Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Megvolt nem segített és azthiszem már rájöttem, hogy mi a probléma az x48-as chip.
Ugye a p5e-be ment az 1800 gond nélkül, de csak ha kivolt kapcsolva a remap ami 3gigát jelentett ahogy bekapcsoltam elkezdődtek a fagyások véletlenszerűen.
Ebbe a lapba meg ugye nem lehet 1700 fölé menni viszont itt működik a 4giga ram simán csak ugye kissebb sávszél mellett...
Ami mind2 lappal jól megy az a windows xp 32bit mer ugye az csak 3gigát lát, szal ott ezzel a lappal is megy az 1800 nincs gond vele prime is megy. Tehát ezekből én azt tudom leszűrni, hogy a chipkészlet kezeli "szarul" a 4giga memót persze nem mondom elég az 1600CL7-be az nem vitás, de közel se teljesít úgy mint 2gb memória esetén. Persze betudható a memóriának is ez a hiba, de mivel nem nyertem a lottón nem fogom végig probálgatni a gyártók összes ramjait.
Remélem a core I7-nél erre odafigyeltek és normálisan lehet majd hajtani a ramokat 4Gb-al vagy afelett, mert ugye a korral haladni kell és 2giga memó vista alatt kb netezésre elég.
-
SzlobiG
félisten
Jah, de nem sokra megyek vele ha vistán nem tudom használni, igaz a CL8-as se sokkal lassabb.
A táp az bírja simán, 3gpu-val voltak már gondok az is csak 4.4gigánál kapcsolt le. Azér megy 4gigán mer eleve 0.05-el több fesz kell X48-ba és hát 1.45-t nem merek már adni 24/7-re sőt lehet, hogy még több kéne neki 4200-hoz, szal ennek azért nemörülök, hogy több fesz kell mint x38-ba, nem is kevéssel.
XP-nálam nem játszik.
-
SzlobiG
félisten
Igen sajnos továbbra se éri meg a DDR3, de ami a késik az nem múlik.
Semmi baja nem lesz tőle... 50fokot se érték el a magok winrar alatt meg ha lenne baja, akkor már rég lett volna mer nem egyszer kapott már ilyesmi feszt főleg amikor kapta a 3dmarkokat is.
Ha majd veszel vizet, akkor nem kell megvárni a 3évet.
-
Achill3uS
nagyúr
nem véletlenül mondom, hogy pofátlanság és egyben felelőtlenség kiadni 2000-res ramot amig nincs alá elég jó lap... egyelőre talán a maximus extreme kezeli a legjobban a ddr3-mat, viszont egyéb tulajdonságai miatt nekem nem jó, blitz-re meg nem cserélném a fain fullmodos droopmentes p5k3-mat
idén már bizonyosan... ld. OCZ 1333MHz ReaperX 6-5-5-18-as időzítéssel, ugyanaz a gtr ic van rajta mint az enyémen is, nagyon szépen mennek, és 70-80 körül van belőle 2x1gb...
-
jugeen
addikt
#641: az X48 az csak egy debug-golt X38 lesz egy-két új feature-rel. pl: unlock-olt bus ráták. ( jól hangzik, hogy nf680i-nél is tetszett
)
#642: a RAM kezelés annyiben különbözik, hogy az X38-ban benne van az Intel Extreme Memory és az időzítések jobban finomhangolhatók.
#643: van már nálatok GA-X38T-DQ6?
-
beteg
őstag
háát, nem tudom
hogy mennyire jó ez vagy rossz, de ahoz képest ugye a teljesítményt annyira nem hozza, viszont van még benne tartalék és tuti, hogy ez még nem a legoptimálisabb beállítás neki a hétköznapi munkához! fogadni mernék rá, hogy meglesz 7/24 a winrar 2500, az meg nekem már 25% -os növekedés
arra már azt mondom, hogy nekem megérte. na mindegy.
2,05V ot kap a ram és absz nem meleg! gyakorlatilag szobahőmérsékletű! már vettem multimétert, ki kéne mérnem, hogy mi mennyi a valóságban!
ja, és megfogdostam a lapot, a proci melletti kondik egyedűl a forróak! azzal mindenkép csinálni kell valamit, de a gyári hp lecserélésére én még távolról semgondolok! -
Lalaboy
őstag
Olvastam valahol, hogy az x38 csip alaposan melegszik, igy lementettem az abit laprol a Swiftech NB hutot biztos, ami biztos.....
Nem az alaplapok, hanem a hozzavalo ''jo'' DDR3-as ramok arai az aggasztoak! A legnagyobb orommel szabdalnam szet azt a franya heatpipe hutest!
-
Gorneck
legenda
De látod mégis léteznek a lapok...lehet kénytelen lesz engedni a nyomásnak...igazából Én csak abba bízok, hogy csak felsőkat lapok lesznek...már a 965ből is volt pár verzió, de p35nél teljes a káosz...butított lapok; csúcs lapok ezekből vagy 20 verzió...x38 esetén remélem az lesz, mint 975nél...
Jugeen:+1hez, pedig
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest