- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED monitor topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
ad2. Chipsetről volt szó, mint elterjedtebb...nem P35+DDR3 vs X38+DDR3 felhasználtságról.
ad3. Ha nem használja ki semmi rendesen a sávszélt akkor meg nem mind1, hogy mi van benne?!Majd az új foglalat új proci lesz az igazi ami valóban érdemben kihasználja a DDR3-at...addig max bohóckodni jók ezek a ramok...
-
OHS
csendes tag
ad1. azért még nem adták ki attol, hogy kint van ces-en
ad2. ddr3-ban sztem nem használnak többen p35-öt mint x38-at már...
ad3. x38 csak ddr2-ben gagyesz, ddr3-mal egész használható, de mondjuk ez gyártótól/laptipustól is függ... mondjuk Asus eléggé dominál ilyen szempontból, elég ha megnézed az 1000mhz club listát, milyen lapok vannak benne, elég egyoldalújah, csak p45 sztem tavasz vége, nyár körül várható...
-
Gorneck
legenda
válasz
Achill3uS #797 üzenetére
Azért nem értem ezt, hogy akkor minek adják ki?! Jelenleg az egyik legelterjedtebb chipset a P35 amivel nem ér semmit a ram vagyis még a gyári órajel se hozható ki belőle...érdekes, arról nem is beszélve, hogy az X38cal is csak izzadnak a tulajok ilyen órajellel. Még jó, hogy nem hat meg a DDR3.
Inkább a P45...
-
Achill3uS
nagyúr
demencia
2000 körüli stabil eredményért igencsak meg kell szenvedni normális időzitésekkel... egyébként ez a 2133 sztem p35-ben esélytelen... de kiváncsiságból énis megnézem ezt a cl9-10-et majd...
nah, 32M 2000mhz 8-7-6-21 1T done
(vdimm: 2.20v, vmch: 1.85v ...x38-ban tuti nem kéne ekkora ramfesz, de várom már az x48/p45-öt
)
-
Gorneck
legenda
-
Achill3uS
nagyúr
szép az 1800 cl6 32M
de sajna nem tudlak betenni, 1000mhz fölötti eredményeket szeretném csak feltenni, különben végeláthatalan hosszú lenne a lista, meg akkor tul. képp bármit beírhatnék... ígyis amint kijönnek az uj chipsetek, már egy 1000mhz-es eredmény nem is lesz nagy szám (akarom mondani 2000, itthon igy szokás)
-
Achill3uS
nagyúr
nem véletlenül mondom, hogy pofátlanság és egyben felelőtlenség kiadni 2000-res ramot amig nincs alá elég jó lap... egyelőre talán a maximus extreme kezeli a legjobban a ddr3-mat, viszont egyéb tulajdonságai miatt nekem nem jó, blitz-re meg nem cserélném a fain fullmodos droopmentes p5k3-mat
idén már bizonyosan... ld. OCZ 1333MHz ReaperX 6-5-5-18-as időzítéssel, ugyanaz a gtr ic van rajta mint az enyémen is, nagyon szépen mennek, és 70-80 körül van belőle 2x1gb...
-
Achill3uS
nagyúr
ja igen, van ám ilyen is, nyugodtan lehet rá jelentkezni nálam eredményekkel
-
Achill3uS
nagyúr
nem tudnal tesztelni 1900mhz fölött cas7 körül?
kiváncsi lennék neked hol dobja magát el a chipset...
persze ha birod fsb-velnekem ugy néz ki a lapom nem valami überjó ramkezelő darab... 2000mhz 8-8-8-24-ben se tudok 32M-et futtatni 2.2v-n
viszont nem a rammal van a "gond" ez látszik:
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #783 üzenetére
Nagyon erdekes az X38 es a DDR3 viszonya! Ha a ramokat nem hajtom 1600Mhz kornyeken, hanem csokkentem az idozitest C6-ra es 1400Mhz korul tartom, kb. 36 oraja mukodik, de ha gyari idoziteseket hasznalok 1600-on, egy ido elteltevel, amit nemlehet behatarolni kifagy.....
-
Lalaboy
őstag
válasz
énvagyokAdam #781 üzenetére
Van Corsair, de eszembe sem jutna, hogy kiprobaljam!!!!
-
énvagyokAdam
tag
Sziasztok!
Fel tudna valaki homályosítani abban, hogy létezik-e 2 gigás DDR3, minimum 1066-os?
Nem kit-ben, hanem egy modulos.Most építek új gépet és nem akarok majd hatalmasat bukni a 4×1gigás modulok eladásával, ha ramot bővítek. Ezért kellene 2×2-es megoldás...
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #763 üzenetére
Elkezdtek a lapom totyikjaban az XS-en egy bizonyos problemat feszegetni a DDR3-al kapcsolatban! Tortenik ugyanis, hogy ugyebar az X38 1333Mhz-s DDR3-ra van hitelesitve! Eddig semmi problema nincs is, de ha a ramokat 24/7-ben 1600, vagy felette hajtod, fogjak magukat a lapok es ha nem 10 perc, nem 1 ora, nem 1 nap, de egyszercsak rajukjon a hulyeseg es minden hibauzenet, vagy jobbik esetben memoriahibaval egyszeruen ujraindulnak! Ezt en is tapasztalom es tobb X38-as tulaj, ezert kerdeznem, hogy nalad ez a problema jelentkezik-e??
Eleg ciki, mikor DVD-t ir ki az ember es egyszercsak a kukat kell megcelozni a DVD lemezzel!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #771 üzenetére
Azok a regi szep idok!!!!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #771 üzenetére
Boldog Uj Evet!
-
jugeen
addikt
Crucial CT2KIT25664BA1067 2*2GB kit, ami kicsit tobb fesszel (2.1v) a kelletenel igencsak szarnyra kap
[link]
-
jugeen
addikt
hamarosan piacon lesznek a Samsung 1066 CL7-es chipjei, amik ugy szintes szep eredmenyekre kepesek. 1800 8-8-8-22 @ 1.84v
-
Achill3uS
nagyúr
szépnek szép, de a kérdés mit megy... bár a 6-5-5-18-as időzítés biztató, remélhetőleg d9...
-
P00By
nagyúr
Szép!
-
P00By
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #751 üzenetére
thx srácok
14k meglesz
Spi 1M @ 2000MHz 7-6-5-18 1T 2.20v -
Achill3uS
nagyúr
hát az a 2.3-2.4v nekem tul van a sajat biztonsagi hataraimon most, azért ez a ram nem egy olyan dolog amiből áll még pár a polcon, és azt mondom hogy hadd süljön... meg nem is kell neki akkora fesz az a szerencse
nah egy kis Everest
13785 MB/s read | 11600 MB/s write
(sry a képminőségért, asszem kicsit kicsire nyestem) -
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #745 üzenetére
Milyen alaplappal hajtod oket??
Szeretnem megnezni a ramjaimat 2000Mhz kornyeken, de nemmeggy sajna az FSb limit miatt.... Vasarnap kitesztelem oket az uj bioszzal, nem brutalisan.....
Nagyon jol osszejott az uj biosz a procival, rammal, alaplappal.....
De tul sok osz hajszalamba kerult!!!! -
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #745 üzenetére
Nem ok nelkul kezdtem puhatolozni az alacsonyabb idozitesek fele, mivel FSB limitem van, igy 450 fole nemakar menni stabilan! OK! Ott a kotetlen szorzom, amivel a hutesem gyengesege miatt kitorolhetem a seggemet!
A HZ-ket 24/7 7-6-6-18 2T 1.9V-on hasznalom, de tesztelesre 2.3-2.4V-on! De sajna 2.3V felett bajok vannak a D9 GTR-ekkel!
Akkor mar nembirjak a C7-C6 alatti tempot stabilra....
-
Achill3uS
nagyúr
thx
nekem amugy 1600-as ST Project X vagy OCZ Platinum volt tervbe véve, ez a CellShock elég hirtelen dőlt el, de nagyon örülök neki, nem véletlenül az egyik legjobb DDR3
te 24/7 mennyin/milyen feszen használod a HZ-ket?
egyelöre nekem ezek a kitesztelt memtest stabil beállítások:450fsb, 1:2, 1800MHz 7-6-5-18 1T 1.95v
475fsb, 1:2, 1900MHz 8-7-6-21 1T 2.00v
(subokat nem irok mert X38-ban ugyis más a jó)1900MHz fölött a P35-re jellemző fluktuációs problémák elég erősen jelen vannak, 2000-ren is sztem simán stabilizáható lenne a ram, de egyszer lefut a Pi egyszer meg belefagy csak simán az intézőbe... mondjuk X38-ban se sokkal jobb a helyzet, azt hiszem semmi ujat nem mondok azzal, hogy nagyon várom a tavasz körül érkező P45-öt, az X48 sok ujat szvsz nem fog hozni...
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #742 üzenetére
Mindenben javit valamicsket(?), de az Everest ki is irja az 1T, ellenben a CPU-Z nagy tobbsegben 2T-nek titulalja, ami kicsit fura!
Most kezdem az alaplapomat "csipni", nagyon sok bug megszunt, es rengeteget javult a stabilitas+ megkaptam a feles szorzokat.... Megprobalom majd kihasznalni! A ramokkal sokkal baratsagosabb, mint volt! Jo ellenfele lehet a G.Skill a Cell Shock 1800-as ramjanak! -
Lalaboy
őstag
Igy van, nagyon jol fekszik az 1T a DDR3-nak!
#739 Nagyon szep!
Nemakarom megbanni, hogy csak azert sem Cell Shock-ot vettem, remelem nem is fogom es kialakul egy baratsagos verseny!
(Csak ne cseszen fel agyilag a lap, mert akkor lokottsegeket irok es olyanokat is megbanthatok, akiket veletlenul sem akartam...)
-
Achill3uS
nagyúr
join da club
/thx to jugeen
/
ezt muszáj volt kipróbálni
500fsb, 1:2, 2000MHz 7-6-5-18 1Ttöbb eredmény később, egyelőre ismerkedem a DDR3-mal, de sztem nemsokára jóbarátok leszünk
-
Lalaboy
őstag
Az uj biosszal lasan engedi a lap kiiamermi a ramjaimat! Egy erdekes eredmeny! C4 DDR3-al
-
Lalaboy
őstag
Erdekes! C4 DDR3-al
-
P00By
nagyúr
-
P00By
nagyúr
-
Lalaboy
őstag
Te felfele torekszel, en meg lefele!
C5 1500Mhz 32M! -
jugeen
addikt
válasz
subaruwrc #729 üzenetére
hogyne segítene, csak ide már egy magasabb fsb-vel megáldott CPU kellene. az sincs kizárva, hogy ekkora fesszel, és időzítés mellett is menne magasabb frekvencián. ami érdekesség a DDR2-höz képest, hogy ugyanakkora fesz. érték mellett lényegesen kevesebb a hőtermelés.
-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
Hamarosan megnézem mit is tud a CellShock egy Blitz Extreme-ben
-
Lalaboy
őstag
Finoman az uj BIOS-sal ranezek a ramokra!
-
Lalaboy
őstag
Mar nemtudtam korrigalni, de lehet nemtudja minden kedves forumtars, hogy szep "szoras" van alaplapok kozott, ill. minden alkatressz kozott is!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #706 üzenetére
Szep de mi kell hozza???? Negint belebotlunk az FSB limitbe! A ketmagosokkal sokkal jobban kihajthatoak a memoriak, itt mar nem a marka A-DATA DDR3 XTREME 1900X
hanem a fenek ala adott valogatott konfig a dominens! Aki ezt nem tudja, ill. nemveszi eszre.. -
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #706 üzenetére
Szép.
jugeen: Egész jó kis tesztet állítottak össze...nekem nagyon tetszett...
-
Overlocker
veterán
A-DATA DDR3 XTREME 1900X :2000Mhz+ CL7 stabilan >> link
-
Gorneck
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest