- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
MR_Joe
senior tag
Üdv embörök. Kérdés a nálam okosabbakhoz:
Adott egy Asrock lap (M3A790GXH), adott hozzá 2x2GB GEIL Value Kit ramocska. Mennyire valószínű hogy nem csípik egymást? Többször megállt a gép kék halállal (win7 64bit alatt), memtest semmit nem talált, valamint az USB-k se működnek vmi frankón. Szimplán vmi kompatibilitási gáz lehet, vagy ennyire x@r lenne a lap? Kétlem h a Geil ram lenne a rossz...
-
ZIL
tag
Szia! Szerintem 1,7V is elég lesz annak, de ez majd kiderül...
Amúgy annyit kell tenned, hogy beállítod a szorzóját oda, hogy 1600-at mutasson, aztán az időzítések általad írt első 4 értékét (CL-RCD-RP-RAS) a ram tulajdonságainak megfelelően. Ha a deszka nem abszolut fogalmatlan a dologban, a többi értéketr automatikusan be kell tudnia állítani magának következő indításkor. Szóval a többi marad auto.
Elméletileg ennyinek elégnek kell lennie, hogy működjön.
Sok szerncsét! -
axes
csendes tag
Sziasztok!
Asus P5Q3 Deluxe adatlapom van (wifis verzió), és Q9550 procim. Mióta megvettem a gépet, rossz beállításokon mennek a ramok, de nem mertem eddig hozzányúlni, mert nem értek túlzottan a BIOS komolyabb beállítágatásához. Jelenleg minden automatikus beállításra van állítva. Most megelégeltem ezt az állapotot, úgyhogy a kedves segítségeteket kérném a dologban!
Everest nyomán a RAM-ok pontosan: Corsair XMS3 DHX CM3X2G1600C9DHX, ebből van kettő stick
Az értékek amiket ad hozzájuk:
Memória sebessége DDR3-1066 (533 MHz) mindkettőnél, ennek 1600-nak kéne lennie
@ 533 MHz 7-7-7-20 (CL-RCD-RP-RAS) / 27-59-4-8-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 457 MHz 6-6-6-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 24-51-4-7-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)és szerintem a BIOS alapból 1.5V tápot állít nekik. A gyári adatok alapján 1.8V táp kéne nekik, és 9-9-9-24 timing. Miket kell ahhoz átállítanom a P5Q3 Deluxe biosában, hogy ezeket az értékeket kapjam?
Köszi szépen előre is!
-
p76
senior tag
Sziasztok,
még mindig ajánlott inkább 2x2GB-os DDR3 modulokat berakni egy AM3 alaplapba vagy jó az 1x4GB is?
-
P00By
nagyúr
-
ZIL
tag
CpuTweaker 1.5-öt szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe, nagyon jó, ráadásul bootup funkció is van benne.
-
ZIL
tag
-
ZIL
tag
Egy újabb eredmény a rammal:
Az időzítéseket még mindig nem maceráltam. Ramfesz 1,59V, Procifesz 1,35V.
Összehasonlításként itt egy hardcore AM3 ramtuning fórum: [Extremesystems.org]
A poén, hogy a másolási értékeim már így is verik az övéket, sokkal alacsonyabb órajeleken, magasabb időzítésekkel. -
gooool
őstag
Kösz a segítséget Neked és subaru-nak is.A max fesz,amit adok nekik az 1,7V lesz,afelett semmiképp nem feszelem őket.Először megpróbálom az eggyel nagyobb lépcsőt(1600MHz CL9 1,65V),hátha,aztán majd kiderül,hogy stabil-e,nagy baj nem lesz belőle.
A memset-et pedig csak addig használnám amíg meg nem találom a megfelelő beállítást,utána BIOS-ban mentem a dolgokat. -
ZIL
tag
Ne feszeld túl, úgy legfeljebb az oprendszert vágod hanyatt vele, de hardverkárt nem okozol.
Komolyra fordítva a szót, mivel a ram az fsb felől kap szorzót, valószínű a legtöbb beállításod újra kell gondolnod, hacsak nem olyan szerencsés ramjaid vannak, hogy pöccre indulnak a következő (egyel nagybb) szorzóval is. Lehetséges ugyan (nekem bejött, igaz nagyon más ramokkal), de ugyanakkor tudom, hogy nem ez a valószínűbbik eset. Állandó használatra +0,15V túlfesznét többet semmiképp sem ajánlanék.
Remélem tudtam segíteni! -
gooool
őstag
Sziasztok!
A procimat(Phenom II X4 B50) már sikerült belőnöm arra a beállításra,ami nekem most elég,vagyis 3500Mhz 1,400V,NB 2250Mhz 1,100V,HT alapon 2000-en.Most a memóriát szeretném tuningolni,ami egy Kingston Value 2x2Gb DDR3 1333Mhz Cl9-es KIT.A ramok Elpida chipesek,ez nem tudom jót jelent-e,de szeretném kicsit optimalizálni a dolgokat.Mire kell figyelnem ram tuningnál?Fesz,órajel,időzítés,mivel érdemes kezdeni?Kösz a segítséget!
-
zborai
csendes tag
-
CoDWaW07
őstag
És a kérdésem az lenne nekem hogy egy AsRock M3A790GXH/128M lapban egy Kingmax FLFE85F-b8MH9 1333Mhz CL9-es RAMot meddig lehetne húznI?
-
Integra
titán
hi,
asus r2g lapba i7-930 cpu mellé milyen ramot érdemes venni? -
Aslan
aktív tag
Aha... közben nekem is leesett!
Elnézést a kérdésért!
-
Aslan
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A szóban forgó gép főbb adatai:
CPU: Intel Core i3 530 2.93GHz
LAP: GIGABYTE H55M-UD2H
RAM: KINGMAX 2GB-os DDR3-as RAM modul (1333MHz-es)
VGA: jelenleg a CPU-ba integrált GPU-t használom...Nos CPU-Z vel és EVEREST-el is nézegettem... és mind két tesztprogram a RAM frekvenciájára 1333MHz helyett 666MHz-et ír. (Egész pontosan az EVEREST jelzi, hogy a RAM 1333-as, de azt mondja 666MHz-en működik)
BIOS-ban utánanéztem és ott semmi gond.... a RAM 1333MHz-en van.Mi lehet a gond szerintetek?
-
KD6-3.7
őstag
Itt van egy kép:
Itt lehet állítgatni ilyen 1,2,3,4,5 stb. számok vanank + CLK szal pl 8 CLK, 9 CLK stb.
-
KD6-3.7
őstag
Sziasztok!
Vettem Mushkin DDR3 1600MHz 2x2GB KIT Blue ramokat.
Na most nekem valamiért csak 1333-on mennek csak!
Mondták hogy állítani kell az órajelen és az időzítésen és elképzelhető hogy a feszültségen is!
Na én ehhez a részhez tök hülye vagyok!Azt megtaláltam a BIOS-ban hogy 800MHz-re állítom az órajelet (ez gondolom duplázódik >> 1600MHz) de az időzítést azt nem tudom mert az is megvan de kiad vagy 30 ilyen izét ahol ilyen 90ns meg ilyen számok vannak ha rájuk megyek.
Tud valaki segíteni? -
P00By
nagyúr
-
Sziasztok!
Asus rampage alaplapba milyen ramot javasoltok, ami nem lesz szűk keresztmetszet a tuningban? Lehetőleg 2x2 Gb-os kittet, ajánljatok!
Köszi
-
Jégkokó
veterán
Nekem van 2 1 gigás kingmax 1600mhz es ramom, de az istenért nem hajlandó max sebességen menni csak 1333 on fut.Az szórzóket meg mindenféle értékeket állítottam de amint beállítok egy nagyobb értéket mondjuk 399x8 at akkor a windows nem hajlandó elindulni és ujraindítja megát.
-
szuper-t
őstag
-
wolf523
csendes tag
Sziasztok!
A Mushkin ramok jók?(en erre gondoltam:Mushkin DDR-3 4Gb / 1600 KIT Blue)
Üdv
-
szuper-t
őstag
Hali
nekem lenne 1 olyan kérdésem h van 2x 1 giga csx ramom (ddr3 Aeneon chip) 1333as alapfesszel 1330on 9-9-9-24 en emgy
van valakinek tapasztalata ezzel a rammal esetleg? jó lenne kicsit meghúzodatni de sajna 9-10-10-28 on tudtam csak 1500 as (ef 750mhz-s) frekire birni a lap amiben benne van az 1 xfx 790i ultra q6600 al megpsékelve
előre is köszi Üdv T -
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #2954 üzenetére
lol
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #2952 üzenetére
jacsak?
kéne nekemis valami durvaság.. -
Overlocker
veterán
Thx P00By és subaruwrc!
Újabb finomság, egyelőre alapfeszen@1,65v 2106MHz 6-9-6-24
-
winfier
senior tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy valaki találkozott-e már ezekkel a ramokkal? Kingmax Hercules DDR3 - 2200 MHz, ha igen akkor mi a tapasztalata velük, és ezen kívül mennyi tartalék van még ezekbe a modulokba.köszönöm.
-
zolo96
tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Mégpedig az hogy milyen memóriát vegyek egy i5 750 es proci mellé.
3 lapot néztem ki Gigabyte p55 ud3 vagy ud4 és msi p55-gd65.
Tuning biztos hogy lesz ezért arra alkalmas ramokat ajánljatok. -
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #2943 üzenetére
very nájsz...
-
bishopx2
tag
Milyen progival tudom megnézni mennyi feszt kap a memcsim ?
a biosba auto- állítottam... -
P00By
nagyúr
válasz
Szép!
-
Eraser
csendes tag
Sziasztok.
A múlt héten vettem egy gépet, Gigabyte H55-UD3H alaplap, Core i3-530 proci és 2x2 GB Kingmax ram, ami elvileg 1600MHz és cl9, de alapból csak 1333MHz-en megy cl9-en. Ha megemelem 1600 Mhz-re akkor cl11-lesz. A biosban próbáltam az időzítéseken állítani, de akkor is cl11 maradt. Tudna nekem valaki segíteni, hogy mit csináljak??
Előre is köszi. -
toyone
őstag
válasz
Durván mennek.
Szóval UD6-ost szereztél, P55 OC memória warmup?! -
Overlocker
veterán
-
cs_taz
csendes tag
Szia!
Nagyban függ a dolog attól, hogy mihez kell. Intel, vagy Amd. Ha pár sorral megnézed láthatod, hogy mennyit szenvedek mire tökéletes ram-ot találok az am3-as lapomba. Intelelknél a "low voltage" ramok mennek, amd-nél még keresgetek de úgy fest, hogy 2x2 gb ocz amd black editiont veszek mert az amd optimalizált. Rambazar.com-on ősembernél az új ára 31k. -
dvd_R+
őstag
sziasztok segítséget szeretnék kérni ddr3 memória vásár előtt álok ti mit ajánlotok esetleg
linkelhetnétek nekem innen ph aprohirdetések közül eladó modulokat ha használt nem baj
csak az ár 25-26k-t ne haladja meg de ha picit drágább akkor is linkelhetitek a lényeg hogy minimum 1600mhz legyen és valami normálisabb darab érdekelne köszi a segítséget előre is üdv:. dvd_R+
-
cs_taz
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre volna szükségem. AM3 plattformra váltottam (Phenom2 X4 955c3, Asus 795xtd, 4870x2). Először vettem 2x2 Gb Mushkin black (nem frostbyte) cl7 ram kittet ami nem tudta a hűtőbordáján szereplő ref. értékeket sem (beállítás után nem boot-olt) sőt cl9-ben is fagyott prime-al, aztán kicseréltem 2x2gb G.Skill Ripjaws 7-8-7-24-ra (ami Intel p55 opt és low voltage) ez is max cl 8-ban megy. Elvileg így Prime stabil.
A 3dmark Vantage nem fut le. Elkezd "szemetelni" és utána leáll. Ha változtatok a memóriákon (időzítés, csak 1 modul van bent, volt) akkor mindig más és más stádiumban áll le a dolog de menni sehogyan sem megy.
Először a Vga-ra gondoltam úgyhogy elkezdtem játszani a Catalyst verziókkal, de haver azt mondta hogy neki is ezek a gondok jelentkeztek és a ramok voltak a ludasok.
A boltban is mondták, hogy szívnak az AMD-sek az 1600-os DDR3-al.
A kérdésem az volna szerintetek ez valóban Ram hiba, ha igen akkor 1600mhz, cl7-ben milyen 2x2 kittet érdemes venni, vagy felejtős a cl7?
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
P00By
nagyúr
-
F.B.I.
veterán
válasz
lizakattila #2931 üzenetére
Természetesen.
-
-
F.B.I.
veterán
válasz
lizakattila #2929 üzenetére
Hát kösz a biztatást, megpróbálom, bár nem az enyém a gép, amiben benne vannak de szabad kezet kaptam, az alap hardverek, maximális kihasználására ha már én raktam össze a masinát (photoshop gép lesz).
-
lizakattila
senior tag
Szerintem érdemes gyakorolni vele. Nekem 1333-as cl9-es Kingmaxjaim vannak és jelenleg stabilan mennek 1530-on cl8-ban 1,63v-on; de 1,65v-on mennek 1600 körül is ugyanilyen időzítéssel.
Úgyhogy azt mondom, ha van időd és kedved/türelmed akkor megér egy próbát.(Nekem anno ddr2-es 1066-osban volt ugyanez a hűtőbordás csx ramom cl5-ös. Azok 1200ig mentek cl5-ben és valahol 1060 körül volt a végük cl4-ban.) Jók ezek a csx ramok.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Kérdés: jelenleg CSX ramok vannak a gépben 9-9-9-24 1,65V 1600Mhz beállításon mennek. Érdemes lejjebb menni az időzítéssel vagy csak fagyás lesz belőle, maradjon így?
-
Konafan
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Configom a profilomnál!P5E3 pro alaplapomban kéne segíteni beállítani a Ocz 3*2Gb 1600-os ramokat, hogy ne csak 1333-on menjenek! lehet,hogy a Q9550es procim nem támogatja az FSB1600-at és azért nem lehet 1600-ra feltenni a Ramokat? 1.65V-ot kéne megadni a ramoknak, de nem indul el úgy sem, ha csak 1600Mhz-ra felrakom Biosban a ramokat.Mit kéne állítani a Biosban?Előre is köszönöm a segítségeteket! -
P00By
nagyúr
-
tomamd
tag
Sziasztok.
Vásároltam egy Mushkin DDR3 4Gb / 2000 KIT Black RAM-ot fagy a gép tölle ASUS P7P55D Pro lapam van mi a probléma? -
stawros
tag
válasz
Predikative #2923 üzenetére
Szia mivel nem tri-chanel függő a lapod elbirja,természetesen müködne/ik,ha tud dual-chanelt akkor érdemesebb 2x2gb mint 3x2 de te tudod,nézz utána a gyártó honlapján hogy támogatja e a lap a dual-chanelt.Remélem közelebb kerültél a megoldáshoz.Bár nekem régebbi konfigom is van ott 4db ram megy dualban,legalábbis a bios az elején kiirja nekem
.üdv
-
Predikative
tag
Üdv mindenkinek. Most állitok össze egy gépet asus P5E3 Pro alaplapra q9550 proci hd 5850vga stb. A kérdésem az lenne hogy mit gondoltok mennyi memoriat vegyek bele illetve én ugy gondolom 6gb ddr3 lenne jo viszont mivel az alaplap nem támogatja a tri chanel ddr3 vezérést nem tudom hogyan működne 3 db 2gb-os modullal. Akinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata irjon. köszi
-
P00By
nagyúr
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Cosmic Gate #2918 üzenetére
Na ne szívass!! Mennyi feszt kap? Mert, hogy nem 1.35V az biztos!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Cosmic Gate #2916 üzenetére
Nagyon magas az uncore valszin az nem bírja 3600 3400on nézd meg.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Cosmic Gate #2914 üzenetére
Uncore/QPI max 1.35V Memória max 1.65V.
-
subaruwrc
félisten
-
uptobase
tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen memóriát vegyek a leendő gépembe. Az alaplap és a processzor már megrendelésre került, viszont a memóriával kapcsolatban nem tudok dönteni. Arra lenne szükségem, hogy a memória legalább 1600Mhz, de inkább 1800Mhz -en mennyen biztosan az alaplapba. Az alaplap gyártójának az oldalán a QVS listában nyilván van olyan RAM ami megy 1600 és 1800Mhz-en, de sajnos a hozzá nemértésem miatt nem egyértelmű, hogy függ e a processzor órajelétől is az, hogy milyen sebességen tud menni a memória vagy sem, illetve a listában olyan modelljelzések vannak, amiket nem is árulnak a gyártók. A Kingston esetében, a Kingston oldalán nincs olyan modelljelzésű memória ami benne van a QVS listában és a Corsair-nél is találtam egy ilyet, úgyhogy teljesen bizonytalan vagyok. Kérlek segítsetek ha tudtok. Kérdésem tehét az, hogy melyik 2x2Gb kit menne az alábbi alaplapba és processzorral 1.6 vagy 1.8Ghz-en.
Alaplap: P75P55D
Processzor: Core i5-750 2.66Ghz -
P00By
nagyúr
-
bufflak
csendes tag
Sziasztok!Lenne egy kis gondom. Remélem tudtok segíteni.
Tegnap vettem egy új konfigot, ami a következőkből áll:
Gigabyte GA-ma790gpt-ud3h alaplap
Amd Phenom II 965 Be proc
Kingstone Hyperx 4gb ddr3 1600mhzNa most a problémám az lenne hogy pl. elkezdek feltelepíteni egy játékot és a memóri kihasználtság felugrik ilyen 96 százalékra ami még nem is lenne baj bár sztem már ez se normális ilyen ramoknál, de mikor befejezte a telpítést és már nem csinálok semmit a gépen a ramok még mindig pörögnek 90 százalékon és nem esik vissza...
Ez normális?Sztem nem...
Mi lehet a baj szerintetek? -
fairi
őstag
SOS!
Szereztem Kingmax DDR3 1600Hz 2 Gb-os Ramot,de képtelen vagyok beállítani 1600MHz-re...
feszültséget felemeltem 1,8 V-ra,és a gyári ajánlott timingidőt kipróbáltam de 1600Hz-et nem megy,gyakorlatilag egy 1333Hz kicsit tuningolva van..200-ról az fsb 220 -ra állítottam így 1467Hz-es most az ram órajele..6,66-os szorzón
Alaplap gigabyte 785GT, certifikált, támogatott ramok közt van a neve(Kingmax FLGE85F-B8MF7) Alaplap támogatja az 1600 Mhz-et....
-
Jeesus
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy nagy kérdésem:
Vettem 1GB Kingmax DDR3-at 1333Mhz-en 9-9-9-24 es időzítéssel illetve még tervezem 2GB Kingston beszerzését emellé ugyanilyen paraméterekkel.
Namármost le akartam a Kingmax időzítéseit vinni 7-7-7-21-re. Először az AMD Overdrive-al akartam de itt nem engedte módosítani a CAS Latency-t. Ez most vajon szoftver baromság vagy memória getva??? Illetve ajánlanátok valami faja időzítés tuner progit DDR3-asokhoz.Előre is
-
Jeesus
csendes tag
Szevasztok!
Nagy kérdésem a következő lenne:
Vettem 1GB Kingmax DDR3-at 1333Mhz-en 9-9-9-24 es időzítéssel illetve még tervezem 2GB Kingston beszerzését emellé ugyanilyen paraméterekkel.
Namármost le akartam a Kingmax időzítéseit vinni 7-7-7-21-re. Először az AMD Overdrive-al akartam de itt nem engedte módosítani a CAS Latency-t. Ez most vajon szoftver baromság vagy memória getva??? Illetve ajánlanátok valami faja időzítés tuner progit DDR3-asokhoz.Előre is köszi.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Clapaucius #2899 üzenetére
meg kisebb is, lehet nem fognak elférni egymástól a cuccok.
valszeg nem lehet gondja az 1600 al, de azt nézd meg mely márkák mely ramját támogatja mert én ezzel szívok másfél hónapja -
Celithrandi
addikt
na most van nálam a másogik kit Geil, BlackDragon pc3 17000 2133MHz, CL 9-9-9-28
1700felett nem lehet őket hajtani
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo IV
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Vadiúj SSD-k!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest