Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovakovi77
tag
válasz hunaqua #67899 üzenetére
Ezt nem értem. V81(semmi kártya)
Nállam SSD-ről bootol a kernel.(Van rajta több partició is többek közt 900G torrentnek)
Frissités esetén ujra indításkor(sőt minden indításkor):
Csatolja a felezett emmc-n levő rootfs-t.(felezési offset címet ssd-n levő fileból olvassa ki)
Ha van .upgrade könyvtárban frissités, csinál magáról egy másolatot .old néven.(Ez csak a kernel)
Fogja az uj kernelt- kibontja kidobja belőlle a lassu init-et majd be pakolja a Csicsóka álltal csinált gyorsat.be csomizza felül írja az eredetit.
Majd a frissítés többi részéhez áll neki rsync-el felül írja az uj fileokat a rootfs-en.
reboot.
És működik rendben.
V10-en még várat míg ki tudom próbálni,még jópár nap és ott is tesztelem ezt. Ott rootfs-nek 16G körül lessz a felezett rész.
Így a box is kaphat frissítéseket és a CE-is nem vágja egyik a másikat tönkre.[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
Az A95X MAX (v10) csicsóka által publikált SSD-s cuccal teljesen jó működik az áramtalanításig.Onnan nem indul.Ahhoz kell lenni a kártyán valami CE amit indulás után ki lehet venni.Most az lenne a kérdésem,hogy nincs valami olyan lehetőség,hogy a kártyán csak az lenne,hogy indítsa be az SSD-t?
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
spileraaa
senior tag
válasz spileraaa #67792 üzenetére
remélem nem haragszik meg de név nélkül bemásolom a pm-et amit kaptam
"szia
lattam az android box topikban feltettel egy oylan kerdest ami engem si nagyon erdekelne )
esetleg nem kaptal valaszt a kerdesedre???
mennyire vagy benne ebbe a dolgokba??
en most ezzel szemeztem:
https://tesztarena.hu/mecool-km1-atv-medialejatszo-tv-box-bemutato-android-tv-eroteljes-hardver/
valami oylasminek tünik, mint a mi box s csak meglehetösen naprakeszebb hardverral, gondolom hosszabb tavon is eletkepesebbnek kellene lennie...
szoval jol latom, hogy ez kb ugyanaz, mint a mi box???
elöre si köszi a valaszodat, de en eleg lama vagyok ebben a temaban"a válaszom pedig
nem kaptam konkrét választ és én sem értek hozzá[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
hunaqua
addikt
válasz syler123 #67895 üzenetére
Azért van mert lehet a bolt működik,de az adott termék beszállítója viszont nem.Ami jön neki azt küldi,ami nem jön azt meg nem.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
syler123
veterán
válasz FerNandor #67893 üzenetére
Aki itt ajánlotta az azt mondta, hogy az egyik felén ragad a kerámia hűtőpad, a másik felére mehet a paszta. Én a cpu-ra fogom ragasztani, a másik felét meg pasztázom.
Nálam Artic mx2 van itthon, azt fogom használni.Amúgy nem értem az aliexpresses eladókat, a hűtőpadot feladták rögtön kb, a box még fel sincs adva, pedig azt sokkal régebben rendeltem....
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz kovakovi77 #67892 üzenetére
Tudom, volt olyanom, adtál is ssd-hez telepítőt tesztelni Az jó is volt
-
FerNandor
őstag
Az x96max plus hűtésmoddolásakor, a kerámia laphoz kell vagy ajánlott a hővezető hűtőpaszta vagy nincs értelme, mert úgysincs venti? Van még arctic mx5-öm.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
mexel
veterán
válasz kovakovi77 #67890 üzenetére
Mondjuk az igaz hogy 4k-n kívül mindenre elég ennyi sebesség.
Azt lenne jó tudni mi okozza a lassú boot időt a ceemmc-s telepítésnél sok boxon. A legygorsabb és ami még elfogadható nálam az x96Max plus, az valahol 30-40 mp körül van. A többi az jóval több.[ Szerkesztve ]
-
kovakovi77
tag
A95X MAX-on lőttem ezt be. Többek közt 90%-ban csak torrent seed megy, így felesleges a pörgés. 10-13 fokkal kissebb így a hőmérséklet.
Film lejátszásban sem látok akadozást, bár 4k-val nem teszteltem. Hordozós box, emiatt wifivel van a kapcsolat. Végre ehez sem kell már +wifi stick, most majd annak nézek utánna miért kell ennyi cpu idő a wifi modulnak.[ Szerkesztve ]
-
MCs88
aktív tag
válasz kovakovi77 #67875 üzenetére
Ezzel terhelés alatt visszaáll max frekire vagy teljes globális limit lesz az 1GHz?
Egyébként az interactive-hoz képest majdnem 10 fokkal több most minden[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz spileraaa #67883 üzenetére
#Aliexpress US $26.99 40%OFF | Original X96 MAX Plus Smart TV BOX Android 9.0 Amlogic S905X3 Quad Core 4GB 64GB 32GB 8K Wifi 4K X96Max Media Player 2GB 16GB
https://a.aliexpress.com/_d8wyTlR [link]#Aliexpress US $1.67 16%OFF | 5Pcs 30x30x3MM Flat Ceramic Heat Sink Anti-static Cooler Radiator CPU Cooling IC LED High Conductive Dissipador
https://a.aliexpress.com/_dUV2PLx
[link]"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Csicsóka
őstag
válasz ztsoft #67871 üzenetére
Igen, kiderült volna belőle, hogy mennyire menő szakember, vagy csak a mellét veri, és ordítozik itt velünk. Kár, hogy tisztán jó szándékból egy igazi "szaki" lelőtte a poént.
Pedig ezek a kérdések, nem főiskolás szintűek voltak, aki ismeri a tápok, és okos töltők lelkivilágát rendesen, azoknak nem megválaszolhatatlanok voltak. Olyan fogós kérdéseket, mint hogy melyik az az alkatrész, ami a táp "lágy" indításáért felel, vagy miért kell Schottky dióda fel se tettem. -
mexel
veterán
válasz kovakovi77 #67875 üzenetére
Tesztelgettem az ondemand-ot ami most be van építve, és nagyon jól működik. Akár 1800-ra is lemegy idle módban 1900-ról kb mintha nem is lenne.
Amit írtál az ng vasakra is jó? -
xtend
senior tag
Jó nagyot kívánok!
Vacilálok az S905x3 box és S922X között. Asszem Ugoos AM6 Pro lesz a választás (kell az antennás kivitel), ezért a kérdésem az lenne, hogy ezekre már ha jól látom stabil CE van nem nightly mint az X3-ra? -
ztsoft
őstag
válasz Csicsóka #67858 üzenetére
Most így olvasva az 5 választ, már nekem is beugrott, de egyből nem lett volna 5-ös (az 1-es és az 5-ös nem biztos, hogy beugrott volna). Igaz, nem is vagyok műszerész, ez csak a hobbim. Ennek ellenére már javítottam a monitorom tápegységét.
Azért én is kíváncsi lettem volna a megkérdezett válaszaira.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
FerNandor
őstag
Köszönöm. Akkor megrendeltem az x96max plust 35.39$ 4+32-es.
Rendelek azért hozzá olyan kerámia heatsinket is. Az meg 2.5$."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
tobias40
veterán
Köszi!
Be volt már állítva minden így csak vmiért "ftps" volt írva az ftp helyett .Most az "ftp"-vel be tudok lépni a serverre és tudom tallózni a könyvtárakat és lejátssza a filmeket is szépen!
Úgy kilépek a serverről hogy vissza megyek a gyökérkönyvtár legelső lehetőségére vagy vhogy másképpen kell kilépni ebben az esetben?Nem tudom miért került be régebben ez az "s" betű...
Még egy kérdés: win10-es gépemet hogyan érem el belső hálóról?
Láttam hogy korábban is de nem ziszta hogy mit kell beállítanom a win10-es gépemen,láttam hogy talán Samba1-et kell beállítani ?[ Szerkesztve ]
-
-
Ejelhar
senior tag
válasz dewill79 #67859 üzenetére
Szerintem csak ilyet, nem túl megbízhatóat gyárt mindenki:
Én szervereknél messze tápból cseréltem a legtöbbet*, a többi hardware hiba ehhez képest elhanyagolható. Pedig csak neves márkákat használunk, a környezet pedig ideális (hosting klímája nem emberre, hanem gépekre tervezve, 15 celsius fok alá beállítva. Az ipari klíma pedig közvetlenül átfújja a rack szekrényeket).
Az se véletlen, hogy általában minden egység gyárilag két tápos, vagy duplán tervezve (pl. három kiszolgálná teljesítménybe, de azért hat darab tolható bele).*utánlövés: na jó a storage diskek azért ennél jobban hullanak, de az "normális".
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Ha van egy ftp server amit el szeretnék érni a CE alól akkor hogyan kell megadnom az ip-t és a portot hogy onnan tudjam nézni a filmeket?
-
Guvasi
csendes tag
Sziasztok ezek a kínai cuccok az eredeti android szoftverrel tudják alapból a chromecastet?
köszi
-
dewill79
tag
válasz Csicsóka #67858 üzenetére
Akkor megnyugodtam, bár nem volt szándékom beleszólni az itteni beszélgetésbe, csak láttam már pár hasonló tápegységet elfüstölni az elmúlt években és hát rám maradt a megjavításuk is. Voltak sokkal nagyobb teljesítményűek is, amiket nem szívesen küldtünk volna hivatalos szervízbe vissza javításra garanciaidőn túl, mert abból egy új tápegységet is lehetett volna venni. (pl.5-30V 30A szabályozható, vezérelhető, monitorozható...nem gagyi márkájú ipari tápok).
-
dewill79
tag
válasz Csicsóka #67850 üzenetére
Én átmentem?
1. Ferrit, linearitás megtartása, alapból kevesebb "drót" kell bele
2. Primer
3. Optocsatoló vagy maga a trafó is lehet
4. 20kHz fölött (vagy jóval fölötte), kisebb és könnyebb a trafó ilyen frekin és a hatásfok is számít meg a zajok hatásai más berendezésekre
5. Schottky
-
FerNandor
őstag
válasz blakey #67853 üzenetére
Köszönöm. Van esetleg egy bevált pontos típus mondjuk aliexpressről? Visszaolvastam, és láttam, hogy az x96 maxnak a hűtésén kell javítani például, mert eléggé melegszik. Van olyan, ami bevált, CE is jó és nem kell fizikailag belenyúlni? (ahogy láttam, nem egy nagy dolog, de olyan 3mm-es hűtőakármit is úgy kéne rendelnem stb stb, egyszerűbb, ha ilyennel nem kell foglalkoznom)
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
lordmynher
csendes tag
-
blakey
titán
válasz FerNandor #67849 üzenetére
Bármelyik Amlogic box amelyik CE kompatibilis az jó lesz. Amelyik árban és felszereltségben szimpatikus.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Csicsóka
őstag
válasz lordmynher #67851 üzenetére
CE alatt se annyi, ez csak az SD FAT partíciója, ott van még a /storage alá csatolt ext4. Az eMMC data partícióján van az általad említett szabad hely, de ott a belakott droid cucci is ott vannak. Fellehet ezt csatolni a CE alá, de jobb ezt nem macerálni CE alól. Könnyen lehet a kényes droidon adatvesztés miatta.
-
lordmynher
csendes tag
Sziasztok.
Az hogy lehet, hohy android alatt 26 giga szabad területet látok viszont CE alatt ez csak 500 mega? Szükségem lenne erre a területre CE alatt. Hogyan tegyem fel? (X96 air-ről van szó)[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz DroiDMester #67839 üzenetére
nekem az 1.ik szakmám elektroműszerész szóval nem fórumokon/neten össze olvasott baromságokból írom amit írok.
Akkor erre, a kapcsoló üzemű tápegységekkel kapcsolatos pár kérdésre, kapásból tudod a választ.
1. Milyen anyagból van a transzformátor mag, és miért abból amiből?
2. Melyik oldalon történik a feszültség, teljesítmény szabályzás szekunder vs primer?
3. Milyen alkatrész biztosítja, az érintés védelmi szempontból fontos, galvanikus elválasztást a két oldal között?
4. A működési frekvencia 20 KHz alatt van vagy fölött van, és miért?
5. Milyen típusú dióda van a szekunder oldalon, ami egyenirányít? Nem pontos típusszám érdekel, hanem a fajta.Észere veszem ha Google keresés lesz, és nem saját beszámoló.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz blakey #67848 üzenetére
Köszönöm. Ezek fényében akkor te melyik lejátszót ajánlanád?
(kadenciahelyesség, minden digitális hangformátum és a kép belenyúlás nélküli továbbítása az erősítő felé és természetesen tudja a h.265-öt - ezek a legfontosabb szempontjaim)"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
blakey
titán
válasz FerNandor #67844 üzenetére
A képminöség minősége nem attól függ, hogy kadenciahelyes-e vagy sem, az a mozgás megjelenítésében segít, a minőség a SoC-tól és a szoftverektől függ, nem mindegy, hogy milyen a képalkotás, ha nem nyúlnak bele akkor természetesen olyan amilyennek lennie kell, de a lejátszók többsége nem minden esetben ilyen és azonos SoC esetén két különböző rendszeren sem ua. a képminöség.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Digitalis
senior tag
válasz DroiDMester #67839 üzenetére
A másik szakmád, beosztásod, véletlenül nem kiképző őrmester? Mert simán jó lennél abban is!
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Csicsóka
őstag
Elintézed, hogy rendszer szintűen csatolja fel a CE az NFS megosztást. Levéve ezt a feladatot a KODI válláról. Csak 1x kell ezt megcsinálni, és lehet bármi változás mindig működni fog.
/storage/.config/system.d/nfs.mount.sample értelem szerű módosításával kell az új szolgáltatást létrehozni.Másik megoldás, autostart.sh-ba beleírni, ehhez hasonlóan:
mkdir /media/NFS
(
sleep 10;
mount 10.1.1.2:/media/Nas/Film /media/NFS;
) & -
Cold5
senior tag
Van arra valami megoldás, hogy 9.2.1-től felfelé NFS megosztáson egy mappa tartalmát nem jeleníti meg a CE?!
Synology NAS: Filmek, Sorozatok, Others, Torrent megosztások..., az Others tartalmát nem jeleníti meg.
Ua hálózaton az Apple TV látja!
Egy TX5 Pro-n volt nightly, mindig frissen, nem látta, most került a helyére egy X96 Air P2 friss nightlyval azzal sem láttja.Kiváncsiságból felraktam a TX5 Pro-ra egy 9.2.0-t és azzal minden rendben.
Van erre valami megoldás?
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
FerNandor
őstag
Köszi.
Akkor, ezek szerint az a képminőség főként a kadenciahelyes lejátszásra vonatkozik, egyéb, meg nem nevezett dolgok mellett? Akkor ok, akkor már csak meg kell rendelnem a lejátszót.
Valószínű, hogy az x96 max plus lesz, vagy az air."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
Sziasztok.
Eléggé el vagyok veszve, hogy mit rendeljek, de még lenne egy kérdésem.
Visszakerestem a topicban és Sztomi kérdésére nem érkezett válasz - úgy láttam - és ez engem is nagyon érdekelne: [link]
"sziasztok, látom hogy sokan ajájánlját CE- a sima androidos OS helyett mert jobb a képminőség?? ez komoly? illetve hogy lehet ne jobb, ezt nem a source határozza meg úgyis?
lehet valamit félreértettem..."
Tehát mi ez a képminőség téma?
Olvasgattam most más topicokat is, más médialejátszókat is nézegettem és ez egyszerűen nekem sem világos, hogy ha van egy akármilyen minőségű source, akkor a médialejátszó képminősge alatt mit kell érteni, mi köze egyáltalán a médialejátszónak a képminőséghez? Nem tudja változtatásmentesen továbbítani?"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
ztsoft
őstag
válasz kovakovi77 #67840 üzenetére
Maga az rtorrent egy nagyon jól használható cli kliens, script-elhető, a határ a csillagos ég. Nálam önmagában macerás lenne használni NAS-on SSH-n keresztül, így felkerül mellé a rutorrent is, ez is bővíthető plugin-okkal (RSS, több felhasználó, arány és idő a visszatöltésnél, stb).
Nálam teljesen önállóan dolgozik, a torrent fájlokat RSS-en keresztül letölti magának, majd az elkészült Linux iso-kat átmásolja a megadott helyre, majd az arány és/vagy megadott idő után törli a torrent-et és adatot.
-
nagyúr
válasz DoItYourself #67837 üzenetére
1, nem veled konzultáltam(az egy másik dolog hogy te vagy a tropik főnök)
2, nem a kollégát hülyéztem hanem az alma gyártóját ez nem tudom hogy miért zavar téged?
3, a kolléga meg tényleg baromságokat ír, és sok más hozzá nem értő USER-t félre informál a baromságaival, olyanokról papol amit életébe nem próbált ki, és sz.tem a szakmai hozzá értése sincs helyén(mert ha így lenne nem írna ilyeneket) nekem az 1.ik szakmám elektroműszerész szóval nem fórumokon/neten össze olvasott baromságokból írom amit írok.
És eleve olyan terméket nem is ajánlok amit saját magam nem teszteltem le, és tudom hogy mit tud az adott cucc, ő meg rávágja hogy nem jó és nem lehet használni így meg úgy, mikor életébe most látta először a fotón amit belinkeltem, én meg teszteltem és van tapasztalatom róla és tudom mit tud!Nem kell védeni a haverodat, mert a szövegedből ez jött le hogy azok vagytok!
Nem írtam semmi olyat amiért oka lenne bárkinek megsértődnie!
-
ztsoft
őstag
válasz kovakovi77 #67823 üzenetére
Gondolom tudod, hogy a rutorrent egy webes felület az rtorrent-hez. A telepítéshez még kell egy web szerver is, ami kezelni tudja a PHP-t. Én is ezt párost használom a NAS-on.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz DroiDMester #67827 üzenetére
Ez a gyökér stílust tartogasd máshova, meg a hülyézést is. Ha nem tudsz normális hangnemben társalogni, kénytelen leszek utána nézni milyen megoldások vannak ennek a kezelésére.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #67834 üzenetére
A ZIDOO Z1000-nek van 2 kimenete. - annak. Másra gondoltam és mást írtam.
-
nagyúr
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #67833 üzenetére
Azért nem teljesen jó az ajánlat mivel csak a hsz első felére illik, egy HDMI kimenete van.
HDMI kimenetHDMI 2.0a, támogatás 4K @ 60fps, HDR10
HDMI bemenetHDMI 2.0
A ZIDOO Z1000-nek van 2 kimenete.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz ginola #67832 üzenetére
Zidoo Z9S
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
Sziasztok
Best buy médialejátszót keresek, ami rendelkezik digitális hangkimenettel, gigabites, és tudja a HDR-t is kezelni.
Létezik olyan típus, amin 2 db HDMI kimenet van? Külön vinném a hangot és a képet. -
blakey
titán
-
DJGABI
addikt
válasz DroiDMester #67827 üzenetére
boxot kikapcsolva ez az ugreen nem cicereg?
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
LógaGéza
veterán
válasz kovakovi77 #67824 üzenetére
MeanWellnek vannak dupla tápfesz kimenetes tápegységei (5VDC + 12VDC, pl [RD85A]), nálam egy egyel kisebb viszi 2 LED szalagot (egyik 12V-os, a másik 5), valamint az őket vezérlő ESP32-t, és egy relét. Innen, hogy milyen kimenetet teszel rá, és abból mennyit, csak a képzelet szab határt
Viszont én a telótöltőket különszedném, márcsak a gyorstöltéses okosságok miatt is. Pont ma jött szembe az Orico elosztója, 4-6-8 230-as kimenet plusz 5 USB talán (céges proxi miatt nem tudom linkelni, Aliexpress - Orico power strip, és megtalálod)."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
nagyúr
válasz dugesz77 #67821 üzenetére
továbbra sem győztél meg, ez csak mellé beszélés! Te azt mondtad az USB nem arra való hogy 5Volt 2Ampert át engedjünk rajta, mert ugye egy BOX ennyit fog igényelni!
itt van 45-65Wattos töltőfej nem 30.ezres! hanem még olcsóbb is attól amit én linkeltem Baseus-t
Ez sem FIX feszültségű(de sz,tem az alma töltője sem az, mivel PD szabvány) és mit ír PD3.0 Cell Phone QC TYPE-C USB Charger for MacBook Pro / DELL XPS 12/13 / Samsung Note 8/9 S9 S10
mégis jó az almához és sok máshoz is!
Szóval nem győztél meg a hülye álláspontoddal, amit linkeltem Baseus az sem egy mezei 2.amperes mobil töltőfej, szóval ne akard megmagyarázni!
Egyébként egy mezei 5.Volt 2.Amperes töltőfej is bőven elég lenne(ami tudja is a ráírt értékeket) a BOX.hoz!Amit korábban linkeltem ~4.dolcsis töltőfej az is bőven elegendő!
Több darabot használunk a családban ebből, BOX.hoz és máshoz is ahol 3.éve megy megállás nélkül 24/7.be és köszöni szépen semmi baja, túl liheged ezt a témát, de azt gondolsz/csinálsz/használsz amit akarsz.Csak nem kéne a többi kollégát félre informálni a hülyeségeiddel!
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz kovakovi77 #67824 üzenetére
Köszi a torrentes infókat, majd nézelődök, aztán hátha más már csinált ilyet és lesz megoldás.
Táp ügyben én is pont a napokban gondolkodtam, hogy megy 2 BOX és 1 USBHUB, ez 3x 5V 2A táp. Egy laptop táppal simán ki lehetne váltani egyébként, azok elég szívósak 18-20V 4-6A között érdemes nézelődni, aztán dobni rá pár USB kimenetet 5V feszültségszabályzóval. De ehhez nem értek, meg másik topik témája is, csak ha már erről volt itt szó.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
kovakovi77
tag
Ha már tápegységről megy a témázás én is kérdeznék.
Pöppet sem kifizetődő, hogy külön-külön táp ezeknek egy elosztóban:
5V: 2-tv box, 1 külső hdd+táp ,saját telefon,céges telefon, asszony telefon, asszony céges telefon.
12V mindigtv, sattv.
Bár még csak most merült fel bennem, de nagyon nem szép dolog, hogy ezek a kapcsoló üzemű tápok még ha jó hatásfokkal is dolgoznak, sok esetben üresjáraton ketyegnek.
Az meg nem feltétlen jó megoldás, hogy az elosztót áramtalanítom.....
Olyan tápot keresek amin sok-sok usb csati van legalább 6-7 5V-nagy áramot tudjon.
Hab a tortán ha még 12V-ot is tud kiadni
Ha nincs, egy régi nem használt labortápomból kell csinálnom egy hasonlót[ Szerkesztve ]
-
kovakovi77
tag
válasz kovakovi77 #67820 üzenetére
Upsz rutorrentet-írtál rtorrentet olvastam. (Közben lejárt a szerkesztési idő.)
rutorrent is telepíthető entware alól.opkg install rutorrent
Installing rutorrent (3.10-beta-3) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/rutorrent_3.10-beta-3_aarch64-3.10.ipk
Installing xmlrpc-c-common (1.51.03-1) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/xmlrpc-c-common_1.51.03-1_aarch64-3.10.ipk
Installing xmlrpc-c-internal (1.51.03-1) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/xmlrpc-c-internal_1.51.03-1_aarch64-3.10.ipk
Installing xmlrpc-c (1.51.03-1) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/xmlrpc-c_1.51.03-1_aarch64-3.10.ipk
Installing xmlrpc-c-server (1.51.03-1) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/xmlrpc-c-server_1.51.03-1_aarch64-3.10.ipk
Installing rtorrent-rpc (0.9.8-2) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/rtorrent-rpc_0.9.8-2_aarch64-3.10.ipk
Installing coreutils-stat (8.30-2) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/coreutils-stat_8.30-2_aarch64-3.10.ipk
Installing coreutils-id (8.30-2) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/coreutils-id_8.30-2_aarch64-3.10.ipk
Installing gzip (1.10-2) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/gzip_1.10-2_aarch64-3.10.ipk
Installing curl (7.67.0-2) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/curl_7.67.0-2_aarch64-3.10.ipk
Configuring xmlrpc-c-common.
Configuring xmlrpc-c-internal.
Configuring xmlrpc-c.
Configuring coreutils-stat.
Configuring curl.
Configuring coreutils-id.
Configuring xmlrpc-c-server.
Configuring rtorrent-rpc.
Configuring gzip.
Configuring rutorrent.
CoreELEC:~ # opkg remove rutorrent
Removing package rutorrent from root... -
cof
veterán
válasz kovakovi77 #67820 üzenetére
Megnézem köszi. Dehogy.
Az én kis 10 Mbit/s feltöltésemmel, semmit sem érnének. Csak mondtam faternak, hogy nálam úgyis megy ez a kis box nonstop, a virágboltban meg csak a seed-idő számít, letölti ide is oda is. Ezért tennék rá neki egy külön HDD-t, csak el szeretném szeparálni nehogy valamit kitöröljön az én cuccaim közül.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz DroiDMester #67814 üzenetére
Most komolyan szerinted az apple töltőt telefon töltésre találták ki? Basszus az egy notihoz fejlesztett majd 30 ezres , jó minőségű adapter csak a kimenete csatlakozós (így még a külön vehető kábelen is kereshet nem keveset az apple .
Te nem ilyet ajánlottál, hanem egy telefon töltő adaptert ami tud egy csomó mindent ami ide felesleges, plusz nem pont erre a feladatra tervezték és még a kábellel is külön foglalkozni kell.
De mondom elengedtem ,mert úgysem győzzük meg egymást ,mást meg nem érdekel. Nem kell kiabálnod értem az álláspontodat csak nem biztos,hogy ugyan az mint az enyém. Szép napot.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Most egy olyan torrent klienst keresek CE alá ahol fel tudok venni több user/pass párost. Van ilyen ahol meg lehetne adni több felhasználót, különböző letöltési célokkal? A transmission sajnos nem ilyen.
Nem tudom a seed szervereken, hogy csinálják ezt, mindenkinek saját kliense van vagy egy kliens, de külön hozzáféréssel.
Nekem már jó régen volt, akkor rutorrent-el ment, ha jól emlékszem. Max teszek fel még egy másik torrent klienst ha nincs ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
kinghaxor
senior tag
válasz DroiDMester #67810 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Akkor szerintem veszek egy ilyen dugót és rá forrasztom. Mondjuk elég vékony a kábel. A csomagolásra rá van írva az 5v de hogy ez mennyi ampert tud át vinni azt nem tudom. A gyári az biztosan vagy 3x olyan vastag.
-
Beni2360
félisten
válasz kovakovi77 #67813 üzenetére
És melyik rendszer van fent?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Teejay83
tag
Sziasztok
Van egy Beelink MiniMXIII-II tv boxom és szerettem volna felvenni screen recording-gal a képernyő képet,azonban mindig csak egy zöld hátteret kapok vissza a felvételnél. Már az összes hókusz pókuszt kipróbáltam amit a neten írtak de egyik sem segített. Találkozott már valaki ilyennel? Ha igen van rá jó megoldás?
DPS Hungary- szoftverrobot fejlesztés-online marketing-rendszerek bővítése,korszerűsítése-digitalizáció-IT biztonsági tanácsadás-Laptop-Projektor BÉRLÉS | www.onlineasszisztens.com | www.dpshungary.eu |
-
nagyúr
válasz dugesz77 #67812 üzenetére
Azért mentem neked mert, HÜLYESÉGET BESZÉLSZ!
nem 300.ft os töltőfejtől van szó amit csomagolnak teló/tablet/vagy bármi más mellé! Azok valóban nem arra vannak, sőt én soha ki sem veszem őket a dobozukból mert HULLADÉK kategória, ahogy a hozzájuk adott 200ft os kábelek is!
Akkor egy dologra adj választ okoska: az Apple notebook-okhoz(és még sok máshoz is) miért USB-C.s töltőfejet adnak he? ha nem erre való az usb, és itt 60-100Watott kell átvinniük
biztos ők is hülyék hogy nem egy sunny tápot adnak inkább!
[ Szerkesztve ]
-
kovakovi77
tag
Upsz.
Nem sűrűn járok a beállítások Coreelec-részen, ma pislogtam a kapcsolatnál, hogy miért van Wlan0,Wlan1.
Boxra is gyorsan rá néztem nem-e benne hagytam egy +usb-s wifi sticket a meglévőn kívűl
Szóval valamikor meg csinálták az A95X MAX V81-es dobozok belő wifi modulját is.
Aki eddig kűlsővel használta már nem kell
És igazam lett, azt a drivert fordították be amit anno több esetben írtam nekik -
dugesz77
őstag
válasz DroiDMester #67809 üzenetére
Nem te lettél volna ha nem jöttél volna ezért belém. Azért csak úgy mellékesen ,szerinted miért nem mobiltöltőket csomagolnak még a leggagyibb boxokhoz sem? Más tervezés eltérő feladatokhoz.
Mi a frásznak kell usb kimenetes QC3.0-ás tápokat ajánlgatni ide stabil 5 vagy 12V kell normális csatlakozóval.
De elengedtem. Mindenki azt vesz amit akar. -
kokopo
aktív tag
válasz DroiDMester #67809 üzenetére
Köszi mindenkinek
Még alszom rá, és rendelek vlmit -
nagyúr
válasz kinghaxor #67801 üzenetére
Sz.tem 4.0mmx1.7mm kell bele! a 3,5x1,35.ös az a Beelink GT1Mini/GTmini-A ba kell, (de inkább itt is a 3.5x1.1-es a jó méret, a 3.5x1.35.ös kicsit lötyögött benne)
korábban itt be is linkeltem tápot és kábelt is!
amit a kolléga írt, fogalmam sincs ott miért 3,5x1,35.öst írtam! 4x1,7.es kell a Km8P hez!
lehet kapni csak dugót is levágod a mostanit, és ezt ráforrasztod! itthoni elektronikai boltokban is kapható ilyen dugó, nem kell heteket várni rá kínából!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dugesz77 #67799 üzenetére
amit linkeltem Baseus-t az sokkal komolyabb belsővel rendelkezik mint a híres sunny-d!
nyugodtan lehet használni 0-24.be is!
kokopo amit linkeltem az
ezt tudja => USB Port: DC 4.5V/5A,5V/4.5A,9V/3A,12V/3A,20V/2.25Atehát 4,5Ampert tud 5.Volton!
Az hogy mikorra ér ide az eladótól függ, mikor(kivárja e a ~20.napos türelmi időt a feladással) és hogyan adja fel! van amit Dec 17.én rendeltem és még nem érkezett meg!
És van amit Február 9.én és már 24.én a kezembe volt[ Szerkesztve ]
-
kinghaxor
senior tag
Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget. Igen elvileg olyan kell ami a második linken van. A kicsiből csinál nagyobbat. Remélem ez már jó lesz. Már csak az országban kellene találni mert csak egy boxom van és ahhoz kellene, nem szívesen várnék két hónapot rá.
-
cof
veterán
-
-
kinghaxor
senior tag
Sziasztok. Nem tudja valaki pontosan milyen számozással találok a Mecool Km8p-hez USB-s végű adaptert? Vettem egy 3,5x1,35-ös USB-s végű kábelt de ez vékonyabb mint a gyári kábel vége. Tehát szükségem lenne egy olyan átalakítóra ami ebből a 3,5x1,35-ből csinál akkorát mint a Km8p gyárija.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
- Házimozi belépő szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest