- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- Projektor topic
- Kiterjesztett valóság ASUS ROG és XREAL recept szerint
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Apple MacBook
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
-
4100 - 4001
5188 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim_raynor70
aktív tag
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
A ram 1333mhz-ről 1666-ra való húzása ér valamit? Hol vennék észre gyorsulást?

-
NovaBlue
aktív tag
Tesztelgettem egy kicsit egy tri-chanel kitet OCZ 1600MHz 3x1GB
Azért van itt az 1066-os érték is mert alapon csak ennyin hatja az alaplapMegpróbálom még hátha megy feljebb is cl9-ben de 1.65V fölé nem szándékozom menni.
Ezeke az értékek mennyire jók egy ilyen kit-től? -
LLKobe
veterán
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok a problémámmal. Olyan gondom van, hogy az Adata memóriáim beállításaival küzdök.Elvileg ez az
Nem tudom, hogy ezek mennyire rossz eredmények, de emlékeim szerint jobbnak kellene lennie:[link]
Itt a teszt erejéig nem volt gond az 1T-vel, de viszont ezekkel a beállításokkal a Mark11 már le sem fut.
Próbáltam Gangedre is állítani úgy viszont a gép be sem bootol.Minden alapon van, a ramoknak 1.65V van beállítva.Egy kis update.
-
LLKobe
veterán
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok a problémámmal. Olyan gondom van, hogy az Adata memóriáim beállításaival küzdök.Elvileg ez az
Nem tudom, hogy ezek mennyire rossz eredmények, de emlékeim szerint jobbnak kellene lennie:[link]
Itt a teszt erejéig nem volt gond az 1T-vel, de viszont ezekkel a beállításokkal a Mark11 már le sem fut.
Próbáltam Gangedre is állítani úgy viszont a gép be sem bootol.Minden alapon van, a ramoknak 1.65V van beállítva.Nekem pont ugyanilyen beállításokkal ezt dobja.
Mondjuk nekem pöccröff megy 1T-be. -
smiti
veterán
Sziasztok!
Próbáltam Gangedre is állítani úgy viszont a gép be sem bootol.Minden alapon van, a ramoknak 1.65V van beállítva. -
jim_raynor70
aktív tag
Ilyet akkor lattam, amikor egy nagyeszu menet kozben probalta betuszkolni a memoriat a foglalatba es termeszetesen kisse gorben, a RAM laba pedig mas tuskere ment, mint amire kellett volna. Az alaplap meg a hatoldalan is megegett, viszont a memorianak semmi baja azota sem. Tudom, mert ingye' oda is adta es a mai napig hasznalom, mint teszt eszkozt. Hogy javithato-e, azt passzolom.
-
shteer
titán
-
Gyufaaa
veterán
Ahh. Ilyet még nem láttam. Foghíjas a kicsike.

-
Palee1989
csendes tag
Sziasztok!
Erre tudtok valamit mondani? Javítható?
Hogy hogy jött le azt nem tudom. 
Működik is, viszont néha a bootkor 30-40mp-ig is ellenőrizte a memóriát, valamikor pedig 2-5mp-ig. A RAM: DDR3 kingstonkhx1600c9d3k2/8gx
Köszi!
-
Zoli133
addikt
Szóval, minden alapon.
Az időzítésnél próbáld meg a 9-10-9-24 vagy 9-10-9-27-et. Adhatsz neki intel ajánlása szerint 1,575V-ot is, ha ez esetleg segít a stabilizálásban. (1,65V-ig mehetsz igazság szerint, ez még senkinél nem okozott gondot.) Egy nagyon pici +fesz a vtt-nek is segíthet a stabilizálásban, bár ez igazság szerint csak magasabb ram órajeleknél használ a tapasztatlat szerint.
Egyébként ha ismerősnél ugyan ez a típus 1,54V mellett viszi a CL9-et, az nem jelenti sajna, hogy nálad is így fog menni.
Köszönöm a segítséget!
, Máris nekikezdek a próbálgatásnak.
Igen, tudom hogy ha nála megy nálam nem feltételen (más alaplap + a RAmokban is lehet kis szórás) de kiindulópontnak jó volt. -
ffodi
veterán
Szóval, minden alapon.
Az időzítésnél próbáld meg a 9-10-9-24 vagy 9-10-9-27-et. Adhatsz neki intel ajánlása szerint 1,575V-ot is, ha ez esetleg segít a stabilizálásban. (1,65V-ig mehetsz igazság szerint, ez még senkinél nem okozott gondot.) Egy nagyon pici +fesz a vtt-nek is segíthet a stabilizálásban, bár ez igazság szerint csak magasabb ram órajeleknél használ a tapasztatlat szerint.
Egyébként ha ismerősnél ugyan ez a típus 1,54V mellett viszi a CL9-et, az nem jelenti sajna, hogy nálad is így fog menni.
-
Zoli133
addikt
-
ffodi
veterán
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Szereztem új RAM-okat (Crucial 2*4GB, 1600Mhz, cl10, 1.5V). cl9-es időzítéssel szeretném használni őket, ez megoldható ugyanez a típus ismerősnél 1,54V-al cl9-el hibátlanul fut. Nálam ez nem jön össze, próbáltam kicsit több feszt 1,56ig elmentem de még mindig instabil volt a rendszer, (kékhalál, alkalmazás leállások). Esetleg vmi ötlet hogy mit tudnék tenni hogy stabil legyen?Mik a pontos időzítések, és mennyire van beállítva a többi feszültség (qpi/vtt, system agent, pll)?
-
Zoli133
addikt
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Szereztem új RAM-okat (Crucial 2*4GB, 1600Mhz, cl10, 1.5V). cl9-es időzítéssel szeretném használni őket, ez megoldható ugyanez a típus ismerősnél 1,54V-al cl9-el hibátlanul fut. Nálam ez nem jön össze, próbáltam kicsit több feszt 1,56ig elmentem de még mindig instabil volt a rendszer, (kékhalál, alkalmazás leállások). Esetleg vmi ötlet hogy mit tudnék tenni hogy stabil legyen? -
shteer
titán
Más memóriám nem volt,másfél éve vettem a gépet azóta nem nyúltam hozzá,csak tuningoltam ha kellett azzal nincs is gond,de hogy 2giga használható ramom van az kicsit aggaszt..
Gyári időzitéseken fut a memória 1.65V feszültség mellettMegnéztem elvileg nincsen elhajolva a foglalat lábai !
mindenképp ki kellene próbálni más memóval, mert én gyanítom nem azokkal van a gond
-
Highend55
tag
Más memóriám nem volt,másfél éve vettem a gépet azóta nem nyúltam hozzá,csak tuningoltam ha kellett azzal nincs is gond,de hogy 2giga használható ramom van az kicsit aggaszt..
Gyári időzitéseken fut a memória 1.65V feszültség mellettMegnéztem elvileg nincsen elhajolva a foglalat lábai !
-
ffodi
veterán
Üdv,
Lenne egy problémám, DFI X58 alaplap + 3*2Giga Patriot Viper 1600mhz es ram Win 7 SP1 64bit
6gigából 2-őt használ csak... kép : [link]
Ramokat cserélgettem,volt olyan is hogy el se indult a gép,most beindul 3 rammal de nem látja mindet,valami ötlet ?
(Biosbol a legujabb van fent rajta ami elérhető,Zöld slotokba van mind3 modul elvileg az a triple channel azt olvastam)Ha nagyon meg van húzva a prociblokk, akkor csinál ilyeneket, illetve, ha nagyon szűkre vetted a RAM időzítéseket, vagy kevés a dram fesz. (és persze, ha nem érintkeznek és/vagy sérültek a foglalatban a lábak, de ezt már említették)

-
shteer
titán
-
Highend55
tag
-
shteer
titán
Üdv,
Lenne egy problémám, DFI X58 alaplap + 3*2Giga Patriot Viper 1600mhz es ram Win 7 SP1 64bit
Ramokat cserélgettem,volt olyan is hogy el se indult a gép,most beindul 3 rammal de nem látja mindet,valami ötlet ?
(Biosbol a legujabb van fent rajta ami elérhető,Zöld slotokba van mind3 modul elvileg az a triple channel azt olvastam)foglalatban minden láb ép?
-
Highend55
tag
Üdv,
(Biosbol a legujabb van fent rajta ami elérhető,Zöld slotokba van mind3 modul elvileg az a triple channel azt olvastam) -
shteer
titán
-
Pepomen
csendes tag
Helló van egy kis problémám van két ddr3 kitem
az egyik 2*1gb 1600mhz cl8
a másik 2*4gb 1600mhz "khx1600c9d3k2" cl9
össze lehet hozni öket hogy rendesen fussanak 1600mhz -
Szerzetes
csendes tag
-
subaruwrc
félisten
Sziasztok.
Olyan problémám adódott, hogy DDR 2 memóriát cseréltem DDR 3 -ra és azóta kifagy a képernyőm és csak az újraindítás segít.
Az alaplap típusa: Gigabyte GA-EP45C-DS3
A memória DD2: Kingston Hyper x KHX 8500D2K2/4G
Memória DDR3 : GEIL GV34GB1600C8DC CL8-8-8-28
A proci: C2D E8400 1333FSB 3GHZ
A jelenlegi DDR 3 memória most 1333Mhz-en üzemel CL 7-7-7-24 időzítéssel de sokszor kifagy. Mi lehet a probléma?
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv,
szerzetesaz a probléma hogy ezek az átmeneti alaplapok nem kezelik jól a ddr3-akat. frissíts biost és állítsd be rendesen a lapodat + nézesd meg a ddr3-at másik gépbe hogy ott működik e rendesen
-
Szerzetes
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám adódott, hogy DDR 2 memóriát cseréltem DDR 3 -ra és azóta kifagy a képernyőm és csak az újraindítás segít.
Az alaplap típusa: Gigabyte GA-EP45C-DS3
A memória DD2: Kingston Hyper x KHX 8500D2K2/4G
Memória DDR3 : GEIL GV34GB1600C8DC CL8-8-8-28
A proci: C2D E8400 1333FSB 3GHZ
A jelenlegi DDR 3 memória most 1333Mhz-en üzemel CL 7-7-7-24 időzítéssel de sokszor kifagy. Mi lehet a probléma?
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv,
szerzetes -
neil_mullen
aktív tag
-
shteer
titán
egy gigabyte GA-H55M-S2 alaplaprol van szó, és itt a támogatási lista.
csak a KHX1600C9D3K2/4Gvan rajta a KHX1600C9D3K2/4GX XMP-s nincs. akkor azzal nem is megy?megy vele, de nem tudsz xmp profilt beállítani, így manuálisan kell belőni a tuning-értékeket
-
neil_mullen
aktív tag
egy gigabyte GA-H55M-S2 alaplaprol van szó, és itt a támogatási lista.
csak a KHX1600C9D3K2/4Gvan rajta a KHX1600C9D3K2/4GX XMP-s nincs. akkor azzal nem is megy? -
shteer
titán
sziasztok, i3-530 procival müködnek az xmp-s 1600 ramok? vagy ez alaplaptol függ?
laptól
-
neil_mullen
aktív tag
sziasztok, i3-530 procival müködnek az xmp-s 1600 ramok? vagy ez alaplaptol függ?
-
Shkiz0
nagyúr
-
Pietrosz
addikt
Elképzelhető, de akkor az már közel a csodával lenne hatásos

Mindenesetre futtas Lynx-et meg wines memtestet, ha ott sem dob hibát akkor létezik.
Amúgy nem ritka hogy egy ram tudja a névleges paramétereit alacsonyabb feszen is, de azért nem ennyire drasztikus szokott lenni a dolog. Persze ettől még lehet hogy stabil lesz
Fél óra bf3at simán bírt. Ez nagyon x-akta egyelőre.

Neked rendesen állítja a feszt? Megnézem 1,2-vel eljutok-e windowsba. -
Shkiz0
nagyúr
Üdv!
Az létezik, hogy 2*4gb 1600/9-9-9-24 A-Data ram 1,215V-n is elfut? (1,65Vosként vettem)
Elkezdtem feszt csökkenteni, és memtesttel néztem, hol hibázik. 1,2V-on lefagyott 30 másodpercen belül, de 1,215-ön meg megy a windows látszólag hiba nélkül. Lap az asrock z68 pro3. Először arra tippeltem, hogy nem állítja a feszt, de akkor 1,2-vel se kéne lefagynia.
Ram beállítás profile 1-en van, tehát a fenti értéken.
Elképzelhető, de akkor az már közel a csodával lenne hatásos

Mindenesetre futtas Lynx-et meg wines memtestet, ha ott sem dob hibát akkor létezik.
Amúgy nem ritka hogy egy ram tudja a névleges paramétereit alacsonyabb feszen is, de azért nem ennyire drasztikus szokott lenni a dolog. Persze ettől még lehet hogy stabil lesz
-
Pietrosz
addikt
Üdv!
Az létezik, hogy 2*4gb 1600/9-9-9-24 A-Data ram 1,215V-n is elfut? (1,65Vosként vettem)
Elkezdtem feszt csökkenteni, és memtesttel néztem, hol hibázik. 1,2V-on lefagyott 30 másodpercen belül, de 1,215-ön meg megy a windows látszólag hiba nélkül. Lap az asrock z68 pro3. Először arra tippeltem, hogy nem állítja a feszt, de akkor 1,2-vel se kéne lefagynia.
Ram beállítás profile 1-en van, tehát a fenti értéken.
-
toyone
őstag
Üdv.
Tudnátok ajánlani tuning DDR3-as ramot ?
i5 2500k + Asrock Z68 Ext3 Gen3
Limit max 20k,de szeretném megvenni ezért a pénzért a legjobb ár teljesítményű kitet.
A low profil előny. 2x4 Gb kit a cél.
A Procit húzni szeretném az első pillanattól kezdve amit bír.
A léghűtés még kérdéses,hogy milyen lesz.
Erre gondoltam,de ha felesleges akkor várom az olcsóbb ötleteket.
Válaszokat köszönöm
Corsair Vengeance például.
De azonos memóriáknál is eltérhet a tuningolhatóság.
CL7 2133-mhz 8gb kitett ne nagyon keress 20k alatt.
Egy mezei Kingston kit is elég lehet.
Ezek a kérdések inkább a Milyen memóriát vegyek topikba lennének jók. -
Gyurma23
aktív tag
Üdv.
Limit max 20k,de szeretném megvenni ezért a pénzért a legjobb ár teljesítményű kitet.
Válaszokat köszönöm
Ez sem rossz mondjuk

-
Gyurma23
aktív tag
Üdv.
Válaszokat köszönöm
Nézz szét itt ph-n én láttam 18-20-között ilyesmi ramokat amiket keresel viszont ezek sem rosszak amiket belinkeltél

-
PreDox
tag
Üdv.
Válaszokat köszönöm
-
Gyurma23
aktív tag
Procinak elég igen
viiszont egy értéket növeltem a UCLK Frequency-n és most teljesen stabil lett
Köszönöm a segitséget
-
toyone
őstag
CPU-nak elég ez az 1.125v? Mondjuk ha ezidáig stabil volt és a memória állítás után meg nem akkor nyilván az nem tetszik neki.
Emelj egy kicsit a QPI/DRAM feszültségen. -
Gyurma23
aktív tag
-
Gyurma23
aktív tag
-
toyone
őstag
Akkor módosíthatsz az időzítésen. Ha bírja és nem fagy ki hagyd CL8-ban.
-
Gyurma23
aktív tag
ha oyan problémám lenne hogy játék alatt kifagy itt ott a rendszer akkor meilyk értékeket lenne érdemes emelni, csökkenteni? na most igy az időzités 8-8-8-24, a gyári pedig 9-9-9-24 lehet csak ezeket kéne vissz irni?
-
Gyurma23
aktív tag
Be kell menned a BIOS-ba és ott a memória szorzóját az 1600Mhz-ra kell állítanod. Dram feszültségét pedig 1.65v-re. Az Uncore-t 3200Mhz-ra. (amit linkeltél az 2000Mhz-s amit meg írsz 1600mhz-s , szóval utóbbiból indultam ki)
Elvileg ennyi elég lesz. Elképzelhető hogy a VTT feszültséget egy hangyányit meg kell emelned.
Az időzítéseket beállíthatod kézzel is CL9-9-9-24 -re.Ha nem szeretnéd kézzel beállítani akkor keres a BIOS ban egy olyat hogy "XMP profil" Az mindezt beállítja, bár szükségtelenül adhat többet a fent említett dolgoknak.
[link]
Köszönöm a segitségedet akkor most ezek alapján jol csináltam?
-
toyone
őstag
Jók lesznek. A 3 Mhz különbség lényegtelen.
(#4054) Gyurma23
Jól csináltad.Jó a háttered, már amennyi látszik belőle.

-
Gyurma23
aktív tag
Be kell menned a BIOS-ba és ott a memória szorzóját az 1600Mhz-ra kell állítanod. Dram feszültségét pedig 1.65v-re. Az Uncore-t 3200Mhz-ra. (amit linkeltél az 2000Mhz-s amit meg írsz 1600mhz-s , szóval utóbbiból indultam ki)
Elvileg ennyi elég lesz. Elképzelhető hogy a VTT feszültséget egy hangyányit meg kell emelned.
Az időzítéseket beállíthatod kézzel is CL9-9-9-24 -re.Ha nem szeretnéd kézzel beállítani akkor keres a BIOS ban egy olyat hogy "XMP profil" Az mindezt beállítja, bár szükségtelenül adhat többet a fent említett dolgoknak.
nekem igen 1600as ramok vannak tehát akkor ugyan ezek az értékek jok lesznek? köszönöm a segitséget! jah a memória szórzóját csak 1603-ra tudom tenni kereken 1600 nincs....
-
toyone
őstag
Sziasztok
Kérdésem a következő lenne:Adott egy asus P6T Deluxe V2 I7 920- amit most 3.4en használok viszont az everest a ramokat ddr3-1333-asnak látja.
Viszont nekem ezek a ramok vannak és ezek ugye ddr3-1600-as ramok.
Kérdésem csak annyi lenne hogy hogyan lehetne beállitani a ramokat hogy 1600-on menjek?
Gondolok itt beállitási ötletekre a biosban minden auto értéken van a ramoknál.
Segitségeteket előre is köszönöm
-
Gyurma23
aktív tag
Sziasztok
Kérdésem a következő lenne:Adott egy asus P6T Deluxe V2 I7 920- amit most 3.4en használok viszont az everest a ramokat ddr3-1333-asnak látja.
Viszont nekem ezek a ramok vannak és ezek ugye ddr3-1600-as ramok.
Kérdésem csak annyi lenne hogy hogyan lehetne beállitani a ramokat hogy 1600-on menjek?
Gondolok itt beállitási ötletekre a biosban minden auto értéken van a ramoknál.
Segitségeteket előre is köszönöm
-
Motion_Blur
félisten
új frequency WR: [link]
-
V8TommY
tag
KHX1600C9AD3K2/4G KIT! 2x2GB!
Ennek ilyen hűtése van.
1600Mhz CL9 1.65V.
A gyártó ezt ajánlja Sandy Bridge mellléKHX1600C9AD3B1K2/4G
Neki ilyen hűtője van
1600Mhz CL9 1.7v-1.9vAz első lenne a jó.
Azt hogy mit bír tuningban nehéz megmondani. Szerintem CL8 1600Mhz-t fogja tudni 1.65v-n. De a többi példányfüggő.
Arra figyelj hogy ha megveszed a lapod EFI-ében (BIOS) a VTT-t(gyártóként eltérhet a megnevezése) 1.15v-re kell állítanod a memória feszültségét pedig a gyári 1.65v-re.
Erre azért van szükség mert nem lehet több 0.5v nél a kettő feszültség között.G.SKill-t érdemes lehet még nézni. Illetve tanácsos a lapod memória támogatási listáját is megnézned hogy a gyártó mit ajánl hozzá. De nem lesz gond, a Kingston-t megeszi minden.
Értem. Úgy fogok tenni ahogy mondtad.
Még tegnap este megrendeltem. Szerencsére az elsőt választottam.
Hálás köszönet!

-
replay007
tag
Hali
Adott egy Giga 785gt-ud3h lap Phenom II 965 BE cpu és egy hyperx 1600as c9es 2x2 kit.
A probléma az, hogy alapból 1333Mhz-en ketyegnek a ramok 9 9 9 24 időzítéssel.
Ha felveszem 1600-ra 9 9 9 27-el 1,65V on win alatt kifagy.
Mi lehet a problem?F8-as bios van a lapon.
-
toyone
őstag
Sziasztok!
Platform váltás előtt állok. S775-ről S1155-re. Eddig egyáltalán nem foglalkoztam DDR3 témával. Valószínüleg a Media Planet-től fogok rendelni. Náluk leginkább Kingston ramok vannak. A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e valamit arról, hogy mi a különbség a következő két ram között:
Sorozatszám szerint
KHX1600C9AD3B1K2/4G KIT! 2x2GB!Név szerint mindkettő "4096MB - 4GB / 1600MHz Kingston HyperX Blu KIT"
Tapasztalatok szerint ezek a memóriák mennyire alkalmasak tuningra?
Ha más boltból rendelnék, Kingstonon kívül milyen memóriákat tudnátok ajánlani?
Előre is köszi a válaszokat!
üdv,
TomiKHX1600C9AD3K2/4G KIT! 2x2GB!
Ennek ilyen hűtése van.
1600Mhz CL9 1.65V.
A gyártó ezt ajánlja Sandy Bridge mellléKHX1600C9AD3B1K2/4G
Neki ilyen hűtője van
1600Mhz CL9 1.7v-1.9vAz első lenne a jó.
Azt hogy mit bír tuningban nehéz megmondani. Szerintem CL8 1600Mhz-t fogja tudni 1.65v-n. De a többi példányfüggő.
Arra figyelj hogy ha megveszed a lapod EFI-ében (BIOS) a VTT-t(gyártóként eltérhet a megnevezése) 1.15v-re kell állítanod a memória feszültségét pedig a gyári 1.65v-re.
Erre azért van szükség mert nem lehet több 0.5v nél a kettő feszültség között.G.SKill-t érdemes lehet még nézni. Illetve tanácsos a lapod memória támogatási listáját is megnézned hogy a gyártó mit ajánl hozzá. De nem lesz gond, a Kingston-t megeszi minden.
-
V8TommY
tag
Sziasztok!
Platform váltás előtt állok. S775-ről S1155-re. Eddig egyáltalán nem foglalkoztam DDR3 témával. Valószínüleg a Media Planet-től fogok rendelni. Náluk leginkább Kingston ramok vannak. A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e valamit arról, hogy mi a különbség a következő két ram között:
Sorozatszám szerint
KHX1600C9AD3B1K2/4G KIT! 2x2GB!Név szerint mindkettő "4096MB - 4GB / 1600MHz Kingston HyperX Blu KIT"
Tapasztalatok szerint ezek a memóriák mennyire alkalmasak tuningra?
Ha más boltból rendelnék, Kingstonon kívül milyen memóriákat tudnátok ajánlani?
Előre is köszi a válaszokat!
üdv,
Tomi -
shteer
titán
arra jól emlékeztél - csak a blu-ból is van XMP és nem XMP modell, de menniük kell 1.5V-on (+ gyártói spec szerint ezt 1333-on garantálják, magasabb frekin lutri)
-
Beeerka
aktív tag
-
shteer
titán
-
Beeerka
aktív tag
-
shteer
titán
-
zserbox
őstag
-
shteer
titán
-
zserbox
őstag
-
shteer
titán
-
zserbox
őstag
KINGSTON 4096MB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT és ugyanebből a blu között mi a különbség, melyik jobb?
-
kanál01
tag
sziasztok!
ramok tuningjához abszolút nem értek, és a következő kérdésem lenne:
PC3-17000 2133MHz CL10 EVO CORSA 2x4Gb ramot vettem
és ezt lehet "tuninggal" stabilan CL9-en futtatni? ha igen, esetleg hogyan, mit lehet vagy kell bios-ban állítani?
előre is köszi a segítséget
DDR3 2133MHz CAS9 & CAS10 & CAS11 Dual Channel
- Available in 4GB(2GBx2) & 8GB(4GBx2) Dual Channel Package
- Available CAS: 9-11-9-28, 10-11-11-30, 11-11-11-36
- Model number sku :
GOC34GB2133C11DC | GOC38GB2133C11DC | GOC34GB2133C10ADC
GOC38GB2133C10ADC | GOC34GB2133C9ADC | GOC38GB2133C9ADC
- Working Voltage :
CAS9:1.65V
CAS10 & CAS11: 1.5V -
Valka1978
csendes tag
átviszem a kérdést a nagy ramos topicba. aki tud segíteni az kérem, hogy oda írjon.
-
Valka1978
csendes tag
lefuttattam a tesztet két ram-al egyszerre, most 1 hibát észlelt.
néhány dolog még eszembe jutott, ami a hibát okozhatja:a processorhűtőm úgy van felrakva, hogy hátrafelé nyomja a levegőt, ezért a ventillátor motorja kb. 5 centivel van a ramok fölött. esetleg valami interferenciazavar lehetséges?
ahogy fentebb is írtam már, elég gyenge a táp;
380w phenom II x4 3.2 ghz-es rendszer
viszont csak hd 4250-es alaplapi vidi van
kevés a kraft?lehetséges, hogy a videókártya memóriamegosztása miatt hibázik a rendszer?
estleg valami szoftweres ütközés?
gyakoribb szoftwer leállások:
avg antivírus
commodo tűzfal
windows minialkalmazások
firefox
internet explorer
windows intézőesetleg valami vírus, vagy egyéb rosszindulatú szoftwer, amit nem ismer az avg, csinálhatja ezt?
-
Valka1978
csendes tag
közben leteszteltem "a"-t a 2-es slotban és hibátlan
"a" a kettesben ok
"b" az egyesben ok
most nézem újra együtt a kettőtaz egyik kékhalál hibakód (nem a legutóbbi, de a napokban):
BCCode: 1a
BCP1: 0000000000005003
BCP2: FFFFF70001080000
BCP3: 00000000000008EE
BCP4: 0000094A000011D8
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\102311-44226-01.dmp
C:\Users\A\AppData\Local\Temp\WER-69342-0.sysdata.xml -
Valka1978
csendes tag
"b" külön is jó az 1-es slotban
"a" külön az 1-esben katasztrofális
"a" ha a kettesben van "b" pedig az egyesben, akkor jó csak
ez volt máig. ma megint kékhalál volt és a memtest 19 hibát talált, annak ellenére, hogy a múltkor meg hibátlan volt. de volt ennél rosszabb is, mikor már a pre-testing alatt elkezdett hibaüzeneteket küldeni, de olyan gyakorisággal, hogy nem lehetett hozzáférni a fő panelhoz, hogy bezárhassam a progit. szóval eléggé ingadozó. de eddig ez a legjobb beállítás. -
toyone
őstag
sziasztok!
vettem egy új konfigot és beleraktam a régi házba.
a táp:
combined power 225w 240w
380w
config:
phenom II x4 3,2 ghz; 880-as alaplap; 2x2 gb 1600-os ram;
alaplapi vid.kari hd 4250 512mb shared, a gpu 700 mhz-re állítva.
win 7 x64néha beugrik egy kis kék halál. memteszttel néztem a memóriát, ami hol tökéletes, hol meg már a pre-testing alatt vagy 10 hibaüzenetet ír. lehet ez a gyenge táp miatt? ha igen, hogyan tudom úgy variálni a bios konfigot, hogy elég legyen neki a 380w?
a teszt:
először a 3. és 4. slotba raktam a ramokat, hogy távolabb legyen a procitól a hő miatt.
gyakori összeomlások és kékhalál, beszereztem a memtest nevű progit
a memtest már a pre-testing alatt folyamatosan hibaüzenetet küldött.
átraktam a ramokat az 1. és 2. slotba és rendesen ment
pár nap múlva megint kékhalál->memteszt->már a pre-testing is folyton hibát jelez
kivettem a 2. slotból a "b" ramot->maradt a hiba "a"ram-al, 1. slotban
"b" ram-ot beraktam az 1-es slotba->semmi hiba; ok, biztos "a" ram rossz.
"a" ram-ot beraktam a 2-es slotba (+"b"maradt az 1-ben)->semmi hiba?
egy nap múlva megint kékhalál->memtest->pre-testing legalább jó, de így is 19 error
mi lehet a baja?"B" ram akkor oké de ha "A" is bent van akkor nem . "A" meg külön is rossz. Jól értem?
-
Valka1978
csendes tag
del
-
toyone
őstag
Sziasztok.
Lenne egy Patriot Viper 3x2GB 1600MHz CL8 Tri kit (PV236G1600LLK) kit-em, tökéletesen működött, kölcsön adtam egy ismerősnek, minden szépen dobozban volt tárolva, közben meghirdettem, és visszakértem a ramot, ami az ismerősnél is tökéletesen működött előtte 1 nappal, eladtam, majd szól az emberke, hogy nem jó, sőt, egyik kit sem...s1055 lapba kell neki, méghozzá azért, mert már volt egy ilyen kitje, tehát már használt 3x2gb-t, így az Én kitemből csak 1db modult tett be, de nem jó sehogy sem...
1.65v-al néztem semmi...
Esetleg a 4, kerületben vagy a környéken nem lenne valaki, aki megnézné a ramomat, hogy nála megy-e? A legjobb s1366-os deszkában lenne.

1155 lappom van. Ha megfelel rá tudok nézni.
-
Valka1978
csendes tag
sziasztok!
vettem egy új konfigot és beleraktam a régi házba.
a táp:
combined power 225w 240w
380w
config:
phenom II x4 3,2 ghz; 880-as alaplap; 2x2 gb 1600-os ram;
alaplapi vid.kari hd 4250 512mb shared, a gpu 700 mhz-re állítva.
win 7 x64néha beugrik egy kis kék halál. memteszttel néztem a memóriát, ami hol tökéletes, hol meg már a pre-testing alatt vagy 10 hibaüzenetet ír. lehet ez a gyenge táp miatt? ha igen, hogyan tudom úgy variálni a bios konfigot, hogy elég legyen neki a 380w?
a teszt:
először a 3. és 4. slotba raktam a ramokat, hogy távolabb legyen a procitól a hő miatt.
gyakori összeomlások és kékhalál, beszereztem a memtest nevű progit
a memtest már a pre-testing alatt folyamatosan hibaüzenetet küldött.
átraktam a ramokat az 1. és 2. slotba és rendesen ment
pár nap múlva megint kékhalál->memteszt->már a pre-testing is folyton hibát jelez
kivettem a 2. slotból a "b" ramot->maradt a hiba "a"ram-al, 1. slotban
"b" ram-ot beraktam az 1-es slotba->semmi hiba; ok, biztos "a" ram rossz.
"a" ram-ot beraktam a 2-es slotba (+"b"maradt az 1-ben)->semmi hiba?
egy nap múlva megint kékhalál->memtest->pre-testing legalább jó, de így is 19 error
mi lehet a baja? -
N-vidi-A
őstag
Sziasztok.
Lenne egy Patriot Viper 3x2GB 1600MHz CL8 Tri kit (PV236G1600LLK) kit-em, tökéletesen működött, kölcsön adtam egy ismerősnek, minden szépen dobozban volt tárolva, közben meghirdettem, és visszakértem a ramot, ami az ismerősnél is tökéletesen működött előtte 1 nappal, eladtam, majd szól az emberke, hogy nem jó, sőt, egyik kit sem...s1055 lapba kell neki, méghozzá azért, mert már volt egy ilyen kitje, tehát már használt 3x2gb-t, így az Én kitemből csak 1db modult tett be, de nem jó sehogy sem...
1.65v-al néztem semmi...
Esetleg a 4, kerületben vagy a környéken nem lenne valaki, aki megnézné a ramomat, hogy nála megy-e? A legjobb s1366-os deszkában lenne.

-
Crossfit007
senior tag
Sziasztok! Nekem ebből a memóriából van 4x1GB [link] Kérdésem az lenne hogy meddig lehet őket húzni? Olvastam hogy 1800~2000Mhz is mennek. jelenleg a gyári érték van 1600Mhz 1.80V és CL8. Segítségeteket előre is köszönöm!

A procid memvezérlője miatt nemigen fog tovább menni egy 1700-1800-nál.

-
Butcher-HUN
senior tag
Sziasztok! Nekem ebből a memóriából van 4x1GB [link] Kérdésem az lenne hogy meddig lehet őket húzni? Olvastam hogy 1800~2000Mhz is mennek. jelenleg a gyári érték van 1600Mhz 1.80V és CL8. Segítségeteket előre is köszönöm!

-
grewit
csendes tag
Sziasztok!
Hyperx nél a g/gx jelzés mit takar? -
shteer
titán
-
ricsi99
addikt
-
shteer
titán
P55 ös lapban használ valaki 4gb-s modulokat? most tervezek 4*4gb KINGSTON HyperX modulokat venni.... lapom DFI LanParty DK P55-T3eH9 ,elméletileg 16gb ramot lekezel... valaki használ egyszerre 4db modult igy? vagy maradjak meg 2 modulnál... tuningolni nem akarom a ramokat csak alap 1600 on használni...
ha kell a 16GB, nincs más választás. milyen memória-igényes alkalmazásokat használsz?
-
ricsi99
addikt
P55 ös lapban használ valaki 4gb-s modulokat? most tervezek 4*4gb KINGSTON HyperX modulokat venni.... lapom DFI LanParty DK P55-T3eH9 ,elméletileg 16gb ramot lekezel... valaki használ egyszerre 4db modult igy? vagy maradjak meg 2 modulnál... tuningolni nem akarom a ramokat csak alap 1600 on használni...
-
Milka 78
nagyúr
Sziasztok!Az 1866-os Snipernek tuningba hol lehet a vége?Dózer mellé kellene és tolnám tovább az "fsb"-t,tehát kéne még némi erőtartalék.Esetleg hasonló árú és tudású 2x4gb-s modult tudtok ajánlani ami megbékél az AMD-vel?
-
Rikseven
tag
x4 955-s proci mellett alap ref clockon / 200mhz / 1333 vagy 1600 mhz-en tudod majd hajtani a ramokat. 1666-on csak tuninggal ugyebár, ami egyrészt nincs garantálva hogy stabil is lesz másrészt meg olyan nagy gyorsulást nem fog hozni. de inkább semennyit. amd rendszernél mondjuk nem árt a magas ram órajel de 1333 c9 és 1666 c9 között még ott se lesz észrevehető gyorsulás
Köszi a segítséget. Akkor maradok az 1333Mhz-esnél.
-
subaruwrc
félisten
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Most fogok venni egy GA-MA78LMT-US2H alaplapot, de nem tudom, hogy 1333 vagy 1666Mhz-es RAMot vegyek bele. A gyártó honlapján ezt találtam: DDR3 1666(OC)/1333/1066 MHz.
Most akkor belemegy a 1666Mhz-es? Az alaplapra a slotokhoz 1666+ van nyomtatva.
Az alaplapba Phenom X4 955-ös proci megy. Ha ez segít.
Köszi.x4 955-s proci mellett alap ref clockon / 200mhz / 1333 vagy 1600 mhz-en tudod majd hajtani a ramokat. 1666-on csak tuninggal ugyebár, ami egyrészt nincs garantálva hogy stabil is lesz másrészt meg olyan nagy gyorsulást nem fog hozni. de inkább semennyit. amd rendszernél mondjuk nem árt a magas ram órajel de 1333 c9 és 1666 c9 között még ott se lesz észrevehető gyorsulás
-
Süni 1985 F
senior tag
Sziasztok!
Most fogok venni egy GA-MA78LMT-US2H alaplapot, de nem tudom, hogy 1333 vagy 1666Mhz-es RAMot vegyek bele. A gyártó honlapján ezt találtam: DDR3 1666(OC)/1333/1066 MHz.
Köszi.az órajele szinte elhanyagolható ahogy én észrevettem ddr2 1066Mhz volt ez elörr (1600oc)
Kicsit sem gyorsabb a gép vele
-
Rikseven
tag
Sziasztok!
Köszi. -
Süni 1985 F
senior tag
Ha szerencséd van, jobban megy

Baja biztosan nem lesz 1.7V-tól.kösz megnyugtattál!

Mhz-ben szerinted mit bírhat max? -
Motion_Blur
félisten
Evoone Geil DDR3 1600Mhz cas7 1.6 Volt kér ugye alap esetben mi történik ha adok neki 1.7Voltot?
Ha szerencséd van, jobban megy

Baja biztosan nem lesz 1.7V-tól. -
Süni 1985 F
senior tag
Evoone Geil DDR3 1600Mhz cas7 1.6 Volt kér ugye alap esetben mi történik ha adok neki 1.7Voltot?
-
oz82
senior tag
Igen, jobb 1333Mhz SPD szerinti időtítésen (auto-n). Gondolom 9-9-9-24 körül megy. 1600Mhz-en megy felrakja 10-11-10-27 re kb. Az időzítéseke kellene csökkentened akkor jobb lesz. De csak a tesztekben fogod észrevenni a javulást.
-
Tonhal
csendes tag
Szia!
A bios ban átállítod a memória frekvenciát 1333Mhz ről 1600Mhzre (Egyes biosokban felezve látod, illetve fordítva 667Mhz illetve 800Mhz), a többit hagyod auton egyenlőre. És kész. De az időzítések piszkálgatása nélkül nem lesz gyorsabb, bár ha 1600Nhz es akkor valószínű hogy jó időzítései vannak ott.
Köszi!
Úgy tettem, de az amd overdrive teszt szerint jobb a teljesítmény 667 mhz-n.
-
oz82
senior tag
Szia!
A bios ban átállítod a memória frekvenciát 1333Mhz ről 1600Mhzre (Egyes biosokban felezve látod, illetve fordítva 667Mhz illetve 800Mhz), a többit hagyod auton egyenlőre. És kész. De az időzítések piszkálgatása nélkül nem lesz gyorsabb, bár ha 1600Nhz es akkor valószínű hogy jó időzítései vannak ott.
-
Tonhal
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni?
955ös amd csak 1333as ramokat kezel, de nekem 1600asok vannak, hogy tudom kalibrálni a gépet, hogy kezelje az 1600os ramokat?Előre is köszi a segítséget!
-
TheJoeker
tag
Az első datasheet-je el van q_va gyárialag.
Minden webáruház DDR3-ként hírdeti, a manualban pedig So-DIMM szerepel (notiram).
A másik különbség, ha csak az van elírva, hogy az első 1,5V-on tudja az 1600-at, a másik pedig 1,65V-os XMP-vel rendelkezik.
Jó lenne valaki felhomályosítana, aki ilyen rammal / ramokkal rendelkezik, mert ezeket lesem én is, csak nem az X2-t, mert az nem elérhető számomra, csak a B1 jelzésű blu.Jut eszembe Ti milyen ramot vennétek a helyembe Asrock P67 Pro3 deszkába.
Itt a QVL, de szűkös a lista.
Ott tartok, hogy vagy veszek 10K körül Kingmax 1333-as ramot (2x4 gb), vagy kicsit drágábban 2 db 1600-as Kingmaxot (1T miatt és tuti megy 1,5V-on, ha minden igaz) viszont ez nem kit-ben lenne.
A harmadik verzió, hogy Kingstonból veszek valami 1600Mhz-es 8Gb-os kit-et.
Vélemények?
TheJoeker: Ha általános feladatokra kell a gép, akkor letilthatod (játékok, office, netezés stb), ha PS, vagy egyéb ramigényes cucc megy rajta, akkor win által beállított, ami általában max a valós ram kétszerese, így kb 24Gb-os SSD kellene minimum. SSD-re viszont nem tenném, mert eléggé leamortizálja a meghajtót. (sok írás végett hamar vége lehet, ha hozzányúl a virtuális memóriához)
Jól van! Köszi szépen, végül beállítottam 4GB-re a virtuális memóriát, mert olvastam pár helyen, hogy jól jön, ha van. Meg úgy gondolom 12GB RAMnál általános felhasználás alatt nem fogja nagyon igénybevenni a virtuális memóriát.

-
csabika0001
senior tag
Sziasztok
Alábbi képeken a biosom memória beállításai vannak..

Kérdésem az SPD pontosan micsoda (ajánlott értékek)?
1db ilyen memóriám van [link]
Második képen mit látok mik ezek ? Érdemes piszkálgatni ? -
szacsee
nagyúr
mi a kulonbseg a kovetkezo 2 db Kingston 8GB (4GB 512M x 64-Bit x 2 pcs.) DDR3-1600 CL9 240-Pin DIMM XMP KIT-ek kozott?
-KHX1600C9D3K2/8GX es
-KHX1600C9D3X2K2/8GX
azonkivul hogy az utobbi kb. egy ezressel dragabb, es van a neveben egy "X2". mert en semmi lenyegeset nem vettem eszre
mod: ja meg az egyik kek, a masik szurke bordas. mas esetleg?
Az első datasheet-je el van q_va gyárialag.
Minden webáruház DDR3-ként hírdeti, a manualban pedig So-DIMM szerepel (notiram).
A másik különbség, ha csak az van elírva, hogy az első 1,5V-on tudja az 1600-at, a másik pedig 1,65V-os XMP-vel rendelkezik.
Jó lenne valaki felhomályosítana, aki ilyen rammal / ramokkal rendelkezik, mert ezeket lesem én is, csak nem az X2-t, mert az nem elérhető számomra, csak a B1 jelzésű blu.Jut eszembe Ti milyen ramot vennétek a helyembe Asrock P67 Pro3 deszkába.
Itt a QVL, de szűkös a lista.
Ott tartok, hogy vagy veszek 10K körül Kingmax 1333-as ramot (2x4 gb), vagy kicsit drágábban 2 db 1600-as Kingmaxot (1T miatt és tuti megy 1,5V-on, ha minden igaz) viszont ez nem kit-ben lenne.
A harmadik verzió, hogy Kingstonból veszek valami 1600Mhz-es 8Gb-os kit-et.
Vélemények?
TheJoeker: Ha általános feladatokra kell a gép, akkor letilthatod (játékok, office, netezés stb), ha PS, vagy egyéb ramigényes cucc megy rajta, akkor win által beállított, ami általában max a valós ram kétszerese, így kb 24Gb-os SSD kellene minimum. SSD-re viszont nem tenném, mert eléggé leamortizálja a meghajtót. (sok írás végett hamar vége lehet, ha hozzányúl a virtuális memóriához)
-
TheJoeker
tag
Hello!
Azt szeretném megkérdezni, hogy van a gépemben 12GB 2000MHz-es CL9es időzítésű Corsair RAM és a virtuális memóriát Win7-en mennyire kellene beállítanom az optimális, leggyorsabb működés érdekében?
Valamint lenne-e értelme venni mondjuk egy 8GB-os SSD-t külön erre a célra, hogy azon legyen a virtuális memória? -
Konflikt
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
4100 - 4001
5188 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Lexus, Toyota topik
- Google Pixel topik
- Apple asztali gépek
- Ubuntu Linux
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- Dell XPS 15 9500 - 15,6" hibás kijelző, i7 10750H, 8GB RAM, Nvidia GTX 1650 Ti 4GB VGA
- GAMER PC! Ryzen 9600X / RX 9700 / 32GB DDR5 / Strix B650e-i / 1TB NVMe / 750W! BeszámítOK
- AKCIÓ! HP Elitebook 8 G1i 14 FHD notebook - Ultra 5 235U 16GB DDR5 256GB SSD Intel IGP W11
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 32GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hogy hogy jött le azt nem tudom. 

(fogalmam sincs, pedig nekem is volt 2x4GB blu kit-em)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)