- Melyik tápegységet vegyem?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- RAM topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Laraxior #2022 üzenetére
2-4-be. Az 1-3-at nálam nem szerette, és a linked is jobbat tett neki, nekem egyenesen azt tanácsolta, hogy inkább maradjak a linked-nél.
Ultra SLI. Ez már off, de mi a különbség?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Laraxior #2008 üzenetére
Nálam a memó bírta a 2000-CL8-at is. 2.1-et kapott, MCH alapon. Most 1800-CL8 megy 1.9v-vel. Szerintem nálam a proci volt a ludas.
Magába a proci simán ment primestabilan 3,6-ot, ha a memó alapon volt.
A memó simán ment 2000-et CL8-ba, ha a proci alapon volt. De szinkronban 3375+1800 CL8 a vége, felette nem is bootol. Még fut a memtest, de egyelőre (9 órája) stabil, prime 14 órát ment stabilan. (Akkor értem haza...) -
ferbazs
tag
-
SzlobiG
félisten
válasz
Laraxior #1997 üzenetére
Nyílván addig ne tedd rá a blokkot ameddig nem próbáltad ki.
A 4X1gigával nekem sehogy se ment még 1333-on se(OCZ-k), szal ezt neked kell kipróbálni, hogy a diablok, hogy fognak menni, de 790i ultra nagyon jól kezeli a ddr3-at, hogy a 4gigával hogyan boldogul majd most kiderül.
-
jugeen
addikt
válasz
Laraxior #1906 üzenetére
egyede válogatja. végül is a chip ugyanaz, csak másik bin válogatáson mentek át. ezért más az elnevezésük. ettől függetlenül az első szériás GTR-rek irdatlanul mentek, az ismert eredmények talán azokat jobbnak igazolják. mondjuk aki már begyűjtött a régmúltban belőlük, az nem nagyon ugrál újért. természetesen vannak nagyon jól menő GTS-ek is. pl. ott van Szatesz G.Skill-e, Achi CSX-e, vagy akár az én Mushkin-om. 24/7-re talán nem lehet azt mondani, hogy ez jobb, vagy az. egyede válogatja, illetve a tulajdonos készsége, hogy mit tud kihozni belőlük.
-
jugeen
addikt
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Laraxior #1836 üzenetére
Mondom, nálam elvileg megy 790i-ben, memtest stabilan.
Belőttem 1920-ra, 2.0v-vel 8-7-6-15-1T memtest 6 óra hiba nélkül, szóval ELVILEG működik.
Ha viszont 1800 feletti értéket állítok, akkor szint minig ugyan az történik win indításkor.
Beálítom, Windows bootol, feláll, minden pöcc, megnézem CPU-z-ben és 960-8-7-6-15-1T, boldogság. Win újraindít, a windoslogo a töltőcsíkkal bejön, de utána olyan, mintha felállna a win (hang nincs!), de csak egy fekete képernyő és a fehér kurzor. Innentől semmit nem tudok csinálni, akárhányszor újraindítom, BIOS reset, vagy bármi, mindig ez fogad. Semmi nem segít, csak a win reinstall. Az elmúlt 3 napban kb. 20-szor telepítettem rendszert. 1800-on nincs ilyen gondom, így erre lőttem be.
Igazából nekem ennyi jöt össze. Gariba nem vihetem, mert berakják, memtest, és hiba nélkül fog menni, megkérdezik majd: "Hülye vagy kisfiam? Ez a memó hibátlan!" Volt itt még egy srác, akinek Diablója volt, ő X48-ban nem tudott 1732 fölé menni.
Egyébként Supermannak is volt jó sok gondja, hasonló, mint nekem. Memtest szerint hibátlanok a ramok, de win megbolondúl tőle...passz. Valami nem stim, nem tudom a memót hibáztatni, max a Microsoft-ot.
Itt PH-n 790i-vel tesztelték a 2000-es Diablo-t, kiváncsi lennék milyen beálításokkal sikerült...
-
AirBooms
addikt
válasz
Laraxior #1831 üzenetére
Huhh, azért a 4x1 giga ezzel a rammal nekem egy kicsit neccesnek tűnik. Egy CelShockkal kevésbé tűnne annak...
Nagyon háklis ez a GTR chip, s a feszt is sokkal jobban kell neki nyomatni. A JNM chipes Cell 0,1 V-tal kisebb feszen vitte az 1800 MHz-et CL7-ben ugyanolyan beállítások mellett. Míg a 2000 Mhz-hez még nem is találtam stabil beállítást, holott a Cell azt is simán vitte 1,9 V-on CL8-ban! A 4x1 giga meg hol van még ezektől...
Azért én drukkolok, s mindenképp várom a tapasztalatokat! -
Overlocker
veterán
válasz
Laraxior #1527 üzenetére
Hát vagy az egyik vagy a másik, amiket fennt irtam. Memtestel meg kell nézni hogy 2,05v-n hibázik-e..ha igen akkor valszeg JNL és akkor 2v max , ha JNM akkor 2,09v
Sose volt q6600-om, 4 mag nem is érdekelt sose nagyon..De ha jól emlékszem pár embernek ment vizzel 3,9-4Ghz..
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Formula-1
- Synology routerek
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- RAM topik
- Kerékpársportok
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest