- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hobby elektronika
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Monitor hiba topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
booz
senior tag
válasz
Szatesz #2631 üzenetére
oké és az mért van hogy az ocz platinum oda vissza elveri a diablokat
pl a diabló cl9-9-9-24 2000mhz nél annyira gyenge hogy az hihetettlen
szinte mindenhól 7400 ir olvas vagy másol 70,4ns késletetéssel ez nagyon kevés
de viszont ha beállitom ugy hogy cl8-7-6-15 1800mhz 1t ott viszont 11955-9500-9300 47ns ezt nem értem ja és szinkron modban 450fsb mellett -
jugeen
addikt
válasz
Szatesz #2263 üzenetére
ami károsodhatna az a cpu lenne. én a határozott igent nem fogom mondani, de aranyszabályként több helyen is ezt emlegetik. ameddig Francois Piednoel nem cáfolja meg ezt az állítást, addig szerintem nincs nagy gond.
mivel a különböző lapok különböző droop index-szel rendelkeznek, azt javaslom, a BIOS beállításoknál 0.4-nél nagyobb ne legyen a különbség.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Szatesz #1978 üzenetére
Én meg délután itthagytam a metesteket dolgozni 6-7órát biztos ment, de még a játékok váratnak magukra, viszont jobban örülnék a 450FSB-nek, de legalább megy a 4giga.
Lehet bekéne próbálnunk 4db 2000-es diablót.
Jah Jugeen a dram VTT-t lehet állítani? Mer elsiklottál a kérdés felett.
-
Armando_19
őstag
válasz
Szatesz #1914 üzenetére
Az eddigi 1333-hoz képest nekem egyenlőre az. Ha lesz időm vele kicsit többet foglalatoskodni, akkor lesz majd tuti jobb is. Itt ott pici finomhangolgatások. Csak asszony így is nagyon rágta már este a zoknim, hogy ne rohadjak annyit a gép előtt... -.-
Win alól lehet gigabyte szoftverrel szerintetek lehet állítgatni? vagy szétfagy tőle az egész? -
-
SzlobiG
félisten
válasz
Szatesz #1878 üzenetére
Igen kevés, de nem is az a lényeg hanem amit keldor írt, hogy kifizettem a 4giga árát és csak 3-at tudok belőle használni, Vicc.
Keldor: Még 1333MH-en is kifagyogat...hiába állítom be az XMP profilba a gyári 1600-ot úgy is, ha kikapcsolom a remapot semmi baja.
Lehet, hogy bepróbálok egy 790-es lapot.
De megfogom azért kérdezni, hogy miért van ez, hogy a lap vagy a chipset hibája, de erős a gyanúm, hogy a chipset mivel xs-en is kikapcsolják 4giga esetén is.
Vissza már nem váltok nem azért vettem ezeket a drága ramokat, meg úgy is jön a nehalem ahhoz meg már DDR3 kell.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Szatesz #1841 üzenetére
Egyébként nekem is csinalja ezt csak nekem 3ds alkalmazasoknal a GTS csipp 3dmarkba pl vagy jatek kozbe...
Akkor mi értelme van így használni? Sok értelme van, ha állandóan szétfagy...
Ha választanom kéne, hogy 1800-on stabil, vagy 1920-hon állandóan fagy, akkor inkább maradok az 1800-nál...Az 1.9v 8-7-6-15-2T asszam már volt, és azzal működött, de nem vagyok biztos.
A magasabb fesztől néha kiakad, nem ragaszkodom feltétlen az 1.8v-hez, csak ez jött össze. Az 1T-től szinte mindig kikészül a win egyébként. Megnéztem, amit SzlobiG linkelt, és a kiskönyvébe ku*vára nem ez van írva. Köze nincs ehhez. Ott 2000-et írnak 8-7-6-19-1T-vel, 790i-ben. Így már valanmivel hihetőbb, de nekem ez se nagyon jött össze.
OK. Én igazából 1920-ba szeretném használni, az úgy baráti lenne.
Viszont kipróbáltam 9-13-13-13-2T-vel is 1920-ban, és tökre semmire nem jutottam, ugyan az volt az eredmény,mint eddig. Kapott már 1.85v-2.1v-ig mindent.
Ilyenkor mennyi MCH feszt adjak neki? Melyik az a beállítása, ahonnan már javasolt tolni neki? És mennyit?
MOD.: csak Vista 32-biten próbáltam. Ilyenem van eredeti, ezért ezt fogom használni. Sokra megyek vele, ha kiderül, hogy mondjuk XP-n tökéletes. Max megüt a guta.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Szatesz #1734 üzenetére
Jah sajnos.
Kicsit feljebb tornáztam a ramokat meg a procit is: 1840MHz CL7-7-7-10 1T Str. 2.1V Subtimingok továbbra sincsenek piszkálva.
-
SzlobiG
félisten
-
Szatesz
őstag
válasz
Szatesz #1574 üzenetére
2000 7-6-5-18 1T
1952 7-6-5-18 1T
Gyorsba megnéztem ezeket isjer1cho Én inkább a Dominatort ajanlanam neked....a Diablo asszem 2000 cl9
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Szatesz #1538 üzenetére
én 2.25-nél feljebb nem mentem, 24/7 pedig 2.10-nál feljebb sem, ezek felett előfordulhatnak problémák hosszú távon, de a GTS feszültség skálázódása kb ugyanaz mint a GTRé, stabil ezeken a feszültségeken (nem ugy mint a JNx), még feljebb is (vannak akik 2.3v felett tesztelnek GTR-el) de mind attól függ mennyire vagy bevállalós, hogy rma-zni kell majd a ramod. no meg persze mennyire hütöd
-
-
jugeen
addikt
válasz
Szatesz #1395 üzenetére
attól függ mire. ha benchmarkolni akarsz extrém tuning mellett, akkor a beállíátsok tárháza miatt GTR/GTS. ha 24/7, akkor JNL/JNM. az meg csak egy dolog, hogy ilyen chip vagy olyan chip. a gyártó által kommunikált osztálybasorolás is nagyon fontos. ameddig a G.Skill HZ szériája a top, addig az OCZ Platinum széria egy erős középhaladó szint. náluk a csúcsig még ott van a reaper is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hobby elektronika
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűnyíró topik
- Milyen notebookot vegyek?
- E-roller topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest