- Nyaralás előtti hardverszemle
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
beteg
őstag
-
jugeen
addikt
vmi hasonló várható el a 1800-as CS-ektől.
876-21 1.7v 1800
765-18 1.8v 1650
665-18 1.9v 1500
776-21 1.95v 1800
trcd, trp nem segít. tras csak egy hangyányit. trfc windows-ban a nagy segítség. -
beteg
őstag
válasz
Overlocker #478 üzenetére
tényleg úgy néz ki.
1800CL7: [link] -
beteg
őstag
a procimnak ugye vége van vhol 3600 nál. emiatt 8x ossal sem tudok nagyon 450 fölé menni. a lapomnak meg vége van 480-490 nél. szal sosem tudom meg mit bír a ramom.
viszont a 7x480 az 3360MHz és itt is ugyan annyit dob a ram (1920MHz!), mint 9x450 en! (kb2700)
ami meg még furcsa, hogy a CL8 és CL7 között van különbség, de már a CL7 és CL6 között nincs!
ja, és vki hülye, mert a biosban t2 van állítva, a cpu-z meg mindenhol 1-et ír! -
jugeen
addikt
thetechrepository Overclocking Guide v1.00.0001 (8.12.2007) [link]
-
jugeen
addikt
-
beteg
őstag
bocs fiúk, tegnap hülyeséget írtam
nem 2.05V -ot kellett volna írnom, csak már fáradt voltam és nem jól emlékeztem. Ma, ahogy bementem a biosba láttam, hogy az biza 2,15V! Sorry.
de ezek már tuti mind 2,15V -on vannak
megvan az 1800CL8, aminek árulják:
[link]
aztán elkezdtem kicsit piszkálni a subtimingeket! a happy end-et nem árulom el, nézzétek meg! de végig, ne tekerjetek egyből a végére!
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
Vandit.
addikt
Nem tudom volt-e már[link]
-
beteg
őstag
teljesen igazad van!
főleg, hogy egyébként ez nekem sem ''belépő szint'', csak azt akartam mondani,hogy szerény nyomott véleményem szerint ez az első ddr3 MHz, amit már talán érdemes venni. Mert nyílván egy 1000-es ddr3 -as még nem.
és igazad van, ezek az eredmények sem annyira a belépő szintek! de ez is csak nézőpont kérdése, hogy jók-e vagy nem. mihez képest. mert SzlobiG nek is igaza van, az elvárhatótól elmaradnak, vagy legalábbis.. de abban is igaza van, hogy valszeg még optimalizálási hiányosságok is vannak.
summa, még játszok vele és felteszem a képeket, hogy mindenki maga tudja eldönteni, mi a véleménye róla! -
beteg
őstag
igen, bocs, azt nem írtam, hogy mihez képes 25%
ahhoz mértem, hogy a P5W64, Q6600, G.Skill 800CL4 konfigom ment szépen nyugiban, nem széthúzva, stabilan szó szerint éjjel nappal 3200MHz-en és úgy adott a winrar bármikor 2000-et. ok, nyílván egy jobb rammal cl3 ban a quad ebben a lapban lazán elmegy 2200-2300 as winrarral, nem quaddal meg 1800-1900 at. És még az sem annyival drágább az alap g.skill hez képest, mint a ddr3, de a 2500 7/24 csak nem rossz, amikor a ddr2 ben ez már közel van a top eredményekhez!? Nehéz összehasonlítani ugye, de talán nem mondok nagy hülyeséget, szerintem azonos orajeleken, azonos cl-el, kb azonos számítási teljesítménye lehet a ddr3 nak. De nyílván nem 1000MHz en kell használni a ddr3-as. Én amondó vagyok, hogy ddr3 ban ez az 1800 már belépő szint, erre már érdemes váltani!
Szóval egy architektúra cserétől nem tudom ki mennyit vár, de engem boldoggá tesz a x% is. -
-
beteg
őstag
háát, nem tudom
hogy mennyire jó ez vagy rossz, de ahoz képest ugye a teljesítményt annyira nem hozza, viszont van még benne tartalék és tuti, hogy ez még nem a legoptimálisabb beállítás neki a hétköznapi munkához! fogadni mernék rá, hogy meglesz 7/24 a winrar 2500, az meg nekem már 25% -os növekedés
arra már azt mondom, hogy nekem megérte. na mindegy.
2,05V ot kap a ram és absz nem meleg! gyakorlatilag szobahőmérsékletű! már vettem multimétert, ki kéne mérnem, hogy mi mennyi a valóságban!
ja, és megfogdostam a lapot, a proci melletti kondik egyedűl a forróak! azzal mindenkép csinálni kell valamit, de a gyári hp lecserélésére én még távolról semgondolok! -
beteg
őstag
fekszik alszik
mára az utsó:
[link]
de bőven van még benne tartalék. és nem is melegszik! -
beteg
őstag
van remény
9x380 (3420MHz), 1520CL6,5,5,18 winrar 2340, ev mr 9214, spi 14.750
és közben atom stabil
de tökre más a dinamikája ennek a ramnak, tényleg meg kell keresgélni egyesével, hogy mit szeret -
M3kk
őstag
XS et olvasgatva, ezek a Retail ramok nem fognak ugy menni mint a Victor altal tesztelt Kek bordasak ;(.
-
beteg
őstag
lehet, hogy van itt 4x1GB CS RAM??
neeem!
nálam hasonló a helyzet, gyengék az eredmények, viszont mégsem érzem azt a csalódottságot, mint mondjuk 680i -nél már az első félórában! Hasít a masina, érezhetően gyorsabb, mint a 975 ösöm a 800cl4-el!!! De kajakra.
Most én 9*370 en installálgatok, 1480MHz -es ramnál és itt már most 2000 a winrar. igaz az everest olvasás tényleg olyan 8000, de olyan a gép, mint egy örjöngő bika, aki ki akar szabadulni a karámból
szal' tényleg nem leszenek, nálam legalábbis egetverő csúcs eredmények, de hogy egy jobb 1000-es cl4 es, vagy 800-850 CL3 as gépre ráver vagy 20%-ot 7/24-ben, az tuti. fözök vacsit és teszek fel én is eredményeket+képeket.
szerintem nagyon coool a cuccc -
jugeen
addikt
semmi gond
jelenleg barátkozom a kittel. első tapasztalat alapján 1.9V-nál már kell neki az aktív hűtés, különben hibázik a memtest. ez jól rám is hozta a parát. szóval most első körben azt nézem, hogy a RAM 100%-os működik-e a gyári értékein. ha ezen túl leszek, akkor természetesen a türelmetlenül várt 6-5-5-x beállításod fog következni. -
jugeen
addikt
egy kis ízelítő
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nyaralás előtti hardverszemle
- iPhone topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged