Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-book olvasók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz nfsu17 #67146 üzenetére
Ha együtt tudsz élni az említett hibákkal, akkor lehet, csak az írom, hogy az én mércém szerint ez már nem éppen a "mindenkinek nyugodt szívvel ajánlható" kategória nálam (jelenlegi állapotában). Ezeket a hibákat vagy javítják később, vagy nem, én is szeretném persze, de tök min1 mit írunk itt össze róla a Topic-ban, ehhez a CE fejlesztőinek kell lépnie. Több más Box-on is előjött, tehát bizonyos szinten általános probléma. És én sem hiszem, hogy ezt annyira befolyásolja a Box típusa. Ez pedig így előre jelenleg megjósolhatatlan.
Jó, csak annyi, ha ajánlok egy ilyen CE-s olcsó Box-ot és pár hét múlva már Privátban ír az illető, hogy ilyen gondjai vannak a "hű de szuper tuti és milyen olcsón" lejátszóval, hát pont ezt nem szeretném.
A többiről/többieknek: S912-őt leírtam meg már leírtam, miért nem vennék már, de ez gyak. már ezer éve ismert ok. HA 4K HDR-es a TV-d, vagy, ha valaha az lesz, akkor jobb X2 / X3-ban gondolkodni, mer azok full HDR metaadat továbbításra képesek, míg a "régi" S912 nem. Én legalábbis így tennék.
(#67169) hunaqua: Igen jól látod, ha a szoftverért is fizettem volna és elég gyakran jelentkezne ez a probléma, akkor bizony elég mérges lennék. És nem kétséges, hogy vissza is küldeném/váltanám a Box-ot. A kérdés nem azon van amit írsz, ha így neked jó akkor használd, lehet én is fogom/tudom, ha nagyon kompromisszum képes leszek, de mostantól ebben a formában már nem ajánlanám senkinek. Aki pedig nem olvassa gyak. minden hsz.-ét ennek a Topic-nak és betéved ide, vagy a média lejátszós Topic-ba vásárlási tanácsért, annak meg marad utána a nagy hoppá. Ahogy nekem is (és mással szemben is).
-
cof
veterán
Nem, ez egy S905 T95N 1/8G 100M LAN, békebeli kis pajtás. LE-el is imádtam, de nincs entware, meg szerintem a Sony chip-es DVB-C Tuner sem menne azzal.
(#67192) ttt Entware nincs? Ez baj, nekem kellene a Digi servlet-hez.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
ttt
senior tag
Na belaktam a [KI Pro (s905D)] a visszarakott 9.2.0-t minden megjavult. Van ssh és a TVHE is felnyalja az epg-t. Még ránézek a Entware is, mert az ezen sem ment - tudtam élni nélküle.
Uh úgy néz ki egyelőre vékony jég a 9.2.1 bizonyos vasakon, de lesz az majd jobb Szurkolunk a fejlesztőknek -
cof
veterán
Tiszta telepítés, eldobtam a dolgot, most SMB másolás közben nemrég le is fagyott...
Ellenben a 9.0.3 már 175 napja szépen teszi a dolgát, sosem voltak még ilyen hibák amik itt 5 perc alatt előjöttek, csak időnként szeretem újrahúzni a rendszert, ez ilyen Windows-os berögződés.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz #99499520 #67184 üzenetére
Írtam az eladónak, megkérdeztem a rendszerét. Azonban a splittert azért vettem és azt hittem eddig, hogy pont az a létjogosultsága, hogy a régi, 4K-t nem tudó erősítők esetén, azokat megkerülve lehessen 4K-s anyagot küldeni a 4K-s tv-re. Amennyiben az erősítő ezt befolyásolja, akkor mi értelme egy ilyen kütyünek?
-
cof
veterán
Köszi, egyelőre felraktam SD-re a 9.2.1-et és valóban egy bug halmaz.
Nyelvválasztásnál mikor tenném át magyarra kifagyott. Nem az elején, azt hagyom mindig angolon, és újraindítom, hanem utána a beállításokból.
SSH egyszer megy, utána meg elszáll, CE beállításokban kikapcsolja magát.
Képernyő is érdekes, most így indult a fele kép fekete (még nem láttam ilyet soha):
Szóval nem leszünk barátok, majd megnézem a 9.2.0-t is.
-
koma106
senior tag
válasz Csicsóka #67180 üzenetére
Jogos, köszönöm. Ha az USB pendrive és az SD kártya kapacitása megegyezik, akkor itt is működhet (usb és sd között) a 62h2 vagy csak a 62h3 jöhet szóba?
62h2: azonos kapacitású SD kártyák esetén a Win32Disk Imager-el is átmásolhatod a teljes rendszert.
62h3: egy USB-s kártyaolvasó segítségével a boxon is megoldható a másolás SSH-n keresztül.-
-
Csicsóka
őstag
válasz sztomi1981 #67178 üzenetére
Az összefoglalót a topik gazda, DoItYourself szerkeszti nem kis munka árán. Az általános KODI kérdések pedig nem tartoznak ide.
-
ttt
senior tag
Az ssh nem jó. Érdekesség képen elvileg nekem nem kellett volna, hogy frissítsen a rendszer; kézire volt rakva. Úgy néz ki mégis csak frissített és nekem előjött, hogy elhajtott az ssh.
Tegnap egy másik sd-re felraktam a tiszta 9.2.1-t a jelenség ugyan az.
Kenand javaslatára rákerestem itt a fórumon és megtaláltam, hogy a .cache-ben nem csinál ssh könytárat, így nem tud létrehozni kulcsokat.
Ok. Viszont nálam a tiszta telepítésnél is ott figyeltek az ssh kulcsok, ahol kell lenniük , de még is elhajtott.
Most csináltam egy tiszta 9.2.0-ás telepítést, úgy egy óra múlva tudom tesztelni is, majd megírom mi lett.
Amúgy a TvHeadEnd-nél kidaszta az epg-t, ill. úgy nézett ki, onnan indult a történet, de mivel droidon ment, így elvileg nem a szolgáltató a ludas. -
Csicsóka
őstag
válasz sztomi1981 #67122 üzenetére
Ezekre az alapvető kérdésekre van válasz az összefoglalóban.
Azért van kitalálva, hogy ne kelljen leírni megint százszor, szemetelve tele a topikot. -
Csicsóka
őstag
válasz stigma #67114 üzenetére
- Mindig csinálok backup-ot a box gyári android rendszerérel, ez működik S905x3-on is ugye?...Régi csicsóka írás Android backup-ra
Ez már nem működik 8-9-es droidon.
- A felezős módszerrel mint olvastam az utolsó 20+-os hsz-t múködik, linkeltek egy megoldást erre?
x3-on csak a nightly-k mennek, abból nincs felezős, csak 9.2.0 van.
Ez működik bármilyen jellegű nightly frissítéssel is, ha frissíteni akarok Update mappában?
Működne, oda vissza, x2-n működik is.
- Rajtam kívül több box esetén használEmby server-t?
Csak filmek vannak, sorozat nincs. Debian szerveren fut, BPI M2U vason.
-
hunaqua
addikt
"a tesztelt Gemini Man sample, ami akadozós elvileg, az X96Air-okon egyáltalán nem akad ( 4k tv hdr),"
Nekem nagyon gyorsan indul a CE belsőn az Air dobozon,viszont cserébe a Gemini Man már a főcímnél is akad...
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Libreelec teljes rendszert szeretném átköltöztetni USB pendrive-ról SD kártyára. A boxon van egy HDD is, és a rendszer gyorsabb működéséhez Csicsóka módszerét is használtam annó.
Hogyan tudnám a költöztetést a legegyszerűbben megoldani, úgy hogy semmi más ne változzon?[ Szerkesztve ]
-
-
tkomlosi
aktív tag
Sziasztok,
Most váltottam Android TV-re és azóta a CEC vezerles nem megy a CE-vel, talán a play es stop gomb működik, de ennyi.
Másnál mi a helyzet? Lehet ezzel valamit kezdeni? -
hunaqua
addikt
válasz SunMount3r #67136 üzenetére
"Gyanítom, hogy ha csak a biztosan "támogatott" Box-okat ajánlgatná itt mindenki, akkor az áruk miatt, negyed ennyi hsz. sem lenne a Topic-ban már, vagy már be is lehetne zárni."
Ez egy lehetőség,még pénzbe sem kerül.Aki nem tud ezekkel a hibákkal élni az használja a gyárilag (arra fejlesztet) android rendszert.Evvel Te jelenleg tuningolod a suzukidat,és igen ott is el kell fogadni,hogy megy mint az ördög ,viszont cserébe időnként ingadozik az alapjárat.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
cof
veterán
válasz kenand #67161 üzenetére
Milyen bug-ról van szó 9.2.1-nél? Tenném újra majd lassan a kis S905-ös BOX-on a CE-t, de a 9.2.1-re gondoltam, most a 9.0.3 van raja. Semmi HBO meg Netflix, csak Transmision, TVHeadend meg max. 720p tartalmak, engem is érintenének ezek a bug-ok?
-
mexel
veterán
Én tettem fel saját fw-t is, de ugyanaz mindegyikkel.
Most teszteltem a Magicsee N5 max-ot. Ez 57 mp. ( 128GB-os)
Érdekes hogy minden boxnál a fentebb írt kb 30 mp-nél kezd működni a kijelző, akkor kapcsolja be. A logó az kb 40-50 mp-nél egyszer eltűnik és 1 -2 mp múlva visszajön, akkor a tv vagy monitor újból kiírja a felbontást, és utána változó hogy mennyi idő mire indul a rendszer.Szóval a 30 mp-nél a kijelzőél, addigra vfd.conf már megy, onnan van a várakozás valamire.
Szétszedni nincs most kedvem a boxokat.Ami még érdekes lehet:
a tesztelt Gemini Man sample, ami akadozós elvileg, az X96Air-okon egyáltalán nem akad ( 4k tv hdr), viszont a vontar X3-on és a Magicsee-n látni röccenést. Ugyanarról a pendrive-ról játszva le usb3-as porton. ( 20200210 nightly)
Igen nagy szórás lehet ezeknél az x3-aknál[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Esetleg az Android FW kavar be?
Annyi FW van hozzá, hogy az nem igaz, amikor én is kerestem a P1-hez. Aztán ugye ott az UBOOT ami az Android FW-vel jön, és az akkor is ott marad ha eMMC-re telepítsük.
Ugyanarra gondolok mikor az X96 MAX-nál volt a LAN mizéria CE-nél, azt is az Android okozta.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Akkor fura hogy csak én kaptam olyan X96Air P2-t ami ennyi ideig bootol. Mindenki másnál jó. Csak nálam nem. Plusz jó pár embernél akik más fórumokon panaszkodnak. Vagy a stopperem nem jó vagy a boxok külön nekem készültek pedig mind más eladótól van. Vagy nem tudom. pedig sok lehetőség nincs a telepítésnél.
TV-re és monitorra kötve is ugyanaz a helyzet. Lap CE mind, szándékosan nem telepítettem fel semmit ( kivéve a Vontar-on van transmission)
Még kipróbálom LAN kábel nélkül is, eddig mindig azzal próbáltam. Nem tudom mi lehet még.Most fogok tesztelni egy Magicsee N5 Max-ot ( volt egy N5 plus, az gyors volt, igaz nem mértem )
Csak akkor lenne hiteles az összehasonlítás ha minden tényezőt egyformára tennénk ( pl lan-wifi, BT ki-be, alap telepítés, TV felbontás stb stb.) Ugyanakkora tárhely.
próbáltam már régi, első x3-ra készült CE nightly-t is, funhouse verziót is, de semmi különbség.
A logó 2x újratöltődik mindig és vár. -
nagyúr
Próbáltam és írtam már! nálam is 26-29.Sec Stoperral mérve táp bedugástól mérve!
bármilyen X2 és X3 BOX.on Droid mellé és droidot gyalulva is ugyan ennyi! Nálam egyedül S922X(Gt-King) nél ilyen lassú hogy ~1.perc vagy kicsivel több! De bármilyen másik X2 és X3 BOX.on 30.sec alatt van
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Ez valós mérés ( pl stopper) vagy az alaőján mondod amit kiírt? Mert az utóbbi systemd-analyze az nem mindig ugyanannyi mint a valóságban a táp bedugásától a Ce kezdőképernyőig.
Nekem a systemd-analyze még kevesebbet ír ki ennek ellenére a valóság több mint 1 perccel több.
És ahogy látom ez ismét 2/16-os box.Van aki próbálta már 64gb-ossal?
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz zsoika #67155 üzenetére
Egyet értek veled, ha nem kell BT, analog audio, SPDIF, 5 Ghz wifi jelenleg nincs jobb ár/érték arányú a Tanix TX9s-nél (912) ha fim nézés a cél CoreEleccel (HBO GO is Netflix is mehet ismert korlátaival)
Arra van stabil CoreElec (persze a 9.2.1 elég bugos, talán jobb a 9.2.0....)[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz zsoika #67158 üzenetére
Általában jó szándékkal készülnek az új verziók, sőt mindig.
De a fejlesztők nem próbálják le minden egyes BOX-on (ezért is adják ki, hogy az emberek teszteljék, mert ezek csak teszt verziók), hogy hibátlan-e a működés. Szóval néha előfordult már, hogy tönkretette az addig belakott rendszert, és kezdhette az ember elölről az egészet.
Vagy stabil rendszert használsz régebbi BOX-al, vagy letiltod a frissítést ha nem akarsz meglepetéseket.
++++++++++++++++++++++++++++++
(#67159) sztomi1981 Ahogy írod, hiszen az eMMC sokkal gyorsabb mint a kártyaolvasó, ez egy hiba ami javításra szorul.
[ Szerkesztve ]
-
sztomi1981
tag
Azt hittem eMMC vel pont gyorsabbnak kéne lennie mint SD-vel
-
cof
veterán
Megvagyok én is a ceemmc-vel, eredmények SD-vel és eMMC-ről, telepítés 3-as gomb, szóval Android viszlát. Mérések a távirányító power gombjától, Kodi menü megjelenésig.
SD... Boot idő, 17 másodperc
login as: root
root@192.168.0.22's password:
##############################################
# CoreELEC #
# https://coreelec.org #
CoreELEC (official): nightly_20200210 (Amlogic-ng.arm)
CoreELEC:~ # systemd-analyze
Startup finished in 3.132s (kernel) + 5.555s (userspace) = 8.688s
kodi.target reached after 3.925s in userspace
CoreELEC:~ #eMMC... Boot idő, 28 másodperc
login as: root
root@192.168.0.22's password:
# CoreELEC #
# https://coreelec.org #
CoreELEC (official): nightly_20200210 (Amlogic-ng.arm)
CoreELEC:~ # systemd-analyze
Startup finished in 2.232s (kernel) + 15.272s (userspace) = 17.505s
kodi.target reached after 13.700s in userspace
CoreELEC:~ #Az userspace-n akad el a dolog ahogy látszik.
X96Air_P1 2/16G 100M LAN
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz nfsu17 #67148 üzenetére
Akár egy S912 re (pl.Tanix TX9S)
"pár évig időtálló, mindenes gépet szeretnék." Nem szeretnélek lebeszélni az x3-ról, hisz nekem is az van, de pillanatnyilag nincs rá stabil CE verzió(nálam ez FHD-n semmilyen gondot nem okoz). Az x3 ficsörökből semmit nem használok és lehet nem is fogok soha ,így akár egy S912-t is vehettem volna.
Nekem is az x3-ast ajánlották és meg is vettem. Végül is nem bántam meg, bár ez a napi szintű frissítés idegesítő egy kicsit de majd csak lesz (remélem )stabil verzió.
A lényeg (amit mondani szeretnék) hogy nem muszáj mindig a legújabb box-ot venned...a "régebbi", kiforrottabb verziókkal néha jobban jársz. Át kell gondolnod mire van, lesz szükséged.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Ne kapcsold ki.
Amúgy meg viszonyításképpen, nálam a kis S905 1/8G 54 másodperc alatt tölt be a távirányító gomb megnyomásától mérve, Kodi menü képig mértem.
Szerintem senki sem üresben használja majd a CE-t és nézegeti a semmit, hanem a belakott rendszer lesz majd a mérvadó. Nekem van Transmission, TVHeadend, rákötött HDD, Watchdog telepítve.
Majd nemsokára próbálom az X3-at is.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Maradhat 1080p-n a GUI.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz LLKobe #67151 üzenetére
Simán viszi a 8K-t 4K-ra lebutítva, GTKingen és Vim3Pro-n tesztelve CE-vel.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
LLKobe
veterán
-
mexel
veterán
válasz junkpod #67133 üzenetére
Egyébként én is. Eleve már ott megy az indításnál a tökölés ahogy megnyomom a bekapcsoló gombot. Amióta máshogy van a leállítás-indítás azóta itt is van egy késlekedés. ( azért gondolom hogy más, mert több boxon nem kapcsolja le a ledet sem a CE, kell a remote.conf a bekapcsoláshoz, stb)
Én kb 5-10 mp-t tartanék jónak ilyen procikhoz és ilyen kis méretű rendszerhez.Tudom most jön majd hogy nem kell kikapcsolni stb, de én mindig kikapcsolom.
-
nfsu17
veterán
Akkor most már S905x3-as gépet se vegyek?
Kezdhetem előről a keresést?Beni2360
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
1080p vagy 2160p, attól függ, hogy neked mi tetszik illetve szeretnéd-e,. hogy a box skálázzon vagy sem, Engedélyezési lista ne legyen.
-
blakey
titán
válasz djnice #67141 üzenetére
Innen a feb.9-ei develt ki lehet próbálni, de csak saját felelősségre. Nightly-ba még nincs benne
-
blakey
titán
válasz djnice #67138 üzenetére
Sajnos van és összefüggésben van a GUI felbontás választásával, hétvégén pont erről volt szó a CE-n belül, hogy mi lehet az oka, van egy tesztanyag ami elvileg kiküszöbölte, azaz már nem számít, hogy mire van állítva a GUI, konkrétan 1080p-n előjött a hiba és nem mindig de 80%-ban érzékelhető volt, 2160p-n meg nem jött elő. 9.2.1-en nem volt ez a hiba, tehát az új kernellel jött.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz #99499520 #67135 üzenetére
De a kisebb film is 2160p, ott miért nem a legkisebb felbontasra áll rá? :) Minden esetre köszi, kipróbálom azt a bekapcoslasi sorrendet is. Az a bajom ezzel, hogy sose kapcsolom ki a boxot, mivel boot után 10 perc, mire beolvassa a nas tartalmát.
SunMount3r: a kérdésem tovabbra is az, hogy akkor egyes filmeknél hogyhogy jó? Az előző tulajnál miért ment hibátlanul? Illetve a hdr továbbítása miért függ az erősítőtől, amikor a kép külön megy a tv-be? A hanggal semmi gondom, mennek a HD sávok.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Nincs ilyen hiba és ha lenne is, akkor sem a box típusától függne ha ugyanaz a SoC.
-
junkpod
veterán
válasz hunaqua #67131 üzenetére
Azért ezzel nem értek egyet, nem túl sok boxot támogat a CE csapat nevesitve, de generic release-ek megus vannak.
Illetve itt is született már sok gondra megoldás.
A pause utáni hibás folytatás nem valószínű, hogy támogatás hiánya miatt van, inkább tűnik ez generic bug-nak.
Azért ez a topic még se a CE fórum, lehetünk nyitottabb hozzáállásúak is.Box's don't touch!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz hunaqua #67131 üzenetére
Akkor nem kellene itt sem, meg a média lejátszós Topic-ban sem annyira kézzel-lábbal reklámozni ezeket az olcsó X2 X3-as procis Box-okat CE-vel. Korábban én is tettem, most már nem fogom. Vagy legalább felhívni ezekre a hibákra figyelmet, beletenni az összefoglalóba stb. Amikor én vettem akkor sem figyelmeztetett erre senki, pedig akkor ha ez az igazság, akkor így lenne fair.
Gyanítom, hogy ha csak a biztosan "támogatott" Box-okat ajánlgatná itt mindenki, akkor az áruk miatt, negyed ennyi hsz. sem lenne a Topic-ban már, vagy már be is lehetne zárni.Amúgy kíváncsi lennék, hogy pl. Odrod N2 soha nem fordult e még elő ez a hiba?
(#67134) Osynho: Ez az egész, csak olyan Splitter-el garantált, ami az egyik kimenetén külön leválasztja a hangot és csak azt küldi tovább az erősítőbe. Ez a Vorke mind 2 kimeneten kiküldi a 4K HDR-t képet is, ami a legtöbb max FHD-s erősítőnek így nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
válasz SunMount3r #67130 üzenetére
Igen,senki nem garantál rá semmit.Amennyiben az adott dobozon működik akkor örülünk.Amennyiben meg nem,akkor elfogadjuk azt,hogy senki nem mondta vagy garantálta ,hogy működni fog. Ez a Te által használt dobozodra jelenlegi formájában is ajándék!
..csak a GT1 mini saját szoftverét lehet minősíteni,hiszen azt kifizetted,minden más a jelenlegi formában "csemege".
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
válasz SunMount3r #67128 üzenetére
Az a box amin tapasztaltad a hibát,az a hivatalosan fejlesztett dobozok között van?
-
Beni2360
félisten
válasz nfsu17 #67116 üzenetére
Ez a GLS már nem vám+áfás, ugye? - Mivel EU-ból rendeled már nem ÁFA-s.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mexel
veterán
válasz junkpod #67112 üzenetére
Mekkora memória van benne?
Hihetetlen nekem hogy nálam 3 db X96Air P2-n mindegyiken másfél perc a boot. Ezek64-esek.Eszembe jutott hogy van a fiók mélyén nagyon régóta egy használatlan 28GB-os PQI SSD, amin van USB 2.0 csatlakozó is. ( nem kell rack)
Erre telepítettem a 0210-es nightly-t és 28-30 mp alatt bootol. Megy a torrent rajta min t az ördög, plusz még 4K-s filmet is játszik egyben.
Rack-ben lévő SSD-re is lehet így telepíteni a CE-t? Mert akkor ez egyszerűbb mint ceemmc-vel molyolni. -
cof
veterán
válasz nfsu17 #67118 üzenetére
Úgy szokott lenni, igen. De... úgy látszik, hogy ezek a BOX-ok olyanok mint egy festmény, minél régebbi annál drágább. Egy sima S905 10-15 ezer Ft, S905X szintén 10 ezer fölött, normális?
Aztán nyakunkon az idén az S905X4 meg az S908X már.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz kenand #67100 üzenetére
A múltkor már megbeszéltük, hogy HBO hardveresen dekódolható, a Netflix ahol a decrypt mellett a videó dekódolás is szoftverből mehet csak.
"CoreElec az maga a Kodi: Mini Linux Kodi futtatására." Most akkor a CE kodi vagy valami meg kodi :)
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
blakey
titán
válasz nfsu17 #67116 üzenetére
S905X3 vs. S905X2
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Már több topikot megjártam (chromecast, mi box s) és végül úgy döntöttem, hogy mégsem azok lesznek.
Ettől még lehet később egy chromecastra beruházok, de most megpróbálok valami számomra újat.Amit most első körben szeretnék:
-YT 1080p (később 4k hdr) a boxról, meg ha kell, akkor telefonról (castolva is, és screen mirroringgal is)
-HBO GO (minél jobb felbontásban)
-1080p, 4k filmek (később majd hdr-ben is) lejátszása: szükség esetén USB-s HDD-ről, esetleg LAN-ról.
-minél több lehetőség arra, hogy a műsor kadenciahelyesen játszódjon le (YT, filmek)
-okostávirányító egyelőre nem kell (ha kell, úgy is érezni fogom), sőt, az infra lenne a legjobb, hogy teljesen ki tudjam kapcsolni a boxotNézegettem már mindenféle kütyüt: Mecool-ok, Beelinkek, Mi Box S, X96, Tanix
Most (ha meg nem vétóztok) egy X96 Max plus, ami úgy gondolom mindent tudna, amit elterveztem:
-USB2 és USB3
-1000 LAN
-dual band wifi
-BT (később esetleg egy légegérnek?)
-HDR
-CE telepítés lehetőségeViszont a beszerzésében nem vagyok otthon. Ali-ról már rendeltem, most kihagynám.
Geekbuying X96 MAX Plus 4/64 [link] 16.512 Ft + GLS 451 Ft
Geekbuying X96 MAX 4/64 [link] 21.276 Ft + GLS 451 FtHa megfeszülök, sem jövök rá, miért drágább a sima MAX....de még az alapára is.
Ez a GLS már nem vám+áfás, ugye?
A miracast az kb. tudja azt, mint a chromecast, hogy mondjuk megjelenik a kis ikon és akkor kiküldni a videót a boxra/tv-re?
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Igaz csak pénteken állok neki de előre kérdeznék pár dolgot, melyre találam/nem találtam választ.
X96 Air 4/32-es SD-re van kiirva az utolsó nightly szerintem tökéletes20200204) , viszont az alábbi érdekelne: (csicsóka általi autostar.sh-ban lévő frisssítést beállítottam)
- Mindig csinálok backup-ot a box gyári android rendszerérel, ez működik S905x3-on is ugye?...Régi csicsóka írás Android backup-ra
- A felezős módszerrel mint olvastam az utolsó 20+-os hsz-t múködik, linkeltek egy megoldást erre?
Ez működik bármilyen jellegű nightly frissítéssel is, ha frissíteni akarok Update mappában?
- Rajtam kívül több box esetén használEmby server-t?
Problémám annyi, hogy az Emby plugin-t tökéletesen telepítem, bejelentkezem majd a Filmek tökéletesen megy a Filmek(Movies) menüpontból, de a Sorozatok(TV Show-s) sajnos egyetlen sorozatot sem mutat...nektek megy amúgy?
Emby server dockerből fut, NAs-on és webes felületen minden tökéletesen bejön, viszont majd a Samsung Emby APP-ján is megnézem TV-ből, mert lehet valami a TV Shows-ban lett szarul konfogolva...Segítséget előre is köszönöm.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Márton
nagyúr
válasz junkpod #67112 üzenetére
Nekem is 28 mp mire a Kodi működőképes Coowell V5 S905x stick + LE 8.2.3.1.
Nagyon bírom ezt a cuccot, 2 is van belőle, munkára is teljesen megbízható (projektorhoz autostartos médialejátszó pl.)Hatalmas köszönet djnice kollégának az akkori ajánlásért
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
junkpod
veterán
X96AIR P2
ceemmc
9mp x96air logo splash
12mp CE logo splash
25mp CE kép még mindig, de freki váltás történik.
28mp Kodi működőképesDuplán tesztelve, mérve.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
forcegt
csendes tag
Arról lehet tudni valamit, hogy S905X3-ra mikor lesz stable Coreelec?
-
FerNandor
őstag
-
Csicsóka
őstag
válasz sztomi1981 #67099 üzenetére
Nem ártana elolvasni az összefoglalót...
-
Osynho
addikt
Hello. Félig off kérdés. Van egy Magicsee N5 Max boxom CE-vel. Erősítőn keresztül ment eddig a jel, de mivel az nem tud 4K-t vettem egy Vorke HD12 splittert. A gondom az, hogy BluRay remuxok esetében nem vált a tv, egy kisebb, 13gb-os film esetén viszont aktiválódik a hdr mód. A tv-re kötve az N5-öt simán megy minden hdr-es film. Gondolom a különböző kódolásokat nem szereti splitter. Lehet erre valami megoldást találni?
-
ORCA58
addikt
válasz sztomi1981 #67104 üzenetére
Nekem egy jobb fajta Androidos boxom van (MINIX NEO U9-H), amit nem támogat a netflix. Az Androidos app max 480p-ben. megy, az RTL sehogy. A többit nem próbáltam, nincs előfizetésem.
A fentiek miatt kezdtem még droid alatt kipróbálni a Kodit. A Netflix S912 procin 1080p-ben ment, míg egy nap nem volt hajlandó elindula droidos Kodin. Ekkor próbáltam ki a CoreElec, azóta sem láttam az androidot.
Stabilabb mint droid alatt. Pl. Online film közben ha android alatt valami hiba volt, gyakran a Kodi sajnos leállt üzenetet kaptam. Itt ilyen nincs. Alkalmas a CEC-re így a Tv-n keresztül a Tv távirányítójával tudom használ.
A Netflix-hez még annyit fűznék, hogy mind 1080p-ben mind 720p-ben tapasztalatom szerint ha a bitráta felkúszik 7-8 Mb/s fölé kissé ugrálós lesz a kép. Viszont nagyon ritkán futottam bele ilyenbe.
Az okát nem tudom, ennyit bír izomból a processzor, holott ekkor sem fut 50-60% fölé a terhelése, csak néhány mag megy 100%-on. -
ORCA58
addikt
válasz FerNandor #67091 üzenetére
Most először rendeltem Kínából. A Gearbest-et megbízhatónak mondta mindenki. Szerintem pedig nem az. Van rendelésem amit december 17-én adtam le, és még semmi. Rájuk írtam azt mondták nincs raktáron. Ettől függetlenül még mindig rendelhető az a termék. A TX9S-re 01.27-én adtam le a rendelést (többen innen vették), azóta semmi. Itt még el lehet fogadni indoknak az ünnepeket, meg a járványt.
-
LógaGéza
veterán
válasz sztomi1981 #67101 üzenetére
Igen. Nem fogja tudni folyamatosan lejátszani, max 720p, egyes esetekben 1080p.
Ha ez a cél, akkor inkább Netflix Approved lejátszót néznék a helyedben (pl Apple TV 4K, NVidia SHIELD, Mi Box S, Fire TV 4K / 2019 Cube).
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Horgász topik
- Könyvajánló
- Xbox Series X|S
- Telekom mobilszolgáltatások
- Star Trek
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest