- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HDMI topic
- OLED monitor topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Llew
senior tag
válasz
elfelejtette #3522 üzenetére
Akkor jól gondoltam, kösz.
-
sgergi
veterán
válasz
elfelejtette #3436 üzenetére
A lapról le kell húzni a venti csatlakozóját, és akkor a bordán lévő műanyag burkolatot a ventivel együtt le tudod húzni felfelé a bordáról. Utána már csak 4 csavart kell kicsavarnod, majd visszatenni a műanyag burkolatra a másik ventit. Max. 10 perc alatt megoldható.
-
renato
aktív tag
válasz
elfelejtette #3434 üzenetére
jsjs, meglepődtem anno amikor csak ki akartam pucolni a hűtőt, hogy mennyire nehezen tudtam visszarakni. azóta megfogadtam, hogy soha többet nem szedem le, ha meg igen akkor már más megy fel helyette. sajnos másra most proci+vga csere mellett nicns pénzem így szopás elég nézek ismét...
-
renato
aktív tag
válasz
elfelejtette #3432 üzenetére
köszi neked is, kíváncsi leszek, hogy megy majd az enyém. elég sokat fogok szopni a hűtővel, rühellem a tx2 rögzítős módszerét, tök gagyi és nekem egyszer már épp elég volt le és visszarakni... :/
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz
elfelejtette #3336 üzenetére
Értem. A háza nem valami jó. Nincs benne 12cm házventi, és úgy használja hogy leszedi a ház oldalát..pár fokot ér..Mondtam neki hogy ruházzon be egy normális házba
lehet kevésbe lesznek porosak az alkatrészek
Azt mondta majd
A procija viszont bios 1,2v-ra(cpuz 1,16v) téve viszi/vitte a 3Ghz-et valszeg még töbet is, de pl orthos alatt felment 70 fokra gyári hűtővel..hm mondom itt valami nem jó. A paszta az ezüstde nekem is volt e5200-am és ez a paszta de nem volt ilyen sok..De most az e8400-at is ezzel pasztáztam és jók a hőfokok(idle 40 load 50) viszont ez TX2-vel 1000 fordulaton.
kössz a helpet üdv! -
Viper26
nagyúr
válasz
elfelejtette #3312 üzenetére
Rendben, csak egy ötlet volt, majd persze figyelni kell hogyan alakul a hőmérséklet, az is lehet ha a házban lévő ventit visszakötöm, a jobb lesz a hűtés a zárt házon belül, szóval ebben lehet valami.
-
1269
tag
válasz
elfelejtette #3111 üzenetére
Sziasztok.
TX2 szívó vs. normál venti:
Lézeres hőmérővel mérve, ott ahol a hőcsövek találkoznak a hűtő talpával, 0 C fok eltérés.
IBT -vel terheltem többször egymás után, Core temp-el mértem.
Szívó ventivel a legmagasabb mag 50C normál ventivel 51C mindezt fix 1200-as fordulatú 9CM-es venti mellett.
Egy baj van a szívó ventivel, hogy semenyire nem hűti a hőcsöves északi hidat, meg a fesz szabályzó részt. (egyenesen tolja ki a hátsó ventihez a meleg levegőt)
Úgyhogy visszakerült normál állásba TX.
Tesztgép:
x48-dq6 Q9400@3Ghz 1.14v -
Pala
veterán
válasz
elfelejtette #3092 üzenetére
Hát a kolléga kérte, hogy lépésről-lépésre....
Azért írtam ilyen bolondbiztosan, mert sipsand szavaiból úgy vettem ki, hogy nem igazán csinált még ilyet és nem akar elrontani semmit (kedves sipsand, sorry, ha netán tévedek)
Remélhetőleg ez alapján sikerül(t) felszerelni. -
pakai93
csendes tag
válasz
elfelejtette #3070 üzenetére
köszi!
meg tudod mondani mi a proginak a neve? -
pakai93
csendes tag
válasz
elfelejtette #3067 üzenetére
akkor nem kell zseninek lenni a felrakásához
köszi szépen a segitséget
-
Picturemaker
őstag
válasz
elfelejtette #3052 üzenetére
Üdv!
Közben megnéztem a lapot, az tartja sajnos magasan a fordulatszámot.
Egy 945-ös, régebbi lapról van szó, ez van
Még "LOW" beállítás mellett is 2000-et pörög a venti. De azért a TX2 1800-on lényegesen csendesebb volt. Ennek a ventinek kicsit zavaró, "fütyülős" hangja van.
Azért elviselhető, a tulajnak meg biztosan csendes lesz a gyári után. -
3800+
őstag
válasz
elfelejtette #3023 üzenetére
Értem köszi! És abba a vályatba bele kell kattanjon a drót vagy micsoda?
-
sgergi
veterán
válasz
elfelejtette #2985 üzenetére
Végülis azért kicsit alacsonyabb hőmérsékletre vitte, de nem sokkal. Bár nyilván max. fordulaton baromi hangos volt a cucc.
Amúgy nekem már az is érdekes, hogy ilyen alacsony feszen miért ilyen meleg az a proci?
-
sgergi
veterán
válasz
elfelejtette #2980 üzenetére
Mondjuk azt én sem értem, hogy miért kerül kétszer annyiba. Kicsit (130g) nagyobb a súlya, de azonkívűl semmi jobb dolgot nem látok rajta. Ennyit nyomna az OCZ felirat rajta?
-
sgergi
veterán
válasz
elfelejtette #2978 üzenetére
Jó lesz az az intelre, jó alacsony feszen megy, szerintem nem fogja 64 fokig felengedni.
Én viszont, ha lesz végre időm, akkor visszaviszem a tx2-őt a törött ventivel a boltba, ahol van még rá gari. Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak rá mondani, és hogy cserélik-e, és ha igen, akkor mire, mert elvileg tx2 már nincs náluk.
Bozso68: jó lett.
-
sgergi
veterán
válasz
elfelejtette #2963 üzenetére
Elég jónak tűnik a dolog, jó, hogy meg tudsz adni egy ilyen küszöbértéket. Hőmérsékletnek, ha gondolod, megadhatsz 60 fokot is, hátha kevésbé lesz hangos, bár gondolom nem hangosodik, csak nagy terhelésnél, akkor meg nem zavaró. Ahogy néztem a procid hője 73 fokig mehet fel gyártó szerint.
-
Speed®
titán
válasz
elfelejtette #2381 üzenetére
Lehet, hogy így van, én még nem tapasztaltam, G31M-S2L és EP35-DS3 lap volt csak a kezeim ügyében mostanában, de minden oké volt velük.
Amúgy suti_88-nak 690Gs lapja van és működik a Smart Fan/Voltage. -
Speed®
titán
válasz
elfelejtette #2379 üzenetére
Dehogy spórolták..ezt miből gondolod?
-
Dr.Én
veterán
válasz
elfelejtette #808 üzenetére
Majd én is kiprobálom hogy mit bír tuning terén(csak elöbb a VGA hütöt cserélem le).
-
Dr.Én
veterán
válasz
elfelejtette #804 üzenetére
Na megnéztem a Coretemp-et, mellette az Orthos-t futattam 5percig és a magok 42Cnál nem mentek feljebb, a TX2 1300rpm.en ment ez alatt.
-
Dr.Én
veterán
válasz
elfelejtette #801 üzenetére
Hali
A tuningot még nem kezdtem el, majd valamikor neki állok a tuningnak is.(amint veszek a VGA-ra VF900-at)
A rendszer nálam tökéletesen megy, idáig semmi probléma vele.
A házhoz nekem gyárilag adtak egy 12cm-es ventit, amit alapbol elöre szereltem,és hátra tettem egy picivel erösebb 12cm-es ventit.
Mivel a TX2-t az alaplapom a fordulat számát tudja szabályozni, (ennek nagyon örülök)Alapban 800-900rpm-en 25-30C, terhelve 40-41C-nál eddig nem ment feljebb
Magok höjét nem tudom leírni mert a speedfan egyikre -2C-ot ir a másikra 12c-ot,(Everest szerint most a magok 15 - 15C-ak)Majd még valami megfelelö progit szerzek ezen mérérsekre. -
d@minator
addikt
válasz
elfelejtette #801 üzenetére
COD4 full 1680x1050 alatt:
E2140@1600MHz - 1350RPM - CPU:35fok
E2140@3300MHz - 1500RPM - CPU:43fok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged