Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz m_kovacs #17465 üzenetére
biztos, hogy az ő drivere van fenn?
Az újabb win-ek bosszantó szokása, hogy önhatalmúan átcserélik a drivert win update-es változatra, ami viszont nem kompatibilis a tunerrel.
Nézd meg eszközkezelőben a verziószámokat. Ha cserélgeti, akkor a rendszer beállításainál van a hw driver update kapcsán egy rész, ahol ki lehet kapcsolni ezt a szokását.
-
Gróf...
aktív tag
válasz m_kovacs #15110 üzenetére
Az a hivatkozás a regisztrációs oldalra visz. Megpróbálnád még egyszer?!? Akár úgy is, hogy témák szerint navigálsz el a hozzászólásig.
Köszönöm.Daa-raa!
Felkészültem az érvágásra. Eddig is 20-30 pénz közötti hibridjeim voltak-vannak.
[ Szerkesztve ]
Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
Zirowe
nagyúr
-
Nakivagyok
tag
válasz m_kovacs #14112 üzenetére
Fejlemény az ügyben:
Felraktam a Homesys-t ami úgy néz ki befrissítette a kártyát:
[2013.11.16. 20:31:37] - 20:31:37 80060B20 r mypcscreader [conax] Package: 1, id: 1010, classes: 01808000, date: 2013/11/01 - 2013/11/30, name: ConaxDe a csatornák továbbra sem mennek, az Acamd logja ugyanaz mint azt fentebb bemásoltam.
-
Kernel
nagyúr
válasz m_kovacs #13816 üzenetére
Attól még meg lehet nyomni a Stop-gombot, amikor elindul a következő. Kényelmi szempontból viszont nem rossz a folyamatos lejátszás, például sorozatok nézéséhez, amikor valaki nagyon rákattan egy szériára. KMPlayer, PotPlayer nekem direkt így van beállítva.
Vagy előfordulnak két darabban letölthető filmek is, noha inkább már csak a régebbiek között, a 2CD-verziók.
Set top boxon pedig akkor vettem hasznát, amikor felhalmozódott több felvétel, a megnézés után törlendő kategóriából.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Bozek
nagyúr
válasz m_kovacs #13344 üzenetére
Igen, mivel ha a Duna World nem akadozik, akkor csak a HD adókkal van a gond (m1, m2, Duna), szóval nem vételi problémával áll szembe az illető. De a gép meg elég erős a HD-hez.
Viszont ha a Duna World is (ami nem HD), akkor a teljes MUX-al nem stimmel valami.Érted? Csak még inkább vissza kellett volna olvasni, mondjuk ehhez a hozzászóláshoz: (#13325) Watt25
-
nfsu17
veterán
válasz m_kovacs #13332 üzenetére
senki nem mondta, hogy az a hd.
ha visszaolvasnál akkor meg végképp nem lenne kérdés a dolog[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz m_kovacs #12475 üzenetére
Semmi újdonság a topik olvasóinak, csak benézte, C-multiplex egyáltalán nem jön neki. Másik topikban válaszoltunk: [link]
De természetesen én is annak híve vagyok, hogy "fórum-etikett", vagyis illik közölni a megfejtést, hiszen a fórum működését segíti elő.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
törölt tag
válasz m_kovacs #11212 üzenetére
EPG egy használhatatlan valami. Ugrál össze-vissza a timeline-on, az előkép rálóg az alsó sorra... Komolytalan.
Teljes képernyőn nem képes akadás mentesen megjeleníteni még egy SD stream-et sem.
Mindig max hangerővel indul.
A kedvenceket rakhatom sorba, a jobb oldali gyorsmenüben akkor sem úgy jelenik meg.
Jobb oldali "gyorsmenüben" kettőt kell kattintani a csatornaváltáshoz.
OSD mintha nem is létezni. Pl EPG adatokat ott ugyan meg nem jelenít.
Nem kezeli rendesen a képarányváltozásokat. 4:3-ban feleslegesen sok helyet foglal a megjelenítőablak.
Nem jelez vissza hangerőértéket. Sem abszolútban, sem százalékosan.A felület úgy alapból a legkevésbé sem informatív.
Így hirtelenjében ennyi.
-
Watt25
veterán
válasz m_kovacs #10059 üzenetére
Ennek a logikának pedig az mond ellent, hogy a sugárzott adásokat bármelyik pillanatban el tudod kezdeni nézni. Vagyis a sugárzott adatfolyamok (amelyet lement a fájlba) olyan formátumúak, hogy bárhol belekezdhetsz, véges számú lépésben eljutsz oda, hogy van kép a TV-n.
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Murphistic
aktív tag
válasz m_kovacs #10055 üzenetére
Szerintem azért lehet simán összefűzni a box által darabolt fájlokat, mert a box ezeket az információkat csak az első fájlba írja be. A többi fájl tényleg csak a folytatása az elsőnek. Például a Windowsban bélyegkép csak a első darabhoz jelenik meg ( na jó volt már rá példa, hogy a negyedikhez is volt a négyből )
Ha két különböző felvételt akarnánk összefűzni, akkor ott lehet tényleg problémákba üzköznénk."A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
gabo9201
senior tag
válasz m_kovacs #10055 üzenetére
A TC-vel csak annyit csináltam, hogy összefűztem a két darabra "vágott" videót. Ez csak annyiból jó, hogy lejátszás közben nem látszik a váltás a két videó között. Vági/szerkeszteni továbbra sem tudom a VDubbal
Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
DeathAdder
veterán
válasz m_kovacs #9616 üzenetére
Természetesen van digitális szolgáltalása!
Sajnálom, ezt véletlenül elfelejtettem beírni a hozzászólásba
Egyébként az expresszes fickóval fel is vettem a kapcsolatot, azt mondja tudja küldeni a terméket.
Kérdés ,hogy az a termék megfelelne e nekem arra a célra?[ Szerkesztve ]
-
kennystyle
aktív tag
válasz m_kovacs #8770 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy egy splitterrel osztva van a TV és a gép között a kábel.
A TV-n ha nem is minden adó tökéletes, de alapvetően problémamentes a dolog.
Engem leginkább a Sport2 érdekel az NFL miatt, azt venném fel a géppel, szóval a Sport2 tökéletes a TV-n. Azért is gondoltam, hogy nem kéne a jelerősség a probléma legyen, mert kivettem ezt a splittert és osztatlanul toltam a gépbe a kábelt és úgy is ugyanaz a hiba. -
-
-
-
ps_feri
csendes tag
válasz m_kovacs #8313 üzenetére
No, annyi mindent javasoltatok, hogy lesz mivel foglalkoznom :-) A gyerek szerint az asztali vevő lejátsza a saját felvételét (még szép), nekem pont a laptopon kellene, hogy ráérő időmben megnézzem, amit otthon nem tudok. Egyébként a GOM Player-nek hiányzott a codec, méghozzá Elecard MPEG-2 Video Decoder Pack. Mellesleg ez sem segített, ha egyáltalán felment a próbaverzió. Ráadásul több éves régebbi verziók vannak dögivel a neten.
Ettől függetlenül érdekelne olyan megoldás is, hogy pl. a TV v. set top box kimenetéről rögzíteném az adást valamilyen digitalizálóval. Ezekből is van szép számmal. Régi analógot már egész olcsón kapni. Persze a legelegánsabb megoldás egy USB vevő lenne Conax-szal, mert akkor nem fogná a tévét 1-2 órára a felvétel. Van valami Alcor darab, ha jól emlékszem a márkára, de biztos van vagy 20 ezer Ft.
-
Tamy
senior tag
válasz m_kovacs #8077 üzenetére
Nekem a Freemake pontosan olyanra csinálta amilyenre be volt állítva, és minőségre is olyan, amilyenre beállítottam. Eddig nálam abszolút nyerő, de tesztelnem kell még hosszabb videókkal is.
Ha m1-ről veszek fel elvileg mindkét hangsávot rögzíti, ha jól emlékszem onnan is vettem fel, csak azt egyszerűbb konvertálni, azért nem is foglalkoztam vele. Hisz ami az RTL Klub felvételét tudja kezelni, az jó eséllyel az m1-ét is.Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Tamy
senior tag
válasz m_kovacs #8075 üzenetére
Azt nem lehet állítani a gyári progijában, mást meg nem nagyon akarok használni a felvételhez, hisz ez tökéletesen működik, más progival meg valahol biztosan kompromisszumokat kéne kötnöm.
Ajánlotta valaki a Freemake nevű progit, amit korábban próbáltam már, de akkor valamiért nem jött be. Most viszont tökéletesen megcsinálta. Majd még azt kipróbálom, hogy egy hosszabb felvétellel is boldogul-e, volt olyan, aminél a kész videó lejátszásakor a 15-20. perc után jött elő valami probléma (csúszott a hang, vagy remegett a kép, már nem emlékszem, meg a progira sem).Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Tamy
senior tag
válasz m_kovacs #8072 üzenetére
A Corel VideoStudio Pro x4 honlapján az AAC-t egyáltalán nem említik, gyanítom nem támogatja.
A VLC-t kipróbálom, ha jól használható, még mindig kint vagyok két progival.Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Tamy
senior tag
válasz m_kovacs #8070 üzenetére
Elsősorban egy programmal szeretném megoldani. Nem értem miért nincs egy használható szerkesztőprogram, ami képes megnyitni, szerkeszteni, majd elmenteni. És, hogy válaszoljak is magamnak ha megfelelő kodek lenne hozzá a gépemen, akkor talán lenne ilyen, de akármilyen kodeket rakok fel egyik sem jó.
A VLC-nél hogyan tudom állítani a paramétereket? Illetve csak a hangot szedi ki így, vagy komplett videót készít? Milyen formátumban?Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Tamy
senior tag
válasz m_kovacs #8068 üzenetére
Az egész videó 1 perc, csak próbának vettem fel (13,8 MB), de közben a Staxrip segítségével sikerült kinyernem a hangot. Feltölthetem valahová, de szerintem minden rendben vele (pl. PowerDVD lejátssza gond nélkül).
Felraktam ide: [link]
[ Szerkesztve ]
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Tamy
senior tag
válasz m_kovacs #8059 üzenetére
Olvasok én, de hiába (mint az első hsz.-emben is írtam: "napok óta próbálkozok mindennel, átnéztem már a fél internetet, de sajnos hiába.")
Az előző hsz.-emben meg azt írtam le, hogy a komplett videót (hang+kép) szeretném szerkeszteni (vágás, szegélyek eltávolítása, átméretezés...), nem csak az AAC-t átkonvertálni.
Egy olyan szerkesztőt szeretnék találni, ami képes megnyitni ÉS szerkeszteni a komplett anyagot egyben kezelve azt. Vagy a B verzió egy olyan kodek, ami által egy lényegében tetszőleges progi is képes lenne kezelni, de ha a Win nem látja a hangsávot, akkor a többi program sem fogja látni ami nem saját kodeket használ. Viszont akármilyen kodeket telepítek erre a célra a Win továbbra sem látja, hogy lenne hangsáv is.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
nfsu17
veterán
válasz m_kovacs #7579 üzenetére
Igen, az avi meg keyframe-nél vág direct srtream-ben, és ezért ott sem lehet újrakódolás nélkül vágni frame pontosan. Akkor ez is ilyen logika szerint készült.
IDR az alap, igen.
Csak sose tudom, hogy mikor vágok, akkor ráhagyás lesz a dologból, vagy elvesz abból a részből pár s-ot, amit meg akarok tartani. Preview alatt ezt lehet ellenőrizni, csak mindig macerás. -
upszilon
őstag
válasz m_kovacs #7572 üzenetére
Köszönöm, hogy megosztottad velem a munkamódszeredet! Náhány megjegyzés:
-Valószínűleg azért nemlátod a hangcsúszást, mert a legtöbb lejátszó (pl Smplayer, Vlc) Automatikusan rákorrigál.
-Azt írod, hogy a Dunatv-ről. Nos van a sima és van a DunaHD. Biztos, hogy 1080i (1920 x 1080 képpont, 50 félkép) adást rögzítettél?
-A TS Cutterrel nekem nem sikerült a vágás. Összeomlott.
-Szerintem a TsDoctor sem ismeri a fullhd-s emeg4-et.
Gyanítom igazi áttörést csak az Avidemux 3.0-ás változata hoz majd. Már alig várom, hogy a szerző honlapján megjelenjen.
-
upszilon
őstag
válasz m_kovacs #7570 üzenetére
Nem ragaszkodok én semmihez sem, csak meg tudnám már csinálni végre. Nekem a Kaffeine (Az UBUNTU Maverick Meerkat-ban.) a DVB-T adásokat nem kódolja át, csak egyszerűen lerakja őket a sugárzott formátumban. Az pedig nem más mint mpeg4 transzport stream. A kiterjesztése m2t. Namost, ezt lehet szeletelni az Avidemuxban (2.5.4-es verzió). Változtatás nélkül (értsd: átkódolás nélkül) átteszi mkv-ba, úgy, hogy közben levágom az elejét-végét és kihagyom a reklámokat. Ráadásul helyre tudja tenni a hangcsúszást is. (Amit viszont eddig csak a Mediainfo volt képes megmutatni helyesen.) Tökéletes megoldás ez így. Hacsak nem FullHD-ról van szó. Abba sajnos belefullad az Avidemux jelenlegi verziója. És akkor jön a keresgélés, hogy mivel csináljam meg, ami tényleg tudja. Eddig nem találtam semmit. És mások sem. Te tudsz ilyet? Tehát mégegyszer:
FullHD-s mpeg4 transzport stream-ot átkódolás nélkül szeletelni, úgy, hogy a hangcsúszást is megjavítsuk és az anyag mkv-ban legyen végül.
-
válasz m_kovacs #7217 üzenetére
Szerintem sehol nincs mp3 hang. Mpeg , AAC vagy DD(AC3).
A Wikipedia alapján [link]: Az MPEG-1 or MPEG-2 Audio Layer 3 (or III),[4] amit általában MP3-nak neveznek (...) Nem keverendő össze az MPEG-3-mal
Linux mplayer-rel kétféle codec-kel működik a magyar DVB-T csatornák hangja:m1, m2, DunaTV, Autonomia:
Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 128.0 kbit/8.33% (ratio: 16000->192000)
Selected audio codec: [mp3] afm: mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)Az összes többi csatornára:
Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 0.0 kbit/0.00% (ratio: 0->192000)
Selected audio codec: [fflatm] afm: ffmpeg (FFmpeg AAC in LATM)Lehet, hogy pontatlan az "mp3 hang" megjelölés, de mindenesetre az "mp3" codec-kel van hang négy csatornán.
[ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
lorenzen
aktív tag
válasz m_kovacs #7005 üzenetére
A codec két feladatot lát el.
Ha nincs megfelelő GPU támogatás, akkor a CPU segítségével előállítja a képet.
Ha van megfelelő GPU támogatás és engedélyezve van a DXVA, akkor áttolja az adatfolyamot a videokártyába..
Nvidia prezentáció a GPU támogatott videolejátszásról.Én egy HTPC szerű gépet használok, Atom-ION felállásban. Az alacsony CPU teljesítmény ellenére, minden videó lejátszás 6-8% processzor terhelést generál.
Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
atesss
addikt
válasz m_kovacs #6972 üzenetére
Azt nem értem, hogy minek van két hangsáv az M1-en.
És te akkor a Dvbviewer-ben beállítod előre, hogy melyik hangsávot vegye fel ?
De ha teljes muxot veszel fel, akkor nálad is több hangsáv kell hogy legyen.
Meg a EuroNews felvételénél is 3 (vagy 4 ?) hangsávnak kellene lennie, nem ?Melyik hangsávot lenne érdemes meghagynom ?
A bitsebesség alapján logikusan inkább a 384-es AC3-at, mint a 128-as MP3-at.
De a kompatibilitás miatt lehet jó lenne, ha maradna mindkettő.
Bár a dupla hangsáv eleve inkompatibilitást okozhat...MkvMerge: Persze, nem TS vágásra mondtam, csak hogy a GUI felépítése nagyon hasonló.
-
atesss
addikt
válasz m_kovacs #6969 üzenetére
Hát pedig több M1-es felvétellel próbáltam.
Akkor valahogy hibásan vette volna fel a Leadtek WinFast PVR2-m ?
Vagy alapból hibás volna a stream ?
TSMuxer betöltéskor ezt írja ki rá:
"Some tracks not recognized. This tracks was ignored. File name:... "MediaInfo 0.7.32 a következőt írja ki rá:
Általános
Sáv száma : 1
Teljes név : I:\DVB-vágáshoz 10.29\Videó_1029-0826(m1 HD)[Ma Reggel].ts
Formátum : MPEG-TS
Fájlméret : 28,4 MiB
Időtartam : 34 mp
Teljes adatsebesség : 6 977 KbpsKép
Sáv száma : 1001 (0x3E9)
Menü azonosító : 100 (0x64)
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L4.0
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, ReFrames : 4 képkocka
Format_Settings_GOP : M=1, N=16
Adatsebesség : 6 183 Kbps
Szélesség : 1 440 képpont
Magasság : 1 080 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebesség : 25,000 fps
Felbontás : 8 bit
Színkódolás : 4:2:0
Sorváltás típusa : váltottsoros
Sorváltási sorrend : felső mezővel kezdődő
Bit/(képpont*képkocka) : 0.159
Adatfolyam mérete : 25,2 MiB (89%)
colour_primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
transfer_characteristics : BT.709-5, BT.1361
matrix_coefficients : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177Hang #1
Sáv száma : 1002 (0x3EA)
Formátum : MPEG Audio
Formátum változat : Version 1
Formátum profil : Layer 2
Format_Settings_Mode : Joint stereo
Időtartam : 33 mp
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 128 Kbps
Csatornák száma : 2 csatorna
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
Videó késleltetés : -493emp
Adatfolyam mérete : 530 KiB (2%)
Nyelv : magyarHang #2
Sáv száma : 1004 (0x3EC)
Formátum : AC-3
Formátum/adatok : Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 384 Kbps
Csatornák száma : 2 csatorna
Csatorna kiosztás : Front: L R
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
Videó késleltetés : -610emp
Adatfolyam mérete : 1,56 MiB (5%)
Nyelv : magyarSzöveg
Sáv száma : 1003 (0x3EB)
Formátum : Teletext
Nyelv : magyarMásnál is ugyanilyen egy M1 DVB-T felvétel ?
Pl. a két hangsávot nem igazán értem.A TSMuxer úgy néz ki a szöveget nem ismeri fel, ezt írja:
MUXOPT --no-pcr-on-video-pid --new-audio-pes --vbr --vbv-len=500
V_MPEG4/ISO/AVC, "I:\DVB-vágáshoz 10.29\Videó_1029-0826(m1 HD)[Ma Reggel].ts", fps=25, insertSEI, contSPS, track=1001
A_MP3, "I:\DVB-vágáshoz 10.29\Videó_1029-0826(m1 HD)[Ma Reggel].ts", timeshift=-507ms, track=1002, lang=hun
A_AC3, "I:\DVB-vágáshoz 10.29\Videó_1029-0826(m1 HD)[Ma Reggel].ts", timeshift=-505ms, track=1004, lang=hunEz a TSMuxer elsőre kb. ugyanúgy néz ki, mint az Mkvmerge Gui. Gondolom kb. ugyanúgy is működik.
MOD: Ebben is van vágás alap szinten, ugyan kevésbé kényelmesen, de ha nekem van amikor ez elég lenne, akkor használhatom ezt is ?
Vagy vágásra nem ajánlott ?[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz m_kovacs #5841 üzenetére
B***hatom, semmivel sem talál egyetlen analóg, vagy digitális adót sem, tavaly szeptember óta a fiókban pihent, most meg se kép, se hang. Előtte ment WMC-vel, saját pctv cuccával is.
bementem az Office depot-ba, ahol vettem, azt mondták, lejárt az egy év gari, szerviz nincs, kuka.
Előtte Avertv picimacim volt, éveken keresztül, semmi gond nem volt vele, ma is működik, csak nem nálam, mert a pcmcia sehogy se akar belemenni a 34 mm-es expresscard aljzatba.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
zhagyma
őstag
válasz m_kovacs #4232 üzenetére
Szia!
A DVI->HDMI kapcsolat kialakítása elméletben nem túl bonyolult dolog. A DVI esetén a tömörítetlen képtartalom minden egyes képppontját el kell juttatni az "adótól" (videókártya) a "vevőig" (LCD monitor). Minden képpont leírása (Red/Green/Blue) 8-8 bitnyi digitális értékkel történik. Minden színhez dedikálnak egy szimmetrikus átvitelt (zavarérzéketlen) megvalósító vezetékpárt (R/G/B) és ezeken "egy ütemben" átküldik az egy képponthoz tartozó bináris színértékeket. Sorba mennek a kép összes pontján, aztán képváltáskor jön a következő kép.
A HDMI a DVI továbbfejlesztett változata. Csatlakozási pont, jelszint, jelprotokoll szinten visszfelé kompatibils a DVI szabvánnyal (DVI-HDMI kábel).
A HDMI/DVI esetén a képváltások ideje alatt a színinformáció átküldésére használt vezetékek kihasználatlanok. Ez annyi kihasználatlan időt biztosított, hogy lehetőség mutatkozott 7.1 csatornás LPCM (tömörítetlen) digitális audió átvitelére is (van lehetőség tömörített formátumok átvitelére is, de akkor a fogadó oldalnak kell kitömőríteni a hangot). Ezt beépítették a HDMI szabványba.
Ez azt jelenti, hogy egy videó kártya DVI kimenete esetén, be kell szúrni a digitális képinformáció közé a digitális hangot és akkor az átvihető. Erre a feladatra plussz hardware szükséges a grafikus kártyára. A mai Nvidia/Ati kártyák ezt meg tudják csinálni, akár az intel GMA 4500HD/MHD vezérlő is.
Ui: Na Én itt tartok az ügyben. Az intel esetén úgy tűnik blokkolják a HDMI audio képességet DVI csatlakozó esetén (bár tévednék). Az Nvivda/Ati ezzel nem nagyon foglalkozik. Ott tapasztalatok szerint gond nélkül megy a hang a DVI->HDMI-n keresztül.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vírusirtó topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk