- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hobby elektronika
- Csütörtökön jön a Redmi Pad 2
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso73
veterán
Köszi a tippet! Valami gáz lehet, mert a lap alapon 1,74V-ra rakja a ramokat. Ha átállítom a feszt lefagy, vagy nem indul a lap. (Progi,bios) A ram egyébként 1,84V-ig van szavatolva a gyártó szerint. De extrém tuninghoz még 1,9V-ot is megenged a gyártó. De ezt hiába vittem feljebb.
A gáz, az, hogy a CPU-nak kevés feszt ad a lap. 1,35 helyett (Intel spec) 1,15-1,25V. Terhelésnél leesik a fesz 1,15V-ra, és HW hiba. Ha megfeszelem, akkor stabil, de tűlfűt a proci, és a hőlimit kikapcsolja. 1,42V-on áll be 1,35V-ra a CPU. A CPU ref 0,8V-on jó.
Az MCH fesz mindegy mennyi....1,1V-on is megégeti a kezem. Szerrintem hibás a lap. A csipszet hűtőt leszedtem, és valami nem volt rendbn a hűtő alatt. Lila volt a csip teteje, és kráter volt benne. Én nem emeltem a feszt a maximálisan megengedhető főlé. És alapon is ílyen instabil volt a masina. Szóval hétfőn gari.
A másik lapomban ,egy minden, ahogy kell. Szóval a lap a ludas. -
zso73
veterán
Sajnos már alapon sem stabil. 1111 MHz-n tuti jó, de lagalább is az Everest, és az Orthos birja 3 órát. 1333-on már nem jó. ',5V helyett 1,75-re teszi a biosz a ramot. Ez rendben is lenne. 1,9 V-ig lehet az oldal szerint. Minden bioszt próbáltam. Load def,opti volt. Manuál is. A rem SPD-je szerinti beállításokat engedi a lap is. Most az időkkel játszok......
Esetleg tippek jöhetnek!Az Extreme a hűtésen kívül mit tud még pluszban? Ahhot van javított biosz, javított ram kezeléssel.
Az enyémhez miért nincs? Próbáltam az ex bioszt is, de fekismeri a lap, hogy nem jó!!
-
zso73
veterán
válasz
eladohardver #2207 üzenetére
Megtaláltam az EP45T Extreme beállításokat. Nekem nem jók. Ha feszt emelek összefossa magát a masina.
-
zso73
veterán
Sziaztok!
Nagy gáz van:Vettem egy Giga EP45T-dS3r lapot,6750-es procival hajtom az OCZ 1600EB2g modulokat. Everest, és Orthos 10-50mp alatt behal végzetes HW hiba történt kijelzéssel.
Tudna nekem valaki értelmes beállításokat adni? -
zso73
veterán
válasz
BemAnyó #2051 üzenetére
Azt hittem valami webfordítást szúrtál be ide........
A szöveg nyelvezete alapján.
Érdekes a lapod típusa: Vagy nem Asus, vagy nem GA EP35C.
Ha asus lapod van P5KC, az elég hisztis a ramokra. De ilyet még nem hallottam, hogy nem indult el a 2db. 2GB-s modul. (Attól még lehet.)
Ha Gigíbyte GA35C lapod van, akkor nem lehet gond. Általában még a Kingmax ramokkal sincs gondja. Esetleg a vegyes DDR2,és DDR 3 vezérlő miatt lehet gáz. Szerintem kipróbálási lehetőséggel vedd meg. -
zso73
veterán
válasz
Armando_19 #1896 üzenetére
Kingmax ramod van nem?
"Cuccok
Gigabyte EP45T-Extreme|E8500@4502mhz|2X1Gb 1333mhz Kingmax DDR3|"Általában a Giga lapokkal nem szokott gondja lenni.
Egyébként meg: Kingmax ram PH teszt. -
zso73
veterán
válasz
Bálint85 #1818 üzenetére
Ha nem is veri, nem ér annyival többet, mint amennyivel drágább.
A kérdés az, hogy mennyire szereti a alapod az 1066 MHz-et. Az enyém nem nagyon szerette, vagy a ram....... Ahogy a P5K fórumot olvasom- neked sincs nagyobb szerencséd. Véleményem szerint egy QVL listás 1066-os ram lenne a nyerő.
1024MB CORSAIR DS XMS8505v1.1 / 0616126-12
1024MB CORSAIR DS CM2X1024-8500
1024MB OCZ DS OCZ2P10002GK/PC2 8000 /1G EL Dual CH/PlatinumXTC
1024MB OCZ DS OCZ2P10002GK/PC2 8000 /1G EL Dual CH/Gold XTC
Az OCZ gyárt Asus optimalizált ramot is. És mindenhol jól programozott ramokról olvasni.
Szóval én ezekben gondolkodnék a helyedben.A Kinston-t kivettem a listából, mert az ajánlott 2,3-2,35 V én soknak találom. De majd megmondják esetleg a többiek, hogy igazam van, vagy nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robot fűnyírók
- Milyen házat vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Óvatosak a németek, de megadóztatnák az online óriáscégeket
- Futás, futópályák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Retro ASRock P4VM800 Socket 478 alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest