- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkalman88
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek cl10es 1866-os Kingston Furyt lehetne még 2100 mhz-ig felhúzni? Ez a max ram órajel amit még bír az alaplapom.
-
Immy
őstag
Sziasztok,
i7-4910mq mellé szeretnèk 16gb memóriát tenni.
alaplap max 1600mhz-en tudja meghajtani. Szerintetek mekkora különbség van cl9 és cl11 késleltetés között? -
bgeo
újonc
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
Lenne nekem 8GB (2x4) Kingston HyperX Anniversary 1866Mhz CL9 ramom.
Bővíteném +8GB rammal, de nem szeretnék inkompatibilitást.
Lényegében elég, ha az új is 1866Mhz és CL9? -
newc8229
tag
Sziasztok! Egy kis segítség kéne van egy ilyen konfigom:
alaplap: ASROCK 970 EXTREME 3 R 2.0
proci: AMD FX 8350
videókari: Gigabyte RX 460 4 GBehhez a konfighoz szeretnék 2x4 GB memóriát KIT kiszerelésbe:
néztem alaplapi támogatott memóriát de nem tudom hogy melyik érné meg legjobban:
-
FistXL
senior tag
Sziasztok! Nagyon kihalt a topic
, de azért hátha megtalál valaki.
Van 2x2gb Kingmax DDR3 1333 mhz (kit), 2x1gb Samsung DDR3 1333 mhz (kit), 2x2gb Samsung DDR3 1066 mhz (szintén kit) és egy magányos 2gb-os Samsung 1333 mhz-es ramom.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom elérni velük a legtöbb-leggyorsabb memória kombót.
Sokat jelent az 1066 és az 1333 mhz közötti különbség, vagy inkább a gigabájtok számítanak?Teljes gép:
Asus M5A78L/USB3
Athlon II X2 270
MSI GTX 275
Kingston A400 240gbA gép főképp CS:GO-ra és GTA 5-re lenne használva (utóbbi persze ésszerű beállításokkal).
Köszönöm!
-
Zuard
újonc
Sziasztok!
A következő a problémám: X58-as Gigabyte alaplapban, Tri channel módban üzemelt volna 3x2 Gb ram (GEIL). Már új korában is bizonytalankodott az egyik, 10 perc üzem után már nem látta a BIOS egy újraindítás után, aztán mára teljesen meghalt. Nincs meg a papírja, így venni akarok egy 2 Gb-os modult a másik kettő mellé.
Csak az a gond, hogy CL7 az időzítés és a hirdetésekben 99%-ban CL9 ,vagy CL11 es RAM-ot árulnak.Lehet-e vegyesen használni, vagy dobjam ki a 2 jól működő modult és vegyek helyettük CL9-es RAM-ot. Elvileg dual módban ezek is futnak, csak kevés szerintem ma már a 4 Gb.
Köszi! -
Vigneau
félisten
válasz
#00137984 #5175 üzenetére
A leírás alapján a 2133MHz-es XMP profilhoz 1.6V kell.
Ezt Te is jól láttad. Persze kevesebb feszültséggel is lehet próbálkozni - ha már megvan a kitt -, hiszen a puding próbája az evés.
-
törölt tag
Elég kihalt egy topik.
DDR4-re váltott majd mindenki... A válaszokat mindenesetre majd privát üzenetekben várom.
-
törölt tag
Az utolsó mondatom kijelentés és kérdezem közben.
Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz-es RAM jó lenne, de magas hűtése van. Most ez igy jó is lenne, de egy bővités esetében nem férne el a CPU hűtőborda alatt.
-
törölt tag
Egy kérdésben kérnék válaszokat. Kingston HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2133MHz (HX321C11SRK2/16) RAM-ok elindulnak 2133MHz 1.5V beállitással, vagy ezt csak 1.6V-ra feszelve tudják az alaplapban? Általános esetben az órajelekhez van egy feszültség. Ezért nem merészeltem 2400MHz-es DDR3-at venni, mert az 1.65V-on megy. Van olyan DDR3 memória amelyik tudja a 2133MHz-en 1.5V-ra hitelesitést, de viszont azon nem alacsony profilos hűtés van?
-
minas
aktív tag
Most lett szükségem egy gép összeállítására és döbbenten látom, hogy mennyibe kerülnek a ramok. 1 éve vettem új 8gb-os HyperX Fury-t 8k-ért, most meg 20 körül van?! Mi az ég....
-
FaTHI
őstag
Venni szeretnék 2x4Gb Hyperx 1600-as memót a mostani 2x4 Kingmax 1600-as mellé. Lehet hülye kérdés, de mennek ezek együtt, vagy lehet valami bibi?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Rambi
tag
Sziasztok!
Érdemes lenne egy Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz ramot tuningolni?
Játék szempontjából érdekelne, hogy hozna e a konyhára némi pluszt.Ebbe a vasba menne:
-i5 4670k @ 4,5Ghz
-Asus z97-ar -
Sziasztok!
Gyári DDR3 1866MHz CL9 1.5V RAM-ot van értelme OC-ra bírni pl 2133-ra CL11-el, esetleg 2400-ra CL12+ késleltetéssel? Leginkább csak gaming oldal érdekelne. Vagy nem igazán lehet szűk keresztmetszet egy i5-4690K GTX 1060 mellett?
Köszi!
SP!T -
ßrainiac
addikt
Sziasztok,
Valami otlet az alabbira?
2x4GB 1600-as Kingmax NANO-t hasznaltam eddig problemamentesen, mig nem bekerult a gepbe meg 2 modul ugyanebbol (csak 2x2GB kiszerelesben).
Dual channelben mennek gond nelkul, de csak 1333-on nem kapom a kekhalalt es az egyeb nyalanksagokat.
A maximum amit elertem veluk az 1400mhz es 9 9 9 28 helyett 8 8 8 20-as idozites, de 1600-on nem akarnak menni.
Alaplap: Asrock b85m pro4, 1.5V-ra lottem be a memokat (azonban valamiert nem tudtam leellenorizni sehol sem h pontosan mennyit kapnak es mennyit fluktual).
Koszi elore is
-
qdak
addikt
ez vmi hiba lehet h a jedec 3-4 ben is ugyanazt az orajelet irja ?
ugyanez aidaban is:
amugy ~1333MHz mennek kb, 1600+ on is menettem mar oket, de aztan 1x kidobta kekhalallal9-9-9-24 idozitesen 1.65V on
1/par fps-t hoz-hozhat ha nagyobb sebessegen megy a ramod, megtobbet ha a procit annyival tuningolod, hogy a ram max korul jarjon.
2/sztem igen
3/szerintem egyutt mozog az fsb vel, ami az 1/ ben leirtakkal jol is josz ki, de nem irom biztosra ilyen gepet meg sosem tuningoltam!
4/sokat nem hiszem hogy jelent
-
Spec
őstag
Szerintem 1600-as ez. Ez az elméleti max órajel amin tesztelték, és amit garantál a Corsair. Most 533-on megy, gondolom dual channelben, vagyis 1066 Mhz-en. A fekvencia az FSB-től, és az FSB-DRAM ratio-tól függ, az meg ugyebár a prociddal van összefüggésben, ill. az alaplapod képességeivel (pl. eXtrem Memory Profile, stb.).
Apropó, az én előző posztban lévő kérdéseimre XMP témában, senki se tudja a válaszokat?
Nekem pl. ezt dobja CPU-Z az 1866 Mhz-es G-Skill ramomra:
-
qdak
addikt
sziasztok, ez hany MHz es ram lehet, neten ugyanezzel a nevvel ( Corsair XMS3 DHX CM3X2G1600C9DHX )
1600MHz eskent arultak. pl: pcmagpl az 1333 asnak az van a nevebe is nem 1600 TW3X4G1333C9DHX
akkor miert ezt hozza ki aida, cpu z is ?
-
Spec
őstag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte Z68P-DS3 rev2.0 alaplap, amiben 2 x 4 GB G.SKILL Sniper (F3-14900CL9D-8GBSR CL9) típusú DDR3 ram kit csücsül, egy Intel Core i5 3470 (Ivy Bridge) proci mellett.
Az alaplap specifikációja szerint:
- Support for DDR3 2133/1866/1600/1333/1066 MHz memory modules
- Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modulesA Ram Kit specifikációja szerint:
- SPD Speed 1600MHz
- Tested Speed 1866MHz
- Tested Latency 9-10-9-28-2NA CPU-Z és az AIDA64 szerint a ramok jelenleg így futnak:
-1600 Mhz (Dual channel @ 800 MHz) 11-11-11-28-1TAz Ivy Bridge CPU specifikációja szerint DDR3 1333/1600 MHz ram modulokat támogat.
https://ark.intel.com/products/68316/Intel-Core-i5-3470-Processor-6M-Cache-up-to-3_60-GHzAz alaplapom BIOS-ában van lehetőség XMP memória profil beállítására, ahol be tudom lőni a frekvenciát 1866 MHz-re, sőt a latency értékeket is tudom állítani. A kérdéseim az alábbiak.
1. Van-e értelme átállítgatni az órajel és latency értékeket a ram kit képességeire? Hoz-e érezhető teljesítménynövekedést, vagy egyszerűbb ha hagyom az alapértelmezett beállításokat?
2. Ha hivatalosan az Ivy Bridge proci csak 1600 MHz-ig támogatja a ram modulok sebességét, tudja-e kezelni XMP módban az 1866 MHz-t?
3. Ha XMP módban feltornázom a ramok órajelét, az visszahat-e az alap FSB-re, és ezáltal a proci órajeléle, vagy az XMP mód ettől függetlenül működik?
4. A ramok élettartamát befolyásolja-e, hogy az 1600 MHz-es alap órajelen mennek, vagy a gyárilag tesztelt 1866 MHz-en? Vagy tök mindegy nekik?
Előre is köszi a válaszokat!
-
rantotthusi
tag
Sziasztok nincs véletlen valakinek Geil enhance corsa vagy evo veloce DDR3 as 1600mhz es memoriája elado?? 4 vagy max 8 gb os verzio érdekelne!!
-
Logicman86
tag
Sziasztok!
Adott egy Asrock Z68 Extreme3 Gen3 lap egy i5-2500K@4.4Ghz-es procival. Most van benne Crucial Ballistix Sport 2x4GB 1600Mhz CL9@1.5V memória. Mennyire romlana a memória sebessége ha tennék mellé 2x4GB Crucial(CT51264BA160BJ) 1600Mhz CL11@1.5V memóriát?
Mennyivel lenne nagyobb a javulás ha mondjuk egy Hyperx 2x8GB 1600Mhz CL9-es ram lenne a 4x4GB helyett? (a 2x4 + 2x4 Crucial kombó ár miatt játszana, mert olcsón hozzá tudnék jutni a "sima" Crucial ramokhoz)
A proci leírás alapján csak DDR3 1066/1333 kezeli a memóriát. Ezt mit jelent pontosan, fölösleges mellé tenni 1333Mhz-nél gyorsabb ram-ot attól függetlenül, hogy a lap 2000+ ig támogatna?
Köszi szépen a segítséget!
-
Cry0
őstag
sziasztok!
CORSAIR 8GB XMS3 C9 2000Mhz-s ramom van kérdésem hogy ezt esetleg érdemes kicsit húzni vagy semmi értelme ?
illetve ha érdemes húzni esetleg mit lehet kihozni belőle?
válaszokat előre is köszönöm -
Alpi.
addikt
tRrrd-t 4-re vedd le, az a platform minimum. Általában simán engedi és látható javulást okoz.
tRfc minél alacsonyabb, annál jobb. Chip típus és kivitel függő leginkább. Szedegethetsz le belőe, meglátod meddig engedi. Túlzottan látványos hatása nincs. tRefi-n emelni próbálj. 8000 / 10000 / 12000 értékekkel próbálkozz. Meglátod, hogy fogadja. Szintén nincs egetrengető hatása.
"Van értelme a másodlagos időzítéseken is álligatani?" - Mindenki eldöntheti, mennyi ideje van ezekkel piszmogni. Ha jól állítod, akkor javul a ram sebessége, csökken a latency, de minél mélyebbre ménsz, annál több a pepecselés és kevesebb az elérhető javulás. -
válasz
Ekiamedve #5155 üzenetére
Feszültséget csak akkor emelj, ha az adott beállítást már sehogy sem tudod stabilizálni tesztek alatt. Az időzítések, és egyéb RAM-beállítások módosításakor nem kell tartanod semmilyen károsodástól, max, ha nem stabil az adott beállítás, akkor hibáznak a chipek, és kékre fagy, vagy megáll a gép, de ettől nem lesz baja semminek. Az egyetlen, amivel kárt tudsz tenni a modulokban, RAM-vezérlőben, bármiben, az a feszültség emelése, tehát azzal csak óvatosan. Az említett 0.05V emelés nem számít soknak, nem lesz tőle baja a moduloknak. Milyen konfigról van szó egyébként?
-
Ekiamedve
tag
Namost annyit csináltam hogy 2133 mhz-nél a TRFC 300 ns ről átállítottam 160 ns re meg 1,55v ról felraktam 1,6v ra aida 64 szerint eléggé megnőtt a sebesség azt szeretném még kérdezni tőled hogy így nem e teszek benne valami kárt
ezekről a ramokról van szó
https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/corsair/vengeance-pro-8gb-ddr3-2133mhz-cmy8gx3m2a2133c11-p169821766/# -
válasz
Ekiamedve #5152 üzenetére
A CL (CAS Latency) esetében igen, mivel nem annyival magasabb az órajel (+267MHz), hogy a szűkebb időzítést (-2 órajelciklus) kompenzálja. De a CL csak egy érték, tehát önmagában nem nem sokat jelent. A RAM-tuningnál az a lényeg, hogy az egyes beállításokat folyamatosan teszteld vagy benchmark progikban, vagy általad használt, benchmarkolható alkalmazásokkal, hogy lásd, milyen a legjobb beállítás órajel és időzítések tekintetében, de ugye ehhez még idővel hozzá kell venned a procit, a RAM-vezérlő beállításait, az adatbuszt, stb. tehát összetett a dolog. Ha csak RAM benchmarkra gyúrsz, akkor persze elég a memóriával foglalkozni, tehát minél magasabb órajelen minél alacsonyabb időzítéseket próbálj elérni, lehetőleg korlátozott VDimm (RAM-fesz) emeléssel.
-
-
Ekiamedve
tag
Hali tudna nekem valaki írni 2133 cl9 vagy cl10 -es időzítéseket elejétől a végéig mert a neten nem igazán találok
előre is köszi -
válasz
Generalhu #5145 üzenetére
IGP esetén a sávszél jól jön ugyan, de az a frekiből vezethető le, szal a sub-timingok reszelését sehol sem fogod érezni játékok közben.
A legjobb, ha játék teszteket futtatsz a különbözö beállításokkal, és amelyik bench magasabb FPS-t hoz, azt érdemes választani. Ugyanakkor fenntartom, hogy ez nem feltétlenül kifizetődő, sokkal több múlik a GPU-n, fedélzeti RAM-on, CPU-n, és ezek esetleges tuningján, mint a rendszermemória sub-timing beállításain. -
válasz
Generalhu #5143 üzenetére
Mit értesz "időzítési kritériumok" alatt? Nyilván minél alacsonyabb sub-timingokat érsz el, annál jobb, de a kérdés az, hogy az adott beállítás mennyire stabil, mennyi plusz VDimm szükséges hozzá, és mindezzel mi a terv teljesítmény-növekedés terén. Sub-timingok szűkítése egyébként szinte csak bench progikban jelent mérhető változást.
-
Generalhu
tag
Sziasztok!
Van 2x4 Gb DDR3 Ram-om kisérletezem az időzítésekkel 9-10-9-28, illetve 9-10-8-27 a minimum, amire 1932 mhz mellett képes vagyok levinni az értékeket 9-10-8-27 járható út, vagy nem felel meg időzítési kritériumoknak?
A választ előre is köszönöm! -
Adzo82
tag
Sziasztok!
Egy régi Gigabyte P55-Usb3 alaplapba kellene 16 gb ram, viszont nem tudom, hogy a gyárilag meghatározott ("Support for DDR3 2200/1333/1066/800 MHz memory modules") értékeknél melyiken üzemelne (vagy esetleg a sajátján) mondjuk egy 2400mhz-s HyperX predatort, vagy ugyan ebből 2600mhz-s? Mindkettőnél az alaplap által gyárilag legmagasabb támogatott értékeken fogja tolni, tehát ennél az alaplapnál 2200 mhz? A CL érték fog változni, ha mondjuk a 2600mhz-s ram 2200 mhz-n fog menni? Valamint a támogatott 2200 mhz-t ennél az alaplapnál automatiusan belövi a ramokhoz, vagy tuningnak számít és nekem kell állítani a biosban?
Fontos lenne, hogy megtaláljam az ideális ramokat, mert a 4x2 gb elégtelenné vált mostanság, főleg az oprendszer + "újabb" játék futtatásánál.Köszi a türelmet!
Szép napot.
-
KYZRR
őstag
Sziasztok!
Lenne nekem egy TeamGroup Vulcan 2400MHz-es kitem, ami gyárilag 11-14-14-35-ös időzítésekkel megy.
Jelenleg sikerült már alacsonyabbra tornázni az időzítéseket, egészen 11-12-12-25-ig, stabilan, 1.6V mellett.Talán még a tRC tud 11-et, de nem vagyok 100% biztos.
tRAS-t 21-ig stabil volt.Kérdéseim a következők:
tRFC és tREFI nevű dolgok pontosan mit csinálnak?Van értelme a másodlagos időzítéseken is álligatani? szórakozgattam vele, nagyjából ott is van 1-2, amiket ha még eggyel alacsonyabbra teszek, nem lesz stabil a gép, viszont nem mindegyiket próbáltam ki.
Időm van mint tenger, tehát tudok vele molyolni sokat, ha úgy kívánja a dolog.Itt vannak a képek: [link]
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Weareus
addikt
Sziasztok!
A milyen ramot vegyek c. topikban megérdeklődtem már a jövőbeli ddr3 ram-jaimat, ti. hogy milyet vegyek.
Mivel 1050-es "Z"-s alaplap és k-s proci lesz, talán nem szentségtörés, hogy a ramot is húzni szeretném, azonban erre ott rákérdezve azt a választ kaptam, hogy ez kb. totál fölösleges.
Én ezt nem vonom kétségbe, mivel engem a rekorddöntögetési kísérletek és az ilyen-olyan benchmarkok totál hidegen hagynak, mint kb. egy jegelt hullát. A játékok alatti teljesítmény viszont nem.
Ti is azt mondjátok, hogy a ramot kb. totál felesleges húzni?
Lap: Asrock z87 oc formula
CPU: i7 4790k
VGA: 2x7970Az ajánlott modul:
"Corsair Dominator vagy Hyperx Predator, vagy bármelyik gyártó end modellje." -
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Nem kimondottan tuning kérdéseim vannak, inkább kompatibilitási.
Az egyik kérdés, hogy eltérő feszültségű ramokat be lehet e tenni egymás mellé, vagy dual channelbe. Igazából ami érdekelne, hogy ilyenkor mindegyiken a magasabb feszültség megy e át, esetleg ami közös csatornán van azokon a magasabb feszültség, vagy leveszi a feszültséget az alacsonyabbikéra az alaplap? Egész konkrétan vannak 1.5v-os 1.65v-os és 1.7-1.9v-os memóriáim. Az utóbbiak voltak együtt egy lapban az órajelük alatt évekig, az előbbiek meg lehet, hogy ideiglenesen együtt lesznek egy másik lapban, amíg nem veszek újat. Lehet ettől bajuk? A nagyobb voltosok konkrétan Kingston HyperX-ek, az alacsony voltosok meg Corsair Vengeance-ek.
A másik, ami érdekel, hogyha van 2 dual channel és egy single modulom, akkor azokat el lehet e valahogyan helyezni egymás mellett?
-
mateo91
tag
Üdv olyan kérdésem lenne hogy jelenleg Kingston 8GB DDR3 1600MHz KVR16LN11/8 típusú ram van a gépembe.
Mellé tehetek egy ilyet ?
Crucial 8GB DDR3 1600MHz CT102464BA160BMert elméletben ami nekem van az DDR3L amit mellé szeretnék rakni az pedig sima DDR3
-
m4rk.89
aktív tag
Hello!
Segítségeteket kérném RAM beállításban.
8GB 1866MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Black Series CL10 (HX318C10FB/8) van a gépemben, időzítése 10 11 10 30 T2 és valami brutál lassú értékeket hoz aida benchmarkban. Read 14324 MB/s és latency 56,7 ns.
Mit állítottam be rosszul? XMP nem megy a lapommal (ASUS Z77-A). -
válasz
kismanobkv #5131 üzenetére
A régebbi, integrált VGA-val rendelkező lapok nem nagyon szeretik az FSB-tuningot, de egyébként sem érnél el érezhető gyorsulást normál alkalmazások alatt az új beállításokkal.
-
válasz
Jostikacska #5132 üzenetére
Én inkább a 30%-kal nagyobb memória mennyiségre szavaznék, mint a szélesebb adatbuszra, de ezt neked kell eldöntened, az általad használt alkalmazások memória- és átviteli sávszéligénye alapján.
-
Jostikacska
tag
Erre https://prohardver.hu/tema/ddr3_topic_tuning/hsz_5128-5128.html esetleg valaki?
-
válasz
kismanobkv #5129 üzenetére
Mi a kérdés? Default FSB-vel nincs megfelelő DRAM szorzó az 1333MHz-hez, tehát húzni kell az FSB-t, ha 1333-on szeretnéd járatni a modulokat.
-
kismanobkv
tag
Sziasztok!
Egy olyan jellegű problémám lenne hogy próbálnám beüzemelni a 2 db KIT 8GB DDR3 RAM (KVR13N9S8HK2/8)-omat ami 1333MHz de az alaplap (Gigabyte GA-G41M-Combo) csak O.C.-val írja h lehetséges elérni!
Win10 Pro 64 bit,x64
Intel Celeron CPU E3300 2,5 GHz
RAM 3GB (DDR2)- a régi 1+2GB felosztva
NVIDIA Geforce 8600 GT
Gigabyte GA-G41M-Combo
Legutóbbi beállítás után:Tudnátok segíteni?
Előre is köszönöm! -
szukjozsef
csendes tag
Sziasztok,adott a következö lap asrock 970 pro 3 rev2 és benne 4x2gb rammal.Szeretnék több memóriát tenni a gépbe de úgy hogy a régi kitböl minél több maradjon.Lehet pl olyat csinálni hogy pl az egyik modul helyére teszek egy db 8 gb-s modult nem fogja zavarni a tøbbit?
-
Awil
tag
Hello,
Van egy F314900CL9Q-16GBZL Gskill RipjawsZ 4x4gb ram kitem. Sajnos nem tudom eldönteni, hogy a RAM slotok, vagy maga a RAM modul halt meg. (néha megy a slotokban néha nem, váltogatva is kipróbáltam... minden lehetőségen túl vagyok, szóval ezt a rész hanyagoljuk.) Hogy lehet letesztelni ezeket? Van aki vállal ilyet?
Üdv
-
csaabz
őstag
Hello!
Használ valaki ilyet? Kingston Savage 1866Mhz CL9
Jelenleg a gyári XMP profil 1 beállításai mennek rajta, de kíváncsi lennék, mit lehet még belőle kihozni? Esetleg feszültség emelés nélkül? Mit tapasztaltatok? A chipsetem Z77, proci Core i5 3470
-
atee_13
őstag
Üdv mindenkinek!
Remélem jó helyen járok. Van egy acer aspire 5742G-m és bővíteném a RAM-ot. 8gb bír és gondoltam kitölteném ezt. Ami benne van 1+2 őt meg eladnám. Tud valaki esetleg boltot ajánlani ahol jó áron lehet beszerelni ddr3 1066mhz modulokat és esetleg beveszik a használtat?
-
raul560
tag
Sziasztok!
A jelenleg egy 4GB 1866MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Black Series CL10 (HX318C10FB/4) memóriát hajtok, viszont szeretném bővíteni, a kérdés, hogy megfér-e mellette a 8GB 1866MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Black Series CL10 (HX318C10FB/8) vagy inkább 2*4 gb-ot tegyek mellé be?
Alaplap: ASUS M5A97 EVO R2.0
Köszi a segítséget!
-
válasz
kismanobkv #5120 üzenetére
A képek alapján mindkettő normál PCB-s, csak azt írtam, hogy az a különbség a két linkelt kit között, hogy az egyikből létezik low-profile (és normál, 30 mm-es is).
-
válasz
kismanobkv #5118 üzenetére
A sima K-sból van low-profile is, a HK-sból csak normál kivitel.
-
kismanobkv
tag
Sziasztok!
Szeretném bővíteni a ram kapacitásomat 8GB-al!
Én nem látok különbséget ezek között:
https://ipon.hu/webshop/product/kingston_8gb_ddr3_1333mhz_cl9_kit_kvr13n9s8hk2_8/524785
https://ipon.hu/webshop/product/kingston_8gb_ddr3_1333mhz_cl9_kit_kvr13n9s8k2_8/466944
Szerintetek van?Alaplapom: Gigabyte GA G41M-Combo
Köszi a segítséget előre is!
-
válasz
raubisoda #5116 üzenetére
Akkor mi a kérdés? Ha mindenképpen piszkálni szeretnéd, 1600MHz-en megkeresheted a legalacsonyabb, még stabil időzítéseket, de annak még annyi értelme sincs, mint +1-200MHz-nek.
Értelemszerűen az 1600-as modul helyett kellene egy 2400-as, hasonló paraméterekkel, mint a másik 8GB-os modul.
-
raubisoda
senior tag
Sziasztok!
Van 2 db 8gb-os modulom amik így festenek jelenleg.Tudom nem szép páros így de hát na ez van.Mit lehetne ezekből együtt kihozni?A max de stabil tempóra gondolok.Linx alatt 1866-on 11/11/11/31/2-őn megfagy a kicsike és bsc-t dob.Köszi előre is.
Jah bocsi.A lapom egy Asus Maximus IV Extreme-Z mellé kísérőnek i5 2500K@4,5G
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Kicsit még foltozgatnám a gépem hátha kihúzom még egy darabig vele. Vennék a jelenlegi Corsair Vengeance KIT CMZ8GX3M2A1600C9R mellé még 8GB memóriát és gondoltam emelnék valamennyit az órajelen, ha már a procim is megy évek óta stabilan emelt órajelen. Gyártó is írja ilyen jó oc potenciál meg olyan jó, teszteken is 1866-ot lazán kéne tudnia, de egyszerűen sehogy nem tud bootolni a rendszer 1600 felett.
Mindent próbáltam: Időzítések, fesz, mindent. Természetesen már ezzel a memóriával mások által már működő beállításokkal. Miben hibáztam? Ott hogy egyáltalán tuningolni akartam ezt a fajta memóriát?!
Gépem az adatlapon.
Köszi előre is bármilyen infót!
-
kovacs85
csendes tag
Sziasztok.Ma vettem 1 g skill 2400 mhz-es ddr3 as 2×4gb os formátumban,elötte 2×2gb 1600 as memóriám volt.1 a10 7850k val karöltve.Szóval a lényeg:Már érzésre is csak talán 1-2%ot gyorsult a gép.A cpu z sem megnyerő mellékelem a fotókat mit tudok,mit csináljak vele hogy igazi legyen.Apropó a cpu z 4 slotot mutat közben csak 2 mem slot van az alaplapomon.
-
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #5104 üzenetére
AMD tech docs-ok böngészése során annyira jutottam, hogy még az FM1-es Athlon prociknál is csak 2db dual-rank modult támogat, az FM2-es specifikációnál írja a simgle-rank modulokat, szóval AM3 vonalon tuti nem fog menni...
-
elfelejtette
veterán
Nem valami pörgős a topic, de remélem kapok választ.
Single rank memória modulok támogatása milyen CPU/chipset generációtól létezik? AMD Athlon II X3 445-ös procinál érdemes-e ilyen újabb gyártású memóriát venni, vagy biztos-ami-biztos alapon keressek inkább régebbi modulokat?
Üdv. -
RonNie0525
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy van 2x4GB ramom ami elvileg max 1600Mhz-t bir (HyperX savage, A-data XPG)
A-data XPG: CL 9, HyperX CL 10
Ezeket feljebb lehet húzni? Eddig egy Phenom II X4 965-ös procival használtam, de most szerzek be egy i5 4590-t
Ha lehet is, érdemes húzni rajta? -
gandol
csendes tag
Sziasztok!
Az alaplapom hivatalosan 16Gb memóriát tud kezelni, de a honlapján a kompatibilitási listában 4Gb-os a legnagyobb modul. Mivel két slot van, max 8Gb memóriát tudok beletenni a hivatalosan támogatottak közül?
Most akkor hogyan van ez?Mennyire kell ragaszkodnom egy RAM bővítésnél/cserénél, hogy csak a listában szereplő pontos típusú memóriát vásároljak bele? Mert lehet, hogy olyat már nem is lehet kapni...
Kérem adjon valami tapasztalt ember tanácsot!
(Asrock N68-VS3 FX, Phenom II X2 560 BE)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Automata kávégépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Jövő tavaszig biztosan megjelenik a Prince of Persia: The Sands of Time Remake
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Külpolitika
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest