- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED monitor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
szerintem totálisan felesleges az 512 MB VRAM, a 3 napos teszt bebizonyította (ahol számítana, ott meg már úgyis lassú mindegyik kártya, ami ebbe a kategóriába esik). Szerintem még lehet javítani a HD-k teljesítményén, UT3-mas engine-ben nagyon jól szerepelnek, szóval aki UT fan az nem kérdés mit vesz
Nagyon kíváncsi vagyok és nagyon sajnálom, hogy jelenleg nem állt módomban letesztelni a HD 2600-ak Geometry Shader-ének a teljesítményét, mert ahogy nézem az valami beszarás, milyen gyors. Nem lepődnék meg, ha az első natív DX10-es játékokban hullára vernék a 8600-akat, lévén a fizikára ha minden igaz a Geometry Shadereket fogják használni a programozók. X1950Pro/GT-ket nagyon-nagyon régen teszteltem már, őszintén szólva nem is emlékszem rájuk
Én abból tudok kiindulni, hogy a Sapphire HD 2600XT ára valahol 26-27 ezer forint környékén lesz, az Asus X1950Pro 35 ezer jó magyar pénz (ugye itt most hangerőben is egált próbálok mondani), ami lássuk be, hogy 30%-kal több, és valószínűleg a régebbi és ROP-igényesebb DX9-es játékokban is kijön ez a különbség. Viszont amit a jövőt illeti nem vagyok benne biztos, hogy nem lesz a két kártya egálban (csak az X1950Pro nem képes DX10-es kódot futtatni), a Lost Planet (bár elég elbaszott egy engine-je van) rámutatott, hogy a HD 2600-akban azért van kraft, csak a mostani játékok nem fekszenek még annyira nekik. Viszont a felépítésből látszik, hogy abszolút DX10-es a kialakításuk, ergo ott jobban előretörhetnek ebben a sűrű mezőnyben. Nekem ami miatt nagyon, de nagyon megtetszett (még a HD 2600Pro is), az a minimálisnak mondható fogyasztás, az alacsony hőtermelés, a korrekt (és jövőbiztosabb, ha lehet erről beszélni) teljesítmény, a natív Crossfire és az UVD, amivel komoly összegeket lehet lefaragni a procivásárlásból (igaz a 8500/8600-ak is ugyanolyan jók ezen a téren). Hangerő mondom nulla volt, pedig a Sapphire hűtője majdnem full alu (ha jól néztem) és egy deka heatpipe nincs benne, ráadásul a venti is kicsi és alacsony fordulatszámon jár (20%).
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo Tab M10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ASUS TUF Dash F15 - 15.6"FHD 144Hz - i7-11370H - 16GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest