- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
n_gy_k
aktív tag
Hello
DDR3-as 2x2Gb 1600-as memóriából milyen kit-et érdemes használni? Q6600 mellé kellene 8x400-on használom, se több se kevesebb. Úgyhogy elég nekem az olcsóbb kategória. Amiket én kinéztem:
Mushkin 996629 - HP3 Spec.: 2x2GB 1600MHz CL8-8-8-24 1.8v - 1.9v
OCZ OCZ3RPR16004GK - Reaper HPC Spec.: 2x2GB 1600MHz CL7-7-7-24 1.9v
OCZ OCZ3P16004GK - Platinum Spec.: 2x2GB 1600MHz CL7-7-7-24 1.9v
OCZ OCZ3X16004GK - Intel Extreme Spec.: 2x2GB 1600MHz CL7-7-7-24 1.9vEzek vannak kb. olyan 18 és 21e ft körül ennél többet nem szeretnék szánni a dologra.
-
qfm
őstag
Bár nem mérvadó, de érdemes megnézni ddr3-al kapcsolatban.
-
Yeti77
tag
Sziasztok.Ezt a gépet rendeltem az iponból.
Alaplap GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P 1 db 30.146 Ft
Processzor AMD Phenom II 720 AM3 BOX Black Edition 1 db 34.196 Ft
Memória GEIL Ultra 2048Mb DDR3 1600Mhz CL7 KIT 2 db 28.200 Ft
Videókártya SAPPHIRE HD4890 1GB LITE PCIE 1 db 56.781 Ft
Merevlemez WD 640GB 7200rpm 16MB SATA2 1 db 15.468 Ft
Optikai egység PIONEER DVR-216D 1 db 5.628 Ft
Ház AEROCOOL AeroEngine II-BBP Fekete 1 db 13.680 Ft
Táp CORSAIR VX450W 1 db 18.216 Ft
Monitor SAMSUNG 2233BWL 1 db 39.316 Ft
CPU hűtő COOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP 1 db 5.052 FtAz a gondom hogy visszairtak hogy ez a ram nincs raktáron csak 1 db.Na most ezt a ramot ajánlották.KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz
Jó ez is tuningra?Vagy ha nem ajánljatok mást .Köszi a választ előre is. -
Mushroom
tag
Véletlenül ddr3-a alaplapot hoztak nekem, ami viszi egészen 1666MHz-ig a ramokat van rajta firewire és esata és 4000ft-tal több mint a ddr2-es lap.
Tudnátok ajánlani nekem valami jó 2x2GB ddr3 memóriát max 20ezer forintig. Nem muszáj, hogy kit legyen csak 2GB-os modulok legyenek!
Mert ugye a ddr2-es lap 4000-rel lenne olcsóbb és 14000ft-ért tudnék venni 2x2GB 1066MHz-es Kingmaxot.
Néztem OCz Reaper ramot 2x2Gb 1333MHz 16000ft, de csak cl9, így nem vagyok benne biztos, hogy gyorsabb lenne a ddr2, mivel az amd ddr3 vezérlőjéről se hallottam sok jót.
Tehát, ha sokkal többe jönne ki a ddr3 projekt, akkor inkább kicseréltetem az alaplapot! -
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
válasz
Achill3uS #2585 üzenetére
jahj a szívem
látom megy a warmup
én most vettem ki a fagyasztóból az ocz-ketmeg már egy winen is túlvagyok..
közbe egy 1620 cl6 ot nézegettem 1680 on is jártam de miért nem működik a quick valid f7-tel az új cpu-z be? vagy csak nekem nem?
még egy everest is -
Achill3uS
nagyúr
Corsair TR3X6G1866C7GTF
2000 7-7-6-20 1.60v hyperpi 32Mha lesz időm csinálok rendes tesztet c6-c7-c8-c9-ben a honlapra...
-
P00By
nagyúr
-
Primal
csendes tag
Hi all.
Nekem lenne egy kis gondom ennek a ramnak a beállitásával CSX-CEC széria 1600-6GB-3KIT.Az a gond hogy az órajel csak 1066 MHz megy Gigabyte ud4-es alaplapnál. Úgy tudom belehet állitani valahogy hogy core i7 rendszernél is meg lehet csinálni hogy kihasználja az 1600 Mhz ramot, azt tudom hogy max 1,65 lehet a feszültség a ramnak. Vagy csak 1066 Mhz a max amit ki tudok hozni? Előre kösz a segítséget. -
Clemi
veterán
Hi All
Szerintetek érdemes egy P5K-C alaplap és E8400 proci pároshoz egy 2X2GB DDR3 1600-as kittet beújítani? Ha igen melyiket ajánljátok mármint gyártóra gondoltam, aminek ezen kittjei 20k alatt megkaphatók. A mostani 800-as GEIL ramjaimmal elégedett vagyok, bár egy fikarcnyit sem sikerül őket húznom, így most mondhatni szinkron módban mennek, mivel 400-as FSB-vel hajtom a procim. Gyorsulna valamit a rendszerem a DDR3-as ramokkal?
-
jonner
tag
Sziasztok, a CPU-Z szerint a memóriám 669,7 MHz-en megy 1333 helyett. Mit tehetek ez ügyben? Konfigom a nevem alatt, a memória pontos típusa pedig itt található.
-
TazLeacher
nagyúr
Valakinek nem kell ilyen? Sajna én már nem tudom használni...
-
subaruwrc
félisten
nem, rossz a cucc de van itt mégdurvább...
ez a kickass.. -
P00By
nagyúr
-
wutuka
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok a topickban.Próbáltam keresgélni az előzőekben,de nem találtam kérdéseimre választ.Ezért,ha valakinek van infója,köszönöm,ha megosztja velem.
Nemrégóta van 2*1 GB Crucial Ballistic 1600 MHz-ramom.Giga EP45-T Extreme lappal.Proci E8200.
Tudna nekem valaki olyan beállítást javasolni,hogy a procim 3,3-34 GHz-n menjen,és mégis maradjon 1600 MHz- közelében a ram?Egyenlőre csak a 400*8=3200MHz cpu, 1600 MHz-ram megy.Amint elkezdem emelni a 400-at,mondjuk 415-re 3,320 Mhz lesz a cpu,de a ram is megy 1660-ra,amit nemigen szeret.Osztóval a ramom fesze elmegy rendesen lefelé.
Szóval érdeklnének a tapasztalataitok,ha vannak. -
subaruwrc
félisten
THX Achi
-
Jack O'Neill
tag
Sziasztok!
Én inkább arra lennék kiváncsi mikor kezdenek terjedni a 4GB-os modulok ddr3-ból? Év végére lehet szerintetek számítani erre? Csak mert most ritkák mint a fehér holló és olyan a felár, hogy csak na...én jobban örülnék ha most a sok 2000cl7 hír után azzal örvendeztetnének, hogy a 12GB-os kiszerelések 3x4-es felállásban megvehetők...és ha valaki megkérdezné mihez ennyi ram, akkor FEA a válasz. -
P00By
nagyúr
-
jonner
tag
GA-MA790XT-UD4P + 720 BE mellé szerettem volna Super Talent RAM-ot, de jelenleg kifogyott Ősembernél. Amit néztem és amit ajánlottak is többen itt az ez az OCZ Reaper RAM.
Itt a PH-n azonban volt, aki az alap 1.9 Volt-ra azt mondta, hogy ő kicsit tartana tőle. Az az igazság, hogy nekem alapszintű információim vannak a hardverekről, húzni a procit fogom csak, amit pedig nem muszáj, azt nem piszkálnék. Megvehetem nyugodt szívvel ezt a RAM-ot szerintetek?
Meg az alaplap manuáljában találok infot arról, mit kell állítanom BIOS-ban az 1,9 volt miatt? Lenne Kingmax 1333 CL9 memóriám, 5k-val olcsóbb az OCZ-nél, érdemes nekem ezt lecserélni? Tudom, hogy ezeket a memóriákat senki nem ajánlja, de nekem csak annyi kell, hogy betegyem és menjen stabilan, hűvösen minden.
Átlagos felhasználóként tapasztalnék különbséget a 2 RAM között?
Köszönöm, ha segítetek.
-
subaruwrc
félisten
lassan végre igazi családtag leszek
( THX Achill3uS)
-
P00By
nagyúr
-
Tutivesztes
tag
Sziasztok!
Új gépet rakok össze, és szeretném megtudni tőletek, hogy milyen ram lenne a megfelelő (kicsi tuning is lenne, de inkább a stabilitás a lényeg).
A lap Gigabyte GA-EX58- UD4P és i7 920 lenne a proci..
Eddig az OCZ ramokat néztem, 1600MHz OCZ DDR3 Gold 3x2Gb illetve OCZ DDR3 6Gb/1600 Intel Extreme KIT..vagy más legyen? Várom a segítséget -
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
Tudnátok adni pár linket, olvasmányt, a RAM-ok mélylélektanáról?
A lapom BIOS-ába azt is be lehet állítani, amit nem akarok, és szeretnék jártasságot szerezni hozzá.Köszönöm!
ui: A lapom bios-a.
-
Pero
senior tag
válasz
LordDarkness #2554 üzenetére
az a baj h alaplapja válogatja. De amúgy jó kérdés.
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Milyen ramot tudnátok ajánlani egy am3 rendszerhez? Mert azthallotatm hogy nemigazán egyszerű a párosítás.
-
X@b3e
addikt
1N / 2N / 3N beállítások mennyivel csökkentik a sebességet? Teszem azt egy CL8 1N vs CL7 3N esetében melyiket érdemesebb használni?
-
P00By
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Molnárka007 #2545 üzenetére
mire vagy kíváncsi? garanciális ügyintézésben nagyon precíz a csx, a diablo szériával biztos nem lesz gondod, jó tuning alapok de hogy milyen lap/cpu-hoz passzol az ic függő, amit a csx mindig fel is tüntet a bordán. a többi szubjektív.
az elpida hyper iránt érdeklődőknek. ezek a ramok leginkább csak intel core i7 rendszerekben teljesítenek kiemelkedően 1800-2000c7 ~1.65v és hasonlók, viszont az egyik legdrágább ddr3-mas ic-ről beszélünk ami a piacon van, éppen ezért csak triple channel kitekre rakják őket (afaik). szóval kiskerekben nem valószínü hogy találtok ilyen ramokat, max rendelésre - csak mielőtt még hiába keresné vki.
-
-XadAnuX+
őstag
válasz
Overlocker #2548 üzenetére
Köszi!
-
-XadAnuX+
őstag
Sziasztok!
Elpida IC's.
Ilyen chipes ramok jók?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv!
-
qfm
őstag
Annyira jók ezek az elpida hyperek?
Vehetnék esetleg ilyet: OCZ3RPR1866LV6GK, ddr3 ram list, és fórum egyik topicja alapján is elpida hyper van rajta. Vajon jobban bírná még biztonságos feszültségen (valami jó ram kezelésű lapban) mint az a trident amit végül is javasoltál?
Köszönöm
-
Molnárka007
tag
Én is ilyen 2000mhz-es Diablót szeretnék venni csak elbátortalanított h a többi 2000mhz-es ramokat jóvaldrágábban adják...
Egyesek biztatnak-egyesekszerint kerüljem a CSX-et
Szerintetek?....
Sry,ha off-nak számított volna,de benéztem és pont erröl volt szó nekem meg pont útbaesett...
Üdv!..mindenkinek/Molnár Richárd és előre is kösz az ezen mrákát "tapasztaltak-nak"segítségében... -
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #2540 üzenetére
elvileg a bordán kéne rajta lennie [link]
persze, hogy nem mennek annyira, mert ez csak egy hétköznapi review sample, a team-eket pedig factory handpicked-ként kaptuk (ezt jeleztem is a 08.12.26.-ai S/N-el)
de ettől függetlenül sztem CSX-nek sincs semmi szégyenkeznivalója, 2000c8-at is sikerült Asus Gene-ben memtest stabillá tenni, ami HCF0-tól elég kemény. a másik pedig, hogy a DFI-n kívül egyetlen lapban sem tudtam még levegőn 2100~ fölé jutni, ugyanazzal az IMC (cpu)-val.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #2537 üzenetére
JNx vagy HCF0 lesz szvsz.
ezt el is felejtettem linkelni
[OCTH] CSX DIABLO3-2000-3GB-3KIT with Samsung ICs
-
subaruwrc
félisten
Hi
lehet tudni h a 2000-es cl9-es gskill pi black ramokon milyen chipek ücsörögnek? 2*1gb-ról beszélek szval nem a tri channeles kit. nem nagyon csipázzák a szűk időzítéseket ha ez segít vmit -
Chrys_
addikt
Mostanra kipróbáltam:
3 modullal kiírja az osztott DC-t, 1600-n XMP-vel már nem fut le a memóriaösszeg ellenőrzés.
Egy kis Manual állítgatás után (RAM típus az adataimnál: 9-9-9-24 7-7-7-18 helyett, fsb akármi (strap?) 266 és 333, 2N, 1,9V) már eljut a Vista64 indításáig, de ott meg a zöld futó csíknál egyszercsak lefagy.
1333-on indulna (asszem), de azon nem hagytam (fagyás utáni restartnál ezt állította be, és az ellenőrző összeget is kiírta, ezért gondolom így).Van ötleted, mivel kellene még esetleg kipróbálni?
-
Chrys_
addikt
Hi
Tudnátok ebben segíteni?
-
plejik
addikt
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem mem tuningal kapcsolatban.
1.Hogyan tudom tesztelni hogy stabilak e a memjeim az adott beállításokkal.
2.Mennyit feszt érdemes max adni egy memnek.Memjeim.
Corsair DDR3 XMS3 2x1GB kit 1600Mhz.
Jelenlegi beállítások 7-7-7-20 @1720Mhz 1.98v
Eredeti 9-9-9-24 @1333MHz fesz pass soha nem ment még alapon .
Előre is köszi bárki(k)től.
-
Pero
senior tag
ahogy látom Te is keresgélsz jól szuperáló DDR3 at 720 mellé, milyen lapban kel h menjenek UD4P? kíváncsi leszek kinek mi válik be, most gondolkozom Ősitől ballistix-en vagy supertalenten, mert reaperből 1600osat nem fogok tudni szerezni,
-
PPSH
őstag
szasztok.mi az az ertek ami nem rongalja az OCZ 2x2GB DDR3 1600-os ramjaimat?
most 1.9V-on mennek ez az alap.olyan 1.75V hazavagna oket?neztem 1.5V-on nem mentek. -
Pero
senior tag
UD4P vel is szép eredmények születtek, nekem is majdnem az lett, de mindenesetre ha megvan a lap akkor ha tudod úgy vegyél memót, hogy előtte ha tudod próbáld ki. Konfigos kollégának az UD4P van ha jól tudom, és neki a reaperekkel ment jól. ős is porul járt az platinumokkal, ami meg a 16 ill23k-t illetii inkább legyendrágább de menjen, mint h spórpltam 7ropit de nem megy rendesen, .
-
s1ru2
aktív tag
És akkor szted valami szűkebb időzítésű RAM-okkal kéne barátkozni ? Igen néztem Reapert is az 23 körül alakul. Csak, hát ugye a 16k meg a 23k nem ugyanaz
És akkor úgy már nem is olyan kicsi az árrés a mostani konfigom és AM3 között.
Egyébként én GA-MA790XT-UD4P és GA-MA790FXT-UD5P között gondolkodom
-
s1ru2
aktív tag
Szevasztok!
Ezekről a RAM-okról mi a vélemény. 16k-ért jutnék hozzá a 2x2 GB os kithez zsír újonnan, legálisan. AM3-ra tervezgetek átállást a mostani konfigról, ahhoz nézegetek cuccokat.
-
whitehand
senior tag
Sziasztok!
Olyat kérdeznék hogy a ddr3asok közzül melyiknek a legkönnyebb leszedni a hütöboritását? az itthon beszerhető i7es pakkok közül
-
tgulyas
senior tag
Hali egy kérdés jelen pilanatban DDR2 -ket használok meg éri lecserélni ezeket DDR 3 ra elég sokat játszom Fc2 vel hasonlokal.
-
sniper elite
senior tag
Sziasztok!
Kedden kapom meg az új ramjaimat, Corsair Dominator GT 1866MHz tipus! Lenne egy olyan kérdésem hogy fordulhatok ide tuning terén majd? 2000MHz lenne a cél, egyedül inkább nem állok neki... Csak azért kérdem, mert akkor nem keresek másik topicot!
-
Pero
senior tag
hali, használ innen valaki DDR3as memót AM3as AMD konfigban?
-
charly174
csendes tag
Sziasztok kérdésem a következő lenne Asus P5Q3 Deluxe alaplapba milyen DDR3 as memóriát ajánlotok 2X2 GB kellene most TW3X4G1600C9DHX Corsair van bent de nem megy 1600 on.Köszi a segitséget.
-
Tiby
tag
Megtudná nekem mondani valaki hogy ocz 14400 1800mhz nvidia sli edition (OCZ3N1800SR1G ) 2007 28-adik heti gyártású memokon milyen chipek lehetnek?
-
Erdei88
veterán
Sziasztok! Ha a ramok 1800at mennek, akkor melyik időzítés jobb? 8-8-8-28 vagy 9-9-9-24? Sajnos 8-8-8-24en már nem megy. Vagy van még más beállítási lehetőség?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2503 üzenetére
haha
igy van, mennie kell
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2501 üzenetére
akkor vegyél bele olyat, a véleményemet kérted, ha home user lennék fejlesztés előtt lehet, hogy énis inkább 3x2gb-t raknék bele, másrészt olcsobb is mint 2x2gb ram sokszor, vagy kb ugyanannyi mint a jo áru 6gb kitek.
az hogy a lap mit fog kezdeni a kezeid között ahhoz meg hadd ne legyen közöm, teis tudod, hogy jó alaplap ritkán adja be a kulcsot főleg profi kezek között -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Achill3uS #2500 üzenetére
a sima 2x2 gigás 1600 CL7 Platinumot tudom, hogy szereti ez a lap, mert anno olyannal kaptam meg az Asus-tól, amikor még kuriózum volt (július)
Több Evolution is volt nekik, remélem nem ez járt nálatok
Nem nagyon tudta megmondani a Peti, hogy mi a fene baja lehet
De ha köré építek egy gépet és nem fog megvakkanni, akkor nagyon csúnyán fogok nézni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Anime filmek és sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Netflix
- További aktív témák...
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest