- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szellem.
nagyúr
Sziasztok!
Több napos youtube tesztek nézegetése után vettem egy Hyperx DuoCast mikrofont.
Nem streamelek csak előadást veszek fel kellett, hogy jobb legyen a felvétel minősége mint az EPOS H6Pro fülesem mikrofonja.
Kérdésem:
OBS-ben azt láttam, hogy be lehet állítani frankón szűrőkkel a mikrofont. Az tud hangot is rögzíteni? Eddig csak a windows hangrögzitőjét használtam. -
HUNited
őstag
Sziasztok, lehet nem jó helyen, de hátha valaki eligazít. Vettem egy mikrofont, és az asztali gépem hangszórónak ismeri fel. Driver nincs hozzá, plug and play. Érdekesség: a laptopom rendesen mikrofonként kezeli. Mindkét eszköz win11 prot futtat, uptodate. A mikrofon egy speedlink capo, de szerintem ez tök mindegy. Köszi a segítséget előre is.
-
-
HUNited
őstag
válasz draco31 #1258 üzenetére
Köszi, de nem ott volt a baj. Rájöttem közben: van egy szintén USB-s mikrofonos fejesem, és annak a drivere kever be (az is PnP, de van drivere is hogy lehessen állítani a tárhangzást és hasonlóakat). Azt a drivert töröltem a rendszerből, és jó lett a mikrofon. Legalábbis mikrofonnak ismerte fel. Ettől függetlenül viszem vissza, mert nagyon halk már fél méterről is.
-
HUNited
őstag
válasz nightwolf37 #1260 üzenetére
Köszi. Azért ez több mint 4x annyiba kerül, de gondolom ennek amit én vettem sem ez a normál ára (2500 pénz volt Euronicsban).
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Asztali számítógéphez keresek olyan mikrofont, amit gyakorlatilag csak Skype-os, Viber-es és egyéb platformon történt beszélgetésekhez szeretnék használni. Fontos viszont, hogy nagy(obb) legyen a hatótávolsága. Úgy szeretném ugyanis használni, hogy ne kelljen a közvetlen közelépben lenni, hanem szobán belül mondjuk 5-6 méteres körzetben is megfelelően halljanak benne.
Kb. tízezer forintot szánnék rá. Indokolt esetben elmehetünk húszezerig.
Ajánljatok légy szíves egy-két terméket! Vagy ha esetleg a tekintetben útbaigazítotok, hogy a nagyobb hatótávolság miatt milyen paraméterre figyeljek, milyen típusú mikrofont keressek, annak is örülnék.
Köszönöm!
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
€uro
őstag
válasz nightwolf37 #1264 üzenetére
Köszönöm, de asztali PC-hez keresek mikrofont. Biztos ahhoz is használható, de nem szeretnék töltögetni meg csatolgatni.
-
Zoli54213
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy normálisabb mikrofont, nem professzionális felhasználásra, de a cél az hogy tisztán, érhetően halljanak, jó hangerővel. SIM-ezni szoktam, szóval sokszor távolabb kerülnék ha mondjuk asztalon van állvánnyal. Cél lenne, hogy a nem kívánt hangokból minél kevesebb hallatsszon, viszont nem igazán értek a mikrofonokhoz. Azt sem tudom, hogy milyen árban mozognak a már használhatóak, amik nem sercegnek, interferálnak, recsegnek. Mindegy hogy USB-s vagy jack-es csak jó legyen. Hangkártyám egyébként egy Creative Sound Blaster AE-5 Plus, szóval jack-en arra kötném ha az. Nem tudom hogy a kevesebb háttérzajra mi lenne a megoldás, talán olyan mikrofon ami csak egy adott irányba rögzít igazán?
Köszönöm előre is a választ!GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
Zoli54213
aktív tag
válasz nightwolf37 #1268 üzenetére
Nekem ez teljesen jónak tűnik Az a lényeg, ha lerakom az asztalra, és mondjuk vezetek, nehogy az legyen hogy túl távol vagyok és nem hallanak. Ehhez amúgy lehet venni állványt ha kell?
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
€uro
őstag
válasz nightwolf37 #1269 üzenetére
Köszi, de ennyit nem költök rá.
Közben arra rájöttem, hogy úgynevezett konferencia mikrofonok és/vagy az érzékenyebbnek mondott kondenzációs mikrofonok között kell keresgélnem.
Lehet, hogy megkockáztatom ezt az AliExpress-es eszközt.
Vagy az eMAG-nál is találtam kettőt:
- Easy Podcast Konferencia 360 fokos (8.790)
- Podcast Konferencia (5.590)Ez utóbbiaknál a hangot USB és Jack csatlakozón keresztül egyaránt tudják továbbítani? Vagy mindkettőt kell használni, mert az USB csak tápellátás miatt van rajta? Azért is kérdezem, mert nem szeretnék rá két kábellel csatlakozni.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Ismerősöm valamilyen karaoke alkalmazással rögzít számokat a telefonjára, de a bluetoothos fejhallgató mikrofonja nagyon gyenge. Tudtok ajánlani USB-C-s headsetet, aminek viszonylag jó a mikrofonja?
-
BitRider
senior tag
Sziasztok! Csiptethető mikrofont keresnék. Laptop előtt ülve online beszélgetéshez (terápia) kell, napi 8 órai munkához, 10 perces (töltési) szünetekkel.
Eddig a laptop mikrofonja volt használva (MacBookAir), de minden zaj behallatszik a külvilágból, ezen mindenképpen javítani kell.
Milyen bluetooth-os (vagy egyéb) megoldást tudnátok erre javasolni? Keretet nem tudok írni, mivel nem tudom, árban hogyan mozognak ezek. -
nightwolf37
kezdő
válasz BitRider #1276 üzenetére
Szia! Ehhez mit szólnál?
https://www.alza.hu/boya-by-v2-iphone-ipad-mikrofon-d7841527.htm?kampan=arukereso_hu_audio-video_mikrofony_bezdratove-prenosne_boy002v2&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_audio-video_mikrofony_bezdratove-prenosne_boy002v2&aku=79df488e7bb30dbf4d006c3ac29d33aa
-
BitRider
senior tag
válasz nightwolf37 #1277 üzenetére
Kifejezetten rövidtávú, nem annyira behallós lenne? Egyébként szimpatikus.
Ez akkor hogy is van, rádugom az oldalára, amikor épp nincs használatban?Jelenleg amúgy egy MacBook Air 2015 early van, idén pedig M1 Air-re lesz váltva.
[ Szerkesztve ]
-
Jabby
őstag
Egyszerre/párhuzamosan lehet használni ezeknél a két mikrofont?
-
BitRider
senior tag
Nem telefonra lenne kötve, de az USB-C változat dupla mikfononnal marha jónak tűnik.
Így kicsit elhagyás-biztosabb és ha mégis kellene két személy, akkor pótolhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
lukxy1
csendes tag
Vettem egy lightningos változatot, ami a Boya BY-V2. Viszont kellene USB-C változat is és az Ali-n lehet csak receivert(6500HUF). Át lehet párosítani a mikrofonokat másik vevőre? Próbálta valaki a BY-V2 mikrofonokat BY-V20-as vevővel?
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan, lehetőleg Type C, vagy esetleg Bluetooth mikrofont Androidos mobiltelefonhoz, amivel koncerteket, rendezvényeket, nagy téren kihangosított dolgokat elfogadható minőségben felvehetőek?
Nem kell, hogy professzionális legyen, de pl. a helyi nyugdíjas kórus fellépését szeretném vele megörökíteni... Ezen felül koncerteken (többnyire metál) használnám, és jó lenne ha az azokra jellemző erős basszus nem vágná hanyatt teljesen. Nem baj ha nem rögzíti tökéletesen, de jó lenne ha nem csak recsegés vagy torzított zúgás maradna belőle.
Turenkarn
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Haver külföldre költözik, de a kapcsolattartásra komoly igény van. Összeülünk páran egy szobában egy asztalnál, míg ő a vonal másik végén van és menne a szokásos traccsparti, beszélgetés.
Milyen setup ajánlott ehhez? Laptop is van (USB, 3,5 mm 4 pin jack bemenet), meg persze a klasszikus telefonok. Program, ami a skype, messenger vonaltól komolyabb?Ezt a Jabra konferencia mikrofont néztük ki. Megfelel ez nekünk, van jobb, kipróbált termék a feladatra?
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
BitRider
senior tag
válasz macilaci78 #1288 üzenetére
Ehhez szerintem nem kell kifejezetten konferenciamikrofon, bár biztos segít. Bármilyen USB-s mikrofon jó, azokban adott az előerősítés és nincs jelveszteség, ezért sokkal jobbak, mint a jack-esek. A Trust GXT 212 Mico szerintem elegendő 8 ezer alatt. Omnidirectional, szóval minden irányból használható. Ha nagyon csapkodjátok az asztalt, akkor érdemes venni hozzá egy állványt (AliExpress-ről összevadászható gumis tartóval együtt 10-15 ezer forintból).
Programra meg bármi, ami szimpatikus. Ha nem kell kép, akkor szerintem a Discord az egyik legjobb (kifejezetten a letöltött, asztali verziója). Bár lehet, hogy tud webcamet kezelni már, nem próbáltam ezt.
Ha csináltok egy szobát, akkor ott, a voice channel beállításoknál [kép 1] kicsit feljebb is lehet tolni a hangminőséget, illetve a beállítások / audio részen [kép 2] érdemes manuálisan belőni a zajlecsippentés szintjét, mert úgy nem ugrál a hangerő a túloldalon.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #1289 üzenetére
Bocs, Trust GXT 232 Mantis-t akartam linkelni, ez sokkal jobb cucc.
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Kisebb tartalomgyártáshoz keresek relatív jó minőségű és megfizethető Wireless mobilra/ egyéb hardverre csatlakoztatható Mikrofont. Tesztjelleggel kipróbáltam egy Temus verziót, de természetesen tompa élettelen hangot produkált. A másik véglet a Rhode mikrofon a maga 80-100e árával. Úgy gondolom mindenképpen szükségem lenne egy ilyen megoldásra, mert ha pl Iphonét használok a hang lesz a leggyengébb láncszem a minőségben. Van esetleg javaslatotok milyen márkában és hol érdemes keresgélni, vagy esetleg van személyes tapasztalototok a jó középszer szintjén?
Előre is köszönöm a tanácsokat!XBOX ID: GoTReX #4839
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Kültéri beszédhez kellene valami csíptethető wireless mikrofon, jack bemenetes hordozható hangszóróra lenne kötve.
Elég ha max 30 percet tud, utána tölteném.
Mit ajánlottok?Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Ilyen [link] csavar adaptert itthon honnan lehet rendelni?
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
nightwolf37
kezdő
válasz Archttila #1298 üzenetére
Szia!
https://mangosound.hu/catalogsearch/result/?q=mikrofon+k%C3%B6zcsavar
https://www.hangszeraruhaz.hu/konig-es-meyer216-mikrofon-kozcsavar-5-8-rol-3-8-ra-alakit/P41517?aku=a55987baff0471e96274310e5b5173ef
https://www.hangszerdiszkont.hu/mikrofon/mikrofon-kiegeszitok/bespeco-am4-mikrofonallvany-kozcsavar-3-8-rol-5-8-ra
Ezeken a helyeken próbálkozz, hátha tudnak neked rendelni.
-
Archttila
veterán
válasz nightwolf37 #1299 üzenetére
Vegul Aliexpresszrol remdeltem, de azert koszi!
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Albigator
őstag
Sziasztok!
Androidos telefonhoz (Honos Magic 6 Pro) keresek mikrofont / mikroportot ami jobb minőségű mint ami a mobilban van, mert arra panaszkodnak néha messenger hívásokban, hogy "barlangból" beszélek, nem hallanak.
Előző készülékkel is volt ilyen probléma, (OP 7T Pro) ezért már egy ideje foglalkoztat a téma, hogy érdemes lenne beruházni egy mikrofonra esetleg.
Amiket nézgettem:
-BOYA BY-CM5
-BOYA BY-M3
-Boya BY-V20 USB-CTúl sok pénz nem szeretnék azért rááldozni..
Mobilitás nem igazán szempont..Előre is köszi a válaszokat.
-
3.Aragorn
addikt
Sziasztok
Vezeték nélküli fejmikrofon szettet keresek, céges rendezvényekre (az előadók fogják használni)
Olyan szett lenne a jó, amiben fejmikrofon is van illetve hagyományos kézi mikrofon is.Ha nincs szettben ilyen, akkor külön is jó, ha össze lehet hozni a két rendszert.
Pl ezt nézegettem, ebben ugyan nincs kézi mikrofon. Valakinek van tapasztalata ezzel? Árfekvésben nagyjából jó lenne.
Válaszokat előre is köszi
-
3.Aragorn
addikt
válasz nightwolf37 #1304 üzenetére
Köszi, megnézem, valami ilyesmire gondoltunk
-
3.Aragorn
addikt
válasz nightwolf37 #1306 üzenetére
-
nightwolf37
kezdő
válasz 3.Aragorn #1307 üzenetére
Vezeték nélküli dolgokat nem nagyon szoktam használni. Inkább vezetékes mindenből. Vettem ugye egy USB-s fejhallgatót, de az nem volt jó valamiért Discordon, ezért elpasszoltam és vettem helyette egy jack-es fejhallgatót. Ehhez veszek még valami USB-s mikrofont, amin van 3,5 mm TRS/sztereó fejhallgató kimenet és mehet majd a Path of Exile 2.
-
xundyingx
tag
Hello!
Remélem nem gond, hogy itt teszem fel a kérdést de nem találtam rá megfelelőbb topicot.
Állványt keresek a Trust GXT 256 Exxo mikrofonomhoz.
Sajnos az alap gyári egy lábon álló nem jó.
Ezért kellene egy olyasmi állvány amit fel tudnék erősíteni az asztalomra és az arcom elé helyezni.
Ha lehetséges, maximum 20.000 forintos keretben gondolkodom. Persze ha picivel drágábbért is van egy sokkal jobb minőségű, az is érdekelne!https://www.twitch.tv/sp1gu
-
xundyingx
tag
válasz nightwolf37 #1312 üzenetére
Köszi!
Az a baj, hogy a szabvány maitt nem mindegyik melyiket választanám.
Találtam egy ilyet: [link]
Lehetséges megoldás lehetne(?!).https://www.twitch.tv/sp1gu
-
xundyingx
tag
válasz nightwolf37 #1314 üzenetére
Sikerült beszerezni! Pontosan ilyenre vágytam. Köszi a segítséget, mert a linkednél ott volt ez is!
https://www.twitch.tv/sp1gu
-
Brian_GT
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy nagyon fura jelenség megoldásához.
Adott egy Rode NT USB+ mikrofon és egy Corsair HS80 Wireless headset.
Egyik napról a másikra mindkét eszköznél azt vettem észre felvételek alkalmával, hogy brutális háttérzajt vesz fel, a szokásos beállításai mellett. Semmit nem állítottam el, semmi nem történt ami említést érdemelne extraként.
Már újratelepítettem a windows-t is, mert arra gyanakodtam, hogy 2 update szerűség történt, hátha azok csesztek el valamit. Volt vmi utolsó bizz-bazz update-e a windowsnak is, meg a fülesem ICUE szoftvere is frissült.
Vadonatúj, zsír új windows, semmi vacakolás vele...csillog-villog és ugyan úgy ezt csinálja mindkét eszköz.
Most ez szerintetek mi a fene lehet???
Minden beállítás win telepítés előtt is ugyan úgy volt utána tisztán nyersen teszteltem OBS-ben is minden, dee ha simán ráhallgatok vezérlőpult-sound-felvételnél és ott meghallgatom ott is hallani...ezzel ki akartam zárni, hogy OBS vagy bármi másban ment félre valami, deee OBS-nek sem volt frissítése semmi.
Én nem értem ezt a jelenséget mi történt. Járt már így valaki???
Olyan mintha magától a windows egy +20-30%os mic boostot tolna automatikusan ahogy betölt a windows.
OBS-ben pl rendesen van zajgát beállítva ami évekig tökéletesen működött, most meg hozzáérek a mic mountjához, hogy magam elé húzzam és zajgát mellett elég rendesen méri a hangot a mic. Mikor éppen hozzáérek az állványhoz. Előtte évekig semmi!!!
Nincs már több ötletem, ezért fordulnék hozzátok, köszönöm előre is!
u.i: teszteltem több obs-ben is, néztem pl az elgato streamer kártya programjában, ott is csinálja. Szóval a windowsban van vmi!! De mi?? és eddig miért nem csinálta évekig??
Holnapra tudtam kölcsönkérni egy laptopot, kipróbálom ott is majd, de ott tuti jó lesz. Akkor itt mi történt????[ Szerkesztve ]
- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -
-
Albigator
őstag
válasz nightwolf37 #1310 üzenetére
Szia.
Vettem egy BOYA BY-V20 mikrofont.
És ez a problémám vele: [link]
Szóval nem működik nálam hívás közben. Csak videózás és hangrögzítésnél..
Erre van valami megoldás?
-
h1ght3chzor
őstag
Playstationhoz milyen mikrofont ajanlotok? Csak discordos beszélgetéshez lenne használva, a lényeg, hogy ha asszony mellettem beszélget 2-3 méterre, akkor ne haladszódjon be.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
nightwolf37
kezdő
válasz h1ght3chzor #1320 üzenetére
Szia!
Ehhez mit szólnál?
https://www.alza.hu/marantz-professional-umpire-d5816706.htm?kampan=arukereso_hu_audio-video_mikrofony_pro-pocitace_mar016c3&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_audio-video_mikrofony_pro-pocitace_mar016c3&aku=96626cedabb5690251ada616d8d96901
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest