- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokee78
félisten
válasz
dokee78 #3297 üzenetére
Közben egy újabb esélyes.
Bocs,de most láttam a hírt.
OCZ DDR3 PC3-12800 CL7 Platinum XTE Low-Voltage Dual Channel -
dokee78
félisten
Ezek közül kellene ajánlat i5 750 mellé Biostar TPower i55 lapba!
Tuningolni lesz.CélL9 alatt a legmagasabb órajel.
G-Skill F3-12800CL7D-4GBECO - ECO Series CL7 - 7-8-7-24 - 1.35V Honlap
G-Skill F3-12800CL8D-4GBTD - Trident CL8 - 8-8-8-21 - 1.65V Honlap
OCZ OCZ3BST1600LV4GK - Blade SuperTuned CL7 - 7-8-8-26 - 1.65V Honlap
Crucial BL2KIT25664FN1608 - Ballistix CL8 - 8-8-8-24 - 1.65V Honlap
Patriot PVV34G1600LLKB - Viper II 'Sector 5' CL8 - 8-8-8-24 - 1.65V Honlap -
sagvary
aktív tag
Melyik DDR3-as Ramot érdemes megvenni a Gogabyte P43-as alaplapomhoz? Tuningban tud 1600-at a lap. A Geil Value-t adnám el belőle.
-
Motaba78
addikt
sziasztok
érdeklődni szeretnék, hogy a sima kingmax ddr3 1333Mhz-es ramokat ami cl9 időzítésűek, hogyan lehetne kicsit gyorsítani rajt ?
biosban miket állítsak be ? 9-9-9-24 ről 8-8-8-21-re ? vagy van valami beállítás ?
ilyen téren még nem merültem el, ezért jó lenne kicsit gyorsítani ha lehet őket.
Előre is köszönöm.
-
dokee78
félisten
Ezt a RAM-ot be lehet itthon szerezni? OCZ DDR3 PC3-12800 Intel® XMP Low-Voltage Dual Channel
OCZ DDR3 PC3-12800 Blade ST Low-Voltage vs OCZ DDR3 PC3-12800 Intel® XMP Low-Voltage ?
Neketek sem mutatja a Rambazar a RAM-okat?
-
dokee78
félisten
Ez a Kingston ilyen jó lenne? Lovo
1600MHz RAM-ok között melyik a leghúzhatóbb,melyikben van a legtöbb XMP profil ami árban sem drága?
-
KukkSteve
senior tag
válasz
sagvary #3284 üzenetére
Annál nem tudom hogy van-e olyan határ mint az i5nél. Aki jobban ért az intelhez talán tud választ adni.
MIDOKA:
- Szerintem ha alapon még feszemeléssel sem stabil, akkor vidd vissza, mert a bolt"megkárosított-a termék nem tudja amit vásárlás előtt ígértek-". Szval lesz egy köröd vele -
MIDOKA
csendes tag
állitottam a feszt 1,62 v -ig minden telepités kifagyott winxp,7, linux
ötlet?
-
ZIL
tag
válasz
KukkSteve #3280 üzenetére
Olvass vissza néhány oldalt a fórumban és meglátod mire értem. Egyébként nekem is próbáltak már eladni áron alul vadiúj Geil ramokat kompatibilitási hiba miatt. Akkor még nem tudtam milyenek, de szerencsére nem vettem meg.
Egyébként a Samsung, és a Kingmax pl. igenis jó az olcsó kategóriában. -
KukkSteve
senior tag
-
ZIL
tag
Kíváncsi vagyok mi kell még, hogy ezeknek a fos Geil ramoknak leállítsák az importját... Ez már tényleg szánalmas!
-
KukkSteve
senior tag
Szia!
Szerintem állítsd be a feszültséget, és az időzítéseket, és a frekit is alap gyári értékekre, ha nem megy, akkor 1,65v-ig nyugodtan adhatsz neki, próbaképpen a stabilitás szempontjából. Ha megy, akkor picit rosszabb a ramod, ha nem megy 1,65v-tal, akkor sztem hibás. -
MIDOKA
csendes tag
Sziasztok..
Segítséget szeretnék kérni...
nemrég vettem egy Geil gv34gb1333c9dc (value 2x2 gb 1333) ramot...
a probléma az lenne h elinditom a windows xp-t fagy, kék halál ugyanez windows 7nél
memtestet futtatam és hibát dobott ki majd egyesével futtattam és nem dobott ki hibát probáltam újratelepiteni a windows 7et de állandó kék halál
elöző rammal jó ami egy kingmax 1gb
frissitettem bios-t alaplap: gigabyte ep45t ud3lr
visszaraktam a geil ramokat 3 óráig futott a memtest és semmi baja viszont rendszer úgyanúgy fagy és kékhalál
kékhalálok 0x50 meg 0x08 és egy nv4_disp.dll -re hivatkozik
kékhalál 10-30 percenként
egy játéknál meg érdekesen jelentek meg a textúrák és kifagyott
mostmár totál semmi ötletem nincs ha valaki esetleg tudja az okot vagy tudna ötletet hálás lennék
a gép nem volt húzva a ramnak a frekijét is visszavettem de semmi
elöre is kösszi
-
sagvary
aktív tag
Igazából a VALUE megjelölés nem azt jelentené, hogy a ramot nem lehet tunigolni, vagy csak alig?
-
ZIL
tag
Én a helyedben megpróbálnám 1,65V-on. Nekem annak idején OCZ 1100-as DDR2-esem volt. Gyárilag valami 2,1-2,3V-ot írtak rá. Ezzel szemben 1,85V-on volt a leggyorsabb, és 1,95V-on vagy afölött bármikor képes volt kifagyni.
Nem biztos, hogy ugyanaz a helyzet, de egy próbát megér. -
dokee78
félisten
A tuning miatt írom ide is.
Core i5 750 -hez melyik DDR3 RAM a legjobb választás,tuningos legyen?
Egyenlőre a tervek:
Mushkin DDR3 PC3-12800 6-8-6-24 Radioactive Mushkin
OCZ DDR3 PC3-12800 Blade ST 7-8-8-26 OCZ Blade ST
Crucial Ballistix DDR3 PC3-12800 8-8-8-24 Crucial -
ZIL
tag
Pendrive-ot kéne vennem, de fontos szempont, hogy bootolhatóvá lehessen tenni. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet ellenőrizni, hogy az adott termék bootolható-e, vagy nem. Tudom a Kingstonok többsége bootolható, de azt a márkát nem vagyok hajlandó venni. Segítségetekért előre is köszi!
-
ZIL
tag
Nem tudom névleg mivel kompatibilis, vagy nem, de az biztos, hogy több embert láttam már Geil ramokkal szopni, mint az összes többi gyártó termékeivel együttvéve. Nagyívben kerülni, de ha már van és működik, hálát adni az Úrnak, mert tényleg szerencse! Ha meg nem, szopi...
-
ZIL
tag
Nem ismerem azt a ramot, de AMD-nél az szokott segíteni, ha csökkented a HT-link sebességét, akár sokkal is (nekem rommá tuningolva sem volt különbség 1400-as és 2000-es HT-link sebesség közt), nameg lazább időzítéseket hagysz neki. Proci oldalról asszem nincs limitálva a ramfesz, de attól még semminek sem használ, ha ész nélkül pörkölöd neki...
-
KukkSteve
senior tag
Van egy Memória support list, amiről azt írja az ASrock hogy amelyik ram nincs ott, akkor nem biztos hogy tudja a lap kezelni 1600-on. De ez lehet hogy csak 1 hülyeség
. OKés, akkor még lehet hogy megnézem 1,75v-on, melegedni nem fog, mert hűtve van az egész lap 4 db 12cm-es ventivel
-
Genji
őstag
válasz
KukkSteve #3258 üzenetére
Nem támogatja a lap? Ha megy 1333on akkor "támogatja".
Ja, hogy nem intel bocs, AMD-ben nem vagyok otthon egy ideje. A ramon rajta van (vagy a gyártó oldalán) mennyit szabad adni neki. Simán mehetne neki az 1,75v, AMDre nem érvényes az 1,65ös határ ha bírja a ram.
(#3259) Archer
Adhatod neki az 1.73at simán. Nem tesz tönkre semmit. -
Archer
őstag
Üdv!
Most vettem 2x2GB 1600-as A-DATA XPG Gaming V2.0 ramot. A gyári adatoknál az van, hogy 1,55-1,75V, nekem stabilan 1600-on 1.73V-on megy. A kérdésem, hogy lehet ebből a Phenom II procim memóriavezérlőjének vagy bármi másnak baja mivel jóval magasabb mint a szabvány 1,5V? -
KukkSteve
senior tag
Hmmm...sajnos nem sikerült a dolog, szerintem az lehet a baj, hogy amd procim van, és a lap sem támogatja a memókat...Mivel nem intel a platform, ezért én 160 helyett 200-al dolgozok, ha jól értelmeztem amit írsz...Ha nem 1,65vig adok neki feszt, hanem 1,75-ig? akkor megsül? vagy mi lesz vele?
-
Genji
őstag
Nekem egy 2x2 GEIL ultra 1333 CL6-al volt dolgom az egy Asrock H55-M lapban gond nélkül dolgozott. Ajánlott megnézni a lap QVL-jét neten és lehetőség szerint olyat választani amit megerősített a gyártó kompatiblitás oldalról. Ragaszkodsz a Geil-hez? Kingmaxok nagyon jók, olcsók és szereti általában midnen lap.
-
20TY4
csendes tag
Off a topic? Senki nem válaszol??
-
20TY4
csendes tag
Hello
Kellene egy kis infó (bogarat ültettek a fülembe)
A helyzet az hogy nem tudom nektek fel tűnt-e, de a ramok árai mostanában lehetősen lecsökkentek, bizonyos termékek 6k-t is ledobtak az árukból. Ezért elszántam magam, hogy beszerzek még 4GB GeiL ramot, de itt a problem. Azt írják róluk, hogy i3/i5/i7 és AMD lapokkal nem kompatibilisek. WTF?????
Ez nekem is újdonság ezért szeretnélek benneteket megkérni hogy nyugtassatok meg, hogy hülyeséget írtak a ramokról. Egy Giga GA-MA790FXT-UD5P lapba szeretnék 4GB Geil Value-t rakni csak ha nem kompatibilis akkor felesleges lenne megvennem. Előre is köszönet a válaszokért
Üdv -
Genji
őstag
4Gb 1333as Kingmaxokról van vkinek infoja? Azokból is ki lehet csikarni az 1600at?
-
KukkSteve
senior tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem...
Vettem egy Geil value kitet, CL9, 1333, 1,5v a gyári értéke.
Általában milyen beállításokkal tudom belőle kihozni az 1600mhz-et? Az időzítéseket mennyire tegyem?
Bocsi ha nagyon láma kérdés, de ddr3ba most csöppentem, és úgy érzem magam mint Alice csodaországban.
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Mivel a gépem kiköltözött az asztalra ház híján,így végre meg tudtam nézni milyen chipek vannak a kis Value-s Kingston KIT-emen(1333MHZ CL9).
Ezt találtam rajta: Elpida J1108BDBG-DJ-F
A gugliba beírva ezt,erre az oldalra dobott: [link]Ez nagyon biztatónak tűnik.De tényleg ilyen erős chipek lennének rajta?
Köszönöm a segítséget!
-
ZIL
tag
válasz
John Rose #3239 üzenetére
Egyébként nyomd át 250-re az FSB-t, CR1-en, és láss csodát. A HT szorzója legyen 6, a többi változatlan! A CL8-at nem biztos, hogy úgy is viszi (mármint a Kingston). Feszültségeket valószínű nem kell elálítani a gyáriról!
Ha CL9-en is instabil, a proci magszorzóját csökkentsd! -
John Rose
aktív tag
Sziasztok!
Mit tudnék ebből a ram párosból még kihozni?
Ha tudtok légyszíves segítsetek a beállításban.[/L
(L:/dl/upc/2010-10/24/220460_so3qymptvy1k6wli_kingston_ddr3.png)(/L)
(L:/dl/upc/2010-10/24/220460_nba57xf5m6ss0nt6_cpu_2.png)(/L)
(L:/dl/upc/2010-10/24/220460_el9dbjzgi4pzt3u1_alaplap.png)(/L)
-
mixi80
aktív tag
válasz
Overlocker #3232 üzenetére
Köszi szépen!
Akkor elég lesz az 1600 is gondolom!
Üdv!
-
mixi80
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen memóriát javasoltok Crosshair IV Formula alaplapba, amivel biztosan fog menni a megadott MHz-en? Config (adatlapomon rajta van a mostani) váltás lesz, először lap és ram, a többi marad egyenlőre.
955 BE proci mellé 4gb kellene.
Ami szóba jöhetnek ramok kingston hyperx, geil, de ha van jobb választás ezektől, akkor az is érdekel.
Ha ezt a ramot venném és nincs vízhűtésem, akkor ez számít-e valamit vagy lehet anélkül is üzemeltetni ezeket?
[link]
Válaszokat előre is köszönöm!Üdv!
-
Chaser
legenda
Kingmax 1600mhz..ehhez mit szóltok? cl7/cl9-et értsem úgy, hogy 1.5V-on cl9, 1.9-en cl7? Nem ismerem még a lapot, de nyilván tuningolni kellene hozzá az FSB-n, de ha nem teszem akkor 1333-on menne-e vajon cl6-on ha fentebb jól gondolkoztam?
-
Chaser
legenda
Ebbe a lapba kell a ram.
-
-
Chaser
legenda
x2 vagy x3 mellé kellene nekem ram, elég 1333mhz-es is de vehetek 1600-ost is ha azt mondjátok hoz + teljesítményt. Tuning tesztekre lesz max, 1ébkként minden alapon megy. Kommersz márkák milyenek ddr3 fronton? Leginkább kingmax, kingston, samsung amit olcsóbban tudnék venni 2+1 felállásban kellene megoldani.
-
prince133
csendes tag
Üdv remélem nem baj h ide irok.
Lenne egy olyan problémám hogy a gépből kivettem a ramokat (3 van) normálisan vissza raktam őket szóval be pattant el indítom a gépet és 2 sec után ujra indul és ezt folyamatosan csinálja.
Valaki valami ötlet hogy mi lehet a baj? :S(Alaplap: Asus M4A89GTD PRO Memória: Kingmax DDR3 1333mhz)
-
VGYke
addikt
Igen köszönöm. Guglival kezdtem de nyilván valami rossz kulcsot adtam be először, de aztán megtaláltam. Meg ráadásul ezt már régebben is megnéztem, tehát emlékeznem kellett volna, de úgy látszik öregszem
De ha már itt tartunk: SS, vagy DS a jobb bármilyen, pl. melegedés, hűtés, mit tudom én mi szempontából? Na erre tényleg nem találtam a guglin választ, vagy ha igen, tényleg lankad a figyelmem. -
VGYke
addikt
Elnézést ha olyat fogok kérdezni, amit illene tudni. Pl. itt van olyan hogy SS/DS és egyik ram SS, másik DS. Ez mit jelent?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bluetooth hangszórók
- Villanyszerelés
- Milyen egeret válasszak?
- Vírusirtó topic
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest