- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ginola
addikt
válasz
gyűrű #106602 üzenetére
Sajnos így is vízszintes marad....Rámegyek a kedvencekre azon belül youtube és a feliratkozások egymás mellett maradnak, fájlkezelőben a filmcímek is egymás mellett. Rengeteg filmem jó lenne függőlegesen látni, ahogy a zenéket is, valahogy jobban rááll a szemem.
Egy régebbi skineden pl. a filmeknél a felső sávban voltak ilyen ikonok, hogy nemrég bekerült filmek, cimek a-z, gyűjtemény stb., de zenénél is volt ilyen opció, ez ebben is megoldható?
Nagyon szép ez a skin, baromira jól összeraktad, köszönöm a többiek nevében is! -
ginola
addikt
válasz
gyűrű #106600 üzenetére
Szia, köszönjük, jól néz ki.
Két kérdésem lenne...
Mitől lehet az, ha rámegyek a beállításokra és a kikapcsolás, a kondi újraindítása satöbbi hiába másoltam be a magyarításokat mégis magyar helyett angolul van.
Illetve a másik, van-e mód arra hogy a főképernyőn megjelenő parancsikoroknál ha rámegyek az adott tartalomra például filmek vagy mit tudom én, fájlkezelő ne egymás mellett legyenek a dolgok, hanem egymás alatt. -
blakey
titán
válasz
gyűrű #106587 üzenetére
Amíg nincs stabil Kodi 22, addig nincs sok értelme, ugyanis sok a felmerülő probléma, ha valami változik, az adatbázis verziója elég sűrűn változik, a kéirészítőket érintő ISA és érdekes módon változik, úh. meg kell várni. Van remény, hogy legyen abból is NG.
Elég régóta leszoktam a felszínekről, gyárit használok, vagy valamelyik PM4K verziót, ami a CPM-hez optimalizált, bőven elég és jól működik, az alap CE is elég informatív, a cpm-féle is jól működik. Nekem nincs szükségem a még több infóra.
-
MrSealRD
veterán
válasz
gyűrű #106550 üzenetére
Feltételezés a részedről, hogy nem tettem meg. És tévedés is. De te biztosan nem tetted meg, mert akkor nem ezt írtad volna. Nincs arra utaló hozzászólás, hogy nem létezik még ilyen eszköz. Az én alap kérdésem ez volt. Szerintem túl lett gondolva. Elég válasz, hogy nincs még ilyen elérhető eszköz és kész...
-
pinyuszka
csendes tag
válasz
gyűrű #106527 üzenetére
A tv levág a képből?
Úgy néz ki igen, ez a levágás teljesen félrevezetett a felskalázázassal kapcsolatosan. blakey válaszai helyes irányba terelt.blakey: TV-n ki kell kapcsolni a pixeleltolást és/vagy a túlpásztázást
Köszi! Ki fogom próbálni a javasolt beállításokat.
Ha jól emlékszem "eredeti" nem 16:9 a használt méretarány. -
Qtya123
őstag
válasz
gyűrű #105932 üzenetére
Kis érdekesség:
Ugye A11-el volt csak jó, akadásmentes a lejátszás.Bizonyos filmek adott jeleneteinél az akadás az problémát jelentett korábban a TV (TCL 65C845) saját rendszerén lejátszva is, a TCL topikban többen voltak így, több típussal is. Nekem a médialejátszó beszerzése megoldotta a dolgot, de csak úgy ha csináltam egy bemenet váltást oda-vissza. Voltak akiknek ez sem segített.
Jöttek sorba rá a firmware frissítések, aztán kijöttek az új modellek, megint fellendült a firmware-k áradata, csináltak egy elég nagy frissítést, azóta az akadás megjavult sokaknál.
Én is feltettem az új fw-t és már bemenet váltás nélkül sem akadtak a teszt filmek.Gondoltam egyet és feltettem az A14-et, hátha azzal sem akad már és láss csodát, nem akad. Nem az volt a baj, hogy előtte rosszul telepítettem, vagy ilyesmi. Többször megpróbáltam anno, mindig akadt. Most is ugyanúgy frissítettem A11-ről, ahogy szoktam és jó lett.
Szóval érdekes, de hiába a médialejátszó végzi a lejátszást és a TV csak egy megjelenítő ez esetben, akkor is beleszólhat a TV firmware ezek szerint.Egy hibát vettem észre A14 alatt, néha, miután kilépek egy filmből, akkor gondol egyet és a CE menüjében mászkálva a gombnyomások utáni hang effekt, ahogy vált a menüpontokon, az bugosan játszódik le, nem megy végig az a kattanó hang, hanem ilyen félbeszakadt, enyhén torz hangot ad. Ilyet tapasztalt valaki?
-
a347
aktív tag
válasz
gyűrű #106508 üzenetére
Mert kezdő Kodi felhasználó nem írhat ide? Fene se akar tuningolni. Egy valamiért vettem Ugoost: a dolby vision miatt. Pont nem érdekel az akármilyen skin és egyebek. A legjobb hang -és képbeállítások mellett szeretnék filmet nézni. Külföldi fórumok és leírások segítségével sikerült Coreelec-et, CPM-et felpakolni, távirányítót beállítani, kiismerni valamelyest a rendszert, ennyi. Amikor elakadok , kérdezek.
-
a347
aktív tag
válasz
gyűrű #106506 üzenetére
Ezt nem tudom, honnan vetted, hogy én jobban tudok valamit. Csak szeretem érteni, hogy mit miért és erre nem igazán építő jellegű válasz, hogy fogadd el oszt jó van. Értem én hogy vannak itt nagy öregek a témában, akik kenik vágják a dolgokat és unalmas lehet ha időnként felbukkanak ugyanazon kérdések.
Hát én itt akadtam el. Alap skin van, de mégsem látok semmilyen kódot.
-
a347
aktív tag
válasz
gyűrű #106471 üzenetére
Ez a legfrisebb, amit találtam, csak ugye ez egy régebbi verziós Coreelec-el van összegyúrva. Olyat nem találtam, ami csak egy különálló tar lenne, amit ráhúzhatok akár a legújabb Coreelec változatra.
A megfelelő képbeállításhoz kérhetek segítséget? Ugoos AMB6+ és LG G3 oled. Jelenleg
ez van: -
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű #106369 üzenetére
Boldog Húsvétot és sok locsolást és ne fogyjon ki a szodásüveged se!
Igen jól néz ki.
Ez egy nagyon jó skin. Még egy szinttel emeli a CE-t szerintem.
Amúgy az AH2 skin-t is elég szépen be lehet állítani. Ha jól tudom ugyan az a szerző. Persze nem ennyire szépre....Melyik CE javasolt a cpm a14 alá?
Én még lemaradtam a cpm a12-nél....
Javasolt a Homatics androidot előtte atv14-re frissíttetni vagy maradhat az atv12-n? -
gyűrű
addikt
válasz
gyűrű #106359 üzenetére
Kellemes húsvétot nektek
Nagyjából megvan amit szerettem volna (magamnak) megcsinálni az
Arctic fuse 2 felszínnel, CE cpm A14-re.
Akinek tetszik ...
Letöltés a mappából
(skin.arctic.fuse.2.cpm.mod_A14.zip)Képek a beállításhoz.
Aki nem cpm-et használ de tetszik a felszín, a mappában levő repóból telepítheti más rendszerre is, ,ott nyilván az én módosításaim nincsenek benne.
Aki először telepíti cpm-re, az is tegye fel az eredeti felszínt a mellékelt repóból, mert úgy lesznek meg a függőségek is.
A beállítások menüben saját parancsikonok hozhatók létre, ezek nincsenek alapból beállítva.
-
mikrofon
veterán
-
mexel
veterán
válasz
gyűrű #106145 üzenetére
Köszönöm a választ. Igazából nekem a DV nem is fontos és nincs ilyen boxom, csak az FW-ből akarok kibányászni valamit amit esetleg fel tudok használni Vonta, tanix és egyéb boxok androidjába.
Már egyre fontosabb az android is a CE-hez, sajnos az androidon is múlik a CE működése.
Egy lehető legújabb ucode kellene a lejátszáshoz, de a 4.1-eseket nem tudom használni normálisan a régebbi rendszerben, azt hiszem feladom. -
válasz
gyűrű #106160 üzenetére
Köszönöm.
NVidia Shield Prot szeretném lecserélni, mert az Androidos Kodi nem jön be.
Jól értem a leírásban, hogy még a CE telepítés előtt, Androidon be kell kapcsolni a Dolby Visiont, hogy menjen CE alól is?
Elnézést, ha hülyeséget kérdezek, de kicsit kezdő vagyok a témában. -
mikrofon
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest