- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
A nem Core I7-s kitek mennyire mennek Core I7 rendszerekbe? Leginkább 2x2giga verzióval érdekelne, hogy egy esetleges váltásnál kéne-e a g.skilljeimet is cserélni, vagy jók lennének?
-
SzlobiG
félisten
válasz
TazLeacher #2013 üzenetére
Talán lehet pont az volt a baj, hogy az MCH alapon volt.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Laraxior #1997 üzenetére
Nyílván addig ne tedd rá a blokkot ameddig nem próbáltad ki.
A 4X1gigával nekem sehogy se ment még 1333-on se(OCZ-k), szal ezt neked kell kipróbálni, hogy a diablok, hogy fognak menni, de 790i ultra nagyon jól kezeli a ddr3-at, hogy a 4gigával hogyan boldogul majd most kiderül.
-
SzlobiG
félisten
Megvolt nem segített és azthiszem már rájöttem, hogy mi a probléma az x48-as chip.
Ugye a p5e-be ment az 1800 gond nélkül, de csak ha kivolt kapcsolva a remap ami 3gigát jelentett ahogy bekapcsoltam elkezdődtek a fagyások véletlenszerűen.
Ebbe a lapba meg ugye nem lehet 1700 fölé menni viszont itt működik a 4giga ram simán csak ugye kissebb sávszél mellett...
Ami mind2 lappal jól megy az a windows xp 32bit mer ugye az csak 3gigát lát, szal ott ezzel a lappal is megy az 1800 nincs gond vele prime is megy. Tehát ezekből én azt tudom leszűrni, hogy a chipkészlet kezeli "szarul" a 4giga memót persze nem mondom elég az 1600CL7-be az nem vitás, de közel se teljesít úgy mint 2gb memória esetén. Persze betudható a memóriának is ez a hiba, de mivel nem nyertem a lottón nem fogom végig probálgatni a gyártók összes ramjait.
Remélem a core I7-nél erre odafigyeltek és normálisan lehet majd hajtani a ramokat 4Gb-al vagy afelett, mert ugye a korral haladni kell és 2giga memó vista alatt kb netezésre elég.
-
SzlobiG
félisten
Mostmár igen.
Annyit eltudtam vele érni, hogy bejött a win nem fagyott ki boot közbe meg tudtam mérni everestel, de prime egyből fagyást okozott.
Mind2 csatornának -2.5mV-t állítottam és ha már mást állítottam be neki, akkor el se jutottam a win-ig mert boot közbe kékhalál vagy el se kezdte tölteni a wint, ha emeltem neki ugyanez a helyzet.
Lehet, hogy belehetne ezt konfigolni, de nagyon sokat kéne vele szarakodni meg így, hogy jóformán nem is tudom még is mennyit kéne neki esélytelen, de valóban ez miatt nem megy mert akármilyen időzítésen/feszen van a ram ugyanúgy kékhalál. Majd azért még utána nézek XS-en, hogyan működik ez.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Szatesz #1978 üzenetére
Én meg délután itthagytam a metesteket dolgozni 6-7órát biztos ment, de még a játékok váratnak magukra, viszont jobban örülnék a 450FSB-nek, de legalább megy a 4giga.
Lehet bekéne próbálnunk 4db 2000-es diablót.
Jah Jugeen a dram VTT-t lehet állítani? Mer elsiklottál a kérdés felett.
-
SzlobiG
félisten
válasz
SzlobiG #1970 üzenetére
Egyenlőre így lőttem be a cuccot: 1600MHz CL7-7-7-18 1T Stronger, PL7 1.9V
Az, hogy játékokba hogy fog menni a 4giga az az elkövevkezendő pár napba kiderül, hogy lesznek kékhalálok, vagy fagyások, de remélem, hogy nem, az se érdekel ha csak 400FSB-n fog menni, csak mennyen a 4giga ram.
-
SzlobiG
félisten
Sajnos nálam is ugyanez a hiba mint Szatesznél én már megse probáltam ilyen 1670-neket azonnal 1800 CL8-8-8-30-al probálkoztam ami jó volt a P5e-vel itt a win be se tölt azonnal kékhalál fesztől függetlenül.
Azt hol lehet állítani a biosba? Mert nem találtam.
Viszont érdekes, hogy 1600CL7-7-7-18 simán megy valami a lapnak nem tetszik az tuti mert a p5e-vel ment.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Overlocker #1944 üzenetére
Jóvannmá.
GZ!
CL10-be nem menne feljebb? Meg nagyobb fesszel?
-
SzlobiG
félisten
válasz
TazLeacher #1935 üzenetére
Ja az más.
4.6-ost használok már én is egy ideje.
-
SzlobiG
félisten
válasz
TazLeacher #1933 üzenetére
1600-on, hogy lehet gyorsabb mint a másik 2000-en? Ez érdekes...
-
SzlobiG
félisten
válasz
TazLeacher #1931 üzenetére
Winrart elindítod majd nyom egy ALT+B-t és megy is a teszt. Everest bench is jöhet.
-
SzlobiG
félisten
válasz
TazLeacher #1929 üzenetére
Hát figyelj én aztmondom, hogy felesleges futtatni ha a mindennapi használatba nem tapasztalsz fagyást, akkor hagyd a fenébe a teszteket én már alig hiszek ezeknek inkább használom a cuccot és ha netalán fagyi van, akkor állítgatok.
Egy winrar benchet futtatnál? Csak a kíváncsiság kedvéért, hogy a 790i-vel mit művel.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Overlocker #1922 üzenetére
Jóféle Kingmax, Grat!
-
SzlobiG
félisten
Új bios kb 7órát ment a memtest 4gigával. Érdekes, hogy most semmi fagyás, de a lényeg még hátra van wow.
Majd ott dől el, hogy ért-e vmit az új bios, vagy sem.
-
SzlobiG
félisten
Jah, de nem sokra megyek vele ha vistán nem tudom használni, igaz a CL8-as se sokkal lassabb.
A táp az bírja simán, 3gpu-val voltak már gondok az is csak 4.4gigánál kapcsolt le. Azér megy 4gigán mer eleve 0.05-el több fesz kell X48-ba és hát 1.45-t nem merek már adni 24/7-re sőt lehet, hogy még több kéne neki 4200-hoz, szal ennek azért nemörülök, hogy több fesz kell mint x38-ba, nem is kevéssel.
XP-nálam nem játszik.
-
SzlobiG
félisten
Kicsit tesztelgettem ma a ramokat: 1800MHz CL 7-7-7-22 2T PL7, Stronger 2.0V (bios).
A vicc az, hogy bebootoltam vistára egyből elkezdett szarakodni oldalsáv leállt, ie nem indul stb...prime 2perc alatt eldob.
Ezek alapján arra jutottam, hogy xp-n közel sincs annyira terhelve a ram mint vista alatt, vagy egyszerűen szar a vista.
XP-t pedig már 2008-ba nem fogok használni mikor 0 support van rá na meg ugye no DX10.
Viszont 1800 CL 8-8-8-30 1.8V (bios) stabil vista alatt.
-
SzlobiG
félisten
válasz
AirBooms #1887 üzenetére
1. Nemtudtad kikövetkeztetni a hsz-ek alapján, hogy mikor kell enabledre rakni?
Amúgy, akkor ha 4giga memód van 64bites win nem pl 3gigát fog használni hanem a tényleg 4gigát. Tehát 4giga esetén kell bekapcsolni.
2. Olyan mint az EPP nv-s lapoknál egy előre pepogramozott profil, sebesség, időzítés, fesz biosba kiválasztod és annyin megy a ram.
-
-
SzlobiG
félisten
válasz
Szatesz #1878 üzenetére
Igen kevés, de nem is az a lényeg hanem amit keldor írt, hogy kifizettem a 4giga árát és csak 3-at tudok belőle használni, Vicc.
Keldor: Még 1333MH-en is kifagyogat...hiába állítom be az XMP profilba a gyári 1600-ot úgy is, ha kikapcsolom a remapot semmi baja.
Lehet, hogy bepróbálok egy 790-es lapot.
De megfogom azért kérdezni, hogy miért van ez, hogy a lap vagy a chipset hibája, de erős a gyanúm, hogy a chipset mivel xs-en is kikapcsolják 4giga esetén is.
Vissza már nem váltok nem azért vettem ezeket a drága ramokat, meg úgy is jön a nehalem ahhoz meg már DDR3 kell.
-
SzlobiG
félisten
válasz
SzlobiG #1863 üzenetére
Sajnos ahogy elkezdtem játszania wowwal kb 15percig bírta és fagyott.
Rá is jöttem már, hogy mi okozza ezt mert alapon is ezt csinálja ha a memory remap bevan kapcsolva, akkor kifagy, pedig prime meg megy 7órát. Viszont kéne mert így tudom használni a 4giga ramot.
Más lapokba hogyan viszonyul a memory remap? NF790-es lapba megnézné nekem valaki, hogy vannak-e ilyen gondok? Mert akkor lehet lecserélem egy olyanra, ez így nem állapot, hogy van 4giga ramom és 3gigát tudok használni belőle miközbe szükségem lenne rá...
Rampage Extreme tulajokat is megkérném ha van idejük nézzék már meg, hogy memory remap bekapcsolásával használják a cuccot egy-két napig, de sztem ott is ez lenne mivel szinte uaz a lap...olvastam is xs-en a lapom topikjába, hogy mindenki írkálja kikell kapcsolni, de akkor mi a szarnak lehet 8gigát is pakolni bele mikor nem is lehet használni normálisan?
-
SzlobiG
félisten
Egy kis On is legyen. 7órát nyomattam a Priemot 1800MHz-en CL8-8-8-30-al 1.8V-on és semmi baja nem volt meg még idáig nem is fagyott ki a gép random módon, de ami késik az nem múlik... mer már mindent eltudok képzelni, viszont amire rájöttem a 2gigás modult nincs értelme szétfeszelni semmivel nem megy jobann.
-
SzlobiG
félisten
válasz
TazLeacher #1842 üzenetére
"Az 1T-től szinte mindig kikészül a win egyébként. Megnéztem, amit SzlobiG linkelt, és a kiskönyvébe ku*vára nem ez van írva. Köze nincs ehhez. Ott 2000-et írnak 8-7-6-19-1T-vel, 790i-ben. Így már valanmivel hihetőbb, de nekem ez se nagyon jött össze."
Mer gondolom jópáran panaszkodtak, hogy nem mennek annyit és átírták az oldalukon meg gondolom az újabb modulok már olyan SPD-vel jönnek ki.
-
SzlobiG
félisten
válasz
AirBooms #1774 üzenetére
Én 1800Mhz CL8-8-8-30 1T PL7 Stronger 1.96V-al használom őket. 7-7-7-20 is menne, de az csak olyan 2.1V körül lenne prime stabil, de az ugye nem egészséges...
Biztos lehetne faragni a CL8-8-8-30-ból is 1.96V-al, de arra aztán végképp nincs türelmem.
Persze Super PI lefut lazán CL7-7-7-20-al alacsonyabb fesszel is csak épp semmit nem ér ha prime eldob.
-
SzlobiG
félisten
válasz
AirBooms #1756 üzenetére
Pl egy user aki ezeket használja.
Tegnap óta ezeket a beállításokat használom csak lazább időzítésekkel és kopp-kopp megszűntek a random kékhalálok meg fagyások, persze a ramfesz nem akkora.
Én az OCZ-k alakítása után biztos nem veszek 4x1gigát pláne, hogy most jók ezek a G.skillek.
-
SzlobiG
félisten
Igen sajnos továbbra se éri meg a DDR3, de ami a késik az nem múlik.
Semmi baja nem lesz tőle... 50fokot se érték el a magok winrar alatt meg ha lenne baja, akkor már rég lett volna mer nem egyszer kapott már ilyesmi feszt főleg amikor kapta a 3dmarkokat is.
Ha majd veszel vizet, akkor nem kell megvárni a 3évet.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Szatesz #1734 üzenetére
Jah sajnos.
Kicsit feljebb tornáztam a ramokat meg a procit is: 1840MHz CL7-7-7-10 1T Str. 2.1V Subtimingok továbbra sincsenek piszkálva.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Overlocker #1715 üzenetére
Hmm, nálam megy az 1T JNM-el, szal akkor valszeg az lesz ott a gond, vagy a lapnak kell még egy új bios javítás 1T-ben hajtásra.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Overlocker #1709 üzenetére
Egyáltalán nem is bootol 1T-vel?
-
SzlobiG
félisten
Van rajta, de nem sokat ér mer inkább az nb-re van irányítva, de jövőhéten veszek egy ventit eléjük. Azért nálam most forróak a modulok szal csak átveszi a hőt vmennyire. 833.
Jah és ugye a 2.-4. slotba legyenek a ramok? Mer én idáig minden ramomat az 1.-3.slotba használtam.
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
válasz
Overlocker #1651 üzenetére
Hmm, bízok benne, hogy a G.skilleimen is ez lesz.
Ezeknek amúgy mennyit lehet adni max 24/7-re?
-
SzlobiG
félisten
válasz
Overlocker #1647 üzenetére
Gz! Milyen modulokkal?
Fesz?
-
SzlobiG
félisten
Milyen 2x2 gigás modult ajánlotok max 50K-ig amivel kb 1800-at eltudom érni stabilan? Ha egyáltalán 2gigás modulba van olyan.
Vagy jobban járnék 4x1gigával? Ötleteket kérnék.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Overlocker #1501 üzenetére
Szintén nagy grat az eredményhez!
-
SzlobiG
félisten
válasz
Overlocker #1428 üzenetére
Azta X48-ba ilyen jól mennek a DDR3-ak?
Mennyiért dobálják ezeket a lapokat?
-
SzlobiG
félisten
válasz
Overlocker #165 üzenetére
Nagyon helyes.
Szvsz első chipset meg az X38 lesz ami ki is fogja tudni hajtani rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Le Mans Ultimate
- Vezetékes FEJhallgatók
- Energiaital topic
- Anime filmek és sorozatok
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest