-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #106466 üzenetére
Elég bonyolult lenne elmagyarazni, olvasgasd ezt a fórumot.
Resetnek (Salty) vannak erről tesztvideói.
Lényeg hogy a fekete sávokat tartalmazó videónál a dv fényerejét úgy lehet növelni hogy a sávok nem lesznek szürkék emiatt. Csak a középső kép részre korlatozódik az emelés. -
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #106373 üzenetére
Igen ismerem, annál a resurrection jobb szerintem.
Hogy mennyire profi és tudatos jurialmunkey (a készítő), ennél a felszínnél, lehet ez csak nekem érdekes, de szigorú raszter alapján van minden pontosan a helyén. Ilyet soha nem láttam eddig. Ezek után sok eddigi skin egy katyvasz(amúgy ez a nézet be is kapcsolható a felszín függőségek, alul , rács).
Én is megpróbáltam ezt követni..
-
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #106360 üzenetére
Nos megnéztem én is. Úgy van ahogy mondtam, ill. blakey is írta.
Nekem alapból arra volt állítva, Hdmi multichannel pcm. Az ugoosokon, és a homaticsokon is.
Mindenhol CE NG cpm build van.
Nem is emlékeztem miért, mert mindössze egy ilyen koncert videóm van.
Aztán végigteszteltem az összes kodeket, és rájöttem.
Elég sok dts zeném van, a 96/24 től a .wav,.
.dts kiterjesztéssel, a 2.0, 4.0, 5.1 stb.
Nos ezek közül pár csak ezzel a beállítással szól az avr=en, a sima hdmivel néma.
Szóval a HD hangokat ugyanúgy rawban küldi ki mindkettő, nem butítva, 7.1 re.
Ez alapján nem tudom hogy a forum társnál mi van elállitva, vagy milyen CE van neki, , de nekem jól szól minden.
Tehát ez a beállítás nem vesz el semmit úgy tűnik, viszont hozzáadhat pár formátumot. -
blakey
titán
válasz
mikrofon #106360 üzenetére
Ha van sok többcsatornás LPCM anyagot és szeretnéd, ha az is tovább küldésre kerülne, akkor azt kell választani a megfelelő csatornaszámmal. Igazából 10 éve így kéne használni, hiszen a LibeELEC és a CoreELEC is így működik. Nekem furcsa, hogy ennyi idő után ezek újdonságnak számítanak. LE fórumán (sok évvel ezelőtt) is leírtam, CE fórumán is, és itt is, hogy a teljes audió lefedettséghez HDMI Multi CH a jó beállítás.
-
gyűrű
addikt
-
nfsu17
veterán
válasz
mikrofon #105379 üzenetére
Nekem gombra van téve a felirat fel-le állítása.
subtitleshiftup
subtitleshiftdown
Holnap megnézem, de sztem ezzel oda állítom ahova akarom, ha gyárilag van fekete sáv a filmben, akkor is.
Keymap editorban megtalálod ezeket.
De ha nincs a távon elég gomb, akkor marad a bill.
Csak mert a kalibráció menüben ezt mindig állítgatni...meh.Amennyiben a film képe tartalmazza a feliratot ('égetett') akkor azt nem tudod sehova mozgatni.
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #104861 üzenetére
Igen, Dune válaszolt, mert nekem csak az kapott kéretlen frissítést, szerencsére csak az egyik, és egy hiba miatt került kiküldésre, leállították és azon dolgoznak, hogy vissza lehessen tenni az ATV12-t. Mindenesetre és bekötöttem a fehér Homatics-ot CE-vel és van minden, ami kell. Nem akarok foglalkozni a bénákkal, de nyilván megvárom, hogy mi lesz ebből.
-
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #104420 üzenetére
Nincs olyan hogy bővített modul.
Azt én csináltam.
Amik ott vannak adatok azok abszolút nem érhetők el a CE=ben.
Csak a cpm buildban.
Ahhoz hogy elérhető legyen, a komplett cpm buildot be kéne integrálni, az meg sohasem lesz.
Privátban a cpm elmondta hogy miért.
A CE fejlesztők szerint az alap estuaryban
is már több adat van mint kéne.
A cpm verzió mindenféle konvertálást lehetővé tesz, amit ők túl bonyolultnak tartanak.
Pedig pont az ilyen infók teszik lehetővé hogy ha valahol hiba van, akkor ránézek és látom mik a fájl adatai anélkül hogy media infót, meg logokat kéne böngészni.A reset9999 aki a dovi tool atyja, sokat segít hogy ezek valós adatok legyenek. Vele állítgatjuk be.
Még van bennük hiba, mármint az adatokban.
Tehát ne számíts rá mert ezek sosem lesznek a CE=ben.
Mint ahogy azok a azonnali, on the fly, vsdb, vs10 és fel/mel konvertálások sem. -
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #104416 üzenetére
Zárt buildot csinált. Nem akarta nagy körben megosztani. Páran mondtuk neki hogy javítsa még a hibákat amik voltak, ezért megengedte a megosztást, de nem fogja az esetleges hibákat naponta trackingelni.
Ahogy blakey írta, volt egy kis félreértés a CE csapattal.
Ezekkel a javitásokkal, nagyjából befejezte, ha nem jön elő újabb hiba.@Bodor köszi, kezdem megszeretni ezt a skint. 🙂
-
MrTwister
őstag
válasz
mikrofon #104308 üzenetére
Itt (hivatalos fw lelőhely(volt amig Google nem tiltotta
)) már írják is, hogy várhatóan a 12.8.7954 mostani béta verzió lesz a végleges ATV12 minden Dune HD Homaticsra és itt már időpont is van rá ha jól értelmezem: 10.22.-én ezt írták: "The update is officially beginning rollout. Time to spam the update check button...."
"From Telegram:
Dear Homatics friends,
We plan to launch a general update v12.8.7954 for Box R 4K Plus this week. We will no longer accept individual update requests from now on. The update will be completed for all devices within 2-3 weeks after the launch.
Thank you for your patience."
Tehát nov.5.-ig vagy nov.12.-ig meg kellene érkezzen OTA-n(azaz online minden boxra) a frissítésnek hivatalosan is a Googletől.
Ez a reddit thread nem tudom mennyire vehető komolynak. Vannak itt hivatalos bétatesztelő fórumtagok talán ők többet tudnak.
Ezzel a verzióval le is zárják az ATV12 fw-ek fejlesztését és a következő firmware-frissítések pedig már az Android 14-re építkezve várhatók.
Az is jó kérdés, hogy ők mennyire ajánlják ezt a kissé még mindig bugos ATV12 verziót a 11-es mostani stabil (bár butább) Android verzió helyett, főként ha valaki (mint pl. Én) CE-vel használja a boxot első perctől kezdve. -
blakey
titán
válasz
mikrofon #104317 üzenetére
Ezt így nagyon nehéz lesz reprodukálni. Lehet, hogy a TV-d viselkedik másképpen, de simán lehet, hogy a Homaticsnál "alkottak" valamit. Fotó(ka)t tudnál készíteni, hogy legyen egy kiindulási pont? Értem, amit írsz, viszont nem biztos, hogy oleden ugyanazt fogom látni.
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #104307 üzenetére
… és a cpm csak a vs10-et, adja hozzá. Mivel a cpm mindig le van kicsit maradva az aktuális NG nightly-hez képest, így gondoltam legyen napra kész a rendszerem. -
cpm-mel is naprakész, ugyanis a mindig aktuálisan legfrissebb Nightly-ra épül. A lényegi különbség a VS10, a felszín egy másik dolog, abból mást is lehet használni. Nem nagyon módosít a CE-n. Leginkább akkor van eltérés a legfrissebb CE-hez képest, amikor valami a Nightly-ban félre sikerül. A Nightly-t sem kéne minden nap frissíteni, mert az arra való, hogy kipróbáljanak 1-2 újdonságot, vagy megpróbálják javítani azt, amit hosszú ideje nem sikerült. -
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #104302 üzenetére
Ezeket a "visszafrissítéseidet" nem értem, de szerintem te sem.
A cpm build ok nightly NG verziók.
Van bennük jó sok optimaizáció, pluszban.
Közel sem csak vs10.
Tehát te nem "vissza frissítesz" hanem ugyanazt használod, csak kevesebb beállítási és optimalizási lehetőséged lesz 🙂
Viszont akkor minek a nightly?Miért nem az NE-t használod az utolsó stable verziót...
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #104301 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy milyen film van AV1…
- Elírtam, nem AV1, hanem VC-1. Az AV1 újabb kodek, az rendben működik. Ha egyiket sem használod, akkor maradhat az NG.Most már NO-t is említesz. -
Igen, van NO is, új kernel, van DV, de csak akkor, ha az Android már az új kernelen alapul, ami az ATV14. -
blakey
titán
válasz
mikrofon #104280 üzenetére
Ezek szerint a rev.d készülékkel az NE-t javasolt használni az NG helyett? -
egyelőre úgy túnik. Ha kell a P7 FEL, akkor el kell fogadni, hogy rev.d-n hibás az AV1, mp2 és interlaced anyag. Ha nincs szükség a P7 FEL-re, akkor az NE vagy NO a jó váélasztás. Amennyiben mindegyikre szükség lenne, akkor vadászni kéne egy rev.b-t.Egyébként nálam az első jó a másik kettő rossz a Homatics (rosegold) SoC rev.d, lejátszómmal.
- olyan, nincs, hacsak nincs kikapcsolva a hardveres gyorsítás mpeg2 esetében, mert akkor valóban jó, viszont a hardveres gyorsítás a lényeg. -
Bodor
veterán
válasz
mikrofon #104204 üzenetére
Hát igen, ezt akkor buktam a figyelmetlenségem miatt.
Azért az nonszensz, hogy egy film lejátszás megállításához ebben a szaros kodiban háromszor kell megnyomni a távirányító gombját, mert nincs egy stop gomb...#104218 mikrofon : Nálam az a helyzet, hogy a B25-ös távirányító működik CE alatt működik BT-vel is, csak előtte a CE BT beállításoknál hozzá kell adni.Sajnos ez a Dune Remote R4 távval egyelőre nem sikerült. Egyébként a remote.conf fájl-t csak akkor kell a pendrive-ra tenni, ha akar az ember infrát is. Remote Control Configuration
-
Bodor
veterán
válasz
mikrofon #104160 üzenetére
Nos, kész a NG nightly + cpm4.1, minden működik is rendesen, kivéve a távirányítót.
Olyan, mintha nem bluetooth, hanem infra lenne, ha nem konkrétan a boxra irányítom, akkor nem veszi a jelet, pedig a jó remote.conf file van megadva neki.
De ez még nem is lenne baj. Mivel a multi távirányítóm csak infrán tud tanulni, rendeltem egy Ilyet, de ugye először a CE rendszernek kellene látnia!Ebben tudsz vagy valaki tudna segíteni?
-
Kisnyikhaj
tag
válasz
mikrofon #104172 üzenetére
Köszi szépen végül ezt választottam(DuneHD-Homatics-R-4K), egy hét és meg is jön elvileg
-
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #104158 üzenetére
Ide raktunk fel párat..
-
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #104060 üzenetére
Librespot arra való, hogy a telefonról, számítógépről, tabletről, TV-ről átküldhessük a zenét, olyan, mint a Chromecast, Airplay. Nálam a zene monitor nélkül kerül lejátszásra, így nem is volt szempont, hogy keresgélni lehessen a listában. Nem néztem utána, hogy lenne-e olyan spotify kiegészítő.
-
blakey
titán
-
-
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #103905 üzenetére
Nálam pl. bár tud a tvm hdr10+ is de a 8.1 re konvertálásal szebb.
Azok a vs10 módok, saját ízlés szerint.
Van aki az sdr>Dv, vagy a HDR>Dvt is bekapcsol ja. Próbáld ki.
A dv az legyen tv Led, és ondemand, vagyis forrás alapján kapcsolja.
A színtér mindegy a tv lednél lehet alap, vagy 2020, nincs hatása ott.
Az ahova a sok számot kell beirni, vsdb azok nálam ki vannak kapcsolva, azok projektorosoknál, illetve ha valaki pontosan tudja a tvje adatait, ott lehet jó. -
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #103890 üzenetére
Itt minden le van írva.
Legfrisebb NG nightly, remote. conf kell még.
Aztán mikor minden ok, mehet fel az utolsó cpm build opcionálisan. -
-
polcsa
aktív tag
válasz
mikrofon #103803 üzenetére
Véletlenül nem Győr környéki vagy?
Kipróbálnám, de annyira már nem hiszek benne. Minden ilyen kütyüvel az volt a baj, hogy a kép nem jelent meg a projektoron, még akár valami hdmi-s projektor hiba is lehet, de direktbe dugva mindig jó voltBeni2360
Köszi! Lehet, hogy gyűjtők valamelyikre... -
polcsa
aktív tag
válasz
mikrofon #103800 üzenetére
Bocs, félreérthető voltam, persze van rajt HDMI, de csak egy, azon van a TV, tehát nincs rajt plusz HDMI.
Eleinte dugdostam tv/projektor, de az megöli az egészet.
Utána próbáltam sok HDMI osztót/leválasztót, de már azt is feladtam.
Most keresek két HDMI portos boxot, az szerintem megoldás lenne. -
pinnacle
nagyúr
válasz
mikrofon #103404 üzenetére
Köszi! Nekem csak a hűtés fontos.
FHD, SD filmeket, illetve saját 4K-s videókat nézek.
SunMount3r Androidon sem kapcsol le, HDMI sem, olvastam, valamiért az is problémás.
jkutya az nagyon jó, ODROID-N2L sem jobb azzal a hatalmas hűtővel. Lehet a Vontarnak is elég egy másik ház. Akinek ilyen vagy ilyen háza van (ventivel vagy anélkül), írja már meg legyen szíves, mennyire melegszik 4K-s videókkal.
-
Faby
senior tag
válasz
mikrofon #102758 üzenetére
Kösz, streaming egyáltalán nem érdekel, ezért akarom/akartam eltüntetni a kezdőképernyőről minden erre utaló ajánlást, alkalmazást stb.
De már nem is számít, rászántam magam a CE telepítésre, most éppen megy a médiatár frissítés, és kész is leszek. Így már nincs jelentősége.
Az androidot valószínűleg nagyon ritkán fogom használni, de ehhez jól jönne egy "reboot to NAND" opció, ami a 9.2.8-ban megvolt -
zazenke
őstag
válasz
mikrofon #102631 üzenetére
én most vettem ugooshoz másolom a másik fórum hozzászólásomat : " úgy tünik hogy a ma megjött távszabályzóval mely infra + 2.4g vevős helyettesíthető az ugoos eredeti távszabályzója CE rendszeren. merthogy az infrája tanítható és át tudod venni a power gombot az eredetiről így be fogod tudni kapcsolni . Utána pedig az én vágyam iks teljesül mert az eszközbe dugott vevőn keresztül megy radio kapcsolattal a CE mely sokkal jobb mint az infra hiszen nem irány érzékeny plusz a tekerés léptetés parancsot is villámgyors ismétléssel adja ki így gyorsabban teker a filmet előre . 10 seces léptetéssel is nagyon rövidid idő alatt átcsévéli a filmet. Hátránya talán hogy a power gomb feltanítása után az csak infraként megy tehát a be és kikapcsoláshoz irányba kell állítani a távszabot. Szerintem ennél jobb megoldás jelenleg nincs mert a CEC is béna lassú tud lenni főleg tekerélsnél . kék háttérvilágítás mely automata és ki is kapcsolható G10S PRO BT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opera böngésző
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II Alaplap + AMD Ryzen 7 5700X3D
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 - White - Használt, karcmentes
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest