- Kompakt vízhűtés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-book olvasók
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutyesz96
őstag
-
válasz
Watt25 #18755 üzenetére
"Mi következik ebből? Az, hogy nincs igazad... Bocs... Ellenben azbest-nek igen."
Így legyen.
A német HD+ kártya és modul 2-3 évvel ezelőtt HD és 4K támogatással egy árban volt. Viszont a HD 12 Hónapja helyett, az UHD csak 6 hónap előfizetést tartalmazott. De ekkor még nem volt UHD adás.
Ebből nekem az jött le, hogy a két modul nem teljesen egyforma.
Ez a modul -C környezetben meg sem nyikkan.Ma van olyan modul + kártya kombó, amelyik az -S2 és -T2 rendszeren is él, 4K támogatással, immár Freenet néven. Ez estben az ár még magasabb.
PS:
Egyik felállás sem ér pénzt. Mivel azonos az SD-ben sugárzott tartalommal. A reklámokkal is. A tartalom nagy része még mindig felskálázott. A "semmiért" kell fizetni. -
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Watt25 #18680 üzenetére
Bnőmmel nemrég cuccoltunk össze és egy HD Ready (elnézést a fullHD-ért) 720p-s Philips tv-je van, ez egy 40" körüli plazma talán (jó a feketéje mindenesetre).
Nincs rajta CI slot, ezért úgy döntöttünk, amúgyis szeretünk mozizni, jön egy jó nagy új csoda. Megvettük. Az megkapja az egyik MindigTV Extra kártyámat az oldalába.
A 14 éves lányának meg lepasszolnánk a mini tv-je helyére ezt az amúgy tökjó képű Philips-et, de CI slot híján a másik kari nem megy bele, ergo rengeteg fizetős csatornától elesik. Ehhez a Philips-hez keresek egy CI slotos külső DVB-T tunert - ennyi kb a nagy sztori.
-
td
senior tag
válasz
Watt25 #18659 üzenetére
Köszi az infókat! Hogy stílszerűen fogalmazzak, valóban nem vagyok képben - én csak abból indultam ki, hogy a set-top boxoknál, ha rákötsz egy pendrive-ot vagy külső HDD-t, akkor arra úgy rögzíti az adást, hogy más eszköz nem tudja lejátszani. Legalábbis nekem ez az utolsó infóm erről. (Más kérdés, hogy biztosan van rá törés.) Gondoltam, talán az USB-s tunereknél is így oldották meg. De akkor ezek szerint nem.
És az adatmennyiség tipikusan mennyi szokott lenni mondjuk 1 percnyi MindigTV-adásnál, azt meg tudod mondani?
Illetve akkor az eredeti kérdést kissé módosítva arra lennék még kíváncsi, hogy vonalbemenetről való felvételnél mekkora a gépigény W10-nél? Mondjuk kb-ra, tól-ig, tehát az elfogadhatótól a legjobbig.
-
válasz
Watt25 #18612 üzenetére
Felénk a kábelen is ez a helyzet.
A kábeltulajdonosnak van saját csomagja. Ehhez jön még a Kabel Deutschland és SKY Deutschland, mint szövetségi lefedettségű szolgáltatás. Kezdetben egyesével lőttek ki az analóg csatornákat, hogy bővülhessen a digitális kínálat.
A vendég szolgáltatók, a lefedettsége eső bevételeik egy részét átadják a kábeltulajdonosnak, karbantartás és hálózatfejlesztés érdekében. -
wassermann
Topikgazda
válasz
Watt25 #18466 üzenetére
Tudom és gondolkoztam is ezeken, szerintem valószínűleg az alkatrészek ára minimális már, így beépítenek pár ilyen 8 vevős cuccot az új TV-kbe, mint amiről Samott a #18455-ös hszben írt és ezek folyamatosan rajta vannak a különböző mux-okon, ezzel is gyorsítva a csatornaváltást.
-
válasz
Watt25 #18426 üzenetére
"Tehát TS és Matroska közti váltás esetén nem is szabad, hogy szignifikáns méretkülönbséget tapasztalj."
Nem is érdemes ezzel foglani a processzoridő. A mai programok és hadverek már elfogadják a TS-t.
Ha valamelyik régi SD adóról érkezik az Mpeg2 és mpeg/AC3 Adazfolyam, akkor a tömörítés nagyot csökkent a mérete, Kárpótlásul az Mpeg hibáit kiegészíti a konverter, a h.264 vagy h.265 algoritmusok okozta hibákkal. -
farkas-j
őstag
válasz
Watt25 #18171 üzenetére
Én is Tarr-os vagyok.
A Tarr-os K2 ISO mellett van még 3db Amiko Impulse WiFi T2/C boxom is. A 3db Amiko boxhoz 1db kártya van. Az egyik boxot kineveztem szervernek, a másik kettőt kliensnek, és a helyi hálózaton belül a szerver megosztja a kártyát a két kliensel. Így nézhetem mind a három Amikón az extra csomagot HBO-val
Egy Amiko egyébként másik 8-at képes kiszolgálni. Ehhez csak a gyári EMU frimware kell, ami az Amiko weboldaláról szabadon letölthető. Anno 4 ilyen Amiko boxot vettem, darabját 12-13eFt-ért. (Fontos, hogy ez a box nem összekeverendő a WiFi nélküli verzióval! Egyébként egy most máshol teljesít szolgálatot mert ott Mindig Tv-hez kellett, ugyanis annak a vételére is jó.) Ha minden igaz (nem néztem mindnek utána) de azok a hálózatos Amiko boxok tudják a kártyamegosztás szolgáltatást, amelyekhez elérhető EMU frimware a gyári weboldalon. Az Androidosokhoz meg állítólag van ilyen app.
Nekem egyébként sokkal jobban tetszik az Amiko kezelőfelülete mimt a K2-é, és még a távszabályzója is jobban kézre áll. De ez egyéni ízlés!Az tény, hogy felvételre még nem használtam, de ezekután ha lesz időm keresek egy szabad külső HDD-t és kipróbálom.
A lényeg, hogy érdemes ennek a vonalnak is utánajárni mert lehet, hogy sokkal olcsóbban jön ki 2 box mint egy hiper-szuper Technistar. -
-
biega
aktív tag
válasz
Watt25 #18105 üzenetére
Ausztriában lakom, itt be kell jelenteni, ha TV-d van (de mivel a hétvégén kaptam azt is, még nem volt idő rá), kéthavonta 59€-t kell fizetni.
Nem akartam, hogy gond legyen belőle, míg el nem intézem, de elég sűrű napjaim vannak, könnyen lehet, hogy csúszik 1-2 hetet.A HD adás csak regisztrált eszközről érhető el.
-
-
azimut
aktív tag
válasz
Watt25 #17566 üzenetére
Hoppá, ez lehet az... Ennek utánanézek. Tehát, CI és CI+ foglalatok léteznek, a CI+ felülről kompatibilis. Ha olyan STB-t keresek, amely CA helye CI+ foglalatú, akkor működnie kell az Invitel által biztosított CA modulnak és előfizetői kártyának. TV csere pár hónap múlva lesz aktuális, addig kellene kihúznom valahogy, ezért nem bérelek STB-t.
Köszi, azt hiszem iránymutatást adtál.
-
b_b1
csendes tag
válasz
Watt25 #17562 üzenetére
Szia!
Dell U2412M a monitor tipusa. DVI és Displayport csatlakozói vannak. A neten talált infó alapján tudja a HDCP-t. A HD boxnak van HDMI kimenete. Azt akartam a monitor Display portjára kötni,csak később szembesültem vele,hogy ahhoz speckó aktív kábel kell, amit aranyáron mérnek. Így lemondtam róla.
Inkább rendeltem helyette ezt a kinai csodát: [link]. Remélem beválik. -
azbest
félisten
válasz
Watt25 #17228 üzenetére
az a régi waytek box és a kortársai csak 1080i módot tudtak, p-t nem. Kisebb felbontáson lehet választani p-t. Azon a monitoron a váltottsoros mód csak példul a páros sorok megjelenítésére korlátozódott, ami függőlegesen felezett felbontást eredményezett. Azért mutatott szebben a 720p, mert akkor a box csinálta progresszívre. Most egy másik fajta monitorra van kötve, ha jól emlékszem az szépen kezeli a váltottsorosat is.
A médiajátszónál pedig magában az eszköben volt sajnos a video dekóder és a hdmi enkóder között valami gány megoldás, ami miatt feleződött az interlaced felbontás.
Szóval lehet box, de lehet megjelenítő okozta képromlás is.
-
pappzo
csendes tag
válasz
Watt25 #16707 üzenetére
Szia!
Igen tudom, azért tömörítem át, mert a szolgáltatom 480*576-ban nyomja az adást amit rögzítek (480 oszlop). Ezt a TV ha tv adás széthúzza 16:9-re de a felvételt a lejátszók többsége nem húzza szét és így elég keskeny függőleges nyújtott kép ad. Ezért tömörítem út úgy hogy a sor szám 576 nem változik, de 16:9 miatt a 480 oszlop így 1024-re skálázom, így minden lejátszó 16:9-nek látja ténylegesen és ami nem tud digitális széthúzást az is le tudja játszani. (mese csatornáról van szó).
Tehát ezért tömörítem át. Tehát tényleg érdekelne, hogy mi lehet a hiba a H264 kodek alkalmazás esetén 2 menetben a 2-3 perctől hosszabb fájlok esetén.
-
azbest
félisten
válasz
Watt25 #16683 üzenetére
Nem minden. Csak az alapcsomag. Legalábbis nálunk látok több muxot is, de csak egy része, az analógnak megfelelő része kódolatlan
Ahol volt családi analóg csomag, ott persze ez több csatornát jelent gondolom. Nálunk csak alapcsomag volt már. Az igaz lehet, hogy a családi rész más frekvencia tartományban lehetett analógul is és ha a dvb-c is ahhoz igazodik, akkor szűri.
-
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Watt25 #16657 üzenetére
Köszi Watt25, csabi63! Ha jól látom nincs antenna kimenete (nem tudom, hogy van olyan készülék aminek antenna kimenete is van, illetve azon "kijön" a kódolt adás), akkor 2 Mediacard kell vagy HDMI-n keresztül lehet tévézni? Kíváncsi vagyok, hogy a rögzített adást (szinte minden Videó tömörítési formátumot ismer) más készüléken is vissza lehet nézni?
-
lifilif
csendes újonc
válasz
Watt25 #16613 üzenetére
Köszi! Azt mondják, csak az ő CA moduljukkal használható a kártya, azt pedig nem tudták megmondani, hogy CI-hez vagy CI+-hoz jó-e. Nem is igazán tudták, miről beszélek, a szervizt meg nem voltak hajlandóak kapcsolni, pedig más problémánál már irányítottak oda, és ők azért hozzáértőbbek. Azt mondta az ügyintéző, hogy ha ilyen kártyát kérek, kijön a szerelő többféle modullal, és biztos, hogy lesz olyan, ami jó lesz majd az én készülékembe.
-
-
válasz
Watt25 #16600 üzenetére
Nem a vevő digitális/analóg felépítése okozza a búgást. Az viszont igaz, hogy a dvb-c felvevők a stream-et rögzítik, aminek a minőségét tényleg nem befolyásolja a földhurok, vagyis azt bárhol lejátszhatod búgás mentesen, a felvételbe nem fog belekerülni az mint analóg felvételek esetén.
lifilif
Azt írtad, hogy a leválasztó tényleg csökkentette. Akkor tovább kellett volna keresgélni, míg végleg megszűnik. Csak egy helyre van bedugva a központi antenna? Az sem mind1, hogy közvetlen a TV elé, vagy a bejövő pontra volt téve a leválasztó, és utánna lett szétosztva. A TV hangszóróin lehetett hallani a búgást, vagy külön erősítőre van kötve?
Hogyan vannak összedugva az eszközök, és milyen (minőségű) kábelekkel?
Hidd el meg lehet oldani, de lehet azért nem tudtak eddig segíteni, mert olyan részlet is elkerülte a figyelmüket amire nem gondoltak, vagy re nem írtad le pontosan a hiányzó láncszemhez szükséges infót (videó-magnó, számítógép, rádiós erősítő is van a láncba, amik nem 1 helyről kapják táplálást, és vagy máshova is be van dugva az antenna kábel,...) -
lifilif
csendes újonc
válasz
Watt25 #16583 üzenetére
"Illetve azt a kérdést kell feltenni, hogy párosítva van-e jelenleg a kártya és ha igen, akkor tud-e párosítatlan kártyát adni.
Amíg erre nincs válasz, nem tudsz továbblépni!"Értem, köszönöm, és meg fogom kérdezni. Gondolom a "párosítatlan" kártya azt jelenti, hogy nem csak a szolgáltató boxával használható. (Szerintem tudnak ilyet adni egyébként, mert mondták, hogy új fajta tévéhez pl. nem kell set top box, elég a kártya meg valami aljzat, hogy bele lehessen dugni.)
Nade, tegyük fel, hogy tényleg tudnak adni párosítatlan kártyát. Lehet venni olyan set top boxot, amibe ezt a kártyát beletehetem, bármilyen előfizetett adó műsorából fel tudok vele venni pendrive-ra vagy winchesterre, és a felvett műsort más eszközökön, például gépen is megnézhetem, lemásolhatom? Szeretnék erre a kérdésre választ kapni először, mert ahhoz képest, hogy mennyire alap dolog ez a műsorrögzítés a VHS-es időkből, sehol nem találok választ.
Szóval, csak annyi a kérdésem, hogy létezik ilyen? Megoldható ez a dolog? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
lifilif
csendes újonc
válasz
Watt25 #16581 üzenetére
Tunerbe antenna biztos, hogy nem lesz jó. Ha össze van kötve bármin keresztül az antenna és a gép, akkor búg, eléggé. Már foglalkoztam ezzel, de senki nem tudott igazán megoldást adni. Földhurok lehet, de nem sikerült teljesen eltüntetni. Nem tudom, másnál nem jelentkezik-e probléma, de én senkinek nem javaslok olyan megoldást, hogy antennakábel bármilyen eszközökön (akár videón, set top boxon) át kapcsolatban legyen a géppel is. Már régóta próbálkoztam ezzel, de semmilyen módon nem működik.
Marad a saját felvevős set top box. Tud valaki megbízható fajtát ajánlani? Az sem annyira baj, ha nem olyan olcsó, csak legyen jó. Mivel kell rendelkeznie, mit nézzek a leírásban? Nem akarok úgy járni, hogy utólag derül ki, hogy az előfizetett csatornákat, pl. HBO, nem tudom rajta nézni. Ebbe minden további nélkül be fogom tudni rakni a szolgáltatótól kapott kártyát? Van valakinek tapasztalata ilyennel?
Előre is köszi a válaszokat!
-
lifilif
csendes újonc
válasz
Watt25 #16579 üzenetére
Vidanet a szolgáltató (Győr). Vezetékes és kábel között mi a különbség? Én úgy tudom, kábel van nálunk. Az antennadrótot kell a set top boxba dugni, azon jön a digitális jel. Az nem igazán világos, hogy ha saját boxot használhatok, akkor miért kell még tuner is? Úgy tudom, vannak olyan boxok, amik tudnak rögzíteni, vagy nem? Aztán meg kérdés, hogy egy saját box mennyire működne jól, mivel a szolgáltatóét is folyton frissítgetik, és messze nem tökéletes. Állítólag, ha nem a szolgáltató boxát használja az ember, akkor lehetnek kompatibilitási problémák. Nem a Vidanetnél, hanem általában hallottam ezt. Nem tudom, igaz-e. Akár konkrét set top box/felvevő/akármi típust is ajánlhattok, a lényeg, hogy tuti biztos megoldás kéne, mert őszintén szólva már elég sokat beleöltem a dologba, és mint kiderült, teljesen feleslegesen.
-
Zotya0218
tag
válasz
Watt25 #16534 üzenetére
Köszönöm Watt25 a válaszod.
Nálam lefutott a Media Center keresése, a DVB-t- re és nem talált semmit.
Analog adást nézek jelenleg (UPC Kábel), tehát a kártya működik.
De egy vadonat új USB- s eszköz+ gyári botantennával is ezt csinálta.
A Lefedettségi térképen Vörösben vagyok, ugyan van körülöttem 50/100m- re sárga kocka.
Most már tényleg nem értem.
Kétségbe vagyok esve. Mit próbáljak? -
-
-
zozy84
senior tag
válasz
Watt25 #16141 üzenetére
A szerelő srác azt mondta, hogy DVB-C tudnia kell. Amiko 8270 ajánlotta. Ez viszont kb. 25eft. Van Amiko Mini HD T2\C ami most akciósan 14eft. Az is jó lenne? Meg van a kettő között az Amiko Mini Combo 21eft-ért.
-
zozy84
senior tag
válasz
Watt25 #16141 üzenetére
Panasonic TX-P42G20B. Tehát angol. Ezért ha simán rákötöm a koaxot akkor nem jön be semmi. Ha meg igen akkor meg nincs hang csak sistergés. Én lennék a legboldogobb ha nem kellene. De még a plazma topikban is értetlenül álltak ez elött.
Mióta haza jöttem csak box-al tudom nézni. Átváltok a bemenetnél és úgy. -
csendes
addikt
válasz
Watt25 #15439 üzenetére
A programszám (program number) a PAT-ban szerepel, például dvbsnoop [link] lista a MindigTV A multiplexre:
dvbsnoop -adapter 1 -n 1 -nph 0x00 | grep -i "Program_number"
Program_number: 0 (0x0000)
Program_number: 100 (0x0064)
Program_number: 101 (0x0065)
Program_number: 120 (0x0078)
Program_number: 121 (0x0079)
Program_number: 130 (0x0082)
Program_number: 131 (0x0083)
Program_number: 132 (0x0084)
Program_number: 133 (0x0085)
Program_number: 170 (0x00aa)
Az egyes programokkal kapcsolatos információk (PSI) a PAT, CAT, PMT és NIT táblákban találhatók [link]. Szerintem az a STB/TV szoftvertől. firmwaretől függ, hogy engedi-e átrendezni a csatornák sorrendjét, de pl. kedvencek kiválasztásával ezt ki lehet kerülni. A MindigTV matricának pl. feltétele, hogy ne lehessen változtatni a csatornák sorrendjét.[link] -
Rick4
félisten
válasz
Watt25 #15403 üzenetére
Semmi, mindössze én próbálok következetes lenni. Úgy látszik, másoknál ez még kérdéseket vet fel, és kioktatólag kívánnak fellépni minden olyan mások számára nem egyértelmű helyzetben, ahol lehetett volna inkább a segítségnyújtásra is koncentrálni.
De nem vagyunk egyformák, van aki először magával szemben támaszt elvárásokat, mások meg egyből a többiekkel kezdik. -
soultrapp
senior tag
válasz
Watt25 #15395 üzenetére
hello!
asztali pc-n van sima m1,m2 a csatorna listában,de laptopon meg nincs.
de újrahangoltam laptopon ès mèg a hd is eltünt,lett helyette egy csomó külföldi kódolt szar......
talált vagy 88csatornát,de sok csatorna benne van 3szor is.
ezt szeretnèm törölni ès beállîtani,hogy csak a magyar kódolatlan csatornákat keresse meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- Kompakt vízhűtés
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-book olvasók
- EAFC 25
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROG Ally Z1 Extreme
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged