Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- RAM topik
- OLED TV topic
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
afi0903
aktív tag
válasz nightwolf37 #1335 üzenetére
Fontos, hogy a szám közelében legyen, hogy jól hallható legyen, amikor beszélek. Erre, ha ráhúzok több réteg ruhát, beleértve a kabátot, akkor nem valószínű, hogy utána sokat hallani fogok belőle.
-
afi0903
aktív tag
válasz nightwolf37 #1333 üzenetére
Azt írja, hogy ennek az üzemideje maximum 2 óra, nekem meg 20 kéne. Meg igazából nem célom elrejteni.
-
afi0903
aktív tag
válasz nightwolf37 #1331 üzenetére
Úgy látom, hogy ez nem csíptethető, ezért nem jó.
-
nightwolf37
junior tag
válasz afi0903 #1330 üzenetére
Szia!
Ehhez mit szólnál?
https://www.emag.hu/professzionalis-hangrogzito-telefonhivas-rogzitesi-funkcioval-imodixr-bluetooth-32-gb-belso-memoria-1000-mah-li-ion-akkumulator-mp3-lejatszo-1-3-huvelykes-kepernyo-szurke-imd-64/pd/DHSBHPYBM/?ref=sponsored_products_search_r_k_ra_2_3&recid=recads_1_bd101d07b77a3bd5b5b310d8cfd7bd979efe597bfe20f13d9a7ebcea0dd11b6b_1733862010&aid=89999512-0f3c-11ef-8ea3-06ea15427731&oid=175681886&scenario_ID=1
-
afi0903
aktív tag
Sziasztok!
Nem találtam megfelelőbb topicot ezért ide írom.
Diktafont szeretnék venni. A lényeg, hogy 20 órát egyfolytában fel tudjon venni, lehetőleg aksis legyen (de ez másodlagos szempont) és ami nagyon fontos, hogy tudjam a nyakamhoz csíptetni. 30 ezernél mindenképpen olcsóbb legyen, azt sem bánnám, ha 20-nál is. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz nightwolf37 #1327 üzenetére
Kár, hogy a gyártó nem adott meg hozzá érzékenységet.
A leghalkabb neszt is fel akarom venni a szobában, szóval olyan kéne.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok!
Telefonhoz keresek mikrofont, amit mondjuk Type C-vel a telefonhoz tudok csatlakoztatni, és videó közben nagyon tisztán fel tudja venni a hangot már kis hangerőn is.
Létezik ilyen?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
válasz nightwolf37 #1323 üzenetére
Köszi. Megnézem ezeket is. De ezek jobbak, mint amit írtam?
[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
nightwolf37
junior tag
Szia!
https://www.hangszerdiszkont.hu/akg-ara-dupla-karakterisztikas-usb-kondenzator-mikrofon?aku=ac95db4d0d4a03d10436efd28cfa2511
https://www.hangszerdiszkont.hu/shure-motiv-mv5c-usb-digitalis-kondenzator-mikrofon?aku=ac95db4d0d4a03d10436efd28cfa2511
Esetleg ezekre nézzetek rá.
-
Sziasztok.
Karácsonyi ajándékot keresnék a fiamnak. Nemrég kezdte el a streamelést. Két mikrofont néztem ki. Az egyik a Logitech G Yeti GX, a másik a Hyperx Quadcast S. Megmondom őszintén, hogy totál vakon vagyok. Ötletem sincs, hogy melyik lehet jobb, vagy milyen specifikációt kellene figyelni. (Sajnos ezeknél drágább, most nem fér bele a keretbe.) Jelenleg a mobiltelefonja képét küldi ki youtubera. Ez eléggé felemás minőségű, maradjunk annyiban. Most az a terve, hogy a telefon képét küldi majd laptopra kábelen keresztül (Obs stúdióba) és onnan streamel youtubera. Ehhez lenne jó valami használható mikrofon. Ha ismeritek ezeket, vagy tudtok valami hasonlót, de jobb ár/érték arányban, az nagyon hasznos lenne nekem. Előre is köszönöm.Yeti GX adatlap: [link]
Hyperx quadcast s teszt (erről nem nagyon találtam hivatalos adatlapot) : [link]Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
nightwolf37
junior tag
válasz h1ght3chzor #1320 üzenetére
Szia!
Ehhez mit szólnál?
https://www.alza.hu/marantz-professional-umpire-d5816706.htm?kampan=arukereso_hu_audio-video_mikrofony_pro-pocitace_mar016c3&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_audio-video_mikrofony_pro-pocitace_mar016c3&aku=96626cedabb5690251ada616d8d96901
-
h1ght3chzor
őstag
Playstationhoz milyen mikrofont ajanlotok? Csak discordos beszélgetéshez lenne használva, a lényeg, hogy ha asszony mellettem beszélget 2-3 méterre, akkor ne haladszódjon be.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Albigator
őstag
válasz nightwolf37 #1310 üzenetére
Szia.
Vettem egy BOYA BY-V20 mikrofont.
És ez a problémám vele: [link]
Szóval nem működik nálam hívás közben. Csak videózás és hangrögzítésnél..
Erre van valami megoldás?
-
Brian_GT
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy nagyon fura jelenség megoldásához.
Adott egy Rode NT USB+ mikrofon és egy Corsair HS80 Wireless headset.
Egyik napról a másikra mindkét eszköznél azt vettem észre felvételek alkalmával, hogy brutális háttérzajt vesz fel, a szokásos beállításai mellett. Semmit nem állítottam el, semmi nem történt ami említést érdemelne extraként.
Már újratelepítettem a windows-t is, mert arra gyanakodtam, hogy 2 update szerűség történt, hátha azok csesztek el valamit. Volt vmi utolsó bizz-bazz update-e a windowsnak is, meg a fülesem ICUE szoftvere is frissült.
Vadonatúj, zsír új windows, semmi vacakolás vele...csillog-villog és ugyan úgy ezt csinálja mindkét eszköz.
Most ez szerintetek mi a fene lehet???
Minden beállítás win telepítés előtt is ugyan úgy volt utána tisztán nyersen teszteltem OBS-ben is minden, dee ha simán ráhallgatok vezérlőpult-sound-felvételnél és ott meghallgatom ott is hallani...ezzel ki akartam zárni, hogy OBS vagy bármi másban ment félre valami, deee OBS-nek sem volt frissítése semmi.
Én nem értem ezt a jelenséget mi történt. Járt már így valaki???
Olyan mintha magától a windows egy +20-30%os mic boostot tolna automatikusan ahogy betölt a windows.
OBS-ben pl rendesen van zajgát beállítva ami évekig tökéletesen működött, most meg hozzáérek a mic mountjához, hogy magam elé húzzam és zajgát mellett elég rendesen méri a hangot a mic. Mikor éppen hozzáérek az állványhoz. Előtte évekig semmi!!!
Nincs már több ötletem, ezért fordulnék hozzátok, köszönöm előre is!
u.i: teszteltem több obs-ben is, néztem pl az elgato streamer kártya programjában, ott is csinálja. Szóval a windowsban van vmi!! De mi?? és eddig miért nem csinálta évekig??
Holnapra tudtam kölcsönkérni egy laptopot, kipróbálom ott is majd, de ott tuti jó lesz. Akkor itt mi történt????[ Szerkesztve ]
- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -
-
xundyingx
tag
válasz nightwolf37 #1314 üzenetére
Sikerült beszerezni! Pontosan ilyenre vágytam. Köszi a segítséget, mert a linkednél ott volt ez is!
https://www.twitch.tv/sp1gu
-
xundyingx
tag
válasz nightwolf37 #1312 üzenetére
Köszi!
Az a baj, hogy a szabvány maitt nem mindegyik melyiket választanám.
Találtam egy ilyet: [link]
Lehetséges megoldás lehetne(?!).https://www.twitch.tv/sp1gu
-
xundyingx
tag
Hello!
Remélem nem gond, hogy itt teszem fel a kérdést de nem találtam rá megfelelőbb topicot.
Állványt keresek a Trust GXT 256 Exxo mikrofonomhoz.
Sajnos az alap gyári egy lábon álló nem jó.
Ezért kellene egy olyasmi állvány amit fel tudnék erősíteni az asztalomra és az arcom elé helyezni.
Ha lehetséges, maximum 20.000 forintos keretben gondolkodom. Persze ha picivel drágábbért is van egy sokkal jobb minőségű, az is érdekelne!https://www.twitch.tv/sp1gu
-
nightwolf37
junior tag
válasz 3.Aragorn #1307 üzenetére
Vezeték nélküli dolgokat nem nagyon szoktam használni. Inkább vezetékes mindenből. Vettem ugye egy USB-s fejhallgatót, de az nem volt jó valamiért Discordon, ezért elpasszoltam és vettem helyette egy jack-es fejhallgatót. Ehhez veszek még valami USB-s mikrofont, amin van 3,5 mm TRS/sztereó fejhallgató kimenet és mehet majd a Path of Exile 2.
-
3.Aragorn
addikt
válasz nightwolf37 #1306 üzenetére
-
3.Aragorn
addikt
válasz nightwolf37 #1304 üzenetére
Köszi, megnézem, valami ilyesmire gondoltunk
-
3.Aragorn
addikt
Sziasztok
Vezeték nélküli fejmikrofon szettet keresek, céges rendezvényekre (az előadók fogják használni)
Olyan szett lenne a jó, amiben fejmikrofon is van illetve hagyományos kézi mikrofon is.Ha nincs szettben ilyen, akkor külön is jó, ha össze lehet hozni a két rendszert.
Pl ezt nézegettem, ebben ugyan nincs kézi mikrofon. Valakinek van tapasztalata ezzel? Árfekvésben nagyjából jó lenne.
Válaszokat előre is köszi
-
Albigator
őstag
Sziasztok!
Androidos telefonhoz (Honos Magic 6 Pro) keresek mikrofont / mikroportot ami jobb minőségű mint ami a mobilban van, mert arra panaszkodnak néha messenger hívásokban, hogy "barlangból" beszélek, nem hallanak.
Előző készülékkel is volt ilyen probléma, (OP 7T Pro) ezért már egy ideje foglalkoztat a téma, hogy érdemes lenne beruházni egy mikrofonra esetleg.
Amiket nézgettem:
-BOYA BY-CM5
-BOYA BY-M3
-Boya BY-V20 USB-CTúl sok pénz nem szeretnék azért rááldozni..
Mobilitás nem igazán szempont..Előre is köszi a válaszokat.
-
Archttila
veterán
válasz nightwolf37 #1299 üzenetére
Vegul Aliexpresszrol remdeltem, de azert koszi!
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
nightwolf37
junior tag
válasz Archttila #1298 üzenetére
Szia!
https://mangosound.hu/catalogsearch/result/?q=mikrofon+k%C3%B6zcsavar
https://www.hangszeraruhaz.hu/konig-es-meyer216-mikrofon-kozcsavar-5-8-rol-3-8-ra-alakit/P41517?aku=a55987baff0471e96274310e5b5173ef
https://www.hangszerdiszkont.hu/mikrofon/mikrofon-kiegeszitok/bespeco-am4-mikrofonallvany-kozcsavar-3-8-rol-5-8-ra
Ezeken a helyeken próbálkozz, hátha tudnak neked rendelni.
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Ilyen [link] csavar adaptert itthon honnan lehet rendelni?
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Kültéri beszédhez kellene valami csíptethető wireless mikrofon, jack bemenetes hordozható hangszóróra lenne kötve.
Elég ha max 30 percet tud, utána tölteném.
Mit ajánlottok?Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Kisebb tartalomgyártáshoz keresek relatív jó minőségű és megfizethető Wireless mobilra/ egyéb hardverre csatlakoztatható Mikrofont. Tesztjelleggel kipróbáltam egy Temus verziót, de természetesen tompa élettelen hangot produkált. A másik véglet a Rhode mikrofon a maga 80-100e árával. Úgy gondolom mindenképpen szükségem lenne egy ilyen megoldásra, mert ha pl Iphonét használok a hang lesz a leggyengébb láncszem a minőségben. Van esetleg javaslatotok milyen márkában és hol érdemes keresgélni, vagy esetleg van személyes tapasztalototok a jó középszer szintjén?
Előre is köszönöm a tanácsokat!XBOX ID: GoTReX #4839
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #1289 üzenetére
Bocs, Trust GXT 232 Mantis-t akartam linkelni, ez sokkal jobb cucc.
-
BitRider
senior tag
válasz macilaci78 #1288 üzenetére
Ehhez szerintem nem kell kifejezetten konferenciamikrofon, bár biztos segít. Bármilyen USB-s mikrofon jó, azokban adott az előerősítés és nincs jelveszteség, ezért sokkal jobbak, mint a jack-esek. A Trust GXT 212 Mico szerintem elegendő 8 ezer alatt. Omnidirectional, szóval minden irányból használható. Ha nagyon csapkodjátok az asztalt, akkor érdemes venni hozzá egy állványt (AliExpress-ről összevadászható gumis tartóval együtt 10-15 ezer forintból).
Programra meg bármi, ami szimpatikus. Ha nem kell kép, akkor szerintem a Discord az egyik legjobb (kifejezetten a letöltött, asztali verziója). Bár lehet, hogy tud webcamet kezelni már, nem próbáltam ezt.
Ha csináltok egy szobát, akkor ott, a voice channel beállításoknál [kép 1] kicsit feljebb is lehet tolni a hangminőséget, illetve a beállítások / audio részen [kép 2] érdemes manuálisan belőni a zajlecsippentés szintjét, mert úgy nem ugrál a hangerő a túloldalon.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Haver külföldre költözik, de a kapcsolattartásra komoly igény van. Összeülünk páran egy szobában egy asztalnál, míg ő a vonal másik végén van és menne a szokásos traccsparti, beszélgetés.
Milyen setup ajánlott ehhez? Laptop is van (USB, 3,5 mm 4 pin jack bemenet), meg persze a klasszikus telefonok. Program, ami a skype, messenger vonaltól komolyabb?Ezt a Jabra konferencia mikrofont néztük ki. Megfelel ez nekünk, van jobb, kipróbált termék a feladatra?
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan, lehetőleg Type C, vagy esetleg Bluetooth mikrofont Androidos mobiltelefonhoz, amivel koncerteket, rendezvényeket, nagy téren kihangosított dolgokat elfogadható minőségben felvehetőek?
Nem kell, hogy professzionális legyen, de pl. a helyi nyugdíjas kórus fellépését szeretném vele megörökíteni... Ezen felül koncerteken (többnyire metál) használnám, és jó lenne ha az azokra jellemző erős basszus nem vágná hanyatt teljesen. Nem baj ha nem rögzíti tökéletesen, de jó lenne ha nem csak recsegés vagy torzított zúgás maradna belőle.
Turenkarn
-
lukxy1
csendes tag
Vettem egy lightningos változatot, ami a Boya BY-V2. Viszont kellene USB-C változat is és az Ali-n lehet csak receivert(6500HUF). Át lehet párosítani a mikrofonokat másik vevőre? Próbálta valaki a BY-V2 mikrofonokat BY-V20-as vevővel?
-
BitRider
senior tag
válasz nightwolf37 #1277 üzenetére
Nem telefonra lenne kötve, de az USB-C változat dupla mikfononnal marha jónak tűnik.
Így kicsit elhagyás-biztosabb és ha mégis kellene két személy, akkor pótolhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
Jabby
őstag
Egyszerre/párhuzamosan lehet használni ezeknél a két mikrofont?
-
BitRider
senior tag
Kifejezetten rövidtávú, nem annyira behallós lenne? Egyébként szimpatikus.
Ez akkor hogy is van, rádugom az oldalára, amikor épp nincs használatban?Jelenleg amúgy egy MacBook Air 2015 early van, idén pedig M1 Air-re lesz váltva.
[ Szerkesztve ]
-
nightwolf37
junior tag
válasz BitRider #1276 üzenetére
Szia! Ehhez mit szólnál?
https://www.alza.hu/boya-by-v2-iphone-ipad-mikrofon-d7841527.htm?kampan=arukereso_hu_audio-video_mikrofony_bezdratove-prenosne_boy002v2&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_audio-video_mikrofony_bezdratove-prenosne_boy002v2&aku=79df488e7bb30dbf4d006c3ac29d33aa
-
BitRider
senior tag
Sziasztok! Csiptethető mikrofont keresnék. Laptop előtt ülve online beszélgetéshez (terápia) kell, napi 8 órai munkához, 10 perces (töltési) szünetekkel.
Eddig a laptop mikrofonja volt használva (MacBookAir), de minden zaj behallatszik a külvilágból, ezen mindenképpen javítani kell.
Milyen bluetooth-os (vagy egyéb) megoldást tudnátok erre javasolni? Keretet nem tudok írni, mivel nem tudom, árban hogyan mozognak ezek. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Ismerősöm valamilyen karaoke alkalmazással rögzít számokat a telefonjára, de a bluetoothos fejhallgató mikrofonja nagyon gyenge. Tudtok ajánlani USB-C-s headsetet, aminek viszonylag jó a mikrofonja?
-
€uro
őstag
válasz nightwolf37 #1269 üzenetére
Köszi, de ennyit nem költök rá.
Közben arra rájöttem, hogy úgynevezett konferencia mikrofonok és/vagy az érzékenyebbnek mondott kondenzációs mikrofonok között kell keresgélnem.
Lehet, hogy megkockáztatom ezt az AliExpress-es eszközt.
Vagy az eMAG-nál is találtam kettőt:
- Easy Podcast Konferencia 360 fokos (8.790)
- Podcast Konferencia (5.590)Ez utóbbiaknál a hangot USB és Jack csatlakozón keresztül egyaránt tudják továbbítani? Vagy mindkettőt kell használni, mert az USB csak tápellátás miatt van rajta? Azért is kérdezem, mert nem szeretnék rá két kábellel csatlakozni.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
Zoli54213
aktív tag
válasz nightwolf37 #1268 üzenetére
Nekem ez teljesen jónak tűnik Az a lényeg, ha lerakom az asztalra, és mondjuk vezetek, nehogy az legyen hogy túl távol vagyok és nem hallanak. Ehhez amúgy lehet venni állványt ha kell?
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
Zoli54213
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy normálisabb mikrofont, nem professzionális felhasználásra, de a cél az hogy tisztán, érhetően halljanak, jó hangerővel. SIM-ezni szoktam, szóval sokszor távolabb kerülnék ha mondjuk asztalon van állvánnyal. Cél lenne, hogy a nem kívánt hangokból minél kevesebb hallatsszon, viszont nem igazán értek a mikrofonokhoz. Azt sem tudom, hogy milyen árban mozognak a már használhatóak, amik nem sercegnek, interferálnak, recsegnek. Mindegy hogy USB-s vagy jack-es csak jó legyen. Hangkártyám egyébként egy Creative Sound Blaster AE-5 Plus, szóval jack-en arra kötném ha az. Nem tudom hogy a kevesebb háttérzajra mi lenne a megoldás, talán olyan mikrofon ami csak egy adott irányba rögzít igazán?
Köszönöm előre is a választ!GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
€uro
őstag
válasz nightwolf37 #1264 üzenetére
Köszönöm, de asztali PC-hez keresek mikrofont. Biztos ahhoz is használható, de nem szeretnék töltögetni meg csatolgatni.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Asztali számítógéphez keresek olyan mikrofont, amit gyakorlatilag csak Skype-os, Viber-es és egyéb platformon történt beszélgetésekhez szeretnék használni. Fontos viszont, hogy nagy(obb) legyen a hatótávolsága. Úgy szeretném ugyanis használni, hogy ne kelljen a közvetlen közelépben lenni, hanem szobán belül mondjuk 5-6 méteres körzetben is megfelelően halljanak benne.
Kb. tízezer forintot szánnék rá. Indokolt esetben elmehetünk húszezerig.
Ajánljatok légy szíves egy-két terméket! Vagy ha esetleg a tekintetben útbaigazítotok, hogy a nagyobb hatótávolság miatt milyen paraméterre figyeljek, milyen típusú mikrofont keressek, annak is örülnék.
Köszönöm!
-
-
HUNited
őstag
válasz nightwolf37 #1260 üzenetére
Köszi. Azért ez több mint 4x annyiba kerül, de gondolom ennek amit én vettem sem ez a normál ára (2500 pénz volt Euronicsban).
-
HUNited
őstag
válasz draco31 #1258 üzenetére
Köszi, de nem ott volt a baj. Rájöttem közben: van egy szintén USB-s mikrofonos fejesem, és annak a drivere kever be (az is PnP, de van drivere is hogy lehessen állítani a tárhangzást és hasonlóakat). Azt a drivert töröltem a rendszerből, és jó lett a mikrofon. Legalábbis mikrofonnak ismerte fel. Ettől függetlenül viszem vissza, mert nagyon halk már fél méterről is.
-
-
HUNited
őstag
Sziasztok, lehet nem jó helyen, de hátha valaki eligazít. Vettem egy mikrofont, és az asztali gépem hangszórónak ismeri fel. Driver nincs hozzá, plug and play. Érdekesség: a laptopom rendesen mikrofonként kezeli. Mindkét eszköz win11 prot futtat, uptodate. A mikrofon egy speedlink capo, de szerintem ez tök mindegy. Köszi a segítséget előre is.
-
Szellem.
nagyúr
Sziasztok!
Több napos youtube tesztek nézegetése után vettem egy Hyperx DuoCast mikrofont.
Nem streamelek csak előadást veszek fel kellett, hogy jobb legyen a felvétel minősége mint az EPOS H6Pro fülesem mikrofonja.
Kérdésem:
OBS-ben azt láttam, hogy be lehet állítani frankón szűrőkkel a mikrofont. Az tud hangot is rögzíteni? Eddig csak a windows hangrögzitőjét használtam. -
roseben
junior tag
válasz Szellem. #1249 üzenetére
Fogalmam sincs. Sose hallottam róluk. Párat megnéztem a honlapon de vagy ugyanannyiba kerül mint az AKG vagy nem asztali állványos. Mire használnád? Milyen a szoba akusztikája? Ott susogna a számítógép ventillátora? Beszűrődne más hangforrás is? El kell dönteni, hogy kondis vagy dinamikus mikrofonra van szükséged? Nem túl szerencsés egyik esetben sem hogy az asztalon van a mikrofon "távol" a szádtól.
-
Szellem.
nagyúr
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Mikrofont keresek az asztali gépemhez. Sajnos nem vagyok otthon a témában.
Amire szükségem volna:
Lerakom magam elé és nem állványos, mellékelek erről egy képet mire gondolok.
Jó legyen a hangminősége, mert az EPOS H6Pro headsetem sem rossz, de nem studió a minősége és veszek fel az utóbbi időben hanganyagokat, amiknél igény lenne a jó hangminőségre.
A hangkártyám szoftvere nem az igazi, tehát ha esetleg van szoftvere a mikrofonnak, az nem hátrány.
Az árról annyit ne a csillagos ég legyen, "szart" se akarok venni.A kép csak illusztráció, de valami hasonlóra gondolok a formában:
-
sony309
őstag
válasz nightwolf37 #1243 üzenetére
Köszönöm, de nincs szükségem sztereóra, csak érdekelt.
Discordra vettem.
Énekelni nem fogok, ígérem! Mindenkinek jobb így!
S3x, hifi & rock and roll
-
sony309
őstag
-
draco31
veterán
Hello!
Melóban temetői kihangosításban egy SAL M10-es teljesít szolgálatot, de most úgy tűnik kifeküdt. Bekapcsol, de 3-4 ki-be kapcsolásra ad csak hangot is.
SAL M11-essel egy az egyben cserélhető ha jól látom igaz? Annyi eltérést látok, hogy a régebbiben 2xAA az energia, az újabban meg egy 9V-os elem.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
sony309
őstag
Üdvözlet, sziasztok!
Laikusként érdeklődök, hogy a Hama uRage STREAM 800HD [link] mikrofonnak van sztereó állása?
Előre is köszönöm a választ!
S3x, hifi & rock and roll
-
looser
addikt
Sziasztok! Ha csóró diákoknak keresek megoldást színdarabhoz, hogy mobiltelefonos képrögzítés mellé az előadók közelében (esetleg rajtuk) legyen wireless mikrofon, ahhoz tudnátok ajánlani eszközt? Aliexpressen nézelődve vannak nagyon baráti árú eszközök, de jellemzően 2 mikrofon, 1 vevő felosztásban, ezek bővíthetőek?
Köszi & üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
roseben
junior tag
válasz Ra's al Ghul #1220 üzenetére
A Scarlettel hangosabb lesz a Shure 9db-lel. Ha még nincs meg a mikrofon nézz pár videót SE DCM8-ról.
-
nightwolf37
junior tag
válasz ironer23 #1235 üzenetére
Szia!
https://www.emag.hu/timeless-tools-asztalra-szerelheto-studio-mikrofon-usb-csatlakozoval-hop1001645/pd/DLJG6KYBM/
https://www.emag.hu/sandberg-streamer-usb-mikrofon-kit-fekete-126-07/pd/D3QJNWBBM/?
https://www.emag.hu/professzionalis-mikrofonkeszlet-plusz-kevero-fem-allvanyos-keverovel-es-popszurokkel-fekete-arany-q-sk8/pd/DYSY6KYBM/?
https://www.emag.hu/maono-pm466s-usb-crystal-clear-kondenzacios-mikrofon-pop-szurovel-6972237680727/pd/DDB8DCMBM/?
A Maono-t nagyon szokták dicsérni tesztekben.
-
ironer23
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy headsetem (Asus TUF H3 wireless) mostanában elkezdte hogy amit a fülesen hallok, video, játék, stb, hallják mások is mikor discordon beszélek.
Hangérézékelésen vagyok, gombnyomásos nem opcio. Mitől lehet ez, illetve lehet rá valami megoldás?
Illetve alternatív megoldásban gondolkodtam egy állványos/karos mikrofonon. Erre olcsobb kategóriábol opciókat tudtok ajánlani?
Köszönöm előre is -
őstag
válasz nightwolf37 #1230 üzenetére
Igazából ahhoz képest hogy mennyibe kerül, a hangminősége még 15-20 méterről is elég jó.
Csak ez a nyavajás lézerkard effekt ne lenne.
Rázásra valami halkan kopog benn, ráadásul mind a 2 mikrofonban.
Viszont ha az ember nem mozog vele, hanem ül vagy áll egyhelyben, akkor no problem.
Vagy meg kell tanulni úgy járni, hogy ne billegjen rajtad( veled együtt) -
őstag
válasz nightwolf37 #1226 üzenetére
Szia!
A Bangooddal levelezek, meg videókat küldök nekik. Hálisten amúgy nem egy nagy összegről van szó.
7900 volt cakkpakk. -
Alex18
tag
válasz nightwolf37 #1226 üzenetére
Ügyfélszolgálatnál annyit fognak mondani max hogy küldje el szervízbe....
De ha garis akkor ezt minél hamarabb tedd meg szerintem... -
Alex18
tag
válasz nightwolf37 #1223 üzenetére
Szerintem nem az a gond kimondottan a mikrofon részénél mintha le lenne szakadva valami....
Én amióta van wireless midenből azt veszek . -
őstag
Sziasztok!
Rendelkezik valaki BLITZWOLF BW-SX31 vezetéknélküli csíptetős lavalier mikrofonnal?
Ma jött meg a rendelésem, de valami nem kerek, mert a mikrofon mozgatása valami különleges hangeffekttel párosul
Ha nem mozgatom a mikrofont, akkor tiszta a felvétel.
De ha felcsíptetem a ruhámra, és séta közben használom, akkor mozgás hatására sajnos előjön ez a fura hang.
Ezt vajon mi idézheti elő?
Ez valami kondenzátor hang lehet?
Előre is köszönöm a segítséget
Videó -
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy Shure SM7B mikrofon, amihez szeretnék venni egy interface-t.
Eddig ezekkel szemezgetek:
Scarlett 2i2
Motu M2Van bárkinek bármilyen tapasztalata a fentiekkel?
Esetleg bármi más, amit ajánlanátok?Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
Alex18
tag
válasz nightwolf37 #1217 üzenetére
Most néztem pont a tesztet mielőtt ide feljöttem ár/értékre nagyon jónak tűnik...
Az Auna 920 hiába most 33k ról megkapnám 15k ért semmi különbség nincs az auna 900 hoz képest...
Köszönöm a segítséget! -
Alex18
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni szeretnék egy kezdő mikrofont vásárolni persze ár/értékre a legjobbat a keret nem sok max 35k viszont ha olcsóbb az se baj...
Kb olyan 30-45cm re lennék a mikrofontól.
Ezeket a típusokat néztem:
AUNA MIC-920B USB ez most nagyon jó áron van kuponnal 15k
Trust GXT256 Exxo 25K
FIFINE MICROPHONE A6T RGB 25K
Előre is köszönöm! -
kippedli
tag
válasz nightwolf37 #1213 üzenetére
Szia, Igen kell hozzá ami plusz költség de ezt leszámítva van-e jelentős különbség a kettő között?
-
kippedli
tag
Játékok streameléséhez és barátokkal való kommunikációra keresek mikrofont, leginkább elgatoban gondolkodok mert több elgato cuccom van és mindennel elégedett vagyok, viszont nem tudom eldönteni melyik az ideálisabb a Wave:3 vagy a Wave DX. Esetleg tudnátok segíteni?
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Airpods max fejhallgatót használók home officeban. A fülembe érkező zajokat nagyon jól tompítja, de a mikrofonja nem olyan jól szűri a zajokat, mint a szájba lógós mikrofonos fejesek.
Emiatt vennék egy mikrofont, de milyet? Az lenne a cél, hogy az ugyanazon szobában meetingelő barátnőm hangja ne szűrődjön be. Erre a célra ilyen állványos, asztali mikorofon jó lenne? Melyik lenne a legolcsóbb használható megoldás? Csak meetingekhez lenne használva.Előre is köszönöm!
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Dami11
újonc
Sziasztok ismét megpróbálom, most picit másképp. Zajokat szeretnék rögzíteni, tudtok olyan speciális, akár androidos telefonhoz csatlakoztatható jack dugós mikrofon megoldást, hogy egy jó minőségű felvételt tudjak készíteni? Mert a felvételt egyből menteném is a telefonra hangfájlként. Nem hangrögzítésre kellene, hanem pont hogy zajok rögzítése lenne a cél így a zajszűrős dolgok kizárva. Nagyon köszönöm.
-
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Auchan Online-nál BF akciós a sajátmárkás Qilive Q3261 "streamer szett", amiben van egy állványos mikrofon, egy állványos zöldháttér, meg két kacat, egy LED-es "dísztárgy", meg egy filmes csapó tábla. 9.990 Ft 27.990 helyett. [link]
Nos, az öcsémet csak az állványos mikrofon érdekelheti, a zöld háttér poénnak jó. Megérheti, ha csak a mikrofont nézzük? Mit gondoltok? Tapasztalata van valakinek?indul a sörös aludni
-
Dami11
újonc
Sziasztok. Olyan eszközt, hangfelvevőt keresek, ami pont hogy nem zajszűrős, hanem a külső zajokat tudja rögzíteni. (kopácsolás, dübörgés, ajtócsapkodás stb) A legtöbb mikrofon a hangot rögzíti és szűri a háttérzajt, ami alkalmatlan erre a célra. Kb. 5-10 m-es körzetre elég lenne, nem nagy hatótávolságra. Valami középmegoldás lenne jó, mert költeni rá nem akarok sokat, nem kell hogy extra professzionális legyen a cucc. Köszönöm, nagy segítség lenne!
-
Scrake^;DD
aktív tag
Sziasztok! Mikrofont keresek “asmr” tartalomgyártáshoz. Elsősorban kinéztem két budget mikrofont és arra lennék kíváncsi, hogy a kettő közül melyiket érné meg jobban. A koncepció: autóval kilapítani tárgyakat szóval nem a beszéden van a hangsúly hanem inkább a környezeti hatásokon lenne a hangsúly.
[link] és [link] a két összehasonlítandó mikrofon. A videó iphone-al készülne.
Ha van más ötlet szívesen hallgatom!
[ Szerkesztve ]
Sempre... al tuo fianco! 1926.
-
bszotak
tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen mikrofont a lányomnak egy kis házi karaoke-ra, viszont sanszosan elszámoltam magam, mert a házimozi erősítőre dugva alig hallható a hangja.
Feltételezhetően az a gond, hogy nem rendelkezik mikrofon bementtel az erősítő, így szükség lenne még egy köztes mikrofon erősítőre is. Jól gondolom?Ha ez lenne a probléma, tudnátok esetleg ajánlani egy pénztárca barát megoldást erre?
Köszönöm!
-
norby91
tag
Üdv.
Ma vettem egy Hyperx Solocast Mikrofont.
Van itthon 2 PC, s természetesen amelyiken használnám valamiért nem akar működni.
Adott egy Soundblaster Z hangkártya is... kivettem hátha nem tetszik neki, úgy se volt jó...
Windows felismeri, csak nem veszi fel a hangot. Megnéztem sok videót, oldalt de semmi haladás.
Másik PC-n bedugom és megy is, semmi gond...
Mind a két gépen egyforma win10 van... Valakinek ötlet?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest