- Bluetooth hangszórók
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED monitor topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaZsolt
őstag
Komoly
Valami noname RAM-ot nézzetek már meg,hogy mennyit visz
-
S*Tom*
aktív tag
AMD Phenom II X6 + Asus Crosshair IV Formula [2127MHz/CL8]
-
subaruwrc
félisten
toyone's G.Skill ECO 1600C7 1.35v @ 2120mhz C8
-
cettlee
őstag
válasz
Szabikaa20 #3395 üzenetére
cpu photoworksnél nekem 35 ezer
-
Szabikaa20
őstag
Aha....mostmar rajöttem en is!DE amugy köszi!
Csinaltam par tesztet AIDA64-el.....Ganged és Unganged módban....És Unganged módban két tesztnél nagyobb gyorsasagot észleltem mint Ganged módban!
Vagyis pontosabban.....Memória másolásnál: Ganged módban: kb. 9781-9802MB.....Unganged módban: kb. 11055-11635MB.....itt már eleg jó látható a gyorsulás!
És még a CPU Photoworks-nél: Ganged mód: kb. 17428-17508pont.......Unganged mód: kb. 21769-22975pont...Itt is jol lathato a különbség!!!
A többi teszt Ganged es Unganged módban nagyon pici különbseggel egyforma volt!
-
s1ru2
aktív tag
válasz
Szabikaa20 #3392 üzenetére
AMD-nél elvileg az Unganged móddal jobb teljesítmény érhető el.
-
cettlee
őstag
hogy lehetne megtudni a kingston khx1600c9ad3k2/4g tipusu memoria időzétéseit? pdf-ben leirják hogy 999 24, de engem a többi is érdekelne, mert azokat biosban auto-n hagytam, és egykettöhöz 3-mas idözitéseket állit be magának ami elég alacsonynak tünik nekem, és lehet hogy épp emiatt hasal el a rendszer.
1,7Von 1500mhzen tegnap volt egy kékhalál, éjjelre belöttem a prime blend tesztet, és 10óra után volt kékhalál. most még tolok még egy high ftt- tesztet hogy kizárjam a procit.
biosban a memoriánál semmit sem szeretnék auto-n hagyni
-
Szabikaa20
őstag
Beraktam a masik +2GB memoriat es az lenne a kerdesem hogy a CPU-Z ben a Memory alatt van hogy "DC Mode"- Ganged vagy Unganged...Most meiknek kell lenni vagy mi az egyaltalan???Mit szamit?
-
Szabikaa20
őstag
Már tűkön ülök!!!Nem bír ideérni a futár a RAMjaimmal....
Remélem a másik +2GB-val jobban fog futni....
-
hossszú
őstag
Észrevehető a különbség sebességben 3x2Gb 1600MHz-es ramnál, CL7 és a CL9 között.
-
-
Crytek
nagyúr
Core i5 760-as procira szeretnék váltani (ha nem jön közbe más)
A kérdésem az lenne számít-e valamit teljesítménybe hogy a proci mellé 1db 4GB-os DDR3-as modul kerül vagy 2x2GB-os?
-
aleister
veterán
Sziasztok!
P55-ös lapba i7 860 mellé szeretnék 2x2GB DDR3-at venni. Cél a 4GHz közeli tuning.
A jobb teljesítmény érdekében inkább a nagyobb sebességet, vagy a kisebb késleltetést tartsam szem előtt?Láttam egy nagyon kedvező A-data kit-et, de sajna CL9-es csak.
-
fattila92
csendes tag
Sziasztok! 2 Gb-os 1600-as Kingmax Hercules ramomat csak úgy tudom 1600-on való működésre bírni, ha 1,53-ra állítom a feszültséget. Az lenne a kérdésem, hogy árthatok-e ezzel neki. Abszolút amatőr vagyok, szóval nem értek hozzá, de a dobozán 1,5-1,8 Voltot írnak
-
dokee78
félisten
Kingmax 2x2GB 1600MHz Hercules.ről van tapasztalat? (a hűtőborda nélküliről)
-
dokee78
félisten
válasz
Szabikaa20 #3382 üzenetére
Nekem válaszoltál ől ez következik.
-
dokee78
félisten
válasz
Szabikaa20 #3379 üzenetére
Neked nem is G.Skill van.
-
vakund
csendes tag
Sziasztok.
Bocs a Láma Kérdésért:
P55 ös lapokba abszolult nem használhatóak a 2voltos ramok ?
Laci
-
cettlee
őstag
üdv. pár napja jött meg a kingston khx1600c9ad3k2/4g ramom. 1,65V 1600mhz 999-27.
1600 mhzen sehogyanse tudom müködésre birni ezekkel az értékekkel, mert kékhalálozik.
iponbol rendeltem. Ha auto-ra rakom akkor 10-11-11-29 es értékeket állit be magának, igy stabil. Ilyen miatt szoktak reklamálni? -
s1ru2
aktív tag
válasz
dokee78 #3370 üzenetére
Ahogy az általad linkel posztomban is le van írva. De akkor lehet h félreérthető
(kiegészítem) G.Skill tech fórumon tartósabb használatra 1.55V-t mondd a G.Skill szaki. (legalábbis a beszélgtések alapján nekem ez az átlagérték jött ki) Ettől függetlenül, aki pl AMD rendszerrel tette fel a kérdést neki arra ezt mondta: "1.6V if needed" Válaszát azzal indokolja, hogy ugye a DDR3 szabvány 1.5V (javítsatok ki ha nem) és az ECO széri tagjai is mind nagy teljesítményű chipek, válogatva lettek és vmi új gyártástechnológián alapulnak. Intel chipseteknek nem okoz gondot az 1.5V alatti feszültség sem így azok ki tudják használni az 1.35V ös feszültséget is. AMD-ben a normáls DDR3 1.5-1.6 ig van. De mondom van aki 1.65V-on használja őket, X58/P55ben, de AMD-s eredményben láttam már 1.67Vos értéket is.
Kiemelek egy-két mondatot: " 1.50V should be enough for DDR3-1600, but you can overclock and increase voltage to 1.60V if necessary." " Yes, the ECO uses high performance chips. Many people have been able to overclock them to DDR3-2000 CL7/8 " És az egész thread (Olvasgasd el) Én személy szerint nem lettem elégedett az AMD memória teljesítményével, de a modulok jól mennek. 1,50V-nál sem melegednek sokkal jobban mint 1.35V-nél. És 1.50V nál már jól skálázódnak. Ettől függetlenül én 1,55V ös használatnál tennék föléjük egy légkavarót biztos, ami tuti alapon.
-
Szabikaa20
őstag
Hello!
Ezen esetleg meg nem lehetne javitani?Mem Test
-
dokee78
félisten
-
dokee78
félisten
Ezek a tervezett RAM-ok Cori i5 confighoz:
Tuningcél a legmagasabb órajel.
ECO-ra gondoltam mivel annak még lehet feszt adni 1.5 -ig.
G.Skill F3-12800CL7D-4GBRM - Ripjaws RM 7-8-7-24 - 1.65V
G.Skill F3-12800CL7D-4GBECO - ECO Series 7-8-7-24 - 1.35V
G.Skill F3-12800CL8D-4GBTD - Trident 8-8-8-21 - 1.65V
G.Skill F3-12800CL6D-4GBPI - PI Series 6-8-6-24 - 1.6V -
s1ru2
aktív tag
Ha BE procim lenne akkor tudnám a szorzót állítani felfele is
1055T-vel ez sajna nem működik. Viszont BIOSban beállítottam a 2000es XMP profilt és úgy jobban mentek a dolgok. Tegnap nagyjából megtaláltam a határokat. 8-9-8-24 időzítéssel 1912MHz nél válik instabillá a dolog. 9-9(10)-9-27 el sem megy ott 1,5V-os fesszel szóval valszeg ott a proci memvezérlőjének a határa. 1866 8-9-8-24V el gond nélkül megy. (Vagy nagyobb feszes RAM kellett volna) De jó lenne, nekem 1600 körül is Cl7-ben, de valamiért azokkal a visszaosztásokkal nem akar elindulni sem... CPU NB 1.275-ön ment a legjobban. Akkor skálázódik a legjobban a memória sebsség, ha az NB speedet növelem minél inkább. (gondlom ez számodra is világos volt) Meg ugye nekem az OC-hez is ez kell. Viszont ott még mindig "csak" ennyit tudott a masina. Végülis nem rossz eredmény, de bele sem merek gondolni, h i7-ben mit mennének ezek a ramok. Kicsit valahogy többet vártam.
Mivel P45, ST T800 kombóval sikerült mindent feltornázni 10-11k fölé agyonfeszelés nélkül. Szoftversen nem szoktam állítgatni, csak BIOS. Igazából nem állok rosszul, mert 3,5GHz kötül szeretném hajtani, és az nem jelent gondot. (Ott elmúlik mindenféle limitem 1920x1080ban. GTA4, F1 2010, stb)
Azért a 4GHz BIOSban 1.4et adva nem olyan rossz. 6 magon
-
ZIL
tag
De akkor egy biztosabb megoldás: FSB: 225; magszorzó: 15; NB szorzó: 11; Ramszorzó úgy, hogy 1800-at adjon ki. Időzítés: 8-9-8-24
Ezt állítsd be a BIOSBAN!!!, és ne változtass semmin szoftveresen! Ha így kitesztelve stabil, akkor lehet keresni az NB max órajelét...
Várom a fejleményeket! -
ZIL
tag
1800-on az adott időzítésekkel tesztelj fölötte nem érdemes. Az a +66MHz effektív úgysem számít a teljesítményben szinte semmit, max instabilitást okoz! Ha átállítod CR1-re kapásból nyersz kb. 10%-ot. Nem a ram ott a rossz, egyszerűen az AMD procik memóriavezérlője nem bír többet! Nekem 2 Phenom II-esem is 1700-nál volt korlátos, szóval itt sem a ram korlátoz (valakinek ugyanilyenek mentek 1800 CL9-et 1,5V-on de Intel rendszerben).
Próbáld ki így! Gyorsabb és stabilabb lesz! -
fattila92
csendes tag
Szóval. Korábban már leírtam, hogy nem egyforma a két Kingmax RAM. Az egyik a "kék hűtőbordás", a másik pedig ez az újfajta Hercules. De mindkettő Kingmax, 1600-as és 2 Gb. (2x2 Gb így) A proci az egy Phenom ll 955 X4 3,2 Ghz, az alaplap pedig egy ASRock M3A790GXH. Amikor csak 2 Gb volt, akkor egyszerűen, az időzítésen állítva sikerült 1333-ról 1600-ra állítani. A kettő együtt már nem akar működni
-
fattila92
csendes tag
Sziasztok! Továbbra is segítséget kérnék abban, hogy miért nem engedi felhúzni az 1600-as Kingmax RAM-okat. Ha felhúzom az órajelet, akkor nehezen, többször próbálkozásra bootol be a rendszer, EVEREST-be meg olyan eredményeket kapok, ami gyengébb, mint az 1333-as. Tanácstalan vagyok
-
cettlee
őstag
az lehet hogy a cl9es 1,65 Vos kingston ramjaim 1333on nembirják a cl 7et? 888-24-33 2T van beállitva elvileg. igy most ok. lehet neki feszt adni a szorosabb idözitéshez?
-
toyone
őstag
Ha nem skálázódik tovább 1.5v ről 1.55v való emeléssel akkor felesleges tovább emelgetni.
Max 1.5v-1.55v-t mondanám én is.A prime nem eszi túlságosan a memóriát kivéve ha manuálisan be nem állítod. A blend kb 1600MB-t ha használ. Memtestett vagy LinX/IBT-t neki maximális memória használattal inkább és úgy közelebb vagy ahhoz hogy stabilnak mondhasd a memóriákat.
-
s1ru2
aktív tag
válasz
dokee78 #3355 üzenetére
Igen. XMP-ben is végig 1.5V-os érték van. G.Skill tech fórumon és Over által is az 1.55V került megerősítésre nagyon szükséges esetben 1.6V. De, találtam olyat is aki i7 alatt 1.65V ben hajtja. 2000 Cl6-9-6-18-on... AMD vel ez reménytelen. 1866 8-9-8-24 CR2 1.5V al most megy. Épp PRIME eszi a rendszert.
-
s1ru2
aktív tag
Az a baj h a linkelt képen is szerepel hteszteletem. 700% ig engedtem el aztán és semmi baja nem volt. 2 óra múlva meg ugyanezek a beállítások nem voltak hajlandóak működni...a fene se érti. Még ma adok neki esélyt. Nekiállok komolyan aztán meglássuk.
1.50 fölé viszont nem szívesen megyek. (hiába mondta Over és a G.Skilles muki is hogy mehet az 1.55V) bááár
-
s1ru2
aktív tag
Nem 1,5V on sem az igazi... Nem is az lenne a baj, h nem megy 1866-2000et, hanem h nem stabil vele a rendszer OC után. És egyértelműen a memók miatt van, mert öcsém Corsaireivel nincs ilyen gond. Azok (1.8V ot kérnek 1600-CL9 hez). Sajnos ez van, csak tudnám akkor minek emelik ki Asus supportban. Én meg 1.55-1.6 körül nem akarom használni őket.
-
s1ru2
aktív tag
Sajna nem akarja az igazságot. Viszont vicc, hogy áttettem öcsém 1600-as DHX-es XMS2-it CL9 és majdnem ugyanúgy mennek mint az ECO-k... Sőt azzal megy az OC stabilan, de azokban a ramokokban nem sok van így az sem játszik, hogy cserélek vele. Főleg azért mert az ő lapja határozottan kiköpi az ECO-t. Egyszerűen túl alacsony feszeken operál az ECO az AMD-hez és visszafogja a lapot valamiért. Nekem nagyon így tűnik. Kinyírni meg nem akarom a RAMot. Szóval, vagy ramcsere vagy teljes csere és átnyergelek i7-re.
Interleavingben az XOR 20,16,9 beállítás alaposan megdobja a memók teljesítményét. Így valószínűleg már jobbat tudnék csinálni mint a linkelt képen, de nincs kedvem szenvedni vele... (kösz a tippet)
TE hajnali 4 kor miért nem alszol ?
-
cettlee
őstag
üdv. rendeltem egy kingston khx1600c9d3k2/4g memoriát és helyette egy A betüvel többet, khx1600c9ad3k2/4g-t kaptam. tudja vki hogy milehet a különbség(2 ezer fton kivül)?
ezenkivül érdekelne hogy az asrock biosomba hogy löjjem be az idözitéseket, ugyanis ezerféle beállitási lehetőség van, és automaán 1333mhzre állitotta magát.
köszönöm előre is segitségeteket
-
ZIL
tag
Na akkor nagy vonalakban, nem csak neked! Leírom néhány pontban az AMD tuninggal kapcsolatban szerzett tapasztalataim.
1. Az északi hidat érdemes mindig alulfeszelni!
2. A HT órajelét is érdemes visszavenni (a postolt képen nekem 1400körül van) 1600 mindig elég
3. A ramsebesség elsősorban a NB és a Ramórajel függvénye
4. Az időzítésekkel csak akkor érdemes pöcsölni, ha extrém tuning ramjai vannak az embernek, mert csak CL7 alatt kezd igazán gyorsítani
5. A procit általában nem érdemes határra pörgetni, mert 3,5-3,7GHz fölött már rosszul skálázódik, így minimális teljesítménytöbbletért óriási hő, és fogyasztástöbblettel kell fizetni
6. Mindig érdemes a biosopciókat végigböngészni, mert némelyik lap biosa olyan beállítási lehetőségeket is tartalmaz amitől jelentősen megugrik a ramsebesség (nekem pl memory bank interleaving +20% a másolásban, és egy kicsi az írásban)
7. A ramok jellemzően +0,1-0,15Vot tolerálnak kényelmesen napi használatban
8. Az FSB-t önmagában nem érdemes túráztatni, mert közvetlenül semminek nem befolyásolja a sebességét csupán egy referenciaérték a szorzókhoz (persze csak ha BE procija van az embernek, amúgy nem lehet elkerülni), magas értéke random instabilitást kozhat
9. Érdemes minden komponenst külön kitesztelni, hogy adott feszen (és időzítésen ramnál) hol korlátos, és ezeket táblázatban le is jegyezni, majd amikor a végleges beállításokat kitaláljuk ennél egy kicsit alacsonyabbra állítani, hogy azért maradjon benne némi biztonsági tartalék
10. Ha a ramra keresünk optimumot (végülis elsősorban arra érdemes), akkor a kitesztelt NB és Ramórajeleket táblázatba szedve olyan FSB és szorzó értékeket tudunk majd találni (nyilván a ramszorzó/órajel az elsődleges irányadó) amivel ez a kettő maximalizálható, aztán szimplán belőjük a procimag szorzóját egy stabil értékre
11. Ha nem akarunk vég nélkül tesztelgetni, akkor futtassunk intenzív terhelőteszteket, és ha lefutott, akkor vegyünk vissza egy kicsit a beállításokból, úgy biztos stabil lesz, és csak egy kis fölösleget hagyunk benne
Ez így leírva hosszúnak tűnik, de a random tesztelgetésnél gyorsabban vezet célra, és stabilabb eredményt ad. Természetesen ez a metódus elsősorban a hatékonyságnövelő (ár/teljesítmény javító) tuningosoknak használható. A High-Score Tuningosok, és 3DMark huszárok, úgyis durvábban, és több kompromisszumot bevállalva tolják.
Itt az én Excel táblám mintának (nem aktuális, már újabb procim van):
De vigyázat, minden alkatrész eltérően viselkedik, így fontos, hogy mindenki a saját kitesztelt értékeit használja!
Sok szerencsét! -
s1ru2
aktív tag
Igen ezeket sajnos már láttam én is... Viszont a következő a helyzet. 1.5V fölött nem szívesen adok neki, mert én állandó használatra keresgetem a dolgot. Próbálkozni kell nagyon sokat, és amin egyszer lefutottak a tesztek és minden oké volt, előfordult h pl másnap már nem akart menni... Nem is az egszerű órajelhajhászás a célom, de idpnként olyan irracionális dolgokat művel, hogy az vicc. Jelem Crosshair IV topikban van egy velem megegyező kombójú ember (CH IV Forumla+ECO) és ő sem kap sokkal jobb eredményeket, viszont szívrebbenés nélkül ad 1.6 fölött értékeket a RAM nak. Valahogy nem az igazi a dolog, de majd még ma is próbálkozom
dokee78: i5/i7-ben bitang lesz !!
-
ZIL
tag
Az AMD-n a memóriatuning igen furcsa dolog. Sokkal inkább optimalizációs probléma, mint puszta órajeldömping. Szerintem valószínű a deszka miatt gyorsabb, mint máshol szokott.
De ennek ellenére nagyon meglepődnék, ha a te hardverodból nem lehetne legalább 10%-al jobbat kihozni.
Egy kis inspiráció:
[link]
[link]
[link] -
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Értetlenkednék...
A meglévő 2X1 gb Kingston 1600mhz memoriáim mellé vettem egy 1gb kingmax 1600 mhz memoriát,igy 3 modul van a 4 foglalatba.
Megnéztem az everestbe/aidaban is/ dual modba megy a 3 memoria,mind a 3 gbot felismeri,a sávszélesség is megvan,a sebesség is a dual modra utal.
785gm chipsette msi lapom van.
Hogy lehetséges ez,tudja ezt valaki?
Vagy csak a programok látják rosszul a Unganged Dual modot? -
-
jeni
félisten
Hello
Az lenne a kérdésem,hogy egy AMD gépet összeraktam Asus M4A88TD-V-EVO/USB3 Athlon II X4 630 procival
A gondom az hogy DDR3 memória még nem jött hozzá az a Kingston Hyper Blu 1600MHz CL XMP-s
Viszont a i7 rendszerű gépemben 3 darab OCZ 1600MHz RAM van vagyis ez . Kipróbálásra az egyik 2Gb OCZ ramot betehetem az Asus gépbe?
Nem tudom,hogy indításkor az Asus alaplaptól mennyi feszültséget kap a RAM,mivel az OCZ-nek max 1.65V feszültséget kaphat a RAM
-
stewe2
aktív tag
Az a problémám, hogy érdemes-e ddr3 1600-as memóriát venni 1600+-os alaplappal, ha a phenom2 memóriavezérlője csak ddr3 1333-ig támogatja a memeket. Más megközelítésből: mire használják az 1600-as memóriákat?
Thx: stewe
-
s1ru2
aktív tag
válasz
Shurycen #3330 üzenetére
Heló! Az egyik 1.50V os a másik 1.70V ott igényel. Én alapból ekkora különbséggel nem raknám össze őket... de valószínűleg nem lesz bajuk egymással. Jelentősebb gyorsulást igen, szűkebb időzítéssel tudnál elérni. 1333 CL5,CL6 on ma már nem lehetetlen. Azonban a játékokban nem lesz túl nagy gyorsulás se az időzítéseknek köszönhetően, sem pedig a 4gb vs 8gb tekintetében sem. (Ha igazak az általam eddig látott tesztek) De aki esetelg ezt már meglépte többet fog tudni segíteni. Amúgy 20k körül már sokkal jobba 4GB os kitetke kapsz újonnan. Lehet hogy az jobban megérné...
Kroni1: Megnézegetem 1-2 tesztben, de nekem pl jobban komálja a lapom, ha viszem a RAM-ot is az NB sebességgel. Legalábbis úgy vettem észre. De 1500Mhz en 6-7-6-18 ban is a linkelt eredményhez közeli sebességet kapok. Ettől függetlenül megnézném mit tud i7 ben 3x2 GB
-
Shurycen
tag
Gyerekek ERRE esetleg valaki valami segítséget PLÍZ!!??
-
Kroni1
veterán
AMD-nél régen ha jól tudom az időzítések voltak fontosak, nem csak a frekvencia. Ez mostanság a ddr3as időkben hogy van? Inkább 1333MHz-et alacsony késleltetésekkel vagy 1600at kicsit magasabbal érdemes beállitani?
-
s1ru2
aktív tag
válasz
dokee78 #3326 üzenetére
AMD-ben nem fog menni. ( Nem tudom mihez nézitek
) Crosshair IV ben használom X6-al és 1800 fölött csak 8-9-8-24 játszik. 1.5V fesszel. P55 ben I7 lapban brutális lehet... Viszont 1333on CL5 megy. Itt van róla amit megtudtam, elértem vele. Lehet, hogy van még benne több sőt. 1.55V on még nem próbáltam. Ha valakit érdekel esteleg AMD-ben más értékkel akkor szívesen megnézem.
-
Zoty@80
tag
halihó, mit gondoltok egy ilyen ramról? [link] a low voltage miatt fogja birni a tunnigot? lehet egy ilyennek plusz feszt adni?
-
dokee78
félisten
Ezek szerint megy 1836MHz-t 7-8-724-ben?
"1946MHz with the timings set to 6-9-6-24 with 1.55 volts" Teszt.
-
Kroni1
veterán
AMD X4 955 mellé kellene, sajna nem tudom melyik most amit érdemes, de ezeket néztem ki az iponban:
ADATA 4GB 1600Mhz Gaming Series Dual KIT 14,8k
Kingston HyperX 4GB CL9 Blu 15,8k
KINGMAX Hercules 4096Mb DDR3 1600Mhz KIT 16,3k
Kingston HyperX 4GB CL9 Blu XMP 16,8k
CORSAIR Core i7 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT 18,3kEzek közül melyiket ajánlanátok? Adata-t érdemes venni, vagy nem véletlenül az a legolcsóbb??
-
jeni
félisten
Melyik a jobb Kingston memória amit érdemes venni?
Áfa nélkül megtudjuk venni.esetleg ez
esetleg a 1333MHz
Amiben menne az a Asus M4A88TD-V-EVO/USB3
Ellenvetés esetleg márkában Kingmax ?
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
2x2GB 1600MHz-es Ramot szeretnék venni, tudnátok ajánlani valami gyártót típust? Van olyan ami jobb ár érték arányú a többinél esetleg? Ameddig elmehetek árban az a 16k-tól max 20k-ig..
-
Zoty@80
tag
Sziasztok mágusok! most fogok I3-as konfigra váltani egy Gigabyte p55.....lappal és azt szeretném kérdezni hogy milyen ddr3-as ramokat ajánlanátok nekem ha még egy kicsit tunningolni is szeretném a procit...
köszi előre is -
Shurycen
tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek: KATT, ez volna a kérdésem, aki tud kérem segítsen!
Iletve azt sem értem hogyha a lapomhoz az van írva hogy 1333 a memóriához akkor az csak olyan sebességű ramokat kezel vagyis nem tudok beletenni gyorsabbat, tehát gyorsulást csak úgy érhetek el ha minél minőségibb és alacsonyabb időzítésű ramokat veszek?
És ha az utóbbi akkor megtudjátok mondani hogy megéri e és hol találhatom a legalacsonyabb időzítésű 1333-as ramokat?
-
Kroni1
veterán
Hát sajnos 1.65V-on még mindig hibázik a Ram 1600-on, pedig az időzítéseket is visszavettem 11-11-11-29-re. Asszem marad az 1333MHz 1.5V-on 9-9-9-24-en. Az időzítésekkel van értelme szerintetek bajlódni, vagy abból nem lehet igazán sokat profitálni?
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! A gépemben van 2x2GB Kingmax 1333MHz Ram, amik alapból 1,5V-on mennek 9-9-9-24-en. 1.6V-on megy az 1600MHz, de memtestben így hibázik. Az lenne a kérdésem, hogy ha 1600-on szeretném őket futtatni akkor meddig emelhetem úgy a feszültséget, hogy azzal nem okozok kárt 24/7-ben működés esetén sem? Nem akarok Hardcore tuningot, csak akkor marad 1600 ha egészséges fesszel bírják azt a modulok.
-
fattila92
csendes tag
Sajna még csak nem is ugyanott vettem őket... A Herculest még nem próbáltam külön, de a másik, a "két hűtőbordás", azt próbáltam és az ment 1600-on.
-
fattila92
csendes tag
Üdv! Lenne egy elég bosszantó problémám. Nyáron vettem egy 2 Gb-os 1600 MHz-es DDR3-as Kingmax RAM-ot (kék hűtőbordásat). Sikerült viszonylag könnyen az időzítésen állítva felhúzni 1333-ról 1600 MHz-re. Most vettem még 2 Gb-ot, szintén Kingmaxot, de ez már az a Hercules fajta. Viszont a kettőt együtt (2x2 Gb) már sehogy sem sikerül felhúzni 1600-ra, igaz csak az időzítéssel próbáltam babrálni, mivel elég amatőr vagyok a dologban, de ha egyszer 1600-as RAM-ot vettem, akkor jó lenne, ha annyin ketyegne. Megköszönném, ha valaki tudna ebben segíteni. Az alapom az ASRock M3A790GXH, a proci Phenom ll X4 955, ha esetleg ez számít. Előre is köszi!
-
jeni
félisten
ASUS M4A88T-M laphoz melyiket érdemesebb megvenni?
Kingston:
Kingston 2x2 GB DDR3
Kingston 4GB DDR3GeIL:
Basszus a GeIL memóriák nem jók semmire?
Intel i3/i5/i7 és AMD-s alaplapokkal NEM kompatibilis
Az Ipon oldalán írták az ismertetőben. -
sagvary
aktív tag
Igazából a Kingston és a Kingmax közt van-e olyan kapcsolat, mint az ASUS és az Asrock között? Különállóak, tudja-e valaki?
-
Jano156
tag
sziasztok! tuning szempontjából crucial-t vagy mushkint ajánljátok jobban?
-
jeni
félisten
Az Asus memória supportjában szerepel
[link] Kingston KVR1333D3N9/4G de 2G-ként a az utsó számozással a táblázatban
-
jeni
félisten
Szia
Asus M4A88T-M alaplaphoz melyik a legjobb 2x2 Gb ram ami vehető bele?
Kingmax? Kingston? A-Data? GeiL?
Ezek közül melyiket érdemes?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest