- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szatesz
őstag
válasz
TazLeacher #2226 üzenetére
Mivel szentem samsung csippes igy csak 2.0v ot adj neki max 24/7 re. tesztre meg max 2.1v ot
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher #2095 üzenetére
jugeen: pumpálsz egy árat priviben? bár kétlem hogy elvinném..biztos lesz vagy 50k
-
Overlocker
veterán
válasz
TazLeacher #2079 üzenetére
Igen, "Különösen ajánlott vagyok"
Jugeen testvér, jól beszélt és köszönjük neki a megtisztelő szavakat!
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #2079 üzenetére
over ügyes is, jó is, meg kiba' szerencsés is ezzel a ram-mal.
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #2077 üzenetére
nincs vacsora
, igen az a RAM a mezei 1333-as.
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #2075 üzenetére
1333
-
BemAnyó
senior tag
válasz
TazLeacher #2048 üzenetére
amit találtam össze vissza hogy valakinek nem indult el a 2db 2gb kingmax modul ha mind2 őt berakta, külö-külön meg hibátlanok nak tüntek, ez az ok amiért nem vegyek 2gb-s modult ? nekem elég, persze nem örülök neki, vajon a többi gyártó 2gb moduljai jók ? ez nem egyedi eset volt, és deszka függő ?
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #2033 üzenetére
nf790i legnagyobb betegsége az FSB lyuk. értsd ezalatt hogy minden lapnál, más FSB beállítás mellett van a sávszélesség vesztés. ezért ha egy mód van rá, akkor javallott minden nf790i tulajnak rászánni pár napot, míg megtalálja a legoptimálisabb beállítást.
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #2030 üzenetére
mint akkor is írtam, "a lejgobb az lenne ha a"
sajnos sok esetben a P1, P2 bekapcsolt állapotban instabilitást okoz magas FSB mellett. ezért szokták az unlinkedet használni.
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher #2021 üzenetére
1-3 vagy a 2-4 slotokban?
A Tiéd 790i sli? vagy Ultra SLi? Mert ez elvileg ultra...450 sem lenne rossz 9.5ös szorzóval 4275MHz, de inkább magasabb FSBvel szeretném elérni ugyanezt.
-
SzlobiG
félisten
válasz
TazLeacher #2013 üzenetére
Talán lehet pont az volt a baj, hogy az MCH alapon volt.
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #1941 üzenetére
kedves egészségetekre!
-
SzlobiG
félisten
válasz
TazLeacher #1935 üzenetére
Ja az más.
4.6-ost használok már én is egy ideje.
-
SzlobiG
félisten
válasz
TazLeacher #1933 üzenetére
1600-on, hogy lehet gyorsabb mint a másik 2000-en? Ez érdekes...
-
SzlobiG
félisten
válasz
TazLeacher #1931 üzenetére
Winrart elindítod majd nyom egy ALT+B-t és megy is a teszt. Everest bench is jöhet.
-
SzlobiG
félisten
válasz
TazLeacher #1929 üzenetére
Hát figyelj én aztmondom, hogy felesleges futtatni ha a mindennapi használatba nem tapasztalsz fagyást, akkor hagyd a fenébe a teszteket én már alig hiszek ezeknek inkább használom a cuccot és ha netalán fagyi van, akkor állítgatok.
Egy winrar benchet futtatnál? Csak a kíváncsiság kedvéért, hogy a 790i-vel mit művel.
-
SzlobiG
félisten
válasz
TazLeacher #1842 üzenetére
"Az 1T-től szinte mindig kikészül a win egyébként. Megnéztem, amit SzlobiG linkelt, és a kiskönyvébe ku*vára nem ez van írva. Köze nincs ehhez. Ott 2000-et írnak 8-7-6-19-1T-vel, 790i-ben. Így már valanmivel hihetőbb, de nekem ez se nagyon jött össze."
Mer gondolom jópáran panaszkodtak, hogy nem mennek annyit és átírták az oldalukon meg gondolom az újabb modulok már olyan SPD-vel jönnek ki.
-
Szatesz
őstag
válasz
TazLeacher #1842 üzenetére
Hát ez 2x2gb ? Vagy csak 2x1gb?
Laraxior:Játék kozbe meg más alkalmazasoknal nemnagyon vennéd észre az igaz esetleg tesztekben....
-
Szatesz
őstag
válasz
TazLeacher #1837 üzenetére
Hát nem értem miért feltétlen 1.8v ot kell neki adni inkabb adj neki 1,9v ot és 8-7-6-15 el 1t be....
Egyébként nekem is csinalja ezt csak nekem 3ds alkalmazasoknal a GTS csipp 3dmarkba pl vagy jatek kozbe... -
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher #1838 üzenetére
2000MHz CL9re van "hitelesítve" nem?
Vista és XP alatt is ratyi? 32 és 64bit? Gondolom minden próbálva lett. Különbség meg nem lehet a 790i ultra sli és a sima 790i között nem? -
Szatesz
őstag
válasz
TazLeacher #1834 üzenetére
9-7-6-15?
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1669 üzenetére
Én a próbálgatás alatt tönkretettem 2 oprendszert, szerencsére csak próbára voltak fenn, valamint az Asus Striker II lapom kinyírt egy vinyót, úgyhogy elég volt, én hagyom így, ahogyan van, ameddig megy, addig megy.
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #1662 üzenetére
számomra csak most tűnt fel, hogy a RAM-okat nem a cpu-tól számolva a 2-4 slot-ban használod, hanem az 1-3-ban. még nem találkoztam olyan lappal, ami az 1-3-ban szerette volna jobban a hajtást.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1662 üzenetére
Én már nem tudok mit mondani. Nálam most az a helyzet, hogy csak és kizárólag 1.9Volttal hajlandóaka ramok üzemelni, mert minden más feszültséggel lefagynak a Windowsban cirka öt percen belül.
Talán vegyünk másik alaplapot, mondjuk Asus Rampage Extremet, cirka 80k fölött. Nekem már így is benne fekszik jelenleg 100k (Asus Striker II NSE 65k 3 Asus P5K3 Deluxe 35k).
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1657 üzenetére
Nálam most 1800-on mennek a ramok 8-8-8-24-es időzítéssel, de hogyan..
Az A1 dimm-be (sárga slot) tettem az egyiket és a B2 dimm-be (fekete slot) a másikat.
Ez is dual channel, csak így lassabb a cucc, nem is kevéssel, viszont legalább megy és nem jelez a Memtest hibát.
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #1659 üzenetére
annak a ventinek elégnek kell lennie
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #1657 üzenetére
hűtöd rendesen az MCH-t? ha összeírnád az össes beállításod, akkor könnyebb lenne segíteni.
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #1645 üzenetére
azért mert hibát dobott az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem bírja azt a frekvenciát a RAM. ott valami beállítási gigszer lesz.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1635 üzenetére
Most, ha bekapcsoltam a Transaction Boostert, gyakorlatilag a P1 és P2 megfelelője Intel lapokon, akkor ugyan stabil maradt a ram, de minden állomány például, amit CD/DVD-ről másoltam át CRC-s lett.
Amint kikapcsoltam, illetve visszavettem, megjavult minden.
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #1635 üzenetére
a lejgobb az lenne ha a cpu és ram linked módban menne. úgy valóban FSB500 kell, hogy 2000-en menjen a ram-od. addig ne használj P1-et és P2-öt, ameddig nem találod meg a stabil beállítást. ha meg megtaláltad, akkor sincs semmi garancia arra, hogy a P1, P2 bekapcsolt állapotában a stabilits fent fog állni.
Invalid floating point operation nem másra utal, mint hogy valami féle instabilitás áll fent.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1614 üzenetére
Corsair ram? Akkor ezek a ramok hibátlanok? Mert lehet, ezt a márkát még kipróbálnám, ha postázol. Küldj privit, ha igen és megbeszéljük a részleteket.
Memtestet én is futtattam és lefut, de 1600-on ebben a nyomorult P5K3 Deluxe-ban 50 perc Prime Blend után megfagy az egész....
A legelszomorítóbb, hogy 2Volton mentek a ramok.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1611 üzenetére
Az Asus P5K3 Deluxe-ba betettem két 1066-os DDR3-as ramot. A végtelenségig ment volna vele, persze nem hűztam, nincs sok értelme. Viszont, ha beteszek két 1600-as modult, akkor fagy. Már 9-9-9-24-re állítottam az időzítéseket, akkor is. Ha túl sok feszt adok neki, nem jut el a bootképernyőig, ha túl keveset, lefagy. Kész...
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1611 üzenetére
Ez nekem sem ment, nem tudom, miért. Talán ha 200k-s ramunk lenne.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1607 üzenetére
A maximálisan adható 1.7Volton van.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1605 üzenetére
Az 1600MHZ-et? Nem nagyon. A variációk:
A. Viszi, lefutnak az ellenőrző,-tesztelő progik és még a hyper PI is lemegy. Játékokkal is OK. Majd másnap bekapcsolásnál már nem indul és resetelni kell és a világért nem hajlandó elindulni azokkal a beállításokkal amelyekkel még egy nappal előtte ment.
B. A fenti esetből tanulva megemelem kissé a feszültségét a ramoknak, még a gyári, 1600MHZ-en is, hogy a 7-7-7-20-at vigye. Ez hatásos a Windows alatt, de a Memtest egy rakat hibát jelez, mivel 1600-on 1.9-1.95Voltot adok neki és 1.8Volt is elég lenne. Persze visszavéve 1.8Voltra már hibátlanul lefut a Memtest, de akkor meg a Windows sz@rik be a fenti hibával.
C. Auto beállításon hagyom a ramok időzítését, ekkor 9-9-9-24-re lövi be 1600-on. Így meg akár downgradelhetnék DDR2-re is.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1603 üzenetére
Az Nvidia. Szép lenne, ha az Asus P5K3 Deluxe is tönkrement volna. Jöhetne a seppuku.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1597 üzenetére
Nekem semeddig. egy ideig minden rendben, utána kisípolja a ramot. Már vann itthon három márka, mennyit vegyek még? Elég volt..
Lecseréled az XFX-et? Miért?
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1592 üzenetére
Nézd meg az adatlapomat. MIlyen lapom is van most?
-
Szatesz
őstag
válasz
TazLeacher #1592 üzenetére
Uj biost rárakod és biztos kezelni fogja 1600 on is..Bár jo ramot nézz ki..Mert elég rosszak is vannak piacon és belelehet ugrani sajna...
-
d@minator
addikt
válasz
TazLeacher #1588 üzenetére
Sziasztok. Ismerősöm tervez egy P5E3 lapot E8500 procival. Tuning is lesz. Milyen olcsó RAM-ot tudtok ajánlani?
-
Szatesz
őstag
válasz
TazLeacher #1588 üzenetére
Akkor P5K3 Deluxet vegyel az elég stabil lap ddr3 alá...Én ennyiért azt vennék....
-
Szatesz
őstag
válasz
TazLeacher #1586 üzenetére
Attol fugg melyikkel MAximus Extreme vel elég jo
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #1581 üzenetére
valamivel biztosabb. de ami tuira biztos az az, amit az ember letesztel.
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #1578 üzenetére
mindkettő nagyon jó RAM. a Diablo 100%-osan viszi a Dominator gyári értékeit, de fordítva ez nem garantált.
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #1573 üzenetére
publikációs hiba. a cl7 nem gyári érték. datasheet
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1547 üzenetére
Ami pedig a DDR3-as ramok melegedését illeti, vagy hogy mit adhatok neki, mennyi feszt 24/7-re....két érzékelő diódát dugtam a hűtőborda és a memóriamodulok közé.
1.9 és 1.95Volton mindkét ram terhelés nélkül 34 fokos volt, ezek a Kingmaxok (1600-asok), úgy gondolom ez nem annyira vészes, még terhelés esetén sem. 2Voltig felmennék, persze ha sikerülne stabilizálbi bármelyik márkát is a Striker II lapban.
-
Superman
nagyúr
válasz
TazLeacher #1543 üzenetére
Valami ilyesmi van nálam is....
-
jugeen
addikt
válasz
TazLeacher #1543 üzenetére
hányas verzió a RAM-od?
-
^Boss
őstag
válasz
TazLeacher #1471 üzenetére
450-hez nem tudom mi kell a 790i-nek, ezt inkabb a lapod topicjaban kerdezd meg. intel chipset eseten nemi plusz fesz nem art
-
^Boss
őstag
válasz
TazLeacher #1469 üzenetére
gondolom a lapon a quad-pumped fsb-t kell beallitani, ergo 400fsb-> 1600-as ertek (4x-es szorzo), 400x9=3,6GHz-et ad. en a helyedben 450x8-on hasznalnam (ha birja a proci), mellé a ramokat 1800 7-7-7-24-1T(ha nem birja, akkor 2T), es olyan 1,9V korul kezdenem a tesztelest.. 2V-ig max, fel lehet menni. esetleg, 2000-re is beloheted a memokat, 2V-al, 8-8-8-24-el, ha tudod huteni oket.
mod: alapbol 1.5V, jaja..
-
^Boss
őstag
válasz
TazLeacher #1464 üzenetére
na. most hogy tuti: 7-7-7 idoziteseket preferald, fesz 1.95V fole nem ajanlott (altalaban tobbet adnak a lapok). igy elso ennyi..
-
jugeen
addikt
válasz
jnl chipes a kited. 3.1 volt a gtr szeria
-
^Boss
őstag
válasz
akkor azon micronok vannak. oldalrol nem latsz be ala, hogy mekkora 1 chip? hosszabb/rovidebb?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #1463 üzenetére
3.2
-
^Boss
őstag
válasz
TazLeacher #1461 üzenetére
Rev X.X
ez kell mindenkepp. nem ddr3nal nincsenek szorzok, hanem nf790i-ben.
rev-et olvasd le a modulrol.
-
^Boss
őstag
válasz
TazLeacher #1457 üzenetére
meg kene tudni, milyen chipek vannak a Corsair-en. (reviziot ird be, abbol megtudjuk nezni)
ahhoz kepest lehet irni, mire kell figyelni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest