- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ASRock lapok általában
- Milyen házat vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
A ram 1333mhz-ről 1666-ra való húzása ér valamit? Hol vennék észre gyorsulást?
-
NovaBlue
aktív tag
Tesztelgettem egy kicsit egy tri-chanel kitet OCZ 1600MHz 3x1GB
Azért van itt az 1066-os érték is mert alapon csak ennyin hatja az alaplapMegpróbálom még hátha megy feljebb is cl9-ben de 1.65V fölé nem szándékozom menni.
Ezeke az értékek mennyire jók egy ilyen kit-től? -
smiti
veterán
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok a problémámmal. Olyan gondom van, hogy az Adata memóriáim beállításaival küzdök.Elvileg ez az
Nem tudom, hogy ezek mennyire rossz eredmények, de emlékeim szerint jobbnak kellene lennie:[link]
Itt a teszt erejéig nem volt gond az 1T-vel, de viszont ezekkel a beállításokkal a Mark11 már le sem fut.
Próbáltam Gangedre is állítani úgy viszont a gép be sem bootol.Minden alapon van, a ramoknak 1.65V van beállítva. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Palee1989 #4091 üzenetére
Ilyet akkor lattam, amikor egy nagyeszu menet kozben probalta betuszkolni a memoriat a foglalatba es termeszetesen kisse gorben, a RAM laba pedig mas tuskere ment, mint amire kellett volna. Az alaplap meg a hatoldalan is megegett, viszont a memorianak semmi baja azota sem. Tudom, mert ingye' oda is adta es a mai napig hasznalom, mint teszt eszkozt. Hogy javithato-e, azt passzolom.
-
Palee1989
csendes tag
Sziasztok!
Erre tudtok valamit mondani? Javítható?Hogy hogy jött le azt nem tudom.
Működik is, viszont néha a bootkor 30-40mp-ig is ellenőrizte a memóriát, valamikor pedig 2-5mp-ig. A RAM: DDR3 kingstonkhx1600c9d3k2/8gx
Köszi! -
ffodi
veterán
válasz
Zoli133 #4088 üzenetére
Szóval, minden alapon.
Az időzítésnél próbáld meg a 9-10-9-24 vagy 9-10-9-27-et. Adhatsz neki intel ajánlása szerint 1,575V-ot is, ha ez esetleg segít a stabilizálásban. (1,65V-ig mehetsz igazság szerint, ez még senkinél nem okozott gondot.) Egy nagyon pici +fesz a vtt-nek is segíthet a stabilizálásban, bár ez igazság szerint csak magasabb ram órajeleknél használ a tapasztatlat szerint.
Egyébként ha ismerősnél ugyan ez a típus 1,54V mellett viszi a CL9-et, az nem jelenti sajna, hogy nálad is így fog menni.
-
Zoli133
addikt
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Szereztem új RAM-okat (Crucial 2*4GB, 1600Mhz, cl10, 1.5V). cl9-es időzítéssel szeretném használni őket, ez megoldható ugyanez a típus ismerősnél 1,54V-al cl9-el hibátlanul fut. Nálam ez nem jön össze, próbáltam kicsit több feszt 1,56ig elmentem de még mindig instabil volt a rendszer, (kékhalál, alkalmazás leállások). Esetleg vmi ötlet hogy mit tudnék tenni hogy stabil legyen? -
Highend55
tag
Más memóriám nem volt,másfél éve vettem a gépet azóta nem nyúltam hozzá,csak tuningoltam ha kellett azzal nincs is gond,de hogy 2giga használható ramom van az kicsit aggaszt..
Gyári időzitéseken fut a memória 1.65V feszültség mellettMegnéztem elvileg nincsen elhajolva a foglalat lábai !
-
Highend55
tag
Üdv,
Lenne egy problémám, DFI X58 alaplap + 3*2Giga Patriot Viper 1600mhz es ram Win 7 SP1 64bit
6gigából 2-őt használ csak... kép : [link]
Ramokat cserélgettem,volt olyan is hogy el se indult a gép,most beindul 3 rammal de nem látja mindet,valami ötlet ?
(Biosbol a legujabb van fent rajta ami elérhető,Zöld slotokba van mind3 modul elvileg az a triple channel azt olvastam) -
Pepomen
csendes tag
Helló van egy kis problémám van két ddr3 kitem
az egyik 2*1gb 1600mhz cl8
a másik 2*4gb 1600mhz "khx1600c9d3k2" cl9
össze lehet hozni öket hogy rendesen fussanak 1600mhz -
Szerzetes
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám adódott, hogy DDR 2 memóriát cseréltem DDR 3 -ra és azóta kifagy a képernyőm és csak az újraindítás segít.
Az alaplap típusa: Gigabyte GA-EP45C-DS3
A memória DD2: Kingston Hyper x KHX 8500D2K2/4G
Memória DDR3 : GEIL GV34GB1600C8DC CL8-8-8-28
A proci: C2D E8400 1333FSB 3GHZ
A jelenlegi DDR 3 memória most 1333Mhz-en üzemel CL 7-7-7-24 időzítéssel de sokszor kifagy. Mi lehet a probléma?
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv,
szerzetes -
shteer
titán
válasz
neil_mullen #4071 üzenetére
megy vele, de nem tudsz xmp profilt beállítani, így manuálisan kell belőni a tuning-értékeket
-
neil_mullen
aktív tag
egy gigabyte GA-H55M-S2 alaplaprol van szó, és itt a támogatási lista.
csak a KHX1600C9D3K2/4Gvan rajta a KHX1600C9D3K2/4GX XMP-s nincs. akkor azzal nem is megy? -
shteer
titán
válasz
neil_mullen #4069 üzenetére
laptól
-
neil_mullen
aktív tag
sziasztok, i3-530 procival müködnek az xmp-s 1600 ramok? vagy ez alaplaptol függ?
-
válasz
Pietrosz #4065 üzenetére
Elképzelhető, de akkor az már közel a csodával lenne hatásos
Mindenesetre futtas Lynx-et meg wines memtestet, ha ott sem dob hibát akkor létezik.
Amúgy nem ritka hogy egy ram tudja a névleges paramétereit alacsonyabb feszen is, de azért nem ennyire drasztikus szokott lenni a dolog. Persze ettől még lehet hogy stabil lesz -
Pietrosz
addikt
Üdv!
Az létezik, hogy 2*4gb 1600/9-9-9-24 A-Data ram 1,215V-n is elfut? (1,65Vosként vettem)
Elkezdtem feszt csökkenteni, és memtesttel néztem, hol hibázik. 1,2V-on lefagyott 30 másodpercen belül, de 1,215-ön meg megy a windows látszólag hiba nélkül. Lap az asrock z68 pro3. Először arra tippeltem, hogy nem állítja a feszt, de akkor 1,2-vel se kéne lefagynia.
Ram beállítás profile 1-en van, tehát a fenti értéken. -
toyone
őstag
Corsair Vengeance például.
De azonos memóriáknál is eltérhet a tuningolhatóság.
CL7 2133-mhz 8gb kitett ne nagyon keress 20k alatt.
Egy mezei Kingston kit is elég lehet.
Ezek a kérdések inkább a Milyen memóriát vegyek topikba lennének jók. -
PreDox
tag
Üdv.
Tudnátok ajánlani tuning DDR3-as ramot ?
i5 2500k + Asrock Z68 Ext3 Gen3
Limit max 20k,de szeretném megvenni ezért a pénzért a legjobb ár teljesítményű kitet.
A low profil előny. 2x4 Gb kit a cél.
A Procit húzni szeretném az első pillanattól kezdve amit bír.
A léghűtés még kérdéses,hogy milyen lesz.
Erre gondoltam,de ha felesleges akkor várom az olcsóbb ötleteket.
Válaszokat köszönöm -
toyone
őstag
válasz
Gyurma23 #4050 üzenetére
Be kell menned a BIOS-ba és ott a memória szorzóját az 1600Mhz-ra kell állítanod. Dram feszültségét pedig 1.65v-re. Az Uncore-t 3200Mhz-ra. (amit linkeltél az 2000Mhz-s amit meg írsz 1600mhz-s , szóval utóbbiból indultam ki)
Elvileg ennyi elég lesz. Elképzelhető hogy a VTT feszültséget egy hangyányit meg kell emelned.
Az időzítéseket beállíthatod kézzel is CL9-9-9-24 -re.Ha nem szeretnéd kézzel beállítani akkor keres a BIOS ban egy olyat hogy "XMP profil" Az mindezt beállítja, bár szükségtelenül adhat többet a fent említett dolgoknak.
-
Gyurma23
aktív tag
Sziasztok
Kérdésem a következő lenne:Adott egy asus P6T Deluxe V2 I7 920- amit most 3.4en használok viszont az everest a ramokat ddr3-1333-asnak látja.
Viszont nekem ezek a ramok vannak és ezek ugye ddr3-1600-as ramok.
Kérdésem csak annyi lenne hogy hogyan lehetne beállitani a ramokat hogy 1600-on menjek?
Gondolok itt beállitási ötletekre a biosban minden auto értéken van a ramoknál.
Segitségeteket előre is köszönöm -
Motion_Blur
félisten
új frequency WR: [link]
-
replay007
tag
Hali
Adott egy Giga 785gt-ud3h lap Phenom II 965 BE cpu és egy hyperx 1600as c9es 2x2 kit.
A probléma az, hogy alapból 1333Mhz-en ketyegnek a ramok 9 9 9 24 időzítéssel.
Ha felveszem 1600-ra 9 9 9 27-el 1,65V on win alatt kifagy.
Mi lehet a problem?F8-as bios van a lapon.
-
toyone
őstag
válasz
V8TommY #4045 üzenetére
KHX1600C9AD3K2/4G KIT! 2x2GB!
Ennek ilyen hűtése van.
1600Mhz CL9 1.65V.
A gyártó ezt ajánlja Sandy Bridge mellléKHX1600C9AD3B1K2/4G
Neki ilyen hűtője van
1600Mhz CL9 1.7v-1.9vAz első lenne a jó.
Azt hogy mit bír tuningban nehéz megmondani. Szerintem CL8 1600Mhz-t fogja tudni 1.65v-n. De a többi példányfüggő.
Arra figyelj hogy ha megveszed a lapod EFI-ében (BIOS) a VTT-t(gyártóként eltérhet a megnevezése) 1.15v-re kell állítanod a memória feszültségét pedig a gyári 1.65v-re.
Erre azért van szükség mert nem lehet több 0.5v nél a kettő feszültség között.G.SKill-t érdemes lehet még nézni. Illetve tanácsos a lapod memória támogatási listáját is megnézned hogy a gyártó mit ajánl hozzá. De nem lesz gond, a Kingston-t megeszi minden.
-
V8TommY
tag
Sziasztok!
Platform váltás előtt állok. S775-ről S1155-re. Eddig egyáltalán nem foglalkoztam DDR3 témával. Valószínüleg a Media Planet-től fogok rendelni. Náluk leginkább Kingston ramok vannak. A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e valamit arról, hogy mi a különbség a következő két ram között:
Sorozatszám szerint
KHX1600C9AD3K2/4G KIT! 2x2GB!
KHX1600C9AD3B1K2/4G KIT! 2x2GB!Név szerint mindkettő "4096MB - 4GB / 1600MHz Kingston HyperX Blu KIT"
Tapasztalatok szerint ezek a memóriák mennyire alkalmasak tuningra?
Ha más boltból rendelnék, Kingstonon kívül milyen memóriákat tudnátok ajánlani?
Előre is köszi a válaszokat!
üdv,
Tomi -
zserbox
őstag
KINGSTON 4096MB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT és ugyanebből a blu között mi a különbség, melyik jobb?
-
kanál01
tag
sziasztok!
ramok tuningjához abszolút nem értek, és a következő kérdésem lenne:
PC3-17000 2133MHz CL10 EVO CORSA 2x4Gb ramot vettem
és ezt lehet "tuninggal" stabilan CL9-en futtatni? ha igen, esetleg hogyan, mit lehet vagy kell bios-ban állítani?
előre is köszi a segítséget
DDR3 2133MHz CAS9 & CAS10 & CAS11 Dual Channel
- Available in 4GB(2GBx2) & 8GB(4GBx2) Dual Channel Package
- Available CAS: 9-11-9-28, 10-11-11-30, 11-11-11-36
- Model number sku :
GOC34GB2133C11DC | GOC38GB2133C11DC | GOC34GB2133C10ADC
GOC38GB2133C10ADC | GOC34GB2133C9ADC | GOC38GB2133C9ADC
- Working Voltage :
CAS9:1.65V
CAS10 & CAS11: 1.5V -
Valka1978
csendes tag
átviszem a kérdést a nagy ramos topicba. aki tud segíteni az kérem, hogy oda írjon.
-
Valka1978
csendes tag
lefuttattam a tesztet két ram-al egyszerre, most 1 hibát észlelt.
néhány dolog még eszembe jutott, ami a hibát okozhatja:a processorhűtőm úgy van felrakva, hogy hátrafelé nyomja a levegőt, ezért a ventillátor motorja kb. 5 centivel van a ramok fölött. esetleg valami interferenciazavar lehetséges?
ahogy fentebb is írtam már, elég gyenge a táp;
380w phenom II x4 3.2 ghz-es rendszer
viszont csak hd 4250-es alaplapi vidi van
kevés a kraft?lehetséges, hogy a videókártya memóriamegosztása miatt hibázik a rendszer?
estleg valami szoftweres ütközés?
gyakoribb szoftwer leállások:
avg antivírus
commodo tűzfal
windows minialkalmazások
firefox
internet explorer
windows intézőesetleg valami vírus, vagy egyéb rosszindulatú szoftwer, amit nem ismer az avg, csinálhatja ezt?
-
Valka1978
csendes tag
közben leteszteltem "a"-t a 2-es slotban és hibátlan
"a" a kettesben ok
"b" az egyesben ok
most nézem újra együtt a kettőtaz egyik kékhalál hibakód (nem a legutóbbi, de a napokban):
BCCode: 1a
BCP1: 0000000000005003
BCP2: FFFFF70001080000
BCP3: 00000000000008EE
BCP4: 0000094A000011D8
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\102311-44226-01.dmp
C:\Users\A\AppData\Local\Temp\WER-69342-0.sysdata.xml -
Valka1978
csendes tag
"b" külön is jó az 1-es slotban
"a" külön az 1-esben katasztrofális
"a" ha a kettesben van "b" pedig az egyesben, akkor jó csak
ez volt máig. ma megint kékhalál volt és a memtest 19 hibát talált, annak ellenére, hogy a múltkor meg hibátlan volt. de volt ennél rosszabb is, mikor már a pre-testing alatt elkezdett hibaüzeneteket küldeni, de olyan gyakorisággal, hogy nem lehetett hozzáférni a fő panelhoz, hogy bezárhassam a progit. szóval eléggé ingadozó. de eddig ez a legjobb beállítás. -
Valka1978
csendes tag
del
-
Valka1978
csendes tag
sziasztok!
vettem egy új konfigot és beleraktam a régi házba.
a táp:
combined power 225w 240w
380w
config:
phenom II x4 3,2 ghz; 880-as alaplap; 2x2 gb 1600-os ram;
alaplapi vid.kari hd 4250 512mb shared, a gpu 700 mhz-re állítva.
win 7 x64néha beugrik egy kis kék halál. memteszttel néztem a memóriát, ami hol tökéletes, hol meg már a pre-testing alatt vagy 10 hibaüzenetet ír. lehet ez a gyenge táp miatt? ha igen, hogyan tudom úgy variálni a bios konfigot, hogy elég legyen neki a 380w?
a teszt:
először a 3. és 4. slotba raktam a ramokat, hogy távolabb legyen a procitól a hő miatt.
gyakori összeomlások és kékhalál, beszereztem a memtest nevű progit
a memtest már a pre-testing alatt folyamatosan hibaüzenetet küldött.
átraktam a ramokat az 1. és 2. slotba és rendesen ment
pár nap múlva megint kékhalál->memteszt->már a pre-testing is folyton hibát jelez
kivettem a 2. slotból a "b" ramot->maradt a hiba "a"ram-al, 1. slotban
"b" ram-ot beraktam az 1-es slotba->semmi hiba; ok, biztos "a" ram rossz.
"a" ram-ot beraktam a 2-es slotba (+"b"maradt az 1-ben)->semmi hiba?
egy nap múlva megint kékhalál->memtest->pre-testing legalább jó, de így is 19 error
mi lehet a baja? -
N-vidi-A
őstag
Sziasztok.
Lenne egy Patriot Viper 3x2GB 1600MHz CL8 Tri kit (PV236G1600LLK) kit-em, tökéletesen működött, kölcsön adtam egy ismerősnek, minden szépen dobozban volt tárolva, közben meghirdettem, és visszakértem a ramot, ami az ismerősnél is tökéletesen működött előtte 1 nappal, eladtam, majd szól az emberke, hogy nem jó, sőt, egyik kit sem...s1055 lapba kell neki, méghozzá azért, mert már volt egy ilyen kitje, tehát már használt 3x2gb-t, így az Én kitemből csak 1db modult tett be, de nem jó sehogy sem...
1.65v-al néztem semmi...
Esetleg a 4, kerületben vagy a környéken nem lenne valaki, aki megnézné a ramomat, hogy nála megy-e? A legjobb s1366-os deszkában lenne.
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Butcher-HUN #4023 üzenetére
A procid memvezérlője miatt nemigen fog tovább menni egy 1700-1800-nál.
-
Butcher-HUN
senior tag
Sziasztok! Nekem ebből a memóriából van 4x1GB [link] Kérdésem az lenne hogy meddig lehet őket húzni? Olvastam hogy 1800~2000Mhz is mennek. jelenleg a gyári érték van 1600Mhz 1.80V és CL8. Segítségeteket előre is köszönöm!
-
grewit
csendes tag
Sziasztok!
Hyperx nél a g/gx jelzés mit takar? -
-
P55 ös lapban használ valaki 4gb-s modulokat? most tervezek 4*4gb KINGSTON HyperX modulokat venni.... lapom DFI LanParty DK P55-T3eH9 ,elméletileg 16gb ramot lekezel... valaki használ egyszerre 4db modult igy? vagy maradjak meg 2 modulnál... tuningolni nem akarom a ramokat csak alap 1600 on használni...
-
Milka 78
nagyúr
Sziasztok!Az 1866-os Snipernek tuningba hol lehet a vége?Dózer mellé kellene és tolnám tovább az "fsb"-t,tehát kéne még némi erőtartalék.Esetleg hasonló árú és tudású 2x4gb-s modult tudtok ajánlani ami megbékél az AMD-vel?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Rikseven #4013 üzenetére
x4 955-s proci mellett alap ref clockon / 200mhz / 1333 vagy 1600 mhz-en tudod majd hajtani a ramokat. 1666-on csak tuninggal ugyebár, ami egyrészt nincs garantálva hogy stabil is lesz másrészt meg olyan nagy gyorsulást nem fog hozni. de inkább semennyit. amd rendszernél mondjuk nem árt a magas ram órajel de 1333 c9 és 1666 c9 között még ott se lesz észrevehető gyorsulás
-
Rikseven
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Most fogok venni egy GA-MA78LMT-US2H alaplapot, de nem tudom, hogy 1333 vagy 1666Mhz-es RAMot vegyek bele. A gyártó honlapján ezt találtam: DDR3 1666(OC)/1333/1066 MHz.
Most akkor belemegy a 1666Mhz-es? Az alaplapra a slotokhoz 1666+ van nyomtatva.
Az alaplapba Phenom X4 955-ös proci megy. Ha ez segít.
Köszi. -
Süni 1985 F
senior tag
válasz
Motion_Blur #4011 üzenetére
kösz megnyugtattál!
Mhz-ben szerinted mit bírhat max? -
Motion_Blur
félisten
válasz
Süni 1985 F #4010 üzenetére
Ha szerencséd van, jobban megy
Baja biztosan nem lesz 1.7V-tól. -
Süni 1985 F
senior tag
Evoone Geil DDR3 1600Mhz cas7 1.6 Volt kér ugye alap esetben mi történik ha adok neki 1.7Voltot?
-
oz82
senior tag
Szia!
A bios ban átállítod a memória frekvenciát 1333Mhz ről 1600Mhzre (Egyes biosokban felezve látod, illetve fordítva 667Mhz illetve 800Mhz), a többit hagyod auton egyenlőre. És kész. De az időzítések piszkálgatása nélkül nem lesz gyorsabb, bár ha 1600Nhz es akkor valószínű hogy jó időzítései vannak ott.
-
Tonhal
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni?
955ös amd csak 1333as ramokat kezel, de nekem 1600asok vannak, hogy tudom kalibrálni a gépet, hogy kezelje az 1600os ramokat?Előre is köszi a segítséget!
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok
Alábbi képeken a biosom memória beállításai vannak..
Kérdésem az SPD pontosan micsoda (ajánlott értékek)?
1db ilyen memóriám van [link]
Második képen mit látok mik ezek ? Érdemes piszkálgatni ? -
szacsee
nagyúr
válasz
Konflikt #3998 üzenetére
Az első datasheet-je el van q_va gyárialag.
Minden webáruház DDR3-ként hírdeti, a manualban pedig So-DIMM szerepel (notiram).
A másik különbség, ha csak az van elírva, hogy az első 1,5V-on tudja az 1600-at, a másik pedig 1,65V-os XMP-vel rendelkezik.
Jó lenne valaki felhomályosítana, aki ilyen rammal / ramokkal rendelkezik, mert ezeket lesem én is, csak nem az X2-t, mert az nem elérhető számomra, csak a B1 jelzésű blu.Jut eszembe Ti milyen ramot vennétek a helyembe Asrock P67 Pro3 deszkába.
Itt a QVL, de szűkös a lista.
Ott tartok, hogy vagy veszek 10K körül Kingmax 1333-as ramot (2x4 gb), vagy kicsit drágábban 2 db 1600-as Kingmaxot (1T miatt és tuti megy 1,5V-on, ha minden igaz) viszont ez nem kit-ben lenne.
A harmadik verzió, hogy Kingstonból veszek valami 1600Mhz-es 8Gb-os kit-et.
Vélemények?TheJoeker: Ha általános feladatokra kell a gép, akkor letilthatod (játékok, office, netezés stb), ha PS, vagy egyéb ramigényes cucc megy rajta, akkor win által beállított, ami általában max a valós ram kétszerese, így kb 24Gb-os SSD kellene minimum. SSD-re viszont nem tenném, mert eléggé leamortizálja a meghajtót. (sok írás végett hamar vége lehet, ha hozzányúl a virtuális memóriához)
-
TheJoeker
tag
Hello!
Azt szeretném megkérdezni, hogy van a gépemben 12GB 2000MHz-es CL9es időzítésű Corsair RAM és a virtuális memóriát Win7-en mennyire kellene beállítanom az optimális, leggyorsabb működés érdekében?
Valamint lenne-e értelme venni mondjuk egy 8GB-os SSD-t külön erre a célra, hogy azon legyen a virtuális memória?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EA Sports WRC '23
- Bittorrent topik
- Elektromos autók - motorok
- AliExpress tapasztalatok
- PayPal
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Path of Exile (ARPG)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest