- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Viszont most olvasom: Dual-channel DDR3 1600(O.C)/1333/1066/800 Support a Striker II NSE esetében. Ha már az 1600 is overclocking módban megy csak, akkor mi lesz feljebb?
A Maximus Extreme oc módban papíron tudja az 1800-at is, az más kérdés, hogy nálam nem megy....Már 1720-hoz is majd 2Volt kell.....
-
jugeen
addikt
nem tudom mennyire hiteles az info, de minden esetre OCZ közeli helyről származik, miszerint már dolgoznak Samu chipekkel is az 1600-os terén. méghozzá elég gyenge teljesítményűekkel.
-
Laraxior
titán
-
Superman
nagyúr
Betettem két 1600-as Kingmaxot az Asus maximus Extreme lapba. Az hagyján, hogy 1600-on is alig akarnak elindulni, de 1800-on meg egyáltalán nem mennek, pedig a specifikáció szerint a 2000-et is viszik 2Volttal.
valszeg itt a lap a szűk keresztmetszet, pedig elvileg tudja az 1800MHZ-es ramsebességet is.
ötlet?
-
-
Laraxior
titán
OCZ DDR3 1600CL7 Platinum Edition memóriák mennyire mennek? A memória már megvan,már csak valami lap kellene alá
-
^Boss
őstag
válasz
TazLeacher #1471 üzenetére
450-hez nem tudom mi kell a 790i-nek, ezt inkabb a lapod topicjaban kerdezd meg. intel chipset eseten nemi plusz fesz nem art
-
^Boss
őstag
válasz
TazLeacher #1469 üzenetére
gondolom a lapon a quad-pumped fsb-t kell beallitani, ergo 400fsb-> 1600-as ertek (4x-es szorzo), 400x9=3,6GHz-et ad. en a helyedben 450x8-on hasznalnam (ha birja a proci), mellé a ramokat 1800 7-7-7-24-1T(ha nem birja, akkor 2T), es olyan 1,9V korul kezdenem a tesztelest.. 2V-ig max, fel lehet menni. esetleg, 2000-re is beloheted a memokat, 2V-al, 8-8-8-24-el, ha tudod huteni oket.
mod: alapbol 1.5V, jaja..
-
TazLeacher
nagyúr
Köszi. Tegnap belenéztem egy kicsit a BIOS-ba. Már van valami fogalmam a dologról. Hány Mhz-re lőjem be a ramokat? Megtaláltam, hogy lehet a feszt és az időzítést állítani.
Nézegettem a "tuning" menüt, de nem túl logikus....
Valahogy nagyon nem úgy működik, mint a DS3. Beállítok 400-as FSB-t, erre a proci 900-on megy. (9-es szorzó mellett). Nem igazán értem a logikát, de arra már rájöttem, hogy az FSBx2,25 az órajel. Tehát 1066-nál megy alapon a proci. Viszot, hogy ez hogy kapcsolódik a ramokhoz, arra még nem sikerült 100%-ba rájönnöm.
Ha jól emlékszem (nem tudok ránézni, mert már bent vagyok melóba) alapból 1.5v-t kapnak a ramok. Az létezik?
-
^Boss
őstag
válasz
TazLeacher #1464 üzenetére
na. most hogy tuti: 7-7-7 idoziteseket preferald, fesz 1.95V fole nem ajanlott (altalaban tobbet adnak a lapok). igy elso ennyi..
-
jugeen
addikt
válasz
jnl chipes a kited. 3.1 volt a gtr szeria
-
^Boss
őstag
válasz
akkor azon micronok vannak. oldalrol nem latsz be ala, hogy mekkora 1 chip? hosszabb/rovidebb?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #1463 üzenetére
3.2
-
^Boss
őstag
válasz
TazLeacher #1461 üzenetére
Rev X.X
ez kell mindenkepp. nem ddr3nal nincsenek szorzok, hanem nf790i-ben.
rev-et olvasd le a modulrol.
-
TazLeacher
nagyúr
Ebből nem tddom, hogy Te tudod-e, hogy ezeket milyen chippel szerelik, vagy kell a pontos sorszám?
Ha esetleg tudsz majd segíteni, akkor elég részletesen, ha lehet, mert pl. úgy hallottam, hogy a DDR3 tuningnak semmi köze a proci FSB-jéhez, nincs felszorzás, mint a DDR2-nél. Ez nekem elég új. Tegnap sajnos nem volt időm, hogy nézelődjek a BIOS-ba, összeraktam megnéztem, hogy minden megy-e, azt mentem aludni (most meg melóba vagyok), úgyhogy még semmit nem tudok erről.
-
^Boss
őstag
válasz
TazLeacher #1457 üzenetére
meg kene tudni, milyen chipek vannak a Corsair-en. (reviziot ird be, abbol megtudjuk nezni)
ahhoz kepest lehet irni, mire kell figyelni -
TazLeacher
nagyúr
Most vettem új lapot, egy 790i-t. Benne Corsair DDR3 1600 Mhz-es 2GB rammal.
Segítséget szeretnék kérni. Igazából a DDR3 tuningról semmit sem tudok.
Ezelőtt giga P35DS3-am volt DDR2-vel, azt már értettem, de azt hallottam, hogy itt teljesen más. Még csak össze van rakva a gép, tegnap éjszaka fejeztem be. Valaki el tudná magyaráni, hogy miben különbözik, illetve mi a lényege a DDR3 tunig-nak, esetleg ha valaki ismeri a lapot, akkor egy rövid eligazítást?
Köszi. Jöhet akár privátba is...
-
ferbazs
tag
válasz
Overlocker #1454 üzenetére
-
ferbazs
tag
válasz
Overlocker #1451 üzenetére
Mikor jön a lap kb.?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #1449 üzenetére
neba.....
-
ferbazs
tag
válasz
Overlocker #1449 üzenetére
...hát ez már lassan hyperűr
-
Overlocker
veterán
válasz
Overlocker #1448 üzenetére
-
Overlocker
veterán
-
^Boss
őstag
válasz
Overlocker #1445 üzenetére
prime blend
memtest is lefutott termeszetesen, de annak kb 0,02-vel kevesebb eleg altalaban (nalam) -
^Boss
őstag
válasz
Overlocker #1443 üzenetére
1,76-78V-on 7-7-7-15-1T/2T (lapbug miatt neha nem jo 1T, neha full stabil) 1800-at viszi 333/400 strap-el PL6, Stronger beallitasokon
mod: ha van idod probald mar be 1,76-on ezeket a beallitasokat legyszi!
-
^Boss
őstag
válasz
Overlocker #1441 üzenetére
1800 c7-et stabilan mennyin viszi? (nekem is JNM van)
-
^Boss
őstag
válasz
Overlocker #1438 üzenetére
milyen ramokkal tesztelsz?
-
Overlocker
veterán
-
SzlobiG
félisten
válasz
Overlocker #1428 üzenetére
Azta X48-ba ilyen jól mennek a DDR3-ak?
Mennyiért dobálják ezeket a lapokat?
-
AirBooms
addikt
válasz
Gratula!
-
jugeen
addikt
válasz
szép eredmény koma!
-
Overlocker
veterán
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #1426 üzenetére
képek mikor lesznek?
-
Overlocker
veterán
-
-
keIdor
titán
válasz
Overlocker #1421 üzenetére
Kellemes freki! Grat!
-
subaruwrc
félisten
válasz
3. helyezett overall ddr3 freki? grat.
mod: az a 11-11-11-34 elég hc -
Szatesz
őstag
válasz
Mikor jelenik meg ez a rempage extrem? És kb mennyibe fog kerulni?
Grat hozzá.... -
Overlocker
veterán
-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
-
^Boss
őstag
akinek van modja es kedve fellohetne XS-re, hatha valaki tudna 1-2 jotanacsot adni onnan is
-
jugeen
addikt
-
^Boss
őstag
na, kicsit felpezsdultek az esemenyek.. elobb 1.74-re lottem inkabb, hogy gyorsitsak, azon egy 10perc utan fagyogatott prime alatt a tuzfal, stb, igy azt mar nem vehetjuk stabilnak. most 1.76V-on megy a cucc, de atraktam 1T-re, ezt is viszi ugy tunik, mas volt a gond az elejen
osszefoglalva most megy: 450x8, 1800MHz 7-7-7-15-1T PL6-Stronger -en a blend 1,76V-on
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest