- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
Hello
Lakásfelújitásnál kértek tőlem segítséget, vezetékelésben. A Digi, ha UTP-vel ad netet a lakásban, akkor a tv-t koax kábelen hozza? Azt lehet osztóval több helyre kivezetni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Vasgabi
csendes tag
válasz
lorenzen #4589 üzenetére
DVB Viewer Transponder list
[SATTYPE]
1=4000
2=DIGI[DVB]
0=22
1=114500,5,6000,|07.14: DIGI Budapest
2=121500,5,6000,|07.14: DIGI Budapest
3=128500,5,6000,|07.14: DIGI Budapest
4=135500,5,6000,|07.14: DJGI Budapest
5=354000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
6=362000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
7=370000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
8=378000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
9=386000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
10=394000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
11=402000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
12=410000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
13=722000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
14=730000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
15=738000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
16=746000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
17=754000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
18=762000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
19=770000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
20=778000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
21=786000,5,6900,|07.14: DIGI Budapest
22=794000,5,6900,|07.14: DIGI Debrecen -
Vasgabi
csendes tag
1
-
zumike
tag
Üdv,
libreelec-re mi az ami mostanában javasolt? Olcsó, dvb-c-s kellene. -
Gobok
tag
Üdv,most vettünk cryptobox 650HDC-t és 650HDC_MCAS_V1.09.17769_07-01-2017.rar fw van rajta valószinüleg.
Viszont youtube sehol előző fw-hez elvileg van.
Tudna ebben segiteni, valaki???
Ami még gond hogy valami épkézlábabb EPG-t rá lehet tenni? -
korcsi
veterán
Tbs 6205-höz ma felraktam a open source drivert, eddig úgy néz ki, ezzel is minden rendben.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
korcsi #17890 üzenetére
Meg vagy elégedve a TBS6205-tel? Néztem én is és erősen gondolkodok rajta, de pár fórumon olvastam problémákat vele kapcsolatban, hogy nagyon melegszik és néha (talán emiatt) nem működik rendesen. Nálad hibátlanul megy minden? Én is hasonló felállásban használnám. Jelenleg egy MyGica T230 van, esetleg ebből vennék még párat. Árban olcsóbb lenne, mint a TBS, de rengeteg plusz kábel, USB stickek, stb. A TBS jóval kulturáltabb lenne.
-
Bozek
nagyúr
válasz
papasoft80 #17889 üzenetére
Melyik szolgáltató? Milyen operációs rendszer?
Windows alá ott a DVBViewer. Igaz, a program fizetős, de szerintem megéri az árát. Ha felteszed a Recording Service-t is (a program megvásárlásával alapból jár), akkor akár távolról is tudod kezelni a felvételeket, időzítőket és streamelni is tudod az adást otthonról. A Recording Service-t mondjuk már nem frissítik, a Media Server lépett a helyébe, ezért viszont pluszban fizetni kell.
-
korcsi
veterán
válasz
papasoft80 #17889 üzenetére
Amit használok: linux, tbs 6205, tvheadend, klienseken kodi.
De igény és feltételek szerint millió lehetőség van.
Az azonos minőség mindig adott lesz. -
papasoft80
tag
Sziasztok!
Létezik olyan HW-SW összeállítás, mellyel lehet kódolatlan DVB-C HD adásokat időzítetten PC-re azonos minőségben rögzíteni? -
azbest
félisten
válasz
szabi__memo #17884 üzenetére
szerintem nincs astrometa fw, panasonic lesz az
Annyi hogy az xbox-osban az első fajta astometával egyező chip van ezek szerint (mn88472). Az astrometában egy ugyanolyan képességű de egyel eltérő számozású (mn88473) van már az újabb sorozatokban. Biztos elfogyott. A librelec/openelec firmware repositoriban szokott lenni a legfrisebb használható fw hozzájuk.
(#17883) Piedon
amlogicon a kszaq féle librelec lehet jó hozzá, ha úgyis multimédiára kell, abban a friss crazycatféle media tree van. Így az újabb tunereket is kezeli a régebbi kernellel. Úgy tűnik mostanában ő szokta gondozni leginkább a dvb részét a kernelnek, a hivatalosba is be szokott kerülni.ja és lehet crazycat-nél is vannak fw fájlok, még akár frissebbek is mint a közkézen járók. [link]
-
Piedon
tag
válasz
azbest #17882 üzenetére
Ennél a tunernél alacsony fesznél i2c hibákat dob.
Én az ebayen szemezgettem vele, de aztán úgy alakult, hogy sikerült venni használtan még az ebayes árnál is olcsóbban. Nekem most 4.9.35-ös kernel van rpi-n, ezzel néha a mygica meghülyül és újra kell indítani a gépet. Gondolkodom, hogy valahogy egy orangepi-re vagy egy s905-re kellene valahogy megcsinálni a drivert, mert nem tetszik a rpi-nek a minden tegyünk egy usb portra megoldása, de azokon meg még 3.4-es kernel van (az s905-nél nem biztos). -
azbest
félisten
válasz
Piedon #17881 üzenetére
Igen, én is belefutottam abba a fórumba. Némelyik tényleg nagyon tápfesz függő (pl it9135 vétele romlik, ha leesett a fesz). Mondjuk a kijelzés az nem feltételen igaz a vétellel kapcsolatban. De persze, érzékenységben lehet különbség.
Az újabb kernel is bekavart pár dolognak. Hibát jelez astrometa fw betöltésre a dmesg logban, de aztán vagy megy vagy nem megy. A t230 meg pár nap után újraindítást kér, mert elveszti a vételt... nem sima
Egyébként azért figyeltem fel az xbox one tunerre, mert amazon uk-n van 6.95 font tuner + 5.61 font szállítás. A 39 euro feletti ingyen szállítás az a német amaozonon van, de ott 11 euro környékén van darabja a tunernek.
-
Piedon
tag
válasz
azbest #17880 üzenetére
Felső kép.
Azóta már megy a dvb-t és a dvb-c is rajta. Tulajdonképp egy dibcom700 usb vezérlő, tda18250, és mn88472 (mint a kínai fehér csodatunerben) van benne. Ha rákeresel az xbox one tuner linux kifejezésre akkor a tvheadend fórumában van egy topik róla, onnan szedtem az információkat, meg a driverforrást hozzá. Ami érdekes, hogy míg a mygica t230 azt mondja, hogy -20dBm, ezt -47dBm-et mond helyenként (frekifüggő), viszont emiatt a jel/zaj viszony csak 30dB és szerintem emiatt néha kockásodik. Továbbá nagyon háklis a raspberry pi Usb tápfeszültségére. -
Piedon
tag
Valaki próbálta már az xbox one tunerjét linux alatt? Nekem most már felismeri a raspberry pi és megy is rajta a dvb-t műsor, csak néha vacakol a drivere, bár szerintem tápellátási hiba lesz, csak most itthon nincs aktív usb hub. Arra lettem volna kíváncsi, hogy másnál is ez-e a helyzet.
-
sunpower
tag
Bármi lehet.
Igen, onnan szedtem le, amit linkeltél. Elindul a telepítő, le is fut, és azt írja hogy oké minden. De az eszközkezelőben ismeretlen eszközként van.
Kézzel hogy tudom feltenni a drivert? Egy szál .exe az egész én azt indítottam el. Máshogy csináljam?Nekem a sima, nem a rev.4-es verzió van (ahhoz ha jól láttam nincs is 10-es driver).
Még megpróbálom azt, hogy kimondottan USB 2-es portra kötöm, hátha. (Giga AB350 Gaming 3 alaplap, úgyhogy hátlapi kivezetés kell hozzá.) Azért ötlött fel bennem ez, mert a régi lapomon (és a win7-en) ha átdugtam egy USB 3-as portba, akkor nem működött. Lehet hogy hülyeség, de kínomban már nem tudok mit kitalálni.
Sajnálnám elhajítani, mert nem 3 Ft volt.
Köszi a segítséget előre is!
Üdv.
Tamás -
Bozek
nagyúr
válasz
sunpower #17875 üzenetére
Ha Ismeretlen eszköz, akkor nem jó a driver, vagy nem jól lett feltelepítve. Próbáltad kézzel felrakni hozzá az illesztőprogramot? Innen szedted le?
Amúgy a MediaPortal fórumában találtam olyan információkat, hogy többféle TerraTec H7 van, és nem mindegyikhez jó a driver... Bár ott BSOD volt, nem pedig Ismeretlen eszköz.
-
sunpower
tag
Sziasztok!
Új rendszerként telepítettem fel a win 10-et és van egy Terratec H7 külső USB-s tunerem, de sehogy sem bírom működésre bírni.
Eddig win7 64 bit alatt tökéletesen működött több évig.
Win 10-hez van hozzá driver, de azt mondja róla hogy ismeretlen eszköz.Aki esetleg tudna segíteni, vagy jártasabb a témában azt nagyon megköszönném!
Üdv.
Tamás -
farkas-j
őstag
válasz
nfsu17 #17873 üzenetére
Megmondom őszintén ilyen mélységig nem másztam bele a készülék szolgáltatásaiba és az EPG-jébe. Azt tudom, hogy a teljes EPG-t kábelszolgáltatóknál a szolgáltató által dedikált mux tartalmazza. A TARR-nál pl. akkor frissül villámgyorsan a teljes csatornakínálat EPG-je, ha a 250MHz-es muxban lévő csatornák valamelyikére lépek. Itt is az MTV-1HD-ra. Ez a Mindig TV-nél az MTV1-et tartalmazó mux-nál történik.
Az általad írd frissítési időket sosem néztem és állítottam, ezért nincs vele tapasztalatom. Amit a 3-as pontban írtál azt nem is tudtam és nem is próbáltam még. Az enyémen a szoftververzió: 2.57.0.5 -
nfsu17
veterán
válasz
farkas-j #17872 üzenetére
Köszi.
Megpróbálom röviden leírni, lehet nem fog sikerülni.
1. van a menüben a műsorfüzet. Ez lenne az EPG. (ugye?) Németben SFI.
Itt be lehet állítani a frissítést be/ki.
Na most ha be van kapcsolva, akkor ugye úgy gondolom, hogy ezt magától megcsinálja, abban az időben, amire mi beállítjuk, mivel az alatta lévő sorban ezt lehet beállítani (az időt). Alapból úgy rémlik, hogy hajnali kettő vagy 3 van beállítva. Na most én úgy vettem észre, hogy adott időben a készülék bekapcsol, negyed óráig csinál valamit, majd kikapcsol. Ennek ellenére az EPG-t nem tölti le. Hogy honnan tudom? Ha rámegyek egy csatornára és gyorsan megnyomom az SFI (EPG) gombot, akkor látom, ahogy a csík megy jobbra, azaz töltődnek le a további napok. Nálam aznap+6 napra (előre) tud letölteni. DE csak akkor, ha az adott csatornára ráállok. Magától nem tölti le. Mondjuk éjjel.2. Hiába állítom be itt a műsorfüzetben, hogy KI van kapcsolva a frissítés, meg a softwarefrissítés is KI van kapcsolva, a készülék bekapcsol adott időpontban. Plusz ami fura, hogy beállítok a műsorfüzetben, mondjuk 15:15 órát és a softwarefrissítés menüpontban az időpont ott is átvált erre. És fordítva. Beállítok reggel 8:18-at a swfrissítésben és a műsorfüzetben ugyan ezt az időpontot látom, egyszerűen átveszi. Igazából mindegy is lenne, mivel ki vannak kapcsolva, de mégis bekapcsol a kütyü adott időpontban. Ez nekem bug-nak tűnik. Ha ki van kapcsolva mind2, akkor ne kapcsoljon be.
3. papír szerint tud olyat a készülék, hogy beállítok egy szórészletet (pl. túlélők) és magától beállít minden olyan filmet/sorozatot epg alapján, amiben ez a szó szerepel. Ezt tudja is, de csak úgy, ha mindig én magam rámegyek erre a szóra a menüben és akkor kilistázza ezeket a műsorokat. De ha 1 hétig nem vagyok itthon, akkor egyszerűen nem csinál semmit. Eleve nem is tudná, mivel ugye az epg sem frissül magától, csak akkor, ha én bekapcsolom és adott csatornára rámegyek.
A sw: 2.57.0.6 (ez újabb, mint ami a technisat oldalán van, a 0.5 végű)
Keresőnek: technisat k2 isio felvétel epg
-
nfsu17
veterán
Hello!
Akinek TECHNISTAR K2 ISIO készüléke van, jelentkezzen kérem szépen, hogy tudjunk egy kicsit értekezni.
Nagyon jó készülék, nagyon jól már kiismertem (én is szívesen segítek, ha van kérdés), de mégis van pár számomra értelmezhetetlen működési folyamata, amire jó lenne már választ találni.
Beállítási hiba-e, sw bug-e, vagy ennek így kell működnie, stb.
Ha jól tudom a TARR-nál is vannak ilyen STB-ok.Köszi.
-
azbest
félisten
azoknál a 20 éves kártyáknál az integrált intel is klasszisokkal jobb.
neweggen a listában talán csak a radeon hd 5450 vagy 7350 az, ami talán jobb mint az integrált. A többi ősrégi kukaszökevénnyel nem vagy előrébb. [link]. A pci már egy évtizede is csak az elvetemülteknél fordult elő például, mint másod monitor vezérlő kártya.
-
Spec
őstag
válasz
azbest #17867 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Igen, én is hasonlóra jutottam, csak azért kikértem szakavatottabbak véleményét is.
Azért is gondoltam, hogy lehet valami ilyesmi megoldás, mert a neten rákeresve adott ki azért találatot a PCI to PCIe témában, pl. ezt is: [PCI-TO-PCIe-Bridge-Card]Nyilván tisztában vagyok vele, hogy nem lehetséges egy fejlettlenebb technológiájú, kisebb átviteli sebességű PCI slotból fullos PCIe sottot upgradelni, nem is erre gondoltam. Én inkább a régebbi, első generációs PCe csatolójú VGA kártyákat gondoltam hátha bele lehet tenni valahogy, amiknek még olyan óriási sávszélesség azért nem kell. Természetesen nem mostani csúcs kártyákra gondoltam, de még csak 5-6 évesekre sem, inkább a 10-12 évesekre.
Amúgy eszemben sincs a géppel semmi újabb generációs 3D-s játékkal játszani, ahhoz megvan a szükséges vas. Ezt a kis PC-t inkább csak amolyan retro kis masinának akarnám megcsinálni. Mondjuk ha egy Quake 2 elfutna rajta nem softveres módban, az már frankó lenne. Ahhoz meg azért nem kell egy atomerőmű. Én annó játszottam Quake 2-vel Pentium 166MMX-es gépen. 256 Mbyte SD-RAM-al, meg egy 3dfx Voodoo Banshee kártyával. Azért ez a gép ahhoz képest klasszisokkal jobb, csak az integrált video része a gyengus, ezen szeretnék kicsit javítani.
-
azbest
félisten
Teljes értékűvé? A 133 MBájt / sec átvitelű PCI buszon sávonként 500-1000 MBájt/sec sebességet? Mondjuk 16x-esre, 8-16Gbájt / secesre?
Régebben árultak pci slotos kártyákat is, lehet aprón találsz még 8-10 éveseket. De azok is sokszor belső átalakítót tartalmaztak, amihez spéci driver kellett. Sokat panaszkodtak miatta, hogy fagytak velük a játékok.
Videózni használj mondjuk libreelecet pendriveről futtatva. Az nem eszi meg az erőforrásokt, mint egy mostani oprendszer azon a gépen.
Játszani meg vegyél xbox 360-at vagy playtation 3at.
Azzal a géppel inkább valamilyen táblajátékot ajánlanék.
-
Spec
őstag
Sziasztok! Lenne egy noob kérdésem, amire sajnos a gugliban sem találtam érdemi választ. Létezik olyan átalakító/bővítő kártya, ami normál PCI slotot képes "felbővíteni" teljesértékű PCI-e slottá, hogy képes legyen ilyen csatolójú videókártáykat is fogadni?
-
Fitzgerald
veterán
Ha még egyszer leírom mért itt tettem fel a kérdést, még egyszer sorba állsz majd arroganciáért? Egyébként de, valamennyire kapcsolódik a topik témájához is, mert a tuner/capture kártyákat is szokás ugyanarra használni, mint amire én használom az USB-s webkamerákat. De rugózz még egy kicsit rajta, ha jólesik.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Fitzgerald #17862 üzenetére
Értem. Attól még nem ide tartozik... Ha itt se kapsz választ, felteszed majd valamelyik számítógépes játék topikjában?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Fitzgerald #17860 üzenetére
És ennek mi köze van amúgy a TV tunerekhez?
-
Fitzgerald
veterán
válasz
envagyok #17859 üzenetére
Köszi, de ez még annyira sem intuitív, mint a fizetős megoldások. Az odáig oké, hogy felrakom ezt a virtuális usb bus drivert, de hogy utána hogyan és milyen alkalmazással osztom meg szerver oldalon a kamerát, és mivel/hogyan kapcsolódok hozzá kliens oldalról, nem találok semmit....
-
envagyok
veterán
válasz
Fitzgerald #17858 üzenetére
http://usbip.sourceforge.net/
-
Fitzgerald
veterán
Hali!
Nem tudom hol tegyem még fel a kérdést, a két kamerás topikban már megkérdeztem, de nem jött egy válasz sem.
Szeretném egy távoli gép USB-s webkameráját használni a saját gépemen itthon úgy, mintha a saját gépemre lenne dugva a kamera. Tehát lássa a Skype, lássák a böngészős flash felületek ezt a kamerát. Létezik erre valamilyen ingyenes megoldás? Trial verziós programokat találtam sokat, rohadt drágák, és ahhoz képest rohadtul nem intuitívek, én mint hozzá nem értő valaki még a port forwarding beállítása után sem tudtam kapcsolódni ehhez a távoli webkamerához... -
válasz
StevieWonder #17855 üzenetére
136000 kHz-en, symbol rate 6000, QAM256 paraméterekkel kerested? (Tudom, hogy 135500kHz, de hátha nem tudja a tizedes fekvenciát beállítani, és ezért nem sikerül)
-
Bozek
nagyúr
válasz
StevieWonder #17855 üzenetére
Sose használtam a gyári programját egyik eszköznek sem, azoknak mindig vannak hiányosságai. Nálam a DVBViewer van fenn a gépen, szerintem megéri érte kifizetni 20 dollárt. De van ingyenes alternatíva is, a ProgDVB.
Más: Van 6-os verzió a DVBViewer-ből, elvileg már lehet hozzáadni online TV-t és rádiót is.
-
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #17852 üzenetére
Hehe, valóban. A webarchive szerint 2008-ban még nem szerepelt benne, de 2012-ben már STB
És a kártyák szöveg is akkor módosult eszközökre [link], 2016-ban mutálódott el satöbbire -
wassermann
Topikgazda
-
DasBoot
aktív tag
Szép napot, Mindenkinek! Keresek egy olyan DVB-C vevőt, amivel NAS-ra is tudok felvenni. Eddig csak a Technisat ISIO K2-t találtam, az is csak egy üzenetből derült ki. Köszönöm a választ. Üdv.: Joe
-
wassermann
Topikgazda
Sziasztok, Budapesten tapasztalt valaki jelgyengülést rajtam kívül? Olyan, mintha újra sugárzási karakterisztikát állítgattak volna a Széchenyi-hegyi adón (vagy valami történt az antennámmal...)
-
-
-
szimi57
őstag
válasz
farkas-j #17841 üzenetére
Valami történhetett az antennánál, mert az előző USB tuneres megoldásnál az addigi jó vétel olyan szintre jutott, hogy ledtöbb csatornánál be sem jött e kép. Átdugva a TV-re erősen kockásodva jöttek be. A Stronggal pedig a jelminőség 100 %-os, a jelerősség 50 %-os, a kép szinte tökéletes minden csatornán. Valszeg le kell döntenem az antennát.
-
szimi57
őstag
Sziasztok!
Vásároltam egy Strong SRT 8211-es stb-t. PC-s monitorral párositom. Nagyon mellé nyúltam? Tapasztalat?
-
tthom
senior tag
válasz
azbest #17838 üzenetére
Igen, külön tunerként látszik, azért szivatott meg. Maradt mindig az első a bekapcsolt, a hozzárendelt műholddakkal, azért tűnt jónak és csak így derült ki, hogy igazából a háttérben megcserélődött. A kábelezés szerencsére nem vészes, mert eleve dupla fejeket tettem fel, meg ezért van dupla tuner is, hogy legyen tartalék a rendszerben, csak maga a kábel hiányzik még.
Ugyanakkor kijött közben egy tényleg hardveres összeakadás, találtam olyan usb portot, amibe ha beledugom a dvb-t vevőt, akkor néha megdermed az egész gép. Hogy a SATA-val, vagy a LAN-al akad össze, azt nem tudom, de abba nem szabad ilyen pakolni.
-
azbest
félisten
Haha, akkor hardveres megoldás kell, hogy mindegyikbe legyen dugva antenna ha jól értem. Kár hogy nem olyan egyszerű mindkét sat tunerjét használni egyszerre, mert 4 állapota lehet egy bemenetnek, amit feszültséggel és kapcsolójellel vezérel, szóval összeakadnának, ha mindkettőt használni is szeretnéd egy kábellel. Vagy független kábel kéne a fejekhez.
Amire én gondoltam az az adapter sorrend, amit elvileg meg lehet adni.
/etc/modprobe.d/dvb.conf
options dvb_usb_af9015 adapter_nr=0
options cx88-dvb adapter_nr=1,2Ha minden igaz, akkor a /storage/.config/modprobe.d mappában lehet libreelec alatt is sajátot megadni.
Neked gondolom akkor nem az adapter, hanem a frontend cserélődhet fel.Áh netes logban létom hogy külön adapterként mutatja magát nem pedig egy darab két frontendesnek.Mondjuk egy kis utánakeresést még megérhet, hátha van modul opciója arra, hogy megadhasd a bemenetek sorrendjét.
-
tthom
senior tag
válasz
korcsi #17836 üzenetére
No, meg lett.. Köszönöm a tippeket. A sorrend lett a gond mégiscsak. dupla tuneres a dvb-s és az lnba-ra van bedrótozva jelenleg. Azt csinálta, hogy ha beleraktam a dvbt-ket, akkor a dupla tunert fordítva izzította be. De a tvheadend ugyanúgy jelenítette meg és így nem az lett a bekapcsolt amiben a kábel van, hanem a másik. Próbából bekapcsoltam a másikat is, amiben elvileg nincs is kábel és lett kép. Köcsög.
Bedrótozom majd mindet, aztán cserélgesse csak, ha akarja..
Kösz még egyszer! Már egy rakat órát szívtam vele.
-
-
tthom
senior tag
válasz
azbest #17834 üzenetére
Ezt a DVB addont megnézem holnap, most már alszik a család.
A sorszáma elvileg nem változik, legalábbis a tvheadend konfig stabilan az első kettő a dvb-t, a 3-4 meg a dupla dvb-s, egyébként tbs 6981 kártya. Amúgy az USB tunereknél még el bírnám képzelni, hogy összeakadnak, de hogy 1 pcie és 2 usb minek..
-
azbest
félisten
úgy látom ez másnak is kijött és többször is tbs tunerek kapcsán pl: [link], [link], de nem mindig csak azzal [link]
Ó lehet teljesen rossz helyen keresgélünk. Lehet túl hama indul a tvheadend, azzal is voltak bajok néha.
- Ha jól emlékszem kétféleképpen is lehet ügyeskedni: elvileg van egy pipa a kodi addonnál, hogy várja meg a tvheadend a tunereket, ne induljon el tuner nélkül.
- Talán időben is lehet megadni neki késleltetést, most nincs előttem.Néha a tunerek sorszáma is váltakozik újraindításonként, ha ez lenne, arra elvileg van kernel opció, hogy te mondhasd meg melyik tuner driver hanyas számú /dvb eszköz legyen (6 tunerrel volt bajom, amikor egy volt különböző és kóborolt, mert más sorrendben sikerült inicializálódniuk)
-
tthom
senior tag
válasz
azbest #17832 üzenetére
Bármilyen ötlet jó, hátha pont arra nem gondoltam.
Tvheadend 4.0.9-es verzió.
A ki-be kapcsolt állapot mindegy neki teljesen, ugyanazt adja. Tehát kikapcsolom a dvb-t tunereket tvheadend alól, ugyenúgy nem megy a dvb-s.Ha dvb-s + dvb-t-vel indítom és utána dugom rá a 2. dvb-t-t, akkor működik mind a 3 akár egyszerre is, de hogy kihat-e másra, azt még nem néztem, tehát pl. merevlemez kezelésre, vagy bármire.
De ez hosszútávon nem megoldás, mert reboot, kikapcs után megint ugyanaz a szitu.
tvheadend log, semmit, csak annyit ír, hogy
service instance is bad, reason: No input detected
-
azbest
félisten
4.0 stabil vagy 4.2 instabil ágú tvheadend-del próbálod?
Valahogy valsz azt szét kellene választani, hogy a driverek akadnak-e össze vagy a tvheadend bugos.
Pl, ha kiveszed az enabled pipát az egyik dvb-t elől, akkor is rossz-e.
Vagy épp fordítva, ha induláskor még nincs bekapcsolva, de utána bepipálod a tunerek fülnél, akkor elromlik-e.
Utolóag dugod be az egyik dvb-t.tvheadend log mond e bármit.
Hirtelen nincs túl sok ötletem, hogy közvetlenül hogy lehetne libreelec alól rápróbálni a tunerekre tvheadend nélkül.
Esetleg keresgélni a tvheadend issuek közt [link]
-
tthom
senior tag
válasz
azbest #17829 üzenetére
Hi,
Köszönöm, igazából már Libreelec van, azért írtam csak Openelec-et, mert mintha azt még mindig többen használnák, de az alatt se volt jó.
dmesg szerint minden szuper, mindegyik bekapcsolódik rendesen, a webes felületen is megjelennek a tunerek, megfelelően vannak hozzárendelve a network-ok is, be is van kapcsolva mind.
Szóval ezeket ellenőriztem, mégsem jön az adat..
Ha logokat nézek, ott is max annyi, hogy no signal..
Tomka
-
azbest
félisten
Logokat érdemes nézni, dmesg boot után.
Meg persze nézni azt is, hogy a tvadapters fül alatt a webes felületen jól jelennek-e meg. Ha már előtte be volt konfogilva valahogyan, mikor cserélgetted a tunereket, ellenőrizni nem egy korábbi konfig kavarodása van, letiltódva vagy máshogy elállítódva.dvb-apps vagy ilyesmi addonként, hogy meg tudd nézni, hogy milyen dvb módra állítja be a tunereket. Anno volt olyan bug, hogy kézzel (scripttel) kellett esetleg megfelelő üzemmódba állítani a tunert, mert nem jelent meg minden jól a tvheadend alatt az adott oprendszerben.
Egy próbát tehetnél libreeleccel is. Az sokkal több fejelsztést tartalmaz. Az openelec megrekedt egy éve legalább, tologat be módosításokat a gazdája, de a közösség nagyrésze helyette létrehozta a libreelecet, ami az openelec forkja.
-
tthom
senior tag
Hi!
Használ valaki közületek ilyen eszközöket openelec - tvheadend alatt?
Konkrét probléma, adott 3 eszköz:1 x pcie - dupla dvb-s tuner kártya
2 x usb - dvb-t vevőHa 1 x dvb-s + 1 x dvb-t, nincs gond.
Ha 1 x dvb-t + 1 x dvb-t, nincs gond.
Ha 1 x dvb-s + 2 x dvb-t, a dvb-t működik, a dvb-s-en meg nincs jel.. Ránézésre minden jó, felismeri ugyanúgy a kártyát, be van állítva, de kép nem jön rajta. No signal. Kábelek természetesen jók.Van valakinek valami ötlete, hogy ez mitől lehet?
Rendes N3150-es ITX, tele USB porttal, szóval nagyon nincs korlát.Thx.
-
Bozek
nagyúr
válasz
StevieWonder #17825 üzenetére
-
StevieWonder
tag
Sziasztok,
Visszaolvastam de nem találtam konkrét és aktuális megoldást a problémára.
Digitv HD kábel adást szeretnék rögzíteni a számítógépemmel a lehető legjobb minőségben.
Ha jól tudom akkor digitális jellel van dolgom DVB-C szabványon.Milyen eszközt vegyek?
Csatolófelület lehet USB, PCI, PCI-e nekem mindegy.
Előre is köszi a segítséget.
-
cosmo
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni dvb-t antenna ügyben.
Sajnos a 3. kerültben földszinten lakom ahol sehogy sincs tökéletes rálátásom egyik adóra sem.Talán a Száva utcai lenne a legjobb, de az is takarásban van.A tetőre nem tudok felmenni, a kábelszolgáltató meg olyan monopol helyzetben van hogy pofátlanul drágán adja a tv-t.
Eddig egy thomson lepke antennával volt vétel, de nem volt tökéletes, amikor egy busz elment a ház előtt, vagy egy repülő elment felettünk, összehullott a kép.Most hogy kicsit elállítódott, jóformán csak duna, m1, vanSzeretném most már megoldani valahogy ezt a problémát, láttam hogy vannak most már komolyabb antennák, erősítővel egybeszerelve, talán az segítene a problémámon.Melyiket javasolnátok?
Én ezt néztem ki, illetve ezeket javasolták:
http://www.antennak.hu/index.php?dvbt_antenna_telmor_digit_activa_feher&kat=18&id=1642
http://www.antennacentrum.hu/index.php?route=product/list&keyword=dtvo&description=0Van ezekkel tapasztalat valakinek?
Előre is köszönöm a helpet!
-
törölt tag
Értem más esetleg?
Egyébként nem értem miért a simát veszi valaki, amikor kb 1 ezres lehet a különbség.
Másik box meg amúgy is kábellel csatlakozikvan esetleg itt ilyen amiko fórum vajon?
Vagy magyar? -
azbest
félisten
válasz
wwenigma #17818 üzenetére
Mondjuk az usb hosszabbító helyett az antenna kábel toldást is érdemes lenne megpróbálni. Az usb hosszabbítás okozhat még gondolt a tuner felől is. Sokat eshet a feszlütség terhelésnél, amit sok tuner nem szeret (rosszabb vételt hoz). Meg a hoszzú usb kábel maga is lehet zavar sugárzó.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wassermann #17817 üzenetére
Köszi, kiprobalom. Most 30 centire a tunertől van egy elosztó és 1 méterre a TV, szoval elég közel van, 5méteres USB hosszabbitoval odarakva "mellé"...
-
wassermann
Topikgazda
válasz
wwenigma #17816 üzenetére
Találkoztam már hasonlóval más területen: valószínűleg hibásan lett kialakítva a zavarszűrés az USB-s cuccban és váltáskor egy tranziens a közös antenna-kábelen eljut a TV-ig.
Megpróbálhatsz ferrites-zavarszűrőt pattintani az USB-s vevőbe menő kábelre vagy néhány menetes légmagos tekercset tekerni az antennakábelen közvetlenül mielőtt az USB-s vevőbe ér.
Ha ez sem segít akkor minél hosszabb külön úton jusson el a két készülékhez a jel. Így a tranziensnek nagy utat kell megtennie, ezalatt gyengül.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
azbest #17815 üzenetére
[link] itt is van, még le is csesztek érte hogy sikerult. 40 perc körüli volt a felvétel, meggyötört 8 éves szalagrol, '99-ből.
Na de hogy ON is legyek, Astrometa DVB-C usb tuner csatornaváltáskor bezavar az ugyanazon kábelen levő TV vételébe (bekockásodik), ez ellen lehet tenni valamit illetve miert van?
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #17813 üzenetére
régi szép idők... nekem '99-ben lett egy bt848-as. A 300-as celeronnal, mivel hely és teljesítmény miatt kellett valami komromisszum, real video encodert (lehet nem pont ez a neve) használtam, amivel kb vhs minőségben tudott valós időben rögzíteni 400 mega / óra
(#17814) wwenigma
leginkább az okozta a bibit, hogy a hangkártya rögzítette a hangot és akkoriban lehet butábbak is voltak a programok. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wassermann #17813 üzenetére
Pedig volt ra megoldas, egy bizonyos kodekkel nem csuszott mert az nezte a szinkronjelet vagymit.
-
wassermann
Topikgazda
Annak idején, évekig egy BT878-as chippel szerelt tunerkártyát használtam videómagnóként. Egy hibája volt: egy idő után elcsúszott a képtől a hang. Erre az volt a megoldás, hogy a max. fájlméret állítgatásával belőtem, hogy kb. 10 perc hosszú videófájlokat készítsen, mert ennyi idő alatt az elcsúszás még nem volt érzékelhető.
Ha így felvett egy filmet, lett egy rakás fájlom, amiket viszont a Virtualdub már összefűzve nyitott meg...Aztán pár évre rá megjelentek olyan kártyák, amik röptében elvégezték az analóg adás MPEG2-be tömörítését is. Vettem egy ilyet és örökre megoldódott a korábbi szinkron probléma. Ez a kártya egészen a digitáis-műsorszórásra való átállásig megvolt.
-
válasz
azbest #17807 üzenetére
A "szilícium tuner"ek kicsit másképpen működnek . Régen azért volt tele hagyományos analóg alkatrészekkel a vevő, mert gyakorlatilag ugyanaz volt benne mint a televíziókban, és az analóg videojelet/hangot digitalizálva adták át a számítógépnek. Ezekben előszeretettel használták a BT878 chip-et, ami tulajdonképpen csak digitalizált. Magában a vételben nem volt szerepe, csak a számítógép számára tette értelmezhetővé az analóg képet/hangot.
Régen nem is tudtak olyan széles sávú oszcillátort gyártani, ami pár MHz-től akár 1 GHz-is is működött, és ez a DAC-okra is igaz volt. Ezekben a chip tunerekben már olyan széles sávú oszcillátor van, amelyik rá tud állni bármely (kábel)TV-s frekvenciára, és olyan DAC, ami egy töb MHz-es spektrumot digitalizál. Analóg vétel esetén a beépített DSP feldolgozza, és megjelenik az analóg kép/hang a kimeneten, digitális vétel esetén a MUX tartalma.[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
siker!
igazából a saját hülyeségem volt, mert nem tudom hogy nem tűnt fel eddig a hibaüzenet, ami jelezte, hogy hiányzik a firmware egyik fájlja.
a linkelt fw mellé kellett egy másik, miután ezt is betettem, azonnal minden működött
-
attilav2
őstag
válasz
azbest #17807 üzenetére
Még régebben úgy 2007-8 körül volt egy analóg asus tv tunerem az is szilokon tuneres volt, de a chipen nem volt árnyékolás. Sajnos megdöglött mert a gép akkor még földeletlen konnektorról ment, gondolom ez ölte meg. Még régebben a 2000-es évek elején volt egy Pinnacle Pctv Pro tunerem, azon is can(nagyméretű fémdobozos) tuner volt, az bírta a strapát, oda lett adva valakinek.
Gondolom az egy chipbe integrált tunerrel ellátott kártyák jóval kevesebbet fogyasztanak.
Az általad linkelt cikket jó lenne lefordítani, aztán megjelentetni egy logout bejegyzés formájában, gondolom más is érdeklődik itt a szakmai háttérről, miért jobb/rosszabb egyik másik tuner megoldás. -
válasz
szabi__memo #17803 üzenetére
ha jutsz valamire, mindenképp írd meg. köszi
és persze én is írok ide, ha lesz valami eredmény
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Google Pixel topik
- Óra topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- iPad Pro 11 gen 2 + magic keyboard magyar makulátlan új állapot
- AMD Radeon RX 6700 XT 12GB
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 100%/p4303
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged