- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hati
addikt
válasz
beldeczki #17199 üzenetére
Szerintem maradjon.
Ha majd második klienst akarsz hozzá "csatlakoztatni", akkor azon ne az alapértelmezett egyszerű telepítést válaszd majd, hanem csak a kliens telepítést és add meg neki a szerver nevét.
A Mediaportal nem csak TV nézésre való, hanem videó nézésre, zene hallgatásra, kép nézegetésre, de majd felfedezed. Átlag 3 havonta jön ki belőle új verzió. -
Márton
nagyúr
válasz
wassermann #17194 üzenetére
7-8 ezer amivel dvb-t nézhető
ilyet keresek most csak wifiset. -
Márton
nagyúr
válasz
wassermann #17192 üzenetére
köszi, de se Pi, se notebook nem jöhet szóba.
10-20e között már találni dvb-t vevőt wifivel.
csak nem tudom melyiket lenne érdemes..
nem kell hiper-szuper cucc, épp ezért mondtam le a 24p és 60p-ről.
2016-ban egy wifis kapcsolat olyan extra igény? -
-
hati
addikt
-
Márton
nagyúr
Ok, lejjebb vittem az igényeimet:
nem kell kadenciahelyes 24p és 60p lejátszás usb-ről, csak:- dvb-t tuner (mindigtv M4 HD)
- és beépített wifi, hogy ipad air2-ről lehessen rá képet, videót küldeniIlyenre van tippetek, lehetőleg itthoni forrással?
-
beldeczki
aktív tag
Ugye a Mediaportal 1-et telepítetted nem a kettőt?
2 volt fent elsőnek, de miután írtad feltettem az 1-et. Adás megy, műsorújság sehol ugyanúgy (kivannak jelölve listában).
Viszont simán DVBViewer behozza szóval nem tudom mi nem jó.
Itt a log fájl (töröltem, majd két csatornát kliensen néztem, így a logban is csak ez szerepel, bár az epg stop-on kívül mást nem tudtam kivenni belőle): link
-
Sanyi.il
aktív tag
válasz
wassermann #17187 üzenetére
Így lesz
Köszi!
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Sanyi.il #17186 üzenetére
- Ezt esetleg az tudja neked megmondani biztosan, aki előtted ott lakott... de:
.... veszel pl. a Határ-úti MediaMarkt-ban egyí beltéri erősítős-antennát és megpróbálod. Ha nem megy, szépen visszacsomagolva másnap visszaviszed (!) . Elmondod, hogy valószínűleg a terméknek semmi baja, de nálad nem megy, levásárolhatod és visszaadják a pénzt...
-
Sanyi.il
aktív tag
8. kerületben esetleg van aki szobaantennával fogja sikeresen az adást? Albérletről lenne szó, így kültéri antennát passzolnám
(dvb-t)
A mindigtv honlapja szerint piros mezős utca, és elég a szobaantenna.
-
-
beldeczki
aktív tag
Üdv!
Nemrég óta van egy c tunerem. USB-s, gépre dugva minden oké. Most jönne maga a kérdésem. Melyik lenne a legegyszerűbb módja annak, hogy a tuner által fogott csatornákat helyi hálóra kitoljam és azt fogni lehessen bármelyik eszközről hálózaton belül (lehetőleg EPG-vel)?
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #17177 üzenetére
én igen csak bajban lennék 32 biten, mert 8GB sem volt már elegendő a munkámhoz újabban
A 32bites lapozós kiterjesztéses megoldás pedig desktopon nem támogatott.
A konkrét esettel kapcsolatban érdemes leellenőrizni a driverek verzióit, mert nagyon sunyi módon szokta automatikusan átcserélni a win a sajátjára. Általában telepítés után pár másodperccel meg is történik. A 32/64 bitet is érdemes ellenőrizni, hogy tényleg 64-es -e a működő gépen az oprendszer. Ezt csak azért írom, mert néhány tunerhez csak 32 bites driverek vannak már újabb win-ekre. Bár ebben az esetben szerintem nem erről lehet szól.
-
-
azbest
félisten
segítene, ha linkelnéd a drivert.
Win 10 alatt az szokott bekavarni, hogy a win automatikusan lecseréli a drivert egy olyanra, amit a windows updaten talál. A bibi, hogy ez általában csak a tunerek régebbi revizióit kezelik és emiatt vagy rosszul vagy sehogy sem működnek. Például a realtek chipsetes tunereknél is figyelni kell erre. Az it9135-ből elvileg a legfrissebb van fenn win updaten, de ennek ellenére is lehet, hogy a manuális telepítésű tud jól műküdni.
(#17175) wassermann
nem, ilyen nincs. Az x86-64 az amd megoldását vette át teljes mértékben. Az intel Itanium IA-64 megbukott, mivel nem kompatibilis visszafele.
Ráadásul egy 2008-ban kifutott tunerről beszélünk. -
-
Márton
nagyúr
válasz
wassermann #17170 üzenetére
speckók alapján jó lehet
csak nem szeretek próbanyúl lenni -
envagyok
veterán
válasz
Márton #17165 üzenetére
Hidd el, hogy egy pi2 plusz táp plusz ház plusz egy dvb-t vagy c vevő a legjobb megoldás.
A pi-vel tuti nem lesz problémád a kadenciahelyes lejátszással.
DVB-t vevőt párezer forintért vehetsz már ali-n.
Az egész újan is megáll kb. 20-ból.
Ha több pénzed van akkor wetek play, de semmivel sem jobb mint a pi.
Vagy s805-ös mxq box openeleccel plusz usb dvb-t vevővel. Megvan a pi árából, de doboz, táp, táv van benne. Annyira az sem jó lejátstó mint a pi. -
Márton
nagyúr
továbbra is várom a tippeket (pi sajna kiesik)
nincs 10-20 között sem kadenciahelyes, dvbt-s lejátszó?
Sajnos a 7-8ezresek ha el is indítják a 60p-t, akadozva viszik,
teszteltem többet. -
csendes
addikt
válasz
Márton #17162 üzenetére
Ahhoz még kell egy USB-s DVB-T tuner.
Ha érzékeny vagy a 24Hz/60Hz minőségre, akkor jobban jársz egy olcsó (vagy használt) csak kódolatlan csatornákhoz való DVB-T STB-vel az m4-hez és egy normális médialejátszóval külön.
A "Pi" inkább olyanoknak való, akik hobbyból szeretnek ilyesmivel foglalkozni, bolondbiztosnak nem nevezném, bár kétségtelenül egyre jobb. -
Márton
nagyúr
válasz
wassermann #17161 üzenetére
És az dvb-t-s?
Teljesen más megoldást keresek, ami rém egyszerű, bolondbiztos. -
Márton
nagyúr
Sziasztok
most hogy vettem dvb-c tunert, szüleim a mindigtv-t szeretnék nézni,
annak is az m4 sport hd csatiját, így kell egy dvb-t tuner is
Ha már veszek, tudnátok ajánlani olyat, ami médialejátszóként elboldogul a 1080/24p és 60p fájlokkal is és kadenciahelyesen jeleníti meg a hdmi-n? (tehát 24 ill 60 Hz-en)köszi
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Tud valaki Gigabyte U7000 (Dibcom 7700 chip) tunerhez Windows 10 64-bites driver-t? Intel procihoz.
Találtam A64-es driver-t, ami az AMD-s gépemen jó is, de a Corei3-on nem megy. -
envagyok
veterán
Terratec S7-el van tapasztalata valakinek?
Win alatt dvbviewerrel kék halál van (win10 64bit legújabb driver a gyártó oldaláról)
Linux alatt megy, de csak az sd adások. -
Unsign
tag
Sziasztok!
Dvb-c stb-t keresek kódolatlan vételhez és jó lenne ha hd mkv fájlokkal is elboldogulna az eszköz.
Alcor 3500 és Amiko impulse egyelőre latoterben. Van más ajánlott vagy döntsek a kettő között? -
g0dl
addikt
Ebay-en láttam egy kék usb dvb-t tunert (RTL2832U+R820T2). Használható ez linux alól? Illetve ez tudja-e a T2-t ?
-
azbest
félisten
ha csak nézni akarod a kódolatlan dvb-c adást, ahhoz lehet már 8-10 eft körül is kapni valami alap boxot, az mpeg2 sd adáshoz még elmegy, míg azt is ki nem vezetik.
ha szolgáltatós box-on jó az adás, ami az előfizetett kódolt adásokat is veszi, akkor próbáld átvinni a másik tévéhez esetleg, hogy a jel lejut-e hozzá.
Ha azon a környéken már senkinek sincsen analóg előfizetése, akkor megeshet, hogy minden kódolt. (az az összefüggés, hogy az analóg előfizetéseket váltották kódolatlan dvbcre)
A szolgáltató weblapján vannak listák hogy hol van dvb-c. -
oncsi
őstag
válasz
azbest #17151 üzenetére
Azért nem tudom konkrétan a választ, mert nem én kötöttem be annak idején, hanem küldtek szerelőt.
Nem volt IPTV, csak DVB-C. Most bezzeg a telefonban a hölgy az IPTV-t hajtogatja, hogy a technika, meg a fejlődés.
Megkérdezem a topikban amit ajánlottál.
És valóban, nem csak a TV előfizetés annyi, hanem a Net, és a telefon is. De a telefon nincs is használva, a Net meg egy lassú, és sokszor megbízhatatlan.
Csak 1 box volt használva, egy SD Plazma tévéhez. Az újabb LCD, meg az újabb plazma tud DVB-C-t, de az egyiken elment a DVB-C adás teljesen (??). Nem elállítódott, hanem csak a közszolgálatik jönnek. Az SD-k az tiszta sor. De azon is jött a minden csatorna, csak SD-n. Tegnapig. Ma már csak azon is a köz szolgálatik.
Gondoltam bemegyek egy szakboltba, és veszek két felvevős DVB-C "tunert" meg valami DVB-C vevöket az SD-tvkhez. Az egész nem kerülne 40e Ft-ba, és volna mindenen megint adás. Mig a Telekomnál erre szinte semmi esély. De persze megkérdezem előbb. -
Watt25
veterán
Hol? és mit kellene venni <---> majdnem 20e Ft-os előfizetés
Nem venni, hanem kibaszottul gyorsan szolgáltatót váltani, ha van rá lehetőség...
És a konyhai TV az most is behozza az összes free csatornát. <---> Az a kérdés, hogy mi történhetett , hogy megszűnt az SD-n az összes adás, a közszolgálatit kivéve.
Ez ugye ellentmondás. Szóval, a tévék környékén kell megnézni valamit... Az egyértelmű, hogy az analóg megszűnt a Telekomnál. DVB-C-ket kell behangolni. -
azbest
félisten
te írtad, hogy három dvb-c nélküli tévé... az csak analóg lehet és úgy tűnik oda is elért az analóg lekapcsolás. A másik kettő ezek szerint dvb-c -re van hangolva. Nem az sd szünt meg, hanem az analóg. Ha analóg előfizetésed volt, akkor adnak ingyen egy boxot. A többit magadnak kell beszerezni.
Szolgáltatói box nem volt eddig nálad? Mert ha iptv előfizetésed van, akkor egy dvbc boxot sem adnak ingyen, az csak a régi analóg előfizetőknek jár. Iptv boxból ötöt nem is fognak adni még pénzért sem.
Ha pedig kódolatlan dvb-c ment két tévén és most csak egyiken megy, akkor a kábelezést nézd meg, mert valami szétment nálad az elosztásnál.
A 20 ezres előfizetés gondolom nem a tévére vonatkozik, hanem valami netes, telefonos, tévés csomag.
Van egyébként külön telekomos topic is, lehet ott más részleteket is tudnak [link]. Viszont érdemes úgy fogalmazni, hogy kiderüljön milyen tévére fizetsz elő és milyen módon volt vétel az 5 tévével (analóg / dvb-c / iptv és van-e szolgáltatói box és az iptv vagy dvb-c).
-
oncsi
őstag
válasz
azbest #17149 üzenetére
Nem hiszem, mert volt 2 tévé is ami USB-re felvett. És a konyhai TV az most is behozza az összes free csatornát. Az a kérdés, hogy mi történhetett , hogy megszűnt az SD-n az összes adás, a közszolgálatit kivéve. És hogy ezzel a "konverterrel" lehet e mindenhol biztosítani az adást. Mint mondtam 5db tv-re kellene. Viszont csak 1 db ilyen konvertert adnak. Többet nem.
-
oncsi
őstag
Sziasztok. Ha rossz topikban vagyok, kérlek írányitsatok át.
Megoldást keresnék a következő problémára.
XVIII kerület, kertváros. Telekom szolgáltató. Eddig volt 5db televizió.
3 DVB-C nélküli (2010-es Plazma, LCD konyha, meg vendég szoba szintén egy 32-es LCD) tv volt. Nézhető mert a kábel tv-n volt SD adás IS.
Nappaliban van egy 55-ös Pana Plazma, ami kb mindent tud. most is. És gyerek szobájában van egy 2011-es de DVB-C- s LG ami de az lvevős. és ez is kb mindent tudott.
Ami tegnap változott, hogy a Fő TV-t kivéve, sehol nincs csak az 5 adás.
Hol? és mit kellene venni, amivel lehetne a DVB-C-t fogni, már ha az elég, hisz a gyerek szobájában lévő eddig tudta, és fel is vett róla. Létezhet, hogy kódoltak mindent, a közszolgálatit kivéve? És ezért van a korlátozás? A Szolgáltató nem ad 2. box-ot, mert Azt mondják, hogy át akarnak állni IPTV-re. Mit javasoltok, ami most, és a jövőre nézve is megoldás, és nem kerül egy vagyonba. És kell a két felvevős TV független működése. Nevetséges, hogy a majdnem 20e Ft-os előfizetés mellett egyik napról a másikra csak 1db tv nézhető, és a többin csak a közszolgálatit. Esetleg TV Go segíthet? Az mit is takar? Vagy váltson? de az adja a telefont, meg a mobilokat is. -
Kernel
nagyúr
válasz
azbest #17145 üzenetére
Elnéztem rendesen, azt hittem, hogy a videómagnón csak RCA van (létezik olyan is), nem tűnt fel, hogy az ott egy SCART-átalakító.
Akkor még a nap is idesütött, talán az zavart meg. Pedig látszik felette a "Decoder" felirat foszlánya, az már gyanús lehetett volna (SCART-dekóder csatlakoztatási lehetősége).
-
SirKero
őstag
válasz
azbest #17145 üzenetére
drivert ugye telepítettél a tunerhez? A tévé néző program telepítése nem helyettesíti a drivert. A win pedig vagy telepít magától valamit hozzá vagy sem.
Önmagában a tv néző program nem is lenne elég a használatához mert nem is látná az eszközt ha nincs a driver felrakva ( gondolom
)
-
azbest
félisten
válasz
Kernel #17144 üzenetére
a (#17139) képei nem jelennek meg nálad? Ott a scart, amiben egy kapcsolós scart-rca átalakító van dugva, amibe pedig video audio rca kábel.
Meg egy gigabyte u8300 hibrid tuner, aminek van videobemenete is.
(#17143) SirKero
drivert ugye telepítettél a tunerhez? A tévé néző program telepítése nem helyettesíti a drivert. A win pedig vagy telepít magától valamit hozzá vagy sem. -
-
SirKero
őstag
válasz
Plasticbomb #17137 üzenetére
-
Plasticbomb
addikt
válasz
SirKero #17136 üzenetére
Attol fugg, milyen kimeneteid vannak a videon es ennek milyen azokkal kompatibilis bemenete van. Valoszinuleg meg tudod oldani ezzel is. (Ilyet azert meg kell tudnod latni, nem egy hudemodern cuccrol beszelunk, es nem raketatudomany csatlakozokat felismerni. Plusz, ott van a speckojaban is minden info ehhez, es a videomagno meg elotted van.)
-
SirKero
őstag
Tudnátok segíteni benne
Talált az asszony egy 18 évvel ezelőtti kis kazit amit még VHS kamerával vett fel apósom. Most végre sikerült hozzá szerezni egy videó magnót + kazetta adaptert és ( mivel meglepően jó minőségű a felvétel ) szeretném DVD-re li írni.
Addig eljutottam,hogy letöltöttem és telepítettem a VIVO TV programot a giga oldaláról de nem boldogulok vele -
SirKero
őstag
Üdv.
Ezzel az eszközzel lehet videó magnoról PC-re másolni ?
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha jelenleg egy TV-be simán közvetlenül az antennakábel megy be, nincs közte set-top box, akkor egy ilyennel [link], meg egy sima monitorral, amin van HDMI kiválthatom a TV-t?
Köszi előre is
-
GIJoe
addikt
Egész pofás kis kombó vevő: K1 PLUS S2 T2
venném, csak had gyúrjanak a fw-en kicsit még, meg az ára is mehetne lentebb... -
pavicevic
tag
sziasztok!
kérlek segítsetek....vettem egy Avermedia TD310-es tuner kártyát UPC digitalhoz, természetesen az ingyenes fogható csatornákhoz, viszont se dvbviewer, se progdvb, se a smartdvb nem talál sehol csatornát.
a TV megtalálja a csatornákat, tehát van jel, viszont a tuner kártya nem. ezeket a beállításokat használom (6900 symbolrate, qam64, frekvencia kinézve a táblázatból)
másnak működik a tuner kártyája upc digitallal, tehát valamilyen beállítás nem stimmel nálam, csak azt nem tudom, hogy mi.
köszönöm előre is a segítséget!
-
korcsi
veterán
válasz
zolee145 #17116 üzenetére
TBS-ek rendben vannak, jó a támogatásuk, legalábbis linux alá havonta jön friss driver. Ebay-en európai forrásból szerintem egyszerűbb beszerezni, nincs vám és áfa és héten belül megjön illetve van még egy német webshop ami árul tbs termékeket.
Én egy 6205-öt használok, ismerősömnek szerintem két ilyen muzsikál rendben. -
zolee145
tag
Erről esetleg hallott már valaki? Esetleg tapasztalat? Magyarországi beszerzési lehetőség? E-bay-en láttam hong kongból, 27 K HUF-ért.
Amit korábban linkeltem AverMedia usb tuner 16 K, és nem jó arra amire nekem kell. Akkor ha ez 27 K, de jó jobb választásnak tűnik. Ha tényleg jó.
-
Márton
nagyúr
Ha már PR telecom..
Miért van az, hogy egyik napról a másikra eltűnik 1-2 SD csatorna képe és hangja?
Pl. M1, Digisport1.. Pont amit fater nézne.
A csatorna nevét kiírja, meg az éppen futó és következő műsor nevét is, jelerősség 80-on áll, mégsincs kép.
Ma újrahangoltam az összes csatornát, és voila, ugyanazon a frekin bejön az M1 és Digisport is.
Csak most a csatornakiosztás lett teljesen más, így tiszta káosz az egész 100 csatival újraállítani..Beltéri: Alcor 3500
Ez a baj, vagy a szolgáltató? -
Kernel
nagyúr
válasz
zolee145 #17110 üzenetére
a prémium csomag kódolatlan
Mármint a prémium csomag kódolt, de nem tudom, mi van ott a prémium csomagban, HD lehet azon kívül is.
Vannak egyébként eszközök, USB kártyafogadó, vagy PC-tuner kártyafogadós kivitelben. Ha a kódolt műsor érdekel, akkor ilyen irányban lehetne gondolkodni, de nem tudom, melyik lenne jó neked.
Mivel ezt írtad:
Van egy LG tv, benne egy kártyahely. Bele megy a kártya, meg a kábel, és nézhető a tv, minden csatorna, HD adások is.
Tehát a TV-ben is használható a kártya (nem csak a szolgáltató saját boxával).
-
azbest
félisten
válasz
zolee145 #17110 üzenetére
"miért nincs valami olyan dekódoló eszköz"
mert a szolgáltatók nem akarják. Pécés ci+ nemigen lesz, mert akkor a szolgáltató nem tudná korlátozni azt, hogy az előfizető mire használja fel a hd adást (pl rögzítés). Nem technikai akadálya van.
hdmi capture kapcsán talán előnézeti képként lehetne használni, de rögzíteni nem [link]
Mondjuk amibe kerül, annyiért 20 colos fullhd ips kijelzőt is kapni (a hangot máshogy kell megoldani)(#17112) Kernel
ahogy ránéztem a pr telekom oldalra, a hd is külön kiegészítő prémium csomagként érhető el, nincs benne a normál prémium nevű csomagban ami kódolatlan. (a sok prémiummal csak összezavarják az embert)a kártyafogadó itt ci+ modul fogadását jelenti szerintem. Az meg szolgáltatós modul. Ci+ modul fogadó meg nincs pécére tudtommal (leginkább jogi okból). Sima szoftveres olvasóban párosítás miatt nem valószínű, hogy megy.
-
zolee145
tag
Elvileg ilyen csatlakozóim vannak: D-SUB, DVI (HDCP támogatással), DisplayPort, USB HUB. Dell P2314H monitorról van szó. Közben a szolgáltatónál rákérdeztem fészen, és írták, hogy a prémium csomag kódolatlan, szóval HD csatornák nem lesznek, de amúgy 56 csatorna jön majd.
Minden esetre még mindig nem értem, hogy miért nincs valami olyan dekódoló eszköz ami pl a tv-ben van, hogy lehessen nézni a HD adást is. Ezek szerint a végleges megoldás egy tv...
Köszi mindenkinek a segítséget, és bocsi az értetlenkedésért, csak valahogy ez az egész nem igazán fért bele a fejembe.
-
Kernel
nagyúr
válasz
zolee145 #17102 üzenetére
Esetleg azt meg lehetne csinálni, hogy a box analóg kimenetét (SCART vagy RCA) rákötöd a gépben lévő analóg tuner kompozit AV-bemenetére (ha van). Ilyenkor a tuner programjában is szokott lenni egy AV-kapcsoló.
Természetesen így SD-re butított jelet kapnál, ahogy eddig is nézted, de a HD-műsorok is átmennének a gépre, és természetesen a box távszabályzójával kell programot váltani.
A box másik kimenete a HDMI, ezzel annyi a gond, hogy a TV tudja fogadni, HDCP monitor is, de a gép nem.
Létezik ugyan HDMI-bemenetű capture kártya, de azt inkább profi célokra használják és baromi drága, ha jól tudom.
-
Watt25
veterán
válasz
zolee145 #17102 üzenetére
Röviden a lényeg: A box nem kódolja ki csak azt a csatornát, amit éppen nézel rajta. És ezt a kikódolt csatornát sem adja tovább a koax-on (legfeljebb analóg módon), csak a többi kimenetén, videójel formájában. (Ami nem ugyanaz, mint ami a koaxon jön.)
A box a koaxon módosítás nélkül továbbtolja a jelet. (Ugyanaz, mintha egy T elosztóval a box előtt kettéválasztod a jelet és az egyiket a box-ba, a másikat a számítógépes tunerbe kötöd.) Ha kódolt csatornákról van szó, akkor aztújraki kell kódolnia egy másik kártyával a másik eszköznek (esetünkben a számítógépnek). -
zolee145
tag
válasz
wwenigma #17103 üzenetére
Displayport van csak a monitoron. De van hdmi - displayport átalakító. Plusz akkor kell a hangnak is egy külön megoldás, nyilván ott is a hangkimenetre egy átalakító a 3,5-ös dugónak. Akkor így a monitor vagy pc vagy tv?
De azt még mindig nem értem, hogy milyen jel jön tovább a boxból?
-
zolee145
tag
Oké, akkor most tényleg magyarázzátok el nekem, mint egy komplett idiótának, szájbarágósan:
Adott egy kábel, kódolt jellel. Okés. Bejön a lakásba. Van egy LG tv, benne egy kártyahely. Bele megy a kártya, meg a kábel, és nézhető a tv, minden csatorna, HD adások is.
Ugyanez a kábel (el van osztva, szolgáltató kötötte) megy tovább, bele egy boxba. A boxból kifelé egy másik kábel csatlakozik egy kőkorszaki tv-hez. Ezen is nézhetőek azok a csatornák is amik már csak digitálisan jönnek, nyilván HD nincs, azt nem tudja a tv.Majd jön ugyanez a kábel hozzám, bele az analóg tunerbe, és nézhetőek rajta az analóg csatornák. Most jön a lényeg: nekem is van egy boxom, még nincs beüzemelve, dobozban van. A boxhoz van egy kártya. Ha a fentebb említett LCD tv-ben nem lenne kártyahely akkor ahhoz is adtak volna egy boxot. A TV és a Monitor közt szerintem annyi a különbség, hogy a TV-ben benne van a tuner. Az a tuner (vagyis olyan) amit most külső eszközként akarok csatlakoztatni a pc-hez.
Innentől kezdve miben különbözik pl egy kábel -> box -> full hd tv és egy kábel -> box -> külső tuner -> full hd monitor? Miért jön ki kódolt digitális jel a boxból ha PC-s tunerre megy a jel, és miért nem számít ez egy belső tunerral ellátott tv esetében? Ha kódolt jel jön ki a boxból, akkor tulajdonképpen mire való a box?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Gyúrósok ide!
- Ingatlanos topic!
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Fotó állvány eladó
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest