- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Autós kamerák
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
V60
aktív tag
válasz
azbest #20593 üzenetére
Ilyenen nézem a TV-t: 31.5" AOC C32G1 - Specifications (displayspecifications.com)
-
garga01
őstag
válasz
azbest #20419 üzenetére
Az az én bejegyzésem, és valóban nem mennek a linkek (habár a linkek valszeg képekre hivatkoztak). Viszont én sat-os boxot javítottam meg soros porton, azt lehet csak. T2/C-nél lespórolták, a flasht kell kiveni és megírni vagy csipesszel. Netboardon is megválaszolásra került a kérdés
-
JTAGSHOP
csendes tag
válasz
azbest #20126 üzenetére
Köszönöm a választ és segítséget mindenkinek, a frissítés megoldotta a problémákat.
Tesztelgetem, jónak tűnik egyelőre. Ezt telepítettem:tvheadend_4.3-2096_g02987438d_jammy_amd64.deb
A listát most így érem el:
http://user:pass@ip:9981/playlist/authTvben pedig így adom be az m3u -t:
http://user:pass@ip:9981/playlist/auth/channels.m3uArra van-e mód, hogy mondjuk a gyerekek tévéjére olyan listát tegyek ami csak a meséket tartalmazza. Mármint ne kézzel csináljak m3u-t hanem a fentebb említett url-ből tudjon lehúzni a tv listát:
http://user:pass@ip:9981/playlist/auth/channels.m3uÉn pedig továbbra is elérjek minden csatornát.
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
azbest #19445 üzenetére
Köszi a válaszokat! Nem pótolhatatlan felvételekről van szó, csupán a kíváncsiság hajtott, hogy van-e mód az ilyetén rögzített adások lejátszására fájl szinten PC-n. A felvétel szabadon fogható adóról volt (M4 sport). A dekódoló program a DeSTRoi nevezetű program, ami elvileg kifejezetten a Samsung által előállított "str" kiterjesztésű fájlok visszafejtésére van, de vagy én használom rosszul, vagy nem működik. Mindenesetre egy próbát megért, köszi mindenkinek!
-
Doggy dog
senior tag
-
válasz
azbest #19310 üzenetére
Sajnos nem tudom neked megmondani hogy van megoldva. Annyit tudok, hogy kettő antenna van a tetőn és kb 40 lakásra van lehúzva a koax. Ami érdekes, hogy TV-be bedugva a beépített tunerjével bármilyen adást tudok nézni astráról, ami kódolatlan. Ezért gondoltam, hogy nem lesz gond az USB-s tuner sem. Vagy igen?
-
válasz
azbest #19304 üzenetére
Ok, akkor legalább a kodekkel nem kell foglalkozzak. Gondoltam, hogy az a demuxeren múlik inkább, mint a hardveren, de a témaindító hozzászólás összezavart.
A kerneles támogatással pedig tisztában vagyok, nem véletlenül írtam, hogy open-source modulosat keresek. Korábban volt DVB-S2 PCIe modulom, de elegem lett abból, hogy 3rd party patchelt modulokat kell összevadászni a githubról, mert az eredeti forrás nincs fejlesztve. Illetve zárt forrású fw fájlokat kellett még hegeszteni. Na ez nem jönne jól.
sat2ip jól hangzik, viszont azzal nem hiszem, hogy direktben tudnék rögzíteni. Jó lesz a már bevált tvheadend szerver alá, a Pi meg már megvan.
Tehát az elképzelés már megvan a fejemben, csak egy normális modult nem sikerült még találnom.
-
garga01
őstag
válasz
azbest #19122 üzenetére
Az egykábeles megoldást unicable-nek hívják, a mostani tv-k is támogatják már sokszor, érdemes megnézni a leírását tudja-e. Nem feltétlen kell hozzá multiswitch, unciable LNB-t is lehet venni (persze jóval drágább mint a "sima"). Sok nem szolgáltatói set top box is támogatja. Persze mérlegelni kell ár/érték arányon, ha minden végeszköz támogatja, érdemes beruházni és akkor tényleg csak 1 kábel kell.
HotBird műholdból valóban több van, de mind a 13K pozícióban van, szokás egy néven hivatkozni rá. Szerinte az Eutelsat vagy régi nevén Eurobird-re gondoltál azokból van valóban több is. [link]
-
válasz
azbest #19044 üzenetére
az astrometa. pár hónapja próbálkoztam utoljára akkori friss kernellel, az astrometa még nézhetetlen szinten volt, az xbox nagyjából nézhető (mondjuk negyedpercenként egy kockásodással), de rossz pillanataiban ugyanazokon az adókon sokkal rosszabb volt, nem is értem, mitől függ. meguntam az egészet, visszament az astrometa windowsra, most már csak a tvh hiányzik
-
válasz
azbest #19039 üzenetére
jogos, nem gondoltam végig.
lehet megpróbálom újra beizzítani a mediaportalt, elsőre nem tudtam addig ütni, hogy elinduljon... most nextpvr van, de fájóan buta és kényelmetlen a tvheadendhez képest. viszont windowson hibátlanul működik az olcsó kínai dvb-c stick, linux alatt gyalázatosan. az xbox-féle valamivel jobb, de a wines kínai órákig el tud menni képhiba nélkül, ami linuxon egyikkel se jött össze.
-
válasz
azbest #18768 üzenetére
"...De vannak más jellegű felhasználások is, amikor a mux több csatornája vagy akár a teljes mux tartalma kellene, hogy átmenjen, ahhoz már kevés lehet a limitált megoldás."
A FullTransportStream átfér az USB2 sávszélességén. Mivel egy analóg csatorna "sávszélességét" használják fel a teljes adatfolyamhoz. Ezzel nincs gond és ezért nincs jelentősége már a PCI(e) buszoknak.
A műholdas átvitel sávszélessége a legdrágább. Ezért találták ki, hogy több analóg csatorna sávszélességét összefogják egy csokorba. Ezzel elérhető, a többi csatorna minőség rontása nélkül, hozzáadott adatfolyamokat továbbítsanak. (A frekvenciánkénti kihasználhatatlan sávszélesség, felhasználásával.)
Erre már nem elegendő az USB2 sávszélessége.Amennyiben csak DVB-T/T2 és DVB-C vételről van szó Ennek nincs jelentősége. Ezért jó az olcsó USB megoldás.Ráadásul az Realtek RTL2832U csippel szerelt eszközök gond nélkül használhatóak analóg rádió és DAB+ vételre. Illetve speciálisabb felhasználásra. Magasabb frekvenciákon történő kommunikáció hallgatására. Bár ez nagyon vékony rétegigény.
-
Watt25
veterán
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
azbest #17999 üzenetére
Oké, pontatlanul fogalmaztam. Úgy értettem hogy valami egyszerű készülékkel, olcsón, 5-10ezer ft körül, mert a felesleges kiadásokat akartam elkerülni, de egy 220ezer ft-os készülék nem olcsó.
Szüleimnél digi van, kódolatlanul megy a jel a lakásba egyetlen koax kábelen, és bent a lakásban egy filléres koax elosztón keresztül megy a tévékhez, ott nincs semmi gond. Viszont a tesóméknál upc van, kódolva megy a műsor, és a szerződésükben csak egy box vagy cam van, minden továbbiért havidíjat fizettet ez a drága jó emberbarát, ügyfélcentrikus upc.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
azbest #17965 üzenetére
Igen úgy értettem, hogy a csatornalista megmarad és mutatja a csatorna infót amikor kapcsolgatják de se kép se hang nem volt. Kikapcslták 5 percre, aztán be és azóta megint működik, de jó lenne tudni mi okozta ezt, mert lehet újra elő fog fordulni.
Van ötlet mi miatt lehetett?
Ja, ez az alcor anyósomé, messengeren írták hogy mi történt.Amugy van nekem is egy set top boxom, az folyton ezt csinálja. Este oké, hibátlan, aztán kikapcsolom, majd reggel be és semmi, csak hiba üzenet a képernyőn. Ekkor kihuzok a konektorból pár percre, majd vissza, és megint jó. Ez mitől lehet?
-
Piedon
tag
válasz
azbest #17882 üzenetére
Ennél a tunernél alacsony fesznél i2c hibákat dob.
Én az ebayen szemezgettem vele, de aztán úgy alakult, hogy sikerült venni használtan még az ebayes árnál is olcsóbban. Nekem most 4.9.35-ös kernel van rpi-n, ezzel néha a mygica meghülyül és újra kell indítani a gépet. Gondolkodom, hogy valahogy egy orangepi-re vagy egy s905-re kellene valahogy megcsinálni a drivert, mert nem tetszik a rpi-nek a minden tegyünk egy usb portra megoldása, de azokon meg még 3.4-es kernel van (az s905-nél nem biztos). -
Piedon
tag
válasz
azbest #17880 üzenetére
Felső kép.
Azóta már megy a dvb-t és a dvb-c is rajta. Tulajdonképp egy dibcom700 usb vezérlő, tda18250, és mn88472 (mint a kínai fehér csodatunerben) van benne. Ha rákeresel az xbox one tuner linux kifejezésre akkor a tvheadend fórumában van egy topik róla, onnan szedtem az információkat, meg a driverforrást hozzá. Ami érdekes, hogy míg a mygica t230 azt mondja, hogy -20dBm, ezt -47dBm-et mond helyenként (frekifüggő), viszont emiatt a jel/zaj viszony csak 30dB és szerintem emiatt néha kockásodik. Továbbá nagyon háklis a raspberry pi Usb tápfeszültségére. -
Spec
őstag
válasz
azbest #17867 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Igen, én is hasonlóra jutottam, csak azért kikértem szakavatottabbak véleményét is.
Azért is gondoltam, hogy lehet valami ilyesmi megoldás, mert a neten rákeresve adott ki azért találatot a PCI to PCIe témában, pl. ezt is: [PCI-TO-PCIe-Bridge-Card]Nyilván tisztában vagyok vele, hogy nem lehetséges egy fejlettlenebb technológiájú, kisebb átviteli sebességű PCI slotból fullos PCIe sottot upgradelni, nem is erre gondoltam. Én inkább a régebbi, első generációs PCe csatolójú VGA kártyákat gondoltam hátha bele lehet tenni valahogy, amiknek még olyan óriási sávszélesség azért nem kell. Természetesen nem mostani csúcs kártyákra gondoltam, de még csak 5-6 évesekre sem, inkább a 10-12 évesekre.
Amúgy eszemben sincs a géppel semmi újabb generációs 3D-s játékkal játszani, ahhoz megvan a szükséges vas. Ezt a kis PC-t inkább csak amolyan retro kis masinának akarnám megcsinálni. Mondjuk ha egy Quake 2 elfutna rajta nem softveres módban, az már frankó lenne. Ahhoz meg azért nem kell egy atomerőmű. Én annó játszottam Quake 2-vel Pentium 166MMX-es gépen. 256 Mbyte SD-RAM-al, meg egy 3dfx Voodoo Banshee kártyával. Azért ez a gép ahhoz képest klasszisokkal jobb, csak az integrált video része a gyengus, ezen szeretnék kicsit javítani.
-
tthom
senior tag
válasz
azbest #17838 üzenetére
Igen, külön tunerként látszik, azért szivatott meg. Maradt mindig az első a bekapcsolt, a hozzárendelt műholddakkal, azért tűnt jónak és csak így derült ki, hogy igazából a háttérben megcserélődött. A kábelezés szerencsére nem vészes, mert eleve dupla fejeket tettem fel, meg ezért van dupla tuner is, hogy legyen tartalék a rendszerben, csak maga a kábel hiányzik még.
Ugyanakkor kijött közben egy tényleg hardveres összeakadás, találtam olyan usb portot, amibe ha beledugom a dvb-t vevőt, akkor néha megdermed az egész gép. Hogy a SATA-val, vagy a LAN-al akad össze, azt nem tudom, de abba nem szabad ilyen pakolni.
-
-
tthom
senior tag
válasz
azbest #17834 üzenetére
Ezt a DVB addont megnézem holnap, most már alszik a család.
A sorszáma elvileg nem változik, legalábbis a tvheadend konfig stabilan az első kettő a dvb-t, a 3-4 meg a dupla dvb-s, egyébként tbs 6981 kártya. Amúgy az USB tunereknél még el bírnám képzelni, hogy összeakadnak, de hogy 1 pcie és 2 usb minek..
-
tthom
senior tag
válasz
azbest #17832 üzenetére
Bármilyen ötlet jó, hátha pont arra nem gondoltam.
Tvheadend 4.0.9-es verzió.
A ki-be kapcsolt állapot mindegy neki teljesen, ugyanazt adja. Tehát kikapcsolom a dvb-t tunereket tvheadend alól, ugyenúgy nem megy a dvb-s.Ha dvb-s + dvb-t-vel indítom és utána dugom rá a 2. dvb-t-t, akkor működik mind a 3 akár egyszerre is, de hogy kihat-e másra, azt még nem néztem, tehát pl. merevlemez kezelésre, vagy bármire.
De ez hosszútávon nem megoldás, mert reboot, kikapcs után megint ugyanaz a szitu.
tvheadend log, semmit, csak annyit ír, hogy
service instance is bad, reason: No input detected
-
tthom
senior tag
válasz
azbest #17829 üzenetére
Hi,
Köszönöm, igazából már Libreelec van, azért írtam csak Openelec-et, mert mintha azt még mindig többen használnák, de az alatt se volt jó.
dmesg szerint minden szuper, mindegyik bekapcsolódik rendesen, a webes felületen is megjelennek a tunerek, megfelelően vannak hozzárendelve a network-ok is, be is van kapcsolva mind.
Szóval ezeket ellenőriztem, mégsem jön az adat..
Ha logokat nézek, ott is max annyi, hogy no signal..
Tomka
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
azbest #17815 üzenetére
[link] itt is van, még le is csesztek érte hogy sikerult. 40 perc körüli volt a felvétel, meggyötört 8 éves szalagrol, '99-ből.
Na de hogy ON is legyek, Astrometa DVB-C usb tuner csatornaváltáskor bezavar az ugyanazon kábelen levő TV vételébe (bekockásodik), ez ellen lehet tenni valamit illetve miert van?
-
válasz
azbest #17807 üzenetére
A "szilícium tuner"ek kicsit másképpen működnek . Régen azért volt tele hagyományos analóg alkatrészekkel a vevő, mert gyakorlatilag ugyanaz volt benne mint a televíziókban, és az analóg videojelet/hangot digitalizálva adták át a számítógépnek. Ezekben előszeretettel használták a BT878 chip-et, ami tulajdonképpen csak digitalizált. Magában a vételben nem volt szerepe, csak a számítógép számára tette értelmezhetővé az analóg képet/hangot.
Régen nem is tudtak olyan széles sávú oszcillátort gyártani, ami pár MHz-től akár 1 GHz-is is működött, és ez a DAC-okra is igaz volt. Ezekben a chip tunerekben már olyan széles sávú oszcillátor van, amelyik rá tud állni bármely (kábel)TV-s frekvenciára, és olyan DAC, ami egy töb MHz-es spektrumot digitalizál. Analóg vétel esetén a beépített DSP feldolgozza, és megjelenik az analóg kép/hang a kimeneten, digitális vétel esetén a MUX tartalma.[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
attilav2
őstag
válasz
azbest #17807 üzenetére
Még régebben úgy 2007-8 körül volt egy analóg asus tv tunerem az is szilokon tuneres volt, de a chipen nem volt árnyékolás. Sajnos megdöglött mert a gép akkor még földeletlen konnektorról ment, gondolom ez ölte meg. Még régebben a 2000-es évek elején volt egy Pinnacle Pctv Pro tunerem, azon is can(nagyméretű fémdobozos) tuner volt, az bírta a strapát, oda lett adva valakinek.
Gondolom az egy chipbe integrált tunerrel ellátott kártyák jóval kevesebbet fogyasztanak.
Az általad linkelt cikket jó lenne lefordítani, aztán megjelentetni egy logout bejegyzés formájában, gondolom más is érdeklődik itt a szakmai háttérről, miért jobb/rosszabb egyik másik tuner megoldás. -
Bozek
nagyúr
válasz
azbest #17795 üzenetére
"az ksym, szóval ha sima sym kell akkor az ezerszeresét kell beírni"
Múltkor én is belefutottam, bár én Windows alatt TransEdit-tel. Mondjuk érdekes, hogy az emlegetett kínai tunernél elég volt beírni a 6875-öt, míg a Hauppauge WinTV-HD esetében 6875000-t kellett volna. Na, a program csak 5 számot fogad, így végül INI-ben kellett átírnom. Először azt hittem, hogy ez nem akar működni a tuneremmel, eltartott egy ideig, mire rájöttem a problémára.
-
válasz
azbest #17792 üzenetére
ahol felveszem a networköt, ott rá lehet bökni, hogy SCAN, akkor gondolom a beállított muxokon végigmegy és megnézi milyen csatornák vannak rajta.
azt láttam, hogy nem igazán egyezik a preset meg a Digi oldalán lévő lista, ezért 1-2-t felvettem a lista alapján kézzel (a screenshoton ezek láthatók .5-re végződő frekvenciával), de azokon sem talál semmit.
annyi időt meg még nem szántam rá, hogy mindegyiken végigmenjek kézzel, de ez lesz a következő lépés. -
golya87
őstag
válasz
azbest #17746 üzenetére
Tegnap néztem pont a History HD-t és elgondolkodtam, hogy jó lenne több HD csatorna is. Aztán eltünődtem, hogy ha egyszer költözök, akkor ott milyen szolgáltató jöhet egyáltalán szóba a TV szerver mellé.
Igen, persze, megvan, hogy mely szolgáltató milyen sugárzást használ.
-
vkp
aktív tag
válasz
azbest #17739 üzenetére
A "megfelelő módon szerelve" alatt azt is értettem, hogy nem kerítésdrótot és csak részlegesen bekötött csatlakozókat használunk.... Igen, én is láttam már olyan 1000ft-os tplink switchet, ami csak 10/100-as volt, ezért benne sem volt a réz csak az 1,2,3,6-ban, de ezt a fillérb.t hagyjuk meg a kínainak...
Én magam részéről a Legrand/Nexans vonalnál maradok ha ethernetet kell építeni. -
LógaGéza
veterán
válasz
azbest #17693 üzenetére
Egy Hirschmann 20dB-es erősítő volt betéve, kapott tápot, melegedett is mint a fene
Van két analóg tévé még a földszinten, azokon elég szemcsés a kép. A bejövő jel 6 felé van elosztva, oda azért már nem ártana egy erősítő (hogy utánna még hány felé, azt inkább nem akarom tudni...). TVHeadend szerint -43dB-es a bejövő jel, szerintem azon se ártana még kicsit dobni...
Közbe néztem, hogy mivel internet is koaxon jön, ez már tud visszirányt is, akkor nem is kéne elosztanom... Mondjuk a modemen nem ártana megnéznem, hogy mekkora a jelszint...
-
LógaGéza
veterán
válasz
azbest #17666 üzenetére
Igen, azt fogom most kipróbálni, hogy bedobok egy erősítőt, csak kicsit erősebbet.
A TVHeadend most úgy van, hogy pár házzal arrébb dolgozom, ugyanaz a TV hálózat, ugyanaz a leágazás, miden ugyanaz, és ott állítottam be, tökéletesen bejött minden csatorna. Majd átvittem ide, ahol hsználni kéne, és máris nincs elég jel...
Hogy tapasztalod, a T230C érzékenyebb? -
attilav2
őstag
válasz
azbest #17663 üzenetére
Lakathely nincs a házon, ez egy olyan chieftec ház aminek az oldallapjában van a zár, kulccsal lezárható.
Találtam ebayen usb3 alaplapi tüskesort lengőaljzattá alakító kábelt, potom pénzért van. Ez tűnik a tuti megoldásnak, plusz némi usb hosszabbító kábel. Nem lesz ez olyan hosszú hogy feszültségesés lépjen fel, szerintem, meg az usb3 jobban meg tudja táplálni kakaóval. -
törölt tag
válasz
azbest #17642 üzenetére
A telefon egy Samsung Galaxy S7. Tud OTG-t. Használok rajta endoszkópkamerát, pendrive-ot, meg mindent ami az eszembe jut.
Van itthon két tuner, de egy ideje nem voltak belőve. Pont a topic után jutott eszembe, hogy valamelyiket fel kellene pattintani a laposra...
Az egyik:
AfaTech af9015 dvb-t usb2.0 Ehhez még drivert kell keresnem. Anno a W10 Insider Preview magától felismerte, lehúzta hozzá a drivert, és VLC alatt simán ment a másik tuner beállításaival, csak eszközt kellett váltani, most meg billentyűzetnek látja.
A másik pedig egy Trust 18253 ami egy időben rebootolta a W10IP-t... Ha megtalálom teszek vele azért egy próbát, hátha kialudta már a W10 a régi hülyeségét.Szerk.: Elvben az Afatech-hez lenne android kernelmodul...
-
puhakex
tag
válasz
azbest #17599 üzenetére
Köszönöm a sok segítséget.
Ki is néztem magamnak egy jót.
Remélem jól megy majd a DIGI-vel.https://edigital.hu/set-top-box-vevo-egyseg/alcor-hdc-3500-dvb-c-digitalis-vevoegyseg-p405529
Csak annyi nem tiszta ezzel a box-szal, hogy akkor ez most fogadja vajon a DIGI kártyát a kódolt csatornékhoz vagy nem?
Sajnos a képeken nem láttam hozzá helyet. -
envagyok
veterán
válasz
azbest #17576 üzenetére
Terhelés alatt néztem.
Bedugtam a playbe egy hubot (táp nélkül), bele a vevőket.
És az egyik szabad kimenetén néztem a feszt.Viszont csináltam egy nagyobb tesztelést, elég furcsa eredménnyel:
Felraktam az Intel N3540-es laptopra a libreelecet, elfelejtettem megnézni, de gondolom azon a legújabb kernel fut.
Aktív hubbal is kifogástalanul ment a fenti kártya, sőt (048D:9135) Hauppauge WinTV MiniStick, ami még Win alatt se volt hajlandó elindulni, lefagyott vele a dvbviewer,most linux alatt megy. Csak hülyeségből dugtam be, teljesen abban voltam, hogy hibás a vevő (villámcsapás,stb.) Minden más tuner is hibátlanul ment (mygica t230, PCTV andoriDTV). Egyikkel se voltak se vételi, se semmilyen problémák. Minden adás tökéletesen bejött.
Gondoltam visszadugom a Wetek Play-be a a hubot, hátha... Persze a szokásos felállás fogadott:
Nem ment egyik sem.
Aztán visszadugva a kínai 2832u-s ( [link] ) és az Alcor DTV ( [link] ) usb vevőt (hub nélkül) azok tökéletesen mennek.Van egy olyan érzésem, hogy ezek inkább firmware problémák, a V4L driverek sincsenek benne a wetekben, vagy az usb kezelés nem okés. Weteken eleve van vmi usb hub több is:
Bus 001 Device 005: ID 1f4d:d803 G-Tek Electronics Group
Bus 001 Device 004: ID 0bda:2838 Realtek Semiconductor Corp. RTL2838 DVB-T
Bus 001 Device 007: ID 096e:0006 Feitian Technologies, Inc.
Bus 001 Device 006: ID 2252:0106
Bus 001 Device 003: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. Hub
Bus 001 Device 002: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 002: ID 0781:5581 SanDisk Corp. Ultra
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubMegvárom a voltmérőt, megrendeltem.
Ha nem lenne sat vételem is, már rég egy rapberry pi-ből csinálnék szervert.
Ma este teszek egy tesztet a pi-vel is.
Kíváncsi leszek rá nagyon. -
envagyok
veterán
válasz
azbest #17574 üzenetére
Megmértem a feszültségeket.
Laptopon 5 volt, wetek play-en 4.95volt
Próbáltam powered hubon is, de ott sem jobb a helyzet.
Ez az usb-s feszmérő jó ötlet, veszek is egyet, most multiméterrel próbáltam.
A következő az lesz, hogy felrakom a pc-re pendrive-on a libreelec-et, és kipróbálom úgy is.
Olyan kérdésem lenne még, hogy wetek play-re meg lehet valahogy patchelni a libreelecet, hogy tudja a media build-et is? -
-
envagyok
veterán
válasz
azbest #17484 üzenetére
Igen, tudom.
Nekem van egy Dual kimenetes fejem.
Ezt már a wetek playben is így használtam. Mellé raktam még dvb-t sticket is a mindigtv-hez.
Csak szeretném lecserélni a wetek playt, de nem nagyon találok olcsó usb sat vevőt, vagy Dual sat-os s905 amlogic kütyüt.Egyedül egy dolgot nem tudok beállítani a tvheadendben.
Ugye van egy Dual kimenetes fejem.
Az antennám forgatható is, így az egyik fej tudna forgatni, de a másik nem.
Hogyan lehet ezt konfigurálni a tvheadendben? -
envagyok
veterán
válasz
azbest #17479 üzenetére
Hát igen.
22usd-ért még örülnék ha lenne
Nekem van ki plus, csak egy baja van: nem működhet egyszerre a sat és a dvb-t vevő (ha jól tudom, működhet dvb-c módban is)
A wetek playt is azért vettem meg, mert annyiért nem kapsz kettő tunert sem. Rádugtam 2 dvb-t sticket pluszban, kész is volt a sat/dvb-t TV szerver.
Azt tudja valaki, miért nem tud Dual active módot a Ki plus/tbs sat/dvb-t tuner? -
-
-
m_kovacs
tag
válasz
azbest #17466 üzenetére
A driver hozzávaló, csak nem indul el.Pontosabban:már volt hogy elindult, de menetközben megállt.
éppen csatornákat kerestem.Gép újraindítás, driver eltávolítás, újratelepítés, elindult.Most kb 3 órája megy egy
csatorna, nem merek hozzányúlni, csak nézem tanácstalanul.Hogyan tovább, ha megint megáll?
De azért igencsak szeretném tudni a hibaüzenetek valódi okát.Tele van a net ezzel a problémával, de igazi választ nem találtam.
m_kovacs -
dni
őstag
válasz
azbest #17442 üzenetére
Megpróbálom megtudni a szolgáltatótól. CI+ modulom van az egyik TV-ben de a Samsung TV felvételeit csak azon a TV-n lehet megnézni. Jó lett volna, ha erre is van megoldás.
RPI-ra MPEG2 licencet csak akkor kell beszerezni, ha nézni szeretném az SD adásokat, vagy akkor is szükség van rá ha rögzíteni szeretném őket?
harmadik kérdésem pedig, ha a meglévő Astrometa usb-s tunerem mellé még rátkötök egy MyGica T230-as tunert is akkor az vajon minden probléma nélkül fog menni?
-
-
-
oncsi
őstag
válasz
azbest #17151 üzenetére
Azért nem tudom konkrétan a választ, mert nem én kötöttem be annak idején, hanem küldtek szerelőt.
Nem volt IPTV, csak DVB-C. Most bezzeg a telefonban a hölgy az IPTV-t hajtogatja, hogy a technika, meg a fejlődés.
Megkérdezem a topikban amit ajánlottál.
És valóban, nem csak a TV előfizetés annyi, hanem a Net, és a telefon is. De a telefon nincs is használva, a Net meg egy lassú, és sokszor megbízhatatlan.
Csak 1 box volt használva, egy SD Plazma tévéhez. Az újabb LCD, meg az újabb plazma tud DVB-C-t, de az egyiken elment a DVB-C adás teljesen (??). Nem elállítódott, hanem csak a közszolgálatik jönnek. Az SD-k az tiszta sor. De azon is jött a minden csatorna, csak SD-n. Tegnapig. Ma már csak azon is a köz szolgálatik.
Gondoltam bemegyek egy szakboltba, és veszek két felvevős DVB-C "tunert" meg valami DVB-C vevöket az SD-tvkhez. Az egész nem kerülne 40e Ft-ba, és volna mindenen megint adás. Mig a Telekomnál erre szinte semmi esély. De persze megkérdezem előbb. -
oncsi
őstag
válasz
azbest #17149 üzenetére
Nem hiszem, mert volt 2 tévé is ami USB-re felvett. És a konyhai TV az most is behozza az összes free csatornát. Az a kérdés, hogy mi történhetett , hogy megszűnt az SD-n az összes adás, a közszolgálatit kivéve. És hogy ezzel a "konverterrel" lehet e mindenhol biztosítani az adást. Mint mondtam 5db tv-re kellene. Viszont csak 1 db ilyen konvertert adnak. Többet nem.
-
Kernel
nagyúr
válasz
azbest #17145 üzenetére
Elnéztem rendesen, azt hittem, hogy a videómagnón csak RCA van (létezik olyan is), nem tűnt fel, hogy az ott egy SCART-átalakító.
Akkor még a nap is idesütött, talán az zavart meg. Pedig látszik felette a "Decoder" felirat foszlánya, az már gyanús lehetett volna (SCART-dekóder csatlakoztatási lehetősége).
-
SirKero
őstag
válasz
azbest #17145 üzenetére
drivert ugye telepítettél a tunerhez? A tévé néző program telepítése nem helyettesíti a drivert. A win pedig vagy telepít magától valamit hozzá vagy sem.
Önmagában a tv néző program nem is lenne elég a használatához mert nem is látná az eszközt ha nincs a driver felrakva ( gondolom
)
-
Brandynew
őstag
válasz
azbest #16981 üzenetére
Most azt írtam be, hogy:
/home/hts/feliratkinyers.sh
A log részben pedig csak ennyit ír, amikor elindítja:
Spawn: executing: "/home/hts/feliratkinyers.sh"
De nem működik, nem történik semmi. Talán 777-es jogot kéne adnom a hts mappának? Az gondolom nem a legjobb megoldás. A létrejött fájlt egyelőre még nem adtam át, az sh a teljes mappát átnézni mkv után kutatva és mindegyikből kinyeri a feliratot, majd törli az mkv-ket. Persze majd szeretném ezt normálisabban is megcsinálni, csak először működjön legalább így
Terminálból egyébként megy, ha sudo sh-val futtatom.
-
Laca0
addikt
válasz
azbest #16974 üzenetére
Azt magyarázd már el légyszi, hogy hogyan is van ez a backend, frontend, kliens dolog.
Mert a backend (service az Openelec-en) önmagában még nem a szerver, mert csak akkor érhető el a konfigja webes felületen, ha a HTS kliens is telepítve van az Openelec-en. (a kliens egyben a frontend is?!?)
Raspian-on elég a tvheadend debian csomagot telepíteni és megy a webes felület is. Kliens viszont nincs, nincs is olyan tvheadend HTS client debian csomag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged