- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_o_g_y_i
őstag
Ez a "ganged-unganged" mód tehát a gyakorlatban pár % különbséget hoz tehát.
Nálam 1600MHz fölött hol van DC, hol nincs. Még új a rendszer, szokni kell a dolgokat... K8-nál ezek nem voltak.
Ugyan az olvasott tesztek alapján az általam választott memóriák (ADATA XPG Gaming 2x4GB 1600MHz) nem az "über-tuning" kategóriában indulnak, de kedvező áruk (~20e. a 8GB kit) miatt ezek jöttek.
Intel lap mellett jöhet a képbe, hogy vannak XMP-profilok.
Eddig odáig jutottam velük, hogy 1600-on 1.5V 8-8-8-24 1T mellet működik!
1.45V-on is u.így ment. Feljebb még nem nagyon néztem, de gondolom egy 10% csak lesz benne! -
válasz
JoceeHunt #3794 üzenetére
A modulod tulajdonságainál ott vannak az XMP profilok. Itt olvashatod, hogy elvileg támogatják az XMP-t a moduljaid.
Manual-ban nézd meg, hol tudod állítani a DRAM frekit, vagy ott lesznek a gyári profilok, vagy lesz egy menüpont, ahol engedélyezni tudod az XMP-t. Egy próbát mindenesetre megér.
Ha mégsem menne az XMP, akkor pedig simán a szorzót állítod, ahogy subaruwrc írta. -
szamoki
tag
Mi a véleményetek erről a RAMról
KINGSTON 4096MB HyperX XMP Grey DDR3 1600MHz CL9 KIT
Ha az a cél, hogy egy i5 2500K proci stabilan 4,8Ghz-en menjen egy ASROCK P67 PRO3-ban?
Ezt vegyem RAMból vagy mást vegyek?
Adjatok tanácsot plz... -
válasz
subaruwrc #3782 üzenetére
Sziasztok!
Megnéztem, a ramokon ezeket találta:
1.:
S/N: ZB3001407001
FLGE85F-C8KK9AHAIS2.:
S/N: ZB3005408027
FLGE85G-C8KJ9AFAISDobozokat nem tudtam kiturkálni, 8 körül értem haza és az asszony rajta feküdt (mivel az ágyneműtartóban vannak :XD), nem akartam eldobni az ágyról
.
Ezekből tudni fogunk valamit?
Tegnap beállt a netem este már nem tudtam jönni. -
subaruwrc
félisten
válasz
JoceeHunt #3779 üzenetére
vannak 1.6v ra hitelesített sandy bridge ramkitek, az a lényeg, hogy a vtt / io / - és ramfesz között ne legyen nagyobb a különbség 0.5-0.6v-nál. új kit ram vásárlásnál arra figyelj hogyha most teszem azt 1600 9 9 9 27 1.5v os kited van akkor ugyan ilyet vegyél. és ne olyat ami mondjuk 9 11 9 27 1.6v ra van hitelesítve.
biosban hogy állítottad át? nem valószínű hogy nagyon elronthattad de lehet a memória nem kapta meg a stabil működéséhez szükséges feszt. mennyire van hitelesítve? 1.5v ? -
válasz
subaruwrc #3778 üzenetére
Úgy tudom az intel 1,5V-ig mondja az igét nem? i5-2500k-m van. Egyszer őróbáltam, semmi mást nem állítottam át a Biosban csak hogy 1600-on menjen, fagyott is folyamatosan játék közben a masina. Akkor a szorzó miatt lehetett a gond?
Akkor mire kell odafigyelnem ha ramot veszek? Hogy 1600-as legyen vagy erre a 8-8-8---..-.. nem tom mire is? -
subaruwrc
félisten
válasz
JoceeHunt #3777 üzenetére
Hello
biosban neked kell beállítani a ram szorzót 16.00-ra. a lap alapból 13.33 ra állította.
a ramok alapfeszét / 1.5-1.6v / álíltsd be, tovább nem kell.
ha bővítesz lehetőleg ugyanolyan ramokat vásárolj, vagy legalábbis ne térjen el nagyon a mostaniaktól. bár akkor sincs nagy probléma ha kompatibilis a lapoddal, maximum csak az alacsonyabbak órajelén fog futni az összes. -
Sziasztok!
Help-re lenne szükségem. Nemrég állt össze a konfigom.
Asus P8P67 lapban csücsül 2x2 GB Kingmax 2048MB 1600MHz CL9 DDR3 Hercules - KM2/1600. No, a Bios 1333-on futtatja őket. Emelnem kell a voltot hogy felmenjenek 1600-ra?Másik:
Milyen memóriát ajánlotok hozzá, ha bővülni szeretnék még 2x2 GB-al? Ugyanezt vagy szemezhetek más fajtával is csak tudja az 1600-at? Bocs tudatlan vagyok ezen a területen.A segítségeteket előre is köszi!
-
válasz
gyurczy #3770 üzenetére
Nem, mivel egy memóriavezérlő van a CPU-ban, és ezen memóriavezérlő két üzemmódja között tudsz váltatni BIOS-ban. Ez így persze nem egészen teljes, mert 2 db memóriavezérlő van ugyan a CPU-ban, de ganged mode-nál együtt dolgoznak, így lesz a sávszél 128 bit, tehát valszeg nem fog menni egyszerre, mint Intelnél a Flex Mode.
-
subaruwrc
félisten
válasz
WildDaemon #3772 üzenetére
hi
alapból ha 1600 c9 es akkor nem sok jóval kecsegtet, az időzítéseket valószínű csak 8 9 8 v 7 9 7 ig tudod csökkenteni, amivel a mindennapokban semmit nem nyersz. inkább az órajel emelés legyen a cél, azzal olyan 1850mhz ig elmehetsz a mindennapokra. -
WildDaemon
aktív tag
Sziasztok!
Kingmax NANO 2x2 GB DDR3 1600 CL9 1 oldalas memóriák tuningolásában valakinek esetleg lenne tapasztalata?
Ezúttal AMD platformban lenne a RAM.
ASUS M4A89GTD PRO/USB3 lap és egy Phenom II X2 560 @ X4 B60 társaságában.
RAM-nak mennyi feszt adhatok illetve max órajel megközelítőleg mi lehet és persze milyen időzítésekkel???HELP!!!!
Thx!
WildDaemon -
shteer
titán
válasz
kavics325i #3766 üzenetére
ssd kötelező
-
kavics325i
őstag
Nem adtam.Hagytam 1.65-ön.Az igazság az,hogy se nem értek se nincs időm hozzá.Csak kíváncsiságból kérdezem,hogy 1100t-t meddig húzhatom vortex plus hűtövel?Vissza térve a ramra ahogy el nézem ez a tipus amúgy sem egy nagy történet.S ha már költeni akarok a konfig-ra inkább ssd-t veszek majd.De cáfoljatok meg ha nincs igazam.
-
kavics325i
őstag
válasz
kavics325i #3762 üzenetére
Na hát adtam neki 8at,de mán memtest-nél 90errornál leállítottam.Annyira nem vágom azt tudom,hogy a lap bírná,de kár az időért.Jól van így én nem kínlódok vele.Azért köszönöm
-
toyone
őstag
válasz
kavics325i #3760 üzenetére
Állítsd Bios ban be 1600Mhz-ra. 1.65v És pl.: Cl9-9-9-24 ről állítsd át CL8-8-8-24 re. Inkább Memtestel esetleg LinX/Intel Burn Testel tesztelni. Ha nem menne adhatsz neki 1.7v-t.
Tömörítésben, kódolásokban jobb lesz. Játékokban kb semennyire se. -
kavics325i
őstag
válasz
kavics325i #3752 üzenetére
Tehát megtenné valaki,hogy válaszol és segít nekem?
-
Roland06
aktív tag
válasz
subaruwrc #3753 üzenetére
Tudom, hogy a 3db ram nem megy nekem elég lenne a 2x2 is csak az a problémám, hogy az sem megy (dualban)!!!
A proci most 19.5x200 van és 1333Mhz a ramok és az nb feszt is emeltem már de ha dualba rakom a ramokat gyakorlatilag azonnal fagy legtöbbször már a bekapcsolás után vagy be se kapcsol!!Így néz ki a komp. lista
-
válasz
subaruwrc #3757 üzenetére
Nem igazán vethető össze a két architektúra, így a memóriavezérlés is másként alakul az Intel rendszerekhez, vagy a K8 rendszerekhez képest.
A single channel 1*64 bites sávszélt biztosít, míg a dual channel 1*128 bitest.
A ganged mode 1*128 bitest, míg az unganged 2*64 bitest, tehát mindkét üzemmód 128 bites. Emellett K10-nél sokszor az unganged mode biztosít nagyobb teljesítményt a ganged-del szemben, míg más architektúrákban egyértelműen gyorsabb a DC, mint az SC.A feszemelés szükségességében természetesen egyetértünk.
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
Roland06 #3751 üzenetére
6g kit az gondolom 3*2 es felállásban van. az nem nagyon fog neked dualban menni.
ha proci órajel emelésre fagy a cucc / mint írtad szorzó emelés , ami ha jól számolok minimum + 200mhz-et jelent / akkor emelj feszt a procinak.. a 6g ramhoz az északi hidat sem árt feszelni / nb - mch éppen hogy van elnevezve a biosban / mert az nagyobb megterhelés neki mintha 4g ramot hajtanál . -
Roland06
aktív tag
Üdv all.!
Szeretnék segítséget kérni (kezdő vagyok a témában) abban, hogy adott a lent látható konfigom és a ramok nem igazán akarnak működni (dualban sem). Tudom, hogy nem AMD-hez valóak a ramok de benne van az alaplap komp.listájában. Ha a pocit alapon használom akkor elmegy mind a 3 rammal de ha egy kicsit húzok rajta (szorzón) akkor mindenhogyan fagy. Miért nem megy dualban? Lehet esélyem az időzítések állításávan vagy
csak az eladás segít?
Előre is köszönöm a segítséget. -
toyone
őstag
-
Sandrew
őstag
A gépem naponta kb 3-4x elszáll Kékhalállal és memória hibát ír ki.
memtest-et emlegették már sokan. A kérdésem hogy hogyan lehet futtatni? Pendrive-m van egy 2GB-os. Honnan töltsem le illetve hogy kell rárakni futtatni?Illetve 4GB-ramnál ez mennyi időt vesz igénybe?
Bios reset is volt már. Teljesen alapon minden semmi sincs húzva.
-
GAbre
veterán
Vki megsúgja nekem,milyen időzítéseket kell belőnöm a cl9hez?
-
GAbre
veterán
Bioszba belöttem pár időzítást cl9re,amit láttam neten,de azért több időzítés is van,mint 5!
A többivel nem kell foglalkozni?
Először a gépem elég furcsa dolgokat csinált,most újra beállítottam,nyomtam 1 memtesztet!Nem hibázott!
Vagy mivel teszteljem!?(És ne azt mondjátok,h mivel,h kell!
)
Illetve kérdésem,ha veszek 2 gb memóriát,akkor az un/-ganged módból single chanel lesz?
Mert nálam single chanelbe a másolási sebessége drasztikusan leesik! -
toyone
őstag
Azért kapsz ilyen értékeket mert "auto" beállításokon van a biosban a "memory timings" rész.
A cpu-z ben az "SPD" fülnél látható értéket beállítod és jónak kell lennie.
AMD alatt adható több feszültség is.(#3731) baluhell
Minél alacsonyabb annál jobb ha azonos órajelen nézzük a memóriákat. 1600Mhz-s CL7 / CL8 as modulok már elég jó áron kaphatóak. Bár attól is függ milyen platformban akarod használni.
Kódolásnál, tömörítésnél van nagyobb szerepe. Játékok alatt nagyon elenyésző a sebességnövekedés.(#3729) Crampus
Próbáld meg úgy hogy 2 modul bent a 3. at meg kipróbálni a többi slotban. -
baluhell
tag
sziasztok
a memokhoz annyira nem értek és most akarok venni ddr3-as ramokat. a fő kérdés az lenne, h az időzítés, hogy befolyásolja a teljesítményt és melyik mit jelent? Gondolok itt az ilyen CL7, meg CL9-re melyik a jobb stb?
válaszotokat előre is köszönöm -
Crampus
csendes tag
Segítséget kérnék. Nem értek a témához, azért e hülyeségnek tűnő kérdés
Van egy P55-UD3-as alaplapom és kaptam most egy 3X2Gb-os Geil Black Dragon DDR3-as szettet. Ám csak 2Gb-ot lát belőle, ha mind 3 benne van. Ha 2darab, akkor 4et. Nem tudom mi a tri chanel és egyebek, lehetséges, hogy ez a baj, hogy az alaplap nem kezeli csak párban? Vagy rossz helyre raktam be, vagy BIOS beállítás?
Köszi előre is! -
sCr89
tag
Hali, egy Kingston hyperx 2x2G 1600MHz ddr3 ramokat ha alul akarom feszelni mekkora értékkel kezdjem? és milyen tesztprogram való a ram teszteléshez?
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz
akoska07 #3701 üzenetére
Az áruk 20-21K - amit Te linkeltél G.Skill-t nem találok magyar viszonylatban árat...
Szóba jöhet még a Giga UD4 is.Régen utáltam az Asrockot viszont most csak jókat hallok róluk.
Giga lappal egyszer már megjártam, de gariba cserélték, és a 3év is vonzóbb mint a 2...Még nem tudom biztosan -
válasz
ЯΞNΞGΔT #3700 üzenetére
Egyiket sem
mindkettő C9-es
nem tudom mennyiért tudod beszerezni amiket kinéztél.
igy azt sem mennyi az árkülönbség.
amiket megadtam azok valóban nagyon durván mennek.
és 2500K mellé igen csak beillik az a dual channel g.skillén az alaplapon is elgondolkodnék
abban az árban kapsz giga és asus lapot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Vicces videók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- E-roller topik
- Autós topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest