Hirdetés

Aktív témák

• marcias

őstag

Sziasztok!
    Már több mint 2 hete megvan a kari, és gondoltam leírok pár észrevételt.
    Sztem az árához képest jó teljesítménnyel bír, én nem vártam tőle sokat, de amivel eddig próbáltam, szépen megbírkózott, ugyanakkor az tény, hogy sok tartalék már nincs benne. Company of Heroest és NFS: Carbont próbáltam huzamosabban, ezek fullon is többnyire akadásmentesen mentek, időnként volt csak egy kis szaggatás egy fél másodpercre (az sem biztos hogy a vga hibája).
    Ami viszont a teljesítményénél sokkal jobban zavar, az a hangja. A gépem összes többi alkatrésze kb fele olyan hangos (tehát, ha a vga ventije nem szól, igen kellemesen alacsony zajszintű), mint a videokártya. Többek között azért is vettem ezt a típust, mert állítólag gyakran lekapcsol a venti mert alig melegszik. Egyrészt ez nem igaz, mert gyakorlatilag mindig fullon pörög (2tűs csatlakozó), másrészt, amikor megy, az minden, csak nem halk. Tipikusan zavaró vga-venti hangja van, ami ugye a kis átmérőjű (és sajnos rossz minőségű) ventillátor átka. Maga a típus egyébként Sapphire gyártmányú, GDDR3-as, 256 rammal.
    Odáig jutottam, hogy most már határozottan le akarom cserélni a hűtőberendezést, és egy passzív bordát szerelnék a helyére, a gond csak az, hogy nem tudom, milyet. Egyrészt a választék sem vmi széles (minddenképp olyan kell, amelyik heatpipe-pal viszi fel a hőt a felső oldalára), és azt sem tudom, evvel a karival melyik kompatibilis (teljesítmény és furatok helye, távolsága). Plusz venti, úgy vélem szükségtelen, mert a ház kifejezetten jól szellőzik, és a CM HyperTX pont a kariről szívná a levegőt, plusz a hátsó 12-es is besegítene.
    Minden tippet szívesen várok, és bocs hogy ilyen hosszú lett :R

Aktív témák