- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Boss
őstag
hat amilyen hulye vagyok elfelejtettem loni, sebaj, porog az 1.76V (meg mindig 7-7-7-15-2T PL6, stronger, 1800mhz), arrol majd lesz
-
^Boss
őstag
mindjart teszek be kepet 1.78V-rol, igazolni nem tudom hogy annyit kapott, mivel nem jelzi ki a lap, de talan hisztek nekem
* egyebkent mit szolnanak az illetekesek, ha csinalnank GTR/GTS/GTN, illetve JNL/JNM/JNx (nem jut eszembe) topicot? elegge elteroen kell hangolgatni, mar 24/7-re is.. persze ez csak egy otlet.. (nem beszelve a samsungokrol..)
-
jugeen
addikt
válasz
Szatesz #1395 üzenetére
attól függ mire. ha benchmarkolni akarsz extrém tuning mellett, akkor a beállíátsok tárháza miatt GTR/GTS. ha 24/7, akkor JNL/JNM. az meg csak egy dolog, hogy ilyen chip vagy olyan chip. a gyártó által kommunikált osztálybasorolás is nagyon fontos. ameddig a G.Skill HZ szériája a top, addig az OCZ Platinum széria egy erős középhaladó szint. náluk a csúcsig még ott van a reaper is.
-
^Boss
őstag
1.8V kipipalva, restart utan johet az 1.78
-
jugeen
addikt
-
^Boss
őstag
1.8V-on megy most épp..
-
^Boss
őstag
kozben ugy tunik az 1.82V-os teszten is atmegy, persze ez meg feluletes, fel oras teszt (1024K, 8K pass blend-en)
-
^Boss
őstag
na a JNM-rol majd rakok fel ma par eredmenyt, jelenleg 1.84V 7-7-7-15 2T /stronger/PL6 ami stabilnak tunik blendre
1.82 most megy..
-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
a mai napon megérkezett a legújabb trónkövetelő chippel szerelt G.Skill 1600 HZ kit-em. nem más van rajta, mint a JNM. és hogy miben különbözik a JNL-től? ahogy a GTR-nek a GTS a nagytestvére, a JNL-nek meg a JNM.
1066 - 777 - D9JNL
1333 - 999 - D9JNM -
Gambit
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy új asztali gépet megéri-e DDR3-ra fejleszteni úgy összességében. Vagy ár/érték arányban jobb a DDR2?
Köszi! -
jugeen
addikt
ha minden igaz, akkor az aprósok között egy uriembernek vagy GTN vagy GTR chipes, 2GB-os kitje vannak eladók!
-
AirBooms
addikt
-
jugeen
addikt
akinek esetlegesen stabliltási problémája akadna a Micron chipes moduljaival, az saját felelősségére SPDTool-lal frissíthet a z alábbi referencia SPD-kre.
ha frissítesz, akkor mindenféleképpen mentsd el az eredeti SPD-det!!!
-
jugeen
addikt
hihetelen nyomott árakon vannak 2GB 1600-os kitek az apróhirdetések között....
-
^Boss
őstag
-
jugeen
addikt
az új OCZ DDR3 PC3-16000 Platinum EB 2GB-os kitje is Samsung chippel szerelt kit.
-
^Boss
őstag
válasz
Overlocker #1351 üzenetére
köszi majd csak most ejjel jon a jobbik resze, a 24/7-en kivuli dolgok
-
^Boss
őstag
kis lokes a topicnak ->
P5E3 Premium
CellShock 1800 @ 7-6-5-18-48-1T-16383T-PL6 - 1.94V
[link] -
jugeen
addikt
-
AirBooms
addikt
Hali!
Tud valaki ajánlani valamilyen 2x2 gb-os kitet, ami viszi a 2000 MHz-et CL8-ban?
Thx!
-
Szatesz
őstag
válasz
Overlocker #1334 üzenetére
Ugyan ilyen 1600 as platinumom van remélem az enyém is képes ilyenekre...
-
Overlocker
veterán
-
jugeen
addikt
maximálisan meg vagyok elégedve a GTS chippel.
elképzelhető, hogy még alacsonyabb feszen és képes hasonló beállításra. 1800 CL7 @ 1.9v
-
AirBooms
addikt
-
jugeen
addikt
válasz
SzlobiG #1324 üzenetére
micron terén GTS, GTR mindig is meglepő, kiemelkedő teljesítményre volt képes, akár CL6-ban is. tökéletesen bírják a mags feszültséget is. a JNL már kicsit érzékenyebb, CL6 nem igazán megy nekik és a kint lévő kitek többsége a 2.1v feletti feszültséget sem szeretik nagyon. természetesen ezek között is vannak kivételek, amik kilógnak a sorból. aztán itt vannak az új samu chipek is, amik minden tiszteletet megérdemelnek. úgy tűnik, hogy újra magukra találtak, és újra a tuning RAM-ok között találkozhatunk majd velük. addig is én azt mondom, hogy ha valaki folyamatosan tesztelni akar, akkor GTS/GTR, ha viszont 24/7-es beállítást szeretne, akkor JNL.
-
jugeen
addikt
megérkeztek ma az G.Skill-jeim. GTS-ek csücsülnek rajta. kellemes lesz az új masina
-
Szatesz
őstag
Milyen programmal nezed a DDR3 stabilitását? Csak SuperPi vagy kell valami memtest?
-
P00By
nagyúr
-
^Boss
őstag
na, ennek orulok. azert a cell az cell, mennie kell (meg rimel is)
nalam 1,55V folotti NB feszen elkezdett rakoncatlankodni az ocz.. -
AirBooms
addikt
1,65 V-ot.
Amúgy most memtest 86-ozok, s kiderült, hogy 1800 8-8-8-16-on (ezek a gyári értékek) is szinte egyből hibáznak 2,0 V-on. Szóval itt valami bűzlik.
Most átraktam őket az 1-3 slotokba, s érdekes módon egyelőre CL8-ban hibátlanul megy a teszt. Pedig állítólag aranyszabály, hogy DDR3-as ramot csak a 2-4 slotokba szabad tenni! Asszem, ez most megdőlni látszik...NF-ben nem tudom kipróbálni őket.
-
^Boss
őstag
válasz
LamehTheDark #1309 üzenetére
szvsz mostmar nem olyan veszesek a ddr3mak (lasd alairasom
) siman bevallalhatod, lapcsere sok hulyeseggel jarhat a kesobbiekben. bar talan a p45-ot meg erdemes lenne megvarni a vasarlassal.
-
LamehTheDark
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet építek, a régiből semmit nem tudok megtartani... Kérdésem: DDR2 v. DDR3?!?
Vegyek egy DDR3-as deszkát és bele 2GB DDR3 ramot, aztán fél év múlva, mikor már olcsóbb lesz a DDR3, még 2Gb-ot, vagy vegyek most egy DDR2-es alaplapot, bele tuning DDR2-es 4Gb ramot talán még olcsóbban is mint az első verzió, aztán 1 év múlva alaplap és memória csere DDR3-ra?!?!
Ez a nagy dilemmám.... Gépet játékra használnám, 20 vagy 22"-os széles monitorral.
Köszi előre is a segítséget, véleményt!!!!
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy láma kérdésem lenne, kb. egy tőmondatban meg is lehet válaszolni. Ha van egy procim, ami képes 8x450-en működni (remélem van
), s a RAM-okat szinkronban szeretném hajtani vele, az hány MHz-et jelent DDR3 estetén? jól sejtem, hogy 1800-at?
Egy másik kérdés, ez már inkább tapasztalati... melyik a jobb vétel: a CellShock, vagy a Crucial kitje? Nekem ránézésre az utóbbi a szimpatikusabb, leginkább a DDR2-es előzmények miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged