- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Fire TV stick/box
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Át állítottam az SMB-t sa leírásod szerint és meg is jelent a hálózatok közt újraindítások után.
Kérdésem, hogy a 2, boxnál is megcsináltam de csak egy COREELEC elérés van a hálózatok közt.
Van megoldás mindkét megjelenítésére?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz Valkűr #68049 üzenetére
Hogyne, nálam csak olyanok vannak, a Vim3 Pro, a GT-King és az X96 Air is ilyen.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tupacamaru
veterán
válasz DroiDMester #68023 üzenetére
Most én is kipróbáltam. ASMedia1153-as vezérlő, 60GB-os SSD. Nálam sem szakad meg a folyamat, csak pár másodperc után leesik az átviteli sebesség 100MB-ról, kb 30 MB-ra. Itt már kb 30GB-ot átvitt:
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
nfsu17
veterán
Ígértem, ha minden igaz, hogy ma még tesztelem hdd-vel is, meg más formátumra formázott sd memkarival is.
Picit hosszú lehet a hsz, így akit nem érdekel, ne olvassa.
Eszközök:X99 Max Plus (+), 4/64, 1Gbit (továbbiakban: box)
SD kártya: SAMSUNG Micro SD 128GB SDXC Grade EVO+ C10 UHS (továbbiakban: memkari)
Kártyaolvasó: Ugreen Card Reader USB 3.0 Micro SD TF Memory Card Adapter
HDD: LG HXD5 2.5" USB HDD 320GB - White (oké, nagyon régi)
SW: CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_20200302
PC: Win7 64bit
SMB beállításokról később.Felállás:
PC-router-box (gigabit kapcsolat végig)
Boxon USB3-ba betéve a kártyaolvasó, SD kártya exFAT-ra formázva.
SMB beállítás CE-n: a szolgáltatások menüben: min és max SMB: SMBv1
CE menüben: SMB: min. SMBv2, max SMBv3Hibajelenség: ha PC-ről akarok másolni nagyobb fájlt (>4,7GB) a boxra, akkor már az elején elakad a dolog és mind a win, mind a TotalCommander csak próbálkozik, és kiírja, hogy nem elérhető a box.
Lényeg: a fájl nem kerül át, már el sem indul rögtön az elején (boxról indítva a másolást átmegy a fájl)
Ez történt tegnap estig, vissza lehet olvasni.A mai nap történései:
Elővettem a szekrényből a fent nevezett LG 320GB-os HDD-t, mely NTFS-re van formázva.
Így ahogy volt, bedugtam a kikapcsolt box USB3-as portjába. A box be is kapcsolt rögtön.PC-n megkerestem a box útvonalát, meg is volt, próbáljunk másolni rá egy ~9GB-os fájlt.
Oké. Módosítsunk az SMB beállításokon.
SMB beállítás CE-n: a szolgáltatások menüben: min: SMBv1 és max: SMBv3
CE menüben: SMB: min. SMBv1 (ez megoldotta, hogy már PC-n is mindig látható a box megosztása), max SMBv3Eredmény:
Nem, továbbra sem jó. Ez a HDD "lassú" is (USB2), meg csomószor újra felcsatolta a CE és új nevet adott neki...plusz a végeredmény ua, nem megy át a fájl pc-ről indítva.
Szekrénybe vissza, nézzük a memkarit.PC-n formáztam a memkarit (exFAT-ról) NTFS-re. Előtte még lementettem mindent róla, át is másolt mindent, szóval nincs ennek baja.
NTFS-re formáztam.
Visszamásoltam mindent, amit kellett, rá is ment.
Kipróbáltam, hogy felmásolom ezt az ominózus 9GB-os fájlt. Sikerült. HW hiba kizárva.
Visszadugtam a box USB3-as portjába.Akkor most másoljuk át hálózaton is ezt a 9GB-os fájlt.
Sikerült!
Kipróbáltam a másolást a win beépítettjével is, azzal is szépen átment.
Én nem akarok ezzel tovább kínlódni (és titeket fárasztani), inkább ismerkedem tovább a KODI-val, ott még van mit tanulni. Most így jónak tűnik. Ugyan csak 128GB tárhelyem van, de az legalább "néma", nem dobálja el és most már (NTFS miatt, úgy néz ki) működik a nagy fájlok másolása is.
Egyet nem próbáltam ki sajnos. Hogy az USB2-es portban mit művelt volna az LG HDD.
De mindegy, mert a sebessége miatt akkor sem használnám.Hangsúlyozom, hogy a fenti eset az én eszközeimre és azok beállítására vonatkozik, semmi garancia, hogy másnál előjön ez a hiba, vagy esetleg ami nálam megoldás lett, az másnál is megoldás. Ezt csak azért írtam le, mert a "nálam jól működik" hsz-okkal szerintem nem megyünk semmire, én nem azt írtam, hogy gyárilag rossz a CE megosztása, hanem keressük a megoldást egy problémára. Köszönöm.
-
Beni2360
félisten
Köszi átnevezni nem engedte csak hozzá írni folyamatosan (CORELECMAX). De nem jelent meg a másik csak ha mindkettőt kikapcsoltam és a lapit újra indítottam és bekacsolások után lett
CORELEC
CORELECMAX[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
cof
veterán
válasz nfsu17 #68057 üzenetére
Köszi a részletes tesztet. Ugyanaz a hiba mint nálam, így a BOX hibát kizárom.
Ami közös, hogy Windows 7-et használok én is, talán még ez is lehet a hiba forrása. Ezért persze nem fogok W10-re váltani (ha ez a bűnös) de majd kipróbálom W10-en is és majd SD kártyára is a másolást.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
nagyúr
válasz nfsu17 #68057 üzenetére
Ce alatt minek kell piszkálni az SMB verziók beállításait?
Én még soha nem piszkálltam, úgy van ahogy feltelepül alapból, és minden működik rendesen.
Ng vasakon meg az exFAT nem megy smb.n, más probléma nincs, akinek eldobálja a box a rádugott HDD.t ott vagy az sata vezérlőt nem szereti(az egy dolog hogy winfos alatt nincs probléma vele) vagy a hdd.nek nincs stabit tápja.
Érdekes nálam nem dobálja el, pedig van 5.féle usb3.0->sata átalakítóm, és mindegyik rendbe megy, hdd.t is próbáltam legalább 4-5.típust!
-
cof
veterán
válasz DroiDMester #68063 üzenetére
Én is át szoktam állítani az SMB-t mindig, mert egy ideig működik ha nem nyúlok hozzá, de X idő után eltűnik, napok jobb esetben hetek múlva, tapasztalat korábbi CE-től.
HDD táp hiba nem áll fenn nálam, külső GbitUSBHUB, Baseus táppal 20AWG kábellel, 2 HDD is felpörög simán és még rajta van egy TVTuner is , bírja.
Valami köze csak van ehhez a jelenségnek a NG CE-hez, mert ugyanezek a hardverek simán mennek régebbi CE-n S905 vason.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
nfsu17
veterán
válasz DroiDMester #68063 üzenetére
Ce alatt minek kell piszkálni az SMB verziók beállításait?
Mert lehet? Mert nem értem el a pc-t elsőre?
Én még soha nem piszkálltam, úgy van ahogy feltelepül alapból, és minden működik rendesen.
Az ilyen dolgoknak én is csak örülni tudok.
Ng vasakon meg az exFAT nem megy smb.n
Ha ezt előbb tudom..., de nem olvastam róla...mea culpa.
akinek eldobálja a box a rádugott HDD.t ott vagy az sata vezérlőt nem szereti(az egy dolog hogy winfos alatt nincs probléma vele) vagy a hdd.nek nincs stabit tápja.
Érdekes nálam nem dobálja el, pedig van 5.féle usb3.0->sata átalakítóm, és mindegyik rendbe megy, hdd.t is próbáltam legalább 4-5.típust!Hogy jön ide a sata vezérlő? Abban igazad van és a szerkesztés lejárta után nekem is átfutott az agyamon, hogy _lehet_, hogy nem elég a fesz neki, amit a box ad (most már egyre biztosabb ez az elképzelésem). De mivel sd kártyára sem ment a másolás (mondjuk ott más volt a hibaüzenet, de a végeredmány ua volt=nem ment át a fájl), nem gondoltam elsőre tápellátási hibára.
De láttad a HDD-t, amit linkeltem? Egy szál USB-ről megy (még ha a leírás szerint Y kábel jár hozzá), ezt adták hozzá. Ez a legkisebb fogyasztású külső hdd itthon, ezért próbáltam ezt, meg ez volt szabad.
Ment már anno: Samsung tévével, 2 féle STB-al, dune media playerrel és a pc-vel is. Soha nem volt gondja. Ugyan ilyen hdd-m van feketében is (az is 320GB-os, az is LG, de a benne lévő hdd más), na azt már eldobta a Samsung tévé...a többi eszközzel jó volt akkor is.
Ha a konklúzió az, hogy csak külső tápos hdd-t lehet rátenni, akkor ezt ma megtanultam.
De azért azt ne meséljétek be nekem, hogy én voltam a hülye, mert:
-exFAT-ot akartam használni, mivel az összefoglaló is ezt ajánjla,
-olyan HDD-t akartam használni, ami boltban kapható (volt), nem összetákolt valami és minden más eszközzel eddig jó voltPersze ezt az elb.szott időt meg lehetett volna valószínűleg spórolni, ha egy külső tápos, NTFS-re formázott hdd-vel kezdem el a belakást...HA... A hülye holtig tanul, van a mondás...ja, az máshogy van.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nem tökéletes az SMB ezért fordul elő, hogy egyes környezetekben jó másikban nem. Egyszer megoldódik az is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tkomlosi
aktív tag
Sziasztok
LG távirányító esetén CEC-n keresztül a csatornavalto és a szám gombok nem működnek.
A Magic Remote mukodik? Tudja valaki? Mivel a teve, film, youtube, minden Kodi-n keresztül megy így fontos lenne tudnom, mert ha nem tökéletes a működése vele, akkor nem venném meg.Köszönöm
-
spileraaa
senior tag
amazonra kaptam 50 eurós kupont
onnan van valami ajánlót típus ami elég jó ?
ha kell kipótolom az összegetpendrive és hdd -rol használnám
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
mikrofon
veterán
válasz DoItYourself #68039 üzenetére
Köszi megnéztem. Van ez a hivatkozás:
Eredeti Shutdown Menu menü cseréje, Advanced Power Menu-re
Itt van a "Estuary:" rész. Nekem meg ugye Estuary MOD2 van. Ennek ellenére nekem is úgy kell csinálni mint ebben a pontban van írva? -
ztsoft
őstag
válasz mikrofon #68072 üzenetére
Ha meg is csinálod, akkor sem fog tökéletesen működni, mivel sok változás történt az LE és a CE között. Pl., az Android indítása két lépésben működött legutóbb, menüben rákattintva (látszólag) nem csinál semmit, de egy újraindítással elindult nálam az Android (ha jól emlékszem, akkor a "rebootfromnand" script-ből hiányzik a reset parancs a végéről).
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
ztsoft
őstag
válasz mikrofon #68074 üzenetére
Ha csak az Android kell, akkor van egy egyszerűbb megoldás is, szerkeszteni kell a szkin DialogButtonMenu.xml-t, a /storege/.kodi/addons/skin.estuary.modv2/xml könyvtárban.
Keresd meg a<item> <label>$LOCALIZE[13013]</label> <icon>special://skin/extras/icons/Power menu/reboot.png</icon> <onclick>Reset()</onclick> <visible>System.CanReboot</visible> </item>
sort, majd szúrd be alá a következőt
<item> <label>Reboot from internal</label> <icon>special://skin/extras/icons/Power menu/reboot.png</icon> <onclick>System.ExecWait("/usr/sbin/rebootfromnand")</onclick> <onclick>Reset()</onclick> <visible>System.CanReboot</visible> </item>
, ennyi. Ezt a módosítást mentsd el, mert egy szkin frissítés törli, újra meg kell csinálni.
Ezt S912-es boxon, CE 9.2.0-án néztem, a rebootfromnand paracsot ellenőrizni kell, hogy az elérési útvonal jó-e.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
kovakovi77
tag
válasz Csicsóka #67942 üzenetére
És valóban ez történik. SSD-ről nem bootol aramtalanítás után.
Viszon én annó ezt már kiveséztem,amikor is az V8.1-es lapra egy V1.0-s romból kreált AtvX-s firmwaret feldobtam ezt el felejtve 1.5-honapig sz&$#)tam, nem értettem a ce fejleszése alatt,hogy miért nincs ssd....(anno valamelyik hsz-ben ezt le is irtam)
Amit latunk/ és tortenik a warm/cold reset.
Frissites utan warm reset történik a bekapcsolt ssd-n tap kint marad tud bootolni.
Tap ki+be= hideg reset. És itt a vicc probalna a szerencsetlen bootolna ssd-ről, de nem volt előtte init-elve a rendszer.(hozza teszem a ce csapat ezt a kesobbiekben megoldotta a kernel bekapcsolja az ssd-t) szoval tyuk vagy a tojas.... Ergo nincs bekapcsolva az ssd- igy a boot sem fut rajta tap-bedugas utan.
Megoldás: Ki próbálok két dolgot. V10-es boxra dobok V81-es firmwaret ezzel az ubootot is kicserélve(mivel V81-ben ez rendben mukodik +Mexel kollegaval anno mar targyaltuk, hogy V10-nel a ce inditasa macerasabb) mar ha talalok V81-re 2/32G- romot és fel megy.
Masik megoldás az u-boot kimásolása V81-alol és bedobva V10-alá.
Ez utobbival az a gondom, hogy ha le mentem a /dev/mmcblk0 első 4M részét és be írom egy 32G-s változatba, nem-e borul a particio kiosztas.
Csicsóka particiós adatok merre vannak?
Elnezest a helyes irasert mobilrol vagyok.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A balenoEtcher elég sok információt gyűjt, ha valaki nem szeretné használni annak van egy másik alternatíva LE/CE kiírásához usbimager néven.
-
blakey
titán
válasz huberpe #68080 üzenetére
Nekem nincs rá szükségem illetve amúgyis Mac-et használok, mint írtam ha valakit az Etcher infógyűjtése zavar akkor van másik megoldás.
-
DJGABI
addikt
Ha nem felejtem el majd kipróbálom ezt az újat. LE-féle progi mondjuk nálam anno 1 image-t se írt ki normálisan (vagy csak én voltam béna). Rufus már 2 pendrive-omat elcseszte melóban, Etcher eddig úgy-ahogy működött...
Hát ja, ez ilyen, pont ma tettem custom romot egy régi Ace3-ra, a Lineage volt valami 300MB, a legfrissebb Pico(!) Google Apps 150MB. Azon azért meglepődtem
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Csicsóka
őstag
válasz kovakovi77 #68077 üzenetére
Azt még kilehetne próbálni hogy ha bl301-al meg van fúrva az U-boot, akkor a config.ini-ben usbpower=1-et írva, elvileg lesz táp mindig az USB-n, és így talán kap az SSD is tápot. De ekkor meg a remote.conf nem lesz használható, és droid alatt nem kapcsol be. Mondjuk hunaqua kollégának olyan nincs is.
Az összes AML vason az első 4MB-ban van az U-boot, így nem borul a partíció kiosztás, az tuti. De hogy elindul e majd a másik alaplap U-boot-al, azt nem tudom, de úgy is kipróbálod. -
kovakovi77
tag
válasz Csicsóka #68085 üzenetére
A többi usb-porton induláskor ki adja a tápfeszt,így a külső sata usb cuccok boot képesek.
A V10-es rom/uboot esetén belső sata->usb porton teszi ezt sokkal később az android.Bár a kártyáról induló CE-már initeli ezt is így indulása után már elérhető, látható lessz, de ssd-ről indulásnál ugy meg nem látja a ce-t amit elinditson. (Nah ezt szépen körbe magyaráztam, de szebben nem tudom megfogalmazni)
Olyan mint ha ki hagytak volna egy sort az uboot forrásnál és így a belső ssd-t nem inicalizálják.
V81-es rom/uboot esetén ez a hiba nem áll fent.
És ha már egyszer a V81-es lapra sikerült V10-es romot felraknom (és a hibával akkor ott is találkoztam), miért ne próbájam ki fordítva...V81-en BL301 itt el hajt a buusba, legalább is az utolsó sor alapján.
bl301.log:Starting bootloader blob BL301 injection tool...
This tool can be used to update the bootloader
blob BL301 of the vendor bootloader on the internal
eMMC. This bootloader blob BL301 is customized by
Team CoreELEC to support all wake-up features like
CEC, Wake-On-LAN, IR, and GPIO wake-up from
suspend or power off state!
Device serial number: 280b400001260500000f303041544b50
Using CPU type G12A (28): S905D2, S905X2
Using binary type because of CoreELEC DT-ID: Generic
Using /dev/bootloader as bootloader partition
Can't not find TOC_HEADER! Error - exit![ Szerkesztve ]
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy Beelink Mini MXIII tv boxom.
Fel akartam rakni rá a CoreELECrendszert de lett egy kis hiba.
Természetesen a rendszer nem indul el és a gyári droid se jelenik meg.
Nincs Beelink logo bekapcsoláskor. Se kép se hang, semmi.Tudtok segíteni? Gondolom újra kellene flashelni.
-
Met
nagyúr
Van nekem egy X96 TV Box Android 6.0 boxom, nyáron lesz két éves.
Mostanában egyre gyakrabban nem kapcsol be. Illetve bekapcsol de nem ad rendes képet, mert a tv nem írja ki hogy nincs jel. Konnektorból ki-be és elindul. Néhány napja meg nem kapcsolt ki magától.Eleinte csinálta ezt, akkor LE-ről váltottam CE-re, sd kártyát is cseréltem, utána sokáig jó volt.
Kezd döglődni?[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
nagyúr
-
gyűrű
addikt
válasz mikrofon #68075 üzenetére
...csomagold ki és írd felül a saját skin fájljaidat vele..
-
Csicsóka
őstag
válasz kovakovi77 #68086 üzenetére
BL301 is azért nem fut le valószínűleg, mert a V10 U-boot valahogy nem sikerült rendesen. Ha sikerül elindítani a V81 U-boot-al, akkor megoldódott a probléma.
Bár a kártyáról induló CE-már initeli ezt is így indulása után már elérhető, látható lessz, de ssd-ről indulásnál ugy meg nem látja a ce-t amit elinditson.
Ha meg nem sikerül a V81 U-boot , akkor pont ezért, SD-ről fog indulni a kernel, az ext4 rootfs meg hasít majd SSD-ről. Más megoldás nincs.
Még jó hogy csak ezt az egy alaplapot érinti ez a probléma, az összes többi elindul ahogy kell. -
Pelican
őstag
Etcher helyett használható ez is: Raspberry Pi Imager
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
MCs88
aktív tag
Utolsó néhány NG nightlyval másnál se működik a hangerő állítás cec-en? (X3)
-
blakey
titán
Nem a boxon állítom a hangerőt de egyelőre működik.
-
MCs88
aktív tag
válasz blakey #68098 üzenetére
Én a légegérrel szoktam mindent vezérelni, amikor Kodi-ban vagyok. Érdekes, mert a start/stop/nyilak továbbra is megy a TV távirányítójával a box-on, viszont se a box távirányítójával, se a légegérrel nem csinál semmit a hangerő gombokra, csak kirajzolja a KODI a hangerő ikont a körben a képernyő tetején. (De a kör-cikk méret se csökken/nő a gombok nyomkodására)
-
interstate76
addikt
Ez akkor történik, ha használod a mini PC-t, aztán kikapcsolod a TV-t, majd amikor visszakapcsolod, akkor nincs ott a mini PC képe?
Sony TV-m van, HDMI CEC aktív. Ha kikapcsolom a TV-t, elküldi aludni a kütyüt, viszont a TV bekapcsolása nem ébreszti fel. Ilyen esetben a TV távján nyomok egy "Options"-t, majd klikk az "Eszközválasztás"-ra, és már éleszti is fel.
Nem mondom, hogy nálad is ez van, de nem kizárt.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sweet.tv - internetes TV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kupon kunyeráló
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest