- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
Alakul az...csak gyakorolni kell, de így kéne Lala.
-
Lalaboy
őstag
Ha ilyen "baratsagosan" arazzak az USA-ban az X38-as lapokat, kivarom inkabb az X48-at!
[/L]http://www.zipzoomfly.com/jsp/ProductDetail.jsp?ProductCode=10006785]http://www.zipzoomfly.com/jsp/ProductDetail.jsp?ProductCode=10006785[/L]
Feladom!(Miert nem volt jo a regi????)
-
Lalaboy
őstag
Egy kis erdekesseg!
[L:http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2454435&postcount=1][/L]
A nyafiba! Nem ugy mukszik a link, mint korabban! Rakell meg jonnom! -
Lalaboy
őstag
Ugy naz ki az Intel ujra elhalasztotta az X38 piacrakeruleset!
-
beteg
őstag
mondjuk nem ide tartozik, de akkor már a p-s miért k-nak hívják és a z x-est miért e-nek??
-
beteg
őstag
lesz a héten x38 as ddr3 as lap mo.-on?
-
Lalaboy
őstag
válasz
Nyugdíjas #580 üzenetére
Lassan kialakul a DDR3-as ramok piaca is! A Micron-nal gondolom tisztaban vannak azzal, hogy nem ''mindig'' a RAM a gatlo tenyezo a tuningban. Lassan egyre tobben valtunk DDR3ra es egyre tobben kell szembesulnunk tuningszempontbol uj problemakkal. Nekem sokmindent atkell ertekelnem es szinte ujratanulnom. Meg is fogom az arat fizetni, ahogy magam ismerem....
-
Lalaboy
őstag
A Crucial (ill. Lexar) is bejelentette a DDR3-as ramjat:[link]
-
jugeen
addikt
itt egy kis összehasonlítás
DDR2 vs DDR3 - ASUS Blitz Formula vs Blitz Extreme [link]
kiemelnék egy résztFINAL words: YES it worths to move on DDR3 BUT we have to wait for the X38 Intel chipset to come out first.....X38 with DDR3 AND 2 x 16 PCI-E will be a blast......
[Szerkesztve] -
jugeen
addikt
sokszor azon gondolkozom, hogy nem a DDR3, mint a RAM ami kiforratlan, hanem az a nyavalyás chipset. kezd ciki lenni, amit az intel művel. lehet, hogy csak egy kosza gondolat, de ha amd meg tudja fogni, akkor azt most kell meglépnie. ez a P35 DDR3 kombó, kísértetiesen hasonlít az nf680-ra. ha sikerül összelőnöd akkor atomzsír. de meddig?
-
jugeen
addikt
nem akarlak elszomorítani, de a DDR2-es tapasztalatokkal nem mész sokra DDR3 esetén. a gyerekcipőben járás erősen jelen van még. jelenleg a P35-ös lapok a DIMM1-DIMM3-as párosításokat nem szeretni. DIMM1-nek elég erős a fluktuációja 1800 környékén. hogy miből veszít? feszültség v. frekvencia? senki sem tudja. egyszerűen bedob néha-néha egy hibát. ha abszolút stabilitást akarsz elérni, akkor csak a fekete slot-okat szabad használni. nagyon szinpatizálok én is a TG-kkel, de jelen pillanatban nem fogod tudni azokat sem rendesen finomhangolni, amíg nem lesz egy jó chipset alattuk. úgymond a D9-es DDR3-ak mennek 555-15-öt 1500-on. de ugyanolyan gyenge a visszajelzett teljesítmény, mint a 965 CL3-nál volt. nagyon úgy tűnik itt a CL7 lesz a nyerő.
-
Lalaboy
őstag
Megvan az oka, hogy miert is a TG-t valasztotam az olcsobb Cell Shock helyett!
Velemenyem szerint egy RAM-ot ugy erdemes megvasarolni, hogy birja a szuk idoziteseket, de ha kell, akkor birja a magasabbakat is! Akinek volt mar komolyabb TG ramja, az tudja, hogy menire finoman belehet oket loni, mert a TG nem szeriara valogatja le a ramjait, hanem IC-kre, ami nagyon ritka!
[Szerkesztve] -
-
Gorneck
legenda
Magas ram sávszéllel nem lehet a világot megváltani...sem a proci sem más nem igazán igényli...ezért is néztem elképedve mikor magyar tulajok is kiadták érte azt a nem kevés pénzt.
De a kérdésem továbbra is áll...
X38 olyan lesz, mint a 975...szép, jó, gazdagon felszerelt és drága...de sztem a p35tel és olcsó lapjaival szemben erősen életképtelen a magyar, de lehet még a külföldi piacon is...bár ez csak jövendölés...semmi más...
Szal nem csak a DDR3-nak kell felnőnie, hanem minden másnak (lap, cpu), hogy érdemi előrelépést tapasztaljunk a pénzünkért... -
Lalaboy
őstag
Nagyon jo kerdes!
A jelenleg fellelheto teszteket nezegetve igazabol nem sokat.
Sajnos keves teszt ''szivargott'' ki a kovetkezo generacios Intel X38-al kapcsolatban, a konkret teljesitmenynovekedes jocskan elmarad a beigert % aranyoktol. Nem all szandekomban tamadni a DDR3-at, de kell majd normalis alaplap a feneke ala, ami egyenlore nincs!!!
-
Gorneck
legenda
Mást is futtatok, mint winrar/everest? Igazából az semmit nem mutat meg...csak szép számokat dob...
Játék? Egyéb tesztprogik? Pl egy ilyen 2000en futó ram mit hoz? -
jugeen
addikt
thx!
este sikeresen lekergettem egy Prim95 blend-et 8*450 CPU és 1800 765-18 mellett ( 9 óra futás után leállítottam, kell dolgozni is ). jó játék lesz ez a DDR3 már most látom. kísértetiesen hasonlít a BH5-ös DDR1-es időkre. ha megtalálja az ember a legjobb subtiming-okat, akkor azt nagyon meghálálja.
[Szerkesztve] -
jugeen
addikt
DDR3-2000 888-24 [link]
-
jugeen
addikt
megérkezett RMA-ból a KIT-em
-
jugeen
addikt
Super Talent Project X
[link] -
beteg
őstag
ja, nem tuningolni akarom! csak idegesít, hogy fikázzák a haverok a gépem, mert olvasták ''valahol'', hogy a ddr3 semmivel nem gyorsabb, mint a 2
jó, ha az 1333 CL9 hez hasonlítják, akkor lehet, hogy tényleg nics nagy különbség, ezért tolok nekik egy ilyet:
E6750 8X400FSB 3200MHz, DDR2 800CL4, (P5W64)
vs
E6750 8x400FSB 3200MHz, DDR3 1600CL6 (P5K3)
jobbat nem tudok, mert hiába mondom nekik, hogy ezt a ramot 1800 asnak árulják, úgy kéne összehasonlítani a 800 assal, jönnek az fsb-vel. 1600 on meg nem biztos, hogy menni fog a cs cl5 ben
a fenti értékeken viszont garantált, hogy stabil lesz.
aztán meglátjuk, hogy miben mennyivel gyorsabb a ddr3 -
beteg
őstag
lehet szerzek egy c2d-ót, és tényleg megcsinálom az összehasonlítást a DDR2 800CL4 vs ddr3
jó választás hozzá egy 6750? -
Lalaboy
őstag
Impressziv memoriateljesitmeny X38&DDR3:[link]
-
jugeen
addikt
Micron 1Gbit DRAM, 128Mx8, 78nm, MT41J128M8BY
FBGA codes for Engineering (ES) and Commercial samples (CS)
Speed grade | ES DRAM | CS DRAM
----------------------------------------
-25E 800 5-5-5 | Z9HWW | D9GTP
-25 800 6-6-6 | Z9HWV | D9GTN
-187E 1066 7-7-7 | Z9HWQ | D9GTR
-187 1066 8-8-8 | Z9HWT | D9GTQ
-15F 1333 8-8-8 | Z9HWS | D9GTT
-15E 1333 9-9-9 | Z9HWR | D9GTS
-15 1333 10-10-10 | Z9HZM | D9HZL -
-
subaruwrc
félisten
már bocsi a láma kérdésért de az 1866os supertalentek senkit nem izgatnak? vagy ők az extreme hardcore kategória árban?
-
beteg
őstag
csak hülyülök!
tényleg látszik, hogy nem a ram a leggyengébb láncszem. nálam még mondjuk nem is a lap hanem a proci. a ramocska még bírná, 2,25 ön is.
de jó ez így. most hogy itt kergetem a winrart, az egy dolog, igazából mindegy, hogy 3000, vagy 3100 (már láttam), nekem az a lényeg, hogy 2600 körül tök stabil és tényleg hasít a gép! tegnap pl. úgy codoztam, hogy közben virtual pc-n a win2003 server ad-t configurált
eddig csak ültem és vártam, vártam, most meg elmentem közben kicsit lőni! na ez a nem mindegy
-
jugeen
addikt
ne akarj több feszt adni neki, mert az alábbi a nagy büdös helyzet. hiába ütöd meg az 500FSB-t, az NB nem fogja bírni a 2000-et 24/7-re. nem a RAM hibája, hanem a chipset ilyen gyenge. sajna a Blitz Extreme-k sem bírják. egyelőre az x38 sem. ahogy a CPU-nál az FSB limites, úgy a DDR3-nál az NB a limites.
-
beteg
őstag
thx!
-
jugeen
addikt
feladtam a RAM-okat. remélem még a héten megérkezik a csere.
-
beteg
őstag
[link]
[Szerkesztve] -
beteg
őstag
ja! hát a lényeg: a tápom volt kevés, nem a lap és a ram! ezek szerint a prociban is van még, lehet kergetni a ram végét!
-
beteg
őstag
nagyon rossz hír
nem is tudom, hogy mondjam-e az enyémet
vettem ma egy tagan tápot a ram -nak, hogy jólérezze magát, mert már köré építem a gépet..
hát jól érzi magát! de majd holnap mondom, mennyire
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo IV
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest