Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz Vesztor87 #14596 üzenetére
Természetesen működik, esetleg némelyik számítógépen jelentkezhet olyan probléma, hogy hosszabb idő (több óra) után elkezd néha kihagyni, mint amikor kevés a jelszint, pedig nem kevés.
De ez később megoldódott, azóta már el is felejtettem. Azt nem tudni, hogy miért csak a felhasználók egy része tapasztalta a jelenséget, talán más a chipverzió.
Kihasználom mindkét tunert, akár eltérő multiplexről való felvételhez, vagy a PIP is hasznos. Például amikor egyik adón reklám van, bekapcsolom, átlépek másik műsorra, közben látom, hogy mikor van vége a reklámnak.
Vaterán is szoktak ilyet vagy hasonlót árusítani, csak persze felárral.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Watt25
veterán
válasz kovimre #14595 üzenetére
Csak egy dologban tévedtél: A Digi-nél csak formalitás a digitális előfizetés, kapod most is kódolatlanul a digitális jelet ugyanazon a koax kábelen. Szóval, megveszed az új tévét és behangolod rajta a digitális csatikat. Másra nincsen szükség.
Elosztók esetében kerülendőek a filléres műanyag darabok, mert főleg 3 tévé esetén már eshet sokat a jel ócska osztó estén.
Viszont van direkt Digi kábeles fórum.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
kovimre
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mivel még nem vagyok otthon a témában. Jelenleg analóg tv adásom van a digi-nél 3 tv-re osztva. Azonban szeretnék előfizetni digitális adásra, valamint dvb-c tunerrel rendelkező tvt vásárolni. A dvb-c is koaxon jön? Ha jól tudom a digi pluszként nem kódolja, így nem kell sem settop box, sem kártya. Ez esetben elegendő az egyszerű koax kábelt továbbra is 3 felé osztani és a 3 c tuneres tv már megy is róla? Az elosztó és a kábel bármilyen lehet vagy ezekből valami speciális szükséges? Köszönöm! -
Kernel
nagyúr
válasz Vesztor87 #14593 üzenetére
Én például ebből rendeltem már kettőt is (duplatuneres alkalmazás, DVBViewer PIP / felvétel):
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Vesztor87
senior tag
válasz wassermann #14592 üzenetére
A pc-hez kaphatóak közül melyik az ajánlott? Illetve az ezekhez adott antenna az mennyire lehet jó (panel lakásba)?
Köszi! -
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e, az lenne a kérdésem hogy ha PC vagy régi tv-n szeretnék mindig tv-t nézni akkor mi a legolcsóbb, de normális minőségi cucc amit megvehetek? Bp-en a Kökinél lakom, 10. emeleten, pont a panel tömb szélén, tehát más magas épület nincs is már
Köszönöm! -
wassermann
Topikgazda
válasz retesz147 #14588 üzenetére
Én szintén egy régi TV életét hosszabbítottam meg egy Raspberry Pi-vel. Drágább, mint egy box, de sok előnye van: mindent lejátszik és működés közben egyéb dolgokra is rávehető. pl. szerverként képes a TV-műsort kiszolgálni a helyi hálózatra (Azbest videója) vagy lekoppintható a Philips Ambilight is (vzoltan képe).
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz retesz147 #14588 üzenetére
Korábbi években azt is megoldottam, Matrox G400 videokártya (sajnos AGP-s), aminek még RGB TV-kimenete is volt, vagy még korábban más kártyák, kompozit kimenettel.
-
Kernel
nagyúr
válasz retesz147 #14585 üzenetére
Kétségtelenül jobban testre szabható, bár én maradtam a PC-s lejátszás mellett, miután van egy zajtalanított megoldásom (gép a fal túloldalán üzemel), így egyéb lehetőségekkel nem foglalkoztam.
-
béke
aktív tag
válasz csendes #14582 üzenetére
köszönöm már meg kaptam a tuti infót gb4400 ajánlásával ma veszem meg őt Strong 8113 Este írok leírok rólla mindent amit csak tudok.
Alá írás :)
-
Kernel
nagyúr
A TV Star doksijában egyértelműen látszik az MStar processzorra utaló menürendszer, így nem véletlen, hogy a HE-AAC rosszul szól rajta.
Ha meg csak médialejátszónak szeretnéd, annak elég komolytalan egy ilyen és időnként problémákba ütközik, legalábbis ami nekem volt, ilyen vezérlővel. Képarány filmeknél nézés közben nem állítható, hanem vissza kell menni a TV-műsorra, váltani, majd vissza a mozira.
Amikor egy MKV sorozatot néztem, egyik epizódot lejátszotta, másikat nem, amelyiket kicsit eltérő, illetve újabb fajta kodekkel rakta össze a készítője. Hang egyiknél szólt, másiknál néha lefagyott, bele kellett tekerni, hogy magához térjen, felirat kezdetleges és természetesen kalapos magyar ékezetek, meg ami még nem jut eszembe.
-
törölt tag
válasz csendes #14582 üzenetére
A STRONG 8102+ viszi a DIVX-XVID videókat, csak az alap firmware nem játssza le a DD5.1-es hangot videókról. Egy firmware frissítés után már igen. A tévéadásoknál minden ismert hangsávot visz. Én egy Synaps THD-2880 CX beltérivel tudtam összehasonlítani. A Synaps ugyanarról az antennáról olyan elviselhetetlenül akadt, hogy legszívesebben kivágtam volna az ablakon. A kis STRONG pedig vígan vitte az adást, akadás nélkül. És egyes adók HE AAC hangjával sem volt semmi baja.
Ez persze csak saját tapasztalat, más vételi viszonyok között eltérő eredmény is születhet.
Synaps THD 2880CX:
Jelerősség: 95%
Jelminőség: 90%
Elviselhetetlen akadás.STRONG 8102+:
Jelerősség:100%
Jelminőség: 100%
Sima, problémamentes vétel.Mindkettőnél ugyanaz az antenna használva.
[ Szerkesztve ]
-
Az Alcor HD 2800 teszt elérhető a Prohardveren: [link]: "a DivX-et valamiért nem vitte, a Killa_sample pedig el sem indult, meglepő módon a fájl túlságosan nagy mérete miatt. A 720p felbontású Quicktime videó normális hang helyett csak sistergést produkált. Ami jó hír, hogy a többi fájllal komolyabb bibi nem volt, azt leszámítva, hogy az MKV-k néha beakadtak egy picit. A képzaj hiányával, illetve a tónusok visszaadásával viszont teljesen elégedettek voltunk. A külső feliratokat képes kezelni, amennyiben ennek neve megegyezik a fájl nevével.".
A Strong 8102+ gyártói oldala [link] a DivX-et nem említi, és hozzáteszik, hogy nem garantálják a videó lejátszását akkor sem, ha a formátumot listázták, mert ez a codec-tól, az adat bitrate-től és a felbontástól függ "as it depends on codec used, data bit rate and resolution (all MPEG codec formats are supported)".
A TV Star T1030-nál a vevői véleményeket érdemes elolvasni, különösen az AAC hanggal kapcsolatban [link]Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
icon
senior tag
Egy ilyen antennával fogok próbálkozni, társasház földszintje, nem szeretném az összképet rondítani, akik nem IP-tvzek, azok Digi-tányérosak...
Ma amúgy összejött egy 55%-os jelerősség, meg 10%-os minőség, végre láttam-hallottam 10 csatornát beltéri erősítős antennával, szóval nem halott ügy...
De van egy szerelvény, amin lehidaltam:[link]
Van erről valakinek tapasztalata?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon
-
retesz147
addikt
én is ugyan erre a célra keresek egy boxot és én is ár minimalista vagyok
amit még esetleg tudok javasolni Evolveo arcadia
sajnos egyikről sincs nekem se tapasztalatom......(arról se amit én belinkeltem)
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
béke
aktív tag
sziasztok szeretnék vásárólni egy boxot.
Leginkább film lejátszásra de inkább ilyet veszek mint egy sima dvd.....A lényeg hogy: MKV AAC Divx ezeket ugye bár lejátsza akadás mentesen normálisan ennyi.
Melyiket ajánlanátok kinek milyen tapasztalata van ezzel a kapcsolatban meghallgatok mást is csak az a lényeg hogy már kisült a szemem annyit nézelődtem olvasgattam és nem tok választani nem akarok rosszat venni és holnapi nap lenne a vásárlás amit vagy az euronics-ban tennék meg vagy ha nagyon muszáj akkor hétfőn extrém digital, vagy aqua, esetleg media markt.
köszi.
Strong srt 8102+
Alcor HD 2800
Tv-StarT1030
És ugyebár 10 felett ne legyen ha lehet mert nuku lóvé.Alá írás :)
-
icon
senior tag
válasz regvoltrossz #14576 üzenetére
Nem a fizika törvényeivel van a baj... bár tény, pár éve mezei szobaantennával régebben vígan tévéztem itt, míg pár napja max. komoly 10%-os jelet sikerült fognom 610 MHz-en... majd valamit kitalálok... ez a Strong antenna egész korrektnek tűnik
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon
-
regvoltrossz
aktív tag
-
czupy84
csendes tag
Szia! Nem tudom merre laksz én egy hónapja vettem TV-t ami van tuner így arról nem tudok nyilatkozni.
Viszont antennával kapcsolatban igen. Én Pestre a 7.kerületbe egy majdnem tetőtéri lakásba vettem egy [ilyen] antennát és teljesen meg vagyok vele elégedve. Előnye hogy bel- és kültéren is használható, valamint aktív és passzív. Adnák hozzá tápot is. Én teljesen meg vagyok vele elégedve. -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Haladván a korral Win 8.1 Pro rendszerek beszerzése/telepítése mellett döntöttem. Az asztali gépre (AMD X4) felment a Gigabyte U7000 USB-s tuner win7 64-bites driver-e, szépen működik. A notin (Core i3) viszont csak ismeretlen eszközként szerepel. Amikor megadom kézzel a driver-t, akkor azt mondja, hogy talált a hardverhez driver-t, de nem kompatibilis ezzel a rendszerrel...
Mindkét rendszer 64 bites, elméletileg ugyanannak kell lennie mindenből. Lefrissítve, aktiválva, minden...
Van valami ötletetek?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
icon
senior tag
De most komolyan... az ember egy USB-s kütyüt akar használni, lent lakik pl. a földszinten, belső udvarra néz az a fránya ablak, 2-3 kilóméterre van az adótoronytól, és egy szobaantennával nem képes adást fogni...
Ehhez kéne ezek szerint egy tetőantenna? Lassan már az lesz, hogy a notimra is antennaárbócot kell feltennem?
-
kodmen
tag
válasz csendes #14565 üzenetére
Elsősorban nem TV-zésre használom, mert kb csak a híradót nézem meg rajta, meg néha pár filmet, a nosztalgia miatt . PCI kártyám nem sok van (lan, Wifi, Tuner), de lehet, hogy azoktól is meg kellene váljak, mert eljárt felettük az idő... 1 PCI port azért nem árthat, de sajna már nem pörögnek nálam úgy az alkatrészek, mint 10 évvel ez előtt
Negyon tetszik a linkelt eszköz!!! Akár két hely között hurcolhatom is, ha akarom. De azért a zsebembe kell nyúlni. Nem bizotos, hogy az alaplapon meg akarom spórolni az árát, de reális alternatíva, szóval megnézem, mi jön szóba. UPC nem nagy érvágás, igazából ingyenes MinDigTV-vel is ellennénk simán...
Jelenleg UHU linuxozok, de Tervezem az átállást Linux Mint-re, mert ott működik az új nyomtatóm simán, tárolóból telepítve a driver-t. Szóval Ubuntu alapú rendszerrel használnám. Köszi a linkeket is!Köszönöm a kimerítő választ!
u.i.: Ha jól sejtem, nem nagy ilyenekből a kínálat, felesleges alternatívát keressek.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz Armagedown #14566 üzenetére
Az attól függ, hogy milyen messze van a torony. Én is sokáig szobaantennát használtam a ~10 km-re lévő Vasvár/Hegyhátsál adóhoz és az egyetlen ok, amiért lecseréltem, az a mobiltelefon zavaró jele volt. Meguntam, hogy ha fel akartam venni, akkor ki kellett kapcsolnom a telefonom. Amennyiben az ez miatti szétesés nem zavarja és közel lakik a toronyhoz (esetleg még rá is lát), akkor nyugodtan vehet szobaantennát.
-
válasz kodmen #14558 üzenetére
Mire akarod elsősorban használni a számítógépet? Most még sok PCI csatlakozós alaplap van, de mini ITX méretben nem könnyű ilyet találni.
Általában Linux alatt az USB-s DVB tunerek jobban támogatottak, de van néhány jól működő belső tuner is, itt lehet ellenőrizni vásárlás előtt: [link].
A Technisat Cablestar Combo HD CI Linux alatt egy kis ügyeskedéssel használható, illetve Debian-ban a 3.12.6-1 kerneltől alapból benne van a szükséges patch [link]. Van benne DVB-C és DVB-T tuner, CI csatlakozó (CI+-t nem tud, pl. UPC DVB-C-hez nem jó), így egy Conax CAM modullal (ez beszerezhető a MindigTV Extra előfizetés részeként vagy [link]) kiegészítve MinDigTV Extrához is jó és hivatalos magyar forrásból beszerezhető [link].
Elvileg sima USB-s okoskártya (smartcard) olvasók is használhatók szoftveres emulációval például MindigTV Extrához. Ez olcsóbb, de bizonytalanabb megoldás és kicsit utána kell olvasni.[ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Zirowe
nagyúr
Szerintem antennából ez az egyik legjobb ilyen áron.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
rulla
tag
Sziasztok!
Egy Sony crt tv-hez keresek DVB-T tunert, illetve valamilyen jófajta szobaantennát.
Milyet érdemes választani, ha kb. 10-15 ezer forintot szánok rá? -
kodmen
tag
válasz Watt25 #14559 üzenetére
Értem, köszönöm! Akkor az a vonal kilőve, nem nagy kár érte, gondolom ezt most
Egyébként léteznek kombinált T/C tunerek ilyen kis kütyükben, vagy csak álmodozom?
A linux kompatibilitással (bár fontos) ne foglalkozzatok, ráérek kideríteni, miként lehet működésre bírni az adott eszközt linux alatt, ha már vannak megfelelő jelöltek
Köszi! -
kodmen
tag
Üdv!
Jelenleg winfast tv2000 xp expert pci kártyával fogom a T-home kábeltv-jének analóg csatornáit. PC vásárlás előtt állok, és eddig a kártya miatt fontos szempont volt az alaplap PCI slot-jának megléte, elhelyezkedése, de lehet, hogy inkább le kellene cseréljem. A külső eszköz is szóba jön, de lehet PCI-E x1.0 -is (jól írom?). A következőket szeretném:
- Linux alatt használnám
- USB (stick vagy kisebb doboz) vagy PCI-E x1.0
- DVB-C és DVB-T -t is tudjon: azért, mert amint lehetőség nyílik rá, megszabadulok a T-Home-tól, és csak NET-et fogok előfizetni --> DVB-T fog kelleni, de már 3 éve várok szolgáltatóra, addig meg jobb a meglévő előfizetés
- nem lenne hártány, ha lenne benne, lehetne hozzá kapcsolni MinDigTV Extrához szügséges kártyaolvasót (Conexant?) is
Egyéb igényem még nem merült fel (illetve van még DVB-S is, de fogalmam sincs, milyen ingyenes adások foghatók vele, de ha DIGITV-t kérek, akkor kellene, mert NINCS TV otthon, csak a 17" monitor... )
Előre is köszönöm az ajánlásokat, linkeket!
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz Watt25 #14555 üzenetére
Hirtelen és erős széllökések esetében szokott lenni kockásodás, vagy pillanatokra jelkimaradás, de ez ritka eset. A vételt a felhőzet és a Sun Outage szokta befolyásolni, az utóbbi éves szinten csak néhány perc.
-
Zirowe
nagyúr
Pedig sajnos a helyzete miatt ezt sosem lehet mm pontossággal beállítani.
Beszerzek egy sat findert.Watt25: pedig ez mozog rendesen, ha erős a szél, de a képet ez nem zavarja.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Watt25
veterán
néhány mm eltérés esetén már nem jön semmi..
Nem kellett még parabolával küzdenem, de ezt sosem értettem. Mármint, nehezen tudom elképzelni, hogy egy 120cm átmérőjú fém lemezt lehet úgy rögzíteni, hogy egy közepes széllökés ne mozdítson rajta ennyit... (Persze, tudom, sokan szívnak is vele hogy vihar esetén nincsen adás, de mégis...)Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
hcs57
addikt
válasz Zirowe #14551 üzenetére
Ha lecseréled, akkor kell egy műszer, amivel a tükröt újra beállítod..(néhány mm eltérés esetén már nem jön semmi..) ezt magad nem tudod megcsinálni. A fejet ki tudod cserélni, s le tudod kezelni a rozsdától a tükröt.
Ha levetted a tükröt, akkor műszer nélkül kicsi eséllyel állítod vissza. Sok antennát szereltem, van tapasztalatom (meg műszerem is..).
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Zirowe
nagyúr
válasz wassermann #14552 üzenetére
Az a baj, hogy nem nagyon oldható meg szerintem, hogy ne hagyja el a tartót.
Még ki kell fundálnom, hogy hogyan szereljem le úgy, hogy lehetőleg működőképesen kerüljön vissza (egyedül hátulról, az erkélyről, ahonnan a hátsó képek készültek, közelíthető meg normálisan szerintem).
A fali tartó csavarokat nem nagyon csavaroznám ki, inkább a bilincset próbálnám meg kicsavarozni és úgy.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
wassermann
Topikgazda
válasz Zirowe #14551 üzenetére
Ha jól van belőve, én nem cserélném le ezt a tányért. Láttam már ennél sokkal rosszabbat is. Talán a rozsdás helyeken óvatosan ledrótkefézném, lefesteném. A három tartócsavart is külön egyenként kiszedve újra cserélném. A tányér el se hagyná a tartót : )
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Szóval akkor elméletileg ha marad a tányér, de kap új lnb-t, akkor sokkalta jobb lesz a vétel?
Vagy ha esetleg lecserélném a tányért, akkor az új lehetne kisebb is?
Ekkora tányér és új lnb-vel akár én is lecserélhetem, nem tudom elrontani (a tartó fix állásban van, szóval szerintem nem lehet elfordítani)?
Ez így a képek alapján milyen állapotban van amúgy, megérett a cserére vagy maradhat még bőven?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
hcs57
addikt
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #14547 üzenetére
Csináltam pár képet a paraboláról.
Le is mértem, kb 120cm (vagy picivel nagyobb) az átmérője hátulról (csak így fértem hozzá ).Érdemes cserélni vagy még bőven jó?
Ha csere, akkor mindenképpen ekkora vagy lehet kisebb is?
Csak a hotbird érdekel, más nem.Mi a különbség az opticum red plus és az opticum ltp-06h red között, melyik a jobb?
Vagy esetleg érdemes egy inverto blackbe vagy egy goldba fektetni?Kábelből néztem két fajta drágább rg6-ot (ezt és ezt), illetve ezt az rg11et.
Ahogy nézem a mostani kábel rézbevonatú acél belsejű.Abszolút nem vágom ezt a témát.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz azbest #14546 üzenetére
Egyébként is kap új lnb-t, mert twinre lesz cseréltetve, csak ha már ez cserére kerül, akkor az alap kábelt is lecseréltetem (talán '94-'95 óta van fent, egyes csatornák pl csak reggel mennek, meg eleve toldva lett)+ kiépítésre kerül a második kábel.
Mivel azért jó lenne, ha ez is legalább 20 évig bírná, meg azért ne legyen nagy veszteség, ezért inkább a drágább kábelba fektetnék (kb 40ft/m vs 110-120ft/m), csak legyen tartós és végre erős jelű.
Olvastam, hogy az rg11 nem hajlik olyan jól, itt max egy ajtókeret köré kell felvezetni, a többi egyenes rész, szóval gondolom annyit bír.
Egyedül a csatlakozásban vagyok bizonytalan.Tükör szerintem elegendő, jó nagy (szomszéd t-sénél jóval nagyobb), csak nincs sok hely ahová lehetett rakni, meg mozgatni se nagyon lehet.
Illetve anyu mindig azzal ízél, hogy talán a tányért is cserélni kéne, mert már jó rozsdás és fél, hogy szétesik.
De szerintem kutya baja.
Amúgy hotbirdre van állítva.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Zirowe #14545 üzenetére
Ha esetleg régebbi fajta az lnb és gyengék a paraméterei, akkor esetleg érdemes lehet cserélni jobbra... úgy látom manapság olcsón adják ezeket. Meg azt hiszem vannak olyan lnb-k amik erősebb jelet adnak, ki hogy távolabra lehessen vinni a jelet. Persze, ha a tükör a kevés, akkor ez nem segít.
A frekik azért is különbözhetnek, mert a műhold másik nyalábján vannak, így megeshet, hogy vannak olyanok ahol 60cm tükör is elegendő, míg másik csatornához ugyanarról a pozícióról akár 2m is kellhet.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, gyenge vételű parabolához 10 és 20 méteres távolságra van értelme rg11 koax kábelt venni?
A mostani régi rg6osak nagyon trék, a vétel sem a legjobb, bőven 75% és az alatti jelszínt 8méteren nagyon magas és alacsony frekiken (biztos rosszul van elhelyezve a parabola, de azon sajnos már nem lehet javítani).Mennyivel nehezebb a vastagabb rg11et csatlakoztatni lnb, tv és stbhez?
Vagy ha mondjuk úgyis 90 fokos f csatlakozóval szeretném majd használni (leszámítva lnbnél), van abból olyan, amibe rg11 megy be és rg6 a csatlakozása?[ Szerkesztve ]
-
tjozsi
csendes tag
Uraim!
Tudtok-e ajánlani valami DVB-C settopboxot, ami HD-t is tud és HDMI kimenete is van. Digi-kábel kódolatlan csatornákat szeretnék fogni ezzel. A Digi 32 ezerért ad ilyet, annyim nincs!
Köszi: tjozsi -
Bozek
nagyúr
DVBViewer guruk: van mód arra, hogy a DVBViewer Media Server használja az ACamd plugin-t? Csak mert ez tökéletesen viszi uPnP-n a cuccot telefonra, de csak az ingyenes csatornákat. Jó lenne, ha működnének a fizetősek is.
-
azbest
félisten
válasz wassermann #14527 üzenetére
Most 3 tunerrel megy a raspim, elbírja a dec 20-as rasbian rendszerrel őket full mux vétellel is. Sajnos egy ideje a kártyaolvasótól fagy az usb alrendszer. Ezek a brittek sosem tudnak teljesen hibátlan megoldást készíteni Az rtl2832u+r820t nálam is jobban szerepel most, mint az it9135. Viszont az rtl2832u+e4000 gyenge vétel mellett alig talált valamit. Ennyi idő után végre tisztességesen megjavíthatnák már az smsc drivert. De az is lehet, hogy a 256MB-os A modell, amin nincs lan, az nem szenvedne mert hiányzik a bugos smsc chip róla. Ott wifivel lehetne hálózatra menni, vagy usb-ethernet adapterrel, külső hubot használva.
-
wassermann
Topikgazda
válasz LógaGéza #14530 üzenetére
Végül is veszteni nem veszthetsz, csak tapasztalatot szerezhetsz. A Raspberry Pi-s TV-szerver építgetésben pont az a jó, hogy teljesen hétköznapi dolgok kellenek hozzá. Ha mégsem lennél elégedett, a mobiltöltő, SD-kártya, USB-hub, USB-s TV-vevő mehet máshova, a program meg ingyen volt : )
[ Szerkesztve ]
-
retesz147
addikt
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani 10 ezer alatti STB-t, amely könnyen boldogul az USB-s filmlejátszással (sok formátumot/kiterjesztést lejátszik, nem akad a kép, hang, szóval flottul működik)?
(már a múltkor érdeklődtem, akkor raspberry pi és az STB volt a tanácsotok, a RB Pi projekt folyamatban van, de ha nem válik be, legyen gyorsan egy STB, amiért befutok a boltba és megveszek)
Én egy EVOLVEO Arcadia HD DVB-T próbáltam eddig, az boldoguk 3 fajta filmemmel, szóval, ha nem tudtok ár/érték arányban jobbat ajánlani, sztem marad ő...
Előre is köszi!
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
LógaGéza
veterán
válasz nagybeni #14531 üzenetére
A hatjegyű az ezeknek az értékeknek a kHz változata:
U32: 562000
U33: 570000O11: 215250
Ezeket próbáltad?
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Kernel
nagyúr
válasz nagybeni #14531 üzenetére
C-s tunernél lehetnek nehézségek a manuális beállítással, valamelyik TV-nél én is kínlódtam már. De a fő probléma úgyis az alacsony szint, így majdnem mindegy, hogy manuális vagy automatikus kereséssel nem találod meg.
Szintmérést kellene végeztetni a szolgáltatóval, szerintem.
-
nagybeni
újonc
válasz Kernel #14529 üzenetére
Az a helyzet, hogy 2013. december 20. körülig rendesen jött a hd, M1 M2 Duna Duna World stb, de egyszer csak eltűnt az összes hd, maradtak az sd csatornák. A kábeltévénél azt mondták, hogy dvbc-re állítsuk át a hangolást, ebből most itt tartunk a set top boxnál, és ilyet kézzel sem tudok sajnos hangolni az STB-n, hogy 215,25; 562,00 és 570,00 MHz. Frekvenciánál egy 6 jegyű számot lehet variálni tizedes nélkül stb. Már az összes menüpontot legalább csitrilliárdszor átnéztem, de semmi.
Köszi az igyekvéseteket, értékelem![ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz wassermann #14527 üzenetére
Igen, én is az Ő munkája alapján indultam el, és ott 3 tunert használ, gondolom mindegyik tunert 1-1 MUXra hangolja, hogyha több kliens más-más csatornát akar nézni, akkor a program ne hangolgassa oda-vissza a tunereket. Viszont ahogy látom problémás a kártyakezelés, az gond lehet.
Azért lenne jó a Pi-s megoldás, mert az keveset fogyaszt, ha már 0-24be fog menni. Bár nem tudom, hogyha az E350-es rendszerem átépiteném, kivenném a vinyót, akkor az mennyit fogyasztana[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Kernel
nagyúr
válasz nagybeni #14526 üzenetére
Ha ezt a 16-ot tudod fogni:
De ezeket nem:
Az szerintem a nem a box hibája. Kábelrendszeren előfordul ilyen, hogy az alacsonyabb frekvencián lévő digitális multiplex szintje túl kevés, emiatt nem fogható, vagy nem stabilan. Lehetséges, hogy más típusú készülékkel, TV-vel sem jön rendesen, hacsak nem fogsz ki véletlenül az átlagnál érzékenyebbet.
Ha így van, a szolgáltatónál lehetne inkább panaszt tenni.
Vagy lakáson belül megvizsgálni a csatlakozások, elosztások minőségét, ha van.
[ Szerkesztve ]
-
wassermann
Topikgazda
válasz LógaGéza #14519 üzenetére
Két tunerral le lehet fedni a két sugárzott frekvenciát, ami már egy rakás csatorna. Az a filter meg nem több, mint egy beálítás: az USB tuner az adott frekvencián sugárzott összes adást vagy csak egyet nyomjon ki az USB-portján. Ezt be lehet állítani.
Szerintem három tuner felesleges és már sok egy Pi-nek. A belső buszai gyengék: alapvetően egy mobiltelefon struktúráját adják. Ha mégis soka feladatot akarsz adni a szerverednek: egy kiszuperált notebook, okosítható router vagy nas lehet, hogy jobb lenne!
Reméljük Azbest erre jár és tud tanácsot adni : )
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
-
nagybeni
újonc
Sziasztok!
A jól kivesézett DVB-C tunerrel kapcsolatban lenne kérdésem. Van egy Funai led tv, amibe nincs beépítve a DVB-C tuner, és a helyi kábeltv szolgáltató biztosítja az adást. Na most ugye ahhoz, hogy HD-t tudjunk fogni be kellett szerezni a tunert, ami nálam a synaps chd 3100 M lett. Hozzálőttem a tvhez, ahogy azt kell (coax a helyére, táp értelemszerűen, és HDMI-vel kötöttem össze a tv-vel). Szép a képe meg minden, de csak 16 csatornát talál meg, és egyik sem HD belőle, holott lennie kéne minimum 46 csatornának a szolgáltató honlapja szerint. Minden beállítást próbáltam már, de kezd elfogyni a türelmem. Valaki tudna valamit tanácsolni?
Előre is köszi a választ![ Szerkesztve ]
-
válasz LógaGéza #14519 üzenetére
Elvileg egy hub-bal rá lehet kötni akár három tunert is, de akkor a hub-ot esetleg nem árt külső táppal megtámogatni. És ha az Extrához USB-s kártyaolvasót is akarsz, annak is kell csatlakozó.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
LógaGéza
veterán
válasz wassermann #14518 üzenetére
Kerestem én, ezt meg is találtam - olvastam máshol is, hogy gyengébb jelnél jobb a RTL2832U+R820T. Nos viszont én azt szeretném, hogy egy Pi-re rákötnék 3 USB-s tunert, amelyek egy Iskra P-43 N TRIPLEX padlásra telepitett antennáról kapnák a jelet. Nagyjából tudom mi-merre (telepitettünk párszáz rendszert a nyáron a Digitális Átállás keretében), csak a kompatabilitásban nem vagyok otthon.
A cél az lenne, hogy a Pi mint egy hálózati médiaszerver működjön. Közvetlen HDMI-vel rá lesz kapcsolva a TV-re, főleg azon lennének műsorok nézve, és kell a lehetőség hogy +1-2 kliens rá tudjon alkalomadtán csatlakozni, és számitogépen/telefonon is tudjuk nézni a műsort.
Az ilyen, hogy PID szűrés, meg hasonlók amik főleg ködösek..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
icon
senior tag
válasz Watt25 #14516 üzenetére
Volt már az is, elhiheted... csak vissza veszik, 2 napos a kütyü... ha meg nem, lehet, hogy valaki fórumtársat felkérek Pestről, hogy próbálja már ki... még nem volt "szerencsém" olyan dologhoz, ami ennyire masszívan nem akart működni... ami megy kb. az a távirányító belőle...
-
-
LógaGéza
veterán
Tunerekből melyik a jobb Pi mellé? RTL2832U+R820T alapúak, vagy a it9135 alapúak?
-
buktar
csendes tag
Digi kábelre jó lenne ez az eszköz?
[link][ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Az a baj, hogy a Philips antenna sem garancia semmire. Lehet, hogy szerencsétlen helyen vagy. Panelház árnyékol? Próbáld ki máshol. (Mármint munkahelyen, tetőn, ilyesmi.)
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz rover45 #14507 üzenetére
Ha valóban látod a pár csatorna képét, akkor igen, működnie kell. (Azzal a kiegészítéssel, hogy a PCMCIA foglaltba nem a kártyát kell rakni, hanem kell egy CONAX kártyaolvasó is és abba a kártyát.) Ezek szerint mégis tudja az MPEG4-et.
-
icon
senior tag
Sziasztok!
Egy napja beszereztem egy Alcor DTV HS+ tunert, itt Pesten az Ónodi utcában a Száva utcai adótoronytól pár kilóméterre egyszerűen nem tudok jelet befogni... az egy dolog, hogy botantennával nem, de egy Philips SDV5120-sem. Nem tudom eldönteni, hogy a hely ennyire rossz DVB-T szempontból, vagy a kütyü garicserés...
Valami tanács, tipp, útmutatás jól jönne, hogyan tovább... mert nekem ez így SohaTV perpillanat...
-
rover45
őstag
válasz Kernel #14501 üzenetére
Nah Az történt, h beledugtam egy anno analóg vételhez használt erősítős szobaantennát és talált 19 csatornát meg 4 rádiót Akkor ez most nekem jó? Értelem szerűen csak pár csatornát látok, a többire kiírja h kódolt, de ha veszek egy kártyát a pcmcia csatiba és mondjuk egy mindigtv kártyát, akkor kész?
-
válasz szabi__memo #14505 üzenetére
Ezek a tunerek, amiket már kipróbáltak Raspberry Pi-vel: [link]
-
szabi__memo
nagyúr
Ma mi az ajanlott jo tamogatottsagu c-s tuner? Usb-s erdekelne hogy rpi-val menjen. Koszi
-
-
Kernel
nagyúr
válasz rover45 #14499 üzenetére
Dugj bele valami antennát, darab drótot, futtasd le az automatikus DTV keresést, hátha talál jelet. Az EPG-menü meg szokott jelenni, csak ha nem kompatibilis, akkor nincs kép, esetleg hang sem, műsortól függően. A vétel pedig térerő függvénye, az adott helyszínen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- További aktív témák...
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- Hotwav Cyber 13 és Blackview Shark 9 Mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest