Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Projektor topic
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunaqua
addikt
válasz Csicsóka #67298 üzenetére
Köszi,megnézem. A stabilt telepítettem azt nem látja.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
blakey
titán
válasz LógaGéza #67290 üzenetére
Mármint a mai, igen, mehet.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
hunaqua
addikt
válasz Beni2360 #67294 üzenetére
Nekem a ceemmc-x 3-as verzió letolta a droidot,de a CE-t nem rakta belülre.Most nincs rajta semmi,illetve kártyáról megy a CE.Az is érdekes,hogy amennyiben belsőre teszem az SSD-t akkor nem látja,ha házba rakom és az usb3 portba rakom nem látja.Viszont az usb2 portból indul rögtön.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Beni2360
félisten
válasz hunaqua #67293 üzenetére
Először a windisk 32 imagerrel csináltam anno és akkor az SD kártya használata után nem indult csak a dumi zippel. Most minden cécó nélkül indult( persze sd nuku). Először vacakolt többször nekifutott de feltelepült és kb 35 mp alatt bootol be. Most ezen leírás alapján csináltam de nem adott neki meghajtó betű jelet és azt pótolni kellett.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
hunaqua
addikt
válasz Beni2360 #67272 üzenetére
"Tegnap visszatettem az A95X Max-ba az SSD-t a rátelepített 9.2.0. CE-vel. Minden flottul megy és most nem dobálja el az SSD-t."
Nem tudom elindítani a CE-t belsőre rakott SSD-ről.Neked indult simán?
-
Beni2360
félisten
Ha egy kicsit bele olvasnál a topikba meg az összefoglalót kinyitnád, egyből látnád, hogy Android rendszer nem igazán videó lejátszási barát ebben az olcsó szegmensben.
Ráadásul: 1GB-RAM is eléggé gyenge erre.
Tegyél fel egy SD kártyára egy CE rendszert , összefoglalóban leírva és rögtön lesz egy jó média lejátszód.
És próbáld meg minimum USB-ről azt a filmet lejátszani. Felesleges 2 rendszert 1 filmért strapálni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz junkpod #67277 üzenetére
Kösz, de mivel egy 8 részes (A törvény nevében 3. évad) egyes részeiben volt ez az anomália és annyira nem zavart és már be is fejeztem, az utolsó két résznél meg jó volt a dupla hosszú mh. megjelenítése. Marad minden a szokott beállítás. Csak azért kérdeztem mert a 9.2.1-ről mentem vissza a 9.2.0-ra és azt hittem emiatt lett az anomália.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
dugesz77
őstag
válasz Márton #67284 üzenetére
Az enyém is december 16. óta "úton van" ugyan innen. Írtam nekik az a válaszolták várjam meg a 17.-ét ha nem érkezik meg rögtön refund. Mondjuk az érdekes,hogy vagyunk páran akik ugyan így jártak ezzel a box-al ebben az időszakban. Valószínűbbnek tartom ,hogy fel sem adták ezeket
[ Szerkesztve ]
-
evko
aktív tag
Sziasztok.
M8S plus w okosítóm van...
https://azolcsosag.hu/MECOOL-M8S-PLUS-W-Android-71-TV-BOX-1GB-RAM-8GB-ROMTelorol küldöm sz mkv file-t, de akadozik...
Gyári android. Bár nem hiszem, hogy ettől.Mi lehet a gond?
Valakinek tipp?
A wifije nem elég gyors vajon? Vagy?Köszi
--- 2013...Ha valaki valami jó bizniszt tud, írjon rám mindenképp!!! ---
-
Márton
nagyúr
válasz tobias40 #67285 üzenetére
Szted ha feladták volna visszatérítenek??
De hát nem írtam, hogy szerintem feladták.
Csak szerintem most nincs Kínából rendelős tuti hely és ez napról napra rosszabb .
(ezért a nem bántó szándékú kérdés: olvasol-e híreket?)Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
tobias40
veterán
-
Márton
nagyúr
válasz tobias40 #67283 üzenetére
olvasol te híreket?
2 hetes ebay rendelésem még fel sem adták, egy másik cég supportja azt írta, most nem válaszol, mert min. 1 hóra bezárnak. brrrEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
Ra3
őstag
válasz tobias40 #67278 üzenetére
Ez a novemberi rendelés amit nem kaptál meg?
Durva hogy én január elején vettem innen és két hét alatt megkaptam, nem tudom nálad mi mehetett félre. Azóta rendeltem mégegyet, 3 hete várom hogy feladják, mondjuk a kínai újév és a korona miatt csúszik, szóval még nem aggódok.
Eu raktárból lenne most jó rendelni, de nem látok sehol, Kínából lutri hogy mikor adják fel.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
tobias40
veterán
Úgy néz ki hogy hosszas alkudozás után visszatérítik az itt is ajánlott Tanis gépet.
Van megbízhatóbb beszerzés erre mert a GB-ről nem akarom újra megrendelni!? -
Beni2360
félisten
válasz trance89 #67275 üzenetére
Igen azt választottam és a következő epizódban már jó volt. Most visszamentem a 6. részre és ott még mindig kalapos. Ott lehetett valami gond. De egy sorozaton belül mkv konténerben mindegyik.
De a lényeg most jó, köszi a tanácsokat.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz nfsu17 #67273 üzenetére
Köszi de ez sajna nem segít.
Sajnos itt nem választhatóak ezek az opciók.
Van central európai (windows vagy ISO) de egyik sem változtat rajta.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Tegnap visszatettem az A95X Max-ba az SSD-t a rátelepített 9.2.0. CE-vel. Minden flottul megy és most nem dobálja el az SSD-t.
A FHD filmeknél 56 c fokra 4K-nál 65 c fokra melegszik az SSH szerint a CPU. Eddig nem okozott semmi gubancot ezen hőmérsékleteken.
De a felíratok kalapos és hullámos jelekkel jeleníti meg a hosszú magánhangzókat. Minden magyarra van állítva mint a többi CE-nél.
Hol lehet a bibi?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
ztsoft
őstag
válasz achtung986 #67267 üzenetére
Ennyit szenvedni vele, még jó, hogy nem vettem újabb box-ot.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
kenand
veterán
válasz k.zoltan83 #67268 üzenetére
IPTV-n mit értesz?
905 már nemigen kapható, 912 erősebb, de ha nem kell 4K 905 is jó... -
k.zoltan83
újonc
sziasztok!
iptv-zeshez kellene egy ilyen box; melyiket tudnatok ajanlani? szamit ilyen esetben hogy s905 vagy s912-es a gep?
-
achtung986
csendes újonc
A legújabb 13-ai nightlyban mi történt a governorral? Megint performance a default?
Tegnap szépen visszavette az órajelet, ma a frissítés óta maxon megy.
Vagy már lehet kapcsolni menüben? Hol?Ez van a changelogban:
0946f3841a: Sun Feb 2 02:21:37 2020 +0000 – Amlogic*: enable ondemand/performance cpu freq governors (adamg) -
kenand
veterán
válasz Zsolty20 #67257 üzenetére
Nem a 922X a legmodernebb, de elég drága a rá épülő box/board...
905x3 a modernebb low cost, de kiforrott CoreElec nincs még rá, 905x2 meg alig kapható és drágán.
905x3-at vehetsz max egy picit vársz, vagy beta CoreElecet használsz.
9053x-mal X96 airt avagy X96 max-ot 4GBs-t érdemes venni(#67265) helianthus
De kell használni hozzá plugint és megfelelő vfd.conf-ot. Olvass vissza...[ Szerkesztve ]
-
helianthus
csendes tag
Egy villámgyors kérdés. CE alatt nem műxik a front lcd panel? Nincs óra, meg semmi...
-
korcsi
veterán
X96 max plus-hoz a régi s905x-es x96-os remote.conf is jó.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
helianthus
csendes tag
válasz Zsolty20 #67257 üzenetére
Én ezt vettem meg:
TEKASMI Android 9.0 TV BOX 4GB 64GB 32GB 8K Amlogic S905X3 X96 Max Plus 1080P 4K Youtube Wifi X96Max Smart Set top box 2GB 16GB
Egyenesen Kínából, kb. 4 hét a posta.
Frissen felrakott CE, eddig megy vígan. A remote.conf kicsit neccesebb volt, de 2 óra olvasgatás után találtam megfelelőt. -
rejtő
tag
kipróbáltam a Navigation bar remover appot. Utána láttam hogy írtál. Úgy láttam hogy írt közben a vendorra is. De nem tüntette el a statusbart. Most ebben az appban kell engedélyezni vissza, mielőtt ráeresztem a Systen Ui tunert? Vagy mivel nem csinált semmit akár törölhetem is?
-
mexel
veterán
Így igaz. Systemui tuner a neve az appnak ha jól emlékszem. Tökéletes megoldás ilyesmire. De vigyázz mert sok mindent el lehet vele állítani, csak az immersive mode full-t választd ki.
Ha megvan akár törölheted is mert megjegyzi a beállítást. ( persze van más immersive mód is igény szerint)[ Szerkesztve ]
-
rejtő
tag
Sziasztok. Tudja valaki hogy lehet kikapcsolni android felületen a statusbar-t felül? Próbáltam más launchert is, de visszajön mindig és nagyon zavar. Bármelyik appba belépek ott marad. X99 Max + van, de gondolom X96 Max-on is hasonlóan lehet megoldani.
-
Zsolty20
senior tag
Sziasztok. Ha jól tudom, akkor az S905X3 jelenleg a legkorszerűbb processzor ilyen körökbe. Tudtok ajánlani ezzel szerelt médialejátszót?
-
mexel
veterán
válasz pixta78 #67255 üzenetére
Ezt tettem fel, nem tudom egyáltalán jó-e, több oldalon azt írták ez működik.
Ha van valakinek infója újabbról azt is megköszönöm
-
blakey
titán
válasz zsolt320i #67252 üzenetére
Vannak gyártók akik képesek erre, több droidos box van ami médialejátszásra alkalmas de azért fizetni kell, pl. Minix, Zidoo, Himedia, Dune, MI Box, Nvidia Shield és még talán van néhány ami nem jut eszembe.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Itt a beszélgetés ezzel kapcsolatban, portot kell továbbítanod és akkor webes felületen fogod konfigurálni.
-
LógaGéza
veterán
Pedig a Plex servert mindig is webes felületen kellett konfigurálni. Ha jól rémlik :32400 a portszáma, ott sincs?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
mexel
veterán
Azt nem tudja valaki hogy a CE-re telepített Plex servert hogyan kell konfigurálni?
Csak SSH-n keresztül? ( ha igen hogyan?)
Web-es felületen nem érem el.[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
Le szoktam írni milyen boxrol van szó mikor egy új tapasztalatot osztok meg.
De azért ne várd el, hogy minden hsz-emben részletes konfig ismertetőt tartsak.
HW gondja, típus gondja azoknak van akik először rendelnek és csak utána kérdeznek. Aki előbb kérdez és kipróbált, javasolt boxot vesz annak általában nincs hw gondja.Következő: nem azt írtam, hogy hw és sw gond, hanem, hogy hw és user error gond.
User error forrása pedig szintén a kapkodás, az összefoglaló felületes atfutasa. Úgy akarnak néhányan új tudást szerezni, hogy épp csak ránéz az információra, de nem olvassa el, miközben még egy fájl atnevezese is gondot okoz.
Kiabálni és leuvolteni nem szoktam.
Téged viszont nem értelek. Mind el mi a konkrét problémád és itt biztosan káosz segítséget, de ha csak vagdalkozol azzal nem jutsz előrébb.
A tapasztalatlanság nem erény, hanem állapot, lehet rajta változtatni.Box's don't touch!
-
trance89
őstag
válasz Csicsóka #67240 üzenetére
Ma én is lemértem a bootidőt stopperrel az X96 Air 4/32G P2 boxomon, elég durva ahhoz képest hogy SD-ről fut (nem ext4 felezős megoldás), gyári CE nightly
6sec -> X96 boot logo
Kerek 20sec -> Kodi kezdőképernyő
És innen azonnal használható is, nagyon pörgős a rendszer ezzel az S905X3-al, sehol semmi lagg pedig interactive governor van beállítva
Mindez egy jópár éves 8GB Sandisk Ultra microsd-vel, ugyanezzel a kártyával az S905X2-es DDR4 X96 Max 30-35 sec körüli bootidőt produkált
Papíron alig erősebb az X3 az elődhöz képest de a valóságban nem kicsit észrevehető különbségek vannak -
ttt
senior tag
válasz junkpod #67227 üzenetére
Látom még mindig nem vágod: egyszerűen; ha leírod , hogy működik vagy nem, azt is mellé teszed min is. Ergo típus, proci, stb.
De lehet, hogy én gondoltam azt rosszul, hogy a 70 ezer hozzászólásból bárki-akárki azonnal nem vágja le, hogy nálad a kismillió boxból melyikek üzemelnek.És igen vagy hardver vagy szoftver hiba; hát pont ezért lenne jó, ha nem csak a levegőbe puffogtatnál, ellenben odaírnád, hogy tenálad mi is üzemel jól.
Az, hogy user error meg nem kellene bajnak lenni sztem, pont ezért van ez a fórum, hogy segítsünk, nem leordítva egy "kezdő" haját, még akkor se, ha nem azzal kezdte, hogy végig olvassa az összefoglalót. Mert igen, van olyan, akinek akkor is marad kérdése, ha tizenötször át is olvasta. Ha zavar átléped
-
mexel
veterán
válasz nfsu17 #67244 üzenetére
Ha filmezni szeretnél akkor ne akard az androidot. Mindenki akinek még nem volt ilyen box-a így kezdi. Nem lehet lebeszélni.De ha egyszer elkezdesz CE-vel filmezni rájössz miért mondja ezt mindenki.
Én pedig pláne mondhatom mert amikore lkezdtem androiddal foglalkozni ( mert kell sok mindenkinek) nagy vitáim voltak ez miatt, de én sem ajánlom ennek ellenére a droidot már senkinek filmezésre.
Sok mindenre jó lehet egy jó boxon az android, ezek az új boxok már játékra is tökéletesek, ha kell gmail, böngésző vagy képernyőtükrözés, facebook, akkor arra jó a droid. Filmezésre nem azt kell használni.
Lehet vele filmezgetni, de nem ugyanaz mint CE alatt. Sem képminőségben sem másban.
Tehát ha veszel valami boxot akkor ne ilyen teszteket nézz ahol mindenki a gyári droiddal teszteli, azok a tesztek nem sok mindenre jók. -
nfsu17
veterán
Nem akartam minden hülyeségért a szakértőket itt zavarni, így nekiálltam kutakodni a neten...tesztek, videók.
De már rögtön az elején ellentmondásba keveredtem..így nehéz dönteni, hogy mit is szeretnék venni...azaz, hogy mit is fog tudni a készülék.Itt ez az oldal: [link]
Elég jó, elég részletes.Egy másik csávó videóban is teszteli: [link]
A cikk szerint: youtubeFullHD HDR (720p) / Stereo
A videóban a csávónak gond nélkül megy a 4k.Most akkor nem értem, vagy csak engem akarnak szívatni.
Meg azt írja a teszt, hogy: h.264 / 1080i / 8bit >>>> Frameskip
És egy csomó lejátszónál ez van. 4k simán megy, de egy ezeréves technika "megfogja"?Nekem sok ilyen anyagom van. Gondolom CE lenne erre is a megoldás, de gyárilag ez tényleg gond?
Vagy milyen oldalt ajánlanátok, ami tuti megbízható és részletes?
-
djnice
veterán
válasz szabi__memo #67241 üzenetére
Annyira nem is, mert a GUI lassabb lesz amíg fel nem "pörög" a SoC. Lesz majd egy opció amivel kilehet kapcsolni.
-
szabi__memo
nagyúr
"Amlogic-ng: switch cpu freq governor to ondemand (adamg)"
Nem azt mondták az agyak, hogy ez nem jó? -
Csicsóka
őstag
SSD-re telepített ext4 rendszerű FunHouse CE tapasztalatok X96 Max-on (S905x2).
SSD egy WD Green 120GB, egy USB3 vezérlőn ( ASMedia Technology ASM1053E SATA 6Gb/s bridge)
Ahogy várható volt, ez az eddigi leggyorsabb rendszer.
A távirányító power gomb nyomásától számított 19. másodpercben már használható a KODI, belakott rendszerben. Szűz rendszer ettől 1 sec-el gyorsabb.##############################################
# CoreELEC #
# https://coreelec.org #
##############################################
CoreELEC (official): funhouse_2006.7 (Amlogic-ng.arm)
root@CoreELEC-X96:~# systemd-analyze
Startup finished in 4.689s (kernel) + 4.845s (userspace) = 9.534s
kodi.target reached after 3.632s in userspaceEzzel szemben, eMMC-ről futtatott szintén ext4 rendszer lassabb.
Power gombtól, a harcképes KODI-ig 31 sec.CoreELEC (official): funhouse_2006.7 (Amlogic-ng.arm)
root@CoreELEC-X96:~# systemd-analyze
Startup finished in 5.811s (kernel) + 11.028s (userspace) = 16.840s
kodi.target reached after 11.028s in userspaceItt látszik hogy a /dev/sda2 maga a rootfs. A három felé particionált SSD, SSD_DOWNLOAD címkéjű partícióját az automount felszedi.
root@CoreELEC-X96:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
devtmpfs 1.8G 4.0K 1.8G 0% /dev
/dev/sda2 15.6G 1.2G 14.4G 8% /
/dev/sda1 126.0M 29.5M 96.5M 23% /flash
tmpfs 1.8G 0 1.8G 0% /dev/shm
tmpfs 1.8G 9.0M 1.8G 0% /run
tmpfs 1.8G 0 1.8G 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 1.8G 2.6M 1.8G 0% /var
tmpfs 1.8G 4.0K 1.8G 0% /tmp
/dev/sda3 93.7G 571.7M 93.1G 1% /var/media/SSD_DOWNLOADEzek a blokk eszközök vannak ilyenkor jelen a rendszerben.
root@CoreELEC-X96:~# blkid
/dev/CE_FLASH: LABEL_FATBOOT="CE_FLASH" LABEL="CE_FLASH" UUID="503A-793D" TYPE="vfat"
/dev/CE_STORAGE: LABEL="CE_STORAGE" UUID="7c760177-3672-4d8d-9fac-df1ecc0d0ca8" TYPE="ext4"
/dev/sda1: LABEL_FATBOOT="SSD_BOOT" LABEL="SSD_BOOT" UUID="5E45-48EE" TYPE="vfat" PARTUUID="2580e40f-01"
/dev/sda2: LABEL="SSD_ROOT" UUID="355f86d6-797b-4ab4-8385-ed846bf9e186" TYPE="ext4" PARTUUID="2580e40f-02"
/dev/sda3: LABEL="SSD_DOWNLOAD" UUID="ab44a7b8-e288-4641-a1a9-462d095e61e6" TYPE="ext4" PARTUUID="2580e40f-03"A fájlrendszer sebesség tesz is beszédes, bár a gyenge random read felfoghatatlan, a sequential read is bőven elmarad az SSD 500MB/s értékétől, amit egy PC-re dugva tud. Itt valszeg ennyire képes a SOC. A 250MB/s se rossz, még mindig jobb a leggyorsabb eMMC-től.
root@CoreELEC-X96:~/mnt# cd /var/media/SSD_DOWNLOAD/
root@CoreELEC-X96:/var/media/SSD_DOWNLOAD# flash-bench
Creating test file flash-bench.tmp of size 512MB.
Benchmark: Sequential read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 2.03s (252.83MB/s), CPU: user 0.65%, sys 13.74%
Benchmark: Sequential write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 3.43s (149.09MB/s), CPU: user 0.29%, sys 7.37%
Benchmark: Random read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 37.99s (13.48MB/s), CPU: user 0.10%, sys 3.73%
Benchmark: Random write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 4.27s (119.99MB/s), CPU: user 0.36%, sys 6.95%Az X96Max eMMC ennyit tud. (Csak márkás vasakban szokott ilyen gyors eMMC lenni.)
root@CoreELEC-X96:~# mount /dev/CE_STORAGE mnt/
root@CoreELEC-X96:~# cd mnt/
root@CoreELEC-X96:~/mnt# flash-bench
Creating test file flash-bench.tmp of size 512MB.
Benchmark: Sequential read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 3.40s (150.80MB/s), CPU: user 0.23%, sys 6.78%
Benchmark: Sequential write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 5.04s (101.59MB/s), CPU: user 0.20%, sys 6.04%
Benchmark: Random read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 20.85s (24.56MB/s), CPU: user 0.07%, sys 3.67%
Benchmark: Random write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 6.01s (85.19MB/s), CPU: user 0.21%, sys 7.71% -
hunaqua
addikt
válasz redbiro #67235 üzenetére
Az Thoradia repo-ból telepítem a transmission-t. Pillanatok alatt beállítom,és atom stabil.
-
junkpod
veterán
válasz djnice #67229 üzenetére
Közben rájöttem mi lehet az első felirat közbeni akadás oka: valószínűleg real-time végzi a font kep rendereleset, vagy a betöltését. Elkezdtem nézni egy filmet, ahogy kell roccent a felirat indulásnál majd egy perc múlva amikor átváltott italic fontra a felirat akkor is roccent.
Ha film indítás közben töltené vagy renderelne a kiválasztott font típust akkor tuti nem akadna, legalább is nem látná senki.Box's don't touch!
-
Márton
nagyúr
Csak 9.2.1-től van 4k GUI? Az legalább jó? 4k képek nézegetéséhez kéne, az stabil?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
junkpod
veterán
Mit vársz? Hazudjam, hogy rossz?
Ki mondta, hogy én vagyok a betevedok főtanácsadója?
Ha én filmezés vagy zenelek akkor most az X3at (nightly ng) használom, ha a többiek, ok az S905öst (stabil legújabb).
Ők sose panaszkodtak még. Amúgy is itthon csak én veszem észre a hibákat, tehát amatőr user szinten, mindennapos használatra bármelyik CE kiváló.
Amik vannak benne hibák azok szakmai szemmel vehetők észre.
Nem értem miért baj ha ezt leírom...Sőt, azt is leírom, hogy egy kipróbált amlogic típus vásárlása és CE rendszerrel működtetése ma messze a legjobb és legolcsóbb média player megoldás. A nyuglodesek nagy része user error vagy hw hiba. Ez így 70ezer hsz után nyugodtan levonható következtetés.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
DoItYourself
Topikgazda
Emlékeim szerint a CE 8.95-től kezdve a 9.0.3-ig egy stabil, kiforrott változat, S905X-en jó egy évig én is ezeket a verziókat használtam fhd tévén. Csak a kíváncsiság miatt frissítettem 9.2.0-ra, azóta néha van egy kis pattanó hang az erősítőn film indításkor, de mivel alkalomszerű a dolog, még nem érte el azt a szintet, hogy foglalkozzak vele. 9.2.1-et nem erőltettem az itt olvasott tapasztalatok alapján.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
junkpod
veterán
Kár volt ilyen sokat írni, sehol nem írtam, hogy CoF problémája, vagy másé nem valós.
Azt írtam le, hogy nalam mi jó és mi nem...CoF: az én 905 vasam is különös, más, sőt az X2 is, az X3 egyelőre átlagos.
Valóban nem létezik 2 egyforma box...[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
blakey
titán
válasz LógaGéza #67220 üzenetére
Azokban "kezdetek" óta úgy van, most az ng igazodik hozzájuk és később lehet, hogy menüből lehet kapcsolgatni.
-
őstag
sziasztok!
nyomtam egy frissítést entware-ben, de sikeresen kinyírtam vele a transmissiont. próbáltam újratelepíteni, de indításkor belehal az alábbival
.opt/etc/init.d/S88transmission-cfp start
Starting transmission-daemon... .opt/etc/init.d/S88transmission-cfp: /opt/etc/init.d/rc.func: line 1: expr: not found
sh: bad number
failed.
nekem ez kínai, esetleg tudna valaki segíteni?
it never gets easier, you just go faster
-
cof
veterán
válasz junkpod #67215 üzenetére
Még nekem sem, és nem ma kezdtem, nem noname kártya stb.
Az én BOX-om a pech-es kategóriába tartozik, nem hinném, hogy a régi BOX-okra lenne még újabb stabil verzió kiadás, bár nem ismerem a terveket a jövőre.
Ahogy írtam, a 9.0.3-at már fél éve használom nagy megelégedéssel, valami újítás a régi kárára ment bizonyos BOX-okon. Lehet kernel, Kodi verzió, bármi egyéb inkompatibilitás.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
stigma
addikt
válasz Csicsóka #67173 üzenetére
(#67173) Csicsóka : Köszi szépen, akkor marad az utolso nightly, mely szerintem stabil illetve egyenlőre akkor hagyom SD kártyán a rendszert mert mint olvastam gyorsabb mint az emmc-n.
(#67124) tcsaba007 :
Köszi szépen, verzióban 4.3.1.0 , de utána nézek ennek a TV Shows-nak mert idegesít nagyon, vagy megnézem majd mit is tud a Plex mert sajnos elég sok sorozatom van amit nem akarok külön kezelni.Köszi mindkettőtöknek.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
ttt
senior tag
válasz junkpod #67207 üzenetére
Nem szoktam belemenni ilyen "nekem hosszabb, neked rövidebb" dolgokba, de néha ki kellene mászni a barlangból.
Nem véletlenül írtam le CoF-nak, amit: ergo igen is szívtam most az utolsó relaisen a Mecool KI Pro-n, visszarakva a korábbit minden faxa.
Tudomásul kéne venni, hogy kismillió fajta és összerakású box van és az, hogy a családodban minden fasza, attól még máshol mások a körülmények ÉS abból tanulhat bárki is, ha le van írva, hogy lehetnek problémák.
Még mielőtt flame cunamiba mennék, egy jó tanács: a tapasztalat lehet a sajátod, de ha meg is osztod, attól nem hüLYe leszel -
blakey
titán
Csak érdekességként küldöm, semmi köze ehhez a hsz-hez. , holnaptól várható: [link]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz DroiDMester #67211 üzenetére
Te csak ne bocsátkozz semmiféle feltételezésbe az én szituációmat illetően, amit akarok róla (és igaz), majd megosztom, ha úgy van kedvem. Attól még, hogy játszod a nagypofájút, meg a sérthetetlennek hitt észosztó kötekedőt, aki bármikor beszólogathatja a marhaságait és sértéseit, attól még nem te leszel a fő mérvadó ebben a Topic-ban SEMMILYEN SZEMPONTBÓL (számomra se és pláne nem).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz hunaqua #67203 üzenetére
Nincs neki még mindég SEMMILYEN amlogic BOX-a, az az egyetlen 1 darab(GTmini) is amiről mesél, az egyik ismerősének vette, NEM magának, és biztosan noszogatja az ismerőse hogy ilyen vacakot vett neki, ezért is fél mindentől(még droidot se mert rajta frissíteni<félt hogy elcseszi aztán fizetheti ki neki> hogy működjön a kikapcsolás ne csak alvóba menjen), nehogy még nagyobb lecseszést kapjon az illetőtől ha valami nem úgy működik ahogy azt megígérte neki!
Neki nem telink ilyen drága BOX.ra, ha megnézed nem is azért jár az összes tropic-ba hogy tanuljon csak okoskodni szeret, és gyűjteni a H.SZ-eket és ezzel mindenkinek az agyára menni!
Szóval felesleges komolyan venni amit kérdez/ír!
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #67209 üzenetére
Hú ez aztán tényleg egy nagyon nagy hiba és ettől aztán használhatatlan az egész ng széria
Áruld már el nekem, melyik még ezen kívűl az a lejátszó amivel ilyen ütemben foglalkoznak a fejlesztők?
És igen, védem és mindig is védeni fogom, mert az apró hibái ellenére még mindig best buy kategória. Ha napi szinten használnád te is és nem pár napos használat után alkotnál véleményt, akkor rájönnél hogy igazam van. -
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #67202 üzenetére
Az a vicc, hogy ti erre nem hívjátok fel a figyelmet, amikor ezeket a Box-okat ajánljátok. Amúgy milyen GUI, milyen film felbontás? Érdekel ez valakit aki "csak használni akarja" és aztán mégis ide kell jönnie kérdezősködni, hogy mi lehet a gond? Amúgy FHD GUI és FHD video estén tapasztaltam a dolgot, van még kérdésed?
(A HiMedia-t meg kár volt ide hozni, nyugodtan kikeresheted a legutóbbi hsz.-emet a média lejátszós Topic-ban, amikor utoljára a a HiMedia-t ajánlottam, sőt inkább azt fogod látni, hogy az utóbbi időben a csak az Amlogic+CE és a Zidoo ment nálam, de te már megint okosabb akarsz lenni, mert kb. úgy véded a CE-t a hibái ellenére, mint mások az ATV 4K-t, de ezt már nem először állapítom meg rólad, Szerk.: Ja és igen és mindentől függetlenül: a HiMedia-nak speciel pont nincs ilyen gondja)...
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
De írom mert nem akad. Sokan a samplet tesztelték és írták hogy az is akad. Van x3 amin nekem is akad és van amin nem. Ezt miért ne írjam? Ha visszaolvasol láthatod hogy sokan a samplet tesztelték. Ha az is akad akkor valószínűleg a film is fog.
Nyilván ami boxon nem akad, ott még nem biztos hogy a teljes film jó lesz, de az biztos hogy a sample jó.
Ezt azért írtam mert ez már önmagában érdekes hogy ekkora a szórás az x3-ak között.De csak a te kedvedért leszedem a filmet és megnézem így is.
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
válasz SunMount3r #67199 üzenetére
Mi itt évek óta használjuk,általában a többedik dobozunkat fogyasztjuk.Ahogy Neked is ajánlottuk már évek óta,hogy nyugodtan ruházz be egy ilyen nagyon "drága" cuccba,(legalább 7ezer huf.-) kb. mintha a család egyszer elmenne moziba.Tökéletesen lehet más dolgokra is használni. OMV,OsCam,stb.
...De Te hősiesen ellenálsz !
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #67199 üzenetére
Vicc kategória amit te csinálsz. Azért nem ajánlanál egy boxot mert bizonyos GUI beállítás + film felbontás páros mellett néha előfordul hogy pause után kicsit később indul el a hang, aminek ráadásul már folyamatban van a javítása? A Himedia-t meg ajánlod ami egy bughalmaz?
-
achtung986
csendes újonc
Én pont fél óráig tudtam nézni ezt a filmet, de semmilyen akadást nem láttam és a hang sem csúszott. Ez a 70 gigás változat volt. Sajnos a codec infot még nem tudtam rámappelni egyik gombra sem így nem tudom a skipped frameket.
X96 air P2 4/32Viszont rebootolnom kellett mielőtt elkeztdem nézni, mert előtte csak a tv negyedét töltötte ki a kép ha elindítottam és annak a résznek is az alsó felét színes sávok takarták amik viszont teljes szélességben végigmentek a tv-n. Ez azóta is így van, ha valami mást csinálok előtte és úgy indítanám akkor így indul ez a film, ha rebootolok akkor rendben indul és nincs baj vele.
Azóta felraktam ceemmc-vel a belső tárhelyre, nekem semmi változás, se ebben, sem a boot időben. USB pendriveról (USB 2 portban) előtte is fél perc volt stopperral és most is annyi belső tárhelyről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- GTA V
- Crypto Trade
- Delta Force (2024)
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest