- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Monitor hiba topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
Valakinek nem kell ilyen? Sajna én már nem tudom használni...
-
TazLeacher
nagyúr
Szia mindneki!
Ezeknek mennyi feszt lehet adni 24/7-re?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Laraxior #2022 üzenetére
2-4-be. Az 1-3-at nálam nem szerette, és a linked is jobbat tett neki, nekem egyenesen azt tanácsolta, hogy inkább maradjak a linked-nél.
Ultra SLI. Ez már off, de mi a különbség?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Laraxior #2008 üzenetére
Nálam a memó bírta a 2000-CL8-at is. 2.1-et kapott, MCH alapon. Most 1800-CL8 megy 1.9v-vel. Szerintem nálam a proci volt a ludas.
Magába a proci simán ment primestabilan 3,6-ot, ha a memó alapon volt.
A memó simán ment 2000-et CL8-ba, ha a proci alapon volt. De szinkronban 3375+1800 CL8 a vége, felette nem is bootol. Még fut a memtest, de egyelőre (9 órája) stabil, prime 14 órát ment stabilan. (Akkor értem haza...) -
TazLeacher
nagyúr
Tunungmesterek, lehet ez a ramtól?
-Proci 8 óra prime blend stabil.
-Memó 15 óra Memtest86+ stabil. (újrateszteltem, akkor már stabil volt)Viszont véletlenszerűen előfordul, ha bekapcsolom vagy újraindítom a gépet, hogy felpörög minden, de a proci nem csippan, és se kép, se hang. Se semmi. Az esetek 90%-ában megnyomom a resetet, "újraindul", és akkor már bootol, a maradék 10%-ban ez nem segít, ilyenkor kikapcsolom a gépet, bekapcsolom, és már megy is a boot. Véletlenszerűen fordul elő, nem tudom semmihez kötni.
Mitől lehet? -
TazLeacher
nagyúr
Memtest86+-ot futtattam. 12 óránál néztem, akkor hibamentes volt. 15 óránál ránéztem, és 2 errors-t írt, de ment tovább. Ilyenkor mi van?
-
TazLeacher
nagyúr
Úgy néz ki megvan a probléma forrása. Belőttem az FSB-t 450(1800)-ra, így nemhogy feláll a rendszer, de 6 órát ment a Blend 2000-8-7-6-19-1T-vel.
Vicces, mert 480-as FSB-vel 20 órát ment a Small FFT hiba nélkül, így nem értem...igazából nem katasztrófa, így marad a 3375Mhz, viszont úgy néz ki alapfeszen.
Nem értem e miértet, de ez van...
-
TazLeacher
nagyúr
1920-9-9-9-24-2T kipróbálva, 1.9v-n, MCH 1.5v (alapon)
1. Windows f@szán feláll
2. Újraindít, windows f@szán feláll
3. Újraindít, fekete képernyő, only fehér egérkurzor, és semmit nem tudok csinálnijugeen: ha 790i-ben legegyszerűbb, akkor tudnál egy kicsit segíteni, hogy mit csinálok rosszul?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Szatesz #1841 üzenetére
Egyébként nekem is csinalja ezt csak nekem 3ds alkalmazasoknal a GTS csipp 3dmarkba pl vagy jatek kozbe...
Akkor mi értelme van így használni? Sok értelme van, ha állandóan szétfagy...
Ha választanom kéne, hogy 1800-on stabil, vagy 1920-hon állandóan fagy, akkor inkább maradok az 1800-nál...Az 1.9v 8-7-6-15-2T asszam már volt, és azzal működött, de nem vagyok biztos.
A magasabb fesztől néha kiakad, nem ragaszkodom feltétlen az 1.8v-hez, csak ez jött össze. Az 1T-től szinte mindig kikészül a win egyébként. Megnéztem, amit SzlobiG linkelt, és a kiskönyvébe ku*vára nem ez van írva. Köze nincs ehhez. Ott 2000-et írnak 8-7-6-19-1T-vel, 790i-ben. Így már valanmivel hihetőbb, de nekem ez se nagyon jött össze.
OK. Én igazából 1920-ba szeretném használni, az úgy baráti lenne.
Viszont kipróbáltam 9-13-13-13-2T-vel is 1920-ban, és tökre semmire nem jutottam, ugyan az volt az eredmény,mint eddig. Kapott már 1.85v-2.1v-ig mindent.
Ilyenkor mennyi MCH feszt adjak neki? Melyik az a beállítása, ahonnan már javasolt tolni neki? És mennyit?
MOD.: csak Vista 32-biten próbáltam. Ilyenem van eredeti, ezért ezt fogom használni. Sokra megyek vele, ha kiderül, hogy mondjuk XP-n tökéletes. Max megüt a guta.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Laraxior #1836 üzenetére
Mondom, nálam elvileg megy 790i-ben, memtest stabilan.
Belőttem 1920-ra, 2.0v-vel 8-7-6-15-1T memtest 6 óra hiba nélkül, szóval ELVILEG működik.
Ha viszont 1800 feletti értéket állítok, akkor szint minig ugyan az történik win indításkor.
Beálítom, Windows bootol, feláll, minden pöcc, megnézem CPU-z-ben és 960-8-7-6-15-1T, boldogság. Win újraindít, a windoslogo a töltőcsíkkal bejön, de utána olyan, mintha felállna a win (hang nincs!), de csak egy fekete képernyő és a fehér kurzor. Innentől semmit nem tudok csinálni, akárhányszor újraindítom, BIOS reset, vagy bármi, mindig ez fogad. Semmi nem segít, csak a win reinstall. Az elmúlt 3 napban kb. 20-szor telepítettem rendszert. 1800-on nincs ilyen gondom, így erre lőttem be.
Igazából nekem ennyi jöt össze. Gariba nem vihetem, mert berakják, memtest, és hiba nélkül fog menni, megkérdezik majd: "Hülye vagy kisfiam? Ez a memó hibátlan!" Volt itt még egy srác, akinek Diablója volt, ő X48-ban nem tudott 1732 fölé menni.
Egyébként Supermannak is volt jó sok gondja, hasonló, mint nekem. Memtest szerint hibátlanok a ramok, de win megbolondúl tőle...passz. Valami nem stim, nem tudom a memót hibáztatni, max a Microsoft-ot.
Itt PH-n 790i-vel tesztelték a 2000-es Diablo-t, kiváncsi lennék milyen beálításokkal sikerült...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
AirBooms #1832 üzenetére
Nálam 1.8v-n megy 1800-on 9-7-6-15-el...én csak 1920-at szerettem volna belőle kipaszírozni, de annyira nem jött össze. 2.1v-ig próbáltam, játszottam vele eleget, meg az MCH-val. Memtest szwerint 1920-8-7-6-15 hibamentes 2v-vel, de a win kiakad tőle. Én 1800-on hagytam, így legalább stabil. Annyira szétcseszi a win-t, hogy állandóan újra kell raknom. Marad a nyugalom és az 1800.
-
TazLeacher
nagyúr
Na, megvannak a képek, íme:
A memória az első és a harmadik slotban van. Megnéztem az alaplap hűtőjét. Rajta van a venti, de megfogva a csövet, így is elég meleg, közel forró. A hűtőbordák nem melegek, de e cső igen.
A fenti beállításokkal már többször hibázott a memteszt, illetve 2-szer szétesett a kép. Egyszer csak a memteszt képe esett szét, de egyszer volt oylan, hogy sakktáblaszerűen zöld-feketére bekockázódott az egész képernyő.
Everest továbbra sem tesztel, még 1333-on, "Optimal" időzítéssel sem, mindig azt a hibaüzit dobja. Akkor várnám a javaslatokat.
-
TazLeacher
nagyúr
Kezdek bajba lenni.
Semmi lényegeset nem akarok, csak a ramot a gyári órajel környékén, a gyári időzítéssel használni.
A specifikációk szerint 790i-ben a ramnak 2000-et kellene bírnia 2.1v-vel, 8-7-6-19-1T-vel.
Én 1920-on szeretném futtatni a fenti beállításokkal, de a memteszt hibázik. Ilyenkor mi van? MCH - 1.7v-n van. Valakinek valami tipp?
-
TazLeacher
nagyúr
Hali jugeen!
Na, megvan a Diablo.
Egy kérdésem lenne:
belőttem a memót 2000-re (xfx 790i), de nem megy 1920 fölé. Feltételezem ennek valami köze lehet a beállított FSB-hez, ami szintén 1920. Nem tudok a beállított FSB fölé menni?
Szóval a 2000-en hajtáshoz 500FSB kellene? Mert én azt hittem, hogy itt azt állítok, amit akarok...Superman:
Hasonló gondunk volt a DDR3-asokkal. Úgye túlhúzás. és P1 + P2.Most a memó 1920-on ketyeg 8-7-6-19-1T-s beállításokkal, 2.0v-n. P1 és P2 bekapcsolva, és még langyosnak sem mondanám. Egyelőre megnyerő.
Mindenkihez:
Le szeretttem volna tesztelni everesttel a memót, de ha rányomok a teszre (ahol mindent kiír), akkor Invalid floating point operation üzenettel kidob. Ha a sebességmérésnél csinálom, akkor meg csak várok....várok....várok...és nem történik semmi. Everest 4.50 Ultimate. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #1613 üzenetére
Éjszaka futtattam egy memtesztet 1600 + P1ésP2 ON-al. Szépen lefutott. De mostmár szerintem nem teszelgetem.
Most elpasszolom szerintem a modulokat. Veszek egy Diablo KIT-et, az szereti a 790i-t. Belövöm 2000-re azt annyi. Írták több helyen is, hogy a 2000-et szépen viszi, de a fölött nem igazán. Itt a PH-s tesztben is ez volt. Ha netán összejönne bepróbálok egy 7x500-as órajelet és szépen szinkronba fogom hajtani...szép álom.
Most monjuk bukok ezen a ramon, de ez van...
-
TazLeacher
nagyúr
Tegnap én is tesztelgettem egy kicsit a Ramokat. Ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim.
A gyártói adat 1600-7-7-7-20. Ezzel nem is volt gond. A ramokat először alapon, majd 1600-on alap időzítéssel, majd CL7-ben, majd 1800-on alap időzítéssel, végül 1800-on CL9-ban teszteltem Everesttel. Nem is volt gond.
A probléma ott kezdődött, ha bekapcsoltam a P1 és P2 (azt hiszem memóriagyorsító) funkciókat. Itt már érdekes eredmények születtek.
Ugyanis 1333-on CL9-ben a ram jobb eredményeket produkált, mint e funkciók nélkül 1800-on CL9-ben. Persze ez után logikus lenne, hogy bekapcsolom, és boldogság van. Ugyanakkor, ha ezek a funkciók be vannak kapcsolva, akkor a legjobb beállítás, amivel még feláll a rendszer 1600-7-7-7-20, de memtestel így egyből hibát dob. Így hagytam 1600-on, de hagytam, hogy saját magának állítsa be az időzítést (9-11-11-29), így leteszteltem, és így már stabil.
Szóval, ha bekapcsolom a P1 és P2-t, akkor a lejobb, amit elértem az az 1600-9-11-11-29 volt, ami még így is jóval gyorsabb, mint az 1800 CL9 P1 és P2 nélkül.
Az lenne a kérdésem, hogy ez normális? Mármint, hogy ekkora plussz teher a ramoknak ez? Ha veszek valami komolyabb ramot akkor azzal is ez lesz, hogy még a gyári értékeket se fogja vinni ezekkel a funkciókkal? Mert jó lenne, ugyanis bizonyos értékeknél +50-80%-ot ad a ram sebességéhez.
-
TazLeacher
nagyúr
A tesztekben 2-2,1v-vel ment 2000Mhz-et. De egy nagyon fontos dolog, idézet a PH-s tesztből:
Lábjegyzetként még annyit, hogy P35 és X38 chipsetes alaplapokban (Gigabyte P35T-DQ6 és Asus P5E3 Deluxe) a RAM az FSB-vel szinkronban már 1600-on sem indult el (talán nem adtunk elég feszültséget a különböző komponenseknek), tehát könnyen elképzelhető, hogy a DDR3-2000-es beállítás az nForce 790i chipsetes alaplapok kiváltsága marad.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #1606 üzenetére
Érdekes. Én is rájöttem, hogy mi hibádzott a ramoknál. Ha több feszt adok neki, mint igényelné, akkor nem megy. Először megemeltem csak a feszt 1.8v-re, és a ramokat gyárin, 1333-on hagytam. Nem is bootolt. Amikor ugyan így 1.8v-n 1600-ra emeltem, gyönyörű szépen lement. Ugyan ez. 1.9v + 1600, nem is bootol, de 1.9v + 1800, feláll. Monjuk 1800-on nem szereti a 7-est, 1800-on 9-9-9-24-2T-n hajlandó üzemelni 1.9v-vel, de még így se stabil.
MCH fesszel mi a helyzet? Olvastam olyat, hogy a DDR3 nagyon eszi az MCH feszt.
-
TazLeacher
nagyúr
Megnit itt!
Ez most nem nekem lenne, de csak egy kérdés:
X38 + DDR3 mennyire jó párosítás?
-
TazLeacher
nagyúr
Szeretnék véleményt kérni erre. Mik a vélemények erről. Nem értek kimondottan hozzá, de CL7+2000Mhz ennyiért olcsónak tűnik.
-
TazLeacher
nagyúr
Olyankor mi van, ha gyártói oldalon 1.8v-vel szavatolják az 1600Mhz-t, nálam 1.65v-nél kékhalál, 1.7v-nél se boot, se semmi?
-
TazLeacher
nagyúr
Köszi. Tegnap belenéztem egy kicsit a BIOS-ba. Már van valami fogalmam a dologról. Hány Mhz-re lőjem be a ramokat? Megtaláltam, hogy lehet a feszt és az időzítést állítani.
Nézegettem a "tuning" menüt, de nem túl logikus....
Valahogy nagyon nem úgy működik, mint a DS3. Beállítok 400-as FSB-t, erre a proci 900-on megy. (9-es szorzó mellett). Nem igazán értem a logikát, de arra már rájöttem, hogy az FSBx2,25 az órajel. Tehát 1066-nál megy alapon a proci. Viszot, hogy ez hogy kapcsolódik a ramokhoz, arra még nem sikerült 100%-ba rájönnöm.
Ha jól emlékszem (nem tudok ránézni, mert már bent vagyok melóba) alapból 1.5v-t kapnak a ramok. Az létezik?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #1463 üzenetére
3.2
-
TazLeacher
nagyúr
Ebből nem tddom, hogy Te tudod-e, hogy ezeket milyen chippel szerelik, vagy kell a pontos sorszám?
Ha esetleg tudsz majd segíteni, akkor elég részletesen, ha lehet, mert pl. úgy hallottam, hogy a DDR3 tuningnak semmi köze a proci FSB-jéhez, nincs felszorzás, mint a DDR2-nél. Ez nekem elég új. Tegnap sajnos nem volt időm, hogy nézelődjek a BIOS-ba, összeraktam megnéztem, hogy minden megy-e, azt mentem aludni (most meg melóba vagyok), úgyhogy még semmit nem tudok erről.
-
TazLeacher
nagyúr
Most vettem új lapot, egy 790i-t. Benne Corsair DDR3 1600 Mhz-es 2GB rammal.
Segítséget szeretnék kérni. Igazából a DDR3 tuningról semmit sem tudok.
Ezelőtt giga P35DS3-am volt DDR2-vel, azt már értettem, de azt hallottam, hogy itt teljesen más. Még csak össze van rakva a gép, tegnap éjszaka fejeztem be. Valaki el tudná magyaráni, hogy miben különbözik, illetve mi a lényege a DDR3 tunig-nak, esetleg ha valaki ismeri a lapot, akkor egy rövid eligazítást?
Köszi. Jöhet akár privátba is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged