső.
De ilyenkor több megközelítésben kell tesztelni, ha tudnál kölcsönbe keríteni egy boxot, TV-t, USB-tunert például, az megkönnyítené a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Zotya0218 #16540 üzenetére
Amit érdemes megpróbálni:
http://www.progdvb.com/prog_sat_finder.html
DVB-T tuner antennajelének mérésére is alkalmas, könyvtárában látok egy Hauppauge.eBDA fájlt is, így elképzelhető, hogy kompatibilis az eszközöddel.
Be kell írni a 610 vagy 770 MHz frekvenciát, sávszél 8 MHz, antennát mozgatva megfigyelni, hogy mutat-e jelet.
VLC-t is meg kell nézni, hogy képes-e együttműködni a tunerrel, ennek nem gond az MPEG-4.
Beírod a kívánt frekvenciát:
Utána itt meg kell jelenni a programok listájának:
-
Zotya0218
tag
Ezt olvastam a Mindig tv honlapján.:
Régebbi típusú, MPEG-2 tunert tartalmazó lapos képernyős tévékészülékekhez szintén szükség van egy MPEG-4 HD dekóderre.
Hát én behalok. Akkor ennek fuccs. Akitől vettem azt írta, hogy mindent DVB-t adás fogható vele. Én kis naiv meg el is hittem.
A hardverapron legalább azt jelölte volna be, hogy a készülék nem alkalmas dvb-t re! -
Watt25
veterán
válasz Zotya0218 #16535 üzenetére
Most néztem meg a cuccot, amid van... Gyanús, hogy mivel ez analóg tuner is egyben és le van írva, hogy MPEG2, ez nem is lesz jó a MindigTV-hez. A mai kis USB-s tunerek ugyanis csak egy az egyben átadják a fogott stream-et a CPU-nak és az dekódolja, tehát az, hogy tudsz-e velük MPEG4-es videót nézni a gépre telepített codec-től függ. Azonban lehet, hogy ez az a fajta, amely valamilyen kikódolást is végez(ne), és ezért ez nem lesz jó. (Mivel a MindigTV MPEG4-es.)
Az USB-s cucc meg valszeg a botantenna miatt nem fogott be semmit a 2. emeleti panelban...Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Kernel
nagyúr
válasz Zotya0218 #16536 üzenetére
Panellakók sok esetben előnyben is vannak, a magasság, rálátás miatt. Máskor meg szívás van, ha ellentétes irányba néz az ablak, meg alacsonyan is van. Egyes esetekben a szemközti ház faláról, vagy egyéb tereptárgyról, domboldalról visszaverődő jelet is meg lehet fogni.
De ilyeneket nem közöltél, hogy milyen rálátásod van például. Gyári kis botantenna nem jelent referenciát, az inkább akkor jó, mikor a torony benéz az ablakon.
Baluntrafó nélkül kb. annyit ér az egész, mintha egy darab dróttal próbálkoznál.
Antennát barkácsolni manapság már nem érdemes, mert 3000 körül már kész lepke vagy logper antennát is lehet kapni.
Vagy lehet próbálkozni, nekem is működött a BiQuad antenna, de azért csodát nem kell várni ettől sem: [link]
Célszerű lenne ellenőrizni a vételt egy DVB-T box vagy TV-vel is.
Mediacenter helyett sem árt mást is kipróbálni, például a VLC-t.
-
Zotya0218
tag
Elolvastam, amit belinkeltél Watt25.
Én pont a 2. emeleten c. történetben vagyok benne.
Most akkor nincs mit tenni?
Ez megint a gazdagok játéka. A Kertes házban élőknek nyilván jó a vétele, s a panellakó prolik meg ne tévézzenek. Kussoljanak és rab szolgáljanak![ Szerkesztve ]
-
Zotya0218
tag
válasz Watt25 #16534 üzenetére
Köszönöm Watt25 a válaszod.
Nálam lefutott a Media Center keresése, a DVB-t- re és nem talált semmit.
Analog adást nézek jelenleg (UPC Kábel), tehát a kártya működik.
De egy vadonat új USB- s eszköz+ gyári botantennával is ezt csinálta.
A Lefedettségi térképen Vörösben vagyok, ugyan van körülöttem 50/100m- re sárga kocka.
Most már tényleg nem értem.
Kétségbe vagyok esve. Mit próbáljak?[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz Zotya0218 #16533 üzenetére
Olyan mint az analog, hogyha van jel, az még nem biztos hogy tiszta is. Vagy úgy, hogy vagy van jel, vagy nincs? Esetleg Fog 1 csatornát, a többit meg nem?
Itt is van átmeneti állapot, de akkor sem szemcsés a kép, hanem megakad, pixelesedik, elfeketedik a kép másodpercekre, tehát totál nézhetetlen.
Olyan nincs, hogy egyetlen csatornát fogsz csak, mert vagy befogsz valamennyire egy egész MUX-ot, ami egyszerre több csatornát tartalmaz, vagy nem. De olyan van, hogy nem tudod az összes MUX-ot befogni.
Fusd át ezt is.[ Szerkesztve ]
-
Zotya0218
tag
Köszönöm a választ cigam.
A kiválasztott hely vételi lehetőségei: beltéri antennás vétel
Ezt az eredményt kaptam.
DVB-t lett kiválasztva a Media Centerben, s nem talált semmit.
Mit tanácsolsz/ tanácsoltok, vegyek egy balunt. Számít az annyit, hogy nélküle úgy csináljon, mintha nem is lenne jel.
Esetleg csináljak egy Yugit? S arra egy balunt?
Vagy van valami jobb antenna, amely max 3000 ft- ból elkészíthető/ megvásárolható, s tuti van vétel?Egyébként hogy működik ez az egész? Olyan mint az analog, hogyha van jel, az még nem biztos hogy tiszta is. Vagy úgy, hogy vagy van jel, vagy nincs? Esetleg Fog 1 csatornát, a többit meg nem?
[ Szerkesztve ]
-
pappzo
csendes tag
Erről mi a vélemény?
AMIKO MINI COMBO
Jobb mint az Amiko Mini HD T2/C?
http://m3digital.hu/amiko-shop/amiko-combo/amiko-mini-combo-belteri
Egy nagyon zavaró van a leirásában, ami ki is zárhatja, ha jól értelmezem.
" (PC lejátszásra csak a szabadon fogható csatornák felvétala vihető át)"
Mivel én pont kábeles előfizetői CONAX kártyás csatornáról (Nickelodeon Junior) akarok mesét rögzíteni és más lejátszon majd lejátszani, akkor ez azt jelenti, hogy akkor ez ezzel a készülékkel ez nem megy? Vagy ha igen mi a trükk? Esetleg milyen olyan készülék van, amivel ez áthidalható, azaz előfizetői CONAX kártyás adás rögzítése és más eszközön való lejátszására?
Elnézést, hogy ennyit kérdezek, de fel nem merült bennem, hogy ez ennyi gonddal jár.
Köszönettel:
Papp Z. -
válasz Zotya0218 #16529 üzenetére
Egyrészt fontos a balun, másrészt tuti van vétel egy darab dróttal? Vevő program dvb-t-re van állítva? Jó antenna bemenetre van dugva a kábel? Az antenna(ablak) az adó irányába néz?
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Zotya0218
tag
Üdv mindenkinek.
Segítsetek kérlek benneteket.
Van egy Hauppauge Wintv HVR-3000 pci- s modellem. Budapest Zuglóban 2. emeleti panellakásban szeretném DVB-t re bírni, de sehogy nem megy.
Ez előtt a modell előtt volt egy usb eszközöm bot antennával, de az sem fogott semmit.
A mostanihoz megcsináltam ezt: [link]
Bár balunt nem tettem rá. Létezik hogy az ennyire fontos? Mert másnak ugye megy enélkül is és a trafóról nem is hallót.
Mit tanácsoltok? -
-
válasz pappzo #16523 üzenetére
ezredes
- kisvárosi környezet, csak upc van, s csak az alap csomag (29csatorna) + net + telefon van előfizetve...
Az mind1. Ha már jön az analóg csomag, mellette jön a digitális is. Nincs különválasztva, vagy + előfiztéshez kötve.(csak akkor ha több digitális csatornát szeretnél)
A lapos TV-n csekkold le a digitális vételt.Keresd meg a városod, és nézd meg, hogy az m1,m2, rtl,... melyik frekin van, és kézzel add hozzá a digitális kereséssel. Csinálhatnál egy teljesen automata keresést is, de akkor sanszos, hogy törlődik az összes csatorna, és ha nem jön be, kezdheted előről az egész hangolást, rendezést.
Pontosan mi a TV típusa/modellszáma?- a set-top boxot amit írtál, hogy van analog kimenete? én bemenete? vagy mindegyiknek van? linket küldhetnél egynek mert akárhogy is keresek árukereson vagy máshol nem találok megoldást.
A koax antenna kábel megy bele, és rca-n vagy scart-on össze tudod kötni a tv-vel. Mintha a csak egy vhs magnó lenne. Pl. itt a Globo dvb-c vevője. A hátulján meg látod, hogy van scart, vagyis analóg kimenet. Ezért össze tudod kötni a régi "analóg" TV-vel:Azt nem állítom, hogy a felvétele simán átvihető, szerkeszthető PC-n, nincs vele konkrét tapasztalatom, de a saját felvételeit tuti lejátsza.
[ Szerkesztve ]
-
pappzo
csendes tag
Sziasztok!
A #16511 -ra senki?
Tehát DVB-C földi adást szeretnék rögzíteni kábelről (szolgáltató Tarr Kft dél-Dunántúl),
Lényeg, hogy CI modut fogadjon, azaz a szolgáltató szabványos CI kátyáját be tudjam tenni. ELőre be tudjam programozni, hogy melyik csatornáról mikor és miket akarjak felvenni.Lehet valami USB-s eszköz, vagyakár valami Set Top Box, lényeg hogy utána PC-re, majd más média lejátszóra át tudjam tenni a felvételt emészthető formátumba (Divx, MKV, H264). Bővebben a kérésemről a #16511-ben olvashattok.
Tehát Nickelodeon Junior -ról szeretném felvenni a kisfiamnak a Mancs Őrjárat részeit.Köszönettel várom a segítségetek. Mivel csak erre a célra kell ha nem kell nem költenék rá egy vagyont.
Tehát várnám a javaslatokat.
Papp Z.
-
ezredes
csendes tag
nos köszi a sok infot... de
- kisvárosi környezet, csak upc van, s csak az alap csomag (29csatorna) + net + telefon van előfizetve...
nagyobbra váltani nem szeretnének. minőség elfogadható, simán hozza a dvd minőséget, s mint írtam
régi tv. van, amit néznek is, s ezt sem szeretnék váltani- a set-top boxot amit írtál, hogy van analog kimenete? én bemenete? vagy mindegyiknek van? linket küldhetnél egynek mert akárhogy is keresek árukereson vagy máshol nem találok megoldást.
- számítógép kilőve, egyszerű, könnyen kezelhető cél-készülék kellene
-
Kernel
nagyúr
válasz ezredes #16514 üzenetére
Akkor viszont ide visszakanyarodva:
amugy van led-tv is másik szobában... amin van hdmi, stb. de az adás ugyanugy analog... azon fel lehet venni?
Ha az LCD TV rendelkezik DVB-C tunerrel és rögzítőképességgel, azzal lenne néhány lehetőséged. (Csak a LED TV elnevezést szakmai témában nem nagyon szeretjük, legyen inkább LCD.)
[ Szerkesztve ]
-
-
Watt25
veterán
válasz Kernel #16518 üzenetére
Szerintem csak elírta, digitálist akart írni.
Egyébként egy ideje már nem csak az M2 kódolatlan, ha jól emlékszem 19 kódolatlan digitális csatorna van a UPC kábelen.
Megtaláltam.[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Már a UPC-n is elérhető kódolatlanul a legtöbb analóg csatorna.
Az analóg csatornák eddig sem voltak kódolva.
DVB-C csatornák között hány kódolatlant talál, amit kártya nélkül, simán egy DVB-C tuneres TV-vel nézni tud? Régebben csak az M2 jött be, ha jól emlékszem, a többi titkosítottként jelent meg a listában.
-
válasz pappzo #16511 üzenetére
Ha nem kódolt, akkor minek a ci foglalat?
Nem lenne praktikusabb egy usb-s dvb-c tuner? Felprogramozod az időpontokat, aztán eleve a gépre veszi.
Közvetlen a stream-et veszi fel mind1ik, nem kódolja újra. Ha nem eszi meg úgy a box, akkor neked kell átkódolni a gépen.ezredes
Már a UPC-n is elérhető kódolatlanul a legtöbb analóg csatorna. Egy analóg kimenettel is rendelkező dvb-c box-al járnál jól.[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz ezredes #16512 üzenetére
Analóg adást esetleg számítógéppel tudnál rögzíteni, egy olcsó EasyCap USB digitalizálóval, a TV SCART csatlakozójáról levehető AV-jelet felhasználva.
Ez értelemszerűen csak a TV bekapcsolt állapotában lenne lehetséges. Más analóg rögzítőt nem tudok, a mára elavult DVD-recordertől eltekintve.
MinDigTV-vevőt lehetne még olcsón alkalmazni, szobai vagy külső antennával, az ingyenes adásokra. (UPC-kábelre nem jó.)
[ Szerkesztve ]
-
ezredes
csendes tag
Hello!
Régi tv.hez keresek valami média-rögzítőt, akár usb-re akár merevlemezre...
Tv-n van scart, s-video, RCA av-in...Az előfizetésünk UPC, analóg adás... beltéri egység nincs, csak a video kábel...
Lehetőleg olcsó megoldás érdekel pl.: smart tv box... (ha tud analog jelet rögzíteni, és hdmi nélkül csatlakozni...)
-
pappzo
csendes tag
Sziasztok!
Kábelen jövő DVB-C tv adást szeretnék rögzíteni (nem kódolt) úgy hogy utána azt más eszközön meg tudjam nézni.
Tehát alapvetően valami DVB-C Set Top Boxot vagy olyan eszközt keresek ami képes erre. Lényeg hogy programozhatóan fel tudjon venni belső tárhelyre, vagy akár külső USB-re rakott HDD-re (vagy pendrive-ra). Fontos hogy a felvett anyagot valamilyen módon PC-re át tudjam tenni, azaz onnan meg egy másik média lejátszóra (Popcorn B110).
Jó lenne, ha kapásból valami emészthető formátumba rögzítene (divx, H264, MKV, mindegy csak egy sztenderd média lejátszó vigye.)
A kisfiamnak szeretném felvenni a Nickelodeon Junior-ról a Mancs Őrjárat c. mese sorozatot. Sajnos semmilyen formában nem lehet megvenni és más módon sem lehet az új évadokat elérni. A TV-ben meg lehetetlen időpontban vetítik csak.
Eddig csak DVB-C-s BluRay lejátszó / felvetőt találtam, ami fogad CI modult, pl ezeket:
LG HR925C 500GB Merevlemezes 3D Blu-ray lejátszó
SAMSUNG BDD8500N 3D SMART 500GB merevlemezes Blu-ray felvevőMindkettő 42e Ft-ért van de szerintem ezek erősen soknak bizonyulnak arra, amire nekem kell(ene). Igazából nem is ismerem őket választani is nehezen tudnék akár ebből a kettőből, de szívesen venném a tanácsaitokat.
Köszönöm.
Papp Z. -
debianos
aktív tag
válasz azbest #16509 üzenetére
Jaja. Viszont utána jártam picit. Nem nálam van a gond. Rendszerszintű probléma. Van amelyik disztróval mevy, van amelyikkel nem. Debian 8-cal elvileg megy. Viszont elég szégyen, hogy 17.2-es full kódekes Mint KDE-n nem... Sajnos a pótlására még nem találtam megoldást. Egy leírást igen, de azzal addig sikerült eljutni, hogy már fel sem ismerte semmi. Na mindegy, majd még kutatok. Ha valaki tud valamit, akkor ne tartsa magában! VLC-t bekonfigoltam, igaz dvb-appsból "fordítva" nem lett meg a Euronews, de pótlom majd. Vannak még azért problémák vele. Elég fapados. Valaki nem tud valami normális DVB lejátszót Linuxra? Tvheadenddel nem mertem foglalkozni még, meg nem is feltétlenül akarnék, mert csak ezen az evy gépen menne, aztán annyi.
[ Szerkesztve ]
FOTÓZÁS: bit.ly/2ktz7qx | ANDROID: bit.ly/2kZiobp | SAMSUNG: bit.ly/2k2Hk3U
-
-
debianos
aktív tag
Na, most már, hogy windowson megy, kezdem linuxon. El is jutottam egy darabig. Már tudok tv-zni. Kaffeine is szépen viszi, az tetszik a legjobban. Viszont a TV2,RTL,C8—on nincs hang, csak zaj. VLC-n van ott is. Esetleg erre tud valaki valami megoldást? Mert sokkall szebb képet ad nálam, mint a VLC. Olvasgattam, de nem találtam megoldast.
FOTÓZÁS: bit.ly/2ktz7qx | ANDROID: bit.ly/2kZiobp | SAMSUNG: bit.ly/2k2Hk3U
-
azbest
félisten
válasz starman3 #16502 üzenetére
Valószínűleg kellene valami plugin a dvbviewerbe, ami vezérli a conax chipet. Amennyire sikerült kihámoznom nem szoftveresen kezeli a kódolt adást, hanem van beépítve rá hw megoldás. A HiTV-hez biztosan mellékeltek olyan modult, ami kifejezetten ahhoz a tunerhez van, úgy tudja támogatni a conax-ot.
Úgy emlékszem, hogy a dvbviewerban valahol mintha lenne egy pipa, ami a ca modul kezelést kapcsolhatja be, de ha a rendszer számára ez nem látszik, akkor gyanítom nem fogja érzékelni.(#16504) Bozek:
Ha a rendszer nem látja pcsc (vagy más fajta) kártyaolvasóként, akkor nem látja az oscam sem. Külső sima kártyaolvasóval persze ugyanúgy tud működni mint az fta tunerek mellé téve.[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz starman3 #16502 üzenetére
1. Miért vetted meg kétszer a DVBViewer-t?
2. Esetleg Oscam + Acamd plugin-al megpróbálhatnád, az kezeli a kódolt adást. Vagy nézd meg Homesys-el, hogy látja-e egyáltalán a gép a kártyát vagy csak a gyári programmal. A Homesys egyébként nagyon jó program, csak egy baja van, folyamatosan timeshift-el. -
starman3
csendes tag
Még 2012-ben vettem egy ALCOR típusú DVB-T stic-et ami képes az kódolt adások kezelésére is, "Mindig TV kompatibilis". A kártya behelyezhető és a termékhez adott "HíDTV" szoftverrel gond nélkül kezelhető.
Amikor még csak olyan stick-em volt ami kizárólag a kódolatlan műsorokat vette, akkoriban - még 5 euroért -megvettem a DVBView programot és nagyon kedveltem.
Aztán a kártyát a beltéribe tettem és ez a stick meg a fiókba került. A közelmúltban azonban sikerült egy társkártyát kérni a szolgáltatótól és így ismét előkerült. A "HíDTV" szoftverrel most is rendben üzemel, de nem feledtem DVBView-t és ismét megvettem - immár 20 euróért - az 5.5.0 verziót.
Örömöm nem tartott sokáig.
Először nem tudtam a földi állomásokat keresni (Európa kiválasztva, de ennek ellenére inaktív volt a gomb)
Aztán feltettem a HíDTV-t, hogy lássam üzemképes a hardverem. Eredmény, az állomásokat megtalálta, minden funkció rendben.
Ismétlés a DVBView-el és láss csodát most aktív volt a gomb és az állomásokat is megtalálta.
Eredmény: A kódolatlan műsorok szépen jönnek EPG, teletex stb. működnek, az állomások között lehet váltogatni. A kódolt műsorokra lépve viszont csak a képernyő alján feljön az info az épp aktuális műsor címe és rövid tartalma, a paraméterel hangra, képre és a térerő (kb 75-85%), de se kép, se hang.
Véletlenül vettem észre, lépkedve a kódolt műsorok között, hogy egyetlen kódolt adást vesz csak, mindig azt a csatornát amit a HíDTV programmal UTOLJÁRA KIVÁLASZTOTTAM.
Megkerestem a problémával a DVBView gazdáját (Christian Hackbart), ő javasolta a probléma felvetését hazai fórumon is.
Van valakinek valami ötlete mi lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- Hotwav Cyber 13 és Blackview Shark 9 Mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest