Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• GuMipOkE

senior tag

válasz marcias #2839 üzenetére

Nekem a zalman hűtők beváltak, csak ajánlani tudom. De érdemes lehet teszteket is bújni...

Az 2600XT-m elég csöndes a ZM80D-HP + OP venti hűtővel is... ;)

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz marcias #2839 üzenetére

Erre egy példát tudok mondani. Van idehaza egy 12cm-es hazai gyártású papst ventim, 12V-on bántó hangja van (öreg, zörög, stb...), de 5V-on használva minden bántó zaj eltűnik, és csak a szélzaj marad, szóval érdemes ventike halkítani, mert tapasztalatom szerint amíg nincs feszültség emelve az adott alkatrésznek, addig nincs is szükség maximális hűtésteljesítményre, egy procinak pl. mindegy, hogy 35 v. 55 fokon megy...

Azt a cooler master cuccot meg nem igazán értem, számomra nem derül ki, hogy valami halk ventilátor hűt, esetleg egy kis teljesítményfelvételü thermoelektromos hűtőlap csinálja benne a hideget, bár úggy alapból nemlátom az értelmét a konstrukciónak, ha vinyók nincsennek beszorítva szűk helyre, akkor vígan elvannak 45-50 fok körül...

nah de ez a topic nem erre van, inkább mindenki kezdjen el pénzt átutalni nekem, hogy vehessem már az XT-t. (ez esetben nem kellene melóznom, és annyi tesztet kapnátok, amennyit csak akartok) :C

sosperecek18: THX! Azóta árnyékolás gyanánt a belső teret körberagasztottam alufóliával, leföldeltem, majd az egészet leborítottam habszivacs jellegű fehér plafonburkoló cuccal. Vízhűtésre sosem lesz pénzem, meg igazából nemis van rá szükségem, minimális zajszintel elmegy a gép egész nap...
    Egyébként hátul kábelek bedugdosásakor kissé szúk a hely.
    Plusz a képen látott venti melett kilett vágva a szekrény, és papír légcső megy onnan a porcesszorra, ami egyenessen a külső hideg levegőt szívja be.
    Majd lehet h. frissítem a képeket holnap.

[Szerkesztve]

Aktív témák