Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
korcsi #18691 üzenetére
Ha a törvényt értelmezed, akkor igen, Jogsértő tevékenység, ha a lehetőségedet kihasználod.
Nyilván nem küldenek rád kommandó osztagot, ha valahogyan kiderül, de érhet kellemetlenség miatta.Azt gondolom, hogy a félreértés él a fejekben. Ha magadnak valami audiovizuális tartalmat letöltesz saját használatra, akkor nincs gond. Ha ezt a tartalmat magad állítod elő a rendszer feltörésével, akkor már lehet gond.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
korcsi #17890 üzenetére
Meg vagy elégedve a TBS6205-tel? Néztem én is és erősen gondolkodok rajta, de pár fórumon olvastam problémákat vele kapcsolatban, hogy nagyon melegszik és néha (talán emiatt) nem működik rendesen. Nálad hibátlanul megy minden? Én is hasonló felállásban használnám. Jelenleg egy MyGica T230 van, esetleg ebből vennék még párat. Árban olcsóbb lenne, mint a TBS, de rengeteg plusz kábel, USB stickek, stb. A TBS jóval kulturáltabb lenne.
-
tthom
senior tag
válasz
korcsi #17836 üzenetére
No, meg lett.. Köszönöm a tippeket. A sorrend lett a gond mégiscsak. dupla tuneres a dvb-s és az lnba-ra van bedrótozva jelenleg. Azt csinálta, hogy ha beleraktam a dvbt-ket, akkor a dupla tunert fordítva izzította be. De a tvheadend ugyanúgy jelenítette meg és így nem az lett a bekapcsolt amiben a kábel van, hanem a másik. Próbából bekapcsoltam a másikat is, amiben elvileg nincs is kábel és lett kép. Köcsög.
Bedrótozom majd mindet, aztán cserélgesse csak, ha akarja..
Kösz még egyszer! Már egy rakat órát szívtam vele.
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #17687 üzenetére
Vagy a tévé is a dekódoltat használja, de a tévé egyedi kulcsával újra elkódolja, hogy más készüléken ne lehessen visszajátszani.
Amelyik az eredeti szolgáltatós titkosítós streamet menti, ott lehet hogy később saját készüléken sem lehet visszajátszani.
Meg persze van olyan is, hogy a dekódoltat rögzíti, csak nem szabványos formátumban és ezért nem tudja más fajta készülék lejátszani (legfeljebb javítás után). -
attilav2
őstag
válasz
korcsi #17658 üzenetére
A TBS 6805-ös nekem bevált linux alatt.
Mert win alatt neked is ugyanezek a problémák előjöttek dvb-c n?
A másik ssd-n a gépben linux van, de őszintén szólva elszoktam tőle, régen még életre keltettem alatta a technisat tunert, magamnak kellett megírni a transzponder listát ami alapján a konzolos scannelő program a csatornalistát legenerálta amit megevett a vlc. De jóideje már nem üzemelem be linux alatt a tunert, a tbs nél még a drivert is alá kellene hegeszteni, most depresszióban vagyok nincs kedvem, talán majd valamikor.Ha ilyen trágyadomb módon írták meg a drivert kétlem hogy linux alatt jobb lenne. Nálad linux alatt normálisan működik és win alatt ugyanazokat a hibákat produkálja mint nálam?
-
onedin1
újonc
válasz
korcsi #17459 üzenetére
Köszönöm, de ezekkel tisztában vagyok (ahogy írtam is, TV-n és egy másik UBS-s tunerrel jól működik). Egyedül a 0.5 MHz-cel nagyobb frekvencia beállítását nem próbáltam, de pl. 0,25 Mhz-cel nagyobb és kisebb frekvenciát igen, és akkor még annyira sem érzékelt jelet, mint a pontos beállításokkal. Szóval itt sajnos nem egyszerű beállítási probléma lesz.
-
tt124307
tag
válasz
korcsi #17032 üzenetére
A PC-vel vagy a Linux-szal volt probléma? Nekem a Gigabyte alaplapos htpc-m nem szerette a sticket, de ott nagy valószínűséggel az USB porttal volt probléma (Ubuntu 14.04 LTS). Régen volt már, de úgy rémlik, hogy resetelni kellett időnként (kb naponta) a portot ahhoz, hogy lássa a PC és egyértelműen hardver inkompatibilitási logbejegyzések voltak. A thinkpad laptopomon Fedora 19-20-21 alatt működött tökéletesen és a Raspberry-n is elég stabilan megy.
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #16370 üzenetére
nekem nem tűnt fel még... viszont a tvheadend lehet kicsit bugos, mert vlc-vel rákapcsolódva előfordul a dvb-t tunerjeimmel, hogy csatornaváltáskor rossz pid-eket válogat össze. Látom az ablak fejlécén, hogy másik csatornán futó műsor van kiírva, mint amit választottam. Szóval lehet valójában a tvheadendben van valahol hiba... régen és a legfrissebb verzióval is megesik.
-
tt124307
tag
válasz
korcsi #16337 üzenetére
Igen, 3.19-es kerneltől benne van a kernelben, előtte bele kell fordítani media build-del. Próbáltam raspbianon, de nekem nem akart elsőre-másodikra lefordulni / befordulni
, időm meg nem volt akkor éppen tovább kísérletezni. Én nézem a raspbian-t, de RPI B-re még mindig csak 3.18-as kernelt látok, talán RPI 2 esetén van / lehet kint a 4-es kernel. Akkor meg lehet, hogy inkább orange pi-vel lenne érdemes próbálkozni, azon mégiscsak gigabit ethernet interfész van és van alapból sata interfésze is.
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #16335 üzenetére
Sikerült belőnöm Raspbian alatt is, 4.0.valahanyas aktuális kernellel. Ott van egy olyan bibi, hogy egyszerre csak a tuner egyik módját látja, ahogy (#16335) korcsi mutatta.
A w_scan -fc kereséskor viszont ment a dvb-c keresés. Utána a tvheadend is dvb-c részt látta. Valamit olvastam, hogy talán a kernelnek kell az I2C_MUX modul vagy opció fordításkor, hogy mindkettő látszódjon egyszerre. De nem ástam bele jobban magamat. Az openelec 5.95.2-vel látszott mindkettő nekem is.
Kicsit bénáztam a symbolrate értékével, mert lehagytam sok nullát a végérőlDe aztán meglettek a muxok és működik. Az idle scan-t ki kellett kapcsolni, mert amellett volt hogy a csatornák nevét sem tudta rendesen kiolvasni.
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #16318 üzenetére
Windows alatt próbáltad a mygica t230-at?
A driver ami települ az T/T2/C stick -nek mondja magát. Egy probléma volt vele: a windows egy hibakódot jelezett, de attól függetlenül felkerült és felismerte a tunert. Két dupla monitoros gépen is próbáltam win7 pro 64 bit alatt. Hmm érdekes, nem tudom hogy a 2 monitoros mód hülyítette-e a telepítőt vagy hogy régen volt a win újraindítva, most simán végigment. Most épp frissen újraindítva használom és csak egy monitor van aktiválva.
Megnéztem a August DVB-T210 driverét is, pont ugyanaz a verzió van a honlapján, mint a cd mellékleten. Ennek a v2 változata elvileg pontosan a mygica t230.
Szóval a lényeg, hogy win alatt mintha csak a dvb-t részét látnák a programok. SmartDVB és mediaportal szerverrel próbáltam volna csatornakeresést.
Linux alól néztem 4.0.5-ös kernelű openelec 5.95.2 alól sima raspberry pi-vel és ott látom a C és T részét is. Most épp csak ez a linuxos eszköz szabad ilyen próbáraOpenelec alatt meg nem nagyon van kereső tool, tvheadend-et raktam csak fel, ami meg kicsit konkrétabb beállításokat vár. Mondjuk lehet megnézem az osmc-t hátha az is friss kernelű, ott segédprogikat is fel tudok rakni hozzá.
Szóval most kicsit megakadtam, hogy a dvb-c -t vajon mivel tudnám végigkerestetni, hogy egyáltalán van-e bármilyen mux. Mivel analóg tv van 3play miatt aktiválva a telekomos nethez, így elvileg rajta lehet kódolatlanul az analóg minimál csomag tartalma, mert erre váltják elvileg a nyár végére. De még nincs kinn az az ászf sem, amiből frekvenciát puskázhatnék, szóval kerestetnem kéne valamivel a csatornákat.
Win alatt egyébként a totam media 3.5 egészen jónak tűnt, lekerestem vele a dvb-t csatornákat, mindent megtalált. Működik. Aztán amikor SmartDVB alatt nézelődtem és átváltottam másik bemenet pluginre (bdas) attól merevre fagyott és újraindult a gép. A sima bda pluginos bemenet viszont jól működik. Próbáltam benne a tool menüben egy rf scan-, amiről nem olvastam el hogy mi, de érdekesen hangzott, na az is fagyasztotta a gépet. Egy ilyen újraindítás után a totalmedia arcsoft codec-je hiányolt egy dll-t, ami neten keresve jellemző rá. Mivel nem tervezem ezt használni így inkább töröltem a totalmediát. Az előfizetős adásokat úgysem kezeli.
szerk:
(#16331) korcsi
no közben míg írtam meg is válaszoltad nagyrésztAkkor win alatt nem erőltetem. Érdekességképpen valamelyik pinnacle t/t2/c tunernél is azt olvastam, hogy hivatalosan nem támogatja a C-t, csak mivel a T2 és a C nagyon sok dologban egyezik, ezért linux alá megcsinálták a drivert. Valószínűleg ezért írják oda hozzájuk, hogy nagy bitsebességű C -vel gondjuk lehet. Az AstroMeta kapcsán is olvastam ilyesmiről C kapcsán. Meghaladja a T2 specifikációit a C2 és emiatt néhány extrém esetben sok neki a feladat.
(#16330) vape1
Nincs (még?) AstroMeta tunerem, szóval nem tudom összehasonlítani őket. Még az sem biztos, hogy kábeles digitális tévém van, a telekom ilyen irányú kavarásán múlik, hogy van-e vagy lesz-e nálam.
-
korcsi
veterán
-
csendes
addikt
válasz
korcsi #16173 üzenetére
A friss kernelek általában már alapból támogatják a DVB-T részét. Az analóg SDR-hez viszonylag sok szoftver van. A DAB linux alatt nálam nem működik megbízhatóan sem SDR-J-vel, sem Noxon DAB Player-rel.
Az más kérdés, hogy vettem egy ugyanilyet és néhány nap alatt tönkrement. Amikor leszedtem a burkolatot, az oszcillátor lógott a lapról. Mondjuk furcsa volt, amikor megjött, hogy miért van ragasztószaga egy TV tunernek. -
korcsi
veterán
-
wassermann
Topikgazda
válasz
korcsi #16112 üzenetére
Ilyet még nem hallottam, pedig sok F-csatlakozót szereltem és nem mindig gyötörtem át teljesen a fehér szigetelést azon a lyukon. Szerintem ez nem kardinális-hiba, a többség nem is figyel rá.
Biztos, hogy a legjobb egy forrasztott, lelakkozott, majd újból feltöltött és bebandázsolt árnyékolású kötés, de annyival azért nem, hogy megérje bárkinek is a sok vesződést... -
azbest
félisten
válasz
korcsi #16097 üzenetére
Jaja, más chipset.
A best buy esetén úgy hallottam már MN88473 is lehet benne. A qam128 limit pedig szoftveres, még nem sikerült megcsinálni hozzá a drivert. Pontosabban azt írták róla, hogy qam256 már túl sok adatmennyiséget jelentene, ha teljes muxot kellene a két chip közt mozgatni, de pid filterrel (csak a nézni kívánt csatornát átadva) működhet. Windows alatt gondolom működik is. Bár így belegondolva tv szervernek nem feltételen ideális, ha kábelen nem lehet teljes muxot egyben kezelni.Ahogy nézem a wikiben a dvb-c az általunk megszokott 8MHz sávszélességen qam256-ttal 51,29Mbit-es muxot jelent. A mindigtv mostani paramétereivel (qam64, GI1/4, fec3/4) kb 22MBit-es.
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #16083 üzenetére
Itt lehet olyasmi, ami a tuneredről is szól,
az elsőa linkelt oldal alján 3 hónapos kommentnél írják a tunered támogatásához külön patchek hozzáadását. Következő oldaltól több szó is esik róla. Lehet kiderül valami turpisság, hogy mit szeret. [link]. Lehet még nem is került be minden a hivatalos kernelbe.A 22 és fél dolcsis kínai shop link sem utolsó
(bár most az ünnep miatt nagy az átfutása)
Hopp, most látom hogy a végén pont a te hozzászólásod szerepel
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #16081 üzenetére
Ez inkább gyenge vételnek tűnik. Kábelen van akinél az alsóbb frekvenciákat be sem lehet hangolni, mert nem annyira érzékeny a pécés tuner, mint az stb.
Úgy emlékszem, mintha valaki javasolta volna már hasonló esetre az erősítő beiktatását (az elosztó elé, a bejövő részen, ha több készülék van rákötve).
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #16078 üzenetére
A tvheadend mindigtv-vel is van hogy mellényúl. Ha ezt használod lehet a programban van a hiba. A friss pár napos builddel is kijött már. Főleg vlc-vel kapcsolódva látványos, mert az ablak fejlécében másik csatornán lévő műsor neve jelenik meg de nem indul el az adás, mert valami nem passzol.
-
korcsi
veterán
válasz
korcsi #16039 üzenetére
Sikerült tessztelnem a tunereket Tvheadend nélkül, csak VLC-vel.
15-20 csatorna/multiplex váltásig tökéletesen működik, majd X-el együtt elszállt a vlc (minimal ubuntu, ablakkezelő nincs rajta csak X, xinit vlc paranccsal indítottam a lejátszót). Nekem ebből az derül ki, hogy a tuner drivere jól müködik, és a "hangolási" hibámat valahogy (remélem) a Tvheadend okozza. -
Bozek
nagyúr
válasz
korcsi #16036 üzenetére
Esetleg még ez is segíthet:
[SATTYPE]
1=4000
2=Tarr Kft.
[DVB]
0=24
1=176000,5,6875
2=184000,5,6875
3=314000,5,6875
4=322000,5,6875
5=330000,5,6875
6=338000,5,6875
7=346000,5,6875
8=354000,5,6875
9=362000,5,6875
10=370000,5,6875
11=482000,5,6875
12=490000,5,6875
13=498000,5,6875
14=506000,5,6875
15=706000,5,6875
16=714000,5,6875
17=722000,5,6875
18=730000,5,6875
19=738000,5,6875
20=746000,5,6875
21=754000,5,6875
22=762000,5,6875
23=778000,5,6875
24=786000,5,6875 -
wassermann
Topikgazda
válasz
korcsi #16021 üzenetére
...amúgy meg zöld széteső kép, vagy el se indul, esetleg megfagy a kodi...
Ez szerintem az az eset amikor a jel hibajavításába fagy bele. A Rasspberry Pi-n futó RaspBMC (XBMC) is csinál ilyet DVB-T-n, ha gyenge vagy sérült a streaam (pl. rosszul beállított TV-antenna miatt).
-
Bozek
nagyúr
válasz
korcsi #16021 üzenetére
"sikerült a DVB-C-t is behozni, TARR kft-s előfizetésem van, csak internetre, de két multiplex jön az ingyenes adókkal"
Ez egy jó hír számomra, akkor talán nekem is sikerül majd behozni a Tarr Kft-s adókat. Nálam családi csomag van TV-re, szóval azért több adó jön. Csak érkezzen már meg a tuner...
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #15959 üzenetére
A linuxos oldal alján úgy írják, hogy az openelec repóban szerepelnek a firmware fájlok is hozzá. Az ígéretes, mert ezek szerint lehet alapból támogatja. Úgy írják, hogy a 3.17 kernel a régebbi és a 3.19 az újabb hw verziót alapból kezeli, ha helyén vannak a fw fájlok.
Ha jól gondolom, akkor ez lehet az ubuntu kernel repója. Úgy látom a 3.17 már benne van, a 3.19 még nagyon új, de biztos nem tart soká, hogy stabil verzióként bekerüljön.
-
válasz
korcsi #13157 üzenetére
Csak a HTPC megoldások, és talán a linux-os vevők
Az Amiko Alien 2-es támogatja az NFS algoritmust és ezáltal lehetővé teszi a felvételek tárolását egy hálózati merevlemezre.
Ez jelentheti azt is, hogy tud hálózati megosztásra felvenni, de lehet csak a már felvett videókat képes átmásolni egy hálózati meghajtóra. Egy tulajt, vagy a manuelt kell megkérdezni.
-
-
válasz
korcsi #12531 üzenetére
Az árgépes oldalon írják: A készülék televíziókészülékhez csatlakoztatva sem alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére.
Il.. a legtöbb oldalon HW-es dekódert említenek, (a cikk hozzászólásai között is)Ezt olvasva beugrott, hogy létezett annó egy kártya amin hw-es mpeg2 dekóder volt, nem lehetett megkerülni, és ezért nem volt sok értelme megvenni. Lehet nagyon összekevertem egy másik dobozzal? Ha igen, bocsi!
... A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.Az analóg USB-s vevők át tudják tolni USB-n a PAL videójelet. A hw-es mpeg dekóder mennyivel több adatot nyom át?
Mióta nyomják 30fps-el a stream-et? Pl. Mindígtv HD: 1440×1080i @25fps (HP@L4) és SD: 720×576i @25fps (HP@L3) adása is 25fps (PAL 50i!) -
korcsi
veterán
-
válasz
korcsi #12529 üzenetére
Ez azért furi mert a spec. szerint hw-es mpeg2 dekódere van. 2 verzió lehetséges:
- kiadtak egy új driver-t amivel megkerülhető a hw-es dekóder
- kiadtak egy új hw-t ugyanazon a néven, amiben szintén megkerülhető/kihagyták a a HW-es mpeg2 dekódert.Ha ennél a verziónál maradsz, mindenképpen WEBshop-ból rendeld, vagy beszéld le a boltossal, ha nem okés visszaveszi/kicseréli.
-
Drone86
tag
válasz
korcsi #12390 üzenetére
És azon belül?
Mivel digitális folyamot rögzítek, nincs digitális-analóg átalakítás, mennyire számítanak a különböző márkák különbségei? Nem mintha nagy választék lenne, egyet találtam csak:
Alcor DTV conax de amennyire láttam, ezt is csak rendelésre árulják... -
azbest
félisten
válasz
korcsi #10671 üzenetére
Az alcor nem sima kártyaolvasót tartalmaz szerintem. A driverben Smit chipset szerepel, viszont nem tudom, hogy ehhez kell-e külön szoftveres támogatás. Ha mégis ilyen tuner kerülne a képbe, akkor érdemes előtte az alcor-osokat megkérdezni erről.
szerk: Közben ránéztem a véleményekre a gyártó oldalán [link]. Ott azt írja valaki, hogy más programmal cask az ingyeneseket kezeli.
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #10667 üzenetére
Annak érdemes utánanézni, hogy az alcor hidvt progin kívül mással is működik-e a tunerbe épített kártyaolvasó. Nem ismerem a mediaportal-t, de a wiki szerint támogat néhány cam modult, de az alcor tunere szerintem máshogy működik.
Linux alapon megy nálam hasonló: xbmc + tvheadend + newcs, három olcsó kínai dvb-t tuner egy usb-re kötött közönséges smartkártya olvasóval. Mivel ez esetben a tvheadend végzi a kikódolást, így egy kártyával képes mindegyik tunert kiszolgálni. Régebben csináltam egy terheléstesztet és úgy láttam, hogy 20 különböző adóval is boldogult párhuzamosan. A felvételt én tvheadenden állítom be, xbmc-pvr-t még nem próbáltam. A 3 tuner + 1 kártyaolvasó + 3 usb kábel + távirányító összesen került 52 dolláromba (~12eFt).
-
zsigus
őstag
válasz
korcsi #10667 üzenetére
Az más, bocsi. Hát ha elég a mindigTV extra csatornakínálata, és nincs szükséged HD csatornákra (kivétel természetesen a 3 közszolgálati), akkor jó lehet.
Bár szerintem egy picit jobb minőségűek a SAT TV-n fogott csatornák (leginkább az RTL-t és a TV2-t tudtam összehasonlítani, IPTV-n is gondolom ugyanez a helyzet), de nem rossz a mindigTV sem (inkább a csatornáknak kellene már átállni HD-re, de valahol még normális 16:9 sincs).
-
zsigus
őstag
válasz
korcsi #10662 üzenetére
Nem. Még a digitális műhold/kábel TV-nél sem használhatsz szinte semelyik szolgáltatónál másik Set-top-box-ot, csak azt amit ők adnak.
És ahogy elnézem a T-Home SAT TV-t biztos vagyok benne, hogy ez sem működne másik STB-vel. (az IPTV pedig biztos, hogy nem).Ráadásul ezzel a tunnerrel 100%, hogy nem működne, mert csak DVB-T-re jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged