Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-book olvasók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Steam Deck
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalis
senior tag
válasz darvinya #67496 üzenetére
Oké, de a széria hibát ne keverd össze a normál üzemeltetésből adódó elhasználódásnak, ténylegesen a hőmérsékletből fakadó elöregedés miatti meghibásodásoknak.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
darvinya
titán
Hát mikor adták ki?
Utóbbi 2 éveben még durvábban csak folyamatos termelés van szemelőtt.Digitalis
Ha már hibás, akkor mekkora széria van hibás X2/X3-ból.
Nekem X2 van, és januári frissítés teljesen hazavágta.
Ráadásul olyan RAM-os ami nem sokaknál fordul elő, V311 rom-os DDR3-on.
És csak ez fajta rom stabil rajta, többi összeomlik.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Digitalis
senior tag
válasz darvinya #67492 üzenetére
Szerintem jóval többet. Sokkal hamarabb lesz "elavult" mint hibás.
[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
mexel
veterán
Amik itt vannak X96 Max+ ( x3)-ak azok is melegednek, ha olyan tartalom megy ami erősebb simán 70-74 fokra felmegy, de nem érdekel, nem akadozik és nem dobja a kockákat. Mi baja lehet? Legfeljebbb valóban 10 év helyett csak 5-öt bír, de addigra úgyis elavult lesz nagyrészt.
Nem fogom újragyártani aoxokat. ( mondjuk ezért nem is vettem ebből többet)
Pedi ez kivételesen gyorsan indul aránylag ceemmc-vel ( kb 35 mp)
Elvileg ekkora hőfokot simán bírnia kellene ( ha jól emlékszem valahol 100 felett van a határértéke , talán 105°C (TJMax) de nem vagyok biztos benne ez csak valami emlékezetből írt érték, most nem néztem meg. Ha ezt a 70 feletti fokot a belső érzékelő mutatja akkor bőven jó még)[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
válasz djnice #67466 üzenetére
Szvsz az NTFS kizárható mint előző hsz-ből látszik, és is azzal próbáltam.
Az 5 TB pedig szintén, mert ha nem boldogulna a GPT-vel, akkor már a file rendszert sem látnád. De ehelyett meg beépíti és SMB-n is kiajánlja.Esetleg nem lehet az, hogy gyenge a box tápja és nem bírja a folyamatos terhelést másolás közben?
Egy aktív USB HUB-al lehetne ellenpróbát csinálni. -
Ejelhar
senior tag
válasz blakey #67469 üzenetére
Most gyorsan kiírtam penre a legújabb nightlyt és kipróbáltam, SMB-n másoltam a boxra egy 11 GB-s filet. A céleszköz a boxra dugott külső disk, ami ráadásul NTFS-re formázva.
Teljesen rendben:
[kép]CE verzió: CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_20200215-Generic
Az SMB-n nem faragtam semmit, igazából nincs is beállítva a box, gyári állapotban friss telepítés. -
Luissimo
veterán
szasztok,
Próbáltamár valaki, hogy a Tanix TX9s-en müxik-é a HORIZON GO (esetlegnetántán a tv go ?)
@lordmynher,
Nemmuszáj addonozni, a droidos felület alatt is próbálhatod, ott is tud működni a Smart Youtube, reklámmentes verziojának.
Apropopó,Használ ebben az előkelő körben MORPHEUS TV appot?
Az miért van, hogy egyetlen letöltési linket sem hajlando aktiválni amikor próbálok filemekt nézni?
Nektekis?
Nemvettemészre, hogy bárhová is be akarna jelentkezni, nemkérte tőlem.
Akkor mibaja ?VALAKI ???
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz lordmynher #67483 üzenetére
Ezt kibeszéltük a Kodi topikban, csinálni kell saját API kulcsot, utolsó oldalon találsz leírást meg linkeket.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
darvinya
titán
válasz DroiDMester #67481 üzenetére
1. Itt nem 5x ár a gond, hanem folyamatos termelhetőseg.
Nem tudja a tervező minek tervezi, csak részegységnek, ami nem illik a következő részegségbe.
Végén lesz egy olyan termék ami működik, de hosszútávon tönkre teszi magát.
Ezzel folyamatos termelés biztosítva van.
Csak az tudja mi készül valójába, aki szeparált tervezést elrendezte.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
lordmynher
csendes tag
Köszi.
Még valami. Hogyan tudok belépni a youtubeba? Telepítettem az addont és amikor be szeretnék lépni akkor a második kódnál az alábbi üzenetet kapom:
"A Google-lal való bejelentkezés ideiglenesen letiltva ennél az alkalmazásnál"
Tulajdonképpen csak azt szeretném hogy reklám mentes legyen a youtube és lássam az előzményeimet meg kedvenceimet.
-
korcsi
veterán
válasz DroiDMester #67481 üzenetére
Ott a pont.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
nagyúr
-
lordmynher
csendes tag
Esetleg van Horizongo addon CE alá? X96air-em van
-
nagyúr
-
hunaqua
addikt
Nem,csak nightly mehet az S905X3 -ra
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
válasz blakey #67469 üzenetére
Cuki egy stílusa van ennek a mókuskának,olyan mint a felmosó vödörnek ...
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Cold5
senior tag
X96 Air CE telepítés: 9.2.1 stabil mehet rá?
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
blakey
titán
válasz DroiDMester #67467 üzenetére
A kérdésben nem szerepelt hogy ng-ről van-e szó illetve mekkora fájlméretről? A kérdésre a válaszom az, hogy igen, megy SMB-n a másolás Nightly CE-n és hozzáteszem, hogy a kérdésben az sem szerepelt, hogy a legújabbról van-e szó vagy sem.
"A nightly CE-n működik valakinek rendesen az SMB szerver? Olvasni tudok a box-ra csatlakoztatott HDD-ről, de írni rá már nem."[ Szerkesztve ]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nagyúr
válasz djnice #67462 üzenetére
erről beszélünk már vagy 3.napja!
apróbb fájlokat lehet másolni a rádugott HDD-re de nagyobb méretűnél gondolkodik 1 darabig majd közli hogy nem írható a média és nem másol semmit rá!
blakey erről beszélünk már pár napja ha nem vetted volna észre hogy nem megy SMB.n a másolás a BOX.ra dugott HDD-re, nehogy azt mond hogy nálad megy mert már az 1.hónappal ezelőtti nightly-val se ment!
sz.tem mióta az új kernel van azóta nem okés!
-
ZSOLO76
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit elvesztem az android boxok erdejében,olvasgattam az összefoglalót,de sokkal nem lettem okosabb.Van egy H96 boxom,de nem hozta a várt dolgokat.Legnagyobb bajom,hogy nincs dolby digital dts stb térhangzás,csak stereo.Próbáltam a kodit,de nem lehet állítani semmit,hogy legyen...
igazából sokat nem akarok ezzel szórakozni,mert nem érdekel ill nem is értek nagyon hozzá.Használni szeretném,nem hackelgetni....De ha lenne esetleg valaki,akinek lenne türelme elmagyarázni,hogy tudom megcsinálni,akkor tennék egy próbát.Másik lehetőség,hogy ajánljatok már egy olyan boxot,amit nem kell mókolni,tudok rajta normálisan filmezni térhangzással,megy rajta a youtube stb.Ami hab lenne a tortán az egy két hdmi kimenetes cucc,de ilyet még nem láttam,de attól még létezhet
Előre is köszönöm,ha tudtok segíteni. -
blakey
titán
válasz djnice #67462 üzenetére
Igen, működik.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
djnice
veterán
A nightly CE-n működik valakinek rendesen az SMB szerver? Olvasni tudok a box-ra csatlakoztatott HDD-ről, de írni rá már nem.
-
sberci
tag
Hatha valaki tujda frankot vagy kiserletezgetett vele.
Jo multkor szo volt arrol, hogy esetleg keves tapot ad a mediabox gyari tapja, bar mindegyikre 5v- 2A van irva, bar mar renezesre sem minosegi darabok, a meretuk meg plane. Igy radugva egy tap nelkuli kulso 2,5-es vinyot mindenfele random problema lehet. Ez reszben be is igazolodott, mert az egyik mediabox tapjaval van gond igy felhasznalva, a masikra kicserelve viszont nincs, papiron megegyezik a teljesitmenyuk.
Gondoltam sebaj, vannak minosegi usb-s toltoim, amelyek papiron akar 3 A-t is leadnak 5 V-on. Igy egy megfelelo kabellal majd kivaltom a gyari tapot. Most vegignezve 5+ usb-toltovel egy sem ad annyi tapot, hogy egyaltalan felporgesse a mediabox a 2,5-es vinyot, ami azert fura. Valaki szaki, hogy miert is lehet ez? Csak nem mar a kebelen verzik el, mert abbol ugye ez van. ( 5.5 to usb.)
(plusz radugtam egy usb-s volt merot, ami elvileg eleg jo, kozel nem jar az egesz 1 A felhasznalasnal sem)[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Leteszteltem PC-n USB 3 porton a GbitLANUSB HUB-ot, és a HDD-t is. Minden rendben, nem dobálja el.
Újra elővettem a BOX-ot, és még mindig furcsán viselkedik, első bekapcsolásnál minden rendben volt van GbitLAN és a HDD is, aztán jönnek a furcsaságok...
Eddig MBR EXT3 partícióval ment a HDD, most leformáztam PC-n GPT EXT4-be, rá is másoltam, 2 iso-t az üres HDD-re SMB-n, és valami csoda folytán megjelent egy másik HDD is, egy Filmek mappával ami még az előző partíción volt rajta, nem írható, szellempartíció, oké.
Kikapcsoltam a BOX-ot, most megint nincs LAN és HDD-t sem látja, szerintem nem kap áramot még időben az USB 3 port bekapcsolásnál és azért vannak ezek az anomáliák. USB 2 porton meg érdekes, hogy továbbra is működik ugyanúgy jól mint az S905-ön.
Egyelőre így ez nem jó NAS-nak...
-
helianthus
csendes tag
válasz PieroPiero #67454 üzenetére
Egyenlőre alap távirányítóval van. A 2. távirány megvételén még gondolkodom.
-
PieroPiero
csendes tag
válasz helianthus #67451 üzenetére
Te melyiket vetted meg a második távirányítót vagy a keyboardot mellé? És miért? Gondolom 64gb-ost valsztottal...
-
dugesz77
őstag
válasz tobias40 #67303 üzenetére
Felajánlották a refundot nem problémáztak. AZ érdekesebb talán az ,hogy azt is írták,hogy újraküldeni nem tudják,mert nincs készleten ("We are very sorry that your original product is not in stock now, we are unable to resend it to you. So we can only process the refund for you.")
Az oldalon bőszen árulják akciósan most is[ Szerkesztve ]
-
helianthus
csendes tag
Bátran merem ajánlani ezt a kis boxot: https://www.aliexpress.com/item/32957060948.html?spm=2114.12010614.8148356.2.6d1135a85eENxw
A fórumot végigolvasva 3x, kb 2 óra alatt rávarázsoltam a CE-t, (persze a fórumtársak is sokat segítettek) a saját távirányítóját, meg a front lcd panelt is. Röccenés mentesen játsza a Gemini Mant is, és minden egyebet. Felirat, hangsáv váltás is megy rendesen, a Kodi kiegészítők is felmentek rá tökéletesen. 1 hiba viszont még megoldatlan, ez a megosztáskezelés. Az elképzelhető, hogy a nightly CE miatt van, de majd azzal még foglalkozok egy kicsit, ha lesz időm. Vagy hozok egy NAS-t tesztelére, és azzal röffentem be. Picit macerás állandóan húzni-vonni az USB-s rack-et, hogyha másolni kell rá valamit.
Ergo: a fent linkelt box nálam jól üzemel. -
Digitalis
senior tag
válasz korcsi #67445 üzenetére
Max 76C-ot sikerült kicsikarnom, de akkor sem vettem észre, hogy thermal throttling-olt volna vagy eldobált volna. Nem korai az a 74 fok a thrm throttlingra? (Habár SoC nak is lehet típuson belüli, ilyen-olyan szórása.)
-
Beni2360
félisten
Akkor az én A95X Max-n a FHD filmeknél 56 c fokra, 4K-nál 65 c fokra melegszik az SSH szerint a CPU, ne faragjam tovább. A procin levő réz ventilátort még ki tudnám vezetni és egy táppal forgásra bírni.
Lehet, hogy a kíváncsiság rávesz a jövő héten.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
korcsi
veterán
"Nem tűnik valami minőséginek ez a kék pad, lehet többet árt mint segít." Az eredmények nem ezt mutatják, és ennél többet nem áldoznék rá amúgy sem.
Az X96 max plus-nak is van IR jack csatija.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Megijedtem, hogy ez ilyen lett mert jó csúnya.
Talán el kellene gondolkodni réz vagy legalább rézmagos irányban. Az jobban és hatékonyabban szállítja a hőt. De ez a borda sem világbajnok, nagyon vékony a sima felület, ennél a gyári is vastagabb és nagyobb is a felület. Nem tűnik valami minőséginek ez a kék pad, lehet többet árt mint segít.
Valaki próbálta már külső infra vevővel, van itthon kettő, az X96-al jó volt, csak mindig elfelejtem felhozni szuterénból.
Na igen, de annak volt külön IR jack csatlakozója.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz korcsi #67389 üzenetére
Teszt eset 2:
Van itthon alis kék hővezető padom egy és két milliméteres vastagságban, doboz szét pattint, három csavar ki nyák kifordít, SOC alá egy ami elfért egy kb 4x4cm-es darab 1+2mm vastagságban. Hütő lemezből csavar kiszed processzorra szintén egy jó nagy darab pad rétegelve hogy meglegyen vastagság. Film indít (Coreelec Netflix 1080p), 72+os, a tegnapi borda plusz 1mm-es minőségi pad kombót poénból felnyomtam a dobozra, 2-3 fokot hozott ez is. Egy óra után nincs kihagyott képkocka, és nem throttingol, két óra után már 74 fokos, 1,7-1,8GHz-en megy és kihagyott 133 képkockát.
Veszek 3mm-es padot meg kapja a SOC kétoldalról, a doboz tetjére megy egy 8x8-as borda 0,5mm-es padra felgumizva a dobozra (TV mögött úgyse látszik) és szerintem jó lesz.Valaki próbálta már külső infra vevővel, van itthon kettő, az X96-al jó volt, csak mindig elfelejtem felhozni szuterénból.
Egyszer már meg is nézem ezt a filmet
-
cof
veterán
válasz PieroPiero #67443 üzenetére
Nekem nem ilyen van, X96 Air, de itt a topikban sok embernek van ilyen, keress rá és találsz tapasztalatokat minden téren.
-
cof
veterán
válasz PieroPiero #67441 üzenetére
Kínából olcsóbb. Pl. [link]
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
-
PieroPiero
csendes tag
Szeretnék egy kis segítséget kérni, a forumot olvasva kicsit kezdtem elveszni a gondolataimba h milyen box-ot is vegyek? Kritérium netflix és youtube 1080P-be menjen,erre valószínűleg CE alatt lesz lehetőség és persze jóó árban is legyen Ki milyen típust ajánlana erre a célre?
Válaszokat előre is köszönöm! -
darvinya
titán
válasz korcsi #67430 üzenetére
Mitől?
Mondjuk alul és oldalt van kivágás a dobozon.
Mikor felmelegszik a borda oldalt kiengedi a meleget, s mivel meleg levegő távozik helyette beszívja a hideget, mert vákuum nem lehet.
És már is meg van a kör, ami ismétlődik.
Laptopoknál (jóknál) nagyon kevés ideig megy a ventilátor, azaz csak akkor megy mikor nagy terhelés van és kell, de legtöbbször csak fizika van légmozgásra hűtésnek.
Helyről meg ne beszéljünk 2010 óta kiadott laptokonál, mert még ennél is kisebbek.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Luissimo
veterán
válasz tibcsi0407 #67431 üzenetére
Most vigyek le egy kellö méretü tévét?
Inkább megkérdem a csajt foglaskor, hogy milyen tévéjük van.
Multkor egy panzioban konkrétan egy régi képcsöves tévé volt, lecseréltettem a csajjal egy normális nagyobb képernyos LCDre ha már nimcs másik szobájuk, mondván hogy rossz a szemem, nemlátom a képet rendesen.
Aranyosvolt, megcsinálta, kapptt bucsuzáskor egy Raffaelot . -
korcsi
veterán
válasz darvinya #67420 üzenetére
Mitől lenne légáramlás? Szerintem nem hatékony az elképzelésed, és ráadásul otthoni eszközökkel nem is megvalósítható. Keressünk realistább megoldást.
Laptoppokban sokkal több hely és ventilátor van, itt egyik sincs. A SOC-ról nem probléma elszállítani a 3-4W-ot, azt passzívan alacsony hőmérsékleten eldisszipálni nehéz, ahhoz felület kell, másképp nem megy.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Luissimo
veterán
válasz tibcsi0407 #67413 üzenetére
no, oda sem megyünk akkor wellneszezni
-
cof
veterán
válasz helianthus #67427 üzenetére
Aha, most én is ezzel szórakozom. Tényleg ugyanúgy mutatja SMB-n mint a stabil verzióknál...
De valami nem okés egyébként a HDD kezeléssel, ugyanaz a felállás mint a régi BOX-on, kábelek HUB, és eldobja a HDD-t vagy fel sem csatolja, szóval még nem az igazi ez a rész (annyi a különbség nyilván, hogy az USB 3 porton használnám, a régi S905-ön csak USB 2 van).
2. kör....
USB 2-be egyelőre jónak mondható, felcsatolja a HDD-t, eddig nincs eldobás, bár a másolási sebesség az valami vicc.
Szóval most majd ki kell derítenem, hogy az én eszközeimbe van a hiba esetleg a BOX-ban.
[ Szerkesztve ]
-
helianthus
csendes tag
Windows intézőben, ip-cím alapján betallóztam, és már ment is. Közben próbálom a másolást. A kis file-al nincs gond, (vfd.conf, vagy egy film sample), de a nagy méretnél (50Gb) kiakad. Fel nem adjuk, még bújom egy kicsit a fórumot, hátha lesz megoldás...
A 4tb-os HDD egy külső házban van, amit egy 2A tápegység táplál.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz helianthus #67425 üzenetére
Igen, a CE-nek sokat köszönhetnek a kínaiak. Csak ezért van ekkora igény ezekre a BOX-okra.
Lehet akkor, hogy már javították azt a hibát is a legújabb CE-ben.
És, hogy sikerült SMB-n is láthatóvá tenni?
Esetleg azért fagy mert kevés a táp, már ha nem HUB-al használod ami plusz adapteres.
-
helianthus
csendes tag
Odáig már eljutottam, hogy felcsatolja a HDD-t, majd elkezdek rá másolni, és lefagy mind a win, mind a CE.
Viszont. A sokak által szidott Gemini Man röccenés mentesen, megállítva, elindítva, oda-vissza tekerve is tökéletes. Sőt, szinte minden abszolute röcögés mentesen megy CE alatt, a kínai csodán. A fent említett Gemini Man a gyárilag telepített androidon kb. 5mp-ig jutott, majd össze vissza ment a lejátszás. CE alatt megdöbbentő, hogy az ultragagyinak titulált kínai vacak milyen stabil, szép, röccenés mentes képet ad. Magam is elcsodálkoztam...mind ezt 38dolcsiért. -
cof
veterán
válasz helianthus #67417 üzenetére
X96 MAX és MAX+ és X96 Air, ugyanaz a vfd.conf használatos: [link]
Ezt én is észrevettem Nightly nem csatolja fel a HDD-t SMB-n nem látszik, stabil verziónál igen.
(#67415) Beni2360 Ez köztudott dolog, Xiaomi holmikból is van hamisítvány például.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Csicsóka #67421 üzenetére
(#67412) DJGABI:
Kipróbálom köszi, viszont ez a hass.io a Home Assistant lesz, ha jól sejtem.
Kézzel sajnos nem tudtam feltenni, mert valamit hibát írt ki, de ha lesz időm a héten megnézem.(#67421)Csicsóka: Ez most otthonra lesz, nekem az ITX-es NAS-on tökéletesen megy elsőre.
Otthoni felálláson változtatni fogok, mert NUC-on(Gigabyte Brix N3150) a rendszer Pendrive-ról megy ~ 1 éve és a belső 1 db SATA portra 1db 1TB-os HDD van bepakolva.
- Ehelyett az 1TB HDD-t kiszervezem 2,5-es házba, a rendszer mini 16/32-es SSD-n lesz
- Vagy másik megoldás lenne a Belink S905X2-es lejátszóm, és eladósorba kerülne a NUC(vagy rokonságba)NUC eseténen Libreelec-et használok/használunk otthon, viszont most szeretném a listát (SAMBA+Transmision) Pi-Hole-al kiegészíteni, mert jó kis cucc.
[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Csicsóka
őstag
válasz stigma #67395 üzenetére
Probáltam .kodi alatti mappákban próbálkoztam , sajsnos siekrtelenül.
Ott kell lenni írás jognak, inkább a Dockerben futó cuccok kavarhatnak be valamit. De ha van ITX szervered, miért szenvedsz dockerrel? Nyakatekert, utálatos megoldás. Natívan kitűnően fut a pi-hole, semmi macera nincs vele. Nálam majd 4 millió donain van a black.list-ben.
-
darvinya
titán
válasz korcsi #67407 üzenetére
Összesen 2 borda, plusz hűtő csövek, amik összességben nagyobb hűtő bordát jelent.
Ráadásul most nincs légáram mozgás, amit javasolt kialakításnál lenne.
Nem véletlenül van ilyen kialakítás jobb laptopoknál.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Beni2360
félisten
válasz helianthus #67417 üzenetére
Itt egy videó. Ha kész és visszalépsz a címsor melletti nyíllal akkor megjelennek a storage mappák a és ott lesz a külső HDD. A legalsó a képen
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Elemental
addikt
Köszi a válaszokat!
-
helianthus
csendes tag
Üdvözlet!
Tekasmi S905X3 X96 Max Plus +CE alatt hogyan tudom mountolni a külső HDD-t, hogy a windows ne csak a médiaboxot lássa, hanem a csatlakoztatott HDD-t is? A samba fut, de a háttértárat nem érem el.
Ezen felül, még azt szeretném kérdezni, hogy a fent említett kínai csodához merre találok működő vfd.conf -ot? Végigolvastam a topicot, de ehhez a típushoz nem volt vfd.conf.
Köszönöm! -
Beni2360
félisten
válasz Elemental #67409 üzenetére
Én már több szállodában sem találtam olyan TV-t ami akár egy pent kezelni tudott volna. Szoftveresen le voltak tiltva minden fi-csőr, HDMI stb. Még a menüt sem tudtam behozni.
Ezért maradt a laptop.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Attól még egymást is meglopják, másolják.
Amit mostanság is olvasni, hogy nem mindegy honnan és mit küldenek.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Márton
nagyúr
válasz Elemental #67411 üzenetére
de végülis a táv se biztos hogy nagyobb..
és bizonyos skinek nehezen kezelhető egérrel, bár én már -a görgőnek hála- hozzászoktam.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
DJGABI
addikt
válasz stigma #67395 üzenetére
ahogy néztem hass.io alá van pihole meg adguard addon is, bár ha amúgy nem kell a smarthome téma, akkor picit ágyúval verébre...
ha direktben telepíted? [link]
nem tudom, ez a dockerezés... ehh. jól megbonyolít mindent, hassio alatt samba share-t bekapcsoltam, tökéletesen működik. mellé a debianos smb servert az istennek nem tudtam belőni....
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Márton
nagyúr
válasz Elemental #67409 üzenetére
Nekem stickem van, hdmi kábel nem kell
64-128-as pendrive esetén vinyó se nagyon, hacsak nem hónapokra mész el..
És wireless egeret használok.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Elemental
addikt
Üdv!
Ha elutaztok, és filmezni akartok, azt hogy csináljátok? Viszitek a boxot, egy külső vinyón a filmeket, egy hdmi kábelt, távirányítót? Kellhet ezen kívül más? A távirányítást hogy oldjátok meg? A sima távot nem is használom, telefonról yatse appal vezérlem. -
péjé
őstag
sziasztok,
a linken van pár s905x3-as box, ezek közül melyik ajánlott? nekem elég a 4/32gb.
[link]
köszi -
Beni2360
félisten
Ha már volt akkor bocsi.
Smart BOX X96 original VS X96 false unboxing and reviewBéni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Márton
nagyúr
válasz Pelican #67401 üzenetére
Igen, az a funhouse-os nem megy. Vagy befagy a logoba vagy restartol.
A "Régi LE" csak egy dtb-re linkel. Direkt?
kösziEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Pelican
őstag
válasz Márton #67400 üzenetére
Régi LE: http://pel.hu/down/LibreELEC-S905.arm-7.0.3.012j-4K.dtb
ng kernel S905X-re: https://test.coreelec.org/cdu13a/funhouse/
Leírás hozzá: coreelec-amlogic-ng-4-9-kernel-for-s905x-s905d-s905w-funhouse-buildshttp://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest