- OLED monitor topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- ZIDOO médialejátszók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2499 üzenetére
biztos azért mert már volt nálunk
hát ha i7 cserén gondolkozol és annyra nem izgat hogy most épp dual-ban vagy single-ben mennek-e a ramjaid, meg végülis 4gb mire nem elég, szóval 2-t a polcra is tehetsz ha épp nem játszol és valamit tesztelni akarsz amihez "sebesség" kéne. szóval 24/7-es user-ként én is az i7-es pakk mellett döntenék. hosszutávon jobban értékállóbb is mint egy 2x2-es csomag (vagy akár 2) amit később i7-ben nem fogsz tudni használni alacsony feszen, a másikat viszont igen mivel arra van binnelve
más kérdés, hogy az OCZ-kért annyira nem vagyok oda, sokkal inkább vennék G.Skill, Kingston, Corsair, CSX vagy más gyártó ramját amin sokkal jobban kiszűrhető, hogy milyen ic-vel szerelik. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Achill3uS #2498 üzenetére
Akkor mondom a szitut, segíts dönteni. Lap adott (már ha beindul by Asus Magyarország, ilyesztegetnek vele
): Asus P5E64 WS Evolution, BIOS-t nem tudom melyik. Proci E5200 lesz szénné nyomorgatva terveim szerint.
1. opció:
2x2 GB vagy 2x(2x2) GB OCZ Platinum DDR3-1600 CL7 1.9V kit
2. opció:
3x2 GB OCZ Platinum DDR3-1600 CL7 1.65V kit
melyiket?
Későbbi esetleges i7 csere miatt gondoltam, hogy jobb lenne a második opció, plusz papíron alacsonyabb feszen képes 1600 CL7-re...ezek szerint viszont csak i7-ben
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2497 üzenetére
fizikailag belemegy, 3 ram-ot ugyanugy tud hajtani - igaz csak single channel-ben, de működőképes abszolute. az elképzelésed egyetlen helyen hibázik, hiába low voltage kitet teszel bele, 1.65v-n nem fogod tudni hajtani azon az órajelen amit i7-es rendszerben szavatolnak neked, ugyanis a c2d & x48 nem szükséges elmagyarázni mennyire gyökeresen eltér memóriavezérlésben tekintetében. egyszerüen ugyanazokat a chip-eket is ami i7-ben beéri jóval kevesebb fesszel, jobban meg kell küldeni (cirka 1.90v körül, chip-re válogatja). de ezt sok gyártó fel is tüntei a leírásban. core i7 platform: 1.65v , other ddr3 platform: 2.0v pl.
de itt egy konkrét példa. vannak samsung hcf0 alapú team xtreem ramjaim [link], core i7-ben 2000c9 1.6v alatt is memtest stabil, rampage extreme-ben 1.80v alatt meg sem indulnak. -
Alvin_ti4200
félisten
X48-as lapba (Asus P5E64 WS Evolution) bele tudok rakni háromcsatornás RAM csomagot vagy csak 2 és 4 modullal megy? Manuálban nem írják, hogy nem menne 3 RAM-mal, csak a későbbi váltás miatt (i7) is jobban járnék egy ilyen szettel, mert az 1600 CL7-et 1.65V-on tudja 1.9V helyett.
-
P00By
nagyúr
-
P00By
nagyúr
válasz
maxrad1580 #2493 üzenetére
Jelen pillanatban nem vagyok képben, itt tedd fel a kérdésedet! Ők biztosan jót fognak ajánlani!
-
P00By
nagyúr
válasz
maxrad1580 #2491 üzenetére
Igen! Feltéve, ha kihasználod(tuning).
-
P00By
nagyúr
válasz
maxrad1580 #2489 üzenetére
Hidd el nem érdemes
Ha fejleszteni akarsz, akkor jó tuning ramot(DDR2) vegyél
Persze, ha kihasználod
-
P00By
nagyúr
válasz
maxrad1580 #2486 üzenetére
Csak egy picit kéne visszaolvasni
-
maxrad1580
aktív tag
Hali
P35 ds3 hogyan viselkedne vajon DDR3 rammal? -
AirBooms
addikt
Hali!
Szerintetek mit ér (mennyiért lehet meghirdetni itt a PH-n) egy dobozos 2x1 gigás, fekete CellShock DDR3 1800 8-7-6-21 kitet?
A cucc megy CL7-ben a legdurvább beállításokkal 1800 MHz-en, vagy CL-ban 2000 MHz-en (lásd az adataimat).Előre is THX mindenkinek!
-
looser
addikt
Sziasztok, egy CSX DDR2 1066-ról CSX DDR3 1600-ra történő váltásnál lehet teljesítménynövekedésre számítani? A deszka GB EP35C-DS3R.
A proci E2180. Felesleges? Csak másik proci vásárlása esetén érdemes?
Köszi a válaszokat. -
WildDaemon
aktív tag
Valaki tud nekem infót adni, hogy a DDR-2 1200MHz-n 5-5-5-18 vagy DDR-3 1600MHz 7-7-7-24 között van-e érezhető sebesség különbség?
-
P00By
nagyúr
-
P00By
nagyúr
-
Konfigos
őstag
Üdv!
Szerintetek melyik a jobb kit?
OCZ Reaper 1800mhz 2x2gb CL8
Vagy
OCZ3P1600EB4GK, Platinum EB Edition 1600mhz 7-7-6-22 szintén 2x2gb.
A lényeg azon lenne hogy 1750mhz körül menjen cl7-ben 24/7-ben.
Árban minimálisan a kül a kettő között ( 3k )
Reaperre jobban hajlok valamivel de kiváncsi vagyok a véleményetekre -
polo20
tag
Hello!
Van 1 gépem amiben a következők vannak:
GIGABYTE P35-DS3
Intel s775 P4 DualCore E2180 2.00GHz - 3GHz-re húzva
MSI PCIe NX8600GT-T2D256E-OC/D3
2 db Kingmax 800MHz 1024MBLe szeretném cserélni a memóriákat. Eleinte 2x2GB DDR2-n gondolkodtam, de megláttam hogy a Kingmax DDR3 1333MHz 2048MB 9 510 Ft.
Nem vagyok biztos benne hogy az alaplapom támogatja a DDR3-as memóriákat. Keresgéltem utána sokat, de van ahol csak DDR2-t ír és van ahol már a DDR3-at is. Nagyon népszerű(vagy legalábbis volt) ez az alaplap, ezért remélem lesz aki meg tudja mondani.
Mit gondoltok vegyek 2db Kingmax 1066MHz 2048MB vagy 2db Kingmax DDR3 1333MHz 2048MB memóriát? Persze a DDR3-at csak ha az alaplapom befogadja...
Előre is köszi a választ!
-
P00By
nagyúr
-
paprika
aktív tag
Halihó. Lehet hogy már ki lett tárgyalva de nekem sajnos nincsen időm végig olvasnni mindent
Szóval DDR3 kellene elérhető árba. Gianninál néztem 2*2GB Kingmax DDR3 1333 MHZ-s ramot. Ezek úgy általában meddig mennek el? Milyen Chipeset érdemes megvenni belőle? Vagy van még Kingstone 2*2GB kit 1333 Value ram. Sajnos max 25-k van rá. Tehát a kérdés adott
Kingmax de milyen Chipes legyen? Jah és Phenom II 955 alá lenne. Köszi
Legfontosabb. Tuningra kellene.
-
Tiby
tag
RAM DDR3 PC12800 1600MHz 2048MB GEIL EVO KIT2 7
erről valamit tudtok striker2 -es-be lenne -
HSM
félisten
Úgy néz ki a lap volt a ludas.... F5-ös BIOS-al már bootolt 1450@CL8-on, de még nem stabil... Na, majd talán az F6...
De nem félreérteni, ilyen mix szettel ez is tökély, ne bántsuk már a lapot...
De még azt se tartom kizártnak, hogy valami subtiming üt be.... Majd még próbálkozom. A lényeg, hogy 1333-on, CL7-ben 1,5V teljesen stabil.
-
ferbazs
tag
-
P00By
nagyúr
-
HSM
félisten
Az nem hinném, hogy flame, inkább tény, hogy minden lap más ramot szeret, mással megy jól, sőt van amelyik egyszerűen jobb, mint a másik.... Amúgy nem rossz ilyen téren a Giga, 3 modullal nagyon szépen megy, lehet, hogy a DFI se ment volna annyit, ha betett volna a srác még 3 teljesen más csippel szerelt modult....
Annyira sajnos nem érdekel a dolog, hogy kiszedjem mind a 6 modult, és a JNM-eket betegyem az elpidák helyére...
(Hülye I7, hogy nem indul 3 modullal, csak ha a megfelelő helyre teszem...
) Na mind1, azért valahogy megpróbálom elviselni ezt a hibát....
Majd még kipróbálom valami friss BIOS-al is, hátha azzal.... Ami van F4, már kicsit öregecske.... -
HSM
félisten
Köszi, átnéztem.... Az az érdekes, hogy a srácnál simán ment 1,65V-on 1750-en CL8-on, a VTT meg gyanítom azért annyi, mert az egekbe húzta az Ucore-t.... Az az érdekes, hogy nálam szépen megy a cucc 1333@CL7-en 1,5V-on, viszont az 1450@CL8 még 1,6V-on is kifog rajta, valahogy az az érzésem, hogy nem a ram ereje fogy el, hanem valami más... Lehet az tesz be neki, hogy 3db elpidás Kingmax mellé tettem be??? Vagy az UD5 lapom nem komálja? Pedig az elpida-kingmax 1750@CL8-at vidáman ment benne, és nem is a QPI/VTT fogyott el, bőséggel adtam neki a megadott leglassabb Ucore-hoz képest.... És elvileg a lapnak is jónak kéne lennie 6 modullal legalább 1600-ig...
-
Oliverda
titán
Még mindig $245.99-en áll, igaz most éppen nincs raktáron. Viszton találtam 2GB-s Crucial-t amin jó eséllyel olyan Micron-ok vannak mint a linklet XS-es kiten. [link]
Már van egy 2x1 gigás OCZ Platinum kitem, tehét a következő lépés a 2x2 lesz majd valamikor. Amúgy nem néz ki rossznak a Kingston T1 sem.
-
jugeen
addikt
válasz
Oliverda #2434 üzenetére
a newegg-es árat ne vedd alapul. az bizony el lett árazva nagyon csúnyán. aki figyelmes volt és résen is volt, az tudott annyiért szerezni. sajnos az itthoni nagyker ára elég horribilis. nettó 99k körül. eu-ban is 378eur, usa-ban meg 469USD.
ettől függetlenül van a kingston-nak T1 2GB 2000-es kit-je . igaz az nem elpida hyper chipes, hanem hcf0 samu.
-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
íme egy átfogóbb teszt egy 3x1GB-os JNM kitről.
-
jugeen
addikt
a kérdésedből hiányzik a platform, de gondolom x58-ra gondolsz. mi próbálkoztunk még régi binelésű modulokkal és 1600 c9-nél megállt a tudomány 1.65vdimm mellett. a qpi-t meg sem merem említeni. természetesen akkor még elég kezdetleges BIOS-ok voltak, de az biztos, hogy nagyon nem remekeltek. sajnos azt a tényt kell megállapítani, hogy az x58-as platformon a micron-nak egyelőre nem terem babér, HA tuningról beszélünk.
-
HSM
félisten
Valakinek van tapasztalata, hogy Micron D9JNM csipes memóriákból milyen órajel/időzítés csalogatható elő stabilan olyan 1,6V magasságában?
-
HSM
félisten
Belinkelem ide is...
ULV Kingmax!(1333@CL7 Ultra Low Voltage! 1,3V!!!) [link]
-
HSM
félisten
Attól függ, mire akarod használni... Ha tuningolni akarsz, akkor határ a csillagos ég, de ha csak simán jó teljesítmény kell, pici, ésszerű tuninggal, akkor egy 1600-as CL8 low voltage (1,65V max) tri-kit is elég szerintem, ha viszont csak alap prociórajel mellett akarsz elfogadható teljesítményt, akkor egy sima 1,5V-os 1333-as CL9-es mezítlábas ramból 3db-al se jársz rosszul, és ha szerencséd van, akkor hozhatja tuningban is az 1600 magasságát.
-
zip
tag
Hello Mindenki!
Egy GA-EX58-UD4 es lapba i7-920 (Core i7) procit tennék és melléjük DDR3-as ramot, viszont nem tudom hány Mhz-s legyen a ram...
valami okos homályosítson már fel, mit kell ilyenkor figyelni,,
köszi
-
HSM
félisten
Szerintem teljesen jó.... Letesztelte a ramom 2/3-át, és közben használható maradt a gépem, és a sebesség is rendben volt így. De csináltam még egy kört ezen a beállításon, így ~5-10MB szabad ramom maradt, sajnos 800 volt a max, amivel engedte indítani.[link] Amúgy szerintem teljesen 100%-os a több kicsi teszt is... (Az meg hogy 750 megát teszteletlenül hagytam, nem azon múlik....
)
Sajnos most nem volt időm tovább futtatni, de így is több mint fél órát ment.... -
ferbazs
tag
-
ferbazs
tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- DOOM - The Dark Ages
- Banggood
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Nintendo Switch 2
- OLED monitor topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged