- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
barca4ever
tag
-
kifejezetten csinosak
1.65v-on
(ez gyárilag 1.5v-os? )...(igen)
az is kérdés,mennyire lenne jóban R2E lappal.
Pre-tested by G.Skill in the following motherboards,
but may also be suitable for other systems:ASUS Rampage II ExtremeASUS Rampage II GENE
ASUS P6X58D-E
ASUS P6X58D Premium
ASUS P6T7 WS SuperComputer
ASUS P6T6 WS Revolution
ASUS P6T WS Professional
ASUS P6TD Deluxe
ASUS P6T Deluxe V2
ASUS P6T Deluxe
ASUS P6T SE
ASUS P6T
DFI UT X58-T3eH8
DFI DK X58-T3eH6
DFI JR X58-T3H6
Gigabyte GA-EX58-UD5
Gigabyte GA-EX58-EXTREME
Gigabyte GA-EX58-UD4P
Gigabyte GA-EX58-UD4
Gigabyte GA-EX58-DS4
Gigabyte GA-EX58-UD3R-SLI
Gigabyte GA-EX58-UD3R
MSI Eclipse Plus
MSI Eclipse SLI
MSI X58 Platinum
MSI X58 Platinum SLI
MSI X58 Pro-E
MSI X58 Pro
MSI X58M -
krisztiánzen
csendes tag
válasz
Butcher-HUN #3491 üzenetére
nekem 1,65 V-ot ír a gyártó Patriot Viper II 1600 CL8-as ramokra, ugyh sztem 1,6-1,7V-tal bátran megkínálhatod
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
krisztiánzen #3479 üzenetére
Hi! Addig ok hogy feljebb viszem és 1666 fog menni csak a gép újraindul mivel az alap 1.5V kevés neki szerintem. Mennyit szabad neki adni hogy még stabil legyen?
-
toyone
őstag
válasz
condemned80 #3482 üzenetére
-
Sziasztok!
remélem jó helyen teszem fel a kérdést.
Dominator GT-ről szeretnék kérni infót.
milyen tapasztalatok vannak vele tuningban ?
1866-s ramokkal szemezek... 3x1 vagy 3x2esetleg tudtok-e mondani tuningosabb darabokat ellenfélként ?
mondjuk az asus laphoz a "többség" dominator gt-t használ. -
condemned80
tag
Ezt a RAM-ot szeretném berakni egy Gigabyte GA870A-UD3 alaplapba egy PhenomII X2 555
processzor melléhttp://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr3_pc3_10666_gold_low_voltage_dual_channel
Szeretném kikérni a véleményeteket mire számitsak, esetleg van-e vkinek ilyen aki tudná
értékelni...
Most Kingston van benne de az nem muzsikál vmi jól, ezért hivtam a "havert" cseréljük
olyanra ami rajta van a Gigabyte RAM listáján(mivel a Kingston-om nincs rajta)Kösz a segitséget bárkitől...
-
krisztiánzen
csendes tag
válasz
krisztiánzen #3478 üzenetére
Kérdésemre a válasz: 1.65V-on 1600MHz CL8
Gugli csodákra képes -
jeni
félisten
válasz
acidflux #3477 üzenetére
mindkét ramnak eltérő a feszültsége ami szükségeltetik hozzá,más chipsetek vannak rajta. elvileg manuálban kell próbálkoznod összehozni.de ez a legnehezebb
szerintem a legkönnyebb és sajna a költségesebb,hogy a Apacer-t eladód. mert lehet,hogy összehozod őket de kitudja élesben miképpen mennek majd,tunningnál?játékok alatt?stb...
én az eladás választanám,minek mérgelődjek ha lefagy majd vagy kék halálom lesz a gépen. -
krisztiánzen
csendes tag
válasz
Butcher-HUN #3476 üzenetére
Ha belépsz a BIOS-ba az első menüpontban megtalálod (MIT) a memory clock-ok kell feljebb venni
-
krisztiánzen
csendes tag
válasz
Butcher-HUN #3476 üzenetére
Sziasztok van egy MA-770T-UD3 lapban egy Patriot Viper II 1600LL KIT (2x2). A kérdésem az, hogy milyen fesz mellett kellene adnia a gyári 1600MHz CL7-es beállítást???
-
acidflux
csendes tag
Ezek a megoldások nekem is megfordultak a fejemben, de a cél az, hogy minél kisebb anyagi ráfordítással menjen mind a 6GB a lehető legnagyobb órajelen, szintén a lehető legjobb időzítéssel.. Ha mód és lehetőség van rá, akkor ne kelljen ráfordítanom. Eladás maximum az Apacer kit jöhet szóba. Én ott akadtam el, hogy ha csak az APacer kit van a gépben akkor tökéletesen megy, ha a Kingmax kit van a lapban, akkor is. Akkor miért nem hajlandóak együtt dolgozni?? Üdv.
-
Butcher-HUN
senior tag
Sziasztok! Corsair Dominator DDR3 1666Mhz ebből 4GB van. Alaplapom MA770T-UD3 Gigabyte ami kezeli mert elvileg OC alaplap. Na most mégis 1333Mhz futnak a ramok. Laikus vagyok nagyon a témában hol tudom beállítani a sebességet? Előre is köszönöm a válaszotokat!
-
merkerik
csendes tag
egy átlagos (legolcsobb :p) kingmax 1x2gb ddr3 (5200 forint) 1333 as ram birna 1066 5 5 5 15 1,5v-on ?
egy ilyet néztem ki magamnak
http://www.kingmax.com/en_03_product_content.asp?sn=97 6500 forint 1x2gb
és gondolom ez birná az 1333Mhz 5 5 5 15-öt 1,5v-on (régi az alaplapom és nembirja magasabb orajelen járatni, alaplap csere után nemakarom megbánni hogy most milyen memoriát veszek). -
condemned80
tag
válasz
gainwardgs #3472 üzenetére
Hát attól függetlenül, hogy engem speciel beforgatott az új gép meg technika mostmár
merem állitani, hogy gyorsabb meg jobb -
arn
félisten
sandy bridge fronton (ks procinal) most hogy all a memoria dolog? mit lehet allitani? lehet tuningolni vagy ilyesmi? vagy ddr3 1333as jedec beallitas (cas9) oszt csokolom?
mert akkor nem koltok ramra egy petakkal sem tobbet, mint amennyit muszaj.
-
gainwardgs
veterán
válasz
condemned80 #3471 üzenetére
Hali.
Érdemes lenne ddr2-ről ddr3-ra váltanivagy nem annyira nagyok a különbségek. Maradnék a socket 775-nél, csak lapcsere meg memócsere, de nemtom h megéri-e ráfizetnem??
Üdv -
condemned80
tag
Megtaláltam a megoldást
A memória időzitést levettem 9-9-9-24 ről 8-8-8-22 re és láss csodát pörög mint állat
és stabil
Állitólag a PhenomII-es procik 1066-ig szeretik a DDR3-as RAM-okat, innen az ötlet
Érdekes, hogy úgyanúgy 1333Mhz-en mennek plusz fesz nélkül -
condemned80
tag
Üdv, BUÉK mindenkinek!
2x2GB(kit!) Kingston DDR3 1333Mhz- nél gyakori probléma hogy nagy fájlok kezelésénel
azt a hiba üzit kapom, hogy "The Source file is Corrupted"?
2 GB DDR2 800Mhz-nél soha nem volt ilyen gondom... Egy hetes a gép és nem boldogulok
vele... Prime95 és MemTest 86 már oda vissza agyba főbe ment és nem volt hiba....
Ötlet? NB-nek is adtam plusz feszt mert vhol irták, hogy az AM3 szereti...
NB voltage controll:1.100V-ról 1.200V-re emelve most úgy megy a gép... Egyébként pedig
fasza kis gép lenne. Ja 64bit Win7 HomePremium van rajta... -
jeni
félisten
válasz
acidflux #3467 üzenetére
vedd ki a 2x1 Giga ramot és vegyél inkább 2x2 giga Kingmax memóriát ami van benne most
két eltérő memória márkákkal előfordulnak ilyen gondok
elvileg biosban manuális beállításnál kell kísérletezni,hogy mikor jók még együtt.
én inkább eladnám 2 x1 giga apachert vagy a Kingmax 2x2 kell eladni mert arra nagyobb esélyed van rá,hogy ráharapnak és a 2x1 giga ram mellé vegyél ugyan olyan teljesen azonos Apacer Aeolus memóriát ami ha van olyan 2x2 gigábande egyébként a kingmax 2x2 giga rammal is megy a géped rendesen ha kiveszed a gépedből a Apacer 2x1 giga ramot és eladod valakinek
-
acidflux
csendes tag
Üdv.
Nemrég regeltem ide, mert sehol máshol nem képesek az emberek értelmes választ összehordani. A gondom a következő: Vettem egy ASUS P5P43TD Pro lapot hozzá 2×1GB Apacer Aeolus 1600MHz (O.C.) DDR3 -as rammal. Teljesen jól mentek Intel E8400 -as procival. Idővel kevésnek bizonyult a memória mennyisége, így vettem még 2×2 GB Kingmax Hercules Nano -t. Külön - külön tökéletesen mennek, de ha a 2kit egyszerre van a lapon, akkor a rendszer indításánál újraindul. BIOS -om friss, a rendszer 64bites. Külön próbálgattam és mennek 1600MHz -en CL8 -as időzítéssel. Mit és hogyan kéne csinálnom,hogy menjen tökéletesen mind a 6GB rammal??
Köszönöm előre válaszotok. Üdv.
U.I.: ha esetleg kihagytam volna vmit, elnézést érte, pótolni fogom.
-
toyone
őstag
válasz
petike2014 #3465 üzenetére
-
petike2014
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Szeretném kérni a segítségeteket, mégpedig abban,hogy a héten szeretnék összerakni egy gépet itthonra, mindenből új generációsat szeretnék így RAM-ból is ddr3-ast, olyat ami ha lecserélem később a CPU-t akkor is jó lesz még mellé.
A gép kb így fog kinézni:
Gigabyte P55A UD3
Core I3 550A memória tehát kérdéses, úgy gondolom ,hogy a későbbi cpu váltás miatt I7 rendszerhez is jó legyen (XMP low voltage, stb... nem értek hozzá mélységekben, előre jelezném, lehet feleslegesek ezek ) !
Gigabyte 5770UD 1GB
Kingston SSDNow V+ SNVP325-S2/64 GB
Gigabyte 3D Aurora
GIGABYTE ODIN GT 550WTehát ebbe a konfigurációba szeretnék kérni tőletek memóriára javaslatokat, köszönöm szépen előre is!
-
vazzz
őstag
Hali.
Épp most csináltam egy vantage tesztet, amin látszik a cpu-z alatt, hogy mire képes a kingston.
Ez 4x2gb 1333mhz, de mivel XMP, így gyárilag 1600mhz-et tud 1,65v-on 9-9-9-24-2t időzítésekkel.
Jelenleg 1900mhz-en fut, 9-11-9-24-1t, 1,68v-on. Ezen kívül beton stabil pl. 1700mhz-en 7-9-7-20-1t beállításokkal. -
oriic
HÁZIGAZDA
Van az alábbi konfigom:
Intel core i3-540 K0
gigabyte ga h55m-d2h
Kinstone DDR3-1333mhz 2x2gb
Chieftech gps-450Kingstone Value DDR3 PC3-10600 CL9 4Gb(2x2gb kit) ramokat kb meddig lehet biztonságosan alapfeszen(1,5V) tuningolni?
Most ugye 1333Mhz az alapórajelük, de mivel kicsit tuningolom a rendszert biztonság kedvéért SPD szorzót levettem 8-ra és most csak egyenlőre 1280mhz-en mennek a modulok.
BLCK emelésével ugye nőni fog majd a ram órajele is. A lényeg hogy meddig lehet emelni ezeknek a ramoknak az órajelét. Kihozható akár 1600mhz is belőlük cl8-as időzítésekkel? -
VGYke
addikt
Ne haragudjatok, már kérdeztem az alaplap fórumában, de azért itt is megkérdezem:
GigabyteX58AUD7 laphoz ez a kompatibilitási RAM lista, csakhogy ezek a memóriák már régen nem kaphatóak, illetve másképp hívják, vagy mi.
Régebben kinéztem: Corsair TR3X6G1600C7D, vagy TR3X6G1866C9DF memóriát, de ezek már nem kaphatóak.
Milyen kompatibilis memóriákat tudtok javasolni az UD7 laphoz, amivel nem lesz gondom és (nem akarok álmodozni) menni fog stabilan normális feszültséggel 1600-on? -
flatland8
csendes tag
udv!
Most készülök új konnfigot összeállitani és memória válsztásnál szeretnék tanácsot kérni.
Az alaplap egy EVGA P55 FTW, proci pedig egy INTEL Core i5-760 lenne. Cél a 4Ghz(vagy több) 24/7 stabilan. 775/ddr2 hoz vagyok szokva és egyelore ez az egész i/ddr3 tuning téma elég magas.
8Gb memóriát szeretnék. Megelégednék az 1600/CL8-al. Nem is szeretném őket tovább húzni. Maradnának alapfeszen és órejelen.
A kérdés az lenne, hogy a 2x4Gb vagy a 4x2Gb lenne a jobb választás?
Azt tudom, hogy mindig a kevesebb modul a jobb... de egy haverom azt mondta, hogy valahol olvasott valami olyat, (idézem) "a 4Gb-s modulok megeszik a procit..."
mármint, hogy nem birja oket vezérelni, esetleg tuningnál gondod okoznak. Nem tudom ebből mennyi az igaz
2x4Gb ból lehet, hogy ezt venném: [link]Előre is köszönöm a válaszokat!
-
válasz
merkerik #3459 üzenetére
A lapod csak 1333MHz-ig támogatja a DDR3-as RAM-okat, tehát alapból ez a legnagyobb, szorzó-állítással elérhető memória órajel. Ha ennél magasabbat szeretnél elérni, pl. 1600-asokat hajtani benne, azt csak úgy fogod tudni elérni, ha arányosan emeled az FSB-t is. A RAM-ok különféle típusainak teljesítménykülönbségeiről itt találod a PH!-s cikket.
-
merkerik
csendes tag
Van egy alaplapom ami tamogatja a ddr2 1066-ot es ddr3 1333 at hivatalosan.
Memoriaval bovitenem a rendszert az lenne a kerdesem hogy az alaplapom 4Core1600Twins-P35D birna hajtani a ddr3 1600 as ramot ?
ddr3-1600 9 9 9 24-es mennyivel gyorsabb a ddr2-440 4 4 4 12 es ddr2-1200 5 5 5 15-hoz kepest ?
konfig http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=536007 -
ffodi
veterán
Inkább az a kérdés, hogy mit keres egy ilyen DDR2-vel kapcsoltaos felvetés a DDR3-as topicban?
Más:
Egyébként használ valaki Kingmax ramokat?(1600/2000MHz-es) Legfőképp a régebbi szériák érdekelnének, de jöhet tapasztalat az újról is(hercules).
Mert van itthon pár db 2gb-os modul(1600-as régi ezüst és kék bordás, Micron D9KPT), és próbálom megfelelően belőni a p55-ös rendszerbe, de sajnos 4modullal nem akar úgy menni a ram, mint 2 modullal(tudom, ez nem újkeletű probléma.)
2 modullal 1,66V-on megy simán 2100MHz felett, 4 modullal viszont 2000 alatt behal a cucc, akár 1,76V-on is. Van valakinek ezzel kapcs. valami tapasztalata?
-
válasz
merkerik #3453 üzenetére
Az előző postodból úgy olvastam, hogy a DDR2-440MHz-es hasonlítottad DDR2-1200MHz-hez.
Úgy azért furcsa lett volna, hogy alig van különbség...
Ellenben így ez természetes nagyjából, alacsonyabb időzítések, alacsonyabb freki vs lazább időzítések, magasabb freki, nem sok különbség van köztük, ráadásul nem mindegy, hogy a tesztprogram miből profitál többet, az alacsony késleltetésből, vagy a magasabb frekiből.
természetesen azt se téveszd szem elől, hogy, ha azonos FSB-n méred a RAM-ok teljesítményét, akkor eleve nem lesznek nagy különbségek, mivel hiába pörögne a RAM magas szorzón, az FSB lesz a szűk keresztmetszet, így hiába is húzod 1200MHz-re, nem nyersz vele feltétlenül. Egészen más eredményt adna a tesztelés, ha mindkét beállítást szinkronban tudnád próbálni, tehát 440MHz-es FSB-n cl4-ben, és 600MHz-es FSB-n cl5-ben. Ott érezhetően gyorsabb lenne a cl5-ös beállítás.
-
merkerik
csendes tag
válasz
Andrew Greg #3454 üzenetére
mindenhol csak par szazzal let jobb meg a latency is kissebb lett. kepeket nemcsinaltam akkor mikor teszteltem
-
Oliverda
titán
válasz
Motion_Blur #3450 üzenetére
"csere Maximus III Formula + i7 860-ra."
-
Oliverda
titán
válasz
Motion_Blur #3448 üzenetére
Alaplaptól függ. Nem biztos hogy mindegy. Nekem úgy rémlik, hogy a GD70 pont a közelebbi slotokat szerette.
-
Oliverda
titán
válasz
Motion_Blur #3446 üzenetére
Egyesével is?
-
-
Oliverda
titán
válasz
Motion_Blur #3442 üzenetére
Az a legújabb, igen. Újabb beta nem nagyon van.
Mondjuk ha nem megy azzal sem akkor érdemesebb CL7 mellett próbálkozni.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Oliverda #3441 üzenetére
Még nem néztem, ez a legújabb?
vagy van esetleg valami béta?
-
Oliverda
titán
válasz
Motion_Blur #3440 üzenetére
A 7.1 az már PowerChip. A legújabb BIOS-szal sem megy jobban?
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
vagy egy msi fx790-gd70 lapom és egy x4 965-ös procim (c2)
most érkezett frissem a ram, ami egy Corsair Dominator GT 2000C8 2x2GB-os kit
a ram tökéletes, ki van tesztelve, Clarkdale procival 1000 MHz prime stabil 7-9-7-24 1T-benez a ram i5/i7 supportos, tisztában vagyok vele.. de amig nem lesz meg az Inteles konfigom szeretném a legtöbbet kihozni belőle és eddig érdekes dolgokat tapasztalak: 1333 MHz-ig jutottam 6-7-6-18 1T-ben, 1400-on már cmos clear kell.. és hiába rontom le az időzítéseket, akkor se megy magasabb frekin. alapfesz felett kap valamivel (1.67v) és rendesen mindkét modulra be vannak lőve az időzítések. a kit rev 7.1-es, azaz nem elipda hyper, hanem bbse, vagy powerchip-es..
-
nyimsolt
tag
Sziasztok,
memória tuningban kérném tanácsotokat.
2x1 GB Kingmax memóriám van, melyek 1333-asak. Egy Phenom II adja a procit mindehhez, így az FSB : DRAM arányom 3:10.
A memóriák most 9-9-9-24-33 beállításokkal mennek.
Mi és hogyan variáljak?
Köszi! -
válasz
Andrew Greg #3437 üzenetére
#3433-ban írtam pár példát.
-
merkerik
csendes tag
ddr2 es ramokat jobb 440-460 mhz en hasznalni 4 4 4 12 zel mint 1200 5 5 5 15 el, nekem a tesztekbol jobb eredmeny jott ki 440 4 4 4 12 idozitesekkel. inteles konfigba
-
Andrew Greg
tag
Okéé, köszii, nekem eddig mindig Inteles rendszerem volt, de ott valamivel könnyebb volt, sokáig E6750 volt, beállítotam 400Fsb-re és 900mhz-re a memcsiket ami 800-asok voltak, cl4-be és ment jó darabig....
Nagyon köszönöm a részletes leírást....
Van egy kis időm szerintem még ma megnézem amit írtál... -
válasz
Andrew Greg #3432 üzenetére
Én a helyedben megnézném, milyen chipekkel szerelték, milyen feszültségértékeket adtak meg gyárilag, aztán keresnék teszteredményeket itt a PH!-n, illetve külföldi oldalakon, fórumokon a modulra, és a chipekre is, hogy nagyjából képben legyek, mit mennek, mit bírnak, milyen feszeken, mennyi a max fesz, ami a chipeknek adható, utána néznék a procim topikjában, hogy az integrált memvezérlő mennyiben limitálja a VDimm-et, stb. Ha ez megvan, elkezdeném 8-9-9-24-gyel gyári feszen, majd Memtest, vagy Prime95 Blend Test. Ha bukik, akkor egy osztással magasabb VDimm, és így tovább, amíg stabil nem lesz. Ha stabil 8-9-9-24-en, akkor jöhet a többi, tehát 8-8-9-24, de elvileg ez már gyorsabb lesz, a CL-re érzékenyek leginkább a rendszerek. Kiteszteled, aztán 8-8-8-24-en is, és kész. Ha továbbmész, ott már magasabb feszek fognak kelleni, mondjuk 7-7-7-20-hoz, de, ha szeretsz ilyenekkel foglalkozni, akkor jó móka.
-
válasz
Andrew Greg #3430 üzenetére
Megpróbálhatod szűkebb időzítésekre beállítani, csak azt mondtam, hogy valós alkalmazásokban ez nem nagyon lesz észrevehető, legfeljebb benchmark progikban.
-
Milka 78
nagyúr
Van valakinek tapasztalata CSX Diablo(D9GTS)1800mhz-s 4 gbs kittel főleg AMD-s rendszerekben?Csak 2000 Mhz-s gtr micron és a HCF0 Samsung chippes párról halottam.Ez mit tud?Nekem elméletileg 1600-7-7-7-21-1t-1.8v-t kéne tudnia
A válaszokat,tapasztalatokat előre is köszönöm!
-
válasz
Andrew Greg #3427 üzenetére
Nem sokat fogsz nyerni a szűkebb időzítésekkel. Ha már mindenképpen húzni akarod, akkor inkább az órajelen próbálj emelni.
-
Andrew Greg
tag
A memóriából szeretném a lehető legtöbbet kihozni ebbe kérnék egy kis segítséget...
Kingston 2x2GB DDR3 1600Mhz CL9 1,65v
Ilyen memóriám van...Nah most a kérdés az, hogy ez a memória mehetne-e nagyobb feszen kicsit komolyabb időzítéssel, és mondjuk valamivel több Mhz-en...(mondjuk inkább az első szempont érdekel..)
CL 9-9-9-27 CR2 1,65v
Most így van beállítva, ezt kicsit szeretném komolyabbra venni...
Tipp ?? Vélemény ?? stb...
-
Jano156
tag
én se értem. 775 core 2 höz szokott tuningosként nehéz ezaz egesz i5. ha nem mondja ismerősöm most msn en h tönkre mehet proci lehet kisütöm...:S ramok nagyon alacsonyan futnak mást nem is huzok csak procit h megnézzem meddig stabil hogyan megy stb. és valamiért 1.4 feszen se adja annyira a 4ghz-t. de kőrmére nézek mindjárt. nem fog kiba.... ni velem. alap fesznek 1.2526tot ír procinak... ez lehetséges? mert én 1.1516 ra emlékszem...
-
Andrew Greg
tag
válasz
Szabikaa20 #3407 üzenetére
Köszi, akkor marad az unganged mód
Üdv.
-
Jano156
tag
sziasztok! ti hallottatok olyanról h 1.65 feletti fesz adása esetén (ddr3 nak), sérülhet a proci? (i5) merthogy a procinak valami ram kezelő központja nem bírja vagy mi.
-
merkerik
csendes tag
Sziasztok!
http://prohardver.hu/tema/nagy_ram-os_topic/hsz_30731-30731.html
Tudna nekem segiteni valaki ?
Ja es megvalami: ddr3 1333 es 1600 kozott tuningba ugy hallotam nemnagy kulonbseg van igaz ez ? (olcso gyartora gondolok ameik ddr3 1333 es 1600 ra is 9 9 9 es idoziteseket add ) -
Shurycen
tag
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Andrew Greg #3406 üzenetére
Hello!
Itt írtam rola par dolgot,lehet segit valamit....Es se tudtam mire van es kiprobaltam igy is ugy is....
De amugy valami olyasmi van benne hogy memoriakezeles egyik modban(most nem tudom meikben) 2x64bit a masik modban pedig 1x128bit......Aztan javitsatok ki ha hulyeseget mondtam!
Ennyiben kulonbozik.De azt mondjak AMD-nel "unganged" modban jobb ha van.Hogy miert azt ne kerdezd....
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Andrew Greg #3404 üzenetére
Szeva!Hogy érdemes e azt neked kell eldöntened,de 1.9 v-t adhatsz neki és kezd szerintem 8-8-8-24-2 vagy 1t-vel.Én ennyire tippelnék,hogy ezt viszi.Ha viszi próbálhatod még lejjebb vinni,vagy ha elég akkor a feszt apró lépésekben csökkenteni addig amíg stabil marad.
-
Andrew Greg
tag
Vettem éppen mostanság, egy Kingston HyperX 2x2GB 1600Mhz-es memórát, a kérdésem ezeket a memóriákat, hogy érdemes használni ??
Mennyi feszt lehet max adni neki ??
Az időzítést, hogyan érdemes beállítani ??
CL8 ?? CL9 ?? Stb...Köszönöm a válaszokat!
Mod:
KHX1600C9D3B1K2/4GXÜdv.
-
Milka 78
nagyúr
Hali urak!Használ valaki Kingston HyperX KHX1600C9D3B1K2/4GX memóriákat?1600Mhz-n mi a vége a memóriáknak(időzítés,fesz)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest