- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hati
addikt
válasz
golya87 #17741 üzenetére
UPC Kábeltv Bronze csomagban, van ~20 kódolatlan digitális csatorna. Ezek mennek dvb-c tunerrel.
-
hati
addikt
válasz
envagyok #17584 üzenetére
Ha valakit érdekelne. MediaPortal Live TV kliens Androidra. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mp.mptvscheduler
-
hati
addikt
Az új, 2016-os dvbc drivert próbálta valaki?
-
hati
addikt
válasz
wassermann #17304 üzenetére
"(Vagy csak az analóg helyett adott huszonegynéhány kódolatlan csatornát szeretnéd nézni?)"
-
hati
addikt
válasz
wassermann #17301 üzenetére
Pont, hogy nem kell. Lehet egy mezei DVB-C tunerrel nézni.
-
hati
addikt
válasz
beldeczki #17199 üzenetére
Szerintem maradjon.
Ha majd második klienst akarsz hozzá "csatlakoztatni", akkor azon ne az alapértelmezett egyszerű telepítést válaszd majd, hanem csak a kliens telepítést és add meg neki a szerver nevét.
A Mediaportal nem csak TV nézésre való, hanem videó nézésre, zene hallgatásra, kép nézegetésre, de majd felfedezed. Átlag 3 havonta jön ki belőle új verzió. -
hati
addikt
-
-
hati
addikt
válasz
azbest #15630 üzenetére
Elvi okokból nem támogatjuk.
Ebben nem is értek egyet a csapattal.
Ezért írtam, hogy mdapi plugin kell hozzá és onnantól már működik. Doksi nincs, de amit korábban írtam leírást, ki lehet bogarászni, ami kell.
-
hati
addikt
válasz
#68216320 #15615 üzenetére
Ezt kell letöltened hozzá: http://sourceforge.net/projects/mdapiplus/
Utána meg Google: mediaportal mdapi oscam
(a forum.team-mediaportal.com -ra mutató találatokat ne is nézd meg)
A leírást nem mentettem el anno.
A MediaPortal-ról a blogomban is olvashatsz.
-
hati
addikt
Mitől lehet az alábbi hibaüzenet? A caid és a group id-k egyeznek.
014/03/28 14:58:55 80068070 c USER2 (096A&000000/CBD4/0134/67:6653AF4E1FD07C7FD
D4D1A514012557): rejected group (0 ms) (no matching reader)[account]
user = USER2
pwd = USER2
uniq = 0
au = 1
group = 1
keepalive = 1
caid = 096A[reader]
label = cam1
enable = 1
protocol = pcsc
device = 0
caid = 096A
ident = 096A:000000
group = 1
emmcache = 1,3,2
blockemm-g = 0
lb_weight = 100 -
hati
addikt
Használja valaki a windows + oscam + omnikey olvasó párost? Kis segítségre lenne szükségem, mert nem látja az oscam az olvasót.
-
hati
addikt
A mindigtv kódolt adásainak PC-s vételéhez, milyen eszközöket ajánatok? USB-s kivitel jöhet csak szóba és Windows 7 alatt.
Egy kérdés még ezzel kapcsolatban. A felvett kódolt adásokat később visszajátszani csak az előfizetői kártya birtokában lehetséges majd, vagy sem? -
hati
addikt
-
hati
addikt
válasz
laca500 #10969 üzenetére
Nálam dedikált (home szerver) PC-s megoldás helyettesíti az stb-t és nagyon bevált. Az alábbi funkciókat látja el:
- TV felvétel, és streamelése a kliensek felé (egyszerre több klienst is ki tud szolgálni)
- távoli programozási lehetőség
- internetről ftp elérés
- helyi hálózatból a szokásos samba (window-os) elérés
- torrent -
hati
addikt
Itt van egy kis leírás a Mediaportal TV részéről. Itt is benne van, hogy S3 és S4-ből kelti a gépet, hogy felvegye amit beállítottak. Hardverről (tunerről) nincs is szó, mert nem az kelti fel a gépet. Ezeket a BIOS támogatja, nem a tvtuner.
-
hati
addikt
válasz
laca500 #10958 üzenetére
Szerintem Te kevered a tunert és a szoftvert. Az utóbbi kapcsolja ki-be a gépet, indítja a felvételt, kezeli az epg-t. Kis hasonlattal olyan, mintha keresnél egy olyan hdd-t, amin lehet ütemezni, hogy mikor fusson le a víruskeresés. Ott is látod, hogy a hdd-nek semmi köze ehhez, a szoftver a lényeg.
-
hati
addikt
válasz
Murphistic #10948 üzenetére
-
hati
addikt
válasz
wassermann #10927 üzenetére
Nem fognak leállni. Évekig fog még menni az analóg sugárzás. Ha nem így lenne, már régen "kampányolnának" róla.
-
hati
addikt
válasz
Killerlaca #10873 üzenetére
Miért akarod kikapcsolni? Nagyon hasznos funkció.
-
-
hati
addikt
válasz
egykettő #10559 üzenetére
Én Mediaportalal.
-
hati
addikt
válasz
Oldmobil #10316 üzenetére
Én a Mediaportal alkalmazást használom (csak windowson fut!). Ez egy kliens-szerver alapú megoldás.
Két fő része van:
- TV szerver: azon a gépben, amiben a TV tunerek vannak, fut ez a komponens. Kezeli a tunereket és továbbítja a kliensek felé, valamint tárolja a felvételeket, így ide kell a nagy tárhely. A TV szerverre nem kell komoly vas. Nekem egy 1 magos atom, 2GB rammal a szerver. Monitor, bill. sincs rákötve, VNC-vel érem el, ha kell. A felvételeket lehet böngészőből is kezelni, így ha nem érsz haza időben, akkor egy mobilról beállítod magadnak távolról. Persze, ha állandóan fut a szervered, vagy WOL-al fel tudod távolról ébreszteni.- MP kliens: fontend (az XMBC-hez tudnám hasonlítani). Ezzel lehet filmeket, zenét lejátszani, képeket nézegetni. Valamint csatlakozni a TV szerverhez, hogy a TV-t nézzél, felvételeket ütemezzél. Egy szerverhez több kliens is kapcsolódhat, és csak a szerverben lévő tunerek száma korlátozza, hogy egyszerre hány különböző csatornát lehet velük egyszerre nézni, rögzíteni. A kliensre már erősebb CPU/GPU kell, hiszen az jeleníti meg a HD tartalmat, oda "kell" pl. távirányító is.
A filozófiája az, hogy van egy home szervered, benne több TV tuner, az egyben a NAS-od is, esetleg azzal torrentezed a linux isokat (nálam így van), és minden TV-hez, vagy pl. laptopra raksz egy klienst, amivel eléred a fenti funkciókat.
Lehet a két komponens egy gépen is, ha úgyis csak 1 TV-t nézel.
-
hati
addikt
válasz
#98593280 #10298 üzenetére
Sztem ha megvan a tuner, akkor kezd el vizsgálni a jel erősségét. Kezdetben egy 10-15cm-es csupasz drót is megteszi. Ha azzal bejön vmi, akkor van esély egy átlagos, erősítős DVB-T antennára. Ha semmi, akkor tetőantenna kell.
Én bp.-en egy ilyen antennával 100%-os minőséggel veszem az ingyenes csatornákat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- Gaming notebook topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- BMW topik
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged