- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED monitor topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMATŐR
őstag
Nagyon-nagyon nagy köszönet és hála Laraxior kollégának a segítségéért, amiért ma a ramok ill.az alaplap beállításában maximálisan segített!
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher #2095 üzenetére
jugeen: pumpálsz egy árat priviben? bár kétlem hogy elvinném..biztos lesz vagy 50k
-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Biztos volt már róla szó, de nem emléxem.
A CSX Diablo 2000-eseken (2x1 giga kit) milyen chipek vannak?
Thx!
-
jugeen
addikt
-
Overlocker
veterán
válasz
TazLeacher #2079 üzenetére
Igen, "Különösen ajánlott vagyok"
Jugeen testvér, jól beszélt és köszönjük neki a megtisztelő szavakat!
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #2079 üzenetére
over ügyes is, jó is, meg kiba' szerencsés is ezzel a ram-mal.
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #2077 üzenetére
nincs vacsora
, igen az a RAM a mezei 1333-as.
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #2075 üzenetére
1333
-
hangyesz
tag
válasz
BemAnyó #2073 üzenetére
figy... 1 biztos 1600 as cl7 es kingmaxok vannak abban a lapban amit írtam.... ebben nem ok... csak 1333-on asus p5e3-ban szintén ez a helyzet... memtest meg nemjelent semmit... anno asus p5e3 ban hibátlan volt vmelyik 1333 as kingmax 10 vhányszor... viszont win alatt kékhalált produkált....
-
BemAnyó
senior tag
válasz
hangyesz #2072 üzenetére
Tegnap voltam iponban, garis srácok épp a ddr3 a sakat tesztelték. mutatak ocz platinumot, corsairt , azt mondták mind2 széthibázta magát memtest alatt, csak az éppen akkor futó 2*1gb 1600 cl7 es Kingmax tünt hibátlannak, rohantam sajnos és elfelejtettem megkérdezni hogy milyen lapban tesztelnek, ebből nekem az jött le hogy kb majdnem mind1 mit veszek ddr3 ból, de a kingmax al nagyot nem hibázhatok...
-
P00By
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #2067 üzenetére
Ez teljesen egyértelmű(nekem)
Látom majd csinálnak normális ddr3-al is tesztet.
-
Beowulf_78
addikt
Végülis az az igazság amit én mondtam. Csak ez hivatalos is. DDR3 1333mhz felejtő...
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Beowulf_78 #2063 üzenetére
Igen, ez teljesen jogos, mindenestre én kíváncsian várom hogy a kevesebb ram nagyobb sávszéllel vajon lassulást hoz, gyorsulást vagy semmit se, én úgy gondolom hogy most annak aki xp -t használ és húzza a procit is, annak megérheti a 2gb nagy sávszél, és elég jövőre meglépni a 4gb -t, de fene tudja, mindenesetre nekem most vagy 5-6K ba lesz ez a cser és az is lehet hogy nem is éri meg nem tudom, még civódok, lehet inkább veszek 2gb ocz reaper 1200mhz -t most és jövőre még kettőt, mert ddr3 4gb hez lehet gyenge lesz a hibrid deszkám, vagy a pénztárcám, mert úgy tűnik az "ocsó" 1*2gb modul kingmax nem nagyon megy pariban, legalábbis lentebb ezt sugallták nekem,
mod : jahjah, Vista 4gb
-
Tua
tag
válasz
Beowulf_78 #2063 üzenetére
Rendben, köszönöm a választ. Vistát használok, szóval akkor egyenlőre maradok a 4 giga DDR2-nél.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
BemAnyó #2062 üzenetére
Értem én...köszi a linket. Az a lényeg hogy módosítható 3gb-ra. Így nincs nagy veszteség. Mivel 512mb VGA esetén is csak a 3-3,5gb közötti mennyiséget bukja el a felhasználó. Én pedig kerek 100mb ramot.
Lóf@sz mennyiség. A 3gb pedig 50% több mint a 2gb, arról nem is beszélve ha OP rendszert akar váltani a 2x1gb DDR3 kevés lesz a dinamikus működéshez Vista X64 alatt.
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Beowulf_78 #2061 üzenetére
igen 4 et tud megcímezni, vagyis annyit lát a vram al együtt, de az Xp az alkalmazásoknak alpvetően csak 2gb oszt ki, boot.ini átírása után is csak 3 at, xp memóriakelzelése , a lényeg a végén van,
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Beowulf_78 #2059 üzenetére
igen ez a 1600 as fogott meg engem is, de az XP alá bővebőven elég a 2GB, nekem folyamatosan megy az everest a g15 kis lcd -én és a legdurvább helyzetben sem volt 40% se a memória kihasználtság (4gb), én ezért váltok, inkább 2gb DDR3 1600 -ra
, persze vista 64 alá már biztos kell 4gb, de ki használ olyat ? szerintem min fél év mire érdemes lesz elgondolkozni az XP leváltásán, a Vistá -val még mindig vannak kompatibilitási problémák, persze van fent nekem is egy XP mellett, mert mindig reménykedek a DX10 csodában, de eddig csak szívás volt vele
, (ráadásúl a Vista32 se oszt ki 3 nál többet a programoknak de ezt lehet rosszúl tudom)
-
Beowulf_78
addikt
válasz
BemAnyó #2058 üzenetére
Mert a DDR2 800 megy 1000mhz magasságában. A 4gb ram pedig, még ha 32bit OP rendszeren is használja 8800GT-vel 3,5Gb lát belőle. Véleményem szerint a 2x1gb már kevés, Vista alatt pláne. Az 1333mhz DDR3-nak xarok az időzítései...hiába van meg a nagyobb sávszélesség. Ha váltani akar DDR3-ra 1600-1800mhz körül nézelődjön.
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Beowulf_78 #2057 üzenetére
miért nem
zso73 : az nem túl bíztató, de ez csak a 2gb modulra igaz ? 2*1 az megbízhatóbb ?
-
Tua
tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy 4x1 GB DDR2 (Geil Value, 800mhz)-ről megérné váltani 2 GB DDR3 (1333mhz)-ra?
-
hangyesz
tag
Hali! Kéne 1 kis segítség!
Gigabyte GA-EP45T-DS3R + Kingmax 1600 cl7 FLGD45F-B8MF7
Sehogyse stabil, csak 1333-on....
-
zso73
veterán
válasz
BemAnyó #2051 üzenetére
Azt hittem valami webfordítást szúrtál be ide........
A szöveg nyelvezete alapján.
Érdekes a lapod típusa: Vagy nem Asus, vagy nem GA EP35C.
Ha asus lapod van P5KC, az elég hisztis a ramokra. De ilyet még nem hallottam, hogy nem indult el a 2db. 2GB-s modul. (Attól még lehet.)
Ha Gigíbyte GA35C lapod van, akkor nem lehet gond. Általában még a Kingmax ramokkal sincs gondja. Esetleg a vegyes DDR2,és DDR 3 vezérlő miatt lehet gáz. Szerintem kipróbálási lehetőséggel vedd meg. -
BemAnyó
senior tag
válasz
TazLeacher #2048 üzenetére
amit találtam össze vissza hogy valakinek nem indult el a 2db 2gb kingmax modul ha mind2 őt berakta, külö-külön meg hibátlanok nak tüntek, ez az ok amiért nem vegyek 2gb-s modult ? nekem elég, persze nem örülök neki, vajon a többi gyártó 2gb moduljai jók ? ez nem egyedi eset volt, és deszka függő ?
-
Laraxior
titán
hát a ramon lehetne még csiholni...
-
Laraxior
titán
nekem a lappal sem lenne gondom.... egyedül annyi hogyha Crysis Warsnál szerver vagyok állandóan *.exe hibával kidob... De ha csak úgy egymagam lépek fel és úgy gamelek,nincsen semmi gond..érthetetlen... és akkor honnan tudjam hogy mit basszak a cuccal... lap,memória,proci..vagy mit is kellene állítani
P35 jóval egyszerűbb volt...és jobban is ment
mindegy még kínlódok..
-
SimonYana
addikt
Van valakinek ifója a Kingmaxról?DDR3 2gb-os és 1600-as.Nincs vele semmi bajom,de gyárilag 1.9-et ír 1600-on,de sajna nem mennek csak akkor 1600-on , ha 2.1 -et adok neki a Gigabyte Extremeben.És kicsit túl is feszeli,mert az evereszt 2,14-et ír.
Nagyon nem érdekel,mert majd legariztatom,ha meg hal,de csak jó lenne valami infó.
Előre is köszönöm.
Ja.....
Ha veleki tudna még segiteni egykét fontos beállításon,mert mos a Ram és a CPU feszen kívül minden autón van.Így 2,1-el autón beteszi 7,7,7,20-ra. -
BemAnyó
senior tag
Sziasztok, tervezem hogy belépjek a ddrII as klubb ba, kb 20-20K van a történetre egyenlőre 1 db 2gb -s modult tervezek venni, kérdésem hogy mit érdmes ill. nem érdemes, egyenlőre a Kingmax 1600 CL7 est néztem ki, 20,5K, minden tanácsot szívesen fogadok
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #2033 üzenetére
nf790i legnagyobb betegsége az FSB lyuk. értsd ezalatt hogy minden lapnál, más FSB beállítás mellett van a sávszélesség vesztés. ezért ha egy mód van rá, akkor javallott minden nf790i tulajnak rászánni pár napot, míg megtalálja a legoptimálisabb beállítást.
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #2030 üzenetére
mint akkor is írtam, "a lejgobb az lenne ha a"
sajnos sok esetben a P1, P2 bekapcsolt állapotban instabilitást okoz magas FSB mellett. ezért szokták az unlinkedet használni.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Laraxior #2022 üzenetére
2-4-be. Az 1-3-at nálam nem szerette, és a linked is jobbat tett neki, nekem egyenesen azt tanácsolta, hogy inkább maradjak a linked-nél.
Ultra SLI. Ez már off, de mi a különbség?
-
Laraxior
titán
válasz
Overlocker #2026 üzenetére
jugeen írta hogy inkább az unlinked beállítás a nyerő az FSB/DRAM arányoknál és lám..mindjárt betöltött a windows 1800as ramokkal
Keldor: holnap lesznek normális képek...
Szlobi: megyeget,csak idő kérdése... -
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher #2021 üzenetére
1-3 vagy a 2-4 slotokban?
A Tiéd 790i sli? vagy Ultra SLi? Mert ez elvileg ultra...450 sem lenne rossz 9.5ös szorzóval 4275MHz, de inkább magasabb FSBvel szeretném elérni ugyanezt.
-
Laraxior
titán
Eddig jutottam
Nem tudom,de 1800 felett még nem sikerült elindítanom a ramot. Megpróbáltam 2000en CL9-9-9-27el,2Von,de nem megy... -
Laraxior
titán
valaki sziloplaszt szerű valami van a másik oldalon...
Diablo van GTS és GTR chippel is szerelve?Mert ezen GTRek csücsülnek...
-
Laraxior
titán
egy kis öröm...hogy a Diablok single sided ramok
van esély a túlélésre.
egyébként tudom hogy nem sok hűteni valója van,de alá akarom tenni azt a kis szenzor izét,ami van a laphoz. Meg ha már itt van 4 blokk... nem szeretném eladni őket -
SzlobiG
félisten
válasz
TazLeacher #2013 üzenetére
Talán lehet pont az volt a baj, hogy az MCH alapon volt.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Laraxior #2008 üzenetére
Nálam a memó bírta a 2000-CL8-at is. 2.1-et kapott, MCH alapon. Most 1800-CL8 megy 1.9v-vel. Szerintem nálam a proci volt a ludas.
Magába a proci simán ment primestabilan 3,6-ot, ha a memó alapon volt.
A memó simán ment 2000-et CL8-ba, ha a proci alapon volt. De szinkronban 3375+1800 CL8 a vége, felette nem is bootol. Még fut a memtest, de egyelőre (9 órája) stabil, prime 14 órát ment stabilan. (Akkor értem haza...) -
ferbazs
tag
-
Laraxior
titán
belevágtam
na nem a blokkos téma,hanem az overclockba...érdekes biosa van
kezdem a rammal,mivel az tartozik ide.
1686MHz 8-8-8-20ban 2T 1.84V
az everest eredmények nem valami szívderítőek,közel sincsen a 10k-hoz
azonfelül most 2Tben megy a prime. 1Tben kidobott egyszerre. Pedig magasabb feszt is adtam neki. Most visszavettem a feszt,és 2Tbe..
azt hiszem sok hsz. fog itt lennisorry előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest