- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
Új hozzászólás Aktív témák
-
gV
őstag
az adat útja a proci core részéből a memoriába az l3 keresztűl megy, ez memória írás (vagy forditva, olvasás), ezért számít h mennyin megy az uncore
Az L3 meg megint egy érdekes tészta, mivel bár az Uncore-része, mégis az everest-tesztjeim szerint a proci órajelével szinkronban változik a sebessége....
az adat a coreon belül (l1, l2) rövidebb idő alatt átmegy így előbb érkezik az uncorehoz (l3) -
(ccc)larépa
csendes tag
A második link helyesen:
[link] -
(ccc)larépa
csendes tag
Sziasztok!
DDR3 memóriára lenne szükségem Intel DP45SG laphoz. Ezek a gyárilag tesztelt memóriák:
[link]Illetve még ezek is szóba jöhetnek:
http://www.cmtlabs.com/mbSearchResults.asp?sManuf=Intel&sMem=DDR3&sMN=DP45SG&oSubmit=Search
1x2GB 1333-ra gondoltam, tud valaki forrást, hogy hol kapható fentiek közül valamelyik?
Egy helyen azt írják, TakeMS 2x1GB Kit DDR3 nagyon jól bevált hozzá (1,55V - 8-8-8-24), de úgy néz ki, nálunk még nem árulják. Legalábbis én nem találtam.
(Proci: E8500)Köszi!
-
HSM
félisten
Jó kis, ábra, köszi, de nem hozott közelebb a megoldáshoz....
Az L3 meg megint egy érdekes tészta, mivel bár az Uncore-része, mégis az everest-tesztjeim szerint a proci órajelével szinkronban változik a sebessége....És az is érdekes, hogy a memóriavezérlő órajelének növelése miért gyorsítja a kommunikációt? Mondjuk lehet valami belső késleltetést csökkent....
-
P00By
nagyúr
-
Scopulus
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne egy kevésbé hozzáértőnek, vagyis nekem.
Lehetséges az, hogy egy P35C-DS3R alaplap egy E5200-es procival nem tud kihajtani 1600Mhz-s ddr3-as memóriát. Mert a proci már 4Ghz-en megy 320-as Fsb-vel (x12.5), de a memória szórzónál a max érték a 4x és így is még csak 1280Mhz-on megy a mem.A p45-ös lapok már magasabb mem szorzót is tudnak mint 4, vagy az enyémnél kell még vmit állítani?
(ennél magasabb fsb-re nem akarok menni)
Előre is köszi!
Sc. -
Achill3uS
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz
Vassili #2384 üzenetére
Semmi különös nincs ebben... A standard DDR3 1,5V, ez megy minden lapban, minden platformon. És igen, AMD-hez 2 modul az ideális, I7-hez meg 3. De senki nem kötelez senkit, hogy kiteket vegyen, vagy ilyen 1.9V-os "tuningmodulokat"...
Csak a hülyék dőlnek be ilyen marketing-szarságoknak.... De itt van, sima 1333-as DDR3 OEM Kingmax, 3 modul, semmi válogatás, ilyet megy I7-ben (persze azonos típusok, azért arra nem árt odafigyelni):[link]
Akinek ez kevés, nézzen magába.... -
Vassili
tag
Remélem ebben a topicban nem számít offnak megkérdezni, bár én is sejtem a választ csak nem akarom elhinni... Most akkor az AM3-as phenom II a ddr3-at csak duálba hajtja, az i7 meg hármasával?? tehát akkor a mostmár külön lesz "intel ddr3" meg "amd ddr3"?? A feszültségekről nem is beszélve. Fasza...
-
HSM
félisten
válasz
eladohardver #2381 üzenetére
Akkor mégis áruld el nekem, melyik cég átbaszós... Mert nekem az Asus P5K3 Deluxe-on nem mentek a gyári szoftverek, semelyik verzió, minden bajuk volt, és a QVL-je ugyanez a tészta. Vegyek akkor MSI-t, Asrockot, stb...? Az még ennyire se müxik...És az 1333-as binnel, 1600-asnak árult ramok nem biztos, hogy a lap miatt nem mennek alapból 1600-on.... Pl. A P5K3-ban 1600@CL7 ment a kingmax, az i7-ben max 1550... Amúgy a Gigának teljesen jók a lapjai jóideje.... Aki meg Giga tervezésű VGA-t vesz, az megérdemli, amit kap....
Ahhoz nem értenek.[OFF][/OFF]
-
Oliverda
félisten
válasz
eladohardver #2381 üzenetére
Az AM3 hivatalosan 1333-at támogat, nem hivatalosan megvan a szorzó az 1600-hoz is, órajel emeléssel meg nyilván akár még 2000+ is belefér. Asszem a feszt 2.25V-ig lehet tekerni nekik.
Én még soha az életbe nem néztem vásrlás előtt QVL listát. Amúgy itt a lap listája ami elvileg majd lesz.
-
eladohardver
őstag
válasz
Oliverda #2380 üzenetére
akko arra nézz 1600 ast... ha jól tudom am3 as lapok vmi ilyesmit tudnak.. jaaa.... jut eszembe ha gigalapot akarsz venni nézd meg jól a qvl-t giga egy nagy átb**szós cég némely lapjának qvl-jében pl úgy vannak a memóriák, hogy downgrade to 1333 ... így ha megveszed nem is reklamálhatsz, hogy nem megy mondjuk 1600-at amit leírtak azt tudja és náluk a zséd- a semmiért....
-
Oliverda
félisten
válasz
eladohardver #2379 üzenetére
Egyik sem, AM3.
-
Oliverda
félisten
válasz
eladohardver #2377 üzenetére
Köszi! Az elég jó ha nem tévedek. Bár a DDR3 chipek terén még nem vagyok annyira tájékozott.
Még ami esetleg szóba jöhet nálam majd az ez a Kingston value kit. Ezen Elpida van ha a modulok olyanok még mint amik a PH! tesztben is voltak.
-
eladohardver
őstag
válasz
Oliverda #2376 üzenetére
ami a képen van d9gtr csakúgy mint a diablo... A gyártó honlapján csak az van hogy micron de Emailben A Cristoph Seidl azt írta....
-
Oliverda
félisten
Azt lehet tudni hogy ezeken milyen chipek lehetnek?
-
P00By
nagyúr
-
HSM
félisten
Én eddig jutottam, nem tudom, láttad-e... [link]
Igaz, enyém csak 3*1 Gb... Amúgy érdekes, hogy az I7-nél nagyon nagy mértékben függ a memória-sávszélesség az NB-frekitől is sajnos... Bár én beletőrődtem a 17K-olvasásba....
(Ennyi fér bele a QPI feszbe, és a max 3400-as Ucore-ba...)
-
eladohardver
őstag
netán kellhet valakinek 2x2 g CSX Diablo....?
-
Zájec
veterán
-
Mexy91
csendes tag
válasz
eladohardver #2362 üzenetére
Köszönöm!
Én 1470-ig húztam, de nem mertem tovább és azért vettem le az FSB : DRAM arányt. -
Mexy91
csendes tag
Hali!
Van 2x1Gb Corsair XMS3 CM3X 1333MHz Cl9 memóriám, megtudná nekem mondani valaki, hogy meddig lehet húzni stabilan?
Most így üzemel: [link] -
qMAGICq
tag
3 x 2 GB ddr3 1600 MHz Samsung mezitlábas ram milyen feszen megy?
Illetve mik a tapasztalatok ezekkel a típusokkal?
i7 es rendszer miatt jó lenne ha tudna 1,5 V on 1600 at. -
jugeen
addikt
775-ös platformra adták a fesz. értékeket. hogy lesz e jobb, azt egyéne válogatja. pontosabban cpu válogatja. magas sávszélhez vtt kell, alacsony időzítéshez meg jó vtt. 2000+ cl8 majdnem mindegyik cpu-val elérhető lesz, de a 2000+ cl7 már annál kevésbé. sajnos a gyenge imc teljesítményt csak vdimm-el lehet kompenzálni.
-
Speed
addikt
Egy kis 24/7-es játszós beállítás 2050@cl9
-
Cula
csendes tag
Sziasztok. Egy kérdés. Az új ddr3-mas tri chanel ramok amiket az x58-as lapokhoz adtak ki mennek a régi ddr3-mas lapokban is?
-
HSM
félisten
Figy, ha ezt összeadod, annál több nem tud hova menni, ergó gyakorlatilag felesleges.... Persze gyakorlatilag esélytelen, hogy egyszerre legyen maxon mind a cpu, mind a grafkari igénye.. Meg játszik picit a késleltetési idő is.
Amúgy a modern lapok kétcsatornás módban, 1333-as rammal 21GB/sec elméleti adatátviteli sebességgel rendelkeznek, gyakorlatilag ennek úgy 60%-a érhető el. És ez a legrosszabb esetben is majdnem elég mindkét eszköz etetésére. -
HSM
félisten
Mert így szépen le lehet húzni jó sok pénzt a tudatlan emberektől. "DéDéR3 2500 ramom van, teccikérteni?
Nézd ezt: 450-es FSB, 1500-CL7 ram single channel: [link] és dual channel: [link]
No comment....
Amúgy annyi értelme van a proci kapacitásánál némileg nagyobb ramnak, hogy vannak "egyéb" fogyasztók is, mint pl. a VGA, ami azért bőven használ ramot is. De azért asszem bőven túlzás 1333-as CL7 ramnál gyorsabbat használni/venni.... -
okay
aktív tag
Hello!
Azt szeretném kérdezni hogy van egy DDR3 1066MHz-s ram ami 17.1GB/s bandwidth-re képes,és van az összes proci(Intel) ameik 10.6GB/s tud fogadni 333fsb-n.Mondjuk 500fsb-n 16GB/s kb.Akkor mi értelme van a nagyobb MHz-ü ramoknak mikor a procinak böven elég az 1066-os is.Meg egyáltalán bármeik CPU-ra gondolok hogy annak a keresztmetszeténél nagyobb ram menjen bele.Köszi! -
HSM
félisten
Stimmel... Ha nálad az SPD-ben ez a típus van, akkor az 1gb-s SPD-jét felejtették el testreszabni...
Csak volt nálam ebből a szériából 1GB-s és 2GB-s is, de egyik se tovább egy hétnél...Nagyon tetszett az elpidás, olyat akartam, végül sikerült is... Kicsit belezavarodtam csak amúgy az előző postomnál... De be van linkelve a kék 1GB-s és a zöld 2GB-s is.
Nálad amúgy mennyit megy?
-
HSM
félisten
Kék színű a nyák, és kingmax feliratú a csip rajta. De annyira lusták voltak, hogy az SPD-jét se programozták át, onnan tudom, hogy micsoda....
A legrégebbi moduljaikon micron JNM modulok voltak, zöld nyákon, gyári felirattal, majd asszem a 2gb-sekből is jött egy rövidebb elpida feliratos/csipes verzsön (szintén zöld), ami nekem is van, linkeltem is róla, majd ez a nanya/elixires kék nyákos kingmaxfeliratos csoda. De szerintem ez se olyan rossz...Attól függ, mi a célod vele.
Szerk.: találtam róla képet... A 2GB-s nem is kék...
[link] [link]
Mind a két modulpár 1500@cl8 körül ért véget a P35-ömben, 1,5V-on. És asszem ugyanaz a csip van rajtuk, de erre nem esküszöm meg. Általában a típus végéből derül ki, milyen csipes. (Itt B8KG9/B8KG9B) De hogy konkrétan az 1gb-s vagy 2gb-st néztem meg konkrétan, asszem az 1gb-s volt, kicsit belezavarodtam a sokféle kingmaxba,....De szerintem 99% hogy ugyanaz van rajtuk....
-
Zájec
veterán
válasz
Achill3uS #2323 üzenetére
akkor az lesz, kingmax... 2gb modulok..jóárasitva
nézegettem még a samsung 1600-s mezitlábasokat amik 11k/2gb egységárba vannak..
de végül nem mert nem irja a lapom ramkompatibilitási listáján...de a kingmaxot igen.
-
jugeen
addikt
válasz
eladohardver #2328 üzenetére
én nem azt választanám...
-
jugeen
addikt
válasz
eladohardver #2326 üzenetére
rampage extreme
-
eladohardver
őstag
ddr3 hoz melyik az a lap amelyik a legfrankóbb... 2x2 Diablo gtr +e8500 e0
-
HSM
félisten
válasz
Achill3uS #2323 üzenetére
az 1gb-s kingmax először jnm volt, aztán elpida, most meg nanya csipes elixir. Az elpida nálam 1600@CL7-et ment P35-ben beton stabilan, az elixir 1500@cl8-at, de elvileg az tud többet is...
Sajnos a Kingmax mindig azzal szereli a moduljait, amit éppen talál...
Nem véletlen az a legolcsóbb....
-
Achill3uS
nagyúr
-
Zájec
veterán
válasz
Achill3uS #2320 üzenetére
értem
aeneon.....
akkor ez rosszabb vagy jobb a kingmaxnál ... ? azon milyenek vanak ?a kingmaxok szépen mennek 1600 körül is , ezek is mennének annyit ?
mondjuk 1500-t mennének cl8-ba ?( a bordás CEC nem jöhet most szóba ... mert az drágább.. ez van jó áron most .. ezért erröl a CSX cucról szeretném megtudni mit mehet kb..
)
-
Achill3uS
nagyúr
aeneon (előbb elirtam) még a quimonda-nál is gyengébb, legalábbis c2d alatt az volt - utóbbi van a gskill-jeiden.
1333-as bordás CEC jórészt samsung hch széria, 1600 szintúgy. hch9 elég jól megy x58-ban, jobban mint a kingmaxok~ 2000c9 is elérhető egy jobb darabbal (persze 1GB-s modullal, 2GB-sek sokkal gyengébben muzsikálnak)
hát mivel CSX feltüntei az ic-ket (90-95%-ban) a bordák cimkéin, érdemes megnézni fizikailag egy-egy 1333 kitet (mind1 dual vagy tri-ch) és amelyiken samsung kódot láttok azt vegyétek meg, mással nem igazán érdemes kisérletezni.
-
Zájec
veterán
válasz
Overlocker #2317 üzenetére
gondolom az ára miatt...
mert olcsóbb mint a kingmax...
(#2318) Achill3uS :: milyen órajel várható el tölük ? mennek nagyjából ?
jobbak mint a kingmax ? de látok 1333mhz samsungot is az árlistán azok milyenek ?ha a 3 közül kellene választani melyiket lenne érdemes ?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #2317 üzenetére
ezekt sem 1 féle ic-vel szerelik, de afaik a legtöbb aneon.
-
Zájec
veterán
válasz
Overlocker #2313 üzenetére
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #2314 üzenetére
-
Overlocker
veterán
-
Overlocker
veterán
válasz
eladohardver #2312 üzenetére
Én a borda nélküli 2GB-s stick-re gondoltam, de azért köszi
Milyen procit, lapot? -
eladohardver
őstag
válasz
Overlocker #2311 üzenetére
Over... valakit itt újpest közelében esetleg nem ismersz akinél lehetne procit lapot tesztelni.... me gázok vannak és csak 1 lapom van perpill
-
Overlocker
veterán
Valaki esetleg nem vásárolt mostanában CSX 2GB 1333Mhz ramot? Milyen chipes lehet?
-
jugeen
addikt
válasz
eladohardver #2308 üzenetére
nagyon rosszul olvastad. samsunggal szerelik őket.
-
subaruwrc
félisten
válasz
eladohardver #2308 üzenetére
egész jónak hangzik. bár jnm-nek jobban örülnék egy fokkal
-
subaruwrc
félisten
g. skill pi black 2000 cl9-es dc ramon milyen chipek csücsülnek? (2*1gb)
-
HSM
félisten
Kingmax DDR3-1333@1500-CL7 Single channel:[link]
-
eladohardver
őstag
válasz
eladohardver #2304 üzenetére
mai nap tesztelte vki asus p5kc-ben abban ok...
-
RETRO-G
tag
Üdv mindenkinek!
Kis segítségre lenne szükségem, új ramot szeretnék vásárolni!
Mit tudnátok ajánlani, ami nem túl drága, és mégis stabilan húzható??Próbáltam már a Kingmaxot (1600as cl7) és az OCZ Platinum szériát is(1600 cl7), de azzal se nagyon boldogul az alaplapom, csak magas feszültségeken (1,9-1,95V), úgy is instabilan ->már 1333on is gondok akadtak vele!
. Egy MSI lapról van szó P45ös chipsettel. (P45D3 Platinum)
A gyártó honlapján ezek mentek át a teszten: Geil 1600 ultra, kingston 1625 HX, elsősorban ezek jönnének be. Mi a véleményetek?
Többet is ajánl még, itt a link: http://global.msi.eu/uploads/test_report/TR10_1480.pdfKöszi a segítséget, üdv: R-G
ui: Mit jelent a 2 DIMMs és a 4 DIMMs? Mi a különbség?
uui: A kingmax value ramhoz mit szóltok? mostmár egész jó árban van, és van 1 PH teszt, ahol jobban teljesít, mint a HyperX!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest