Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Salex1
őstag
Sziaztok! Mitől lehet az, hogy a DVB-t-s TV-hez csatlakoztatott beltéri antenna csak a helyi (debrecen) TV-t fogja be? (holott ugyanazon adó (Pallag) szolgáltatja a többit is)
Kb. 3 Km légvonalban az adó, tiszta rálátással. Hiába állítom be az adót manuálian, nem fog be semmit...
Valamit rosszul csinálok? -
válasz csabi63 #16677 üzenetére
"Nem, nem lehet. Mármint a felvett adást lejátszani más eszközön. Mert gondolom erre volt kíváncsi mindenki.(rajtam kívül) Valójában .TS fájlt ment, ami szabadon másolható, csak éppen valami kódot tesz rá..."
Van egy tévém, ami hasonló problémával küzd. Kezdetben nézegettem a .ts tartalmát.
Ha jól értettem meg, amit láttam, akkor nincs igazi kódolás a felvételen.
A felvételhez tartozó adatfolyamok azonosító pidjét teszik értelmezhetetlenné. Ezért nem tudják a számítógépes programok értelmezni a .ts fájl tartalmát.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
csabi63
senior tag
válasz Murder3 #16692 üzenetére
A TV tunerekről.
DVB-S - műholdas, parabola kell a vételéhez.
DVB-T - földi sugárzású, szoba vagy kültéri antenna kell hozzá.
DVB-C - kábeltévé, antenna nem kell hozzá.Téged gondolom a földi érdekel. MinDig TV vételére alkalmas tévét nézzél. Pl. ilyet. Ez alapjában véve egy FHD Monitor/TV, földi és kábel tuner is van benne. Emellett CI+ kártyát is fogad, ami jó a Digi, vagy UPC kábelhez is. Ha olyan Monitor/TV-t veszel amiben nincs DVB-T tuner, akkor külön kell venned egy beltéri egységet is.
Miért kell az antenna? Mert anélkül nem látsz semmit. Jó esetben elég lehet a szobaantenna is, ha nem, kell a kültéri. Lefedettséget tudsz ellenőrizni itt. -
Murder3
addikt
Sziasztok!
Fel tudnátok világosítani a tv tunerekről, hogy ezek hogy működnek és milyen szempontot érdemes nézni vásárláskor?
Az a terv, hogy vennénk egy új monitort amit néha lehetne tv-ként is használni.
Kell hozzá külön antennát is venni?Egyáltalán mire jó az, ha veszek hozzá ilyen szobaantennát?
-
fpeter84
senior tag
válasz azbest #16680 üzenetére
ja közben meg is találtam a linuxtv.org-on a hozzá tartozó bejegyzést:
USB interface: Cypress CY7C68013A-56LTXC
Demodulator: Silicon Labs Si2168-B40
Tuner: Silicon Labs Si2148-A20Vicces, pont ez a CY7C68013A controller van a Saleae logic digit analizálómon is, meg még PATA IDE illesztő feladatkörben is láttam - jó kis univerzális csipp...
Szóval akkor ezt a típust mered ajánlani, stabilan vesz linux környezetben, nem melegszik el, akadozik, fagy stb?
-
azbest
félisten
válasz Watt25 #16683 üzenetére
Nem minden. Csak az alapcsomag. Legalábbis nálunk látok több muxot is, de csak egy része, az analógnak megfelelő része kódolatlan
Ahol volt családi analóg csomag, ott persze ez több csatornát jelent gondolom. Nálunk csak alapcsomag volt már. Az igaz lehet, hogy a családi rész más frekvencia tartományban lehetett analógul is és ha a dvb-c is ahhoz igazodik, akkor szűri.
[ Szerkesztve ]
-
-
fpeter84
senior tag
válasz azbest #16680 üzenetére
Azt tudom hogy elsődlegesen DVB-T mind amim van, de találtam rá utalásokat hogy van olyan amit bár csak T-nek jelölnek, de a gyakorlatban tudhatja a C-t is - ezért küzdöttem velük pár napot, hátha...
Ezen az áron teljesen vállalható, ha stabilan megbízhatóan teszi a dolgát ez a geniatech mygica t230 - tudni hogy milyen csippek vannak benne? Már az alap kernelben van a drivere, vagy külön kell hozzá fordítani?
Új, valamelyik 4.x kernelt futtató OSMC-t próbáltam az RPi-men és az stabilnak tűnt - ellenben a 3.2 és 3.6-okkal borzasztóan instabilan viselkedett - nem tudom hogy hardverhiba vagy valami egyébb összeférhetetlenség, de állandóan fagyott... illetve az ostoba LAN megoldása miatt se nagyon bíznék benne, hogy nagyon alkalmas lenne több szál és egyéb feladatok párhuzamos kiszolgálására...
BPi-re sajnos raspbian és droid csak 3.4 kernellel van, viszont a CC openwrt már 3.18-as, a trunk pedig már 4.1.6-nál jár, szóval azon akár működhetne is...
-
-
azbest
félisten
válasz fpeter84 #16679 üzenetére
Az elején sorolt tunerek mind dvb-t normára valók. A kombó tunernek van saját topicja [link], amennyire tudom még nincs dvb-c támogatása linuxra.
Nálam nekem egy geniatech mygica t230 van a raspberry2-re kötve a kábeles adáshoz. aliexpressen szokott lenni 25 dolcsi alatt a gyártónál (néha pár napra felviszik az árat, de eddig mindig visszacsökkent). Annyit kell tudni, hogy a 3.18-as kernel még nem jó hozzá, hanem a 4es raspi kernelt kell behúzni hozzá. Az meg mintha néha fagyasztaná a pi-t. (bár egy pár hete nem frissítettem, nem tudom azóta javították-e)
Érdemes visszaolvasni, hogy miket írtunk korábban a mygica tunerről.
Nem nagyon van más olcsó alternatíva. Drágábban azt hiszem akad még pár, csak lehet nehéz beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
fpeter84
senior tag
Mint írtam, dekóderkártya nélkül veszi az összes lényeges csatornát az az 1 TV amiben van digit tuner is, kártyát még az életben nem látott - tehát a CI/CI+ slot nem szempont.
Egy RPi B és egy BPi van itthon kihasználatlanul, ezért jutott eszembe mint alternatíva - és akkor már végre talán eljutnék addig is hogy web/ftp/samba/torrent szerver is lehessen a háttérben
A probléma az USB-s DVB-C tuner kiválasztásával van... Ugyan van itthon pár adapterem: AF9035B+FC0011 - ezt sehogy nem sikerült eddig linuxos környezetben élesztenem, de a linuxtv.org szerint nem is tudna kábelen venni. Van még egy újabb RTL2832U+FC0013-as is - ez DVB-T vevőként működik jól. Default kernel driverrel a DVB-C hívás VLC-ből olyan hibaüzeneteket ad hogy incorrect parameter. Ezzel a driverrel hibaüzenet nincsen, de mégsem vesz semmit kábelről. Továbbá van még egy annyira noname micro USB-s androidos eszközökhöz szánt adapterem is, aminek nemhogy win/linux drivere nincsen, de még magáról a chipset-ről sem hallott a net...
ebay-en találtam olyan adaptert, ami win környezetben tudná a C-t is, viszont linuxos környezetre nem bíztatóak az infók: RTL2832P, MN88472, R828D - a két szélső csippel tudja hangolni a DVB-T-t, de a kábelhez a pana kellene amihez egy 2013-as részletes kiveséző blogbejegyzés szerint nincsen még driver. De ez már 2 éves írás, és amikor leszedtem és fordítottam a legfrissebb v4l-dvb csomagot, abban láttam nyomát már ennek is:
t400@ThinkPad-T400:~/media_build$ find . -name *88472*
./linux/drivers/media/dvb-frontends/mn88472.h
./linux/drivers/staging/media/mn88472
./linux/drivers/staging/media/mn88472/mn88472.c
./linux/drivers/staging/media/mn88472/mn88472_priv.h
./v4l/mn88472.h
./v4l/mn88472.c
./v4l/mn88472_priv.hViszont a blog szerint az adapter VID/PID azonosítója 15f4:0131, aminek nyoma sincsen a lefordított kernel modulokban annak ellenére, hogy csomó rtl2832* fájlt látok a csomagban:
t400@ThinkPad-T400:~/media_build$ find . -name *rtl*
./linux/drivers/media/dvb-frontends/rtl2832.c
./linux/drivers/media/dvb-frontends/rtl2832.h
./linux/drivers/media/dvb-frontends/rtl2832_sdr.h
./linux/drivers/media/dvb-frontends/rtl2830.c
./linux/drivers/media/dvb-frontends/rtl2832_sdr.c
./linux/drivers/media/dvb-frontends/rtl2830.h
./linux/drivers/media/dvb-frontends/rtl2830_priv.h
./linux/drivers/media/dvb-frontends/rtl2832_priv.h
./linux/drivers/media/usb/dvb-usb-v2/rtl28xxu.h
./linux/drivers/media/usb/dvb-usb-v2/rtl28xxu.c
./v4l/rtl28xxu.h
./v4l/rtl2832.c
./v4l/rtl2832.h
./v4l/rtl2832_sdr.h
./v4l/rtl2830.c
./v4l/rtl2832_sdr.c
./v4l/rtl2830.h
./v4l/rtl28xxu.c
./v4l/rtl2830_priv.h
./v4l/rtl2832_priv.hSzóval most megint itt járok, hogy egyszerűen nem találok költséghatékony DVB-C képes adaptert sehol... De még reménykedek, hátha itt valaki jutott már tovább mint én...
-
válasz fpeter84 #16676 üzenetére
Ha a TV-be dugott kártyával működik, sanszos, hogy dvb-c, de ezt a szolgáltatód tudná pontosan megmondani, mint ahogy azt is hogy elég a CI foglalat, vagy CI+ kell hozzá.
Ha jól láttam (nem tudok németül (se)), ez csak a szabadon fogható (kódolatlan) adásokat veszi. Magyarul nincs benne CI kártya fogadó.
Egy r/bpi árábol már kapsz egy boxot, ami fogja a szabad adókat. Biztos megéri "szopni" vele? Persze ha kihivás, hobby, akkor hajrá. Tudtommal így csak akkor működik a móka, ha nincs tásítva a CI modul, és a kártya.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
csabi63
senior tag
Meg is jött az LGHR925C. Ami alapjában véve egy 3D blu-ray player, és nekem erre volt szükségem. Tud egyéb dolgokat is, elsősorban a kábel TV vétellel kapcsolatban osztanék meg néhány infót.
Nem, nem lehet. Mármint a felvett adást lejátszani más eszközön. Mert gondolom erre volt kíváncsi mindenki.(rajtam kívül) Valójában .TS fájlt ment, ami szabadon másolható, csak éppen valami kódot tesz rá, ami miatt PC-n lejátszhatatlan. Talán valahogy le lehet venni róla a "rontást", de engem ez a része nem érdekel a dolognak.
Ha valakit még ezután is érdekel, néhány egyéb infó első blikkre. A UPC kártyát fél perc alatt felismerte, elfogadta. Rögzít belső HDD-re (500GB) és külsőre is USB-n keresztül. A 2 TB-os WD merevlemezt pillanatok alatt felismerte. A 64GB-os pendrive-nak viszont beintett.
Kódolt adás felvétele közben nem lehet másik kódoltat nézni. 1 CI+ kártya egy csatornát kódol ki egy időben, semmi meglepő. Lehet persze nézni közben kódolatlant. Vagy fordítva, kódolatlan csatorna rögzítése közben lehet nézni kódoltat. Ez már csak ilyen.Ezek a lényeges dolgok, ami a kábeltévé részt illetik. A többi már az én nem túl happy észrevételem. Használatban volt a készülék, valahol talán ki lehetett állítva. Fólia nem volt rajta, Digi csatornák beprogramozva, és alapból magyarul "beszélt" velem. Csatornát viszont kizárólag Németországon keres. Más opció nuku. Ami nem létezik, majd csinálok egy teljes gyári visszaállítást. Már csak azért is, mert az EPG ékezetei valami furcsa karakterek. Olvasható, de seduxen nélkül nem érdemes nekiállni.
A dobozban maga a készülék, és a gagyi távirányító. Elem nélkül, mindenféle papír, vagy egyéb leírás nélkül érkezett. A garanciát a futár legalább a kezembe nyomta az ajtóban. Még szerencse, hogy a 93 oldalas gyári manual letölthető hozzá a netről. Angolul. Mert magyarul tud a gép, de magyar leírás a holdban sincs.
Konklúzió. Jó blu-ray player egy megfelelő médialejátszóval, és egy megfelelő STB alternatíva is egyben. Nem a jobbak közül való, de az ára is ennek megfelelő. Próbálgatom, van még 13 napom. Elsőre megfelel nekem, de ha mégis másképp döntök, megy vissza. -
fpeter84
senior tag
Sziasztok!
A környékünkön is levett cirka minden értelmes csatornát a T az analóg kábeltv listából. Alternatív szolgáltató nincsen ami rendes netet is adna. Kódolatlan digitálisként viszont rajta maradt cirka minden csatorna, de 4 TV-ből sajnos csak 1-ben van digit tuner - azon megy minden csatorna dekóderkártya nélkül amit néznénk - jól tippelem hogy ez DVB-C ?
Lusta alternatívaként ezzel szemezek: Kaon DVB-C HD TV - elhoznák németországból plusszköltség nélkül...
Kicsit költségesebb, de sokkal okosabb alternatívaként viszont arra gondoltam hogy egy RPi (vagy inkább BPi?) alapú szervert építek több USB-s adapterrel és az streameli a képet olcsó HDMI-s droidos Kodi-t futtató kliensek felé - viszont a DVB-C képes USB-s adapterek között elvesztem. A linuxtv.org listáját próbálom összevetni az itthon illetve ebayen kapható lehetséges adapterekkel, de egyelőre nem találtam olyan olcsó (nem 50-100-150EUR stb) alternatívát ami biztosan működne - alverziók, különböző chipset-ek ugyanazzal a csomagolással és névvel, stb...
Valakinek van ilyenekkel gyakorlati tapasztalata?
-
válasz csabi63 #16672 üzenetére
A fájlkiterjesztésből (.ts) nem derül ki, hogy az titkosított stream-e vagy sem. Mivel neves gyártó terméke, igencsak meglepő lenne, ha a titkosítás feloldása után mentené a streamet.
Amúgy hogy lehet kinyerni belőlük a fájlokat? Nem lehet, hogy csak VideoDV-re képes kiírni?
-
csabi63
senior tag
válasz pinnacle #16665 üzenetére
Jó a UPC box, évek óta használtam gond nélkül. Én igazából (3D) blu-ray lejátszót kerestem, mert az előző 5 év után beadta a kulcsot. Akkor vettem észre, hogy vannak olyanok, amik kezelik a CI+ kártyát. Dupla haszon, ha nem tripla. 3D blu-ray, médialejátszó, és megy rajta a UPC kábel. Ha igaz...
Egyébként a gyári LG HR925C user manual szerint (93 oldal) .ts-t rögzít, ami eléggé meglepett. Ezek szerint mégsem kódolt adatfolyamot rögzít, hanem médiafájlt. Nem is találgatok tovább, majd kiderülnek a részletek hamarosan.A Venton Unibox képét ne vedd alapul, mert az a műholdas tunerrel szereltről készült. Valójában 2 x DVB-C/T2 dupla tuner van benne, amivel a földi (MinDig TV) és a kábel (Digi, UPC, etc) adásokat lehet fogni. A legtöbb üzletben eleve úgy árulják, hogy magad választhatod ki, milyen tunerrel kéred. Példa. Csak nem a legjobb, mert itthon drága. De kell még bele HDD is, meg fel kell turbózni egy szoftverrel, hogy kezelje a CI+-ot. Az viszont nem téma, a Venton oldaláról letölthető.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz pinnacle #16670 üzenetére
A korábban linkelt LG HR925-re kerestem, amit pedig most linkeltél, SAT-tuneres, 2 db LNB-fejet lehet rá csatlakoztatni.
Inkább úgy mondanám, hogy a dekódolt műsor nem jön ki, csak a HDMI, illetve RCA-aljzatokon.
A nagyfrekvenciás loop csak a bemenő antennajelet viszi tovább változatlan formában, ez ilyen értelemben kódoltnak nevezhető.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz pinnacle #16668 üzenetére
Általában egyszerűbb a hurkolás, több boxon is át lehet fűzni, ha kell.
De lehet valakinek olyan igénye is, hogy szeret áramtalanítani, készenléti táp nélkül viszont nem működik a belső erősítő, neki mondjuk jobb a passzív splitter.
Úgy látom, a SAT változatnál van csak bemenet, a C/T tunernél van loop, ami szerintem el is várható, nem jár komoly költséggel:
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
pinnacle
nagyúr
válasz wassermann #16666 üzenetére
Köszi wassermann, Kernel! Akkor lehet, hogy jobb is ha nem osztom el? Úgy emlékeztem, hogy régebben az elosztást javasolták.
-
Kernel
nagyúr
válasz pinnacle #16665 üzenetére
Az csak loop, vagyis áthurkolás, természetesen nem erre vonatkozik, amit a modulátorról írtam.
Majdnem egyenértékű a splitteres elosztással, csak a splitter passzív, ezért jelvesztéssel járhat, míg a készülékek loop aktív erősítős megoldása kompenzálja a beiktatási csillapítást.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi Watt25, Kernel! Igen valami olyan megoldásra gondoltam, mint a VHS-el, asztali DVD íróval volt, hogy akár a kimenetükről ment a TV-be a jel vagy elosztóval. Tegnap próbáltam, ki, hogy VHS videomagnó kimenetére volt a TV csatlakoztatva és simán megtalálta a HD csatornákat. Akkor nálam a kódolás miatt vagy a 2 kártya lesz a megoldás vagy marad a régi VHS rögzítés. HDMI-ről az STB is megy, de én pont a kapcsolgatást akartam elkerülni.
csabi63 köszi! Egyébként neked miért nem jó a UPC STB?
[ Szerkesztve ]
-
csabi63
senior tag
válasz pinnacle #16661 üzenetére
Azt én kétlem, hogy ebből a felvett adást pl. át lehetne vinni PC-re. Vagy bármi máson vissza lehetne nézni. Egy kódolt adathalmazt vesz fel szerintem, amit semmi más nem kezel. De az nekem egyáltalán nem szempont, csak működjön az időzített felvétel EPG-ről. Nem pakolgatok én műsorokat PC-re, ez az opció nem érdekel.
Arra vannak linuxos STB-k, korábban linkelték pl. ezt. Na ez tuti .TS-ben rögzít, amit már egy jobb hajszárító is lejátszik. -
Kernel
nagyúr
Modulált kimenetre gondolsz valószínűleg, mint régen a videomagnóknál, ami egy adott csatornára (pl. UHF 33) felteszi a műsort.
Csakhogy az egyszerű analóg modulátorral SD-adást lehet szimulálni lényegében, azzal mit sem érsz. Digitális modulátort pedig nem tesznek ilyen eszközökbe, gazdaságtalan is lenne.
-
Watt25
veterán
Nem igazán értem, hogy hogy jön ide az antenna kimenet... Ha csak egy kártya van, akkor UPC kábel esetén a tévébe (is) bedugott koaxon kb. 20 csatornát nézhetsz (kódolatlanok), a többit pedig HDMI-n keresztül.
Ha a tévén is akarod nézni a felvevő bekapcsolása nélkül az összes csatornát, akkor kell két kártya.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
pinnacle
nagyúr
válasz Watt25 #16657 üzenetére
Köszi Watt25, csabi63! Ha jól látom nincs antenna kimenete (nem tudom, hogy van olyan készülék aminek antenna kimenete is van, illetve azon "kijön" a kódolt adás), akkor 2 Mediacard kell vagy HDMI-n keresztül lehet tévézni? Kíváncsi vagyok, hogy a rögzített adást (szinte minden Videó tömörítési formátumot ismer) más készüléken is vissza lehet nézni?
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Digitális UPC adást fel tudok venni a Mediaboxon kívül? LG HR925C pont erre jó?
-
szuszinho
őstag
Digi kábelem van, és 1-2 hete a Sport 1, Sport 2 nem működik. (DVB-C + Tvheadend). Mi lehet a probléma?
-
lifilif
csendes újonc
Na, még egy utolsó kérdés, ami lehet, hogy hülyeség, de azért felteszem. Nem tudom, a szolgáltatómnak eláruljam-e, hogy saját boxhoz kell a CA modul + kártya. Telefonban eléggé kukacoskodtak, szóval úgy tűnik, nem akarja a szolgáltató, hogy valaki saját boxot használjon, érthető okokból. Ha viszont nem árulom el, hanem azt mondom, hogy új tévéhez kell, akkor nem tudom, hogy távolról nem fogják-e látni, hogy milyen eszközhöz használom, hiszen a saját boxukra például frissítéseket tudnak küldözgetni. Szerintetek?
Ja, és még egy dolog. A szolgáltatótól kapott boxra folyton frissítéseket küldözgettek egy időben, mert akadozott az adás, lefagyott a box, meg minden hülye baja volt. Nem fér a fejembe, hogy akkor egy saját box hogy fog tudni probléma nélkül működni, mikor az nem is az ő rendszerükhöz van tervezve. Van már valakinek tapasztalata saját boxszal?
[ Szerkesztve ]
-
-
Gróf...
aktív tag
válasz Poplacsek #16637 üzenetére
Az az oldal nagyon hálás! Kár, hogy az "én időmben" nem volt...
Konkrétan 7170 pengővel lett több kínából az én 6281-em a DHL közreműködésével. Csájnápósztal lehet hazárdírozni "Hátha bejön" alapon. Bár nem sok értelmét látom.Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
őstag
válasz attilav2 #16644 üzenetére
Főleg ha minden szempontból meg vagy elégedve a jelenlegi Technisat-tal.
Minden szempontból azért túlzás, csatornaváltás lassú, távirányítóját (ts35) nem tudtam rendesen ráprogramozni a dvbviewerre, ha van értelmes kiosztásod a cablestar távirányítóra rakd ki a file-t valahova.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
válasz Poplacsek #16639 üzenetére
Én váltok mindenképp ha lesz rá pénz, nem várok addig amíg nem lesz pci slot az alaplapokon. Ne akkor kelljen rohanni lecserélni, ha lesz rá lehetőségem meg is rendelem a 6618-ast, ne lóhalálában kelljen. Meg gondolom a pcie-s kevesebbet is fogaszt és a képről nézve a 6618-as tuner egysége jóval kisebb mint a cablestar-é, tehát kevésbé melegszik, korszerűbb technológia a tbs kártya.
Az egytuneres 6618-ast vetted?Az elhangolódások nem a technisat kártya hanem a dvbviewer korábbi verzióinak hibája lehetett, beleértve a kártyához adott butított TE-t is. A legális pro verzióval nem tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
szemarci
csendes tag
válasz djnice #16641 üzenetére
Köszi djnice!
Kellhet nekem feltétlenül a CI+? Mintha olyat olvastam volna itt, hogy sok kártya csak a cég saját CI+ foglalatával van hitelesítve, anélkül nem megy. Vagy ez bullshit? Ha ilyen nem létezik, akkor lehet, hogy elég lehet a sima kártyabemenet. Ez lejjebbstrófolná az árat? Egyelőre a tévében van a kártya a vidanet által adott foglalatban. -
szemarci
csendes tag
Sziasztok!
Kábeltévés műsort (Sport1 HD) szeretnék felvenni (DVB-C), majd ezt számítógépen is lejátszani, hosszú távra menteni. Az adás győri vidanetes, kódolt. Elsősorban az érdekel, hogy a gyakorlatban működik-e ez, aztán pedig, hogy ezt milyen eszközökkel lehet megvalósítani. Olvastam itt a fórumon kódolásról (gondolom ennek dekódolását a CI+-is kártya végzi), valamint titkosításról is (ennek meglétét hogyan tudom elleőrizni?). Ezek miben korlátozzák a lehetőségeimet? Valamint láttam néhány hozzászólással ezelőtt felsorolva pár, igen borsos árú eszközt. Ezek megoldják a fent említett feladatot? Nem létezik ennél költséghatékonyabb megoldás?
Válaszotokat előre is köszi.
-
Poplacsek
senior tag
válasz attilav2 #16638 üzenetére
Mondjuk én se váltottam volna csak azért, hogy PCIe-s legyen a TVTuner kártya. Szerintem várj nyugodtan, majd ha egyszer rákényszerülsz megléped. Főleg ha minden szempontból meg vagy elégedve a jelenlegi Technisat-tal. A csatorna elhangolódásokat, fekete képernyővel indulást én is tapasztaltam a CableStar-al, de a free DVBViewer Technisat Editionnal is.. Az alátámasztom én is, hogy a fizetős DVBViewerrel semmi gond, hibátlan. Ha valamiért megérte pénzt adni akkor ez az.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Poplacsek #16637 üzenetére
TBS6618 - 1db DVB-C tuner, 1db CI slottal
84 euro, nem olcsó. De a jövőt tekintve biztos megéri. A cablestar2 képminőségével szerintem nincs probléma, legkinkább a kódekektől függ a képminőség, SD csatornákhoz a LAV filtert HD adásokhoz a Microsoft dtv-dvd decodert(dxva hardveresen vga gyorsított) használom, ez a kombináció nekem elég jó képminőséget ad, de a csatornaváltás lassú. Én is megvettem a dvbviewert, de azért mert a törött verzióban állandóan elhangolódtak a csatornák (változó pid és egyéb értékek) és nem frissítette őket, gyakran fekete kép fogadott és teljes újrahangolást kellett csinálni. Most hogy a legális verziót használom ilyen gond még nem volt. Folyamatosan letölthetem a frissítéseket. Mindenkinek csak ajánlani tudom hogy vegye meg, mert windowsra nincs más épkézláb dvb program.[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
Poplacsek
senior tag
válasz attilav2 #16635 üzenetére
Én alaplap csere miatt kényszerültem a váltásra és nagyon nem bántam meg! Technisat CableStar HD2-ről váltottam TBS6290-re és nagyon rendben van a TBS kártya. Gyors a csatorna váltás és nagyon szép a képe, működik vele a Tarr-os CAM modul stb. Meg is vettem hozzá a DVBViewert, mert ez már megérdemli!
Nem kell a TBS-t kínából rendelni, én is németből rendeltem ebből a webshopból. 5 munkanap alatt kézhez kaptam. Paypal-al lehet fizetni.
TBS6618 - 1db DVB-C tuner, 1db CI slottal
TBS6680 - 2db DVB-C tuner, 2db CI slottal
TBS6290 - 2db DVB-C tuner és 2db DVB-T/T2 tuner, 2db CI slottalA TBS supportról meg annyit, hogy gond volt a driverrel, mert nem találta meg az adókat bizonyos frekiken. Megírtam nekik, hogy szerintem driver hiba erre 5 órán belül jött a válaszlevél a javított driverrel.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Érdemes a jelenlegi pci-os dvb-c tuneremet pci-expressre cserélnem?
Azért gondolkodtam el rajta mert egyre kevesebb pci slot van az alaplapokon, a jövendő ddr4-es lapjain meg már lehet nem is lesz. Két lehetőséget néztem eddig, az egyik egy TBS gyártmány, Gróf..
ajánlotta, neki működik. De kínából lehet rendelni és rájön a vám és vámügyintézés macerája. A másik lehetőség egy német webshop ahonnan technotrend dvb-c pci-e eszközöket lehet rendelni. A technotrenddel van valakinek tapasztalata?
A mostani technisat cablestar II pci vel elégedett vagyok, csak gondolom a pci slot előbb utóbb kikopik. Milyen más pcie-s dvb-c tunereket tudtok még ? Lehetőleg magyar vagy eu-s forrásból.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
lifilif
csendes újonc
-
-
djnice
veterán
-
válasz kungzi #16623 üzenetére
Általában házilag módosítgatott fw-el. Pl. a Samsung TV-khez is létezik okosított fw, ill. még a műholdvevőket is szeretik "tuningolni".
Arról nincs infóm, hogy melyik ci+-os DVB-C vevő faragásának áltak neki, ill. a Technisat készüléke (erről tudom biztosan, hogy CI+-os) mennyire keltette fel a "modderek" figyelmét.
-
Kernel
nagyúr
válasz lifilif #16625 üzenetére
DVBViewer is felébreszti alvásból a Windowst.
Felvételhez is, vagy például beállítom, hogy mindennap a Híradót akarom nézni, azt is beírja a Feladatütemezőbe, egy perccel előtte ébreszt.
-
Watt25
veterán
válasz lifilif #16625 üzenetére
mert ha éppen nem vagyok otthon, nem akarom járatni a gépet egy felvétel miatt.
Ezzel én is így vagyok, bár azért erre is van megoldás.
Az ATX-es tápok megalkotása óta a BIOS-ban (EFI-ben) be lehet állítani, hogy a gép x időpontban kapcsoljon be... A legtöbb DVB megjelenítőnek pedig be lehet állítani, hogy az időzített felvétel végeztével kapcsolja le a gépet...Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
lifilif
csendes újonc
válasz kungzi #16623 üzenetére
Na, ez az. Egyébként nem kevés pénzt kifezetek a szolgáltatómnak havonta, és a szolgáltatás azért hagy kívánnivalót maga után, ráadásul lehúzás is sok szempontból. Szóval, nehogy már ezek után még ne vehessek fel műsorokat magáncélra. Majd ha meg akarom osztogatni őket a neten, akkor basztassanak.
Kösz mindenkinek, akkor utánajárok, lehet-e kapni valami eszközt. Közben eszembe jutott, hogy tuner azért se lenne jó, mert ha éppen nem vagyok otthon, nem akarom járatni a gépet egy felvétel miatt.
-
Watt25
veterán
Tudtommal a kártya csak a pillanatnyilag sugárzott stream-eket tudja kikódolni, a múltban kódoltakat nem. (Hiszen a kulcs folyton változik.) Tehát biztos, hogy nem kódoltan tárolják le a tévék/boxok a felvételeket. (Vagyis a tévék kódolják, de saját kódolással, aminek nincsen köze a kártyához.)
Ez nagyon egyszerűen letesztelhető: ha kiveszed a tévédből/box-odból a kártyát, attól még meg tudod nézni a rögzített műsorokat. (Ezt én is próbáltam, ez biztos! Mai napig vannak MindigTV extráról rögzített műsoraim a tévé vinyóján, mégis meg tudom nézni őket, pedig már egy éve lemondtam a MindigTV előfizetést, a kártya meg a polcon hever.)
Harmadik indok: többnyelvű csatornák esetén mindig éppen azt a hangsávot kódolja csak ki a tévé, amelyiket a felvétel közben választottál. Ha felvétel közben hangsávot váltasz, akkor visszajátszás közben is hangsávot kell abban a pillanatban váltanod, egyébként előtte/utána nem fogod hallani a hangot. Ezért is nagyon jó a kábeles Digi (és az I-TV Zrt-s cégei), mert ott ugye kódolatlan a csatornák többsége, tehát felvétel visszajátszása közben is válthatsz szabadon hangsávot, hiszen kódolatlanul van letárolva az összes hangsáv.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
válasz lifilif #16618 üzenetére
Szerintem ez a lemásolhatóság nem fog menni. Ha CI(+) kártya kell a vételhez, sanszos, hogy kódolt a stream, és a box-ok/TV-k 99%-a azt veszi fel, és lejátszáskor a kártyával kódolja ki. Ergo számítógéppel nem tudod szerkeszteni/lejátszani.
-
Watt25
veterán
válasz lifilif #16614 üzenetére
Ez azért baromság, mert ha CI+ -t használ, akkor tehet bármilyen CA modult bele a szerelő, ha a készülék csak CI -t tud, akkor nem fog menni. Szóval, ez egy elég egzakt dolog, ezt meg kéne tudni mondaniuk. Bár, én ebből ("kijön többféle modullal a szerelő") azt a következtetést vonom le, hogy nincsen párosítva a kártya és talán csak CI-t használ. De ez csak tipp.
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
lifilif
csendes újonc
válasz Watt25 #16613 üzenetére
Köszi! Azt mondják, csak az ő CA moduljukkal használható a kártya, azt pedig nem tudták megmondani, hogy CI-hez vagy CI+-hoz jó-e. Nem is igazán tudták, miről beszélek, a szervizt meg nem voltak hajlandóak kapcsolni, pedig más problémánál már irányítottak oda, és ők azért hozzáértőbbek. Azt mondta az ügyintéző, hogy ha ilyen kártyát kérek, kijön a szerelő többféle modullal, és biztos, hogy lesz olyan, ami jó lesz majd az én készülékembe.
-
Watt25
veterán
válasz lifilif #16612 üzenetére
CAM = Conditional Access Modul, CA modul
Ha nem lehet a kártyával más CA modult használni, csak a szolgáltatóét, az miért gond?
Azért. Vannak olyan boxok, amelyekben nem CI(+) foglalat, van, hanem konkrét kártyaolvasó, azokkal nem működhet. Emellett számítógépes tunerrel kapcsolatban nem tudom, van-e valakinek ilyennel tapasztalata, de nem lehet egyszerű eset.
CI és CI+ között igazából csak szoftveres különbség van, mindenképpen ugyanolyan kialakítású csatlakozók. Viszont ha valami csak CI -t tud, az semmiképpen sem használható CI+ -os kártyával.
A tévében vagy más eszközben lévő aljzat típusa, amibe a CA modult rakom?
Igen.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
lifilif
csendes újonc
Köszi a válaszokat! Hát, én is segghülye vagyok a témához, az is lehet a gond. Pár kérdésem lenne:
CA = CAM? Ha nem lehet a kártyával más CA modult használni, csak a szolgáltatóét, az miért gond? Ha a tévé tudja így kezelni, akkor más eszköz miért nem? A CI vagy CI+ az micsoda? A tévében vagy más eszközben lévő aljzat típusa, amibe a CA modult rakom? -
azbest
félisten
válasz lifilif #16609 üzenetére
"Nekem az a logikus, ha van CAM alzata egy set top boxnak, akkor ugyanúgy kell, hogy tudja kezelni a kártyát, mint egy tévé. "
ezt jól gondolod. Csak arra kell figyelni, hogy CI+ -os valószínűleg a modul, ami tévéknél már elterjedt, de boxoknál még lehet sok sima CI változat van közkézen.
(#16610) Watt25: öregszem, lassú vagyok
Egyébként tippre az ügyfélszolga valsz a modult is kártyának nevezi[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz lifilif #16609 üzenetére
de kicsit úgy tűnt, hogy mellébeszélnek
Mindenképpen ellentmondásos, amit mondtak.
függetlent pedig nem adnak <-> Ha új fajta tévém van, akkor ahhoz adnak másik kártyát
Ez vicc, szokás szerint az ügyintéző segg hülye hozzá, ez minden szolgálatónál így van.
Az igazság az lehet, hogy adnak kártyát, de lehet, ők adják a kártyához párosított CA modult is, ez nem egyértelmű a leírásodból. Ezt ki kell deríteni.
ha van CAM alzata egy set top boxnak, akkor ugyanúgy kell, hogy tudja kezelni a kártyát, mint egy tévé
Pontosan!
Azt kell még tutira megtudni, hogy kell-e CI+ hozzá, vagy elég a CI.
CI+ esetén elég nehéz beszerezni boxot.
Rögzítős tévé, saját box vagy mégis inkább tuner?
Rögzítős tévékből nem tudod kimenteni a rögzített anyagot. (Ez nem csak szöveg!)
USB-s DVB-C tunernél probléma lehet, ha CI+ -t használ a szolgáltató. (Valaki írta, hogy Linux-on már működik. Windows-on kérdéses.) Illetve akkor is gond lehet, ha a kártyához adnak párosított CA modult is.Tehát, továbbra is van két kérdés, ezt tudd meg:
Kötelező-e szolgálató által adott CA modul használata? (Párosítás miatt.)
CI, vagy CI+ kell hozzá?Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
lifilif
csendes újonc
"Csak egy helyre van bedugva a központi antenna?"
A lakásban van egy antennaaljzat, két nyílással, mindkettőbe bedugva egy-egy antennakábel, egyik megy az egyik, másik a másik tévéhez.
"Az sem mind1, hogy közvetlen a TV elé, vagy a bejövő pontra volt téve a leválasztó, és utánna lett szétosztva."
A tévén sosem búgott, csak a gépen. Se a bejövő antennajel aljzatába, se a tunerbe dugva nem oldotta meg a leválasztó.
"A TV hangszóróin lehetett hallani a búgást, vagy külön erősítőre van kötve?"
Ahogy már mondtam, tévén nem lehetett hallani a búgást, csak gépen. Ha vettél fel valamit gépre a tunerrel, azon is rajta volt. A következők voltak az eddigi tapasztalatok egyébként:
- antenna tévébe dugva - nem búg
- antenna videóba dugva, videóból kimenő antennajel tévébe dugva - nem búg
- antenna set top boxba dugva, set top box scarttal tévével összekötve - nem búg
- antenna gép tunerébe dugva - búg
- antenna tévébe dugva, tévéből hangkimenet géppel összekötve - búg
- antenna videóba dugva, videó scarttal gép tunerével összekötve, tévé nincs hozzájuk csatlakoztatva - búg
- antenna set top boxba dugva, set top box scarttal gép tunerével összekötve, tévé nincs hozzájuk csatlakoztatva - búg
- antenna nincs bedugva videóba, videó scarttal gép tunerével összekötve, tévé nincs hozzájuk csatlakoztatva, VHS-t játszok le - nem búg
- antenna nincs bedugva set top boxba, set top box scarttal gép tunerével összekötve, tévé nincs hozzájuk csatlakoztatva, felvett műsort játszok le - nem búgA tunerem egyébként egy új AverMedia AverTV Hybrid Volar HD, USB-s tuner.
De szerintem hagyjuk a dolgot, mert én kísérletezni már nem fogok vele, meg analógon nem is nagyon akarok felvenni, tehát tárgytalan.
---
Közben beszéltem a szolgáltatómmal, és azt mondja, hogy a kártyájukat csak az ő set top boxukba lehet belerakni, függetlent pedig nem adnak. Ha új fajta tévém van, akkor ahhoz adnak másik kártyát, nem azt, amit most használok a boxban, és egy CAM kártyaolvasó modult. Így bármilyen adót foghatok, amire előfizetek. Viszont azt állították, hogy ez saját set top boxszal nem fog működni, de kicsit úgy tűnt, hogy mellébeszélnek, mert többször kérdeztem vissza, és nem a kérdésre válaszoltak. Nekem az a logikus, ha van CAM alzata egy set top boxnak, akkor ugyanúgy kell, hogy tudja kezelni a kártyát, mint egy tévé. Vagy tévedek? Mit javasoltok ezután? Rögzítős tévé, saját box vagy mégis inkább tuner?
-
-
válasz Watt25 #16600 üzenetére
Nem a vevő digitális/analóg felépítése okozza a búgást. Az viszont igaz, hogy a dvb-c felvevők a stream-et rögzítik, aminek a minőségét tényleg nem befolyásolja a földhurok, vagyis azt bárhol lejátszhatod búgás mentesen, a felvételbe nem fog belekerülni az mint analóg felvételek esetén.
lifilif
Azt írtad, hogy a leválasztó tényleg csökkentette. Akkor tovább kellett volna keresgélni, míg végleg megszűnik. Csak egy helyre van bedugva a központi antenna? Az sem mind1, hogy közvetlen a TV elé, vagy a bejövő pontra volt téve a leválasztó, és utánna lett szétosztva. A TV hangszóróin lehetett hallani a búgást, vagy külön erősítőre van kötve?
Hogyan vannak összedugva az eszközök, és milyen (minőségű) kábelekkel?
Hidd el meg lehet oldani, de lehet azért nem tudtak eddig segíteni, mert olyan részlet is elkerülte a figyelmüket amire nem gondoltak, vagy re nem írtad le pontosan a hiányzó láncszemhez szükséges infót (videó-magnó, számítógép, rádiós erősítő is van a láncba, amik nem 1 helyről kapják táplálást, és vagy máshova is be van dugva az antenna kábel,...)[ Szerkesztve ]
-
hzx0
aktív tag
válasz Kernel #16603 üzenetére
Nekem is volt bugás földhurok miatt. Mikor a T-home az elsö digitálos boxokat (ami még nem volt hdmis) osztogata. Töbször volt kint T-homos szerelö. Mindenféle leválasztokat vetetek velem. Persze sohase lett jó. Aztán hivtam egy villanyszerelöt. Kiderült hogy valami föld nulla kötésel csinálták a házat. Csinált egy rendes védöföldelést (szonda a földbe villanyoránál). Még igy sem lett jó. Mivel az eredeti mester az mn kábelnél random kötöte a földelést meg a 0át a konektoroknál. Mikor az összes kötést megcsinálta ugy ahogy kell megszünt a bugás is.
-
Kernel
nagyúr
válasz Zotya0218 #16601 üzenetére
Ott volt egy kis nyelvbotlás, valójában úgy gondoltam, hogy "deinterlacing", de itt van egyébként:
Lehet még a jobbklikk menüben is, csak azt esetleg elfelejti a következő videónál (verziófüggő).
(#16599) lifilif
Egyebek mellett arra próbáltam kilyukadni, bízd inkább rám, hogy mikor, mit javasolok, ezt meg is indokoltam. Hogy neked nem jött össze valami, az egy független dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Zotya0218
tag
Van valaki, aki tudja, hogy a 2015-09-04 14:06:35 - kor emlegetett Interlaced- et a magyar nyelvű vlc, hol kell aktiválni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- További aktív témák...
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- Hotwav Cyber 13 és Blackview Shark 9 Mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest